Værstasjon Test: Dette er våre anbefalinger

Værstasjon

Tiden hvor værstasjoner kun var for spesielt interesserte er forbi. Flere og flere nordmenn skaffer seg nå værstasjoner til hjemmebruk.

I takt med den økende etterspørselen har faktisk prisene på værstasjoner blitt rimeligere og rimeligere. I dag slipper du i de fleste tilfeller unna med en 1000 – 2000 kroner for en god værstasjon.

Men hvilken værstasjon bør du egentlig velge? I denne artikkelen går vi gjennom 5 av de mest populære værstasjonene på markedet. Hvilken værstasjon er best til prisen, og hvilken værstasjon har vi kåret til best i test?

Test av Værstasjoner: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av værstasjoner. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Netatmo NSWS01-EC
 2. Telldus Værstasjon
 3. Rubicson værstasjon med regnmåler
 4. Rubicson værstasjon med stor skjerm
 5. Ventus Wi-Fi W832

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Netatmo NSWS01-EC

BEST I TEST - Netatmo NSWS01-EC

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Netatmo NSWS01-EC
Regnmåler: Nei Vindmåler: Nei Temperatur: Ja Appstyring: Ja Luftfuktighet: Ja Værprognose: Ja Adapter / batteri: Adapter (innedel), batteri (utedel)

I takt med at folket har blitt mer opptatt av luftkvaliteten der de oppholder seg, har samtidig produktene fra Netatmo blitt mer populære. Netatmo skiller seg ut på markedet ved at de tilbyr mange smarte funksjoner, og løsningene er langt mer brukervennlige enn hos konkurrentene.

Tilbyr måling både innendørs og utendørs

Netatmo NSWS01-EC er en kombinert værstasjon, som tilbyr både innendørs- og utendørsmålinger rett ut av boksen.

Innendørsmåleren er et knallgodt alternativ for å sikre optimale forhold der hvor man oppholder seg. De innebygde sensorene registrerer både temperatur, luftfuktighet, CO2-nivå og støynivå. Så snart en av målingene går utenfor visse grenseverdier vil du varsles via den tilhørende mobilappen. Appen koster ingenting, og det er null problem å koble den opp mot værstasjonen.

Som nevnt følger det også med en utendørsmåler i pakken. Her får du væravlesninger i sanntid, og trykksensorene bidrar samtidig til å gi detaljerte værprognoser. Ellers måles både temperatur, luftfuktighet og luftkvalitet via de innebygde sensorene.

Praktisk mobilapp

Via appen kan du naturligvis også gå inn og se på historiske data for avlesningene. I det store og hele er det faktisk mobilappen som gjør at Netatmo skiller seg spesielt godt ut i markedet. Andre værstasjoner leveres typisk kun med et enkelt kontrollpanel. De få værstasjonene som kan kobles opp med WiFi, krever ofte en egen hub.

Med Netatmo er saken en helt annen. Appen kan lastes ned av alle, og det er ikke behov for noe ekstra utstyr. Samtidig er appen svært brukervennlig og oversiktlig. Dette liker vi!

Som et lite ekstra kvalitetsstempel nevner vi også at Yr faktisk bruker værstasjonene fra Netatmo i sine målinger. Om ønskelig kan du velge at dataene fra din værstasjonen skal deles med Yr, slik at værmeldingene blir enda mer nøyaktige i tiden fremover!

Fordeler

 • Overlegen mobilapp.
 • Brukervennlig oppkobling.
 • Ingen krav til ekstra utstyr.
 • Nøyaktige målinger.
 • Kan kobles opp mot Yr.
 • Egne målinger for støynivå.

Ulemper

 • Ingen regnsensor.
 • Ingen vindmåling.

2. Telldus Værstasjon

Telldus Værstasjon

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Telldus værstasjon
Regnmåler: Ja Vindmåler: Ja Temperatur: Ja Appstyring: Ja (med TellStick-hub) Luftfuktighet: Ja Værprognose: Ja Adapter / batteri: Begge deler

Denne værstasjonen fra Telldus er en av de mer avanserte på privatmarkedet. Her finner man mange nyttige funksjoner, og sammenlignet med andre værstasjoner i samme prisklasse er Telldus et svært godt valg.

