Dusjhjørne med bunn: Sjekk ut disse stilige løsningene!

Dusjhjørne med bunn

Planer om å bytte ut det slitte dusjkabinettet med et dusjhjørne? Eller kanskje du bare vil fornye det du allerede har? Sjekk ut disse stilige dusjhjørnene som kan bestilles med bunn!

Det har blitt mer og mer populært med dusjhjørner på baderommet. Ikke bare er et dusjhjørne mye enklere å rengjøre sammenlignet med et kabinett. Det tar også langt mindre plass, samtidig som det oftest er mye mer estetisk enn et stort og klumpete dusjkabinett.

Som en ekstra trygghet kan dusjhjørnet også monteres med bunn (dusjkar). Dette vil gi en ekstra beskyttelse mot fukt nede ved listene. Samtidig er dusjkarene mye tryggere å stå på, og er derfor en perfekt løsning dersom du er redd for å skli når flisene blir våte.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over det vi mener er de peneste dusjhjørnene som er å få tak i på markedet.

Nederst i artikkelen finner du også en enkel sjekkliste for deg som er usikker på om du skal velge dusjkabinett eller dusjhjørne!

Dusjkabinett.no

Dusjkabinett.no

Sjekk gode tilbud på dusjhjørne og -bunn!

Moderne og stilrene dusjhjørner og dusjvegger

Obs! Samtlige av dusjhjørnene og -veggene kan bestilles med bunn!

1 / 5
Las Vegas Dusjhjørne fra Dusjkabinett.no
1 / 5

Las Vegas Dusjhjørne

Dette dusjhjørnet fra Dusjkabinett.no gir en eksklusiv og luksuriøs følelse til badet.

Vi simpelthen elsker den stilrene finishen, og de gullbelagte listene vil gi badet er realt løft.

Glassene er 6 millimeter tykke, og er belagt med Active Shield. Dette gir glassene ekstra beskyttelse mot skitt og smuss, og de er lekende lette å rengjøre.

Om ønskelig kan dusjhjørnet kombineres med en passende bunn (dusjkar) for å gi flisene ekstra beskyttelse mot vann og fukt.

Du kan lese mer om Las Vegas Dusjhjørne her!

Obs: Kan også bestilles med dobbeltdør!

2 / 5
Cali Rett Dusjvegg fra Dusjkabinett.no
2 / 5

CALI Rett Dusjvegg

Walk-in dusj. Kan det bli bedre og mer praktisk? Neppe!

Denne dusjveggen leveres med en stilren finish i matt sort, og passer perfekt for deg som vil ha en minimalistisk og moderne fremtoning på baderommet.

Veggen er enkel å montere, og kan benyttes både fra høyre og venstre side. Det herdede glasset gir god beskyttelse mot smuss, og med et tilhørende dusjkar beskytter du flisene og listene mot fukt!

Sjekk gode tilbud på Cali Dusjvegg her!

3 / 5
New York Dusjhjørne med dobbeltdører
3 / 5

New York Dusjhjørne

Dette dusjhjørnet tar begrepet stilrent til et nytt nivå. De sorte detaljene gir dusjhjørnet en elegant og luksuriøs følelse.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på dobbeltdørene. Dørene gir god tilgjengelighet fra begge sider, og de kan brettes 180 grader innover. Dette gir et futuristisk og stilig inntrykk. Klassisk New York-stil!

Leveres med 5 års garanti og herdede Active Shield-glass.

Les mer om New York Dusjhjørne her!

 

4 / 5
New York Rett Dusjvegg
4 / 5

New York Rett Dusjvegg

Det stilrene New York-designet kan også bestilles som en frittstående dusjvegg. Her får man en klassisk walk-in dusj som passer perfekt for hele familien.

Dette er et fantastisk valg for bevegelseshemmede og eldre, og veggen er enkel å montere.

Leveres med 5 års garanti og kan enkelt kombineres med sklisikre dusjkar for ekstra trygghet!

Se tilbud på New York Rett Dusjvegg her!

5 / 5
Oslo Rett Dusjhjørne med Dobbeltdør
5 / 5

Oslo Dusjhjørne med Dobbeltdør

Forelsket deg i nordisk design? Da anbefaler vi Oslo Dusjhjørne fra Dusjkabinett.no!

Den dype sortfargen gir et klassisk og moderne uttrykk, og dusjhjørnet passer spesielt godt på lyse bad med hvite fliser.

