Inneholder annonsørlenker
Symaskiner hører ikke bare fortiden til. Faktisk er det mange som har en symaskin stående hjemme, og de kan være svært praktiske til mange formål. I vår test av symaskiner ser vi nærmere på flere av de mest populære produktene på markedet.
En symaskin passer perfekt til mange ulike bruksområder. Enten du skal sy opp gardinene, reparere noen ødelagte klær eller lage et eget putetrekk kommer symaskinen godt med.
Vi har undersøkt markedet og samlet tilbakemeldinger fra både brukerne og eksperterne for å gi deg god oversikt over de beste symaskinene. I vår test har vi vurdert symaskinene basert på både funksjonsnivå, brukervennlighet og ytelse.
Les videre i vår test for å få oversikt over hvilken symaskin som passer best til deg og ditt behov.
Test av symaskiner: Best i test
Oppsummert er dette symaskinene som inngår i vår test. Du kan lese mer om hver symaskin lenger ned i artikkelen.
Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
- BEST I TEST - Brother CS10S
- BESTE PREMIUMVALG - Singer Confidence 7470
- BESTE BUDSJETTVALG - Singer Simple 3223
- Brother HF37
- Singer Tradition 2250
Slik vurderer vi produktene
Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.
Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.
Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.
1. Brother CS10S
BEST I TEST - Brother CS10S
Brother CS10S har mottatt knallgode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Denne symaskinen kommer svært godt ut i vår test!
Anerkjent testvinner
Brother CS10S er en forbedret og oppgradert versjon av den velkjente CS10-modellen. Den nye og oppgraderte versjonen har blant annet vunnet IF Design Award i 2022, basert på både design, funksjonalitet og allsidighet.
I tillegg har Brother CS10S blitt kåret til best i test av mange forbrukernettsteder. Samtidig er tilbakemeldingene fra forbrukerne svært gode, og det trekkes blant annet frem at symaskinen er letthåndterlig og enkel i bruk.
Mange nyttige funksjoner
Brother CS10S er et ypperlig valg om du ikke har mye erfaring med å sy. Symaskinen er utstyrt med mange nyttige funksjoner, som alle gjør det mer enkelt og lettvindt å bruke maskinen.
Blant funksjonene nevner vi blant annet trinnløs justering av både stinglengde og -bredde. Dette gjør det enkelt å tilpasse sømmene slik at du får det utseendet og den fastheten du ønsker i sømmene.
Vi i redaksjonen setter samtidig pris på den automatiske festefunksjonen. I praksis kan du stille inn symaskinen slik at den automatisk fester sømmene når du slipper fotpedalen. Dette gir god flyt, og er ypperlig for nybegynnere som rett og slett bare vil lære å sy.
Kan velge mellom 40 sømmer
Med Brother CS10S kan du velge mellom 40 ulike sømmer. Med disse sømmene slipper du å velge innstillinger manuelt, og du kan velge mellom både nytte-, pynte- og overlocksømmer.
Sammenlignet med andre symaskiner på markedet er utvalget av sømmer relativt godt. Brother CS10S kan riktig nok ikke måle seg med Singer Confidence 7470 når det kommer til antall sømmer, men til denne prisen er utvalget godt.
Valg av søm og andre innstillinger gjøres enkelt via det innebygde displayet. Enklere blir det nesten ikke!
Innebygd knappehullsfunksjon
En av de største utfordringene med å sy på knapper er å lage selve knappehullene. Heldigvis er Brother CS10S utstyrt med en helautomatisk knappehullsfunksjon som sikrer like dimensjoner på alle knappehullene.
Du får samtidig 5 ulike design å velge mellom. Her kan du leke deg litt og finne det knappehullsdesignet du liker aller best. I pakken følger det også med 7 ulike trykkføtter. Disse kan brukes til både glidelås, blindsøm, overlock og mer. Her er det bra med muligheter!
