Vinskap Test: Hvilket vinskap er best i test?

Vinskap: Hvilket er best i test?

Inneholder annonsørlenker

Vurderer du å anskaffe et vinskap til alle de gode vinene dine? Synes du det er vanskelig å vite hvilket som er best?

Det er jo viktig å oppbevare vinflaskene i riktig temperatur. Skal du langtidslagre vin, bør temperaturen ligge på 10-12°C. Hvis du ikke har en kjeller som holder denne temperaturen året rundt, bør du derfor investere i et vinskap.

Som med så mye annet, er det heller ikke helt enkelt å velge vinskap. Her kommer det mye an på hva du skal bruke det til og hvilke andre behov du har. Les videre for å se hvilket vinskap vi har kåret til best i test!

Test av Vinskap: Dette er våre favoritter

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av vinskap. Du kan lese mer om hvert vinskap lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Caso WineSafe 75
 2. BESTE MELLOMVALG - CaveCool Chill Topaz CC62SB
 3. Vestfrost FZ414W
 4. Cavin Scandinavian Collection 40
 5. Caso CS622 WineSafe 12

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Caso Winesafe 75

BEST I TEST - Caso WineSafe 75

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
caso winesafe 75
Kapasitet: 75 flasker Antall hyller: 4 hyller UV-beskyttelse: Ja Energiforbruk: 150 kWh/år Støynivå: 43 dB Høyde: 100 cm Bredde: 59 cm Dybde: 63 cm Vekt: 51,5 kg

Caso WineSafe 75 er det vi kan kalle en brukerfavoritt som vi finner i mange hjem. Dette er et frittstående vinskap, som du kan plassere der du ønsker, så lenge du har tilgang til en stikkontakt. Det er også viktig å huske at det må stå med avstand til vegg og møbler på alle sidene.

God kapasitet og lavt strømforbruk

Til tross for at vinskapet tar relativt lite plass, rommer det hele 75 flasker. Dette gjelder da standardflasker på 0,75 liter. Innvendig finner du 4 trehyller som kan justeres.

Med dette skapet trenger du ikke å være redd for strømregningen. Vinskapet går inn under energiklasse A, som i praksis gir lite utslag på strømregning. Derfor vil ikke strømforbruket gå i taket, selv om skapet må stå på hele tiden.

3-lags isolert glass

Døren på Caso WineSafe 75 er laget av 3-lags isolert sikkerhetsglass med innebygget UV-beskyttelse som beskytter vinflaskene dine. På denne måten skjermes vinen for sollys, og vinskapet bevarer aromaen i vinen ekstra godt. Dette liker vi!

Ellers har Caso WineSafe 75 har kun én temperatursone. Derfor passer dette skapet best hvis du enten skal langtidslagre vin, eller skal oppbevare vintyper som har samme anbefalte serveringstemperatur. Temperaturen stilles med et LED-display med blått lys. Brukervennlig!

Oppsummert

Caso WineSafe 75 er en svært god modell som holder en jevn og stabil temperatur. Samtidig er vinskapet stillegående, så det ikke vil plage deg nevneverdig.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Caso WineSafe 75 er praktisk innredet, og enkelt å rengjøre!

Fordeler

 • Innvendig lys.
 • Justerbare trehyller.
 • Blått LED-display.
 • UV-beskyttet glassdør.
 • Stilig design.
 • Lavt energiforbruk.

Ulemper

 • Kun én temperatursone.

2. CaveCool Chill Topaz CC62SB

BESTE MELLOMVALG - CaveCool Chill Topaz CC62SB

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
cavecool chill topaz cc62sb
Kapasitet: 62 flasker Antall hyller: 3 hyller UV-beskyttelse: Ja Støynivå: 44 dB Høyde: 85 cm Bredde: 55 cm Dybde: 56,5 cm Vekt: 38 kg

CaveCool Chill Topaz CC62SB lar deg oppbevare 62 flasker. Dette frittstående vinskapet består av 3 faste trehyller, som gir god stabilitet til vinflaskene når de lagres.

2 temperatursoner i vinskapet

Likt som mange andre vinskap i denne testen er også Chill Topaz CC62SB utstyrt med 2 ulike temperatursoner. Her kan du enkelt fintilpasse temperaturen avhengig av om vinen skal langtidslagres, eller om den skal være serveringsklar. Etter vår mening er dette et must-have på vinskap av en viss størrelse, da man tross alt sjeldent lagrer 62 serveringsklare vinflasker.

