Varmeteppe Test: Sjekk ut våre anbefalinger

Varmeteppe

Vi har i vår test av varmetepper gått gjennom de mest populære på markedet. Hvilket varmeteppe ble best i test?

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og vi kjenner at det begynner å trekke kaldt fra dører og vinduer. Noe av det beste med denne årstiden er å kunne trekke seg til sofaen med teppet og en kopp kakao uten å ha dårlig samvittighet.

Om du er en frysepinne, lik som testpersonen her, kan vi virkelig anbefale et varmeteppe. Tenk så deilig det er å komme inn fra minusgrader til et oppvarmet teppe som ligger og venter på deg?

Om du vil vite hvilket varmeteppe som ble best i test, bør du lese videre!

Test av varmetepper: Disse ble best i test

Dette er rangeringen i vår test av varmetepper. Du kan lese mer om hvert varmeteppe lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. Cozy Deluxe
  2. OBH Nordica 4096
  3. Beurer HD 150 XXL Nordic
  4. Beurer HD075

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Cozy Deluxe

Cozy Deluxe

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Cozy Delucxe
Produsent: Coolstuff Varmeinnstillinger: 9 innstillinger Materiale: Korallfleece Automatisk av: Ja Bredde: 130 cm Dybde: 160 cm

Cozy Deluxe er et deilig varmeteppe i fleece som passer perfekt til kalde vinterkvelder. Det har flere temperaturinnstillinger, og det har funksjoner vi ikke har sett fra de andre i denne testen.

Cozy Deluxe har mer å by på enn konkurrentene, og er uten tvil vår favoritt!

Praktiske funksjoner

Det som umiddelbart gjør at Cozy Deluxe skiller seg ut fra konkurrentene, er alle tilleggsfunksjonene det kommer med.

I tillegg til at det har 9 temperaturinnstillinger, har det også en innstilling for hurtigoppvarming. Dette er perfekt når du kommer hjem iskald, og ikke har tid til å vente på at peisen skal bli varm.

Cozy Deluxe kommer også med en innstilling for lav temperatur. Dette passer godt om du ønsker å holde en jevn temperatur, eksempelvis over dynen mens du sover.

Ulikt fra mange av de andre varmeteppene kommer dette med en timerfunksjon. Det vil skru seg av etter 9 timer, men du kan endre dette dersom du vil at det skal skru seg av før. Denne enkle funksjonen gjør varmeteppet mye mer brukervennlig og allsidig.

Du kan enkelt bytte mellom de ulike innstillingene og temperaturen via den medfølgende kontrollenheten.

Behagelig fleece

Cozy Deluxe har et mykt stoff i korallfleece som er utrolig behagelig mot huden. Stoffet er dessuten pustende, slik at det er behagelig å bruke det over tid.

Varmeteppet kan selvfølgelig vaskes i vaskemaskinen. Du kan koble fra kontrollenheten, deretter vaskes det på 40 grader. Vi vil anbefale å bruke en skånsom syklus.

Med en egenvekt på 1,5 kg, er dette også et av de lettere varmeteppene i testen.

Konklusjon

Cozy Deluxe har alt du trenger fra et varmeteppe, og kalde vinterkvelder vil være som en fjern drøm. Med flere funksjoner er det lett å tilpasse det slik du ønsker å bruke det.

Om du skal investere i et varmeteppe, så burde det bli dette!

2. OBH Nordica 4096

OBH Nordica 4096

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
OBH Nordica 4096
Produsent: OBH Nordica Varmeinnstillinger: 10 innstillinger Materiale: Polyester Automatisk av: Ja Bredde: 130 cm Lengde: 160 cm

Varmeteppet OBH Nordica 4096 er et deilig og stilig varmeteppe i fløyelsstoff. Dette setter prikken over i’en på enhver kald vinterkveld!

Varmeteppet er 130 x 160 cm som gjør at det passer like godt for 1 eller 2 personer.

I tillegg har det hele 10 temperaturinnstillinger, så her kan man virkelig finjustere til sin idealtemperatur.

Deilig og elegant fløyelsstoff

OBH Nordica 4096 er laget i tykt fløyelsstoff som gjør varmeteppet mer eksklusivt enn konkurrentene. Det myke fløyelsstoffet kjennes veldig mykt og behagelig mot huden.

Varmeteppet i seg selv veier kun 1,2 kg. Dermed er et av de letteste i denne testen.

Varmeteppet kommer kun i fargen sort, men dette er likevel en allsidig farge som passer til alt.

Varmeteppet tåler også maskinvask. Ved å koble fra kontrollenheten kan det vaskes på inntil 40 grader på en skånsom syklus.

Flere temperaturinnstillinger

OBH Nordica 4096 kommer høyt opp på listen på grunn av mange temperaturinnstillinger. Med hele 10 ulike innstillinger kan du finjustere til den temperaturen som passer deg best. Dette gjør at varmeteppet er mer allsidig og passer for flere.

Kontrollenheten er veldig enkel å betjene. I tillegg er det enkelt å se hvilken innstilling man står på ved hjelp av displayet.

Varmeteppet har også en sikkerhetsfunksjon som gjør at enheten slår seg av etter 90 minutter. Du trenger dermed ikke å bekymre deg om du skulle sovne.

Konklusjon

Varmeteppet fra OBH Nordica er et veldig godt alternativ om du ønsker litt ekstra kos og varme på kalde vinterkvelder.

Det myke og eksklusive fløyelsstoffet både ser og føles bra ut, og vi kan garantere at kosefaktoren stiger!

