Vedfyrt badestamp test: Disse bør du sjekke ut!

Vi har tatt en titt på vedfyrte badestamper fra Grønt Fokus, som er en populær leverandør av denne herlige luksusen. Finn ut hvilke badestamper som har blitt kåret til best i test!

Badestampen har blitt en stor folkefavoritt, og ikke sjelden finner vi dem på terrasser og i hager. Mange har også funnet plass til en badestamp på hytta.

Nå som strømmen er dyr, kan det bli kostbart å fyre opp en elektrisk badestamp. Heldigvis finnes det også vedfyrte badestamper, og disse er langt fra like dyre i drift. De varmes opp ved hjelp av en innebygd vedovn og gir deg følelsen av å ha ditt eget lille minispa.

Grønt Fokus leverer vedfyrte badestamper av svært høy kvalitet. Vi har tatt en nærmere titt på noen av favorittene hos Grønt Fokus!

Vedfyrt Badestamp Test: En følelse av luksus

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Tub Deluxe Internal
 2. Premium Tub Deluxe 200
 3. Premium Tub Deluxe 226

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Tub Deluxe Internal

Tub Deluxe Internal

Tub Deluxe Internal
Diameter: 2 meter Innvendig diameter: 1,8 meter Høyde: 0,93 meter Badedybde: 0,83 meter Volum: 1400 liter Kapasitet: 4 - 5 personer Oppvarmingstid: 2,5 - 3 timer Effekt vedovn: 30 kW Garanti: 2 år

Ikke nok med at dette er den rimeligste badestampen hos Grønt Fokus. Det ble også vår favoritt.

Tub Deluxe Internal er ergonomisk utformet. Her sitter du behagelig oppe i den vedfyrte badestampen!

En nydelig utførelse

Dette er en virkelig lekker badestamp som passer inn både hjemme og på hytta. Den har en total diameter på 200 cm.

Innvendig måler badestampen 180 cm og kan romme opptil 5 personer. Her kan hele familien kose seg på sene høstkvelder, uten bekymring for at det skulle bli dårlig plass!

Tub Deluxe Internal har et nydelig og klassisk design med runde hjørner. Man entrer den via en flott trapp som står i stil med resten av badestampen.

Yttersiden er dekket av termotre, som er tre som har gjennomgått en varmebehandlingsprosess. Når treet er ferdig behandlet, vil det ha en bedre beskyttelse mot råte og dermed en lengre levetid. T

ermotreet bidrar også med en isolerende effekt, slik at badestampen holder på varmen gjennom hele kvelden!

Enkelt vedlikehold

Innsidene og setene på Tub Deluxe Internal er laget av glassfiber, som er et slitesterkt materiale med enkelt vedlikehold.

Når stampen ikke er i bruk, kan du legge over det medfølgende PVC-lokket. I tillegg til å beskytte stampen når den ikke er i bruk, sikrer det at barn og dyr ikke risikerer å falle oppi.

Du får også med regnhette og et beskyttelseshette til skorsteinen.

Effektiv oppvarming

Den integrerte vedovnen er laget av rustfritt stål. Det tar cirka 2,5 til 3 timer å varme opp stampen, men når du først har fått opp varmen, slipper du å legge i mer ved. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte den gode varmen fra badestampen.

Selv om det er en relativt dyr investering å gå til innkjøp av en vedfyrt badestamp, er den også svært rimelig når du først har fått den i hus. Man slipper jo tross alt å bruke enorme mengder strøm.

Konklusjon

Tub Deluxe Internal er et godt kjøp. Badestampen er økonomisk i bruk da varmen holder seg i lang tid. Samtidig er det god plass oppe i badestampen, og den praktiske trappen gir enkel tilgang for hele familien!

Fordeler

 • Billig oppvarming.
 • Holder varmen lenge.
 • Stilig utførelse i termotre.
 • Praktisk PVC-lokk.
 • Trapp medfølger.
 • 2 år garanti.