Omfattende målinger

Til å begynne med legger vi godt merke til det medfølgende kontrollpanelet. Panelet er godt belyst, og fargeskjermen gjør at man enkelt kan skille de ulike målingene fra hverandre. Og apropos målingene – her får man mye snadder!

Likt som andre værstasjoner kan naturligvis også Telldus måle temperatur og luftfuktighet. I tillegg registrerer enheten lufttrykket i området, som legger grunnlaget for enkle værprognoser i perioden fremover.

På toppen av værstasjonen er det samtidig utplassert en praktisk regnmåler. Informasjonen fra regnmåleren sendes automatisk over til hovedenheten, hvor du kan se regn per time og totalt gjennom dagen. Husk likevel på at regnmåleren bør tømmes med jevne mellomrom!

Prikken over i-en er at Telldus også er utstyrt med en egen vindmåler. Via panelet får du nøyaktig informasjon om vindretning, vindhastighet og gjennomsnittlig vindhastighet gjennom dagen (målt i m/s).

En værstasjon med lagringssystem

Både luftfuktighet-, temperatur- og vinddata lagres internt på enheten. På denne måten får du enkelt tilgang til historiske data ved behov. Om du er spesielt opptatt av klimaet i området, kan du også angi egne alarmer for visse grenseverdier (for luftfuktighet og temperatur).

I kombinasjon med en egen TellStick-hub gis det samtidig mulighet til å koble værstasjonen opp mot mobiltelefonen eller PC-en. TellStick-huben må for øvrig kjøpes separat.

Ellers driftes kontrollpanelet av enten en strømadapter eller 3 AAA-batterier. Selve sensoren drives av 3 AA-batterier, eller eventuelt via det innebygde solcellepanelet. Dette liker vi!

Fordeler

 • Vindmåler.
 • Regnmåler.
 • Luftfuktig- og temperatur.
 • Oversiktlig skjerm.
 • Værprognoser.
 • Kan kobles mot mobiltelefon.
 • Solcellepanel på værstasjonen.

Ulemper

 • Tar litt større plass enn andre sensorer.
 • Må ha TellStick-hub for WiFi-tilkobling.

3. Rubicson Værstasjon med stor skjerm

Rubicson værstasjon med stor skjerm

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Rubicson værstasjon med stor skjerm
Regnmåler: Nei Vindmåler: Nei Temperatur: Ja Appstyring: Nei Luftfuktighet: Ja Værprognose: Ja Adapter / batteri: Begge deler

Likt som andre værstasjoner fra Rubicson har også denne utgaven mottatt gode tilbakemeldinger. Her er både testerne og forbrukerne gjennomgående fornøyde med værstasjonen!

Det første vi bemerker oss er det elegante og oversiktlige kontrollpanelet. Panelet er godt belyst, og sammenlignet med andre værstasjoner er LED-displayet relativt stort.

I pakken medfølger det naturligvis også en egen sensor. Sensoren har en rekkevidde på inntil 30 meter, og det er derfor enkelt å utføre målingene akkurat der du vil på din egen tomt.

Nøyaktige målinger

Rubicson har mottatt skryt for at sensoren gir svært nøyaktige målinger. Målingene som kan utføres er temperatur, luftfuktighet og lufttrykk. Lufttrykksdataene benyttes i tillegg for å generere værprognoser for perioden fremover. Ikke like nøyaktig som værmeldinga, men likevel en nyttig funksjon!

Kontrollpanelet kan enten driftes av den medfølgende strømadapteren, eller eventuelt med 3 AAA-batterier. Sensoren driftes av 2 AA-batterier. Her er det med andre ord enkelt å plassere både hovedenheten og sensoren der man selv ønsker. Samtidig setter vi pris på at kontrollpanelet leveres med innebygd bordstativ, og støtte for montering på vegg.

Ellers nevner vi også at kontrollpanelet har støtte for visning av både dag, måned, ukenummer og klokkeslett. Enkelt og praktisk!

Fordeler

 • Oversiktlig kontrollpanel.
 • Stor skjerm.
 • Måling av luftfuktighet.
 • God rekkevidde på sensoren.
 • Værprognoser.

Ulemper

 • Ingen appstyring.
 • Ingen regnmåler.

