Terrassevarmer Test: Hva er den beste varmelampen?

Terrassevarmer: Hvem ble best i test?

Når sommeren endelig kommer, er det mange av oss som setter spesielt pris på de lange, lyse kveldene. Vi ønsker å sitte ute til langt på natt og skravle, kanskje ta noen glass vin og bare nyte livet. Men her nord er det ikke alltid at sommernetter er synonymt med høye temperaturer. Etterhvert som timene går, begynner vi å føle oss kalde.

På dette tidspunktet bruker pledd, ullgensere og sokker å komme frem. Det kan være fristende å bare hente varmeovnen, men den vil neppe hjelpe deg, med mindre du har et telt med vegger der du sitter. En varmeovn varmer opp luften rundt deg, i motsetning til terrassevarmere som i all hovedsak benytter seg av infrarød varme (IR).

Les videre for å finne ut av hvilken terrassevarmer som stikker av med seieren i vår test!

Test av Terrassevarmere – Best i Test 2023

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av terrassevarmere. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Mill CB2000FLOOR (Gulvstående)
 2. BEST I TEST - Mill CB2000PLUSS (Vegghengt)
 3. BESTE PREMIUMVALG - Eva Solo Heatup
 4. Ozona Heatflow Beat
 5. Ozona HeatStream

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Mill CB2000FLOOR

BEST I TEST - Mill CB2000FLOOR (Gulvstående)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
mill cb2000 floor
Produsent: Mill Materiale: Aluminium Effekt: 2000 W Kabellengde: 1,9 meter Høyde: 105 cm Bredde: 26 cm Lengde: 26 cm Vekt: 7 kg

Det er med stolthet vi kan si at 2 av varmelampene i testen vår er norskproduserte. Det er Mill som står for disse 2. Den første vi tar for oss er Mill CB2000FLOOR, og som navnet sier, er dette en gulvmodell. Den har en effekt på hele 2000 watt og er en kortbølgevariant.

Imponerende god effekt

Mill CB2000FLOOR er imponerende effektiv, og når strålene fra den treffer, kjennes det nesten ut som strålene fra sola. Selv når det blåser litt, kan man fint merke en god varme.

Mill CB2000 FLOOR har 6 varmenivåer. Disse regulerer du enkelt med fjernkontrollen. Dessverre kan man ikke se hvilket nivå man er på, hverken på fjernkontrollen eller selve varmelampen. Vi kunne gjerne ønsket oss en indikator på akkurat dette.

I tillegg kan det være litt vanskelig å få varmelampen til å reagere på trykkene fra fjernkontrollen, da du må sikte veldig rett på. Men altså — dette er bare bagateller i den store sammenhengen.

Minimalt med ubehagelig lys fra varmelampen

Kortbølgevarmere kan ha et sterkt og sjenerende rødt lys. Mill CB2000FLOOR oppleves ikke så veldig sjenerende. Dette fordi varmelampen er utstyrt med ULG-varmerør (Ultra Low Glare). Disse gjør at lysstyrken reduseres betraktelig.

Mill CB2000FLOOR er værbestandig og har en IP-grad på 65. Det betyr at den tåler å stå ute i all slags vær og vind.

En solid terrassevarmer

Med Mill CB2000FLOOR får du en svært god terrassevarmer som ikke lager lyd. Produsenten oppgir at levetiden på varmerøret er hele 5.000 timer, så du kan se frem til mange gode og varme timer med denne på terrassen. I tillegg er det gledelig å se at man kan skifte ut varmerøret selv, noe som trekker enda mer opp.

Det er enkelt å flytte varmelampen fra sted til sted. Det eneste du må passe på, er at du har en stikkontakt å plugge den i!

Fordeler

 • Vanntett og værbestandig.
 • Lang levetid.
 • Muligheten til å bytte varmerør selv.
 • Avgir mye varme.
 • Helt lydløs.

Ulemper

 • Mangler indikator for nivå.
 • Fjernkontrollen må siktes rett på.

2. Mill CB2000PLUSS

BEST I TEST - Mill CB2000PLUSS (Vegghengt)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
mill ulg cb2000 plus
Produsent: Mill Materiale: Aluminium Effekt: 2000 W Kabellengde: 1,9 meter Høyde: 15,3 cm Bredde: 76 cm Lengde: 8,3 cm Vekt: 2 kg

Mill CB2000PLUSS er den ene av 2 terrassevarmere i denne testen som kommer fra det norske firmaet Mill. Der den første vi omtalte var en gulvmodell, er CB2000PLUSS en veggmodell.

