Frittstående basseng i hagen: Best i Test 2023

Frittstående basseng

Et frittstående basseng i hagen kan være artig for både store og små. Vi har tatt en titt på markedet, og kåret det vi mener er de beste frittstående bassengene på markedet. Hvilket basseng ble best i test?

Barna har lenge mast på at de skal få et basseng i hagen. Sakte, men sikkert begynner også du å falle litt for fristelsen. Det hadde jo tross alt vært litt behagelig med et basseng hvor man kan kjøle seg ned i løpet av sommeren?

Det store spørsmålet er naturligvis hvilket basseng man skal velge. Det finnes mange produkter på markedet, og ikke alle er av like god kvalitet. Vi har derfor tatt en grundig titt på det norske markedet, og kåret det vi mener er de beste hagebassengene.

De beste hagebassengene – Best i Test 2023

Kort oppsummert er dette rangeringen i vår test av badebasseng for hagen. Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Steel Pro Max Z0
 2. BESTE PREMIUMVALG - Power Steel A1
 3. BESTE BUDSJETTVALG - Paradise Palms
 4. Power Steel X2
 5. Swing Pools Elite Wicker

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Steel Pro Max Z0

BEST I TEST - Steel Pro Max Z0

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Steel Pro Max Z0
Konstruksjon: Rustfritt metall Volum: 15 232 liter Diameter: 4,27 meter Høyde: 1,22 meter Stige: Nei Avløpsventil: Ja Rustbestandig: Ja Garanti: 2 år

Steel Pro Max Z0 er et romslig og solid frittstående basseng fra den anerkjente leverandøren Bestway. Her kan alle i familien kose seg i vannet samtidig!

Et stort basseng med solide materialer

Totalt får man plass til 15 232 liter i Steel Pro Max Z0. Med en diameter på hele 4,27 meter er dette en av de større frittstående bassengene i denne prisklassen. Samtidig er dybden 1,22 meter, slik at barna enkelt kan svømme litt rundt i bassenget.

Til tross for den lave prisen er Steel Pro Max Z0 utstyrt med en overraskende solid konstruksjon. Rammen er produsert av værbestandig rustfritt metall. Samtidig er den robuste DuraPlus-duken svært holdbar. Mye av årsaken til dette er det solide PVC-materialet, samt at duken er bestående av 3 ulike lag. I praksis får man et godt frittstående basseng som vil holde i mange sesonger fremover.

Ikke mye styr med monteringen

Selve monteringen omtales også som enkel, til tross for at bassenget settes opp med en egen ramme. Om dere er 2 stykker vil det ta omtrentlig 20 minutter å sette opp bassenget. Tilsvarende er demonteringen like enkel, og avløpsventilen gjør det enkelt å tømme bassenget for vann. Det er heller ikke behov for ekstra verktøy, hverken ved montering eller demontering. Dette liker vi!

Likt som de andre badebassengene fra Bestway leveres også Steel Pro Max Z0 som en komplett pakke. I pakken får du med selve bassenget, en filterpumpe, et reparasjonssett, instruksjonsmanual og et eget filter til bassenget. Dette er noe vi setter pris på, da man ellers måtte kjøpt inn alt dette på egenhånd. Enkelt og brukervennlig når alt samles i en komplett pakke!

Designmessig har vi også lite å utsette på Steel Pro Max Z0. Sammenlignet med eksempelvis Power Steel X2 er Steel Pro Max Z0 langt mer trendig og stilrent. Dette bassenget passer inn hos de aller fleste!

Oppsummert

Bestway Steel Pro Max Z0 er et rimelig frittstående basseng, som gir god plass for hele familien. Rammen fremstår som robust, og monteringen er gjort på kun 20 minutter!

Fordeler

 • Rask montering.
 • Fornuftig pris.
 • Stilig design.
 • Rustfritt metall.
 • Solid DuraPlus-materiale.
 • Komplett pakke.
 • Egen avløpsventil.

Ulemper

 • Stige medfølger ikke.

2. Power Steel A1

BESTE PREMIUMVALG - Power Steel A1

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Powersteel A1
Konstruksjon: Rustfritt metall Volum: 26 000 liter Diameter: 5,49 meter Høyde: 1,32 meter Stige: Ja Avløpsventil: Ja Rustbestandig: Ja Garanti: 2 år

Power Steel A1 er et realt premiumvalg for deg som vil ha det beste av det beste.

