Slik får du et mer effektivt kjøkken

Effektivt kjøkken

Inneholder annonsørlenker

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd som kan hjelpe deg med å få et mer effektivt kjøkken. Vi ser både på valg av teknologi og møbler. I tillegg kommer et lurt tips som vil spare tid på å anskaffe matvarer i hverdagen.

Det er svært viktig å ha et brukervennlig kjøkken som gjør det så enkelt som mulig å både lage mat og sørge for tilstrekkelig renhold. Men dette idealet er det ikke alltid så enkelt å oppnå i hverdagen.

Mange av oss har vel opplevd at både benker og skap på kjøkkenet fort kan bli rotete. Skuffer kan bli overfylte, og vanskelig å finne frem i. For mange kjøkkenapparater kan også komme i veien, og gjøre det vanskeligere enn det burde være å faktisk få plass til å lage maten du ønsker på kjøkkenbenken.

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd som kan hjelpe deg med å få et mer effektivt kjøkken. Vi ser både på valg av teknologi og møbler. I tillegg kommer et lurt tips som vil spare tid på å anskaffe matvarer i hverdagen.

Kjøp apparatene du har bruk for – hverken mer eller mindre

Vi har vel alle opplevd at vi blir fristet til å kjøpe et nytt og genialt kjøkkenapparat som så blir stående og stort sett bare ta opp plass. Rundt om i de tusen hjem finnes det nok ikke så rent få pastamaskiner, kaffekverner, og krumkakejern som så å si aldri har blitt brukt.

Derfor gjelder det å vise måtehold og selvkontroll her. Det er morsomt å ha nye kjøkkenapparater å eksperimentere med, og selvsagt finnes det mange av oss som har stor bruk for de ovennevnte apparatene i hverdagen. Det som er viktig er at hver av oss er realistiske, og ikke impulskjøper saker som ikke vil bli brukt.

En av de største utfordringene for alle som vil ha et mer effektivt kjøkken er å ha godt med lagringsplass, og så ryddige flater, skap og skuffer som mulig. Det gjør du det desto vanskeligere å lykkes med når du fyller opp kjøkkenet med apparater som du strengt tatt ikke trenger. Her kan det lureste være å ta med seg saker man ikke lenger bruker ofte nok til å rettferdiggjøre sin plass i skapet på loppemarkedet, eller ut i boden.

Velg innredning som er enkel å rengjøre

Inspirasjon til kjøkkenet

Selvsagt er det estetiske svært viktig når vi skal velge kjøkkeninnredning. Vi ønsker jo å ha et kjøkken hvor vi trives, og da er det viktig at det ser pent ut i henhold til egen smak.

Men du bør også tenke effektivitet. Særlig er det viktig å ha innredning som er enkel å holde ren. Mange velger i dag integrerte løsninger. Det vil si at man kan kle hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin og annet med en front. Man kan velge samme front for kjøkkenskap for en helhetlig opplevelse.

Dette byr på den store fordelen at denne typen innredning er svært enkel å holde ren. Du bør også se på benkeplatene. De bør være laget av slitesterke materialer som er enkle å holde rene.

I tillegg må du passe på at kjøkkenvasken er laget slik at den byr på enkelt renhold. De fleste velger i dag kraner som har minst mulig forseggjort utforming av den årsaken.

En matboks byr på langt mer effektiv matlaging hjemme

Foruten apparater og møblement er det andre ting man kan gjøre for å få en så effektiv kjøkkenbruk som mulig. Det inkluderer blant annet å få matvarene dine levert hjem på døren.

Ved å bestille en HelloFresh-matkasse, sparer du tid både på innkjøp og frakt av matvarene dine. Du sparer også tid når det gjelder matlaging siden du i tillegg til ønskede ferske ingredienser, også får tilgang til et stort utvalg av smakfulle oppskrifter som gjør det mulig å trylle frem smakfulle og sunne middagsretter på under halvtimen.