Foodprosessor Test 2023: Dette er våre anbefalinger

Foodprosessor

Inneholder annonsørlenker

En foodprosessor kan være et rimelig og fornuftig alternativ til den vanlige kjøkkenmaskinen. I vår test har vi kåret beste foodprosessor!

Mange trives når de driver på kjøkkenet, og det er jo alltids hyggelig å tilberede litt god mat. Det som for øvrig ikke er like gøy er de ensformige arbeidsoppgavene, slik som skrelling, hakking, elting og knaing.

Det er her foodprosessoren kommer inn i bildet. En slik maskin vil gjøre arbeidet på kjøkkenet betraktelig enklere. Samtidig tar en foodprosessor en god del mindre plass på benken enn en vanlig kjøkkenmaskin.

I vår foodprosessor test har vi kåret det vi mener er de beste foodprosessorne på markedet. Hvilket produkt ble best i test?

Beste foodprosessor: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av foodprosessorer. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - OBH Nordica Double Force Pro
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Braun FP3010
 3. BESTE PREMIUMVALG - Sage Kitchen Wizz Peel & Dice
 4. Philips HR7778
 5. KitchenAid 5KFC3516

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. OBH Nordica Double Force Pro

BEST I TEST - OBH Nordica Double Force Pro

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
OBH Nordica Double Force Pro
Hastighetsinnstillinger: 2 stk Kapasitet: 3 liter Effekt: 1000 W Materiale: Plast / rustfritt stål Høyde: 47,6 cm Bredde: 30 cm Dybde: 49,1 cm Vekt: 7 kg

Double Force Pro er produsert av OBH Nordica, og har mottatt gode tilbakemeldinger både fra testerne og forbrukerne.

Kraftig motor

Noe av det første vi bemerker oss med OBH Nordica Double Force Pro er den kraftige motoren. Motoren har en effekt på hele 1000 W, og har derfor god hastighet og rotasjonskraft. Resultatet blir en mer effektiv foodprosessor, som kan håndtere store mengder mat på en gang.

Faktisk har Double Force Pro en kapasitet på hele 3 liter. Sammenlignet med konkurrentene er dette i toppsjiktet, og det følger samtidig med en egen 2-liters blenderbolle. Dette liker vi!

Hastigheten kan justeres mellom 2 ulike nivåer. Ved behov kan du også aktivere pulsfunksjonen via det oversiktlige kontrollpanelet.

Brukervennlig

Hastigheten kan altså justeres mellom 2 nivåer. Dette gjøres enkelt ved hjelp av dreiehjulet som er plassert på fremsiden av maskinen. Her aktiverer du også pulsfunksjonen, som brukes når det er behov for litt ekstra kraft.

Ekstra praktisk er det jo at Double Force Pro er utstyrt med enkle instruksjoner på kontrollpanelet. Via kontrollpanelet finner du 4 instruksjoner til den vanlige 3-liters bollen, og 2 instruksjoner til blenderbollen.

Beskrivelsene for den vanlige bollen inkluderer behandling kjøtt, deig, grønnsaker og egg. For blenderbollen gis det instruksjoner for smoothie og suppe. Enklere enn dette blir det ikke!

Bra med tilbehør

OBH Nordica Double Force Pro fremstår som en komplett foodprosessor. Dette gjenspeiles også i det medfølgende tilbehøret.

 • 3-liters arbeidsbolle.
 • 2-liters blenderbolle.
 • Titanbelagt S-kniv.
 • Hakkedisk.
 • Rivedisk.
 • Raspeplate.
 • Deigkrok.
 • Tilbehør til visping.

Her får du med andre ord med alt du trenger for å komme i gang på kjøkkenet. Vi i redaksjonen setter spesielt pris på den medfølgende blenderbollen, som fungerer utmerket godt når man skal lage smoothies.

Til sist nevner vi også væsketilføringsbegeret, som gjør det riktig så enkelt å tilsette litt ekstra væske mens foodprosessoren er i gang.

Konklusjon

OBH Nordica Double Force Pro fremstår som en profesjonell foodprosessor. Motoren er kraftig, og kapasiteten er hele 3 liter.

De enkle instruksjonene og det gode utvalget av tilbehør gjør dette til en sikker vinner!

Fordeler

 • God kapasitet.
 • Kraftig motor.
 • Titanbelagt S-kniv.
 • Egen blenderbolle.
 • Pulsfunksjon.
 • Enkle instruksjoner.

Ulemper

 • Kun 2 hastighetsnivåer.

2. Braun FP3010

BESTE BUDSJETTVALG - Braun FP3010

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Braun FP3010
Hastighetsinnstillinger: 15 stk Pulsfunksjon: Ja Kapasitet: 2 liter Effekt: 600 W Materiale: Plast / rustfritt stål Høyde: 29 cm Bredde: 38 cm Dybde: 39 cm Vekt: 4,2 kg

Braun FP3010 er en prisvennlig foodprosessor. Tilbakemeldingene er svært gode – både fra testerne og forbrukerne!

