Test av pizzaovner: Best i Test 2024

Pizza i pizzaovn

Hvem liker vel ikke en skikkelig god og ekte italiensk pizza? I vår test av pizzaovner får du oversikt over de beste pizzaovnene på det norske markedet!

Pizzaovner har blitt mer og mer populære i løpet av de siste årene. Nordmenn har rett og slett fått opp øynene for den gode og autentiske italienske pizzaen. Med en ekte italiensk pizza blir tross alt smaken noe helt annet enn den vanlige «norske» pizzaen, hvor man typisk har veldig tykk bunn og alt for mye fyll.

Når du bruker en pizzaovn får du en god og autentisk smak, og enkelte av ovnene i denne testen gir faktisk minst like god pizza som den man får på italiensk restaurant.

I vår pizzaovn test har vi tatt høyde for en lang rekke faktorer, og kåret det vi mener er den beste pizzaovnen på markedet!

De beste pizzaovnene: Best i Test

info

Testen ble sist oppdatert av vår redaksjon den 23.02.2024. Vi la da til Panetti Pizzetta Primo, som vi nylig har testet.

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av pizzaovner. Du kan lese mer om hver pizzaovn lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Panetti Pizzetta Primo
 2. Sage Pizzaiolo
 3. BESTE MELLOMVALG - Ooni Karu 12
 4. Ooni Koda 12
 5. Bertello Pizza Oven
 6. Ariete Pizza Maker

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Panetti Pizzetta Primo

BEST I TEST - Panetti Pizzetta Primo

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Panetti Pizzetta Primo
Maksimal temperatur: 500°C Fyring: Elektrisk Roterende pizzastein: Ja Doble varmeelementer: Ja Høyde: 28 cm Bredde: 41 cm Dybde: 48 cm Vekt: 12 kg

Panetti Pizzetta Primo er en elektrisk pizzaovn som kan brukes både innendørs og utendørs. Pizzaovnen klarer å nå svimlende 500 °C, og den passer derfor perfekt til deg som vil lage ekte italiensk pizza hjemmefra.

Komplett pakke

Når det kommer til utstyr leverer Panetti Pizzetta Primo så det holder. I pakken får du med alt du trenger for å komme raskt i gang. Samtidig tar det ikke mer enn drøye 5 minutter før pizzaovnen er klar til bruk.

Utstyret som følger med i pakken er en pizzaspade og pizzastein. Spaden kommer veldig godt med når pizzaen skal inn og ut av ovnen!

Høy maksimal temperatur

Panetti Pizzetta Primo takler en temperatur på hele 500 °C. Her får du helt andre temperaturer enn du får i en vanlig stekeovn, og det kjennes også på pizzaen.

Den italienske pizzaen vi lagde fikk en god og crispy bunn. Dette frister til gjentakelse!

Doble varmeelementer og roterende pizzastein

Mye av hemmeligheten bak Panetti Pizzetta Primo er de doble varmeelementene. Disse sikrer jevn varmefordeling i hele ovnen, og resultatet blir en pizza som er jevnt og godt stekt.

Den roterende pizzasteinen bidrar ytterligere til at pizzaen stekes så jevnt som overhodet mulig. Etter å ha testet ovnen er vi veldig fornøyde med hvor godt Panetti Pizzetta Primo yter.

Kan brukes utendørs

Pizzaovnen fra Panetti gjør det ikke bare godt på kjøkkenet. Den kan også brukes utendørs. Ovnen er nemlig IPX4-sertifisert (vanntett), og takler dermed utendørs bruk i et vanlig norsk klima.

Oppsummert

Samlet sett kan vi trygt anbefale Panetti Pizzetta Primo til andre pizza-elskere. Ytelsen er det ingenting å si på, og ovnen er veldig brukvennlig – både når det kommer til montering og daglig bruk.

Vår italienske pizza ble ferdig på kun 2 minutter, og resultatet var rett og slett en knallgod pizza.

Fordeler

 • Temperatur på hele 500 °C.
 • Enkel i bruk.
 • Komplett pakke.
 • Vindu i front.
 • Lys inne i ovnen.
 • Roterende pizzastein.
 • Enkel å montere.
 • Kan brukes utendørs.
 • Stilig design.

Ulemper

 • Litt stor.
 • Gir fra seg litt støy i bruk.