De magnetiske dobbeltdørene sikrer mot lekkasjer, samtidig som Active Shield-belegget beskytter glassene mot skitt og smuss. Kombinert med et vanntett dusjkar er dette en sikker vinner!

Les mer om Oslo Dusjhjørne med Dobbeltdør her!

Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Dette er et spørsmål mange stiller seg, og diskusjonen ser ikke ut til å stoppe med det første.

Hva bør man velge? Dusjkabinett eller dusjhjørne?

Dusjhjørne

Dusjhjørne – Fordeler

 • Tar liten plass. Sammenlignet med et kabinett tar dusjhjørnene svært lite plass.
 • Enkelt å rengjøre. Prøvd å rengjøre et dusjkabinett før? Da vet du hva vi snakker om. Dusjhjørnene er derimot svært enkle og praktiske å rengjøre.
 • Ser bra ut. Stilrent, minimalistisk og moderne. Det skal godt gjøres for at et dusjkabinett skal se bedre ut enn et dusjhjørne.
 • Billig. Dusjhjørner er relativt billige. Ofte er de faktisk billigere enn kabinettene.
 • Kan tilpasses med bunn. For ekstra beskyttelse mot fukt kan du utstyre dusjhjørnet med bunn. Dette beskytter gulvflisene og listene mot fukt.
 • Positivt ved salg. Mange vektlegger det estetiske ved kjøp av bolig. Et stilrent dusjhjørne kan bidra til å dra opp prisen!
 • Passende for bevegelseshemmede. Det lave inngangspartiet gjør at bevegelseshemmede enkelt kan bruke et dusjhjørne.

Dusjhjørne – Ulemper

 • Noe økt risiko for vann- og fuktskader. Man dusjer rett på veggene og gulvet med et dusjhjørne. Du kan for øvrig redusere risikoen betraktelig med et dusjkar i bunn.
 • Litt forkortet levetid. Dusjing direkte på gulv og vegger kan gi badet litt kortere forventet levetid.

Dusjkabinett

Dusjkabinett – Fordeler

 • Full kontroll på vannet. Vannet kommer ikke i kontakt med hverken vegger eller gulv. Vannet holder seg enkelt og greit inne i dusjkabinettet.
 • Kan gi lengre levetid på badet. Siden vannet holder seg inne i dusjkabinettet vil baderommet også potensielt kunne få litt lengre levetid.
 • Enkelt å skifte ut. Dusjkabinett er ganske enkle å skifte ut.

Dusjkabinett – Ulemper

 • Tar mye plass. Sammenlignet med dusjhjørner tar et kabinett langt mer plass. Som oftest vil det også gjerne være dårligere plass inne i kabinettet.
 • Vanskelig å rengjøre. Å rengjøre et dusjkabinett er ikke enkelt. Det er vanskelig å komme til på alle steder.
 • Ser ikke like bra ut. Det er vanskelig å argumentere mot at et dusjhjørne ser langt bedre ut enn et kabinett.
 • Dårlig tilpasset for bevegelseshemmede. Dårlig plass og forhøyet inngang. Bevegelseshemmede sliter ofte med å bruke dusjkabinetter.

Beskytter et dusjhjørne med bunn mot vannskader?

Det å velge riktig dusjløsning kan ha stor innvirkning på levetiden til badet. For de fleste er det 2 faktorer som spesielt skiller seg ut når det kommer til bad.

 1. Man vil ha gode og lett tilgjengelige løsninger på badet.
 2. Man vil unngå vannskader. Det er både dyrt og tidkrevende!

Faktisk registreres det omkring 80 000 vannskader årlig i Norge. Mange av skadene kunne enkelt og greit vært unngått dersom man hadde brukt riktige materialer på rett steder.

Det er her dusjhjørne med bunn kommer inn i bildet. Om du dusjer direkte på gulvet vil risikoen for vann- og fuktskader øke betraktelig. I slike tilfeller er det spesielt viktig at du har både godkjent membran og fugemasse som er vanntett.

Et dusjhjørne med bunn vil i stor grad redusere denne risikoen. Vannet kommer rett og slett ikke i kontakt med gulvet, og du slipper dermed å bekymre deg for vannskader nede ved listene.

Dusjhjørner med bunn kan faktisk sammenlignes med dusjkabinett. Begge deler beskytter gulvet like bra mot vann!

Forskjellen er for øvrig at et dusjkabinett også vil beskytte veggene mot vannet. Denne beskyttelsen får du ikke med et dusjhjørne, uansett om du har bunn eller ei!

Les også: Har du dusjkabinett? Slik vasker du det!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.