Godt egnet til både erfarne og nybegynnere
Brother CS10S er utviklet for å bli brukt av både nybegynnere og mer erfarne.
Nytt med den oppgraderte modellen er blant annet funksjonen for å nedjustere hastigheten med 50%. Dette er spesielt nyttig når du skal lære å sy, eller eventuelt når du har behov for ekstra nøyaktighet og presisjon.
Kombinert med den helautomatiske knappehullsfunksjonen er det virkelig lagt til rette for et profesjonelt og pent resultat!
Kort oppsummert
Brother CS10S er en allsidig symaskin som passer både nybegynnere og mer erfarne brukere.
Symaskinen har mottatt skryt for å være enkel i bruk, og har blitt kåret til best i test via mange ulike forbrukerportaler!
Fordeler
- Gode tilbakemeldinger.
- Automatisk knappehullsfunksjon.
- Automatisk festefunksjon.
- Dropin-spoler.
- IF Design Award 2022.
- Innebygd skjerm.
- Enkel i bruk.
- Godt egnet for nybegynnere.
Ulemper
- Litt stor symaskin.
2. Singer Confidence 7470
BESTE PREMIUMVALG - Singer Confidence 7470
Singer Confidence 7470 er en knallgod elektronisk symaskin som virkelig får jobben gjort. Les videre i vår test!
225 innebygde sømmer
Singer Confidence 7470 er en elektronisk symaskin som byr på brukervennlighet og et stort utvalg av funksjoner for både nybegynnere og mer erfarne.
I første omgang nevner vi at du kan velge mellom hele 225 ulike sømmer. Dette er det desidert beste utvalget av sømprogrammer i denne testen. Normalt er symaskinene utstyrt med 10 – 40 sømprogrammer, så med 225 programmer kan du føle deg trygg på at du har mye å velge i.
Ellers gis det gode tilpasningsmuligheter med Singer Confidence 7470. Du kan justere stinglengden opp til 5 mm og stingbredden opp til 7 mm, samt velge blant 13 nålposisjoner og en tvillingnålfunksjon.
Samtidig setter vi pris på den automatiske knappehullsfunksjonen. Du kan velge mellom 6 ulike knappehull, slik at du enkelt kan finne det designet du liker best.
Brukervennlige funksjoner
Singer Confidence 7470 er enkel i bruk. Med digitale touch-knapper for valg av sømmer og andre innstillinger, og et oversiktlig LCD-display er det enkelt å finne frem til innstillingene.
Ellers setter vi naturligvis også pris på den automatiske nåltrederen. Her slipper du å bli frustrert over at tråden ikke går gjennom nåløyet, og samtidig vil Drop & Sew-spolesystemet forenkle trådhåndteringen.
Det kraftige LED-arbeidslyset kommer samtidig godt med når du arbeider på mørke støffer!
Robust design
Singer Confidence 7470 er produsert med en kraftig metallramme som gir god stabilitet og lang levetid. Vekten er hele 8,5 kg, som i praksis gjør dette til en av de tyngre symaskinene i denne testen.
Fordelen med dette er at symaskinen er stødig og robust, mens ulempen er at den ikke er særlig portabel.
Kort oppsummert
Singer Confidence 7470 er en allsidig og brukervennlig elektronisk symaskin som passer både nybegynnere og mer erfarne. Med et bredt utvalg av funksjoner og tilbehør, samt et robust design, er dette et godt valg!
Fordeler
- Robust konstruksjon.
- 225 sømmer.
- Enkel i bruk.
- LCD-display.
- Touch-knapper.
- Automatisk nåltreder.
- Drop & Sew-spolesystem.
- 2 arbeidslys.
Ulemper
- Litt høy pris.
- Høy vekt.
Leverandør | Pris | Kjøp |
---|---|---|
5495 kr Utsolgt | Annonsørlenke |
3. Singer Simple 3223
BESTE BUDSJETTVALG - Singer Simple 3223
Singer Simple 3223 er et fornuftig budsjettvalg for deg som skal kjøpe din første symaskin.
