Elektrisk Grill Test: Disse er best i test

Elektrisk grill

Inneholder annonsørlenker

Når solen skinner og temperaturen stiger, er det få ting som slår gleden ved å samle venner og familie rundt grillen. I denne testen har vi sett nærmere på flere av de mest populære elektriske grillene på markedet!

Med et økende fokus på bærekraft og miljø, er elektriske griller i ferd med å bli en stadig mer populær løsning for grillentusiastene.

I denne artikkelen ser vi nærmere på og sammenligner flere av de beste elektriske grillene. I testen inngår el-griller fra kjente merkevarer som Weber, Outdoor Chef og andre ledende produsenter. Ikke overraskende er det grillene fra Weber som troner øverst på listen.

I vår test har vi rangert grillene basert på faktorer som ytelse, design, brukervennlighet og pris – slik at du kan finne den riktige elektriske grillen for deg og ditt behov!

Test av elektriske griller: Våre favoritter

Oppsummert er dette rangeringen av de elektriske grillene som inngår i vår test. Du kan lese mer om hver grill lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Weber Pulse 2000
 2. BESTE MELLOMVALG - Weber Q2400
 3. BESTE BUDSJETTVALG - Weber Q1400
 4. Outdoor Chef Chelsea
 5. Muurikka Nokkela

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Weber Pulse 2000

BEST I TEST - Weber Pulse 2000

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Weber Pulse 2000
Grillflate: 49 x 39 cm Varmeregulering: Trinnløs Temperaturmåler: Ja Effekt: 2200 W Mål (H x B x D): 39 x 71 x 60 cm Vekt: 19,6 kg

Weber Pulse 2000 er etter vår mening den råeste elektriske grillen som er å få tak i på markedet. Hvordan kommer den ut i vår test?

En appstyrt grill

Noe av det første vi bemerker oss er at Weber Pulse 2000 kan styres direkte fra mobiltelefonen. Dette gjøres via den integrerte iGrill-teknologien, som altså kan pares opp mot iGrill-appen fra Weber.

I praksis er det grilltermometerne som vil kobles opp mot iGrill-appen. Via appen kan du registrere hva du har tenkt til å grille, før du deretter angir hvor godt stekt du vil ha kjøttet. Neste steg blir å plassere termometeret i kjøttstykket, før du hiver det videre inn i grillen.

Via appen får du kontinuerlig oversikt over kjernetemperaturen og et anslag på hvor langt i matlagingsprosessen kjøttet har kommet. Ekspertene hos Tek.no testet denne funksjonaliteten, og alt i alt var de godt fornøyde med resultatet.

Enklere enn dette blir det faktisk ikke!

Gjennomtenkte løsninger

Totalt sett fremstår Weber Pulse 2000 som en gjennomført og bunnsolid elektrisk grill. Effekten er på 2200 W, og sammenlignet med andre elektriske griller går oppvarmingen raskt.

Både lokket og bunnen er støpt i aluminium for å sikre at grillen holder godt på temperaturen. Aluminiumet gjør også at nedkjølingen av grillen går noe raskere.

På fremsiden av grillen finner du 2 praktiske dreiehjul for varmeregulering. Weber Pulse 2000 er nemlig utstyrt med 2 varmesoner, slik at du kan grille flere typer mat samtidig. Det digitale displayet viser temperaturen i begge sonene, slik at du alltid har oversikt over temperaturen inne i grillen.

Den maksimale temperaturen du kan oppnå med Weber Pulse 2000 er omtrentlig 300 grader. Dette skulle holde i massevis for de aller fleste av oss. Den generelle anbefalingen er tross alt å grille på under 290 grader for å redusere risikoen for at maten blir brent.

Enkel rengjøring

Likt som grillene i Q-serien fra Weber er også Pulse 2000 utstyrt med porselensemaljert grillrist av støpejern. Grillristen sikrer jevn varmefordeling, og på høy nok temperatur får du faktisk også de anerkjente grillstripene på kjøttet.

En annen stor fordel med grillristen er hvor enkel den er å rengjøre. Flere av forbrukerne melder om at både fett- og matrester er enkelt å få vekk. Samtidig vil det innebygde fetthåndteringssystemet lede fett og dryppende væske ned i en oppsamlingsform under grillen. Denne er avtakbar, og byttes enkelt ved behov.

Bra med tilleggsutstyr

Uten stativ har Weber Pulse 2000 en høyde på 39 centimeter. Derfor er det jo kjekt at Weber også tilbyr et eget stativ som er spesialprodusert for Pulse 2000.