2. Sage Pizzaiolo

Sage Pizzaiolo

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Sage Pizzaiolo
Materiale: Rustfritt stål Maksimal temperatur: 400 ℃ Fyring: Elektrisk Grillflate: 30 x 30 cm Høyde: 27,3 cm Bredde: 47,2 cm Dybde: 46,5 cm Vekt: 17 kg

Sage Pizzaiolo er en elektrisk pizzaovn som virkelig får jobben gjort. Her er det kvalitet i alle ledd!

Svært enkel i bruk

Man skal lete lenge før man finner en mer brukervennlig og letthåndterlig pizzaovn enn Sage Pizzaiolo. Pizzaovnen er elektrisk, men ikke la deg lure – dette er en real kraftpakke av en pizzaovn!

Sammenlignet med ved- og gassfyrte pizzaovner er Sage Pizzaiolo ekstremt enkel i bruk. Her er det ingen behov for å fyre opp noe som helst, og alle innstillinger settes via det enkle kontrollpanelet foran på ovnen. Kontrollpanelet fremstår rett og slett som svært oversiktlig!

En annen stor fordel med Sage Pizzaiolo er timeren på fremsiden. Her setter du ønsket steketid, og ovnen vil automatisk si ifra når maten er ferdig.

Noen av det vi setter mest pris på er nok likevel de forhåndsdefinerte modusene. Modusene benytter seg av Sage’s egne Smart Element iQ-system, som vil tilpasse stekemiljøet til de ulike modusene. Modusene du kan velge blant er 160 ℃, New York-pizza, Pan-pizza, Napolitansk pizza, sprø bunn, frossenpizza og 400 ℃.

For å toppe det hele har også Sage utviklet pizzaovnen på en slik måte at pizzasteinen stikker litt ut av ovnen når du åpner opp døra. Her slipper du å brenne deg på fingrene!

Høy maksimal temperatur

Den maksimale temperaturen er 400 ℃. Sammenlignet med vedfyrte pizzaovner er altså makstemperaturen litt lavere, men dette går likevel ikke på bekostning av kvaliteten.

Med Sage Pizzaiolo får du stort sett et bedre resultat enn du kan forvente med en vedfyrt ovn. Varmefordelingen inne i ovnen er helt jevn, og som nevnt vil Smart Element iQ-systemt sikre et optimalt resultat. Dette kan rett og slett ikke de vedfyrte ovnene konkurrere med.

Sammenlignet med en vanlig stekeovn er også Sage Pizzaiolo helt overlegen når det kommer til pizza. Varmetilstrømningen er utformet for å matche den man får i en steinovn, og varmen kommer fra mange ulike vinkler.

Kompakt design

Pizzaovner tar jo tradisjonelt sett ganske mye plass. Slik er det heldigvis ikke med Sage Pizzaiolo.

Ovnen har en høyde på kun 27 centimeter, og tar ikke mer enn 47 centimeter i bredden på kjøkkenbenken. Dette er nok også noe av årsaken til at Sage Pizzaiolo har blitt så populær de siste årene. Pizzaovn tar særdeles lite plass, og kan faktisk plasseres rett på kjøkkenbenken. Dette liker vi!

Ellers er det jo naturligvis et stort pluss at ovnen kan brukes innendørs. Det er jo ikke alltid det er like gøy å stå ute ved den vedfyrte pizzaovnen i -15 ℃ og steke pizza.

Oppsummert

Sage Pizzaiolo er et råskinn av pizzaovn. Ovnen er svært brukervennlig, og kan enkelt plasseres på kjøkkenbenken.

En sikker vinner for deg som vil lage italiensk pizza – året rundt!

Fordeler

 • Kan brukes innendørs.
 • Forhåndsdefinerte moduser.
 • Brukervennlig.
 • Letthåndterlig.
 • Jevn varmetilstrømning.
 • Innebygd timer.

Ulemper

 • Litt høyere pris enn konkurrentene.

3. Ooni Karu 12

BESTE MELLOMVALG - Ooni Karu 12

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Ooni Karu 12
Materiale: Rustfritt stål Maksimal temperatur: 500 ˚C Fyring: Ved / gass / kull Grillflate: 33 x 33 cm Høyde: 80 cm Bredde: 40 cm Dybde: 77 cm Vekt: 12 kg

Ooni Karu 12 er en av de mest populære pizzaovnene som er å få tak i på det norske markedet. Hva ble resultatet i vår test?

Flere fyringsmekanismer

Til tross for at Ooni Karu 12 er en rimelig pizzaovn, leveres den med overraskende god funksjonalitet. Noe av det første vi bemerker oss er at man kan velge mellom flere ulike fyringsmekanismer.

