Beste overmadrass på markedet: Best i Test

Overmadrass

Føler du at senga ikke gir deg den søvnen du fortjener? Det er ikke sikkert du trenger å kjøpe en helt ny seng.  Med en god overmadrass kan faktisk mye være gjort. Vi har sett på hvilke overmadrasser som er best i test!

Omtrent én tredjedel av livet vårt bruker vi på å sove, derfor er det viktig at madrassen vi sover på er god. En god natts søvn er utrolig viktig for at vi skal fungere i hverdagen, både fysisk og psykisk. Dårlig søvn er en av de vanligste helseproblemene vi ser i den norske befolkningen. Hvor mye søvn hver av oss trenger, er individuelt, men et voksent menneske trenger i snitt mellom 7 og 8 timer hver natt.

Det er lett å tenke at den tynne overmadrassen ikke har så mye å si. Noen tror også at den kun er der for å beskytte selve madrassen. Det er helt feil. Med en god overmadrass kan helhetsfølelsen bli en helt annen, og den kan faktisk gjøre at du sover bedre.

For å bevare overmadrassen enda bedre, anbefaler vi at du også investerer i en madrassbeskytter. Dette er en billig, men god investering!

Overmadrass Test: De beste overmadrassene

Oppsummert er dette de rangeringen av de beste overmadrassene i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Essential Modal
 2. Polar Flow
 3. Essential Rönd
 4. Essential Poakea
 5. Karup Design Comfort

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Essential Modal

Essential Modal

essential modal
Merke: Essential Modal Kjerne: Naturlateks Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C

Essential Modal er en av de nye overmadrassene i den eksklusive kolleksjonen hos Bedre Nætter. Overmadrassen er bestående av behagelig bomull fra bøketrær, som vil gi god pusteevne.

Mykt og behagelig Modal-trekk

Overmadrassen Essential Modal skiller seg ut med sitt myke og behagelige Modal-trekk. Modal-trekket er produsert med bomullstekstil, hvor denne tekstilen er laget av papirmasse fra bøketrær. Resultatet blir et miljøvennlig og behagelig trekk.

Om du er på utkikk etter et ekstra mykt trekk til overmadrassen, er Modal det rette valget. Trefibrene gir en myk overflate, samtidig som trekket absorberer fuktighet godt og gir god pusteevne. Vi i redaksjonen setter også pris på at undersiden av trekket er utstyrt med anti-skli materiale. Her kan du føle deg trygg på at overmadrassen ligger der den skal gjennom hele natten!

Kjernen byr på god komfort

Essential Modal er utstyrt med en 60 millimeter høy kjerne. Kjernen er bestående av 100% naturlig lateks, og vil gi god pusteevne gjennom natten.

Naturlateksen er OEKO-TEX-sertifisert, og bidrar til å skape et tørt og hygienisk sovemiljø. Om du sliter med søvnen på grunn av varme og ubehagelig netter, vil Essential Modal kunne være et godt valg for deg. Overmadrassen vil også absorbere fuktighet godt, og er derfor et godt valg for deg som sliter med svette om natten.

Et fleksibelt valg

Essential Modal er utformet på en slik måte at den vil passe til alle typer senger. Det eneste du må passe på er at målene passer til sengen din. Heldigvis er Essential Modal tilgjengelig i hele 9 ulike størrelser!

Uforpliktende prøveperiode

Hos Bedre Nætter får du alltid 100-dagers uforpliktende prøveperiode på overmadrassene. Dette gir deg muligheten til å teste ut produktet over tid, og gjøre deg de nødvendige erfaringene.

Om du ikke skulle være fornøyd kan du returnere overmadrassen. Helt gratis!

Kort oppsummert

Essential Modal byr på god pusteevne, samtidig som den absorberer fuktighet godt. Modal-trekket er produsert med bomull fra bøketrær, og vil oppleves som mykt og pustende!

Fordeler

 • Mykt trekk.
 • Bomull fra bøketrær.
 • Uforpliktende prøveperiode.
 • God pusteevne.
 • Fuktabsorberende.
 • Oeko-Tex-sertifisert.

2. Polar Flow

Polar Flow

polar flow
Merke: Polar Flow Kjerne: Skum Kjernehøyde: 5 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C

Polar Flow er overmadrassen for deg som trives med lave temperaturer på soverommet.

God absorbering av varme

Noe av det første vi bemerker oss med Polar Flow er det unikt Polar-trekket. Trekket omtales som «varme netters verste fiende» – og det med god grunn.

Trekket er utstyrt med mikrokapsler i naturlig voks, som aktivt bidrar til å absorbere overflødig kroppsvarme. Sagt med andre – trekket vil lede varmen bort fra kroppen.