Med stativet får du en mye bedre arbeidshøyde, og matlagingen vil bli langt mer komfortabel. Av annet anbefalt tilleggsutstyr nevner vi beskyttelsestrekk og rengjørings-kit. Ulempen er naturligvis at det meste av tilleggsutstyret må kjøpes separat.

Du kan selvfølgelig bestille grillen med stativ, men prisen vil da bli noen tusenlapper høyere.

Kort oppsummert

Weber Pulse 2000 er en imponerende elektrisk grill som byr på en rekke fordeler og moderne funksjoner. Den solide konstruksjonen, den digitale temperaturkontrollen og mulighet for app-tilkobling gjør grillen til et attraktivt valg for mange grillentusiaster.

Både ekspertene og forbrukerne er storfornøyde med kvaliteten – dette er et realt premiumvalg!

Fordeler

 • Innebygd termometer.
 • 2 varmesoner.
 • iGrill-teknologi.
 • Enkel styring via app.
 • Trinnløs varmeregulering.
 • Digitalt display for temperatur.
 • Enkel rengjøring.

Ulemper

 • Høy pris.

2. Weber Q2400

BESTE MELLOMVALG - Weber Q2400

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Weber Q2400
Grillflate: 55 x 39 cm Varmeregulering: Trinnløs Temperaturmåler: Nei Effekt: 2200 W Mål (H x B x D): 101 x 80 x 73,7 cm Vekt: 19 kg

Weber Q2400 er en kompakt og kraftig elektrisk grill. Her er kvaliteten satt i høysetet!

Oppgradering av forgjengeren

Weber Q2400 minner på mange måter om forgjengeren, Q1400. Likt som med forgjengeren er varmereguleringen trinnløs. Her er det med andre ord enkelt å fintilpasse temperaturen etter hva slags mat du lager.

Grillristen er produsert av støpejern, og tradisjon tro er også grillristen til Q2400 porselensemaljert. Resultatet er en grillrist med jevn varmefordeling som er enkel å rengjøre etter bruk.

Sammenlignet med lillebroren Q1400 har Q2400 likevel fått noen betydelige oppgraderinger. Grillflaten er hele 55 x 39 centimeter, og er derfor en god del større. Med det medfølgende stativet får du også 2 praktiske sidebord!

En brukervennlig grill

Sett bort fra stativet og størrelsen på grillflaten er det lite som skiller de ulike grillene i Q-serien til Weber.

Vi registrerer med glede at også Q2400 leveres med aluminiumsbunn og -lokk. Dette gir rask oppvarming av grillen, samtidig som nedkjølingen faktisk også vil gå ganske så raskt. For å sikre at grillen holder godt på temperaturen er lokket dobbeltisolert.

Weber Q2400 byr enkelt og greit på en positiv brukeropplevelse. Stativet gjør at du får en behagelig arbeidshøyde, og den trinnløse varmereguleringen er enkel i bruk. Den porselenemaljerte grillristen omtales som enkel å rengjøre, og oppsamlingsbeholderen i bunnen av grillen er gull verdt.

Samtidig er Weber Q2400 kjent for sin jevne varmefordeling, noe som reduserer sjansene for ujevn steking og brent mat!

Leveres med stativ

Noe av det vi liker aller best med Weber Q2400 er at den selges med stativ. Uten stativet har grillen en høyde på kun 37 centimeter. Med stativet blir høyden 101 centimeter, og du får derfor en mye mer behagelig arbeidshøyde.

På stativet er det også plassert ut 2 sidebord. Dette er praktiske stasjoner hvor du kan oppbevare mat og grillutstyr underveis i matlagingen, og de kommer godt med når maten må tilberedes i flere omganger.

Oppsummert

Weber Q2400 lever opp til forventningene, og har samme kvalitet som de andre grillene i Q-serien. Sammenlignet med den populære Q1400 er grillflaten litt større, noe som gjør denne grillen bedre egnet til deg som vil lage mat til flere personer.

Rengjøringen er enkel, og stativet er gull verdt!

Fordeler

 • Medfølgende stativ.
 • Enkel rengjøring av grillrist.
 • Stor grillflate.
 • Oppsamlingsbrett for fettrester.
 • Rask oppvarming og nedkjøling.
 • Dobbeltisolert lokk.
 • Kompakt design.

Ulemper

 • Ingen temperaturmåler.
 • Litt høy vekt.

3. Weber Q1400

BESTE BUDSJETTVALG - Weber Q1400

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Weber Q1400
Grillflate: 43 x 32 cm Varmeregulering: Trinnløs Temperaturmåler: Nei Effekt: 2200 W Mål (H x B x D): 59,7 x 68,6 x 48 cm Vekt: 10,5 kg

Weber Q1400 er en kompakt og brukervennlig elektrisk grill som passer perfekt for deg som er opptatt av både smak og kvalitet.