Når du skal lage pizza med Ooni Karu 12 er det i utgangspunktet ment at du skal fyre opp med ved. Ooni har likevel sett behovet for andre fyringsmekanismer, og du kan derfor selv velge om du bruker ved, kull eller gass. Ooni Karu 12 er rett og slett en allsidig pizzaovn, som gir gode valgmuligheter til deg som forbruker.

Uavhengig av hva slags brensel du benytter, vil det ikke ta lang tid før ovnen er varm nok. Ovnen er ikke veldig stor, og kun 15 minutter etter tenning er ovnen varm nok til at pizzaen kan settes inn.

Inne i ovnen oppnås det en temperatur på omtrentlig 500 ˚C. Ooni’s egne patenterte teknikk sikrer god spredning av flammene, og det blir jevn varme i hele ovnen. Ved behov kan du også bruke det integrerte spjeldet for å justere temperaturen. Praktisk!

Brukervennlige løsninger

Mange tror at det er litt komplisert å bruke en pizzaovn. Slik er det hvertfall ikke med Ooni Karu 12. Det tar overhodet ikke lang tid å sette opp ovnen, og som nevnt tar det kun 15 minutter for å oppnå maksimal temperatur.

På toppen av ovnen er det plassert ut en liten pipe. Denne sikrer godt avtrekk, og man får ikke problemer med at hele uteplassen fylles opp av røyk.

For å fylle på med kull eller vedkubber benytter du skuffen som er plassert på baksiden av ovnen. Skuffen er riktig nok ikke veldig stor, men det er likevel ikke noe problem å få plass til mellomstore vedkubber.

Grillflaten inne i ovnen er 33 x 33 cm. Her får du altså god plass til porsjonspizzaer, og når det kun tar 1 minutt å steke pizzaen anser vi oss som svært fornøyde.

Ekstra praktisk er det jo også at temperaturen kan justeres med avtrekket. Her er du ikke begrenset til å lage kun pizza!

Robust konstruksjon

Ooni Karu 12 er produsert med rustfritt stål, og tåler hard påkjenning over lengre tid. Det skulle jo tross alt bare mangle. Til tross for at konstruksjon er robust, veier pizzaovnen kun 12 kg.

I praksis er ovnen altså lett å håndtere, og det er heller ikke noe problem å ta med seg Ooni Karu 12 på en liten utflukt. Bena på pizzaovnen er nemlig sammenleggbare, noe som passer perfekt til både plassbesparende oppbevaring og transport.

Konklusjon

Ooni Karu 12 er blant de beste pizzaovnene på det norske markedet. Her velger helt selv hva slags brensel som skal brukes, og ovnen er svært effektiv.

Det robuste og letthåndterlige designet gjør Ooni Karu 12 til en sikker vinner!

Fordeler

 • Mange fyringsmekanismer.
 • Høy temperatur.
 • Brukervennlig.
 • Letthåndterlig.
 • Justerbar temperatur.
 • Kan bruke gass.
 • Plassbesparende.

Ulemper

 • Gassbrenner må kjøpes separat.
 • Ikke egnet for innendørs bruk.

4. Ooni Koda 12

Ooni Koda 12

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ooni Koda 12
Materiale: Rustfritt stål Maksimal temperatur: 500 ˚C Fyring: Gass Grillflate: 30 x 30 cm Høyde: 40 cm Bredde: 31 cm Dybde: 62 cm Vekt: 9 kg

Ooni Koda 12 er en gassdrevet pizzaovn som kan oppnå en temperatur på hele 500 ˚C.

Overraskende god ytelse

Ved første øyekast fremstår Ooni Koda 12 kanskje som en litt enkel og primitiv pizzaovn. Etter å ha satt oss grundigere inn i produktet, kunne vi raskt konkludere med at det ikke er tilfellet.

Greit nok. Ooni Koda 12 lar deg ikke velge blant flere typer brensler, slik som storebroen Karu 12. Med Koda 12 må du benytte deg av gassbrenner, og det er altså ingen mulighet for å fyre med hverken kull, ved eller pellets. Fordelen er naturligvis at gassbrenneren og alt annet utstyr du trenger til oppfyringen følger med i pakka.

Utover dette er Ooni Koda 12 faktisk riktig så imponerende. Selve opptenningen er lekende lett, og etter kun 15 – 20 minutter er ovnen varm nok. Og varm blir den virkelig!