En kompakt symaskin
Singler Simple 3223 tar lite plass på benken. Sammenlignet med andre symaskiner er dette et godt kompaktvalg, og samtidig er vi jo fornøyde med at symaskinen faktisk ser pen ut også.
Til tross for at Simple 3223 er en liten symaskin, får den likevel jobben gjort. Symaskinen leveres med mange nyttige funksjoner, og brukerne er generelt sett fornøyde med maskinen!
Sømmer og funksjoner
Singer Simple 3223 leveres med 23 sømprogrammer. Her kan du velge blant 6 nyttesømmer, 7 elastiske sømmer og 9 pyntesømmer. I tillegg er symaskinen utstyrt med automatisk knappehullsfunksjon, som gjør det enkelt å lage knappehull på klærne.
Ellers setter vi naturligvis pris på at Simple 3223 har justerbar stinglengde og -bredde. Dette gjør det enkelt å tilpasse sømmene etter ditt behov!
Konstruksjon og brukervennlighet
Singer Simple 3223 er produsert med en kraftig metallramme som gir god holdbarhet over tid. Den frie armen gjør det samtidig enkelt å sy buksekanter, ermer og andre små deler på klærne.
Om du har behov for å sy tykke stoffer nevner vi også trykkfotløfteren. Denne vil løfte trykkfoten opp, slik at du enklere kommer til på de tykke stoffene. Vi i redaksjonen setter også pris på det myke maskindekselet, som kan plasseres over symaskinen når den ikke er i bruk.
Kort oppsummert
Singer Simple 3223 er en pålitelig og brukervennlig symaskin som passer spesielt godt for nybegynnere.
Selv om maskinen har noen begrensninger, som en litt liten fotpedal og et begrenset antall sømmer, byr den på mange gode funksjoner. Et godt budsjettvalg!
Fordeler
- Fornuftig pris.
- Pent design.
- Kraftig ramme.
- Kompakt.
- Automatisk knappehullsfunksjon.
- Justerbar stinglengde.
- Fri arm.
Ulemper
- Ganske få sømmer.
- Litt liten fotpedal.
4. Brother HF37
Brother HF37
Brother HF37 har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Hva ble resultatet i vår test?
Robusthet og allsidighet
Brother HF37 er en kraftig symaskin som er spesielt egnet til denim, skinn og andre tykke stoffer. Symaskinen har et sterkt metallchassis og en nåleplate av metall som gir økt stabilitet. Her får du en robust symaskin som likevel ikke er ekstremt stor.
HF37 passer både for nybegynnere og de med litt mer erfaring, og kan takle en rekke stoffer – inkludert stretch og denim.
Sømvalg og funksjoner
Brother HF37 er utstyrt med 37 sømprogrammer, inkludert overlocksømmer og satengsømmer. Maskinen er derfor godt egnet til reparasjoner, sying av klær og andre hjemmeprosjekter.
Vi i redaksjonen setter pris på den automatiske 1-trinns knapphullsfunksjonen. Denne gjør det enkelt å lage knappehull, men enkelte av brukerne har rapportert om at knappehullene ikke alltid blir like pene.
Ellers har du mulighet for å sy med tvillingnål, og det er enkelt å justere både stinglengde og -bredde. Det liker vi!
Tilbehør og brukervennlighet
Brother HF37 leveres med et godt utvalg av tilbehør. Her får du både trykkføtter for glidelås, sikksakkfot, sømripper og mye mer. Dette gir deg gode muligheter for å lage fine detaljer og avslutninger på stoffet.
Brother HF37 er enkel å bruke takket være det smarte drop-in spolesystemet og den innebygde nåletrederen. Ellers er trinn-for-trinn bruksanvisningen gull verdt!