3. Beurer HD 150 XXL Nordic

Beurer HD 150 XXL Nordic

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Beurer HD 150 Nordic
Produsent: Beurer Varmeinnstillinger: 6 innstillinger Automatisk av: Ja Bredde: 150 cm Lengde: 200 cm

Beurer HD150 XXL Nordic er et mykt og behagelig varmeteppe i fleece. Det er også det største varmeteppet i denne testen, noe som passer perfekt under en filmkveld med kjæresten!

Varmeteppet er produsert med Øko-Tex 100% standard sertifisering, samtidig som det er testet for helsefarlige stoffer. Dermed kan det trygt brukes av alle!

Ekstra stort varmeteppe

XXL Nordic er større i forhold til de andre i testen. Det gjør det mer allsidig, da det kan brukes på flere måter.

Utenom å bruke det som et varmeteppe, kan det også brukes til å varme sengen på et vinterkaldt soverom. Legg det over sengen inntil 30 minutter før du legger deg, så har du en deilig oppvarmet seng. Dette liker vi!

Du kan til tross for den store størrelsen også vaske teppet i vaskemaskinen. Produsenten anbefaler å vaske det skånsomt på 30 grader. Husk å koble fra kontrollenheten først.

Det myke stoffet i fleece er veldig behagelig mot huden. Det puster også veldig godt, slik at du unngår at det blir klamt under teppet.

6 temperaturinnstillinger

XXL Nordic kommer med 6 temperaturinnstillinger. Vi i redaksjonen opplever at dette er et minimum, da det er enklere å finne sin idealtemperatur med flere innstillinger. Det er ingen sak med dette varmeteppet. Det passer like godt til frysepinnen som til den som bare vil ha litt ekstra kos.

Varmeteppet har BSS Beurer Sikkerhetssystem innebygd. Dette betyr i praksis at varmeteppet skrur seg av etter en viss tid, for å unngå overoppheting. XXL Nordic skrur seg av etter 3 timer.

Vi legger merke til at kontrollenheten ikke er like brukervennlig som de andre varmeteppene i denne testen. Utseendemessig virker den også litt utdatert. Dette er naturligvis en vanesak, og det påvirker jo ikke selve funksjonen til varmeteppet.

Konklusjon

XXL Nordic er et varmeteppe med mange gode egenskaper. Vi liker spesielt godt at det er ekstra stort.

Om du ønsker et allsidig teppe som kan brukes både som teppe og sengevarmer, kan vi absolutt anbefale XXL Nordic!

4. Beurer HD075

Beurer HD075

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Beurer HD075
Produsent: Beurer Varmeinnstillinger: 6 innstillinger Materiale: Fleece Automatisk av: Ja Bredde: 130 cm Dybde: 180 cm Vekt: 2,17 kg

Beurer HD 75 er et stort og deilig varmeteppe som passer like godt i sengen som til sofakos. Teppet er laget av tykk fleece som er ekstra varm og myk, noe som er perfekt på kalde vinterdager.

Varmeteppet har 6 temperaturinnstillinger, og temperaturen kan derfor justeres etter hvor varmt du vil ha det.

Allsidig og brukervennlig

Som nevnt kommer Beurer HD 75 med 6 temperaturinnstillinger. Har du vært ute en kald vinterdag vil du raskt få tilbake varmen ved å sette på høyeste innstilling. Alternativt kan du sette på en lavere innstilling om du bare ønsker å heve kosefaktoren under favorittprogrammet.

Du kan enkelt justere temperaturen med den tilhørende kontrollen. Displayet er også bakbelyst, slik at enheten er lett å betjene i mørke rom.

Varmeteppet kommer også med en overopphetningsbeskyttelse. Dermed trenger du ikke å bekymre deg for at du sovner, da det automatisk slår seg av etter 3 timer.

Laget av pustende mikrofleece

Varmeteppet er laget av mikrofleece som gjør det deilig og mykt, samtidig som det puster godt. Materialet er Øko-Tex 100 Standard sertifisert som gjør det til et hudvennlig teppe.

Beurer HD 75 er også laget for at du skal kunne vaske det i vaskemaskinen. Ved å fjerne kontrollpanelet kan hele teppet vaskes på 30 grader på en skånsom syklus.

Produsenten anbefaler her å bruke et mildt vaskemiddel. Etter vask strekkes teppet til form og tørkes flatt.

Konklusjon

Beurer HD 75 kommer desverre dårligst ut i vår test. Hovedsakelig er dette på grunn av utseende og færre temperaturinnstillinger. Det er også det tyngste varmeteppet i testen.

Likevel er Beurer HD 75 et mykt og godt varmeteppe som gjør seg godt på kalde vinterkvelder, som passer for de aller fleste.

Varmeteppe: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket varmeteppe ble best i test?

I vår test av varmetepper var det Cozy Deluxe som ble kåret til vinner. Det har flest og best funksjoner, og passer for alle.

down-arrow Hva er et varmeteppe?

Et varmeteppe er et teppe med et innebygd elektrisk varmeelement. Det hjelper deg med å holde varmen, og passer godt til kalde vinterdager.

down-arrow Hvem trenger et varmeteppe?

Alle kan ha godt av et varmeteppe når det blir kaldt i været. Husene vi bor i blir mer kalde på vinteren, og et varmeteppe er et fint tilskudd for å holde varmen.

down-arrow Bør et varmeteppe ha automatisk avslåing?

Ja, alle varmetepper har siden 2001 hatt automatisk avslåing som standard. Dette er for å unngå at det oppstår elektriske feil når du ikke er tilstede.

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.