Inneholder annonsørlenker
Mange sverger til luftfukteren når inneluften blir tørr og ubehagelig. Hvilken luftfukter har vi kåret til best i test, og hvilken er best på budsjett?
Tørr inneluft er et problem for mange. Dette merkes spesielt godt på vinteren, når det er store forskjeller i temperaturen innendørs og utendørs.
I denne testen har vi gjennomgått flere av de mest populære luftfukterne på det norske markedet. Hvilken luftfukter har vi valgt å kåre til best i test?
Test av Luftfuktere: Disse er best i vår test
Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
- BESTE LUFTFUKTER - Levoit 600 Hybrid
- BESTE BUDSJETTVALG - Levoit Classic 300 Smart
- Beurer LB 88
- Stadler Form Oskar
Slik vurderer vi produktene
Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.
Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.
Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.
1. Levoit Hybrid 600
BESTE LUFTFUKTER - Levoit 600 Hybrid
Levoit 600 Hybrid er en av de mest populære luftfukterne på markedet, og denne ultrasoniske modellen kommer svært godt ut i vår luftfukter test.
Dekningsareal & vanntank
Levoit 600 Hybrid leveres med en maksimal dampeffekt på hele 500 ml/t. I løpet av én time presterer altså Levoit 600 Hybrid å tilføre luften hele 500 milliliter vann. Dampen kan videre spres hele 100 cm opp i lufta, og den 360-graders roterbare fukteren sikrer at fuktigheten raskt spres ut i rommet.
Resultatet av denne solide dampeffekten er at du som forbruker får stor fleksibilitet sett i forhold til hvor luftfukteren kan benyttes. Det maksimale dekningsarealet er hele 70 m², og Levoit 600 Hybrid gjør det derfor godt selv i store rom. Perfekt for deg som har stor stue eller åpen løsning mellom stue og kjøkken!
Den kraftige dampeffekten gjør at det potensielt kan tilføres mye vann til luften i løpet av kort tid. I vår luftfukter test har vi derfor også tatt hensyn til hvor mye vann man får plass til i vanntanken.
Heldigvis er Levoit 600 Hybrid utstyrt med en stor vanntank som rommer hele 6 liter. I praksis gir dette en maksimal driftstid på hele 60 timer før det må fylles på med nytt vann. I tillegg sørger den patenterte moist-teknologien for at vanndampen spres på en effektiv måte. Dette liker vi!
Effektnivåer
Levoit 600 Hybrid leveres med 3 ulike effektnivåer. Med disse justerer du enkelt og greit hvor mye vann som skal tilføres luften. De 3 nivåene gir gode variasjonsmuligheter, og det er dermed enkelt å angi hvor høy luftfuktighet man ønsker i rommet.
Ulikt mange andre luftfuktere er Levoit 600 Hybrid utstyrt med et innebygd hygrometer. Dette sikrer at luftfukteren til enhver tid har oversikt over hvor fuktig luften er.
Vi bemerker oss også at man enkelt kan velge om luftfukteren skal sende ut varm eller kald damp. Dette passer perfekt om du vil ha litt ekstra varme mens du oppholder deg i stua, eller eksempelvis har behov for å kjøle ned soverommet når du skal sove.
For å justere mellom de ulike innstillingene kan du enkelt benytte deg av den medfølgende fjernkontrollen, eller eventuelt kontrollere luftfukteren direkte fra det oversiktlige betjeningspanelet.
Om ønskelig kan du også tilsette eteriske oljer for å få en god og behagelig lukt i rommet!
Støynivå
Til tross for den høye effekten er Levoit 600 Hybrid svært stillegående. Med et støynivå på 24 – 28 dB er faktisk denne modellen en av de mest stillegående luftfukterne på markedet.
Om du planlegger å bruke luftfukteren på soverommet nevner vi også sovemodusen. Denne modusen gir enda lavere støynivå, og passer perfekt når du vil holde luften fuktig gjennom natten.
Brukervennlighet
Levoit 600 Hybrid er altså en kraftpakke av en luftfukter, med lavt støynivå. Men hva med brukervennligheten? Hvor enkelt er det å endre mellom de ulike innstillingene på luftfukteren?