Den maksimale temperaturen er omtrentlig 500 ˚C, og matlagingen går derfor i en fei. Etter kun 1 minutt er faktisk pizzaen ferdig.

På den negative siden har enkelte rapportert om at ovnen blir veldig varm på utsiden, og vi savner samtidig en temperaturmåler.

Enkel i bruk

Ooni Koda 12 er det som kalles for en åpen pizzaovn. Det er altså ingen dør på fremsiden av ovnen, og pizzaen setter du bare rett inn. Ingenting som må åpnes, og ingenting som må lukkes. Enklere enn det blir det vel strengt talt ikke.

Det eneste du egentlig trenger for å tilberede pizza med Ooni Koda 12 er å hekte på gassbeholderen, vri om på bryteren, og putte inn pizzaen. Samtidig er det jo ekstra lett å følge med på pizzaen underveis, siden det ikke er noen dør i front av ovnen. Her slipper du det klassiske problemet med at man ikke ser gjennom en nedsotet ovnsdør.

Grei størrelse

Sammenlignet med andre pizzaovner i samme prisklasse er det relativt god plass inne i pizzaovnen. Grillflaten er 30 x 30 cm, og Ooni Koda 12 passer derfor perfekt for deg som vil lage gode, italienske porsjonspizzaer.

Selve ovnen tar også overraskende lite plass. Høyden er kun 40 centimeter, og dybden er 62 centimeter. Den lave vekten gjør videre at pizzaovnen er enkel å ta med seg på farten. Den veier kun 9 kg!

Konklusjon

Ooni Koda 12 er en solid gassdrevet pizzaovn, som passer godt til uteplassen. Ovnen fremstår som svært brukervennlig, og den tar lite plass.

Enkelte har for øvrig rapportert om at ovnen blir veldig varm på utsiden, og vi savner et termometer.

Fordeler

 • Enkel i bruk.
 • Plassbesparende.
 • Lav vekt.
 • Rask tilberedning.
 • Stilig design.
 • Høy maksimal temperatur.

Ulemper

 • Ingen temperaturmåler.
 • Kan bli veldig varm på utsiden.
 • Ikke egnet for innendørs bruk.

5. Bertello Pizza Oven

Bertello Pizza Oven

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Bertello Pizza Oven
Materiale: Rustfritt stål Maksimal temperatur: 500 ℃ Fyring: Ved / kull / gass Grillflate: 31,5 x 34,0 cm Høyde: 32 cm Bredde: 36 cm Dybde: 61 cm Vekt: 13 kg

Bertello Pizza Oven er en allsidig pizzaovn som tillater mange typer brensel. Her er det gode valgmuligheter!

Mange typer brensel

Det første vi legger merke til med Bertello Pizza Oven er at ovnen støtter mange typer brensel. I utgangspunktet er ovnen tilpasset for at man skal fyre opp med ved, kull eller pellets.

Om du foretrekker er det også mulighet for å fyre opp med gass. Det kan likevel være greit å påpeke at gassbeholder ikke følger med i prisen. Dette må eventuelt kjøpes separat.

Dersom du velger å fyre opp på «gamlemåten», er det heldigvis enkelt å fylle på med ved. På baksiden av pizzaovnen finner du en liten skuff hvor vedbitene mates inn. Skuffen kunne med fordel vært litt bredere. Her må du med andre ord belage deg på å kutte veden i relativt små biter.

Enkel håndtering

Bertello Pizza Oven har mottatt skryt fra både forbrukerne og testerne for å være enkel å håndtere. Når du skal sette opp ovnen er det minimalt med montering som kreves.

De 4 støttebenene bidrar samtidig til at pizzaovnen står stødig. Benene sikrer også at det holdes god avstand til underlaget, slik at man ikke får brennmerker under ovnen. Dette liker vi!

Størrelsesmessig er Bertello Pizza Oven mer enn overkommelig. Grillflaten er 31,5 x 34 cm, noe som gir god plass til store porsjonspizzaer. Om du skulle ha behov for å flytte på ovnen nevner vi samtidig at den kun veier 13 kg. Letthåndterlig!

Maksimal temperatur

Den maksimale temperaturen som kan oppnås inne i ovnen er 500 ℃. Dette er på nivå med de beste pizzaovnene på markedet. Med en temperatur på 500 ℃ tar det ikke mer enn 1 – 2 minutter å steke pizzaen.

