Aroma Diffuser: Se hvilke som er best i test

Aroma Diffuser

Inneholder annonsørlenker

Er du på utkikk etter en enkel måte for å skape en avslappende og velduftende atmosfære i hjemmet? Vi har sett nærmere på hvilke aroma diffusere som er best i test!

Aroma diffusere har i den siste tiden blitt mer populære blant forbrukerne. De skaper en behagelig og velduftende atmosfære i hjemmet ved å spre de eteriske oljene ut i luften. Samtidig tar flere av produktene seg godt ut både i stua og på soverommet.

I denne artikkelen ser vi nærmere på flere ulike aroma diffusere. Vi går gjennom både fordeler og funksjonsnivå, og gir deg samtidig god informasjon om hvordan du finner den beste aroma diffuseren.

Gjennomgang av aroma diffusere: Mange gode valg

Oppsummert er dette aroma diffuserne vi har valgt å inkludere i vår gjennomgang. Du kan lese mer om hver diffuser lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Volant Aroma Steindiffuser
 2. Aurora Zen Diffuser
 3. Therasage TherAroma
 4. Hay Chim Chim

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Volant Aroma Steindiffuser

Volant Aroma Steindiffuser

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Volant Aroma Steindiffuser
Produsent: Volant Materiale: BPA-fri plast / porselen Kapasitet: 100 ml / 40 m² Driftstid: 10 timer Diameter: 8,6 cm Høyde: 17,9 cm

Aroma diffuseren Volant Aroma byr på en kombinasjon av moderne skandinavisk design og effektivitet.

Unikt design og fargevalg

Det første vi tenker over med Volant Aroma er det elegante og minimalistiske designet.

Designeren har vært tydelig inspirert av skandinaviske elementer, og diffuseren sklir rett inn i ethvert nordisk hjem. Vi liker spesielt den matte overflaten, som gir en diskré og sofistikert stil til diffuseren.

Volant Aroma er håndlaget, og er tilgjengelig i 4 spennende farger. De tilgjengelige fargene er hvit, grå, terrakotta og svart. Materialet er bestående av BPA-fri plast og porselen.

Det hvite LED-lyset på diffuseren gir en behagelig atmosfære, og kan naturligvis skrus av ved behov. Perfekt når diffuseren skal brukes på soverommet!

Godt utvalg av oljer fra Volant

Volant byr på et godt utvalg av eteriske oljer av høy kvalitet. Her kan du enkelt skape den perfekte atmosfæren ved å velge den duften du foretrekker.

Enten du ønsker mer avslapning, energi, konsentrasjon eller annet kan oljene fra Volant bidra til å skape den rette stemningen. Med diffuseren er det enkelt å spre duftene, og få en unik og personlig atmosfære.

Merk at de eteriske oljene ikke er inkludert i prisen – disse må kjøpes separat.

Basert på ultralydteknologi

Steindiffuseren Volant Aroma bruker ultralydteknologi for å spre duftene. Den keramiske skiven vibrerer og skaper kjølig, luktfri vanndamp som effektivt bryter ned de eteriske oljene og sprer dem i rommet.

Diffuseren kan brukes i rom med en størrelse inntil 40 m², og vil også bidra til å tilføre litt fuktighet til luften.

God driftstid og brukervennlige løsninger

Med en driftstid på opptil 10 timer kan du nyte duftene over lengre tid. Diffuseren er utstyrt med 2 driftsinnstillinger. Du kan enten velge kontinuerlig driftsmodus eller intervall-driftsmodus.

Med kontinuerlig modus vil diffuseren tilføre duft til rommet konstant, mens intervallfunksjonen vil aktivere diffuseren hvert 30. sekund.

Så snart beholderen er tom vil diffuseren automatisk skru seg av. Det liker vi!

Kort oppsummert

Volant Aroma er en håndlaget aroma diffuser, produsert med et stilig skandinavisk design.

Aroma diffuseren takler områder inntil 40 m², og er tilgjengelig i 4 ulike farger!

Fordeler

 • Stilig design.
 • Finnes i flere farger.
 • Ultralydteknologi.
 • Tilfører fuktighet.
 • God driftstid.
 • 2 moduser.
 • Skrur seg automatisk av.

Ulemper

 • Ikke den største vanntanken.
 • Eteriske oljer er ikke inkludert i prisen.

2. Aurora Zen

Aurora Zen Diffuser

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Aurora Zen Diffuser
Produsent: Aurora Materiale: Keramikk Driftstid: 5 - 6 timer Kapasitet: 150 ml Diameter: 9,8 cm Høyde: 17,5 cm Vekt: 685 g

Aurora Zen er en håndlaget keramikkdiffuser som tar seg godt ut i hjemmet.

Elegant og stilrent design

Aurora Zen er en håndlaget keramikkdiffuser som passer perfekt inn i ethvert hjem med sitt elegante og stilrene design. Med en sval og sansestimulerende damptåke, forfrisker Aurora Zen hjemmet ved hjelp av tilnærmet lydløs ultrasonisk teknologi.

I praksis fungerer Aurora Zen ved at ultralydvibrasjonen bryter ned de tilsatte eteriske oljene, slik at de spres i luften som mikroskopiske partikler. Resultatet er en god duft i luften som virkelig setter stemningen.

Aroma diffuseren rommer totalt 150 ml. Sammenlignet med andre diffusere i samme prisklasse er dette faktisk 50% bedre volumkapasitet!

Brukervennlige løsninger

Aurora Zen fremstår som en brukervennlig aroma diffuser. Via MIST-innstillingen på diffuseren kan du sette ønsket brukstid, og angi om de eteriske oljene skal spres kontinuerlig eller intervallbasert. Med det intervallbaserte programmet spres duften hvert 30. sekund.