Det første vi bemerker oss er det oversiktlige betjeningspanelet. Her finner du hurtigtaster for både dampnivå, varmefunksjon, fuktighetsnivå, timerfunksjon og autofunksjon.
Funksjonen for fuktighetsnivå lar deg enkelt angi hvor høy luftfuktighet du ønsker i rommet. Luftfukteren vil deretter ved hjelp av det innebygde hygrometeret automatisk justere luftfuktigheten i rommet.
Videre vil autofunksjonen automatisk tilpasse dampnivået for å opprettholde en optimal luftfuktighet. Ved behov vil den også skru av luftfukteren om fuktigheten er som ønsket. Enklere blir det ikke!
Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Levoit 600 Hybrid leveres med en tilhørende fjernkontroll. Her kan du enkelt justere innstillingene uten å måtte bevege deg bort til luftfukteren!
Vedlikehold
Alle luftfuktere krever en viss form for vedlikehold. Levoit 600 Hybrid er intet unntak.
Den brede åpningen på toppen av luftfukteren gjør det enkelt å fylle på nytt vann, helt uten at man trenger å løsne vanntanken fra enheten. Dette fører også til at rengjøringen blir riktig så enkel, siden man enkelt kan føre hånden ned i tanken og rengjøre med en våt klut.
Det innebygde vannfilteret sørger også for at vannet automatisk renses, og du kan derfor føle deg trygg på at dampen som skilles ut er fri for skadelige bakterier.
Oppsummert
Levoit 600 Hybrid er en kraftpakke av en luftfukter. Dekningsarealet er godt, og den romslige vanntanken gir lang driftstid!
Fordeler
- Roterende dyse.
- Stort dekningsareal.
- Romslig vanntank.
- Lavt støynivå.
- Egen fjernkontroll.
- Brukervennlig betjeningspanel.
- Varme- og kuldefunksjon.
Ulemper
- Ingen appstyring.
2. Levoit Classic 300 Smart
BESTE BUDSJETTVALG - Levoit Classic 300 Smart
Levoit Classic 300 Smart minner på mange måter om storebroren, Hybrid 600. Hovedforskjellene er at Classic 300 Smart har et litt mindre dekningsområde, men til gjengjeld kan enheten enkelt styres fra en mobilapp. Hvordan kommer Levoit Classic 300 Smart ut i vår luftfukter test?
Dekningsareal & vanntank
Som nevnt har Levoit Classic 300 Smart et litt mindre dekningsområde enn toppmodellen Hybrid 600. Totalt takler Classic 300 Smart en romstørrelse på 20 – 47 m². Dette gjør at luftfukteren passer perfekt til mindre leiligheter, mellomstore stuer og soverom.
Til tross for at dekningsarealet er noe mindre leveres Classic 300 Smart med samme romslige vanntank som storebroren. Med en kapasitet på hele 6 liter kan du føle deg trygg på at luftfukteren holder det gående i lang tid, og den maksimale brukstiden er hele 60 timer. Her kan du altså la luftfukteren jobbe kontinuerlig i godt over 2 døgn uten at du behøver å fylle på med nytt vann!
Effektnivåer
Likt som Hybrid 600 leveres og Classic 300 Smart med 3 praktiske effektnivåer. Her er det enkelt å variere luftfuktigheten slik man selv ønsker, og via betjeningspanelet kan du raskt velge ønsket effektnivå.
Vi i redaksjonen setter også pris på den 360-graders roterende dysen. Denne sikrer at vanndampen spres i alle retninger, og resultatet blir en jevn og optimalt fordelt luftfuktighet i rommet.
I tillegg til de 3 effektnivåene kan luftfukteren også stilles inn på med automatisk modus. Med denne modusen vil Classic 300 Smart automatisk tilpasse luftfuktigheten i rommet til optimale nivåer. Dette liker vi!
Støynivå
På det mest intense effektnivået har Classic 300 Smart et støynivå på 28 dB. Sammenlignet med andre luftfuktere på markedet er dette overraskende lavt, og på den laveste effekten er støynivået helt nede på 24 dB.
Med Levoit Classic 300 Smart får man enkelt og greit en stillegående luftfukter, og vi setter stor pris på sovemodusen som vil redusere støynivået ytterligere. Perfekt på nattestid!