Et av de største frittstående bassengene på markedet

Dette hagebassenget fra Bestway rommer hele 26.000 liter. Sagt med andre ord – dette er et av de største frittstående bassengene som er å få tak i på markedet.

Produsenten oppgir ikke nøyaktig hvor mange det er plass til i bassenget. Med en diameter på hele 5,49 meter kan du likevel føle deg trygg på at både familie og venner kan hygge seg i bassenget. Tilsvarende er høyden hele 1,32 meter. Grunt nok til at man fint kan stå oppreist, men samtidig dypt nok til at man kan dykke under med hele kroppen. Dette liker vi!

Robust konstruksjon

Veldig mange frittstående basseng er produsert i plast. Vi registrerer derfor med glede at rammen til Power Steel A1 leveres i rustbestandig metall.

Etter å ha mottatt bassenget trenger du kun å feste den robuste Tri-Tech PVC-duken til rammen, og du er i gang. PVC-duken er bestående av 5 lag, og er forsterket i skjøtene for å sikre lengre levetid.

Enkel montering

Selve monteringen omtales faktisk som lekende lett. Om dere er 2 personer tar det ikke mer enn 30 minutter å montere hele bassenget. Demonteringen er like enkel, og avløpsventilen gjør det enkelt å tømme bassenget når sesongen er over.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Bestpools.no har valgt å levere Power Steel A1 som en komplett pakke. I tillegg til selve bassenget får du også med et bassengtrekk, en stige, filterpumpe, ChemConnect-dispenser og eget filter til bassenget. En komplett pakke, enkelt og greit!

Til sist ønsker vi også å nevne at produktet leveres med en garantitid på 2 år. Et godt kvalitetsstempel!

Oppsummert

Bestway Power Steel A1 er et stort hagebasseng som passer godt for deg som vil ha det beste. I den komplette pakken finner du alt du måtte trenge av tilleggsutstyr, og monteringen går lekende lett!

Fordeler

 • God plass i bassenget.
 • Komplett pakke.
 • Enkel montering.
 • Egen stige.
 • 2 år garanti.
 • Avløpsventil.
 • Rustbestandig materiale.

Ulemper

 • Tar stor plass i hagen.

3. Paradise Palms

BESTE BUDSJETTVALG - Paradise Palms

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bestway Paradise Palms
Konstruksjon: PVC Volum: 9677 liter Diameter: 4,57 meter Høyde: 0,84 meter Stige: Nei Avløpsventil: Nei

Artigere design enn det man finner på Bestway Paradise Palms skal man vel lete lenge etter. Dette bassenget passer perfekt for barna, samtidig som det også er god plass for voksne i bassenget.

Et stort oppblåsbart basseng

Ulikt mange andre basseng i denne testen er Bestway Paradise Palms oppblåsbart. Her har man altså ingen stor ramme som tar mye plass. Samtidig omtales både monteringen og demonteringen som svært enkel, og vil ikke ta stort mer enn 10 minutter. Her har man enkelt og greit å gjøre med et brukervennlig og enkelt frittstående basseng. Dette liker vi!

Totalt rommer Paradise Palms 9.677 liter, og har faktisk en diameter på hele 4,57 meter. Sammenlignet med andre barnebasseng i denne prisklassen er det altså god plass i bassenget. Høyden på bassenget er 0,84 meter. Her er det lagt til rette for at barna også kan dykke litt under vann når de voksne følger med!

Konstruksjonen holder over lengre tid

Til tross for at dette er et relativt rimelig basseng er konstruksjonen overraskende god. Tradisjon tro leveres også Paradise Palms med Bestway’s egne Tri-Tech konstruksjon som sikrer ekstra god styrke og holdbarhet. PVC-materialet er bestående av 5 lag, og gir derfor god beskyttelse også i skjøtene.

Når bassenget skal monteres opp er det heller ikke behov for noe ekstra verktøy. Hele prosessen er godt beskrevet i instruksjonsmanualen, og det trengs ingen profesjonell hjelp for å sette opp bassenget. Dette bør de fleste få til!

