Smarthøyttaler Test: Toppliste Oppdatert 2023

Smarthøyttaler i stuen

Smarthøyttalere har aldri vært mer populært, og det finnes en lang rekke ulike produkter på markedet. Les videre i vår test!

Smarthøyttalere kan være et godt tilskudd for så godt som alle boliger. Nøyaktig hvilken smarthøyttaler du bør velge er likevel ikke helt enkelt. Prisene er svært variable, og det er ikke alltid slik at man får det man betaler for.

Enkelte produkter har en relativt høy prislapp, uten at dette nødvendigvis påvirker lydkvaliteten i stor grad. Ofte ser man at store deler av budsjettet går til funksjonene på selve høyttaleren.

Èn ting har forøvrig alle smarthøyttalere til felles. De skal gi god lyd, og samtidig tilby tilstrekkelig med funksjoner og tilkoblingsmuligheter slik at du får en god brukeropplevelse.

I vår test av smarthøyttalere har vi samlet inn ekspertvurderinger og kundeanmeldelser, og kåret beste smarthøyttaler i 2023.

Test av smarthøyttalere – Best i test

Kort oppsummert er dette rangeringen i vår test av smarthøyttalere. Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Sonos One (Gen. 2)
 2. Sonos Move
 3. Denon Home 350
 4. Bose Home Speaker 500
 5. JAYS S-Living One
 6. Yamaha MusicCast 20
 7. caret-down Vis alle (+1)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Sonos One (Gen. 2)

BEST I TEST - Sonos One (Gen. 2)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Sonos One Gen 2
WiFi: Ja Bluetooth: Nei Taleassistent: Google Assistant, Amazon Alexa Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Ja Veggmonterbar: Nei Størrelse ( H x B x D): 16,1 x 12 x 12 cm Vekt: 1,9 kg

Sonos viderefører sin populære One-serie, og er nå endelig tilgjengelig i en ny og oppgradert versjon. I løpet av de siste årene har Sonos One blitt riktig så populær, og det ser ikke ut til at Gen. 2-versjonen er et unntak.

En smarthøyttaler med imponerende lydkvalitet

Sonos One (Gen 2) har mottatt mye skryt fra både forbrukerne og testerne. Lydkvaliteten er i ypperste klasse, og Sonos-appen er som alltid enkel å bruke.

Denne smarthøyttaleren har blant annet blitt kåret til best i test av Tek.no. Også her er det den fremragende lydkvaliteten som trekkes frem. Flere andre eksperter sier seg også enige med Tek.no, og det trekkes blant annet frem at lydbildet oppfattes som bredt og naturlig.

Forventningene til lydkvaliteten var altså store. Etter vår test kunne vi raskt konkludere med at Sonos One Gen 2 er i øverste klasse når det kommer til lydkvalitet. Hvertfall til denne prisen.

Samtidig vil den avanserte TruePlay-løsningen automatisk tilpasse lydbildet til omgivelsene. Dette er det flere av Sonos-høyttalerne som har, og i praksis fungerer løsningen overraskende godt.

Til tross for at dette er en relativt liten smarthøyttaler, mottar likevel Sonos One Gen 2 skryt for å ha en bunnsolid og kraftig bass. Etter vår testrunde kan vi ikke si oss uenige. Sonos One Gen 2 sparker godt i fra seg!

Tilkoblingsmuligheter

Tilkoblingsmulighetene er greie nok. Her kan du koble til via WiFi eller Ethernet. Den tilhørende mobilappen er i tillegg enkel å bruke, og du får blant annet tilgang til Spotify-innhold direkte i appen. Vi savner likevel muligheten for å koble til via Bluetooth.

Om du ikke vil bruke den originale Sonos-appen kan du koble deg til høyttaleren direkte via Spotify Connect. Mest praktisk er det nok likevel å bruke Sonos-appen, siden den i praksis samler alle abonnementene dine på ett sted. Enkelt!

