Beste overmadrass på markedet: Best i Test

Overmadrass

Inneholder annonsørlenker

Føler du at senga ikke gir deg den søvnen du fortjener? Det er ikke sikkert du trenger å kjøpe en helt ny seng.  Med en god overmadrass kan faktisk mye være gjort. Vi har sett på hvilke overmadrasser som er best i test!

Omtrent én tredjedel av livet vårt bruker vi på å sove, derfor er det viktig at madrassen vi sover på er god. En god natts søvn er utrolig viktig for at vi skal fungere i hverdagen, både fysisk og psykisk. Dårlig søvn er en av de vanligste helseproblemene vi ser i den norske befolkningen. Hvor mye søvn hver av oss trenger, er individuelt, men et voksent menneske trenger i snitt mellom 7 og 8 timer hver natt.

Det er lett å tenke at den tynne overmadrassen ikke har så mye å si. Noen tror også at den kun er der for å beskytte selve madrassen. Det er helt feil. Med en god overmadrass kan helhetsfølelsen bli en helt annen, og den kan faktisk gjøre at du sover bedre.

For å bevare overmadrassen enda bedre, anbefaler vi at du også investerer i en madrassbeskytter. Dette er en billig, men god investering!

Overmadrass Test: De beste overmadrassene

Oppsummert er dette de rangeringen av de beste overmadrassene i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

 1. Best i Test – Mayan Pulse
 2. Pulse Rönd
 3. Diamant
 4. Flow
 5. Karup Design Comfort

1. Mayan Pulse

BEST I TEST - Mayan Pulse

5
badge
Mayan Pulse
Merke: Mayan Pulse Kjerne: Mayan Latex Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C Svanemerket: Ja

Denne overmadrassen fra Mayan er en av de store bestselgerne her i Norge. Og det er ikke så rart. Prisen er svært overkommelig, helt uten at det går på kompromiss med kvaliteten. Her får du en god overmadrass som holder i mange år fremover

En madrass for alle

Den allergivennlige overmadrassen fra Mayan Pulse er laget i et solid lateksmateriale og er totalt 8 cm tykk. Selve kjernen er 6 cm tykk og gir kroppen din god støtte gjennom natten.

Både rygg og nakke ligger komfortabelt og gir deg følelsen av velbehag. I og med at madrassen har en høy tetthet på hele 77 kg/m3, betyr det at den passer alle, uansett vekt. Prestige tilpasser seg nemlig etter vekten din, og sørger for at du ligger behagelig hele natten.

Gir kroppen god støtte gjennom natten

Dette er en madrass som er fast, uten å være for hard. Det er nettopp dette som gjør at kroppen din vil elske støtten den får når du ligger.

Latekskjernen er pustende og leder bort overskuddsvarmen. Perfekt for deg som har en tendens til å være for varm om natten. Latekskjernen er trukket med Poakea, som er laget av plantefibre fra gressfamilien Poaceae. Dette materialet har en god absorberingsevne, og gir deg derfor et behagelig og tørt sovemiljø.

Trekket på overmadrassen kan tas av og vaskes i vaskemaskinen!

Overmadrasser for hele familien

Mayan Pulse overmadrass kommer i alle størrelser. Har du en seng med regulerbare madrasser, kan du velge en splittet overmadrass. På den måten kan hver av dere ha sengen i ønsket stilling, uten at det blir ukomfortabelt.

Mayan Pulse er med andre ord overmadrassen for alle typer kropper. Uansett hvilken sovestilling du foretrekker, vil du føle at du får komfortabel støtte!

Fordeler

 • Svært god madrass til lav pris.
 • Passer alle typer kropper.
 • Latekskjerne som leder varmen bort.
 • Avtakbart og vaskbart trekk.
 • 100% naturlig.

2. Pulse Rönd

Pulse Rönd

4.9
Pulse Rönd
Merke: Pulse Kjerne: Pulse Latex Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C Svanemerket: Ja

Pulse Rönd overmadrass er madrassen for deg som sliter med allergi. Denne madrassen har et miljøvennlig og svanemerket trekk som er effektivt mot støv og midd.

Bakterier og midd vil rett og slett ikke overleve i fibrene i madrassen. Dermed får både huden og kroppen din gode muligheter til å puste i tillegg til at innemiljøet generelt drar stor nytte av det.