Materialer og design

Weber Q1400 er valget for deg som vil ha en god elektrisk grill, uten at det koster skjorta. Grillen leveres med et elegant og moderne design som vil ta seg godt ut på uteplassen.

Den slitesterke støpejernsristen gir god varmefordeling over hele grillristen, og holder samtidig godt på varmen over lengre tid. Med en glassfiberforsterket nylonramme kan du samtidig føle deg trygg på at Q1400 vil tåle hyppig bruk i lang tid fremover.

Rammen sikrer også en relativt lav vekt på grillen, og det kompakte designet gjør at det er enkelt å ta med seg grillen ut på tur.

God ytelse

Weber Q1400 er utstyrt med et kraftig 2200 watt elektrisk varmeelement, som raskt varmer opp grillen og sørger for en jevn varmefordeling over hele grillflaten. Her kan du grille alle typer mat, inkludert pølser, biff, kylling og fisk!

På innsiden av grillen er både topplokket og bunnen belagt med støpt aluminium. Aluminiumet sikrer rask oppvarming og nedkjøling, og det tar ikke mer enn et par minutter før grillen er klar til bruk!

En brukervennlig grill

Flere av forbrukerne har rapportert om at Weber Q1400 er svært enkel i bruk. En av de største fordelene er nok den trinnløse varmereguleringen.

På høyre siden av grillen finner du et enkelt dreiehjul hvor du selv kan sette ønsket temperatur. Ulikt mange andre elektriske griller er det ikke fastsatte nivåer for temperaturen. Her er det enkelt å fininnstille temperaturnivået til maten du skal lage!

Samtidig er det lite negativt å si om Weber Q1400 når det kommer til rengjøring. Den porselenemaljerte grillristen gjør det enkelt å fjerne fett- og matrester, samtidig som det er mindre sjanse for at maten setter seg fast i utgangspunktet.

For å gjøre rengjøringen enda enklere har Weber valgt å utstyre Q1400 med et avtakbart oppsamlingsbrett. Fett fra matlagingen vil automatisk renne ned i brettet, og brettet kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen.

Mye tilbehør

Weber tilbyr et bredt utvalg av tilbehør og som kan brukes med Q1400. Vi nevner blant annet rengjøringssett, beskyttelsestrekk og trillestativ. Dette gjør det enkelt å tilpasse grillen etter dine behov og ønsker.

På den negative siden skulle vi gjerne sett at Q1400 ble levert med stativ og innebygd temperaturmåler. Til denne prisen kan man likevel ikke klage!

Kort oppsummert

Weber Q1400 er en god allround elektrisk grill som passer til de aller fleste formål. Grillen er enkel å bruke, og materialene er av høy kvalitet!

Fordeler

 • Trinnløs varmeregulering.
 • Rask oppvarming og nedkjøling.
 • Kompakt design.
 • Jevn varmefordeling.
 • Avtakbart oppsamlingsbrett.
 • Fornøyde kunder.

Ulemper

 • Grillflate kunne vært større.
 • Leveres uten stativ.
 • Mangler temperaturmåler.

4. Outdoor Chef Chelsea

Outdoor Chef Chelsea

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Outdoor Chef Chelsea
Grillflate: 42 cm Varmeregulering: 7 nivåer Temperaturmåler: Ja Effekt: 2000 W Mål (H x B x D): 93 x 67 x 60 cm Vekt: 10,3 kg

Outdoor Chef Chelsea har mottatt gode tilbakemeldinger fra det svenske forbrukermagasinet M3. Vi har sett nærmere på denne elektriske grillen!

Easy Flip-traktsystem

Outdoor Chef Chelsea skiller seg ut med sitt patenterte Easy Flip-traktsystem. Her får du mulighet til både direkte og indirekte grilling. Ved direkte grilling får maten en fin skorpe og grillmønster, mens indirekte grilling gir jevn varme og passer utmerket for større kjøttstykker, fisk og pizza.

Dette gir god fleksibilitet og mange muligheter for ulike retter og tilberedningsmetoder!

Kompakt design

Grillens kompakte størrelse og lette vekt på 10,3 kg gjør den godt egnet for små områder som verandaer og balkonger.

Med en effekt på 2000 W og 7 varmenivåer, oppnår grillen raskt høy temperatur og gir gode resultater. Samtidig vil Easy Reflect-varmesystemet med varmereflektor bidra til effektiv og jevn varmefordeling over hele grillflaten.