Brukervennlighet
En av de mest åpenbare svakhetene til Levoit Hybrid 600 er at den ikke kan styres direkte fra mobilen. Dette har Levoit tatt tak i, og med Classic 300 Smart får du enkelt tilgang til samtlige av funksjonene direkte fra din egen mobiltelefon.
Appen som brukes er VeSync, som vi tidligere har hatt svært god erfaring med når vi testet airfryers. Appen er enkel å bruke, og tilkoblingsprosessen går som en drøm. Via appen får du tilgang til samtlige av funksjonene på luftfukteren, og det er enkelt å justere både ønsket luftfuktighet og effektnivå, samtidig som du får nyttige varsler rett inn i appen.
For smarthjem-entusiasten nevner vi også at Classic 300 Smart kan kobles til taleassistenter som Google Home og Amazon Alexa. Luftfukteren vil da lytte etter instruksjoner, og går godt inn i et eksisterende smarthjem-system.
Om du ikke ønsker å benytte deg av mobilappen kan naturligvis Classic 300 Smart også styres direkte fra betjeningspanelet. LED-skjermen er oversiktlig og godt belyst, og det er enkelt å justere innstillingene via de innebygde hurtigtastene.
Vedlikehold
Det vanligste vedlikeholdet for en luftfukter er å fylle på med nytt vann. Her har Levoit gjort det overraskende enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å fjerne topplokket fra vanntanken, og du kan deretter enkelt fylle vann rett ned i beholderen.
Dette brukervennlige designet fører også til at det er enkelt å rengjøre vanntanken. Vanntanken trenger ikke og fjernes fra enheten, og det er god plass til å rengjøre hele vanntanken med en klut eller lignende.
Oppsummert
Levoit Classic 300 Smart passer perfekt til mindre leiligheter, mellomstore stuer og soverom. Vanntaken har svært god kapasitet, og støynivået er overraskende lavt!
Fordeler
- Jevn spredning av vanndampen.
- Lang brukstid.
- Stor vanntank.
- Enkel rengjøring.
- Appstyring.
- Enkelt betjeningspanel.
- Eteriske oljer.
Ulemper
- Ingen fjernkontroll.
- Ikke egnet til veldig store rom.
3. Beurer LB 88
Beurer LB 88
Beurer LB 88 er en kompakt og kraftig luftfukter som leveres med en vanntank på hele 6 liter. Hvordan kommer den ut i vår test?
Dekningsareal & vanntank
Beurer LB 88 kan brukes i rom med en størrelse på 48 m². Dette gjøres mulig på grunn av den kraftige dampeffekten på 550 ml/t.
Vanntanken rommer videre hele 6 liter, og med et så kompakt design som dette er vi faktisk overrasket over hvor mye vann Beurer LB 88 rommer. Enheten skrur seg også automatisk av når vanntanken er tom.
Effektnivåer
LB 88 fra Beurer leveres med 3 innebygde effektnivåer. Disse gir deg god mulighet til å variere hvor mye vann som skal tilføres luften til enhver tid.
Videres leveres luftfukteren med to munnstykker. Begge munnstykkene kan enkelt vris 360 grader, noe som sikrer jevn spredning av vanndampen.
Vi i redaksjonen setter også pris på de 15 antikalk-putene som beskytter mot kalk inne i maskinen. I tillegg finner man 15 aromadyner hvor man kan tilsette eteriske oljer!
Støynivå
Sammenlignet med andre luftfuktere på markedet har Beurer LB 88 et relativt høyt støynivå. På det mest intenste effektnivået gir luftfukteren fra seg 45 dB. Dette er langt høyere enn mange andre av modellene på markedet, og vi skulle altså gjerne sett at støynivået var litt lavere.
Brukervennlighet
Beurer LB 88 leveres uten fjernkontroll, og kan heller ikke styres eksternt via en mobiltelefon. På betjeningspanelet mangler man også et display som viser de valgte innstillingene.
For å justere effektnivået må man simpelthen benytte seg av dreiehjulet på fremsiden av enheten. Her savner vi flere praktisk funksjoner!
Vedlikehold
Det er enkelt å fylle på vann til Beurer LB 88. Designmessig minner enheten mye om Levoit Hybrid 600, med den store forskjellen at vanntanken til Beurer LB 88 bør fjernes ved rengjøring.