Gir god regulering av kroppstemperaturen

Pulse Rönd er en av nykommerne på markedet, men de har likevel gjort seg bemerket allerede, grunnet Pulse-lateksen som er produsert med SonoCore-metoden. Kort fortalt gir denne metoden en bedre ventilasjon, som igjen gir deg en mer behagelig sovetemperatur. Den gjør nemlig at overmadrassen blir ekstra fast og elastisk.

Her får du en overmadrass som både er pustende, fuktavledende og antibakteriell. Når du sover, vil madrassen bidra til at kroppstemperaturen din reguleres og dermed gi deg mer behagelig søvn.

Sov komfortabelt med Pulse Rönd overmadrass

Pulse Rönd overmadrass har trykkavlastende støtte. Kombinert med de gode pustende egenskapene, danner den grunnlaget for en fantastisk liggekomfort.

Samtidig bemerker vi oss at forbrukerne er svært fornøyde med denne madrassen. Kundene har svært lite negativt å komme med, og man ser tydelig at madrassen holder det den lover. Madrassen har faktisk fått hele 5/5 stjerner i nettbutikken til Bedre Nætter. Her er det lite negativt å si!

Fordeler

 • Trykkavlastende støtte.
 • Svanemerket og miljøvennlig.
 • Pulse Latex, som gir god pusteevne.
 • SonoCore.

3. Diamant

Diamant

4.8
Diamant overmadrass
Merke: Diamant Kjerne: Graphite Pulse Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C Svanemerket: Ja

Diamant er en hel serie av overmadrasser i alle størrelser. Du kan til og med velge en splittet versjon, om du har en seng med regulerbare madrasser. Da kan den ene parten heve og senke sin del av sengen, uten at det påvirker den andre delen.

La overmadrassen regulere kroppstemperaturen

En optimal kroppstemperatur er viktig for å kunne oppnå god søvnkvalitet. Opplever du å være ekstra varm om natten, vil Diamant overmadrass være perfekt for deg. Denne overmadrassen vil nemlig hjelpe deg å holde en lavere kroppstemperatur.

Madrassen er behandlet med et naturlig grafittmateriale. Dette materialet har svært gode varmeavledende egenskaper. Madrassen vil derfor bidra til at du har en optimal kroppstemperatur mens du sover!

En overmadrass som gir deg ekstra støtte og komfort

Kjernen består av lateks som er produsert gjennom en høyteknologisk SonoCore-metode. Metoden gir lateksen en særegen struktur og gjør den dermed ekstra slitesterk. Samtidig løftes pusteevnen enda et hakk opp. Vi i redaksjonen liker også at madrassen er trykkavlastende, og gir deg god komfort uansett hvilken sovestilling du foretrekker.

Alt dette gjør at du vil få en perfekt sovetemperatur, og legger alt til rette for at du skal få en god natts søvn. Latekskjernen er trukket med Poakea-materiale, basert på plantefibre fra gressfamilien Poaceae. Dette materialet har høy absorberingsevne og gir deg dermed et komfortabelt og tørt sovemiljø.

Trekket på overmadrassen kan tas av og vaskes i vaskemaskinen. Diamant overmadrass er naturligvis Svanemerket, noe som garanterer deg et sunt produkt!

Fordeler

 • Gode varmeavledende egenskaper.
 • Gir god støtte og komfort for kroppen.
 • Fås i mange størrelser.

4. Flow

Flow

4.5
Diamant overmadrass
Merke: Flow Kjerne: Skum Kjernehøyde: 6 cm Vaskeanvisning: Opptil 60 °C Svanemerket: Ja

Flow overmadrass er også en nykommer på markedet. Denne serien består av overmadrasser der myk komfort og elastisk støtte står i fokus.

Hvis du sliter med at du blir for varm om natten, vil denne madrassen bidra til å regulere kroppstemperaturen din, ved hjelp av varmeavledende egenskaper. På den måten vil du få en mer optimal nattesøvn!

En elastisk madrass som former seg etter kroppen

Overmadrassen har en åpen skumstruktur, som bidrar til en kjølende effekt. I tillegg er skummet elastisk. Du får dermed en elastisk madrass som tilpasser seg kroppen din og stillingen du sover i. Her gis det altså god støtte til hele kroppen mens du sover. Til tross for den gode støtten, vil likevel ikke madrassen hindre deg når du skal endre stilling.

Du trenger heller ikke å være redd for at du skal forstyrre partneren din når du snur på deg. Madrassen har nemlig den egenskapen at den isolerer bevegelsene dine. Partneren din vil derfor ikke plages nevneverdig av at du snur på deg.

