Trampoline Test: De beste trampolinene på markedet

Trampoline test

Trampoliner er å finne rundt om i svært mange norske hager, og har i mange år vært til stor glede for både barn og voksne.

På bakgrunn av den store etterspørselen etter trampoliner, finnes det et hav av ulike produkter på det norske markedet.

Hvilken trampoline man faktisk bør velge er likevel ikke et enkelt valg, og det er flere faktorer som bør tas hensyn til før du går til innkjøp av en trampoline som både du og barna kan ha det gøy med.

I denne artikkelen går vi gjennom flere populære trampoliner, og kårer det vi mener er den beste trampolinen på markedet. Hvilken trampoline ble best i test?

Test av trampoliner: Disse anbefaler vi

info

Testen ble sist oppdatert den 27. mars 2024. Vi fjernet da utgåtte produkter, som ikke lenger er tilgjengelige på det norske markedet.

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av trampoliner. Du kan lese mer om hver trampoline lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Jumpmaster
 2. Berg Favorit
 3. BESTE PREMIUMVALG - Berg Champion
 4. Salta Comfort
 5. Pinepeak

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. JumpMaster

BEST I TEST - Jumpmaster

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Jumpmaster trampoline
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 96 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 90 cm Høyde med sikkerhetsnett: 272 cm Kantpolstring (Bredde x Tykkelse): 30 x 3 cm Materiale kantpolstring: PVC Garanti på ramme: Livstidsgaranti Vekt: 107 kg

Denne trampolinen fra JumpMaster har i løpet av kort tid blitt en favoritt hos både forbrukerne og testerne.

En stødig og trygg trampoline

Trampolinen har en diameter på 4,3 meter, og den maksimale brukervekten er 120 kg.
Ulikt mange andre trampoliner legger altså JumpMaster opp til at flere personer kan oppholde seg på trampolinen samtidig, uten at dette svekker hoppeduken over tid.

Som alltid er sikkerheten en svært viktig faktor ved kjøp av en trampoline, og JumpMaster skuffer virkelig ikke.

Med i pakken får du et eget sikkerhetsnett, som har en høyde på hele 182 centimeter. Sikkerhetsnettet er produsert av et finmasket materiale, og risikoen for å sette fast fingre eller tær i nettet er mer eller mindre eliminert.

Vi setter også stor pris på at nettet er utstyrt med en selvlukkende inngang, slik at man ikke konstant må passe på at barna husker å lukke igjen inngangen når de skal hoppe.

Den ekstra tykke kantpolstringen har en tykkelse på hele 3 centimeter, og kombinert med en bredde på 30 centimeter kan du føle deg trygg på at kantbeskyttelsen dekker over både rammen og fjærene.
Utover dette er kantpolstringen produsert av værbestandig PVC-materiale, som i praksis gjør at polstringen er godt rustet mot både sol, regn og vind.

Godt spenn i hoppeduken

Ytelsesmessig har vi lite å utsette på denne trampolinen fra JumpMaster. Hoppeduken er festet til rammen med totalt 96 fjærer, og det er godt spenn i duken.

I praksis fører dette til svært god sprett, og det er underholdende for både barn og voksne å leke seg på denne trampolinen.

Som en av de få leverandørene på markedet leverer JumpMaster denne trampolinen med livstidsgaranti på rammen, samt 2-års garanti på både kantpolstringen, hoppeduken og fjærene.

Generelt sett er det svært lite negativt å nevne om denne trampolinen, men enkelte har rapportert om at sveiseskjøtene er litt svake ved enkelte punkter.

Til gjengjeld leveres som nevnt rammen med livstidsgaranti, så dette kan enkelt meldes inn til leverandøren. Utover dette nevnes det også at monteringsmanualen er noe dårlig oversatt.

Oppsummert

JumpMaster har mottatt knallgode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Trampolinen ivaretar sikkerheten på en svært god måte, og ytelsesmessig er det få trampoliner som kan slå denne!

Fordeler

 • Livstidsgaranti på rammen.
 • Godt spenn i hoppeduken.
 • Høyt sikkerhetsnett.
 • Solid kantpolstring.
 • Værbestandig ramme.
 • Leveres med egen stige.
 • God sprett!

Ulemper

 • Litt dårlig oversettelse av monteringsmanualen.
 • Enkelte har rapportert om at trampolinen knirker litt.