Utover dette kan enheten stemmestyres via Google Assistant eller Amazon Alexa, og Sonos One Gen 2 kan naturligvis integreres opp mot andre Sonos-enheter. Enheten har også støtte for Apple AirPlay 2.

Oppsummert

Sonos One Gen 2 er kort og godt en svært solid smarthøyttaler, som passer perfekt for deg som vil ha god musikk i hjemmet – uten at det koster skjorta!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • God lydkvalitet.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Brukervennlig app.
 • Stemmestyring.
 • Støtter mange strømmetjenester.
 • Spotify Connect.
 • TruePlay.

Ulemper

 • Ingen Bluetooth.
 • TruePlay kun tilgjengelig for iOS.

2. Sonos Move

Sonos Move

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Sonos Move
WiFi: Ja Bluetooth: Ja Taleassistent: Google Assistant, Amazon Alexa, Siri Batteridrevet: Ja Multiroom-system: Ja Veggmonterbar: Ja Størrelse ( H x B x D): 23 x 16 x 12,6 cm Vekt: 3 kg

Move er den første portable høyttaleren levert av Sonos, og den har mottatt svært gode tilbakemeldinger. Både forbrukerne og ekspertene er fornøyde med denne smarthøyttaleren.

Utmerker seg med mange smarte funksjoner

Sonos er naturligvis tro til konseptet, og høyttaleren kan derfor enkelt integreres opp mot Sonos’ egen multiroom-system. Styringen via Sonos-appen er enkel, og med oppladbare batterier kan du ta med deg høyttaleren hvor enn du vil.

Ulikt fra tidligere produkter fra Sonos, kan Sonos Move enkelt kobles opp mot ulike digitale taleassistenter. Vi nevner blant annet Google Assistant, Amazon Alexa og Siri. Om ønskelig kan du også benytte deg av Apple AirPlay 2, eller eventuelt Bluetooth mens du er utendørs.

Lydkvaliteten er i toppsjiktet

Testerne har også lite å utsette på selve lydkvaliteten, og Sonos Move yter svært godt både innendørs og utendørs. Lydbildet omtales som bredt, og til å være en temmelig liten høyttaler sparker Sonos Move godt i fra seg.

Flere trekker også frem den nyskapende TruePlay-løsningen som et stort pluss, da den i praksis tilpasser lydbildet til høyttalerens omgivelser. Perfekt om du vil bruke høyttaleren både innendørs og utendørs!

Selve oppsettet av høyttalerene er også svært enkelt. Du velger selv om du vil bruke WiFi eller Bluetooth, og Sonos-appen er som kjent meget brukervennlig. Et par tasteklikk, og så er du i gang.

En batteridrevet smarthøyttaler

Samtidig har vi lite å utsette på batteritiden. Sonos Move klarer å holde det gående i 10 timer, og passer derfor godt til hyggelige sommerkvelder utendørs. Om det skulle komme litt regn er det heller ingen krise, da Sonos Move er værbestandig. Om kvelden plutselig skulle bli litt actionfylt kan vi også betrygge deg med at høyttaleren er fallsikker. Dette liker vi!

På den negative siden er det flere som nevner at høyttaleren dessverre mister enkelte funksjoner dersom man kobler til via Bluetooth. Høyttaleren kan heller ikke benyttes som bakhøyttaler i et eksisterende Sonos-system.

Kort oppsummert

Sonos Move leveres med en batteritid på hele 10 timer, og fungerer godt både innendørs og utendørs!

Fordeler

 • God lydkvalitet.
 • Værbestandig.
 • Fallsikker.
 • TruePlay.
 • Egnet både innendørs og utendørs.
 • Brukervennlig app.
 • Bluetooth og WiFi.
 • Stemmestyring.

Ulemper

 • Mangler enkelte funksjoner via Bluetooth.
 • Kan ikke brukes som bakhøyttaler.