Vi setter også pris på at den øverste sonen har plass til 32 flasker og kan stilles inn på 5-12 °C. Den nederste sonen har plass til 30 flasker og kan stilles inn på 12-18 °C.

Enkel innstilling av temperaturen

Temperaturen stilles enkelt via LED-displayet, som befinner seg på innsiden av vinskapet. Litt tungvindt at man må åpne vinskapet for å justere temperaturen, men alt i alt har det ikke gitt spesielt stort trekk i vår test.

Det er jo relativt sjeldent at man faktisk behøver å justere temperaturen!

UV-beskyttet glassdør

CaveCool Chill Topaz CC62SB har en UV-beskyttet glassdør, som beskytter vinflaskene dine mot sollys. Dette bidrar til å bevare aromaen i vinen, og er en spesielt viktig funksjon ved langtidslagring.

På siden av døren finner du også et hull, som fungerer som et håndtak. Skapet er på den måten enkelt å åpne, uten at du trenger å sette igjen fingermerker på glassdøren!

På den negative siden bemerker vi oss for øvrig at hyllene ikke kan justeres. Ingen stor krise, men i blant er det jo fint å organisere vinskapet slik man selv ønsker.

Alt i alt er vi likevel fornøyde med Chill Topaz, og sammenlignet med mange andre vinskap er prislappen så absolutt fornuftig!

Fordeler

 • 2 temperatursoner.
 • Dobbeltisolert glassdør.
 • LED-display.
 • Romslig.

Ulemper

 • Litt mye støy.
 • Hyllene kan ikke justeres.

3. Vestfrost FZ414W

Vestfrost FZ414W

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
vestfrost fz414w
Kapasitet: 197 flasker Antall hyller: 7 hyller UV-beskyttelse: Ja Energiforbruk: 175 kWh/år Støynivå: 39 dB Høyde: 186 cm Bredde: 59,5 cm Dybde: 59,5 cm Vekt: 85 kg

Vestfrost FZ414W er vinskapet for deg som ønsker optimal oppbevaring av vinflaskene dine.

2 temperatursoner

Med Vestfrost FZ414W får du et vinskap med to temperatursoner, som betyr at du kan oppbevare vinflasker ved to ulike temperaturer.

Du kan for eksempel bruke den ene sonen til langtidsoppbevaring av vin, mens den andre kan brukes for serveringsklare viner. Begge sonene kan stilles inn på 5-22 °C. God fleksibilitet!

Ekstremt god kapasitet

Vestfrost FZ414W kan både bygges inn som en integrert løsning, eller stå fritt. Samtidig har skapet plass til svimlende 197 vinflasker, hvor alle flaskene legges hals mot hals.

Hyllesystemet består av én presentasjonshylle, én trehylle med fullt uttrekk, én integrert hylle og fire regulerbare trehyller.

UV-beskyttet glassdør og enkelt kontrollpanel

Vi i redaksjonen setter også pris på at Vestfrost FZ414W er utstyrt med en UV-beskyttet glassdør, som sikrer at vinen ikke forringes av solstråler.

Samtidig er det enkelt å holde oversikten over temperaturen i begge sonene. Årsaken til dette er det praktiske LED-displayet, som til enhver tid gir oversikt den nåværende temperaturen i skapet. Helt supert!

Vestfrost FZ414W fremstår rett og slett som svært eksklusivt. Med en vibrasjonsdempende prosessor kan du føle deg trygg på at vinen ikke blir ødelagt av rystelser. I tillegg vil trehyllene også være med på å dempe på ristingen.

Som mange vet er det også viktig at vinen ikke forurenses av dårlig luft. Vi registrerer derfor med glede at Vestfrost FZ414W har et eget luftfilter som sørger for at luftsirkulasjonen og rensing av luften pågår kontinuerlig.

På den negative siden er ikke Vestfrost FZ414W det mest energivennlige vinskapet på markedet, men det er langt fra en versting. Vinskapet har et gjennomsnittlig årlig energiforbruk på 129 kWh.

Alt i alt er vi imponerte over dette vinskapet. Et realt premiumvalg!