Enkel i bruk

Chelsea 420 er lett å montere og demontere, noe som gjør den enkel å ta med seg og oppbevare.

Lokket med integrert håndtak og termometer gir god kontroll over grillingen, og den roterbare trakten forhindrer fettbrann og røykutvikling!

Noen ulemper er det likevel

Til tross for sine mange fordeler, har Chelsea 420 noen ulemper. Konstruksjonen kan oppleves som noe ustabil, og grillen mangler sidebord. På den positive siden leveres grillen med stativ, slik at arbeidshøyden blir langt mer behagelig.

Samtidig er grillristen laget av stål, noe som kan være en ulempe, da det ikke er like holdbart og langvarig som rustfritt stål eller porselensemaljerte grillrister.

Kort oppsummert

Outdoor Chef Chelsea er et fornuftig valg til uteplassen. Prislappen er lav, og med Easy Flip-traktsystemet støttes både direkte og indirekte grilling.

Grillflaten har en diameter på 42 centimeter, og temperaturen kan justeres mellom 7 ulike nivåer.

Fordeler

 • Direkte og indirekte grilling.
 • Grei grillflate.
 • Designet som en kullgrill.
 • Stativ følger med.
 • Fornuftig pris.

Ulemper

 • Grillristen er av stål.
 • Ingen sidebord.
 • Litt ustabil konstruksjon.
 • Ikke trinnløs varmeregulering.

5. Muurikka Nokkela

Muurikka Nokkela

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
muurikka nokkela grill
Grillflate: 43 x 25 cm Varmeregulering: Nei Temperaturmåler: Nei Effekt: 1200 W Mål (H x B x D): 44 x 59 x 37,5 cm Vekt: 6,2 kg

Muurikka Nokkela er en multifunksjonell elektrisk grill som kan brukes til flere formål. Les videre i vår test!

Kombinert grill og røykeovn

Noe av det første vi legger merke til med Muurikka Nokkela er at den kan brukes som en kombinert elgrill og elrøyker. Her kan du altså bruke Nokkela til helt vanlig grilling, eller eventuelt til å røyke fisk, kjøtt eller grønnsaker.

Muurikka Nokkela fungerer som en røykeovn dersom du plasserer varmebatteriet i den nedre delen av grillen. Om du derimot ønsker å bruke den som en elektrisk grill plasserer du simpelthen varmespiralen i lokket.

Kombinasjonen av elektrisk grill og røykovn gjør Muurikka Nokkela til en multifunksjonell grill som kan brukes til flere formål!

Enkel rengjøring av grillen

Muurikka Nokkela er designet for å være enkel å holde ren og vedlikeholde.

Både risten og fettplaten kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen rask og problemfri. Ellers er grillen produsert av rustfritt stål, som sikrer lang levetid og god motstand mot rust over tid.

Design og størrelse

Sammenlignet med grillene fra Weber vil Muurikka Nokkela være noe mer fremtredende på uteplassen. Det sølvfargede aluminiumet, kombinert med det praktiske trehåndtaket, gir grillen et forholdsvis pent design. Personlig foretrekker vi nok heller det nedtonede designet på Weber-grillene, men dette blir smak og behag.

Totalt har grillen en bredde på 59 cm, mens dybden er 37,5 cm. Grillflaten er 43 x 25 centimeter, som minner litt om størelsen til Weber Q1400. Grillflaten til Q1400 er for øvrig litt større, med sine 43 x 32 cm.

Kort oppsummert

Muurikka Nokkela er en rimelig elektrisk grill, som absolutt kan få jobben gjort. Sammenlignet med toppmodellene på markedet kommer likevel Nokkela til litt kort.

Grilleffekten er rett og slett litt dårligere, og vi skulle gjerne sett at grillflaten var litt større. Grillen er heller ikke utstyrt med innebygd temperaturmåler, og man har ingen mulighet til å justere temperaturen.

Fordeler

 • Lav pris.
 • Kombinert el-grill og røykovn.
 • Enkel i bruk.
 • Praktisk bærehåndtak.
 • Rist og fettplate kan vaske i oppvaskmaskin.

Ulemper

 • Ingen temperaturmåler.
 • Lavere effekt enn toppmodellene.
 • Kan ikke justere temperaturen.
 • Grillflaten kunne vært større.

Nyttig å vite om elektriske griller

Når du skal kjøpe en ny elektrisk grill er det flere faktorer du bør ta hensyn til for å sikre at du finner den beste griller. Vi gir deg nå en oversikt over flere av faktorene vi har vurdert i vår test.

Grillflate

Grillflate: Noe av det første du bør vurdere er grillflaten på den elektriske grillen.

Du bør tenke på hvor stor grillflaten bør være for å dekke dine behov.