2. Berg Favorit

Berg Favorit

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Berg Favorit
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 96 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 90 cm Høyde med sikkerhetsnett: 270 cm Kantpolstring (Bredde x Tykkelse): 38 x 2 cm Garanti på ramme: 8 år Vekt: 99 kg

Favorit er en rimelig trampoline, som leveres av den anerkjente leverandøren Berg.

En god trampoline til en fornuftig pris

Til tross for den lave prisen, sparker Berg Favorit virkelig fra seg både når det kommer til ytelse, byggekvalitet og sikkerhet.

Trampolinen har blitt kåret til best i test hos en lang rekke forbrukermagasin, og får en god vurdering også her hos oss.

I første omgang ser man at sikkerheten virkelig er satt i høysetet hos nederlandske Berg.
Sikkerhetsnettet har en høyde på hele 180 centimeter, og det finmaskede materialet forhindrer eventuelle uhell hvor man setter fast ben eller armer i nettet.

Godt egnet for barna

Inngangen til trampolinen via sikkerhetsnettet er selvlukkende, slik at du ikke til enhver tid må sitte og følge med på at barna husker å lukke etter seg.

Den selvlukkende inngangen er basert på en borrelåsmekanisme, som i praksis erstatter glidelåsen på sikkerhetsnettet. Dette er en stor fordel, da glidelås-inngangen på sikkerhetsnettene ofte har vist seg å skade nettet over tid.

Berg Favorit er naturligvis også utstyrt med kantpolstring, som dekker godt over de harde partiene på trampolinen.
Kantpolstringen har en bredde på hele 38 centimeter, noe som er mye bredere enn de aller fleste andre trampolinene på markedet.

Robust konstruksjon

Byggekvaliteten til Berg Favorit er også i ypperste klasse.
Rammen er produsert av rustfritt stål og måler hele 42 millimeter i diameter, mens veggtykkelsen er 2 millimeter.
Resultatet blir en bunnsolid ramme, som sikrer at trampolinen står stødig i bruk.

Videre er hoppeduken festet til rammen med 96 fjærer, som er av typen GoldSpring Solo.
Disse fjærene er galvaniserte med et rustbestandig sinklag, som forhindrer behovet for tidlig utskiftning av fjærene.

De solide fjærene sikrer også godt spenn i hoppeduken, slik at spretten oppfattes som svært god både for store og små.

Om vi skal trekke frem noe negativt med Berg Favorit må det bli at den maksimale brukervekten med fordel kunne vært litt høyere, og vi savner samtidig en norsk bruksanvisning.

Oppsummert

Berg Favorit er valget for deg som er opptatt av kvalitet, og som samtidig ikke ønsker å tømme hele sparekontoen. Sikkerheten er upåklagelig, og den bunnsolide rammen gjør trampolinen svært stabil!

Fordeler

 • Svært solid ramme.
 • Selvlukkende inngang.
 • Rustbestandige fjærer.
 • God sprett.
 • Fornuftig pris.
 • Gode sikkerhetsløsninger.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt kunne vært litt høyere.
 • Ingen norsk monteringsmanual.

3. Berg Champion

BESTE PREMIUMVALG - Berg Champion

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Berg Champion
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 128 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 95 cm Høyde med sikkerhetsnett: 275 cm Kantpolstring (Bredde x Tykkelse): 38 x 3 cm Garanti på ramme: 13 år Vekt: 139 kg

Berg Champion er utvilsomt en av de råeste trampolinene som er å få tak i på det norske markedet. Trampolinen inngår i samme serie som den svært populære Berg Favorit, men med noen betydelige oppgradringer.

Sikkerheten er ivaretatt

Sikkerhetsmessig er det lite som skiller disse 2 modellene, hvor begge trampolinene er utstyrt med samme sikkerhetsnett.

Sikkerhetsnettet har en høyde på 180 centimeter, og det finmaskede materialet sikrer at ben og armer ikke setter seg fast i nettet.

Videre er også Berg Champion utstyrt med en selvlukkende inngangsmekanisme på sikkerhetsnettet, slik at man i praksis ikke trenger å følge med på at barna lukker igjen inngangen etter seg.

Likt som forgjengeren, Berg Favorit, er Berg Champion utstyrt med en kantpolstring som er hele 38 centimeter bred. Polstringen dekker dermed godt over de harde områdene i ytterkanten av trampolinen, og reduserer risikoen for skader betraktelig.

Berg har også valgt å utstyre Champion-modellen med enda tykkere kantpolstring, og vi ser nå en tykkelse på hele 3 centimeter. Polstringen er dermed meget god – akkurat slik som vi forventer oss med et premium-valg som dette.