3. Denon Home 350

Denon Home 350

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Denon Home 350
WiFi: Ja Bluetooth: Ja Taleassistent: Google Assistant, Amazon Alexa Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Apple Airplay 2, HEOS by Denon Veggmonterbar: Ja Størrelse ( H x B x D): 38 x 22,5 x 18 cm Vekt: 6,3 kg

Home 350 er toppmodellen i Denons egne multiroms-serie, og lydkvaliteten er jevnt over svært god.

Gode tilkoblings- og styringsmuligheter

Testerne har gitt Denon skryt for å ha produsert en høyttaler som er svært enkel å ta i bruk, og tilkoblingsmulighetene er det lite å utsette på.
Samlet sett kan du koble til via enten WiFi, Bluetooth, Ethernet eller Mini-jack. Styring av høyttaleren kan naturligvis gjøres via Denon’s egne mobilapplikasjon.

Denon Home 350 gir deg også mulighet til å kontrollere enheten via stemmestyring, som baserer seg på Google Assistant og Amazon Alexa.

Selve multiroms-løsningen støtter totalt 2 ulike systemer. Her kan du velge mellom å integrere høyttaleren opp mot et eksisterende Apple Airplay 2-system, eller eventuelt Denon’s egne HEOS by Denon.

Får skryt av forbrukerne

Til tross for at Denon Home 350 fysisk sett er en ganske stor høyttaler, ser den likevel bra ut. Vi i redaksjonen setter også pris på det stilrene designet. Denon Home 350 tar seg svært godt ut i moderne hjem!

I tillegg har Denon Home 350 mottatt skryt av det norske forbrukermagasinet Lyd&Bilde.no for den svært kraftige bassen – mens Tek.no hevder at bassen er for kraftig i mindre rom.

Kort oppsummert

Kort oppsummert er Denon Home 350 et svært godt valg for deg som ønsker en kraftig og brukervennlig smarthøyttaler!

Fordeler

 • God bass.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Multirom-støtte.
 • Stilrent design.
 • Brukervennlig app.
 • Stemmestyring.

Ulemper

 • Bass kan være for kraftig i mindre rom.

4. Bose Home Speaker 500

Bose Home Speaker 500

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Bose Home Speaker 500
WiFi: Ja Bluetooth: Ja Taleassistent: Amazon Alexa Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Bose Music Veggmonterbar: Ja Størrelse ( H x B x D): 20,3 x 17 x 10,9 cm Vekt: 2,2 kg

Bose Home Speaker 500 er en kraftig smarthøyttaler, som jevnt over har mottatt gode tilbakemeldinger. Her er både forbrukerne og testerne fornøyde med produktet.

Knallgod lydkvalitet

Sammenlignet med mange andre smarthøyttalere har Home Speaker 500 en helt suveren lydkvalitet, og lydbildet beskrives som svært godt. Både diskant og bass trekkes frem som noen av de største styrkene til Bose Home Speaker 500.

Selve oppsettet av høyttaleren er lite tidkrevende, og du kan enkelt sette opp ulike forhåndsinnstillinger via knappene på høyttaleren. Brukervennlige løsninger, med andre ord!

Enkel betjening

Både testerne og forbrukerne setter også stor pris på at Bose har valgt å utstyre høyttaleren med en praktisk liten skjerm på fronten. Via denne skjermen kan du enkelt se voluminnstillinger og andre aktiverte funksjoner. Praktisk når du vil sjekke hvilke innstillinger som er satt opp for øyeblikket.

Bose Home Speaker 500 tilbyr tilkobling via Bluetooth og Wi-Fi. Samtidig kan du koble deg direkte til høyttaleren via Spotify Connect. Dette liker vi!

På den negative siden trekker testerne frem at Home Speaker 500 yter noe dårlig ved svært høy lyd. Dersom du har planer om å spille virkelig høy musikk bør du muligens se en annen vei.

Kort oppsummert

Bose Home Speaker 500 leveres med et minimalistisk og stilrent design. God lydkvalitet!