Fordeler

 • 2 temperatursoner.
 • Justerbare trehyller.
 • Plass til 197 flasker.
 • UV-beskyttet glassdør.

Ulemper

 • Litt mye støy.
 • Litt høyere pris enn flere av konkurrentene.

4. Cavin Scandinavian Collection 800

Cavin Scandinavian Collection 40

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Cavin Scandinavian Collection 40
Kapasitet: 40 flasker Antall hyller: 5 hyller UV-beskyttelse: Ja Støynivå: 40 dB Høyde: 82 cm Bredde: 60 cm Dybde: 57 cm Vekt: 49 kg

Cavin Scandinavian Collection 40 er et innebygd vinskap som rommer 40 vinflasker, og er utstyrt med UV-beskyttede glass.

Elegant og praktisk design

Vinskapet Cavin Scandinavian Collection 40 kombinerer funksjonalitet med stil. Med kapasitet til å lagre opptil 40 vinflasker samtidig, er dette vinskapet et perfekt tilskudd til ethvert kjøkken, og tilbyr en raffinert løsning for å oppbevare ditt utvalg av viner.

Tilgjengelig i to fargevarianter, sort og rustfritt stål, passer det fint inn i en rekke interiørstiler. Den svarte versjonen er ideell for en moderne estetikk, mens den rustfrie stålversjonen gir et klassisk, tidløst uttrykk.

Praktisk temperaturjustering

Cavin Scandinavian Collection 40 gjør det godt når det kommer til å opprettholde ideelle lagringsforhold for vin. Med 2 justerbare temperatursoner, lar vinskapet deg lagre vinen på temperaturer mellom 5-20 ° C.

Displayet på skapet viser tydelig temperaturen, noe som gjør det enkelt å overvåke og justere etter behov. Her er det lagt godt til rette for at vinen holder den temperaturen den skal!

Støyredusering og ekstra funksjoner

En fordel med Cavin Scandinavian Collection 40 er det lave lydnivået på 40 dB. I tillegg til dette, er vinskapet utstyrt med LED-belysning, som gir deg et klart overblikk over vinene dine og tilfører en tiltalende visuell estetikk.

Uttrekkshyllene er laget av tre, noe som gir et elegant preg og forenkler organiseringen og tilgangen til vinflaskene dine.

UV-beskyttelse for optimal vinbevaring

En viktig egenskap ved dette vinskapet er glassdøren med UV-beskyttelse. Med Cavin Scandinavian Collection 40 får vinen god beskyttelse, og vil dermed holde lengre.

Oppsummert

Cavin Scandinavian Collection 40 er et stilig innebygd vinskap. Vinskapet er utstyrt med 2 temperatursoner, og UV-beskyttet glass!

Fordeler

 • 2 temperatursoner.
 • UV-beskyttet glass.
 • Fornuftig støynivå.
 • Tilgjengelig i 2 farger.

Ulemper

 • Må integreres.
 • Rommer kun 40 flasker.

5. Caso CS622 WineSafe 12

Caso CS622 WineSafe 12

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
caso cs622 winesafe 12
Kapasitet: 12 flasker Antall hyller: 3 hyller UV-beskyttelse: Ja Energiforbruk: 127 kWh/år Støynivå: 39 dB Høyde: 51,5 cm Bredde: 39,5 cm Dybde: 55,0 cm Vekt: 23,5 kg

Med Caso CS622 WineSafe 12 får du mye for pengene. Tyske Caso er kjent for å levere vinkjølere av høy kvalitet, og det vises også med dette skapet.

Designet på vinskapet kan minne om et pengesafe, derav navnet «WineSafe». Nå er det jo ikke penger, men vin som skal lagres her, og det kan du gjøre med visshet om at vinen din er i trygghet.

Lite og hendig vinskap

Dette skapet er relativt lite og rommer kun 12 flasker. Det er derfor også kun én temperatursone. Hyllene er av tre, som minimerer ristingen.

Via det innebygde LED-displayet kan du også enkelte justere temperaturen. Dette liker vi!

1 temperatursone

Siden det kun er én kjølesone, må du altså velge hvilken vintype du ønsker å ha serveringsklar. Skal du langtidslagre vin, er det ikke så farlig, da disse likevel bør lagres på rundt 12-13 °C. Derimot er det mulig å kjøpe 2 av disse rimelige skapene, så du kan ha ett skap til hver type vin. Det er nemlig ikke noe problem å stable 2 av disse skapene oppå hverandre.

