Kokkekniv Test: Dette ble testvinneren

Kokkekniver

Inneholder annonsørlenker

Kniven – kokkens beste venn! Men det er vel ikke kun kokken som kan ha den beste kokkekniven? En god kniv gjør nemlig matlagingen både enklere og morsommere! I vår test får du oversikt over noen av de beste kokkeknivene på markedet. 

Enkelte hevder at det ikke er noen forskjell på en billig og dyr kokkekniv. Felles for disse er at de nok aldri har prøvd en virkelig god kniv. Vi tør faktisk å påstå at matlagingen blir langt mer lystbetont med skikkelig verktøy.

De aller fleste lager middag daglig. Da er det godt å ha ordentlig utstyr og en god og skarp kokkekniv er alfa omega.

Men hvilken kokkekniv bør du velge? I vår test av kokkekniver har vi samlet det vi mener er de beste kokkeknivene på markedet!

De beste kokkeknivene: Disse ble best i test

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - KAI Shun Classic
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Victorinox Knivsett (3 deler)
 3. Masahiro Santoku
 4. Global G-2
 5. Yaxell Zen Kokkekniv

Slik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. KAI Shun Classic

BEST I TEST - KAI Shun Classic

4.9
badge
KAI Shun Classic DM-0706
Materiale: Rustfritt stål Materiale, skaft: PakkaWood Tåler maskinvask: Nei Lengde, knivblad: 20,5 cm Vekt: 325 gram

Japanerne er ekstremt gode på mye, også hva gjelder produksjon av kniver. KAI Shun Classic DM-0706 er én av de beste kokkeknivene på markedet, men er også blant de mer kostbare knivene.

Her får du en håndlaget kniv som passer både for høyre- og venstrehendte!

Suveren allsidighet

KAI Shun Classic er av den allsidige typen og kan brukes både til grønnsaker, fisk og kjøtt. Knivbladet består av 65 lag med damaskusstål og en indre kjerne av V10-Goldstål. Dette gjør KAI Shun Classic DM-0706 til en suveren kniv som både er ekstremt skarp og svært solid.

Skaftet er laget av PakkaWood og har D-formet design, som vi ofte ser på japanske kniver. Kniven ligger derfor godt i hånden og gir deg et godt grep.

Med KAI Shun Classic DM-0706 får du en kokkekniv som har alle de egenskapene du kan forvente av en kniv i denne prisklassen. Knivens praktiske størrelse gir deg endeløse muligheter på kjøkkenet!

Kvalitet av ypperste klasse

KAI er en knivprodusent med lang historie. Helt siden 1908 har de produsert kvalitetskniver, der dagens kniver er en god kombinasjon av gammel og ny tradisjon. Med KAI-kniver på kjøkkenet, er du sikret kvalitet helt ut til knivspissene.

Svært mange kokker har trykket KAI til sine hjerter, og du vil finne dem på kjøkkenet hos både Michelin-restauranter og Sushirestauranter over hele verden. Her er det ingen grunn til at du ikke skal bli fornøyd, med andre ord.

Konklusjon

KAI Shun Classic DM-0706 gir deg mye for pengene, til tross for den litt høye prisen. Med denne kniven får du ekstremt godt grep, og kokkeleringen vil gå som en lek!

Fordeler

 • Stilig design.
 • Holdbar.
 • Godt grep.
 • Solid damaskstål.
 • Rustfritt stål.
 • Passer både høyre- og venstrehendte.

2. Victorinox Knivsett

BESTE BUDSJETTVALG - Victorinox Knivsett (3 deler)

4.7
badge
Victorinox Knivsett
Materiale: Rustfritt stål Materiale, skaft: Lønnetre Tåler maskinvask: Ja Lengde, knivblad: 12 / 19 / 22 cm

Ulikt fra mange andre kokkekniver er faktisk ikke knivene fra Victorinox produsert i Japan.

Victorinox er selskapet bak den kjente og kjære «Swiss Army Knife», som også mange nordmenn har liggende i skuffen.

Produktet vi omtaler her er et helt knivsett, til en pris som er svært overkommelig.

Dekker de fleste behov

Her får du et knivsett med 3 kokkekniver med rustfrie blader. Knivene er henholdsvis 22 cm, 19 cm og 12 cm lange.

Med disse 3 knivene har du dekket inn behovet for det meste på kjøkkenet. Den minste kniven passer til å kutte opp mindre frukt og grønnsaker. De større knivene er ideelle til både kjøtt og grønnsaker.