Om temperaturen skulle synke utover natten vil dette heller ikke være et stort problem. Mikrokapslene vil nemlig frigjøre varmen igjen om temperaturen synker, slik at overmadrassen holder en behagelig temperatur gjennom hele natten.

Samtidig setter vi pris på at undersiden av madrassen er utstyrt med anti-skli materiale. Dette sikrer at overmadrassen ligger stødig på plassen sin gjennom natten!

Skumkjerne med grafitt

På innsiden av overmadrassen finner du en 60 millimeter høy skumkjerne. Skumkjernen er Oeko-Tex-sertifisert, og inneholder små grafittpartikler. Grafittpartiklene har gode varmeavledende egenskaper, og vil bidra til en sval og behagelig temperatur i sengen.

Med Polar Flow får du altså en overmadrass som byr på god varmeavledning i alle ledd. Kombinasjonen av de varmeavledende mikrokapslene i trekket og grafittpartiklene i kjernen gjør dette til en sikker vinner!

Gratis prøveperiode

Likt som med de andre overmadrassene hos Bedre Nætter, får du også en 100 dagers uforpliktende prøveperiode når du kjøper Polar Flow. Om du ikke skulle være fornøyd med overmadrassen kan du returnere den helt kostnadsfritt!

Kort oppsummert

Polar Flow er valget for deg som vil få bukt med de varme og ubehagelige nettene. Med denne overmadrassen er det varmeavledning som er stikkordet, og madrassen omtales blant annet som varme netters verste fiende.

Fordeler

 • Mikrokapsler i trekket.
 • Anti-skli materiale.
 • Skumkjerne med grafitt.
 • God varmeavledning.
 • Gratis levering.
 • 100 dager prøveperiode.

3. Essential Rönd

Essential Rönd

Essential Rönd
Merke: Essential Rönd Kjerne: Naturlateks Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C

Essential Rönd er spesielt utviklet for å få bukt med støvmidd og surt sengemiljø. En god løsning for allergikerne!

Naturlig og allergivennlig trekk

Det første vi legger merke til med Essential Rönd er det allergivennlige trekket. Trekket til overmadrassen er behandlet med probiotika og naturlige melkesyrer. I følge produsenten vil overmadrassen ha god beskyttelse mot husstøvmidd. Essential Rönd er derfor et fornuftig valg for deg som sliter med allergi.

På undersiden av trekket finner du et praktisk anti-skli materiale. Dette materialet sikrer at overmadrassen ligger på samme sted gjennom hele natten.

Naturlateks for bedre søvn

Essential Rönd består av en 60 millimeter høy kjerne av Oeko-Tex®-sertifisert naturlateks. Latekskjernen vil gi god støtte gjennom natten, og vil kunne bidra til en betydelig forbedring i søvnkvaliteten din.

Latekskjernen til Essential Rönd byr på et unikt sett av egenskaper. Her får du et miljø hvor husstøvmidden ikke trives, og den utmerkede pusteevnen sikrer et tørt og behagelig sovemiljø.

Passer alle sengetyper

Essential Rönd er spesielt utviklet for å passe alle sengetyper. Det eneste du må passe på er at størrelsen passer til sengen din, naturligvis. Per dags dato er Essential Rönd tilgjengelig i 9 ulike størrelser.

Gratis levering

Uansett hvor du bor i landet vil du få gratis levering når du bestiller overmadrass fra Bedre Nætter. Vi i redaksjonen setter også pris på at kundene tilbys en 100-dagers uforpliktende prøveperiode. Det liker vi!

Kort oppsummert

Essential Rönd er et godt valg for allergikeren. Trekket til overmadrassen gir god beskyttelse mot midd, og den gode pusteevnen sikrer et tørt sovemiljø.

Fordeler

 • Godt egnet for allergikere.
 • Anti-skli.
 • Gratis levering.
 • 100 dager prøveperiode.
 • 100% naturlateks.

4. Essential Poakea

Essential Poakea

Essential Poakea
Merke: Essential Poakea Kjerne: Naturlateks Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C

Essential Poakea er utstyrt med et trekk av plantefibre fra gressfamilien Poaceae. God absorberingsevne!

La overmadrassen regulere kroppstemperaturen

En optimal kroppstemperatur er viktig for å kunne oppnå god søvnkvalitet. Opplever du å være ekstra varm om natten, vil Essential Poakea være et godt valg for deg. Denne overmadrassen vil nemlig absorbere fuktighet svært godt.

En overmadrass som gir deg ekstra støtte og komfort

Essential Poakea er utstyrt med en 60 millimeter høy Oeko-Tex®-sertifisert kjerne. Kjernen er bestående av 100% naturlig lateks.

