Viaplay: Hva ble våre erfaringer med strømmetjenesten?

Viaplay Logo

Vi har endelig plassert Viaplay under lupen. Hva ble resultatet? Vi har testet tjenesten, og i denne artikkelen ser vi nærmere på våre erfaringer.

Det skal godt gjøres om aldri har hørt om Viaplay. Men er tjenesten verdt pengene? Hvilke ulike pakker finnes det? Og ikke minst – er innholdet godt og variert? I denne artikkelen prøver vi å gi deg svar på disse spørsmålene. Vi har nemlig testet Viaplay, og vil gjerne fortelle deg om våre erfaringer.

Da vi testet Viaplay var det ulike faktorer vi la til grunn. Én av dem var hvordan Viaplay skiller seg ut fra de andre mange strømmetjenestene.

I tillegg har vi selvfølgelig sett på prisnivået, hvilke pakker du kan velge mellom, brukervennlighet, video- og lydkvalitet og begrensninger med tjenesten. 

Viaplay.no logo

Viaplay.no

Velg din pakke hos Viaplay!

Viaplay Erfaringer: Kort Oppsummert

Viaplay

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Viaplay.no logo

Viaplay er en strømmetjeneste som har eksistert lenge. Faktisk helt siden 2007, da under navnet Viasat on Demand. I 2011 byttet de navn til Viaplay og har beholdt det navnet.

Det er Viaplay Group (tidligere Nordic Entertainment Group) som eier og driver Viaplay. De tilbyr et rikt utvalg med filmer og serier og har i tillegg egenproduksjoner.

Viaplay tilbyr strømming av filmer, serier og sport til alle de nordiske landene, pluss en rekke andre land. Og de utvider stadig. I tillegg til ovennevnte, får du også tilgang til de ulike programmene som blir sendt på Viaplay Group sine kanaler, TV3, V4 og TV6.

Viaplay tilbyr ulike pakker etter hvilke behov og ønsker man har. De dyreste pakkene er dog ganske kostbare, noe vi skal se på senere. I tillegg tilbyr de også kjøp og leie av filmer, og for å gjøre dette trenger man ikke å være abonnent. Dessverre har det den siste tiden ikke vært mulig å foreta kjøp i appen på Android-enheter. Da må man gå inn via nettsiden. Det er ikke et stort problem, men vi burde kunne forvente såpass.

Utvalget er svært godt, både hva gjelder filmer og serier. Vi kunne derimot ønsket at kategoriene var litt mer spesifiserte. For eksempel at de hadde kategorier for nordiske og europeiske filmer og serier, for de av oss som foretrekker det.

Når det er sagt, så er vi generelt veldig fornøyde med Viaplay. Det er hvertfall ikke mangel på god underholdning. De har derimot litt å lære av Netflix når det kommer til egenproduksjoner, da disse ikke helt har nådd de store høydene ennå.

OBS! Alle nye kunder kan prøve Viaplay kostandsfritt i to uker!

Fordeler

 • Godt og variert utvalg.
 • Brukervennlig app.
 • Fungerer i hele EU.
 • Godt utvalg av pakker.
 • Mulighet til leie og kjøp.

Ulemper

 • Forholdsvis høy pris.
 • Mangelfull kategoriinndeling.
 • Manglende mulighet til kjøp i app (Android-enheter).

Viaplay: Hvilke pakker kan man velge?

Viaplay: Hva ble våre erfaringer?

Sammenlignet med andre strømmeleverandører på markedet er Viaplay litt dyrere. Samtidig er jo biblioteket godt variert med mange filmer og serier. Alt i alt får man et variert tilbud for folk i alle aldre, og som kjent koster det jo alltid litt mer om man vil ha med sport i pakken.

Viaplay har utarbeidet 4 ulike pakker. Prisforskjellen på de forskjellige pakken er forholdsvis stor, men da er i tillegg innholdet også veldig forskjellig.

Du kan være logget inn på 5 ulike enheter til enhver tid, men det kan kun være 2 aktive kontoer samtidig.

Viaplay Film & Serier

Pris: 139 kr/md

Dette er pakken for deg som liker å se filmer og binge serier. Her får du tilgang til hele biblioteket med serier, barneserier og filmer. I tillegg kan du se på alle kanalene og nyhetskanalene som inngår i Viaplay Group.

Viaplay Medium

Pris: 349 kr/md

Dette er pakken for den sportsinteresserte. Her får du tilgang til alt som er inkludert i Viaplay Film & Serier. I tillegg kan du se all sport, bortsett fra Premier League. Fighting er også inkludert i Medium-pakken, bortsett fra enkelte events som kun er tilgjengelig via PPV (Pay-Per-View).

Vi registrerer likevel med glede at Viaplay har merket etterspørselen etter engelsk fotball. Fra og med 2022/23-sesongen vil man kunne streame Premier League hos Viaplay. Avtalen har sikret rettigheter i 6 år fremover, og vil inngå i Viaplay Total-pakken.