God respons på hoppeduken

Selve hoppeduken er også betydelig oppgradert fra forgjengeren.
Den egenutviklede AirFlow-hoppeduken sikrer hele 50% bedre luftgjennomstrømning, som i praksis presenterer seg som betydelig bedre sprett.

Fjærene som fester hoppeduken til rammen er også oppdatert, og trampolinen er utstyrt med hele 128 diagonale TwinSpring Gold-fjærer. Dette sikrer lengre levetid da det legges mindre belastning på fjærene.

Samtidig vil man oppleve bedre spenn i hoppeduken, som resulterer i enda bedre sprett.

Solid konstruksjon

Når det kommer til byggekvalitet er det så godt som umulig å ta Berg på noe som helst.

Rammen har fått skryt for å ha svært forseggjorte sveiseskjøter, og de robuste materialene fører til at trampolinen oppleves som svært stabil i bruk.

Dette reflekteres også i egenvekten til trampolinen, da den veier hele 139 kilo (med sikkerhetsnett).

Som med forgjengeren er det vanskelig å trekke frem noen konkrete negative faktorer med Berg Champion, men vi skulle gjerne sett at den maksimale brukervekten var noe høyere.
Vi savner også en norsk bruksanvisning.

Oppsummert

Berg Champion er et knallgodt premium-valg for deg som vil ha det beste av det beste. Kvaliteten er til stede i alle ledd, og ytelsesmessig er det få som kan konkurrere med Berg Champion – men den koster!

Fordeler

 • Svært god sprett.
 • Robust ramme.
 • Gode sveiseskjøter.
 • Finmasket sikkerhetsnett.
 • Selvlukkende inngang.
 • Diagonale fjærer.
 • Tykk kantpolstring.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
 • Ingen norsk bruksanvisning.

4. Salta Comfort

Salta Comfort

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Salta Comfort
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 80 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 80 cm Høyde med sikkerhetsnett: 260 cm Kantpolstring (Bredde x Tykkelse): 29 x 2 cm Vekt: 76 kg

Denne trampolinen leveres av Salta Bouncers, som har lang erfaring i bransjen.

Ytelse og sikkerhet

Salta Comfort leveres med en diameter på 4.3 meter, og hoppeduken er festet til rammen med totalt 80 fjærer.
Dette gir trampolinen OK sprett, men vi skulle gjerne sett at oppspennet i duken var enda bedre.

Sikkerhetsmessig leveres Salta Comfort med et eget nett, som har en total høyde på 180 centimeter.
Dette matcher bransjestandarden, og videre ser man at kantpolstringen har en bredde på 29 centimeter og en tykkelse på 2 centimeter.
Vi skulle gjerne sett at kantpolstringen var noe tykkere, men til gjengjeld så dekker beskyttelsen godt over fjærene og rammen.

Som så mange andre trampoliner i denne prisklassen leveres også Salta Comfort uten en egen selvlukkende inngangmekanisme på sikkerhetsnettet.
I praksis må man altså benytte seg av glidelåsen hver gang går på og av trampolinen, og dersom du har små barn kan det bli en aldri så liten belastning og måtte følge med på dette hele tiden.

Relativt lav vekt på rammen

Den maksimale brukervekten er 120 kilo, og det er derfor lagt til rette for at flere kan hoppe samtidig.
Brukervekten kunne gjerne vært enda høyere, men til gjengjeld er det sjeldent man ser at trampoliner i denne prisklassen har høyere brukervekt enn dette.

Den total vekten, inkludert sikkerhetsnettet, er 76 kilo.
Rammen er altså ikke av de mest solide på markedet, men vil allikevel oppleves som stabil i bruk.

Oppsummert

Salta Comfort er en enkel og gjennomsnittlig god trampoline.

Sikkerhetsnettet mangler selvlukkende inngangsmekanisme, og vi skulle gjerne sett at kantpolstringen var enda litt tykkere.

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Finmasket sikkerhetsnett.
 • Romslig hoppeduk.
 • Værbestandig kantpolstring.
 • Oversiktlig monteringsmanual.

Ulemper

 • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
 • Litt tynn kantpolstring.
 • Ingen selvlukkende inngangsmekanisme.

5. Pinepeak

Pinepeak

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Pinepeak trampoline
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 80 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 90 cm Høyde med sikkerhetsnett: 270 cm Kantpolstring (Bredde x Høyde): 30 x 2 cm Vekt: 68 kg

Det første vi bemerker oss med denne trampolinen fra Pinepeak er den svært lave prisen.