Caso CS622 WineSafe 12 er et lekkert, frittstående vinskap som tar seg godt ut. Er du en småsamler, er dette perfekt for deg. Har du derimot planer om å få en stor samling, bør du nok gå for en større modell.

Prislappen er også fornuftig nok. Det skulle tross alt bare mangle, da vinskapet kun rommer 12 flasker.

Fordeler

 • Svært prisgunstig.
 • Kan stables.
 • UV-beskyttet glassdør.

Ulemper

 • Kun plass til 12 flasker.
 • Kun én temperatursone.
 • Litt høyt strømforbruk.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket vinskap er best i test?

Her hos oss har vi valgt å kåre Caso WineSafe 75 til det beste vinskapet.

Dette er en solid brukerfavoritt som rommer hele 75 flasker!

down-arrow Bør vinskapet ha én eller to temperatursoner?

Det kommer an på hva du skal bruke skapet til. Skal du langtidslagre vin, kan du fint ha én sone, da all vin trives best i 10-12 grader når den lagres over tid.

Skal du derimot ha både rødvin, hvitvin og rosévin serveringsklart, er det lurt å gå for to soner.

down-arrow Hvorfor bør jeg investere i et vinskap?

I et vinskap er du sikret at vinen din oppbevares ved riktig og stabil temperatur. Samtidig vil nivået av fuktighet være riktig.

Hvis vinen din oppbevares for fuktig, vil korken bli gjennomtrukket av fuktighet og vinen din forringes.

Er fuktigheten derimot for lav, vil korken tørke ut og flasken blir ikke lenger tett. Det vil da komme luft inn i flasken og vinen oksideres. Et kjøleskap klarer ikke disse oppgavene like godt.

down-arrow Ved hvilken temperatur bør vin langtidslagres?

Det kommer an på om du skal langtidslagre vin eller ha serveringsklar vin.

Den ideelle temperaturen å langtidslagre vin på, er cirka 12 grader. Dette gjelder både rødvin, hvitvin, rosévin og musserende vin/champagne.

down-arrow Hva er riktig serveringstemperatur på vin?

Det kommer an på hvilken type vin du skal servere.

En søt, halvtørr hvitvin, samt musserende viner og champagne smaker best ved rundt 5-6 grader. En tørrere hvitvin bør ha 8-12 grader.

En rødvin som er ung og lett bør serveres på cirka 11-13 grader. Er det en mer fyldig og tung rødvin, kan den med fordel ha 16-18 grader.

down-arrow Hva er forskjell på integrert, innebygd og frittstående vinskap?

Et integrert vinskap kan du bygge inn i kjøkkeninnredningen, på lik linje som du kan med f.eks.  stekeovner, mikrobølgeovner og kaffemaskiner. Dette er den mest stilige løsningen, da det blir en helhet med resten av innredningen.

Et innebygd vinskap kan du sette i en åpen nisje i kjøkkeninnredningen, eksempelvis under kjøkkenbenken eller der det tidligere har vært et skap.

Et frittstående vinskap kan du sette akkurat der du ønsker. Det er derimot viktig at disse skapene har litt avstand fra vegg og møbler på alle sider, på grunn av lufting.

down-arrow Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper et vinskap?

Det er enkelte ting du bør tenke gjennom før du velger deg ut et vinskap.

 1. Hvor skal vinskapet stå? Innebygd, frittstående eller integrert?
 2. Hva skal vinskapet brukes til? Servering eller lagring?
 3. Hvor mange flasker skal det romme? Her bør du tenke litt fremtidsrettet.
 4. Hvor høyt er støynivået?
 5. Energiforbruket. Bør naturligvis være lavt!
 6. Hvilket design ønsker du? Hva passer best der du ønsker at skapet skal stå?
 7. Hvilke funksjoner er viktig for deg?
 8. Trenger du et skap med én eller to temperatursoner?

Det er spesielt viktig at du trenger fremtidsrettet. Hvis du akkurat har begynt på vinsamlingen, men planlegger at den skal bli kraftig utvidet, bør du gå for et større skap enn det du har behov for her og nå.

Skal du kun ha et skap til å få riktig temperatur på vinen før servering, trenger du naturligvis ikke et skap som rommer over 100 vinflasker.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social