4. Rubicson Værstasjon med regnsensor

Rubicson værstasjon med regnmåler

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Rubicson værstasjon med regnmåler
Regnmåler: Ja Vindmåler: Nei Temperatur: Ja Appstyring: Nei Luftfuktighet: Ja Værprognose: Ja Adapter / batteri: Begge deler

Denne værstasjonen fra Rubicson har mottatt gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne.

Innebygd regnmåler

Værstasjonen leveres med en praktisk og brukervennlig regnmåler. Regnmåleren er selvtømmende, og via kontrollpanelet får du til enhver tid informasjon om dagens regnfall. Regnmengden måles i millimeter, med 2 desimaler. Sagt med andre ord – her får man en nøyaktig regnmåling!

Oversiktlig kontrollpanel og avanserte funksjoner

Det er for øvrig ikke kun regnmåling denne værstasjonen er god for. Via kontrolldisplayet får du oversikt over både temperatur, lufttrykk og luftfuktighet. I pakken medfølger det i tillegg en ekstra sensor, som gjør at du kan måle temperatur og luftfuktighet 2 steder samtidig. Hva med å plassere en måler innendørs, og en utendørs?

Til tross for den lave prisen leveres Rubicson-værstasjonen med relativt avanserte funksjoner. Via kontrollpanelet kan man vise historiske verdier for temperatur og luftfuktighet. Om ønskelig kan du også sette opp en alarm for visse grenseverdier. Dette er praktisk når du vil passe på at temperatur og luftfuktighet holder seg innenfor en viss grense.

Litt stilig er det jo også at værstasjonen klarer å gi værprognoser for dagene som kommer. Samtidig får man god oversikt over trender for luftfuktighet og temperatur.

Mangler mobilapp

På den negative siden bemerker vi oss likevel at værstasjonen ikke kan integreres opp mot en mobilapp. Det kan man strengt talt heller ikke forvente til en så lav pris som dette.

Kontrollpanelet til værstasjonen drives av en medfølgende strømadapter, eller eventuelt 3 AAA-batterier. Selve sensorene driftes av 2 AAA-batterier. Dette gjør det enkelt å plassere både kontrollpanelet og sensorene der man selv ønsker!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Regnmåler.
 • Oversiktlig kontrollpanel.
 • Måling av luftfuktighet.
 • Alarm for grenseverdier.
 • Historiske data.

Ulemper

 • Ingen appstyring.
 • Litt lav bakgrunnsbelysning på skjermen.

5. Ventus Wi-Fi W832

Ventus Wi-Fi W832

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ventus Wi-Fi W832
Regnmåler: Ja Vindmåler: Ja Temperatur: Ja Appstyring: Ja Luftfuktighet: Ja Værprognose: Ja Adapter / batteri: Begge deler

Ventus Wi-Fi W832 er en avansert værstasjon som har OK tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Stort display

Det første vi legger merke til er kontrollpanelet. Skjermen har en størrelse på hele 5.7″, og det er derfor enkelt å lese av informasjonen. Via displayet vises all informasjon som mottas fra den komplette 5-i-1 utendørssensoren.

Sensoren har støtte for måling av både temperatur, luftfuktighet, vindhastighet, regnmengde og lufttrykk. Trykkmålingene benyttes for å gi værprognoser i timene og dagene fremover.

Beregner værindeks

Ulikt fra andre værstasjoner viser Ventus Wi-Fi W832 også noe som kalles værindeks. Dette sier noe om hvordan temperaturen vil føles, og legger altså både luftfuktighet, vindforhold og faktisk temperatur til grunn. Om ønskelig kan du også aktivere en egen alarmfunksjon med frostvarsel.

Ulikt mange andre værstasjoner leveres Ventus W832 med innebygd WiFi. Etter oppkobling vil dataene fra værstasjonen automatisk sendes til den tilhørende mobilappen. Oversiktlig og enkelt!

God trådløs rekkevidde

Selve sensoren har en trådløs rekkevidde på 150 meter i åpent terreng. Dette er greit å ha i bakhodet når du skal plassere ut sensoren og kontrollpanelet. Sensoren driftes av 3 AA-batterier, mens kontrollpanelet holdes i gang med den medfølgende strømforsyningen.

Om ønskelig er det mulig å koble hele 7 ekstra sensorer til værstasjonen!

Fordeler

 • Komplett måling.
 • 150 meter rekkevidde.
 • Innebygd WiFi.
 • Oversiktlig kontrollpanel.
 • Alarm for visse grenseverdier.
 • Værindeks.
 • Egen mobilapp.