Det er noen ulemper
Brother HF37 har et litt uoversiktlig kontrollpanel. Sammenlignet med andre symaskiner kan det rett og slett oppleves som litt overveldende, spesielt for nybegynneren.
Enkelte har også rapportert om at knappehullsfunksjonen kunne vært noe bedre. I blant kan rett og slett knappehullene bli litt ujevne.
Kort oppsummert
Brother HF37 er en robust og allsidig symaskin som er spesielt egnet for tykke stoffer som denim og skinn. Symaskinen har en rekke nyttige funksjoner og rikelig med tilbehør, og er et godt valg for både nybegynneren og mer erfarne.
På den negative siden er kontrollpanelet litt uoversiktlig, og enkelte har uttrykt misnøye med knappehullsfunksjonen.
Fordeler
- Robust.
- Godt egnet til denim.
- Mye tilbehør.
- Justerbar stinglengde.
- Justerbar stingbredde.
- Drop-in spolesystem.
- 37 sømprogrammer.
Ulemper
- Litt uoversiktlig kontrollpanel.
- Knappehullene kan bli litt ujevne.
Leverandør | Pris | Kjøp |
---|---|---|
3442 kr På lager | Annonsørlenke |
5. Singer Tradition 2250
Singer Tradition 2250
Singer Tradition 2250 er en prisvennlig symaskin som er best egnet til nybegynneren.
Allsidighet og brukervennlighet
Singer Tradition 2250 er en symaskin som hovedsakelig passer best til nybegynneren. Med 10 sømmer, inkludert 6 nyttesømmer og 3 dekorative sømmer, får du muligheten til å prøve deg frem med ulike sømmer.
Med en enkel 5-trinns prosess er det lettvindt å sy knappehull, mens friarmen gir deg god fleksibilitet og bevegelsesfrihet mens du arbeider.
Både stingbredden og -lengden er justerbar. Stingbredden kan stilles inn til maksimalt 5 millimeter, mens stinglengden kan justeres opp til 4 millimeter. Dette gir deg gode muligheter til å tilpasse sømmene etter eget behov.
Robust design og praktiske funksjoner
Tradition 2250 har et solid metallskjelett som gir god stabilitet og lang levetid. Symaskinen er i tillegg utstyrt med en innebygd trådkutter og ekstra høyt syfotsløft for å gjøre arbeidet enklere og mer effektivt.
Det justerbare syfot-trykket og trådspenningen gir deg bedre kontroll over sømmene, og det innebygde oppbevaringsrommet og bærehåndtaket gjør maskinen praktisk og enkel å transportere.
Medfølgende tilbehør og instruksjoner
Singer Tradition 2250 leveres med mye nyttig tilbehør. Vi nevner blant annet standardfot, glidelåsfot, knapphullsfot og mer.
Du får også 3 undertrådspoler, nåler, sprettekniv, trådsnellestoppere og en fotpedal for enkel betjening.
Ulemper og begrensninger
Det er ikke bare fordeler med Singer Tradition 2250. Du får relativt få sømmer å velge blant, og symaskinen er best egnet for relativt enkel bruk.
Flere brukere har rapportert at maskinen låser seg og at man må demontere spolen for å få den i gang igjen, noe som kan være tidkrevende og frustrerende. Årsaken til at maskinen låser seg er hovedsakelig at overtråden setter seg fast i undertråden.
Oppsummert
Singer Tradition 2250 er en rimelig symaskin som passer best for nybegynnere. Maskinen har justerbar stinglengde og stingbredde, og leveres med mye nyttig tilbehør.
På den negative siden kunne Tradition 2250 hatt flere sømmer, og flere melder om at maskinen låser seg.
Fordeler
- Fornuftig pris.
- Justerbar stinglengde.
- Justerbar stingbredde.
- Mye tilbehør.
- Stødig konstruksjon.
Ulemper
- Få sømmer.
- Ikke egnet for viderekomne.
- Har en tendens til å låse seg.