Heldigvis er vanntanken stor, og det er enkelt å se hvor mye vann som er igjen til enhver tid.
Oppsummert
Beurer LB 88 er en kompakt luftfukter som kan benyttes i rom opptil 48 m². Vanntanken er stor, men vi savner enklere betjeningsmuligheter og synes støynivået er litt høyt.
Fordeler
- OK dekningsareal.
- Stor vanntank.
- 3 effektnivåer.
- God dampeffekt.
- Kompakt.
Ulemper
- Høyt støynivå.
- Ingen fjernkontroll.
- Ingen appstyring.
- Mangler display.
4. Stadler Form Oskar
Stadler Form Oskar
Stadler Form Oskar tar seg godt ut i de fleste hjem, og leveres med et futuristisk og stilig design. Denne modellen får likevel ikke toppscore i vår luftfukter test.
Dekningsareal & vanntank
Stadler Form Oskar takler i følge produsenten et maksimalt dekningsareal på 50 m². Gitt at dampeffekten kun er 370 ml/t er dette ganske så imponerende, hvertfall på papiret. Forbrukerne sitter likevel ikke igjen med samme oppfatning.
Flere av kundene har gitt tilbakemeldinger om at luftfukteren ikke takler en riktig så stor romstørrelse, og i realiteten er nok denne modellen bedre egnet til rom med en størrelse på 30 – 40 m².
Den innebygde vanntanken rommer totalt 3.5 liter. Dette er nok til at Stadler Form Oskar klarer å holde det gående i 24 timer før det må fylles på med nytt vann.
Effektnivåer
Stadler Form Oskar leveres med kun 2 effektnivåer. De aller fleste luftfuktere har 3 effektnivåer, og Stadler Form Oskar kommer derfor til litt kort på akkurat dette punktet.
På den positive siden gir likevel den integrerte hygrostaten en nøyaktig tilpasning av luftfuktigheten, og luftfukteren vil automatisk skru seg av når vanntanken er tom.
Heldigvis er det også gode valgmuligheter når det kommer til ønsket luftfuktighet. Her kan du velge mellom luftfuktighet på henholdsvis 40%, 45%, 50% og 55%.
Støynivå
Støynivået til Stadler Form Oskar varierer fra 26 – 39 dB. På det laveste effektnivået er altså støynivået svært lavt, men vi skulle gjerne sett at enheten ga fra seg litt mindre støy når den går for fullt.
Vi i redaksjonen setter for øvrig pris på stillemodusen, som gjør at Stadler Form Oskar er godt egnet til soverommet!
Brukervennlighet
Designmessig sklir Stadler Form Oskar rett inn i et moderne hjem med smarthusteknologi. Men hva med funksjonene?
Til vår skuffelse leveres Stadler Form Oskar uten støtte for både fjernkontroll og appstyring. Her må man rett og slett belage seg på å bruke betjeningspanelet, som også har sine svakheter.
I første omgang bemerker vi oss at det ikke er noe LCD- eller LED-display på panelet. Her gis det altså ingen nøyaktig informasjon om hvor høy fuktighet det er i rommet. I tillegg er knappene på betjeningspanelet relativt små, og den eneste måten man kan se om den ønskede luftfuktigheten er oppnådd er om en liten lampe lyser.
På den positive siden kan man i det minste dimme lyset på lampene på betjeningspanelet. Dette er nok nyttig om man vil bruke luftfukteren på soverommet, men her mener vi så absolutt at Stadler kunne gjort betjeningspanelet mye mer brukervennlig.
Vedlikehold
Det anbefales å rengjøre innsiden av luftfukteren hver 2. uke. Dette innebærer at man må fjerne filterkassettene og vanntanken for å komme til.
I henhold til produsenten bør filterkassettene også skiftes ut hver 2. – 3. måned. Filterkassettene fåes kjøpt hos forhandleren hvor du kjøpte luftfukteren.
Oppsummert
Designmessig er Stadler Form Oskar en stilren og futuristisk luftfukter. Funksjonsnivået er likevel ikke i toppklasse, og vi savner spesielt et mer oversiktlig betjeningspanel.