På den negative siden har likevel flere rapportert om at det er vanskelig å nå virkelig høye temperaturer. Ovnen holder rett og slett ikke like godt på varmen som konkurrende. Fyringskammeret er dessuten nok så lite. I praksis må du derfor regne med at du må etterfylle ved relativt ofte mens ovnen er i bruk.

Oppsummert

Bertello Pizza Oven er et fornuftig valg, og grillflaten er relativt stor. Ovnen er enkel å håndtere, og du får mange valgmuligheter når det kommer til brensel.

Ovnen holder likevel ikke spesielt godt på varmen, og fyringskammeret er litt lite.

Fordeler

 • Enkel håndtering.
 • Rask montering.
 • Lav vekt.
 • Støtter mange typer brensel.

Ulemper

 • Holder litt dårlig på varmen.
 • Ikke egnet for innendørs bruk.
 • Mangler termometer.

6. Ariete Pizza Maker

Ariete Pizza Maker

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ariete Pizza Maker
Materiale: Rustfritt stål Fyring: Elektrisk Grillflate: 28 x 28 cm Høyde: 19 cm Bredde: 30 cm Dybde: 34 cm Vekt: 3,9 kg

Ariete Pizza Maker er langt fra den beste pizzaovnen på markedet. Om du er villig til å la kvaliteten være litt lavere til fordel for en fornuftig pris, kan Ariete Pizza Maker likevel være et greit valg.

Pizzaovn – eller toastjern?

Ariete Pizza Maker er nok ikke det første man tenker på når man hører ordet «pizzaovn». Ikke ser den ut som en pizzaovn heller.

Ved første øyekast minner Ariete Pizza Maker egentlig mer om et toastjern. Pizzaovnen tar altså ekstremt lite plass, og det er null problem å få plass til ovnen på kjøkkenbenken. Selv på studenthybelen!

Grillflaten er 28 x 28 cm, og er altså litt mindre enn de fleste av konkurrentene. Likevel er størrelsen tilstrekkelig for porsjonspizzaer, og matlagingen går heldigvis ganske så effektivt. Etter kun 4 minutter er pizzaen ferdig!

5 temperaturinnstillinger

Til tross for den lave prisen leveres Ariete Pizza Maker med gode valgmuligheter når det kommer til temperatur. Du kan velge mellom 5 ulike temperaturinnstillinger, som alle vil gi et ulikt resultat.

For en skikkelig italiensk pizza anbefaler vi høy temperatur. Om du er litt mer glad i myk bunn anbefaler vi at du stiller inn temperaturen en god del lavere!

Oppsummert

Ariete Pizza Maker er en enkel pizzaovn for deg som vil holde kostnadene til et minimum. Rimelig og brukervennlig!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Tar lite plass.
 • Enkel rengjøring.
 • 5 temperaturinnstillinger.

Ulemper

 • Ikke på nivå med toppmodellene.
 • Litt liten grillflate.

Nyttig å vite

Fyring ikon

Fyringsmekanisme: Før du kjøper en pizzaovn bør du vurdere hva slags fyringsmekanisme du har behov for.

Om du vil bruke pizzaovnen utendørs bør du bruke en gassdrevet eller vedfyrt pizzaovn. Eventuelt kan du kjøpe en pizzaovn som bruker kull eller pellets.

For innendørs bruk er de elektriske pizzaovnene det åpenbare valget. Prislappen for disse er ofte litt høyere, men til gjengjeld er det praktisk at man kan tilberede all maten innendørs!

pizzasmak

Smak: Kan man snakke om pizzaovner uten å nevne smak? Neppe!

Hvilket fyll du velger blir jo naturligvis opp til deg, men for å få den autentiske smaken til en steinovnsbakt pizza, er det viktig at temperaturen blir høy nok.

Med høy temperatur vil du samtidig kunne få en mye sprøere skorpe på pizzaen, kontra en pizza som er laget i en helt vanlig stekeovn.

Om du er ute etter en smak som minner mest om steinovnsbakt pizza, er det de vedfyrte pizzaovnene som er å anbefale.

Temperatur

Temperatur: For å lage en autentisk italiensk pizza er det viktig at man får høy temperatur inne i ovnen.

Med en vanlig stekeovn vil man typisk ikke få høyere temperatur enn 250 – 280 grader.

De beste pizzaovnene gir gjerne en makstemperatur inntil 500 grader.

Enkelt forklart er temperaturen veldig viktig når du skal lage italiensk pizza. Du bør derfor velge en pizzaovn med høy makstemperatur!