Høyt funksjonsnivå

Til tross for at Braun FP3010 er en av de rimeligste foodprosessorene på markedet, er funksjonsnivået faktisk i toppklassen.

Noe av det første vi bemerker oss er det gode utvalget av ulike hastighetsinnstillinger. Hastigheten kan justeres mellom hele 15 nivåer. Kombinert med en innebygd pulsfunksjon byr Braun FP3010 på mange valgmuligheter.

Heldigvis er det også en enkel prosess å justere hastigheten. For å endre hastighet vrir du enkelt og greit på dreiehjulet, som er plassert foran på foodprosessoren. Braun FP3010 er riktig nok ikke en avansert modell med smartfunksjoner og LED-display, men brukervennlig er den hvertfall. Enklere enn dette blir det nesten ikke!

Ekstra positivt er det jo at Braun FP3010 har en energieffektiv motor, som sikrer et lavt strømforbruk.

God kapasitet

Braun FP3010 leveres med et relativt kompakt design. Maskinen har en høyde på kun 29 centimeter. Tilsvarende er bredden 38 centimeter, mens dybden er 39 centimeter. Sammenlignet med andre foodprosessorer tar altså Braun FP3010 nok så lite plass på kjøkkenbenken.

Til tross for det kompakte designet har Braun FP3010 overraskende god kapasitet. Den medfølgende beholderen har en kapasitet på 2 liter, og Braun FP3010 gjør en god jobb selv når beholderen er helt full.

Bra med tilbehør

Det er vanskelig å omtale Braun FP3010 uten å nevne alt tilbehøret som følger med. Til en så lav pris skulle man jo strengt talt tro at tilbehøret var litt begrenset.

Med i pakken finner du både en deigkrok og avtagbare blandekniver i rustfritt stål. Deigkroken passer perfekt når du skal elte, mens blandeknivene kan brukes til både kjøtt, frukt og grønnsaker. I tillegg følger det med en egen kutter, et riv, skivetilbehør og mikser.

Til en så lav pris får man med overraskende mye ekstrautstyr!

Konklusjon

Braun FP3010 er i toppsjiktet når det kommer til rimelige foodprosessorer. Hastigheten kan justeres mellom 15 ulike nivåer, og kapasiteten er overraskende god!

Fordeler

 • God kapasitet.
 • Pulsfunksjon.
 • 15 hastighetsinnstillinger.
 • Mye tilbehør.
 • God pris.
 • Kompakt design.

Ulemper

 • Beholderen er ikke varmeresistent.

3. Sage Kitchen Wizz Peel & Dice

BESTE PREMIUMVALG - Sage Kitchen Wizz Peel & Dice

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Sage Kitchen Wizz Peel & Dice
Hastighetsinnstillinger: 1 stk Pulsfunksjon: Ja Kapasitet: 3,7 liter Effekt: 2000 W Materiale: Plast / rustfritt stål Høyde: 45,5 cm Bredde: 28,1 cm Dybde: 22,6 cm Vekt: 17 kg

Sage Kitchen Wizz Peel & Dice er en smart og funksjonell foodprosessor som virkelig forenkler arbeidet på kjøkkenet.

Profesjonell kvalitet

Om du virkelig vil imponere mens du arbeider på kjøkkenet kan Sage Kitchen Wizz Peel & Dice være det rette valget.

Prisnivået er riktig nok litt høyere enn for mange andre foodprosessorer. Samtidig får du en maskin av profesjonell kvalitet, og knivbladsystemet har fått en betydelig oppgradering.

Den nye 2-stegsprosessen (Peel & Dice) sikrer presise kutt, samt en jevn og konsistent smak på maten. Årsaken er enkel. De oppgraderte knivbladene vil dele opp ingrediensene i nøyaktig like store biter, og både tekstur og smak vil da fordeles jevnt i matretten.

Ekstra praktisk blir det naturligvis med den innebygde skrellefunksjonen. Det eneste som trengs er å plassere skrelledisken i maskinen, fylle på med råvarer, og deretter la foodprosessoren gjøre resten av jobben for deg. Sage Kitchen Wizz Peel & Dice klarer faktisk å skrelle 7 poteter på kun 15 sekunder!

Samtidig er det jo verdt å nevne at Sage Kitchen Wizz Peel & Dice leveres med et knivsystem som har 4 blader. Til sammenligning har de fleste foodprosessorer kun 2 blad. Resultatet blir raskere og mer effektiv behandling av råvarene.

Ved behov kan du også benytte deg av turbofunksjonen, som vil sikre et enda hurtigere resultat.