Om du planlegger å lage mat til hele familien eller vennegjengen, bør du kjøpe en elektrisk grill med stor grillflate.

Hvis du derimot kun planlegger å lage mat til 2 – 3 personer kan det holde med en relativt liten grillflate.

Temperatur

Temperaturkontroll: Når du skal grille noe annet enn noe helt enkelt som grillpølser vil det lønne seg med god temperaturkontroll.

En god elektrisk grill bør derfor gi mulighet for enkel og presis justering av temperaturen.

Enkelte av de elektriske grillene leveres med trinnløs temperaturkontroll, mens andre lar deg justere temperaturene mellom fastsatte nivåer.

De aller rimeligste elektriske grillene leveres ofte helt uten temperaturkontroll.

 

Byggekvalitet

Kvalitet og materialer: Kvaliteten og materialene grillen er laget av vil ha stor innvirkning på både levetid og ytelse.

Materialene bør være rustfrie, og samtidig takle de høye temperaturene som vil oppstå inne i grillen.

Optimalt sett bør grillen være produsert av holdbare materialer som rustfritt stål eller støpejern.

Når du skal kjøpe en elektrisk grill bør du også vurdere kvaliteten på belegget til grillristene. God kvaliteten på belegget vil sikre god varmeoverføring og enkel rengjøring.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Den elektriske grillen bør naturligvis være enkel i bruk.

Temperaturen bør være enkel å justere, og opptenningsmekanismen bør være lett tilgjengelig.

En stor del av brukervennligheten er hvor mye vedlikehold som trengs. Vedlikehold på en elektrisk grill består hovedsakelig av rengjøring, og rengjøringen bør derfor være så enkel som mulig.

Vårt råd er å velge en grill med intuitivt design og enkle kontroller som gjør den lett å bruke for både nybegynnere og erfarne grillmestere.

Sidebord grill

Tilbehør: Mange elektriske griller leveres med ekstra tilbehør og funksjoner.

Eksempler på praktisk ekstrautstyr som kan følge med en elektrisk grill er termometer, sidebord for enkel oppbevaring og stativ.

De mest avanserte elektriske grillene leveres med tilbehør som gir støtte for styring via WiFi.

Før du kjøper en elektrisk grill bør du vurdere hva slags utstyr som er viktig for deg.

Sikkerhet

Sikkerhet: Sørg alltid for at grillen har de nødvendige sikkerhetsmekanismene.

Det er et stort pluss om grillen automatisk skrur seg av etter en gitt tidsperiode.

Samtidig bør den elektriske grillen ha god beskyttelse mot overoppheting.

pris

Pris: Det finnes mange ulike prisklasser for elektriske griller.

De rimeligste modellene koster gjerne ikke mer enn en drøy tusenlapp.

Mer avanserte elektriske griller, som gjerne også har større grillflate, kan koste helt opp til 10.000 kroner.

Garanti

Garanti: Før du kjøper en elektrisk grill bør du ta en titt på garantitiden.

Enkelte av grillene leveres uten noen form for garanti utover den lovpålagte reklamasjonsretten.

Ta derfor en titt på garantitiden før du kjøper grillen. Optimalt sett bør grillen ha minst 2 år garantitid.

Elektrisk grill: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken elektrisk grill ble best i test?

Vi har valgt å kåre Weber Pulse 2000 til best i test i vår gjennomgang av elektriske griller.

Med en solid konstruksjon, digital temperaturkontroll og mulighet for app-tilkobling er Pulse 2000 et sikkert valg!

down-arrow Hva er en elektrisk grill?

En elektrisk grill minner på mange måter om en helt vanlig grill. Forskjellen er at den bruker elektrisistet!

Med en elektrisk grill bruker du altså strøm for å få varme, og ikke kull eller gass. Elektriske griller er ofte mer miljøvennlige og enklere i bruk enn kull- og gassgriller.

down-arrow Hvor mye koster en elektrisk grill?

Prisen for en elektrisk grill vil variere basert på både merke, størrelse på grillen og funksjonsnivå.

En elektrisk grill kan koste alt fra 1.000 kroner til over 10.000 kroner. Budsjettvalgene koster gjerne rundt 2.000 kroner, mens premium-valgene har en prislapp på 5.000 – 6.000 kroner og oppover.

down-arrow Kan en elektrisk grill brukes både inne og ute?

Ja. Stort sett kan du alltid bruke en elektrisk grill både innendørs og utendørs.

De aller fleste elektriske griller gir fra seg lite røyk, og kan derfor helt fint brukes innendørs.

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette er en av vår dyktige produkttestere. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social