En effektiv terrassevarmer

Denne modellen er også svært god og gjør jobben sin perfekt. Når man setter den på, merker man nesten umiddelbart den gode varmen fra kortbølgevarmeren. Man føler nesten at man får varmen fra sola.

Takket være Ultra Low Glare Plus-teknologien i varmerøret, blir ikke lyset så skarpt som det ofte kan bli fra terrassevarmere med kortbølgeteknologi. I stedet får du et behagelig lys som gir en god stemning. Dette synes vi er et stort pluss.

Enkel å montere

Mill CB2000PLUSS er laget for og monteres på veggen eller i taket. Produsenten oppgir at levetiden på varmerøret er på hele 5.000 timer. Det er derfor mange, lange sommerkvelder som venter deg. Et stort pluss er at man kan bytte varmerør selv. På den måten kan du ha gleden av Mill CB2000PLUSS i mange år fremover.

Varmelampen kommer med feste for tak/vegg. Siden den er IP65-klassifisert kan den brukes i all slags vær, selv på steder der det ikke er tak.

CB2000PLUSS er også en kortbølgevarmer, som tilsier at den fungerer godt selv om det er litt vind.

Godt utvalg av varmenivåer

Varmelampen fra Mill har hele 6 varmenivåer som du regulerer med den medfølgende fjernkontrollen. Vi savner derimot en indikator, enten på selve varmelampen eller fjernkontrollen, som viser hvilket nivå som er aktivert. I tillegg er det litt vanskelig å treffe varmelampen med fjernkontrollen, da man må sikte veldig rett på for å få den til å respondere.

Mill CB2000PLUSS er helt lydløs, noe vi liker veldig godt. Når den i tillegg får deg til å føle at du sitter i varmen fra solstrålene, er det ikke rart at den er en favoritt hos mange. Som du ser er det lite negativt å si om Mill CB2000PLUSS, så dette er absolutt et godt kjøp!

Fordeler

 • Vanntett og værbestandig.
 • Lang levetid.
 • Muligheten til å bytte varmerør selv.
 • Avgir mye varme.
 • Helt lydløs.

Ulemper

 • Mangler indikator for nivå.
 • Fjernkontrollen må siktes rett på.

3. Eva Solo HeatUp

BESTE PREMIUMVALG - Eva Solo Heatup

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
eva solo heatup
Produsent: Eva Solo Materiale: Aluminium / Plast Effekt: 1500 W Kabellengde: 1,8 meter Høyde: 111 cm Bredde: 11 cm Lengde: 11 cm Vekt: 8,8 kg

Eva Solo HeatUp er en kortbølgevarmer som skiller seg ut på grunn av det utrolig stilige designet. Her får du en terrassevarmer med en effekt på 1500 Watt.

Gir fra seg god varme

Eva Solo HeatUp er langt fra den kraftigste terrassevarmeren på markedet, men den gjør likevel en god jobb når det kommer til å gi fra seg varme, selv når det blåser. Den avgir heller ikke så kraftig lys, men skaper en koselig stemning.

Det følger ikke med fjernkontroll til Eva Solo HeatUp. Du skrur den helt enkelt av og på ved å koble den til stikkontakten.

Vi skulle gjerne sett at det gikk an å bytte varmerøret. Likevel oppgir produsenten at varmelampen fra Eva Solo har en levetid på 5.000 timer, så du vil likevel få glede av mange sommerkvelder før du må gå til innkjøp av en ny terrassevarmer.

En brukervennlig terrassevarmer

Eva Solo HeatUp er en veldig brukervennlig terrassevarmer, uten avanserte innstillinger som du må bruke lang tid på å sette deg inn i. Varmeeffekten justeres enkelt på et kontrollpanel som sitter på selve lampen.

Den er i tillegg lett å flytte på, så du kan ta den med deg hvis du har flere terrasser og ikke ønsker å kjøpe én terrassevarmer til hver av dem. Med sine tre bein, er lampen også veldig stabil, så det skal litt til før den velter.

Effektiv varmelampe

Eva Solo HeatUp er en effektiv varmelampe, som du vil merke effekten av etter kun få sekunder. I tillegg går den på elektrisitet, som du jo ikke går tom for, i motsetning til gassdrevne terrassevarmere.