Ulemper

 • Flere rapporterer om problemer med appen.
 • Tidvis ustabil tilkobling.

Værstasjoner: Nyttig å vite før kjøp

Når du først skal kjøpe en værstasjon er det greit å ha litt kunnskap om hvilke faktorer du bør ta i betraktning. En god værstasjon kan gi nøyaktig informasjon om været i lokalområdet, og samtidig være et nyttig verktøy for å planlegge dagene.

Mange synes jo også at det er litt artig med detaljerte registreringer. Før du velger hvilken værstasjon du skal gå for, gir vi deg litt info om hvilke faktorer du bør ta hensyn til.

Nøyaktighet værstasjon

Nøyaktighet: Hovedoppgaven til en værstasjon er tross alt å være nøyaktig. Uavhengig av hvilke målinger som skal gjøres, må jo nesten målingene være riktige.

Her er det kvaliteten på sensorene som er avgjørende. I vår test har vi inkludert værstasjoner som har godt rykte for å gi nøyaktige målinger, men sjekk gjerne også referanseverdier for de ulike målingene.

vindmåling

Vindmåling: Å kunne måle vindhastighet og vindretning er viktig for mange.

I første omgang trenger du selvfølgelig en værstasjon som faktisk har vindmåler.

Noen ønsker bare å vite om det er lett bris eller storm på gang, mens andre trenger mer presise data – enten det bare er for å «nerde litt», eller kanskje fordi de skal ut å fly med en drone.

Sjekk hva slags vindmåler som følger med, hvor robust den er og hvordan den skal plasseres for mest nøyaktige resultater.

Temperatur

Temperaturmåling: Det kan knapt kalles en værstasjon om den ikke har støtte for temperaturmåling. I våre øyne er det et minimum, og alle værstasjonene i vår test støtter måling av temperatur.

En god værstasjon skal være i stand til å måle temperaturen nøyaktig, både når det er veldig kaldt og når det er veldig varmt.

Dette er spesielt viktig her i Norge. På vinteren kan det være bitende kaldt, mens sommeren kan bli så varm at det nesten blir ubehagelig.

Sjekk derfor gjerne måleintervallene som støttes. Toppmodellen i vår test støtter måleintervaller for -40 til 65 °C utendørs, og 0 – 50 °C innendørs.

Wifi

Appstyring: Vi mener at en god værstasjon helst bør kunne styres via en app.

Likevel er det kun 3 av modellene i vår test som har støtte for appstyring. Den ene modellen støtter kun appstyring via en egen hub, mens de 2 andre ikke krever ekstra utstyr.

Med en app får du lett tilgang til all værdata hvor som helst og når som helst. Sjekk gjerne i forkant om appen er brukervennlig, om den har gode anmeldelser.

Vi har samtidig gitt ekstra pluss i vår test om appen kan vise historiske værdata.

Vannkapsitet vindusvasker

Måling av luftfuktighet: Luftfuktighet kan også være interessant å måle.

Stort sett er det luftfuktigheten innendørs de fleste er opptatt av. De mest iherdige værentusiastene er nok likevel også litt interesserte i fuktigheten utendørs.

Om du kjøper en værstasjon med støtte for måling av luftfuktighet får du god kontroll på inneklimaet i hjemmet.

Om luftfuktigheten er høy kan du skru på en luftavfukter, og om den er lav kan du eventuelt fyre opp luftfukteren.

Vannbeholder

Regnmåler: Vi synes ikke det er et must på en værstasjon, men det kan jo være litt artig med en regnmåler. Her blir det opp til deg selv å velge hva som er viktig.

Enkelte av værstasjonene i vår test leveres med egen regnmåler, men toppmodellen har faktisk ikke dette.

Om du kjøper en værstasjon uten regnmåler kan du strengt talt bare gjøre det på gamlemåten. Sett opp et reagensrør utendørs, og du får svaret på hvor mye regn som har kommet!

værprognose

Værprognose: Noen værstasjoner tilbyr også værprognosefunksjoner, som bruker dataene fra sensorene til å gi en prognose for de neste timene eller dagene.