Gøyal vannspruter

Det som gjør Paradise Palms til et ekstra spesielt barnebasseng er nok likevel den gøyale vannspruteren. På siden av bassenget er det plassert en liten palme, og på toppen av denne spruter det ut vann. Artig for barna!

Ellers setter vi også pris på at Bestway Paradise Palms leveres som en komplett pakke, med både filterpumpe, instruksjonsmanual og reparasjonssett.

Kort oppsummert

Bestway Paradise Palms byr på god plass og mye moro. Vannspruteren er et flott tilskudd for de minste!

Fordeler

 • Veldig rask montering.
 • Gøyal vannspruter.
 • Komplett pakke.
 • Solid PVC-materiale.
 • God plass i bassenget.
 • Rask demontering.

Ulemper

 • Mindre solid da konstruksjonen ikke har egen ramme.

4. Power Steel X2

Power Steel X2

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Bestway Power Steel X2
Konstruksjon: Rustfritt metall Volum: 7250 liter Mål (Lengde x Bredde): 4,27 x 2,50 meter Høyde: 1 meter Stige: Ja Avløpsventil: Ja Rustbestandig: Ja Garanti: 2 år

Power Steel X2 er et frittstående basseng levert av den anerkjente leverandøren Bestway. Bassenget er ovalt i formen, og gir god plass for 6 – 8 personer.

Oval form på bassenget

Sammenlignet med et rundt basseng byr den ovale formen på visse fordeler. Med en oval form er det enklere å svømme frem og tilbake i bassenget. Samtidig passer bassenget bedre for diverse vannleker. Hva med å sette opp et nett og spille vanntennis i bassenget?

Bassenget er også ganske så stort. Lengden er 4,27 meter, og bredden er 2,5 meter. Samtidig gir høyden på 1 meter mulighet for at man kan dykke litt!

Samme robuste ramme som de andre bassengene

Selve konstruksjonen til Power Steel X2 er den samme som de andre store bassengene fra Bestway. Rammen er bestående av rustbestandig metall. Duken som festes til rammen er produsert med Bestway’s egne 5-lags Tri-Tech materiale.

Dette PVC-materialet gir god beskyttelse mot norske værforhold, og takler samtidig både UV-stråler og klor. Dette liker vi!

Montering av bassenget er også enkel. Du trenger simpelthen å sette opp rammen og feste PVC-duken, og vipps. Bassenget er klart for og fylles med vann!

Komplett pakke

Vi i redaksjonen setter pris på at også Power Steel X2 leveres som en komplett pakke. I pakken får du med både filterpumpe, ChemConnect-dispenser og eget filter til bassenget. Den praktiske sikkerhetsstigen gjør også at man kan gå inn og ut av bassenget på en trygg måte.

På den negative siden synes vi selve designet på bassenget kunne vært litt mer moderne. Her finner man nok likevel mange ulike meninger, og du må nok bare ta en titt på bassenget og gjøre deg opp en mening selv.

Oppsummert

Bestway Power Steel X2 gir god plass for 6 -8 personer. Den ovale formen gjør at man enkelt både kan svømme og drive med vannleker i bassenget!

Fordeler

 • Solid konstruksjon.
 • Rustbestandig materiale.
 • Komplett pakke.
 • Sikkerhetsstige.
 • Enkel montering.
 • Solid PVC-materiale.

Ulemper

 • Litt kjedelig og anonymt design.
 • Mindre enn enkelte andre modeller fra Bestway.

5. Swing Pools Elite Wicker

Swing Pools Elite Wicker

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Swing Pools Elite Wicker
Konstruksjon: PVC Volum: 20 000 liter Diameter: 4,88 meter Høyde: 1,22 meter Stige: Nei

Elite Wicker er produsert av Swing Pools, og leveres med et trendy og stilrent design.

God plass i bassenget

Bassenget har en diameter på 4,48 meter, og rommer totalt 20.000 liter. I praksis gjør dette at 6 – 8 personer enkelt kan bade i bassenget samtidig, med god plass. I tillegg har bassenget en høyde på hele 1,22 meter. Her kan både barn og voksne ta seg en dukkert!