Terrassevarmeren fra Eva Solo tåler litt nedbør, men du bør beskytte den mot kraftig nedbør.

Dette er en varmelampe som du vil få stor glede av og som vil ta seg godt ut på terrassen, grunnet det kule designet. Vi synes derimot prisen er litt vel høy, med tanke på at man ikke kan bytte varmeelementene. Men alt i alt er dette et godt kjøp, og du vil jo likevel få glede av den i lang tid.

Fordeler

 • Stilig design.
 • Værbestandig.
 • Rask effekt.
 • Stabilt design.
 • Brukervennlig.

Ulemper

 • Varmeelementene kan ikke byttes.
 • Mangler fjernkontroll.

4. Ozona Heatflow Beat

Ozona Heatflow Beat

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ozona Heatflow Beat
Produsent: Ozona Materiale: Aluminium Effekt: 2500 W Kabellengde: 1,9 meter Høyde: 10,8 cm Bredde: 73,5 cm Lengde: 13 cm Vekt: 4 kg

Ozona Heatflow Beat er den artigste terrassevarmeren i vår test. Den kommer nemlig med innebygd høyttaler, slik at du både kan bli varm og lytte til musikk samtidig.

Effektiv terrassevarmer

Denne varmelampen fra Ozona monteres på veggen eller i taket og gir raskt en jevn varme. Effekten på 2000 Watt gjør også at Ozona Heatflow Beat takler litt større uteområder. I åpne miljøer kjenner man varmen godt på 1,5 meters avstand, og dette er faktisk ganske bra sammenlignet med andre lignende terrassevarmere.

Varmespredningen er svært god fremover. Derimot kunne vi ønsket at varmespredningen på kortsidene hadde vært litt bedre.

Trinnløs varmeinnstilling

En av de positive tingene med Ozona Heatflow Beat er den trinnløse varmeinnstillingen. Akkurat dette er undervurdert, da du med trinnløs justering enklere kan velge akkurat den varmen du ønsker.

Kan styres med egen app

Ozona Heatflow Beat har en tilhørende app. Du parer varmelampen og mobilen via en knapp på fjernkontrollen. Når det er gjort, kan du bevege deg ganske langt unna varmeren og likevel styre den med mobilen. Faktisk oppgis det at man kan være på 30-40 meters avstand før Bluetoothen kutter.

Det er litt kjedelig at man må gå via fjernkontrollen og pare mobilen og terrassevarmeren hver gang man starter den. Vi velger å tro at dette er gjort av sikkerhetsmessige årsaker, men det er likevel litt irriterende.

Mister du fjernkontrollen hjelper det altså lite at du har en app. Terrassevarmeren vil ikke fungere før du finner igjen fjernkontrollen eller får tak i en ny. Men ellers er det lite negativt å si om Ozona Heatflow Beat.

Innebygde høyttalere

Når det gjelder høyttalerne har disse overraskende god lyd. Nei, vi snakker ikke Sonos-kvalitet på lyden, men den er mer enn god nok til en festlig kveld med venner. I tillegg har den innebygd partybelysning som blinker i takt med musikken. Litt harry er det vel, men samtidig ganske tøft!

Dette er altså en svært god terrassevarmer. Du kan få den uten den innebygde høyttaleren også, men prisforskjellen utgjør bare et par hundrelapper. Liker du å høre på musikk ute, er dette derfor et svært godt valg.

Ozona Heatflow Beat er IP-65-klassifisert, som betyr at den tåler all slags vær. Du trenger altså ikke bekymre deg for at høyttaleren skal gå i stykker under et kraftig regnvær.

Fordeler

 • Trinnløs justering av varmen.
 • Værbestandig.
 • Innebygd høyttaler.
 • Mulighet for app-styring.

Ulemper

 • Litt dårlig spredning av varme på kortsidene.
 • Fjernkontrollen er et must, selv med app.

5. Ozona HeatStream

Ozona HeatStream

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
ozona heatstream
Produsent: Ozona Materiale: Aluminium / Plast Effekt: 2500 W Kabellengde: 1,6 meter Høyde: 10,5 cm Bredde: 59,6 cm Lengde: 10,5 cm Vekt: 1,6 kg

Ozona HeatStream er en budsjettvennlig terrassevarmer, uten at det går på kompromiss med kvaliteten. Her får du en brukervennlig og god infravarmer som du kan montere både i taket og på veggen. Den avgir et varmt og koselig lys, som skaper en fin stemning.