Dette kan være en artig funksjon, men husk at prognosene er mest nøyaktig for de neste timene. Prognosene du får fra værstasjonene kan faktisk være mer nøyaktige enn værmeldingene – nettopp fordi stasjonen er plassert helt i nærheten av der du bor.

Om du ønsker værprognoser langt frem i tid anbefaler vi værstasjonen fra Netatmo, som gir 7-dagers prognose.

informasjonsdisplay

Informasjonsdisplay: For værstasjoner som ikke har støtte for appstyring er det spesielt viktig med et godt og lesbart informasjonsdisplay.

Dette har tydeligvis også leverandørene lagt merke til. Alle værstasjonene i vår test som ikke støtter appstyring har en eller annen form for display. Hvordan skulle man ellers kunne lese av værdataene?

Optimalt sett bør displayet være stort nok til at du får lest av all informasjon uten å måtte dra frem forstørrelsesglasset.

håndtering av værdata

Håndtering av værdata: Hvem liker vel ikke grafer som viser utvikling over tid?

Flere av værstasjonene i vår test lagrer værdata over lengre tid, slik at du kan gå inn og se på historiske data i appen eller via informasjonsdisplayet.

Også her er det Netatmo som skiller seg spesielt godt ut. Via appen får du detaljerte historiske værdata, og det er faktisk disse dataene som er grunnlaget for værprognosen.

Med værstasjonen fra Telldus kan du til og med koble stasjonen opp mot PC-en, og se nærmere på dataene om både vind, temperatur og luftfuktighet.

Strømkilde

Strømkilde: Værstasjoner kan være enten kablet, batteridrevet, eller til og med solcelledrevet.

Strømkilden vil påvirke hvor du kan plassere stasjonen og hvor mye vedlikehold den krever.

Hvis du planlegger å plassere stasjonen på et sted der det ikke er tilgang til strøm, er det en batteri- eller solcelledrevet modell som er det rette valget.

Byggekvalitet

Byggekvalitet: En god værstasjon bør være robust for å kunne takle all slags vær. Det er jo tross alt litt kjedelig om du kun kan bruke værstasjonen når det er godvær ute.

Se derfor etter materialer som rustfritt stål eller slitesterk plast. Les også anmeldelser for å se hvordan enheten holder opp under ekstreme værforhold.

pris

Pris: Prisnivået for værstasjoner er ikke lenger spesielt høyt.

Tidligere var det kun entusiastene som kjøpte værstasjoner, og de hadde ofte en ganske så høy prislapp.

I løpet av de siste årene har værstasjoner mer eller mindre blitt allemannseie, og du får en god værstasjon til kun 1000 – 2000 kroner.

FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken værstasjon ble best i test?

I vår test av værstasjoner har vi valgt å kåre Netatmo NSWS01-EC til best i test.

Her tilbys både innendørs- og utendørsmålinger, og appen er helt overlegen!

down-arrow Hvor bør man plassere en værstasjon?

De aller fleste værstasjoner leveres med batteri, slik at de i praksis kan plasseres der du selv ønsker. Selve kontrollpanelet til enheten kan naturligvis plasseres innendørs.

Når det kommer til selve måleren (sensoren) bør den plasseres der hvor du ønsker å utføre målingene. Dette kan være både innendørs og utendørs.

De fleste produktene er ment for utendørs måling, mens de beste leveres med sensorer som kan brukes både innendørs og utendørs.

down-arrow Kan en værstasjon kobles opp mot mobilen?

Ja, mange værstasjoner har støtte for WiFi-tilkobling. I vår test legger vi tydelig frem hvilke værstasjoner som kan styres fra en app.

down-arrow Bør man kjøpe værstasjon med regn- og vindmåler?

Om man bør kjøpe værstasjon med regn- og vindmåler avhenger av hvor nøyaktige målinger man vil ha.

Om du hovedsakelig er interessert i temperaturen er det selvfølgelig ikke nødvendig med ekstra målere.

For å få gode og nøyaktige målinger om både vær og vind, kan det likevel være greit med både regn- og vindmåler.

down-arrow Hvor mye koster en værstasjon?

Heldigvis koster det ikke spesielt mye for en værstasjon.

De rimeligste modellene koster ikke mer enn et par hundre kroner. På den andre siden har man de mer avanserte premium-valgene, som typisk koster 1.000 – 2.000 kroner.

Avatar

Anders

Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.