En fukttransporterende overmadrass

Trekket på madrassen er av Poakea, som kommer fra gressfamilien Poaceae. Dette materialet har høy absorberingsevne. Fukt vil dermed transporteres bort fra kroppen din, og gi deg en følelse av komfort.

Flow overmadrass er laget av naturlig materialer, og er altså helt uten skadelige kjemikalier. Den er i tillegg Svanemerket, noe som gir deg en garanti om en sunn madrass. Du kan legge deg og sove med ro i sjelen, vel vitende om at du ligger på en miljøvennlig og sunn madrass!

Fordeler

 • Åpen skumstruktur gir gode varmeavledende egenskaper.
 • En dynamisk overmadrass som tilpasser seg bevegelsene dine.
 • Miljøvennlig og Svanemerket.

5. Karup Design Comfort

Karup Design Comfort

4.5
Karup Design Comfort
Merke: Carup Kjerne: Skum Høyde: 15 cm Svanemerket: Nei

Karup Design Comfort er en 15 cm tykk bomullsengmadrass som er basert på det japanske futon-konseptet.

Perfekt for deg med ryggproblemer

Futon er en japansk seng eller madrass, og kjennetegnes ved at den ikke inneholder luftfylte plastceller, stålspiraler og lignende. Den er kun bygget opp lagvis av naturlige, myke materialer.

Disse naturmaterialene skal gi madrassen den perfekte hardhet og en madrass som puster. Derfor er futonmadrasser perfekte for deg som sliter med ryggproblemer.

En madrass som gir deg behagelig støtte

I dagens futoner finner man både bomull, lateks og polyesterskum. Karup Design Comfort består altså av bomull og har en kjerne av PU. Madrassen er tykkere og har en høyere tetthet enn tradisjonelle japanske futonmadrasser. Det går derimot ikke på bekostning av den gode futon-følelsen.

Karup Design Comfort har en medium fasthet som tilpasser seg kroppen og sovestillingen din. Kroppen får god støtte mens du sover og madrassen har isolerende egenskaper som gjør stillingsendringer skånsomt!

Fordeler

 • Består utelukkende av naturmaterialer.
 • Gir god komfort for vonde rygger.
 • God pusteevne.

Overmadrass: Ofte Stilte Spørsmål

Hva er den beste overmadrassen?

I vår test av overmadrasser har vi valgt å kåre Prestige til best i test.

Dette er en prisvennlig overmadrass, og er en av de store bestselgerne her i Norge.

Prisen er svært overkommelig, helt uten at det går på kompromiss med kvaliteten!

Hva er en overmadrass?

En overmadrass er en tynnere madrass som beskytter rammemadrassen. På den måten vil du forlenge levetiden til senga. Det er langt billigere å kjøpe en ny overmadrass, kontra å måtte kjøpe en helt ny seng.

Overmadrassen har også den egenskapen at den kan gi deg bedre søvnkvalitet, hvis du velger den rette for deg og din kropp.

Hvorfor bør jeg ha en overmadrass?

Det er flere grunner til at du bør investere i en overmadrass.

I løpet av natten produserer vi mye svette. Da er det bedre at en overmadrass absorberer dette. Overmadrassen beskytter også madrassen mot slitasje, slik at denne ikke blir så fort utslitt.

I tillegg til dette, kan den rette overmadrassen gi ekstra komfort og mykhet og dermed enda bedre søvnkvalitet for deg.

Hvordan velge riktig overmadrass?

Det er ikke noe fasitsvar på dette spørsmålet. Her kommer det an på dine preferanser.

Du må tenke på om du vil ha en fast eller myk madrass.

Har du en tendens til å være varm om natten, bør du velge en overmadrass med varmeledende egenskaper.

Sliter du med allergi, kan du velge en allergivennlig overmadrass, som består av 100% naturlige materialer.

Kan man vaske overmadrassen?

Det er kun trekket som vaskes, og det bør du gjøre et par ganger i året. Samtidig kan du gå over selve madrassen med en fuktig klut, hvis det er nødvendig.

Det er litt ulikt hvordan man skal vaske overmadrassen, så du må se på vaskeanvisningen på den aktuelle overmadrassen. N

oen overmadrasstrekk tåler vask på 60 grader, mens andre kan vaskes på maks 40 grader.

Vær oppmerksom på å sjekke at vaskemaskinen din tåler tyngden av trekket, da det kan bli relativt tungt når det blir vått. Noen trekk kan i tillegg vaskes i to deler.

Kilder