Flere av kundene har også gitt tilbakemeldinger om at luftfukteren ikke takler en romstørrelse på 50 m², noe produsenten selv hevder at skal være mulig.
Fordeler
- Stilrent design.
- Integrert hygrostat.
- Mange valgmuligheter for luftfuktighet.
- Hvilemodus.
Ulemper
- Litt høyt støynivå på full effekt.
- Ingen fjernkontroll.
- Ingen appstyring.
- Mangler display.
- Tilbakemeldinger om dårlig effekt i store rom.
Leverandør | Pris | Kjøp |
---|---|---|
4479 kr På lager | Annonsørlenke |
Luftfukter – Vilkår i vår test
Dekningsareal: De ulike luftfukterne er dimensjonert for ulike romstørrelser.
I denne testen har vi derfor tatt hensyn til hvor stort areal luftfukteren klarer å dekke.
Driftstid: Inne i luftfukterne finnes det en tank som jenvlig må fylles med vann.
Driftstiden sier noe om hvor lang tid luftfukteren kan arbeide før det må fylles på nytt vann.
Desto lengre driftstid, desto bedre!
Brukervennlighet: Luftfukteren må naturligvis være enkel å bruke.
Betjeningspanelet bør være oversiktlig, og man bør ha et enkelt LCD- eller LED-display som gir god oversikt over de valgte innstillingene.
Tilkoblingsmuligheter: Enkelte luftfuktere leveres også med smart-funksjonalitet.
Som et minimum bør luftfukteren ha en egen fjernkontroll, og vi anser det som et stort pluss om enheten kan styres direkte fra mobiltelefonen.
Design: Luftfukteren skal tross alt stå fremme i de rommene hvor du oppholder deg mest.
Designet på luftfukteren er derfor viktig, og dette har vi tatt høyde for i vår test.
Støynivå: Hvem liker vel å ha ubehagelig støy og bråk i oppholdsrommet? Kanskje skal luftfukteren brukes på soverommet også?
I vår test har vi tatt høyde for støynivået. Dette bør etter vår mening være så lavt som overhodet mulig!
Pris: Man kommer ikke unna at pris er en faktor.
Prisnivået bør reflekteres i hvor funksjonsrik luftfukteren er, og vi setter høyere krav til de mest kostbare modellene.
Garanti: At det er garanti på produktet er så absolutt et viktig kvalitetsstempel.
Modellene fra Levoit.no leveres blant annet med 2-års garanti, og du er derfor sikret om noe skulle skje med luftfukteren.
Hvilke typer luftfukter finnes det?
Det finnes som nevnt mange forskjellige typer luftfuktere på markedet. Vi går nå gjennom 4 av de mest vanlige typene.
Ultrasonisk luftfukter: En ultrasonisk luftfukter er utstyrt med en liten metallplate på innsiden.
Metallplaten ligger nede i vannet, og vibrerer veldig raskt når luftfukteren er påskrudd.
Når metallplaten vibrerer vil små vanndråper rives løs fra vannoverflaten. Disse dråpene vil så fordeles ut i den omkringliggende luften ved hjelp av en vifte.
Ultrasoniske luftfuktere er godt egnet ved så godt som alle temperaturer, og vanndråpene kan tydelig sees som en slags tåke som blåses ut i luften.
En ulempe med de ultrasoniske luftfukterne er at de ofte kan tilføre litt for mye fuktighet til luften. Det lønner seg derfor å skaffe en modell med innebygd hygrometer.
Evaporativ luftfukter: En evaporativ luftfukter benytter et filter for å fordele fuktigheten til luften i rommet. Dette filteret absorberer litt av vannet i tanken.
Evaporative luftfuktere består i tillegg av et luftinntak, hvor den tørre luften fra rommet suges inn.
Luften føres så gjennom det fuktige filteret. Her vil luften ta til seg fuktighet, før den blåses ut igjen på den andre siden av luftfukteren.
Den store fordelen med de evaporative luftfukterne er at de er selvregulerende, og de jobber derfor mer effektivt desto tørrere luften er. Det er nettopp derfor det stort sett ikke er behov for et innebygd hygrometer med disse modellene.
Det innebygde filteret bidrar også til å rense luften, samtidig som støynivået for disse modellene er svært lavt.