Den pulverlakkerte rammen står stødig på bakken, og trykknappene gjør den svært enkel å montere. Om dere er 2 stykker trenger dere ikke sette av noe særlig mer enn 30 minutter for å komme i gang. Enkelt og brukervennlig!

Slitesterke materialer

Selve bassengveggene er produsert med et slitesterkt Polystrength PVC-materiale. Dette skal bidra til å sikre lang levetid på bassenget, og samtidig forhindre at duken revner opp i skjøtene. På billige badebasseng er dette et relativt vanlig problem, og vi setter derfor pris på at Swing Pools gjør sitt for å unngå det.

Vi i redaksjonen bemerker oss også at PVC-materialet er punkteringsfritt. Om du skulle være uheldig å komme inntil bassenget med skarpe gjenstander skal dette altså gå helt fint i følge produsenten.

Med Elite Wicker får man altså god plass i bassenget, og både rammen og bassengduken er produsert av solide materialer. På den negative siden savner vi likevel litt ekstrautstyr her. Både rengjøringssett, filter og reparasjonssett må kjøpes separat.

Kort oppsummert

Swing Pools Elite Wicker er et trendy og stilrent badebasseng. Rammen er solid, og prisnivået er så absolutt fornuftig.

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Stilrent design.
 • God høyde.
 • Rommer 20.000 liter.
 • Enkel montering.
 • Polystrength PVC-materiale.

Ulemper

 • Leveres uten ekstrautstyr.

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilket basseng er best i test?

I vår test av frittstående hagebasseng har vi kåret Steel Pro Max Z0 til best i test.

Dette er et rimelig frittstående basseng, som gir god plass for hele familien.
Rammen fremstår som robust, og monteringen er gjort på kun 20 minutter!

down-arrow Er frittstående basseng i hagen søknadspliktig?

Generelt sett er det ikke slik at man må sende inn en søknad for å sette opp et frittstående basseng i hagen.

Dette fremkommer av plan- og bygningsloven (pbl) § 20-5:

Privat badestamp, jacuzzi eller boblebad som ikke er koblet til vann- eller avløpsanlegg kommer ikke inn under bygningslovens bestemmelser.

Dette kan ganske enkelt tolkes dithen at frittstående svømmebasseng i hagen, som manuelt fylles med vann, ikke er søknadspliktig.

Vi har også forhørt oss med vår kommune, og fikk også der bekreftelse på at et slikt basseng ikke er søknadspliktig.

Reglene kan for øvrig variere litt fra kommune til kommune. Om du skulle være usikker er det bare å slå på tråden til kommunen, så får du raskt svar på det du måtte lure på!

down-arrow Burde man bruke kjemikalier i vannet?

For å holde badebassenget så rent som overhodet mulig bør du bruke kjemikalier i vannet. Dette sikrer at du unngår uønske bakterier i bassenget.

Nøyaktig hvilke kjemikalier som bør brukes i vannet varierer litt fra basseng til basseng. Klor er så godt som alltid nødvendig, men vi anbefaler at du sjekker med leverandøren for nøyaktige instruksjoner.

down-arrow Hvor mye koster et frittstående hagebasseng?

Som med alt annet er det store prisvariasjoner for frittstående hagebasseng. Hvor mye du må ut med varierer basert på mange faktorer.

Størrelsen på bassenget har naturligvis en god del å si for prisen. Konstruksjon og mulighet for pumpetilkobling vil også påvirke prisen.

De enkleste, små barnebassengene koster ikke nødvendigvis mer enn en tusenlapp. Større og dypere basseng hvor mange kan bade samtidig koster en hel der mer enn dette, gjerne omkring 10.000 – 12.000 kroner.

down-arrow Er det trygt å bade i et frittstående hagebasseng?

Det er ikke farligere å bade i et frittstående basseng enn andre basseng.

Uansett hvor grunt eller lite bassenget er bør barn naturligvis alltid holdes under oppsikt mens de bader!

Les også: Test av oppblåsbare boblebad

Avatar

Henriette Sundfjord

Henriette er en av vår dyktige produkttestere. Hun har lang erfaring som tekstforfatter, og er alltid grundig i sitt arbeid. Produkttestene gjennomføres med omhu, og du kan føle deg trygg på at vurderingene er både nøyaktige og innsiktsfulle.
linkedin-social facebook-social instagram-social webpage-social