Dusjhjørne vs. dusjkabinett: Hva er best?

Dusjkabinett vs dusjhjørne

 Det er flere grunner til at det er interessant å ta opp tema rundt valget mellom dusjhjørne vs. dusjkabinett. Mange bruker fritiden med å pusse opp, og da er badet et av de rommene som betyr mye for folk. Det er ingenting som blir overlatt til tilfeldighetene når det gjelder badet, enten det handler om design eller funksjonalitet.

Som regel er det en fin balansegang mellom hvordan det ser ut og hvordan vi kan bruke badet. Spesielt de som har små bad må tenke over hvordan badet skal utformes. Både dusjkabinett og dusjhjørne kan gjøre baderoms-følelsen mye bedre. For de badene der valget står mellom dusjhjørne eller dusjkabinett, så kan det være lurt å tenke over fordelene og ulempene som finnes med de to.

I prinsippet er det ikke stor forskjell på hva man velger, men man ser likevel at begge løsningene har både fordeler og ulemper.

Dusjkabinett.no

Dusjkabinett.no

Sjekk gode tilbud på dusjkabinetter og dusjhjørner!

Dusjhjørne: Dette må du tenke på

Dusjhjørne med bunn

Har du bestemt deg for å restaurere badet? Da har du kanskje allerede valgt fliser til både gulv og vegger. Dette gir et friskt design som er enkelt å holde rent.

Et dusjhjørne er integrert i baderoms-løsningen. Det må legges membran og fuktsperre for at baderommet skal innfri kravene til våtrom. Når badeflisene skal legges på, må man sørge for at gulvet har et naturlig fall mot sluket, men samtidig sørge for at vannet ikke flyter ut over hele gulvet. Dette gjøres enten med en list eller en oppbygd kant.

Dusjhjørnet kan ha alt integrert i veggene, eller eventuelt et stativ som også dusjhodet er festet i. Man er sikret et god resultat fordi fagfolkene har god ekspertise på nettopp dette området. De skal følge bransjens våtromsnorm som handler om vannskadesikring, funksjonalitet, lang levetid og høy kvalitetsarbeid.

Dusjhjørnet er det mest stilrene valget med ulike funksjoner. Noen kan være åpne, mens andre har glidende dører. Man kan velge mellom vannfallsdusj eller dusjhode.

Å lage et dusjhjørne selv kan være en risikosport. Dersom ikke alt er gjort under kontrollerte forhold, kan man oppleve råte og vannskader. Dessuten er det ikke sikkert man får noe igjen på forsikringen.

Dusjhjørne: Fordeler og ulemper

Et dusjhjørne kan raskt bli ditt favorittsted i hele huset. Det er en integrert løsning som både er vakker og funksjonell. Det tar liten plass, og kan være en svært god løsning om det skorter på areal.

Dusjhjørne er kanskje en dyrere affære enn dusjkabinett, men det vil gi boligen en verdiøkning når man kan skilte med arbeid utført av dyktige fagfolk.

Fordeler med dusjhjørne

  • Stilrent og elegant baderomsløsning.
  • Romslig, men tar liten ytre plass.
  • Integrert system med rørene i veggen.
  • Bedre utnyttelse av arealet.

Ulemper med dusjhjørne

  • Krever renovering eller integrering med fagkompetanse.
  • Mer slitasje på gulv og vegger i dusjen. Potensielt kortere levetid på badet.

Dusjkabinett: Dette bør du vite

Dusjkabinett

Å kunne ta seg en god dusj er noe vi alle er glade i. Et dusjkabinett er en dusj som er frittstående og ikke er integrert i badets romløsning. Dusjkabinettet kan ha buede eller rette dører som kan trekkes fra og igjen. Det er enkelt å feste koblingene til rørene som kobles via baksiden av kabinettet.

Et dusjkabinett kan være en rimelig løsning for et bad som man vil oppgradere. Dersom man vil bytte ut et badekar med en dusj, kan dusjkabinett være en god løsning. Det er også smart for dem som ikke vil legge om rørene for å få en helt ny inndeling av badet.

Et dusjkabinett har bein som kan skrus til for at det skal stå vannrett i hjørnet som skjener nedover mot sluket. Dessuten går dusjvannet rett ned i sluket uten at det flyter over med vann. Dusjkabinett er altså svært nyttig om man vil unngå vannskader. Selv om ikke dusjkabinett gir noen spesiell verdiøkning på boligen, så er det en rimelig løsning for dusj hjemme.

Dusjkabinett: Fordeler og ulemper

Dusjkabinettet er en totalløsning for dem som vil pusse opp badet. De fleste forhandlere av baderoms-artikler har et godt utvalg av dusjkabinett. Dermed kan man tilpasse stil og design slik man vil. Det er enklere å løse floker som oppstår fordi dusjkabinettene har standardiserte mål.

Mange fremhever at dusjkabinett er sikrere mot vannskader, og det medfører riktighet. Likevel må man komme til sluket en gang iblant, og dette kan være litt vanskelig med et dusjkabinett. Sliter man med vond rygg eller lignende, kan det være tungt å flytte på. Det krever dessuten mye kraft og justering for å få kabinettet inn i en blokkleilighet eller lignende.

Fordeler

  • Rimelig dusj-løsning som fungerer utmerket.
  • Krever ingen renovering og flislegning.
  • Funksjonelt og plassbesparende.
  • Potensielt lengre levetid på badet.

Ulemper

  • Tungt å plassere på et bad.
  • Fører ikke til nevneverdig verdiøkning.

Oppsummert

Om du skal velge dusjhjørne eller dusjkabinett har vi sett ikke er et enkelt spørsmål å besvare. Begge har både fordeler og ulemper man må ta med i beregningen. Den mest bærekraftige løsningen er likevel kanskje et dusjhjørne, da det er helt avgjørende å sørge for at badet er i tipp topp stand. Dette gir også den vakreste integrasjonen i et moderne og funksjonelt bad!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social