Viaplay Total

Pris: 649 kr/mnd

Viaplay Total er en helt ny pakke hos Viaplay, som lanseres sommeren 2022. Her vil man fra 2022/23-sesongen kunne se alt innhold fra Premier League, og rettighetene er sikret i 6 år fremover.

I tillegg vil man kunne strømme alt øvrig sportsinnhold fra Medium-pakken, samtidig som man får full tilgang til film- og seriebiblioteket. En real totalpakke, med andre ord!

Viaplay Nyheter

Pris 69 kr/md

Hvis du hverken er opptatt av filmer, serier eller sport, men er av typen som sluker alt av nyheter, er dette pakken for deg. Her får du tilgang til alle nyhetskanalene som Viaplay tilbyr, altså CNN, BBC, CNBC, Euronews og Al-Jazeera.

Viaplay.no logo

Viaplay.no

Velg din pakke hos Viaplay!

Hvilke opplevelser kan jeg forvente meg?

Vi har sett nøye gjennom innholdet på Viaplay, og vi kan trygt konkludere med at utvalget er godt. Her er det noe for både liten og stor, gammel og ung. For de mer voksne vil kanskje det store utvalget av gode, gamle klassikere være en stor glede. Derimot er det også yngre seere som har lagt sin elsk på eksempelvis:

 • Cheers.
 • Nord og sør.
 • Miami Vice.
 • Twin Peaks.
 • Akutten.
 • Spin City.

Er du, som oss, glad i gamle filmsamlinger, vil du ikke ha noe problem med å finne noe å bruke lørdagskvelden på. Her finner du store navn, og vi nevner bare noen av de store:

 • James Bond.
 • Fast & Furious.
 • Halloween.
 • Jumani.
 • Jason Bourne.
 • Fifty Shades.
 • The Hobbit.
 • Hunger Games.

Dette er altså bare et lite utvalg av alt du kan forvente deg på Viaplay. Det er også her du kan få med deg realityprogrammer, som Paradise Hotel, Camp Kulinaris og Robinson – helt uten å bli avbrutt av reklame!

Strømmekvaliteten på Viaplay

Viaplay leverer et utvalg av filmer, serier og sportssendinger i Ultra HD. De lover derimot at dette vil bli mulig på et større utvalg etter hvert. Vi håper det skjer raskt, da filmopplevelsen virkelig blir en helt annen i Ultra HD. Dette krever for øvrig at du har en Ultra HD-TV.

Det resterende innholdet kan du se i HD. Derimot er det visse krav til internetthastigheten din for å kunne se TV i høy kvalitet. HD krever for eksempel 5 Mbit/s, mens man bør ha omkring 25 Mbit/s for å streame Ultra HD. Hvis internetthastigheten din er lavere enn det, vil det kunne føre til at bildekvaliteten blir dårlig og at avspillingen bufrer. Da må du stille ned til lavere bildekvalitet.

Du kan velge mellom Ultra HD (for innhold som har dette), HD, Høy, Middels og Lav. Det er også lurt å sette ned kvaliteten om du ønsker å spare mobildata, da HD vil tømme mobildataen ganske raskt.

Heldigvis har Viaplay støtte for offline innhold. Om du er bekymret for at mobildataen skal løpe av gårde kan du altså laste ned alt innhold mens du er hjemme, og se det når du er på farten – helt uten å bruke mobildata!

Hvilke enheter kan jeg se Viaplay på?

Det er flere forskjellige enheter du kan bruke for å se innhold på Viaplay. De fleste smart TV-er har Viaplay ferdig installert og noen har til og med egen knapp på fjernkontrollen.

Viaplay er også kompatibel med PC, Mac, iPad, iPhone, Androidbaserte telefoner og nettbrett, Apple-TV og Chromecast. I tillegg kan du se Viaplay via både Xbox One/Series X|S og Playstation 3, 4 og 5. Viaplay kan også stemmestyres hvis du har Google Home!

Viaplay Erfaringer: Oppsummert

Som nevnt synes vi prisen er vel høy for Viaplay og at de godt kunne lagt seg litt lavere. Spesielt er sportspakken drøy i pris. Når det er sagt så er det andre bra. Det er også bra at man kan ha 5 ulike brukerprofiler. Setter man opp egen profil til barnet, kan man huke av for at det skal være barnevennlig innhold. Og det mangler ikke på innhold for barn.

Tjenesten er brukervennlig med et bra brukergrensesnitt. Vi setter også pris på at man får personlige anbefalinger, selv om vi ikke føler de helt treffer på hva vi tidligere har sett på. Her kunne de kanskje jobbet litt mer med algoritmene.

Er du ivrig seer av programmene på Viaplay Groups TV-kanaler, vil du spare deg for mye reklamefrustrasjon ved å ha Viaplay, da du slipper en eneste reklamepause. Sånt liker vi og det i seg selv er jo verdt noen kroner.

Så får vi bare håpe at Ultra HD-utvalget snart blir enda bedre!

Viaplay.no logo

Viaplay.no

Velg din pakke hos Viaplay!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social