Ergonomisk håndtak

Håndtaket på knivene er ergonomisk utført i polert, høyglans lønnetre. Dette er et håndtak som tåler fukt og knivene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler derimot at du vasker knivene for hånd for lengst holdbarhet.

Knivene kommer i en stilig gaveeske og er derfor også perfekt som gave til noen du setter pris på. Kanskje du har en ung håpefull som skal flytte hjemmefra?

Med dette settet vil han eller hun ha kniver til det meste, og som holder i mange år fremover. I likhet med Swiss Army Knife har nemlig også disse knivene livstidsgaranti mot material- og produksjonsfeil.

Konklusjon

Alt i alt er dette et godt knivsett for deg som vil ha gode kniver, og samtidig holde budsjettet.

Med dette settet får du kniver som passer til all slags bruk, og som dekker alle de grunnleggende behovene. Prisen er svært overkommelig!

Fordeler

 • Rimelig pris.
 • 3 kniver i settet.
 • Dekker alle behov.
 • Håndtak av lønnetre.
 • Livstidsgaranti.
 • Rustfritt stål.

3. Masahiro Santoku

Masahiro Santoku

4.5
Masahiro Santoku
Materiale: Rustfritt stål Tåler maskinvask: Nei Lengde, knivblad: 17,5 cm Vekt: 258 gram

Masahiro er et velkjent merke for de knivfrelste, og også dette merket er japansk. Det er ikke sjelden man finner kniver fra Masahiro på topp i ulike knivtester.

Den enkle grunnen er at du får mye kniv for pengene!

En allsidig kniv

Japanerne har utviklet en rekke kniver og må sies å være nummer én på nettopp dette. Med Santoku-knivene har de klart å utvikle den vi kan kalle den mest allsidige kjøkkenkniven.

Disse knivene har rettere egg, og de er derfor ideelle til både hakking og skjæring.

Håndslipt kvalitetskniv

Masahiro bruker Molybden Vanadium-stål i knivene sine, et materiale som er enkelt å vedlikeholde. Alle knivene blir håndslipte før de sendes videre ut til forhandlere.

Santoku-kniven er kun slipt på en side. Dette gir en svært god skjæreopplevelse og tillater deg å skjære veldig tynt.

Kniven er kun beregnet for høyrehendte, men enkelte av Masahiro sine kniver kan også bestilles for venstrehendte.

Stilrent håndtak

Håndtaket er av sort tre med en synlig gjennomgående tange. Det kan kanskje virke litt simpelt, men i det store og hele gjør det at kniven får en lettere vekt – og den er dermed enklere å håndtere.

Masahiro Santoku bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Vanlig såpevann og børste er tilstrekkelig. Sliping bør gjøres på brynestein.

Konklusjon

Knivene fra Masahiro er elsket av kokker over hele verden. Masahiro Santoku er intet unntak.

Dessverre gjør den ensidige slipingen at kniven kun kan brukes av høyrehendte. Er du eller noen i husstanden venstrehendte, bør du derfor vurdere om dette er kniven for deg.

Sett bort fra dette er denne kniven likevel en perfekt partner på kjøkkenet!

Fordeler

 • Allsidig.
 • God til hakking og skjæring.
 • Letthåndterlig.
 • Håndslipt.

4. Global G-2

Global G-2

4.5
Global G-2 Kokkekniv
Materiale: Herdet stållegering Materiale, skaft: Rustfritt stål Tåler maskinvask: Ja Lengde, knivblad: 20 cm Vekt: 172 gram

G-2 er den mest populære kniven til Global og er av japansk opphav. Kniven kan håndtere alt mulig, både kjøtt, fisk, frukt og grønt.

Er du god på filetering, kan du også bruke kniven til det. Kniven har en bladlengde på 20 cm og veier kun 172 gram.

En solid kniv

Kniven er produsert i rustfritt CROMOVA 18-stål. Dette er et ekstra slitesterkt og hardt materiale, som gir deg en kniv som holder seg skarp i lang tid.

Skaftet består også av rustfritt stål. Normalt kan slike skaft bli ganske glatte. Dette har Global løst ved å lage små hulrom fylt med sand, som skal gi kniven god balanse og et godt grep.

Håndtaket er i tillegg plassert høyt, slik at du slipper å treffe underlaget mens du jobber.

Global G-2 kan vaskes i oppvaskmaskin, men vi anbefaler at du håndvasker kniven med varmt vann og vanlig oppvaskmiddel.