I praksis får du en god overmadrass som kan gjøre en merkbar forskjell for søvnen din. Naturlateksen gir kjernen en miljøvennlig profil, og dens gode pusteevne bidrar til å skape et tørt sovemiljø.

Lateks er også kjent for å være naturlig motstandsdyktig mot støvmidd, noe som gjør denne madrassen til et godt valg for allergikere. Noen personer kan imidlertid oppleve at naturlateks er litt fastere enn andre materialer. Det er verdt å merke seg hvis du foretrekker en mykere overmadrass.

Kort oppsummert

Essential Poakea er utstyrt med et absorberende Poakea-trekk, samtidig som latekskjernen gir god beskyttelse mot støvmidd. Et allsidig valg!

Fordeler

 • God absorberingsevne.
 • 100% naturlateks.
 • Gratis levering.
 • 100 dager prøveperiode.
 • Passer til alle senger.

5. Karup Design Comfort

Karup Design Comfort

Karup Design Comfort
Merke: Carup Kjerne: Skum Høyde: 15 cm Svanemerket: Nei

Karup Design Comfort er en 15 cm tykk bomullsengmadrass som er basert på det japanske futon-konseptet.

Perfekt for deg med ryggproblemer

Futon er en japansk seng eller madrass, og kjennetegnes ved at den ikke inneholder luftfylte plastceller, stålspiraler og lignende. Den er kun bygget opp lagvis av naturlige, myke materialer.

Disse naturmaterialene skal gi madrassen den perfekte hardhet og en madrass som puster. Derfor er futonmadrasser perfekte for deg som sliter med ryggproblemer.

En madrass som gir deg behagelig støtte

I dagens futoner finner man både bomull, lateks og polyesterskum. Karup Design Comfort består altså av bomull og har en kjerne av PU. Madrassen er tykkere og har en høyere tetthet enn tradisjonelle japanske futonmadrasser. Det går derimot ikke på bekostning av den gode futon-følelsen.

Karup Design Comfort har en medium fasthet som tilpasser seg kroppen og sovestillingen din. Kroppen får god støtte mens du sover og madrassen har isolerende egenskaper som gjør stillingsendringer skånsomt!

Fordeler

 • Består utelukkende av naturmaterialer.
 • Gir god komfort for vonde rygger.
 • God pusteevne.

Overmadrass: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hva er den beste overmadrassen?

Nøyaktig hva som er den beste overmadrassen avhenger av deg og dine behov.

En god allrounder-løsning er Essential Modal. Denne overmadrassen byr på god pusteevne og fukabsorbering, og er utstyrt med et mykt og behagelig trekk!

down-arrow Hva er en overmadrass?

En overmadrass er en tynnere madrass som beskytter rammemadrassen. På den måten vil du forlenge levetiden til senga. Det er langt billigere å kjøpe en ny overmadrass, kontra å måtte kjøpe en helt ny seng.

Overmadrassen har også den egenskapen at den kan gi deg bedre søvnkvalitet, hvis du velger den rette for deg og din kropp.

down-arrow Hvorfor bør jeg ha en overmadrass?

Det er flere grunner til at du bør investere i en overmadrass.

I løpet av natten produserer vi mye svette. Da er det bedre at en overmadrass absorberer dette. Overmadrassen beskytter også madrassen mot slitasje, slik at denne ikke blir så fort utslitt.

I tillegg til dette, kan den rette overmadrassen gi ekstra komfort og mykhet og dermed enda bedre søvnkvalitet for deg.

down-arrow Hvordan velge riktig overmadrass?

Det er ikke noe fasitsvar på dette spørsmålet. Her kommer det an på dine preferanser.

Du må tenke på om du vil ha en fast eller myk madrass.

Har du en tendens til å være varm om natten, bør du velge en overmadrass med varmeledende egenskaper.

Sliter du med allergi, kan du velge en allergivennlig overmadrass, som består av 100% naturlige materialer.

down-arrow Kan man vaske overmadrassen?

Det er kun trekket som vaskes, og det bør du gjøre et par ganger i året. Samtidig kan du gå over selve madrassen med en fuktig klut, hvis det er nødvendig.

Det er litt ulikt hvordan man skal vaske overmadrassen, så du må se på vaskeanvisningen på den aktuelle overmadrassen. N

oen overmadrasstrekk tåler vask på 60 grader, mens andre kan vaskes på maks 40 grader.

Vær oppmerksom på å sjekke at vaskemaskinen din tåler tyngden av trekket, da det kan bli relativt tungt når det blir vått. Noen trekk kan i tillegg vaskes i to deler.

Tips: Sjekk gjerne ut våre anbefalinger for sengetøy.

Kilder

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social