Motor og kapasitet

Sage Kitchen Wizz Peel & Dice leveres med en kraftig motor på hele 2000 Watt. Motoren er utviklet med Direct Drive-teknologi, som sikrer et godt resultat selv når beholderen nesten er helt full.

Samtidig har vi lite å utsette på kapasiteten. Beholderen rommer hele 3,7 liter, og utklasser derfor de aller fleste konkurrentene på markedet!

Bra med ekstrautstyr

Som nevnt er Sage Kitchen Wizz Peel & Dice en profesjonell foodprosessor, som også har en litt høyere prislapp enn konkurrentene. Heldigvis medfølger det mye nyttig ekstrautstyr.

 • 12 mm kuttesett for finkutting av råvarene.
 • Egen skrelledisk.
 • Rengjøringsbørste.
 • Kuttedisk.
 • S-blad.
 • Julienne-disk.
 • Kuttedisk for pommes frites.
 • Vispedisk.
 • Deigblad.

Sammenlignet med konkurrentene fremstår Sage Kitchen Wizz Peel & Dice rett og slett som en komplett foodprosessor, som dekker de aller fleste behov på kjøkkenet!

Konklusjon

Om du er opptatt av kvalitet er Sage Kitchen Wizz Peel & Dice valget for deg. Knivsystemet har 4 blad, og behandler derfor råvarene mer effektivt enn konkurrentene.

Kapasiteten er god, og den innebygde timeren er gull verdt!

Fordeler

 • Profesjonell kvalitet.
 • Kraftig motor.
 • God kapasitet.
 • Bra med ekstrautstyr.
 • 4-blads knivsystem.
 • Turbofunksjon.

Ulemper

 • Kun ett hastighetsnivå.
 • Litt høyere pris enn konkurrentene.

4. Philips HR7778

Philips HR7778

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Philips HR7778
Hastighetsinnstillinger: 12 stk Kapasitet: 3,4 liter Effekt: 1300 W Materiale: Rustfritt stål Høyde: 72,5 cm Bredde: 31,5 cm Dybde: 31,5 cm Vekt: 8,9 kg

Philips HR7778 er en allsidig foodprosessor som har mottatt relativt gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Hva ble resultatet i vår test?

Mange hastighetsinnstillinger

Philips HR7778 er utviklet for å være en allsidig foodprosessor, som skal kunne løse mange arbeidsoppgaver på kjøkkenet. Dette reflekteres også i funksjonsnivået.

Med Philips HR7778 kan du velge mellom 12 ulike hastighetsinnstillinger. I tillegg kan du aktivere turbo-/pulsfunksjonen når du har behov for litt ekstra kraft. Her får man med andre ord bra med tilpasningsmuligheter, og Philips HR7778 kan håndtere både kjøtt, frukt, grønnsaker og deig.

Ekstra praktisk er det jo at man kan aktivere 3 ulike automodus-funksjoner. Disse funksjonene er tilpasset for pisking, isknusing og elting av gjærdeig.

Alt i alt minner strengt talt Philips HR7778 mer om en kjøkkenmaskin enn en foodprosessor. Heldigvis reflekteres dette ikke i prisnivået, som så absolutt er fornuftig!

Komplett pakke

Man skal lete lenge før man finner en mer komplett foodprosessor enn Philips HR7778. Hvertfall når det kommer til det medfølgende ekstrautstyret. I pakken finner du følgende.

 • Sitruspresse.
 • Eget rengjøringsverktøy.
 • 2 rivjern (grovt og fint).
 • 2 skjæreverktøy (grovt og fint).
 • Deigkrok.
 • Slikkepott.
 • Vendbar disk.
 • S-formet knivblad.
 • Ballongvisp.

Det er altså ikke vanskelig å forstå at Philips HR7778 er en allsidig foodprosessor. Her finner du verktøy for de aller fleste arbeidsoppgavene på kjøkkenet, og med de 12 hastighetsnivåene kan du enkelt tilpasse foodprosessoren til eget bruk.

Brukervennlig betjeningspanel

Philips HR7778 er ikke en avansert foodprosessor som leveres med ulike smartfunksjoner. Fordelen er naturligvis at foodprosessoren blir svært enkel i bruk.

På forsiden av maskinen finner du et enkelt og intuitivt dreiehjul. Her endrer du mellom hastighetsnivåene, og kan eventuelt bruke turbofunksjonen ved behov.

Under dreiehjulet finner du 3 knapper. Disse 3 knappene aktiverer de ulike automodusene. Automodusene som støttes er isknusing, pisking og elting av gjærdeig.

Konklusjon

Philips HR7778 er en allsidig foodprosessor som løser mange av arbeidsoppgavene på kjøkkenet. Med 12 hastighetsinnstillinger, turbofunksjon og 3 automodus-programmer oppfattes Philips HR7778 som en funksjonsrik foodprosessor.