Et greit budsjettvalg

Til tross for at trampolinen kun koster i underkant av 4 000 kroner, har den likevel en diameter på hele 4,3 meter.
Dette gir god plass mens man leker seg oppe på trampolinen, og er samme mål som de mer populære modellene fra både Berg og JumpMaster.

Sikkerhetsmessig setter vi stor pris på at kantpolstringen er hele 30 centimeter bred, samtidig som at sikkerhetsnettet har en god høyde på 180 centimeter.
Vi skulle likevel gjerne sett at kantpolstringen var mer solid, da det ville forsterket sikkerheten ytterligere.

Mangler selvlukkende inngang

Ulikt mange av de mer kostbare modellene på markedet, er ikke Pinepeak utstyrt med en selvlukkende inngangsmekanisme.

Sikkerhetsnettet må dermed lukkes manuelt ved hjelp av en glidelås og det er derfor viktig at du ser til at barna husker dette, slik at det ikke i praksis blir et stort hull i sikkerhetsnettet.

Vi anbefaler også at man er litt ekstra forsiktig når man åpner og lukker inngangen, slik at det ikke dannes rifter i materialet rundt glidelåsen.

Greit spenn i hoppeduken

Selve hoppeduken er festet til rammen med 80 fjærer, noe som gir helt OK spenn i duken.
Vi savner likevel noen flere fjærer, da Pinepeak rett og slett ikke kan konkurrere med mange av de andre modellene på markedet når det kommer til sprett – som jo er en relativt viktig faktor på en trampoline.

Totalt har trampolinen en total vekt på 68 kilo, som i bunn og grunn er noe lavere enn mange andre trampoliner.
Dette tilsier at rammen ikke er like robust, men det kan man strengt talt heller ikke forvente til en så lav prislapp.

Oppsummert

Pinepeak er et svært rimelig budsjettvalg. Trampolinen har en del å gå på når det kommer til sikkerhet og ytelse, men dette er til gjengjeld et helt OK valg dersom du vil ha en trampoline hvor det går relativt rolig for seg.

Fordeler

 • Romslig hoppeduk.
 • Svært fornuftig pris.
 • Finmasket sikkerhetsnett.
 • Rustbestandig materiale.

Ulemper

 • Litt dårlig sprett.
 • Kantpolstring har forbedringspotensiale.
 • Ikke spesielt solid ramme.
 • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
 • Ingen selvlukkende inngangsmekanisme.

Trampoline Test – Nyttig å vite før kjøp

Størrelse

Størrelse: Noe av det aller første du bør finne ut av er hvor stor trampoline du har behov for.

De aller fleste trampoliner er runde, og har typisk en diameter på 3.3 – 4.3 meter.

Desto større trampoline du kjøper, desto større plass vil det være når man skal hoppe på den.

Ofte kan det være lurt å ta høyde for at barna kanskje vil ha med seg noen venner opp på trampolinen også. Ha derfor gjerne litt ekstra margin, og kjøp en trampoline hvor man faktisk kan ha det gøy sammen med vennene.

Vekt

Maksimal brukervekt: Det er ikke bare størrelsen på trampolinen som er med på å avgjøre hvor mange som kan hoppe på den.

Den maksimale brukervekten er faktisk minst like viktig. Denne sier rett og slett noe om hvor høy vekt hoppeduken er dimensjonert for å tåle.

Produsentene legger som regel inn svært god sikkerhetsmargin her, slik at man kan føle seg helt trygg på at hoppeduken ikke tar skade om man holder seg innenfor den angitte brukervekten.

Til tross for sikkerhetsmarginen bør du naturligvis ikke overskride den maksimale brukervekten!

Byggekvalitet

Konstruksjon: Dette er noe mange overser når de skal kjøpe en trampoline. Mange velger også bort de trampolinen som har en relativt høy egenvekt, siden det i praksis vil være enklere å håndtere en trampoline med lav vekt.

Konstruksjon er likevel svært viktig, og generelt sett er det de tyngste trampolinene som også er de mest solide.

Før du monterer trampolinen bør du også ta en rask inspeksjon av sveiseskjøtene. Om det er sprekker i skjøtene bør ikke trampolinen brukes.

Trampoline Hoppeduk

Hoppeduk og sprett: Hoppedukene er elastiske og designet for å gi god sprett.

Generelt sett vil en bedre oppspent hoppeduk gi bedre sprett. Her bør man altså se på antall fjærer som benyttes for å feste hoppeduken.