Symaskin Test: Nyttig å vite
Type: Aller først bør du vurdere om du vil ha en mekanisk eller en elektronisk symaskin.
Mekaniske symaskiner er ofte enklere i bruk, samtidig som de gjerne har en litt lavere prislapp. På den negative siden er de ofte litt mer begrenset med tanke på funksjoner og innstillinger.
En elektronisk symaskin er ofte mer avansert, og har flere funksjoner og innstillinger å velge blant. Ulempen med de elektroniske symaskinene er at prislappen ofte er litt høyere.
For en nybegynner vil det som oftest være mest brukervennlig å begynne med en elektronisk symaskin.
Formål: Før du kjøper en symaskin bør du tenke litt gjennom hva du skal bruke den til.
Skal du sy klær og tekstiler? Eller kanskje du vil prøve deg på quilting?
Du bør velge en symaskin som er godt egnet til det formålet du skal bruke den til. Pass på at symaskinen har de funksjonene og innstillingene som passer til prosjektene du skal gå i gang med.
Funksjoner: Noen viktige funksjoner du bør vurdere er blant annet antall sømmer, stinglengde og -bredde, automatisk trådkutter, samt bytte av spole og tråd.
Sjekk gjerne om maskinen har justerbar hastighet, og eventuelt hvordan hastigheten justeres.
Justerbar hastighet er spesielt nyttig om du skal sy ulike typer stoff.
Tilbehør: Ta gjerne en titt på hva slags tilbehør som følger med symaskinen.
Optimalt sett bør symaskinen leveres med det du trenger av tilbehør, slik at du enkelt kan komme i gang med syprosjektet.
Vanlig tilbehør som følger med symaskiner er blant annet trykkfot, trådsneller, ekstra spoler, nåler, oppbevaringsboks og lignende.
Tenk gjennom hva slags tilbehør som trengs for at du skal komme raskt i gang.
Størrelse og vekt: Når det kommer til vekt og størrelse er det faktisk ganske store forskjeller mellom de ulike symaskinene.
I første omgang bør du tenke på hvor symaskinen skal stå. Du bør ha ekstra god plass der hvor symaskinen står, slik at du enklere kan holde oversikten.
Vurder samtidig hvor tung symaskinen er. Om symaskinen kun skal stå på ett sted er ikke vekten så viktig, men om du skal flytte den rundt om i huset er det et pluss om vekten er lav.
Brukervennlighet: En brukervennlig symaskin er viktig, spesielt for nybegynnere.
Om du skal kjøpe din første symaskin bør du fokusere på symaskiner med enkel trådtreing, tydelige instruksjoner og et oversiktlig kontrollpanel.
I vår test har vi også lagt til grunn om det er innebygd lys på symaskinen. Dette gjør det mye enklere å arbeide med stoffet, spesielt om du foretrekker å jobbe på kvelden.
Vedlikehold: Det er viktig å holde symaskinen vedlike for å sikre god ytelse og lang levetid.
Du bør rengjøre symaskinen jevnlig og bytte nål ved behov.
For å sikre jevne og pene sømmer bør du også justere trådspenningen jevnlig.
Les bruksanvisningen nøye, slik at du vedlikeholder symaskinen på best mulig måte.
Garanti: I vår test har vi tatt høyde for garantitiden på symaskinene.
Lang garantitid gir en trygghet om at symaskinen er av høy kvalitet, og at den vil tåle hyppig bruk over tid.
Ta gjerne også en titt på muligheten for å få utført service på symaskinen. Dette kan være nyttig om det oppstår uforutsette feil.
Budsjett: I testen har vi naturligvis tatt høyde for hvor mye hver symaskin koster.
Prisene varierer fra noen hundre kroner for en enkel symaskin, til flere tusen kroner for en mer avansert modell.
Generelt sett er det de mest kostbare symaskinene som også er de mest funksjonsrike.