Størrelse

Størrelse: Man kommer ikke vekk fra at pizzaovner tar litt plass. Slik er det bare.

Mange pizzaovner er kun egnet for utendørs bruk, men du bør likevel tilse at du har tilstrekkelig med plass på uteområdet.

De elektriske ovnene, som er tiltenkt innendørs bruk, tar ofte litt mindre plass. Enkelte av modellene får faktisk plass på kjøkkenbenken!

Vekt

Vekt: Hvor mye pizzaovnen veier kan også ha litt å si for hvilket produkt du velger å gå for.

De vedfyrte pizzaovnene vil jo stort sett være ganske så stasjonære. Det vil si at de sjeldent vil flyttes rundt om på uteplassen.

Likevel er det jo praktisk om man faktisk har mulighet til å flytte litt på pizzaovnen ved behov. Kanskje vil du ta den med til et middagsselskap?

Elektriske pizzaovner som kan brukes innendørs bør også ha en fornuftig vekt. Det er kjedelig om det må 3 strongmen til for å flytte pizzaovnen noen få centimeter på kjøkkenbenken!

Sikkerhet

Sikkerhet: Når du skal bruke en pizzaovn er det viktig å ha sikkerheten i bakhodet.

Når du bruker en en gassdreven / ved- / kull- / pelletsfyrt pizzaovn er det spesielt viktig å tenke på sikkerheten.

Inne i ovnene blir det svært høy temperatur, og du bør sikre at det er god avstand til møblementet på uteplassen. Se også til at det er god avstand til vegetasjonen rundt.

Ellers gjelder de samme reglene som når du bruker en vanlig stekeovn. Ikke reis bort mens ovnen er på, og følg med underveis!

pris

Pris: Pris er naturligvis en viktig faktor.

En pizzaovn kan koste alt fra 1.000 til over 10.000 kroner. Om pizzaovnen skal være av en viss kvalitet må du regne med at den koster minst 3.000 kroner.

De elektriske ovnene koster ofte litt mer enn de andre variantene. Her kreves det rett og slett flere komponenter, og det er dyrere å produsere disse modellene.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Generelt sett er det ikke spesielt vanskelig å bruke en pizzaovn.

Pizzaovnene som er beregnet for utendørs bruk minner på mange måter om en vanlig grill. Enkelte av ovnene er gassdrevne, men heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å koble til gassen.

Elektriske pizzaovner minner stort sett om helt vanlige stekeovner. Her er det ikke spesielt vanskelig å komme i gang!

Ulike typer pizzaovner

Primært skilles det mellom 3 ulike typer pizzaovner. De 3 typene er gassdrevne pizzaovner, vedfyrte pizzaovner og elektriske pizzaovner.

1. Gassdrevne pizzaovner

Gassdrevne pizzaovner bruker stort sett propan eller naturgass som energikilde. Dette gir en jevn tilførsel av varme, samtidig som du får rask oppvarming.

Temperaturen kan potensielt bli veldig høy i gassdrevne pizzaovner. Samtidig er de enkle å bruke, og minner på mange måter om en vanlig gassgrill.

En gassdrevet pizzaovn passer godt til uteplassen, og krever samtidig en god del mindre vedlikehold enn vedfyrte pizzaovner. Ulempen er at man ikke får den autentiske røykfylte smaken som man får med en vedfyrt pizzaovn.

2. Vedfyrte pizzaovner

En vedfyrt pizzaovn tar seg også godt ut på uteplassen. Her får du en skikkelig autentisk smak pizzaen, og likt som med gassdrevne pizzaovner kan temperaturen bli svært høy.

Vedfyrte pizzaovner kan fyres opp med både ved og pellets, og krever derfor litt mer vedlikehold og rengjøring enn de gassdrevne og elektriske.

Samtidig må du påregne litt lengre tid for å varme opp pizzaovnen når du fyrer med ved. Etter vår mening er det likevel verdt det når man endelig får servert den gode og autentiske pizzaen!

3. Elektriske pizzaovner

Elektriske pizzaovner er godt egnet til innendørs bruk, og flere av produktene får enkelt plass på kjøkkenbenken.

Ulempen med elektriske pizzaovner er at man ikke får like høy temperatur som det man får med en vedfyrt eller gassdreven pizzaovn. Du vil heller ikke få den karakteristiske røyksmaken på pizzaen.

Fordelen med de elektriske pizzaovnene er at de er svært enkle i bruk, samtidig som de krever svært lite vedlikehold.

Avatar

Anders

Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.