Premium Tub Deluxe 200

Premium Tub Deluxe 200

Premium Tub Deluxe 200
Diameter: 2 meter Innvendig diameter: 1,85 meter Høyde: 0,93 meter Badedybde: 0,83 meter Volum: 1150 liter Kapasitet: 5 - 6 personer Oppvarmingstid: 1,5 - 2 timer Effekt vedovn: 30 kW Garanti: 2 år

Premium Tub Deluxe 200 har litt større innvendig mål enn Tub Deluxe Internal. Her er det plass til at hele 6 personer kan nyte den deilige atmosfæren i badestampen.

Kommer i to utgaver

Premium Tub Deluxe kommer i 2 farger, der du kan velge mellom brun og sort. Den sorte utgaven er et par tusenlapper dyrere enn den brune. Med mindre du har en forkjærlighet for sort, anbefaler vi vel egentlig at du bare går for den brune.

Begge utgavene har en ytterside av termotre. Dette treet har fått en egen type varmebehandling som gjør at treet blir mer værbestandig.

Det er jo tross alt rimelig kjipt om man må fylle på med ved i tide og utide. Da er det positivt at treverket gir en isolerende effekt, som gjør at badestampen holder seg varm lenger.

Innersiden og setene er av glassfiber, som er svært enkelt å holde rent og vedlikeholde. I tillegg er det glassfiber et solid og slitesterkt materiale, som vil holde i lang tid fremover.

Rask oppvarming

Den innebygde vedovnen er av rustfritt stål og er plassert under ett av setene. Når du fyrer opp vedovnen, vil badestampen være klar til å nytes etter kun halvannen til to timer. Få andre badestamper blir klare på så kort tid!

Vedovnen holder svært godt på varmen og er derfor veldig økonomisk i bruk. Du trenger derfor ikke å være redd for å bruke mye penger på ved. Legger du over det medfølgende termolokket mens du varmer opp stampen, vil vannet varmes enda raskere!

Lokket legges over stampen når den ikke er i bruk. Dette vil sikre at ikke barn og dyr faller oppi stampen ved et uhell. Samtidig slipper du masse smårusk og blader oppe i vannet.

I tillegg følger det med en egen hette som beskytter røykrøret.

Oppsummering

Premium Tub Deluxe 200 er badestampen for deg som vil ha god plass å boltre deg på.

Designet er lekkert, og badestampen er tilgjengelig i 2 utførelser, brun og sort. Varmes opp raskt og holder varmen lenge!

Fordeler

 • Holder godt på varmen.
 • Plass til 6 personer.
 • Rask oppvarming.
 • Enkelt vedlikehold.
 • PVC-lokk.
 • 2 år garanti.

Premium Tub Deluxe 226

Premium Tub Deluxe 226

Premium Tub Deluxe 226
Diameter: 2,26 meter Innvendig diameter: 2,05 meter Høyde: 1,02 meter Badedybde: 0,9 meter Volum: 1650 liter Kapasitet: 6 - 7 personer Oppvarmingstid: 1,5 - 2 timer Effekt vedovn: 30 kW Garanti: 2 år

Dette er testens dyreste badestamp, men til gjengjeld har den god plass. Opptil 7 personer kan nyte en avslappende stund i Premium Tub Deluxe 226.

Utvendig har stampen en diameter på 226 cm, mens den innvendig måler 200 cm.

Både familie og venner vil garantert bli sette pris på denne innretningen, og dere kan se frem til mange timer i dette minispaet!

En effektiv vedovn

Som med andre vedfyrte badestamper, kan også denne plasseres der du ønsker å ha den. Du trenger nemlig ikke å tenke på strømtilførsel.

Vedovnen, som er laget av rustfritt stål, er innebygget og varmer effektivt opp vannet. Når du har fyrt opp ovnen, vil badestampen være klar til bruk etter kun halvannen til to timer. Dette er langt raskere enn de fleste badestamper på denne størrelsen.