Kundeanmeldelser: Vi har tatt en grundig gjennomgang av tilbakemeldinger fra både kundene og ekspertene.
Ved å gå gjennom anmeldelsene har vi fått god innsikt i symaskinenes ytelse, holdbarhet og brukervennlighet.
Mekanisk eller elektronisk symaskin?
De aller fleste som skal kjøpe sin første symaskin er litt usikre på om de bør velge en mekanisk eller elektronisk utgave.
Resultatet kan bli godt med begge typene, men det er likevel noen sentrale forskjeller.
Generelt sett er de elektroniske symaskinene bedre egnet for nybegynnere, da de er enklere i bruk.
Mekaniske symaskiner
- Mekaniske deler. En mekanisk symaskin drives av mekaniske deler og gir, som må styres manuelt av den som bruker maskinen.
- Dreiehjul og spaker. De ulike innstillingene, slik som stinglengde og -bredde, justeres ved hjelp av dreiehjul eller spaker.
- Færre funksjoner. En mekanisk symaskin har som oftest færre funksjoner enn en elektronisk symaskin.
- Mer manuell jobb. Med en mekanisk symaskin kreves det mer manuell jobb fra brukeren. For de mer erfarne kan dette være en fordel, mens det kan være en utfordring for nybegynnerne.
- Lavere pris. Ofte har mekaniske symaskiner en lavere prislapp enn de elektroniske. Prisen avhenger for øvrig også av merke, funksjonsnivå og byggekvalitet.
Elektroniske symaskiner
- Kontrolleres digitalt. Elektroniske symaskiner er utstyrt med elektriske komponenter og prosessorer. Maskinen kan derfor kontrolleres digitalt.
- Justering med knapper. Innstillingene justeres ved hjelp av knapper, berøringsskjermer eller andre digitale kontroller.
- Kan ha skjerm. Mange elektroniske symaskiner er utstyrt med en liten LCD-skjerm som gjør det enkelt å skifte mellom ulike innstillinger.
- Enklere å betjene. For mange er det enklere å bruke en elektronisk symaskin, da man slipper mye manuelt arbeid.
- Kan ha en høyere prislapp. Elektroniske symaskiner er gjerne litt mer avanserte enn de mekaniske. Prislappen er derfor ofte litt høyere.
Kort oppsummert
Vi håper du har fått informasjonen du trenger for å velge rett symaskin etter å ha lest vår test. I testen har vi gitt deg våre favoritter, og samtidig vist hvilke funksjoner som er viktige å se etter når man skal kjøpe en symaskin.
Nå er det bare opp til deg. Velger du å gå for en mekanisk eller elektronisk symaskin?
Symaskin Test: Ofte stilte spørsmål
Hvilken symaskin er best i test?
Vi har valgt å kåre Brother CS10S til best i test her hos oss.
Dette er en allsidig symaskin som passer godt for både nybegynnere og mer erfarne!
Hva koster en god symaskin?
Symaskinene i denne testen koster alt fra 1000 kroner til i overkant av 5000 kroner.
De mest funksjonsrike symaskinene har ofte en høyere prislapp enn de mer enkle budsjettvalgene.
Hva er forskjellen på mekanisk og elektrisk symaskin?
En mekanisk symaskin er drevet av manuelle og mekaniske deler. Denne typen symaskin har et mer begrenset utvalg av funksjoner, og alt må justeres manuelt av brukeren.
En elektronisk symaskin bruker elektriske komponenter og digitale kontroller, og er ofte det beste valget for nybegynnere. Elektroniske symaskiner leveres med mange nyttige funksjoner som vil gjøre syprosjektet mye enklere.
Hva er stinglengde?
Stinglengden er avstanden mellom hvert sting. Vanligvis kan stinglengden justeres fra 0 til 5 millimeter.
Hva er stingbredde?
Stingbredde er hvor mange millimeter nålen gir ut til hver side. Stingbredden avgjør hvor brede stingene vil bli.