Enkel å tilpasse

Ozona HeatStream kan vippes i tre ulike posisjoner. Du kan velge å få varmen rett ned, litt skrått nedover eller rett utover. På den måten kan du på mange måter velge hvor mye varme du ønsker. I tillegg er den IP65-kvalifisert, noe som betyr at den er helt vanntett.

Terrassevarmeren kommer med aluminiumshus og beskyttende deksel som gjør at den tåler å henge ute hele vinteren.

Vi gjør oppmerksom på at lampen ikke skal monteres på bakken eller et bord. Dette for at den ikke skal skades av risting eller uhell.

Enkel betjening

Terrassevarmeren fra Ozona er svært enkel å betjene. Det er ingen avanserte innstillinger eller funksjoner. Samtidig er den enkel å montere. I tillegg kommer den med en fjernkontroll, som gjør det ytterst enkelt å stille den inn.

Det vi ser på som et ekstra pluss er nettopp det at den kan vippes på. På den måten kan man få varmestrålen dit man ønsker. Ulempen er at det er litt lite varmestråling fra kortsidene, men dette er nesten pirk og er vel den eneste ulempen med denne terrassevarmeren.

Værbestandig terrassevarmer

Ozona Heatstream er værbestandig og vanntett, som gjør at du kan bruke Ozona HeatStream i all slags vær og vind. Varmelampen gir effektiv varme på 10 meters avstand. Som et ekstra pluss, kan du stille inn en timer som gjør at den skrur seg av og på innen valgte tidsrom.

Uansett hvor du trenger ekstra varme, om det er balkongen, terrassen, gårdsplassen eller partyteltet, kan Ozona Heatstream gjøre jobben. Og den vil alltid gi deg god varme.

Dette er virkelig en god og økonomisk terrassevarmer, som kan brukes året rundt. Det at varmen strekker seg 10 meter er helt fantastisk, i forhold til at dette er en prisgunstig varmelampe. Vi mener at dette er et svært godt kjøp.

Fordeler

 • Kan stilles inn på 3 ulike vinkler.
 • Kommer med fjernkontroll.
 • Vanntett og værbestandig.
 • Timerfunksjon.
 • Prisgunstig.

Ulemper

 • Litt lite varmespredning fra kortsidene.

FAQ –Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken terrassevarmer ble best i test?

I vår test har vi 2 norske produkter helt i toppen. Terrassevarmerne i serien CB2000 fra Mill er begge kåret til best i test her hos oss.

Den ene modellen er gulvstående, mens den andre utgaven er vegghengt. Begge varmerne er prisgunstige og robuste, og er samtidig både vanntette og værbestandige!

down-arrow Gassdrevet eller elektrisk terrassevarmer: Hva er best?

Selv med de høye strømprisene vi ser nå, vil det være rimeligere med en elektrisk terrassevarmer. Som en tommelfingerregel kan du regne med at en gassdrevet terrassevarmer bruker én liter gass per time. Det koster ganske mange hundrelapper for 10 liter gass, så fortsatt er nok strøm billigere.

En elektrisk terrassevarmer trenger naturligvis tilgang til strøm, så hvis du ikke har det på uteplassen, bør du gå for en gassdrevet.

down-arrow Hvor mye koster en terrassevarmer?

En terrassevarmer koster alt fra ca. 300 kroner og helt opp mot 30.000 kroner. Med det sagt, forstår du sikkert at det er store forskjeller på de ulike terrassevarmerne.

Jo kortere bølger en terrassevarmer har, jo høyere er ofte prisen.

down-arrow Bør jeg velge kort- eller mellombølget terrassevarmer?

Dette kommer an på type terrasse. Har terrassen din vegger og overtak og står i le for vinden, kan du gjerne velge en mellombølget terrassevarmer. Disse har ikke så kraftig lys og gir en jevnere varme.

Har du derimot en mer åpen terrasse, der det er mye vind og trekk, bør du absolutt gå for en kortbølget modell. Det kan også være lurt å gå for 2 varmere som er montert på ulike sider av terrassen, enn å gå for én kraftig versjon.

down-arrow Kan jeg bruke terrassevarmeren inne?

Du bør ikke bruke terrassevarmeren inne, da den er designet for utendørs bruk. Spesielt farlig er det å bruke terrassevarmere av gass innendørs, da de kan lekke. Dette medfører høy brannfare.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social