Ovnen holder godt på varmen, så du slipper å bruke mye ved per bruk. Derfor er denne vedfyrte badestampen langt mer økonomisk enn de som drives av strøm.

Luksuriøst design

Premium Tub Deluxe 226 oser av luksus. Yttersiden er kledd med termotre i en nydelig brunfarge. Kort fortalt er termotre varmebehandlet tre.

Etter behandlingen blir treverket mer værbestandig og får lang levetid. På utsiden finner du også en stilig trapp, som er i samme termotre som resten av yttersiden.

Termotreet har en isolerende effekt, som også bidrar til at badestampen holder varmen lenge. Innsiden er produsert i slitesterk, mørkegrå glassfiber, som er med på å gi badestampen et luksuriøst preg. Glassfiber er svært enkelt å vedlikeholde, så du trenger ikke å bruke altfor mye tid på den delen.

Det følger med et praktisk termolokk. I tillegg til å forhindre at barn og dyr faller oppi stampen, kan det i tillegg brukes til å få raskere oppvarming. Det medfølger også regnhatt til skorsteinen og et røykrørdeksel.

Oppsummering

Premium Tub Deluxe 226 er en lekker badestamp som oser av luksus. Stampen har plass til opptil 7 personer og innbyr til mange timer med hyggelig prat. Vi liker spesielt godt at den er så rask å varme opp!

Fordeler

 • Holder godt på varmen.
 • Plass til 7 personer.
 • Rask oppvarming.
 • Lekkert design.
 • PVC-lokk.
 • 2 år garanti.

Hvordan fungerer en vedfyrt badestamp?

En vedfyrt badestamp varmes opp ved hjelp av en integrert vedovn. Når ovnen bli varm, vil den lede varmen videre til vannet. Siden de drives av vedfyring, trenger du ikke tilgang til strøm og kan plassere den akkurat der du ønsker. Har du en strømløs hytte, er det derfor ingen grunn til at du ikke kan unne deg denne luksusen.

Badestampen kan brukes året rundt og gir rom for de koseligste stundene. Enten du hopper oppi sammen med familie eller venner, skaper det en god atmosfære og innbyr til de gode samtalene.

Alle badestampene i testen vår er runde. Når man sitter flere i en rund badestamp, kan alle få øyekontakt med hverandre, i motsetning til hva man får i en firkantet stamp.

Vedfyrt badestamp: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hva er anbefalt badetemperatur i en badestamp?

Det kommer an på dine personlige preferanser. Generelt vil vi anbefale en badetemperatur på 39 °C, men noen ønsker både kaldere og varmere vann.

down-arrow Hvor lenge kan jeg bruke det samme vannet?

En vedfyrt badestamp bør av hygieniske årsaker tømmes etter hver bruk.

Hvis du har litt klor eller annet antibakterielt middel i vannet og passer på å ta en dusj før bruk, kan du likevel bruke det samme vannet i et par dager.

Det finnes også rensesystemer som kan kjøpes.

down-arrow Hvordan fyller jeg en vedfyrt badestamp?

En vedfyrt badestamp fylles ved hjelp av hageslangen. Du legger den bare over kanten og lar den ligge til stampen er fylt opp.

down-arrow Hvilken vedtype er best til vedfyrte badestamper?

Du bør fortrinnsvis velge ved med lav fuktighet og høy energitetthet. Jo tørrere veden er, jo bedre blir resultatet. Tørr bjørkeved er et svært godt alternativ til dette formålet.

Du bør heller ikke ha altfor store vedkubber. Ideelt sett bør de ikke være større en cirka 5 x 5 x 40 cm.

down-arrow Hvordan vasker jeg en vedfyrt badestamp?

Badestampen bør vaskes regelmessig. Det enkleste er å starte rengjøringen rett etter at du har tømt den for vann, før smusset har tørket.

Når du vasker kan du bruke hageslange for å skylle bort smusset. Du bør også gå over med en svamp og et ikke-slipende rengjøringsmiddel.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social