På den negative siden har enkelte rapportert om at foodprosessoren vibrerer ganske mye når den er i bruk. Samtidig nevnes det Philips HR7778 har litt utfordringer med riving / skjæring av frukt og grønnsaker.

Fordeler

 • God kapasitet.
 • 12 hastighetsnivåer.
 • 3 automodus-programmer.
 • Turbofunksjon.
 • Komplett pakke.
 • Eget rengjøringsverktøy.

Ulemper

 • Vibrerer en del i bruk.
 • Utfordringer med riving / skjæring av frukt og grønt.

5. KitchenAid 5KFC3516

KitchenAid 5KFC3516

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
KitchenAid 5KFC3516
Hastighetsinnstillinger: 2 stk Pulsfunksjon: Ja Kapasitet: 0,8 liter Effekt: 240 W Materiale: Plast / rustfritt stål Høyde: 22,2 cm Bredde: 17,8 cm Dybde: 14,3 cm Vekt: 1,2 kg

KitchenAid 5KFC3516 er en enkel og rimelig foodprosessor, som tar lite plass på kjøkkenet.

Kompakt design

Sammenlignet med andre foodprosessorer på markedet tar KitchenAid 5KFC3516 svært lite plass på kjøkkenbenken. Maskinen er kun 22 cm høy. Tilsvarende er bredden kun 17,8 centimeter, og dette er derfor et godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet.

Til tross for KitchenAid 5KFC3516 er ganske så liten, så gjør den en god jobb med å kutte opp både frukt, grønnsaker, kjøtt, nøtter og lignende. Kapasiteten er riktig nok bare 0,8 liter – men strengt talt kan man ikke forvente mer når maskinen er så liten som den er.

Hastigheten kan justeres mellom 2 ulike nivåer. I tillegg har man pulsfunksjonen, som passer perfekt når du trenger litt ekstra kraft!

Energivennlig

KitchenAid 5KFC3516 er et energivennlig valg. Motoren har en effekt på 240 watt, og sammenlignet med andre foodprosessorer bruker den ganske så lite strøm.

Ulempen er naturligvis om du skal tilberede mye mat. Du vil da måtte kjøre flere runder med foodprosessoren, som alt i alt vil gi et høyere strømforbruk – selv om maskinen i seg selv bruker relativt lite.

Brukervennlig opplevelse

Heldigvis er det lekende lett å bruke KitchenAid 5KFC3516. Arbeidsbollen er utstyrt med helletut, og væsketilføringsbegeret passer perfekt når du skal tilsette litt olje eller lignende.

For å endre mellom hastighetsnivåene justerer du enkelt og greit på joysticken som stikker ut foran på apparatet. Enkelt!

Oppsummert

KitchenAid 5KFC3516 er en enkel foodprosessor som passer godt for deg med lite plass til rådighet.

Motoren forbruker lite strøm, men til gjengjeld kunne altså kapasiteten vært noe bedre.

Fordeler

 • Kompakt design.
 • Brukervennlig.
 • Væsketilføringsbeger.
 • Energivennlig.

Ulemper

 • Kun 2 hastighetsnivåer.
 • Kunne hatt bedre kapasitet.

Foodprosessor: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken foodprosessor ble best i test?

I vår test av foodprosessorer har vi kåret OBH Nordica Double Force Pro til best i test.

Denne foodprosessoren har en kraftig motor, og kapasiteten er hele 3 liter!

down-arrow Hva kan en foodprosessor brukes til?

En foodprosessor kan brukes til både hakking, rasping, riving, mosing og skjæring. Faktisk kan foodprosessorer også brukes til elting av deig.

En foodprosessor vil enkelt og greit hjelpe deg med de kjedeligste oppgavene på kjøkkenet!

down-arrow Hva er forskjellen på foodprosessor og kjøkkenmaskin?

Helt enkelt kan man si at en foodprosessor er en enklere utgave av kjøkkenmaskinen.

En foodprosessor har typisk mindre motorkraft enn en kjøkkenmaskin, og har som oftest litt mindre kapasitet.

Avhengig av hvilket utstyr som følger med, så kan foodprosessoren i mange tilfeller gjøre mye av det samme som kjøkkenmaskinen.

Samtidig er det jo en stor fordel at en foodprosessor tar langt mindre plass enn en kjøkkenmaskin!

down-arrow Hvor mye koster en foodprosessor?

En foodprosessor koster stort sett en god del mindre enn en kjøkkenmaskin.

Prisnivået for foodprosessor er typisk fra 1.000 – 3.000 kroner. De mest avanserte utgavene kan for øvrig ha en enda høyere prislapp.

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette er en av vår dyktige produkttestere. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social