Kvalitet fra Global

Knivene fra Global er kjent for å være av høy kvalitet. De er både slitesterke og holder seg skarpe lenge. Også gjør det jo ingenting at de også er stilige å se på.

Knivene er delt inn i ulike serier som starter på G, GS, GF eller GSF. G er de største knivene. GS står for Global Small og består av de mindre knivene som også har litt mindre håndtak.

GSF står for Global Small Forged og er smidde kniver i mindre størrelser.

Konklusjon

Global G-2 er en god allroundkniv som kan håndtere det meste av mat. Utførelsen i rustfritt CROMOVA 18-stål sikrer lang holdbarhet!

Fordeler

 • Lav pris.
 • Rustfritt CROMOVA-stål.
 • Håndtak i stål.
 • Antiskli-materiale.
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin.

5. Yaxell Zen Kokkekniv

Yaxell Zen Kokkekniv

4.3
Yaxell Zen Kokkekniv
Materiale: Rustfritt stål Materiale, skaft: Mikarta Tåler maskinvask: Ja Lengde, knivblad: 25,5 cm

Yaxell Zen er nok en japanskprodusert kokkekniv, og det er ikke hvilken som helst kniv. Yaxell Zen Kokkekniv 25,5 cm har nemlig vunnet knivtesten i svenske Aftonbladet 3 år på rad.

100 prosent bakterieavvisende

Kniven kan takle alle oppgaver på kjøkkenet. Yaxell sine kniver er alle av beste kvalitet og gir brukeren de beste forholdene. Håndtaket er av micarta, et svært holdbart materiale som også brukes av proffene.

Materialet har en stilig trelook og gir deg samtidig et håndtak som er 100 % bakterieavvisende.

Damaskusmønster på knivbladet

Knivbladet består av 37 lag stål med en kjerne av VG-10 toppstål. Bladet har et stilig hamret design med damaskusmønster i stålbasen. Den nedre delen er polert, så stållagene kommer til syne på en stilig måte. Knivbladet har en tyngde som gjør at det blir ekstra enkelt å skjære i større kjøttstykker og rotgrønnsaker.

Kniven kan være litt vanskelig å slipe skarp igjen. Det anbefales å bruke diamant- eller keramisk slipestål, og ha en slipevinkel på 12-15°. Dette vil gi deg det aller beste resultatet.

Yaxell er kjent for sine gode kniver og har vært en favoritt siden oppstarten i 1947. Bedriften har hovedsete i Seki i Japan. Byen blir omtalt som hovedstaden for tradisjonelle japanske kniver og sverd.

Knivene fra Yaxell passer spesielt godt for deg som ønsker litt tyngde. Foretrekker du litt lettere kniver, bør du nok se etter en annen modell fra en annen produsent.

Konklusjon

Du kan ikke trå feil med en Yexell  Zen Kokkekniv. Med riktig vedlikehold vil denne kokkekniven holde i mange år fremover!

Fordeler

 • Ligger godt i hånden.
 • Velbalansert.
 • Allsidig.
 • Slitesterk.
 • Rustfritt stål.

Kokkekniv: Ofte stilte spørsmål

Hvilken kokkekniv ble best i test?

I vår test har vi valgt å kåre KAI Shun Classic DM-0706 til best i test. Prislappen er litt høy, men til gjengjeld får du en god allroundkniv som selv proffene liker!

Hva er best av japanske og europeiske kniver?

Dette kommer helt an på hva du liker. Europeiske kniver har gjerne mykere stål enn japanske kniver.

De europeiske knivene er gjerne mer robuste, mens de japanske tillater mer presisjon.

Kan jeg vaske en kokkekniv i oppvaskmaskin?

De fleste produsenter fraråder vask av kniver i oppvaskmaskin. Grunnen til det er at bladet kan bli skadet og med tiden vil håndtaket ødelegges.

Vi anbefaler at du vasker alle kokkekniver for hånd, også de som kan vaskes i oppvaskmaskin. Dette vil gi lengre levetid for knivene dine.

Lønner det seg å kjøpe et knivsett eller separate kniver?

Det kommer an på hvor avansert matlaging du driver med. Det kan være dyrt å kjøpe separate kniver.

Du kan få mye for pengene ved å velge et knivsett, og du får samtidig kniver til enhver bruk.

Her må du rett og slett vurdere hvor mange kniver du har behov for, og hvor avansert matlaging du skal drive med.