Fordeler

 • God lydkvalitet.
 • Stilrent design.
 • Fornuftig pris.
 • Dyp bass.
 • Praktisk skjerm i front.

Ulemper

 • Yter dårligere ved høy musikk.

5. JAYS S-Living One

JAYS S-Living One

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
jays-s-living-one
WiFi: Ja Bluetooth: Ja Taleassistent: Google Assistant, Amazon Alexa, Siri Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Google Home, Apple Airplay 2 Veggmonterbar: Nei Størrelse ( H x B x D): 18,5 x 14 x 14 cm Vekt: 1,8 kg

JAYS S-Living One er en elegant smarthøyttaler, som har mottatt skryt for å tilby god lyd. Dette til tross for at selve høyttaleren er så liten som den er.

En grei smarthøyttaler for hjemmet

Faktisk er S-Living One det første forsøket på en smarthøyttaler fra leverandøren Jays, og resultatet er overraskende bra. S-Living One kan riktig nok ikke helt måle seg med toppmodellene fra Sonos, Bose og Denon, men gjør likevel en god jobb.

Vi i redaksjonen har lite å utsette på tilkoblingsmulighetene. Dersom du ikke ønsker trådløs tilkobling via Bluetooth eller WiFi, kan du enkelt koble deg til via en 3,5 mm mini-jack.

Støtter multirom-system

JAYS S-Living One kan enkelt integreres opp mot andre smarthøyttalere, hvor du kan benytte deg av èn av to multiromsløsninger. Her er det Apple AirPlay 2 eller Google Home gjelder!

Slik som de aller fleste andre smarthøyttalere kan JAYS S-Living One også styres via stemmen, og høyttaleren støtter både Google Assistant, Amazon Alexa og Siri. Støtter samtidig både DLNA og Spotify.

Kort oppsummert

JAYS S-Living One er et godt budsjettvalg for deg som vil ha en rimelig smarthøyttaler!

Fordeler

 • Rimelig.
 • Stemmestyring.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Pent design.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Ikke den beste lyden på markedet.

6. Yamaha MusicCast 20

Yamaha MusicCast 20

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Yamaha MusicCast 20
WiFi: Ja Bluetooth: Ja Taleassistent: Amazon Alexa Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Yamaha MusicCast Veggmonterbar: Nei Størrelse ( H x B x D): 18,6 x 15 x 13 cm Vekt: 2,2 kg

Yamaha MusicCast 20 er en relativ rimelig smarthøyttaler, som leveres med støtte for stemmestyring via Amazon Alexa.

Stilrent design

Denne smarthøyttaleren har mottatt gjennomsnittlige tilbakemeldinger fra testerne, og Tek.no trekker blant annet frem at lyden oppleves som behagelig å høre på. Samtidig trekker det amerikanske forbrukermagasinet TechRadar frem at selve høyttaleren har et stilrent design.

Flere av testerne, deriblant Which.co.uk trekker likevel frem selve oppstartsprosessen som rotete og lite brukervennlig. Du må blant annet koble deg på høyttalerens helt egne WiFi for å sette den opp.

Èn av de store fordelene med Yamaha MusicCast 20 er forøvrig at høyttalerne kan benyttes som bakhøyttalere i et eksisterende oppsett, og du vil også kunne nyte godt av en egen multiromsløsning via Yamaha’s egne Yamaha MusicCast.

Lydkvaliteten kunne vært bedre

Testerne har også svært lite å utsette på prisnivået, men det nevnes altså fra flere hold at konkurrentene, slik som Sonos One, rett og slett har bedre lyd. Samtidig har Sonos-høyttalerne mer intuitiv og brukervennlig appstyring.

Fordeler

 • Siltrent design.
 • Behagelig lyd.
 • Stemmestyring.
 • OK pris.
 • Kan brukes som bakhøyttalere.

Ulemper

 • App kunne vært mer brukervennlig.
 • Rotete oppstartsprosess.

7. JBL Link Portable

Les også: Test av robotstøvsugere

Avatar

Anders Olsen

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.