Hva betyr antall og farge på rosene?

Rosenes Språk

Det nærmer seg Valentines Day og den vil du kanskje benytte til å gi noen roser. Det er en fin anledning til å vise en helt spesiell person hva du føler, eller som et tegn på evig troskap. Men visste du at det finnes et eget rosespråk, og at antall roser også har en betydning?

Roser gir assosiasjoner til stormende forelske, lidenskapelige følelser og forventninger om at noe romantisk skal skje. Om du går med planer om å overraske noen med roser, så kan det jo være at du bør tenke over antall og farge på rosene du gir!

Hva er rosespråket?

Men først, visste du at det fantes et rosespråk? Vi kjenner alle ordtaket «Roser er røde, violer er blå….» men ikke alle forstår betydningen. Nemlig at rosene har sitt eget språk, eller koder som betyr forskjellige ting. Det er lett å drømme seg tilbake til for eksempel Romeo og Juliet eller Les Miserables og tenke på tapt kjærlighet og romantikk.

Årsaken til at det er koder i rosene, kan være den stormende forelskelsen og de varsomme tilnærmelsene. For når det gjelder kjærlighet, så må alt være perfekt. Rosenes hemmelige språk gjør forelskelsen enda mer lidenskapelig.

Hva betyr antall roser?

Antall roser

Når du trodde at buketten med roser var helt perfekt, så kan vi fortelle deg at også antall roser betyr noe. Det kan du jo tenke på når du skal handle roser neste gang. Spesielt om du tenker å overrekke dem til en som kanskje har studert hva antall roser betyr. Her skal vi se på noen antall roser:

  • 1 rose: Jeg vil ha deg!
  • 2 roser: Jeg vil reise ned i solnedgangen med deg!
  • 3 roser: Jeg elsker deg!
  • 7 roser: Din for alltid!
  • 10 roser: Vil du gifte deg med meg?

Når alt høres bra ut så skal man passe seg for å gi 6 roser. Dette antallet betyr nemlig at hun ikke tror på dine løfter. Så følg med om antallet har endret seg fra de 10 rosene du kjøpte. Nå skal det sies at denne oppdelingen gjelder for røde roser. Og tusen røde roser på en seng vil garantert fortelle mottakeren hva du mener om akkurat den personen.

Hva betyr farger på roser?

Har det noen betydning om du velger røde eller oransje roser tenker du kanskje, eller kan du blande dem? Det er ingen tvil om at røde roser er selve symbolet på kjærlighet. Men de andre rosene har også sine budskap skjult i fargene. Her er en liste over rosenes farger:

  • Hvite roser: Respekt og ydmykhet (kan også bety uskyld).
  • Gule roser: Lykke og harmoni.
  • Oransje roser: Engasjement og lidenskap.
  • Rosa roser: Beundring og barmhjertelighet.
  • Burgunder roser: Vakkerhet og sødme.

Nå har vi funnet ut at selv fargene kan bety motsatte ting av det skal. For eksempel er det noen som mener at gule roser antyder at man har en skjult agenda eller ikke har vært trofast. Når alt dette er sagt, så er tanken bak å gi noen roser noe positivt. Derfor er det opp til deg å tyde rosespråket slik du vil. Bruk fine anledninger til å gi roser, eller pynt med roser selv.

Det er trygt å sende roser i bukett som en fin oppmuntring eller for å si at du er glad i personen. De kan settes opp med dekorasjoner og pynt rett på døren!

Kort oppsummert

Synes du det er vanskelig å fortelle noen at du elsker dem og ikke klarer deg uten dem? Gi roser! De har sitt eget språk som viser hva du mener. Denne symbolikken er god å ha når man har vanskelig for å sette ord på ting.

Tenk over hva antall og farge på rosene betyr, men ikke la det stoppe deg fra å kjøpe roser. Det er jo tross alt tanken som teller. Det er mange anledninger til å gi roser, slik som Valentines Day eller bryllupsdagen. Velg roser for den rette anledningen!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social