Dampbasert luftfukter: Dampbaserte luftfuktere er av det enklere slaget.
Inne i luftfukteren finner man ett eller flere varmeelementer. Disse varmeelementene varmer opp vannet slik at det fordampes, og dampen vil deretter fordeles ut i rommet.
Fordelen med dampbaserte luftfuktere er at vannet varmes opp til kokepunktet, og uønskede bakterier og organismer vil dermed fjernes fra vannet.
Dampen som kommer ut fra maskinen er i tillegg veldig varm, slik at man i praksis også vil kunne øke temperaturen i rommet.
Luftvasker: En luftvasker har i prinsippet 2 ulike formål. Den både renser og tilfører fuktighet til luften.
Likt som de evaporative luftfukterne er også luftvaskerne utstyrt med et luftinntak og et -uttak.
Når luften trekkes inn via luftinntaket vil luften føres gjennom vannet på innsiden av maskinen. Eventuell forurensning i luften vil da bli liggende igjen i vannet, og den rene luften vil deretter blåses ut igjen via luftuttaket.
Nøyaktig hvordan luften sirkulerer inne i maskinen varierer fra modell til modell, men det er vanlig å bruke skiver eller hjul.
Siden vannet tar til seg de uønskede partiklene fra luften er det viktig å skifte vann ofte.
Luftvaskere er i dag mindre brukt enn de andre modellene. Årsaken er rett og slett at effekten oftest er bedre med de andre typene.
FAQ – Ofte stilte spørsmål
Hvilken luftfukter er best i test?
I vår test har vi kåret Levoit 600 Hybrid til best i test.
Dette er enkelt og greit en kraftpakke av en luftfukter. Dekningsarealet er godt, og den romslige vanntanken gir lang driftstid!
Hvordan fungerer en luftfukter?
Det finnes flere ulike typer luftfuktere, og virkemåten varierer litt mellom de ulike modellene.
Felles for samtlige av modellene er at de tilfører fuktighet til den omkringliggende luften. Dette gjøres ved at luftfukteren produserer vanndamp som så absorberes i luften.
Den tørre luften vil da blandes med vanndampen, slik at luftfuktigheten vil øke mer eller mindre umiddelbart.
Hva er anbefalt luftfuktighet inne?
Når man skal se på anbefalt luftfuktighet inne må man kjenne til begrepet RF.
RF står for Relativ Luftfuktighet, og sier altså noe om hvor stor prosentandel vann det er i lufta.
I følge LHL.no bør luftfuktigheten ligge mellom 40% – 60% RF. På vinteren kan gjerne fuktigheten være enda litt lavere, uten at man nødvendigvis opplever ubehag på grunn av det.
Til gjengjeld er luftfuktigheten i uteluften ofte høy på sommeren, og mange opplever ofte at inneluften også blir fuktig på denne tiden av året.
Når bør man bruke en luftfukter?
Lav luftfuktighet er et spesielt stort problem på vinteren. Den kalde uteluften har veldig lav RF, og når denne luften trekker inn resulterer det i at også inneluften blir tørr.
En luftfukter kan bidra til å øke luftfuktigheten, og er derfor spesielt godt egnet til de kalde vintermånedene.
Hvordan oppdager man tørr inneluft?
Tørr inneluft kan gi en rekke plagsomme symptomer. De mest vanlige symptomet er at både hud, øyne og slimhinner er tørre.
Luftveiene kan også oppleves som tørre, og det kan rett og slett bli ubehagelig å puste i rommet. I tillegg kan også tørre slimhinner øke faren for betennelse.
Den relative luftfuktigheten (RF) kan måles med et hygrometer. Dette instrumentet gir et svært godt mål på fuktigheten i luften.
Hvor bør luftfukteren plasseres?
Luftfuktere er i all hovedsak portable, og kan derfor plasseres nærmest hvor som helst.
Luftfukteren bør plasseres i rommene du ofte oppholder deg i, og den bør kun brukes i rom hvor du faktisk opplever at luftfuktigheten er lav.
Kan man rense luften med en luftfukter?
Flere luftfuktere leveres nå også med egen rensefunksjon.
Dette bidrar til å redusere andelen av uønskede partikler i lufta, og kan alene bidra til bedre inneklima.
Les også: Vår test av luftavfuktere