Når du skal kjøpe en trampoline bør du også sikte deg inn på en trampoline med solid hoppeduk. På de rimeligste modellene blir typisk hoppeduken litt løs over tid, og resultatet blir dårligere sprett.

Sikkerhet

Sikkerhet:  Dersom trampolinen benyttes på riktig måte, er det generelt sett mindre risiko for skader på en trampoline enn det er når man eksempelvis sykler.

Når du skal kjøpe en trampoline er det viktig at du ikke bare fokuserer på hvor god sprett hoppeduken gir.
Sikkerheten er minst like viktig. Som et minimum bør naturligvis trampolinen leveres med både sikkerhetsnett og kantpolstring.

Sikkerhetsnettet bør være høyt nok til at man ikke kan få hoppet over det. Samtidig bør kantpolstringen være så tykk at man kan falle over fjærene uten at man skader seg.

Som en enkel tommelfingerregel bør sikkerhetsnettet ha en høyde på omkring 180 centimeter. Kantpolstringen bør minst være 2 – 3 centimeter tykk.

 

Vinter

Lagring på vinteren: Mange velger å la trampolinen stå ute på vinteren. Enkelte lar også hoppeduken bli sittende igjen på trampolinen.

I løpet av vinteren vil det da ligge tung snø over hoppeduken. Dette vil nesten 100% sikkert gi trampolinen dårligere sprett.

Hoppeduken vil bli løsere, og i verste fall kan hele hoppeduken bli ødelagt.

Vi anbefaler derfor at du som et minimum alltid fjerner hoppeduken fra trampolinen når vinteren kommer.

Til tross for at mange av rammene er produsert av galvanisert stål (som gir god beskyttelse mot rust), anbefaler vi også at du tar inn selve rammen på vinteren.

Dersom du lar rammen stå ute økes belastningen rundt sveiseskjøtene når snøen legger seg, og du sitter i praksis igjen med en ramme som vil ha en kortere levetid.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken trampoline har vi kåret til best i test?

I vår test har vi kåret JumpMaster til årets beste trampoline.

Denne trampolinen ivaretar sikkerheten på en god måte, samtidig som både hoppeduken og rammen er av høy kvalitet.

down-arrow Hvor mye må jeg betale for en trampoline?

Trampoliner leveres i ulike størrelser og med ulike spesifikasjoner, og det er derfor stort spenn i prisnivået mellom de ulike modellene.

De beste premium-modellene har typisk en prislapp på 10 000 – 15 000 kroner, mens man finner rimelige budsjettvalg helt ned i 5 000 kroner.

Man bør for øvrig ikke kun fokusere på pris, da det finnes kostbare modeller som i bunn og grunn ikke er noe bedre enn budsjettvalgene.

Tilsvarende har man også budsjettvalg som leveres med spesifikasjoner som matcher de mest kostbare utgavene.

down-arrow Er det vanskelig å montere en trampoline?

Det er ikke spesielt vanskelig å montere en trampoline, men vi anbefaler likevel at man er 2 stykker når man setter den opp.

Enkelte av delene kan være tunge å bære, og det kan oppfattes som litt tidkrevende å feste alle fjærene langs rammen.

Med en god monteringsanvisning og litt tålmodighet bør det likevel ikke være et stort problem å sette opp en trampoline i løpet av noen timer.

down-arrow Bør jeg kjøpe en billig trampoline?

En trampoline skal tåle mye belastning over lang tid. Det er viktig at du kjøper en solid trampoline hvor sikkerheten er i fokus.

Ikke vær redd for å bruke noen tusenlapper ekstra når du skal kjøpe en trampoline. Dette får du igjen for i form av både sikkerhet, moro og trygghet!

down-arrow Trenger jeg sikkerhetsnett på trampolinen?

Ja. Det trenger du.

Sikkerhetsnettet er spesielt viktig når barn hopper på trampolinen. Barna har ofte ikke like god balanse som oss voksne, og det skal lite til før uhell og ulykker oppstår.

down-arrow Hvor lang levetid har en trampoline?

De rimeligste og minst solide trampolinene har typisk ikke spesielt lang levetid. Ofte må deler skiftes ut allerede etter et par år.

De mer kostbare premiumvalgene leveres ofte med langt mer solide materialer. Man har ofte flere års garanti, og levetiden kan typisk være 10 år eller lengre for de beste.

Les også: Oppblåsbare Boblebad Test: Best i Test

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.