Vi i redaksjonen setter også pris på timer-funksjonen. Med denne kan du selv velge om diffuseren skal skrus på om 1, 2 eller 4 timer. Via Light-knappen kan du samtidig skifte farge på LED-lyset til diffuseren.

4 ulike farger

Når du skal bestille Aurora Zen kan du fritt velge mellom 4 ulike farger. De tilgjengelige fargene er terrakotta, hvit, grå og svart.

Vi i redaksjonen liker nok aller best terrakotta-fargen. Med denne fargen tilfører diffuseren en stilig farge til rommet – i tillegg til god duft, selvfølgelig.

Vedlikehold og rengjøring

For å sikre at aroma diffuseren holder så lenge som mulig bør du rengjøre den regelmessig. Etter diffuseren har vært i bruk bør du tømme den for vann og olje, og rengjøre med en våt klut.

Samtidig bør du unngå å bruke vann som er varmere enn 20 grader. Kaldt vann reduserer risikoen for mugg og dannelse av bakterier.

Oppsummert

Aurora Zen er en stilig aroma diffuser som benytter seg av ultralydsteknologi.

Diffuseren er stillegående, og byr på mange tilpasningsmuligheter!

Fordeler

 • 2 moduser.
 • Flere ulike farger.
 • Ultralydteknologi.
 • Lavt støynivå.
 • Timer-funksjon.
 • Stilig design.
 • Grei driftstid.

Ulemper

 • Ikke den største vanntanken.
 • Eteriske oljer kjøpes separat.

3. Therasage Theraroma

Therasage TherAroma

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Therasage Theraroma
Produsent: Therasage Driftstid: 8 - 10 timer Diameter: 6,8 cm Høyde: 16 cm Vekt: 400 g

Therasage TherAroma er en unik aroma diffuser som benytter seg av vibrerende luftstrømmer for å spre de eteriske oljene i luften.

Ingen behov for vann

Therasage TherAroma krever hverken vann eller varme for å spre de eteriske oljene i hjemmet. Ved hjelp av luftstøt inne i diffuseren omdannes oljen til en fin tåke som spres ut i rommet.

I den fine tåken som spres er det mikrodråper av ren eterisk olje, og du vil raskt merke at duften spres godt i rommet.

En stor fordel med denne utformingen er naturligvis at det ikke er behov for kontinuerlig utskifting av vann. Her trenger du enkelt og greit bare å lade opp aroma diffuseren, og så er du i gang!

God batteritid

Therasage TherAroma er en batteridrevet aroma diffuser, og vi er fornøyde med batteritiden. Før du tar i bruk diffuseren for første gang bør du lade batteriet helt opp.

Med fulladet batteri klarer Therasage TherAroma å holde det gående i 8 – 10 timer. Diffuseren skrur seg samtidig automatisk av etter 2 timers bruk. Etter vår mening er dette en praktisk funksjon, da man strengt talt ikke bør bruke en aroma diffuser hele tiden.

Design

Therasage TherAroma har et stilig design. Personlig liker vi nok designet på Volant Aroma og Hay Chim Chim noe bedre, men dette blir smak og behag.

Aroma diffuseren fra Therasage veier for øvrig kun 400 gram, og det bærbare designet gjør det enkelt å flytte diffuseren mellom rommene i huset!

Vedlikehold og bruk

Som nevnt bør du lade aroma diffuseren helt opp før du bruker den for første gang. Dette sikrer bedre levetid på batteriet.

Etter at den er ladet opp tilsetter du simpelthen 10 – 20 dråper med eteriske oljer. Deretter trykker du på startknappen – Therasage TherAroma vil da begynne å spre duften i rommet.

Diffuseren bør rengjøres hver 3. – 5. dag, eller etter 5 – 6 gangers bruk. For å rengjøre diffuseren kan du bruke en liten klut, og tørke lett av etterpå.

På tampen nevner vi også den barnesikre funksjonen. Dersom diffuseren skulle falle over til siden vil topplokket automatisk lukkes, slik at det ikke renner eterisk olje ut av diffuseren.

Kort oppsummert

Therasage TherAroma er en unik aroma diffuser som hverken krever vann eller varme når den er i bruk.

Diffuseren er enkel i bruk, og batteriet gir en driftstid på 8 – 10 timer!

Fordeler

 • Trenger ikke vann.
 • Enkel i bruk.
 • Barnesikker utforming.
 • Automatisk stopp.
 • God driftstid.
 • Batteridrevet.
 • Bærbar.

Ulemper

 • Litt høy pris.
 • Eteriske oljer er ikke inkludert.

4. HAY Chim Chim

Hay Chim Chim

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
HAY Chim Chim
Produsent: Hay Materiale: Porselen Diameter: 6,5 cm Høyde: 14,5 cm Vekt: 300 g

Hay Chim Chim er en stilig og moderne aroma diffuser som tar seg godt ut i hjemmet.

Stilig design og god funksjon

Aroma diffuseren Chim Chim fra Hay skiller seg spesielt ut med sitt unike design, som er inspirert av en åpen peis.

Med Chim Chim har designerne Ryosuke Fukusada og Rui Pereira skapt en tidløst og moderne aroma diffuser som virkelig setter stemningen i rommet.

Diffuseren er produsert av porselen og har en høyde på 14,5 centimeter. Her får du enkelt og greit en tidsriktig og minimalistisk diffuser som passer perfekt inn i et skandinavisk hjem.

Hay Chim Chim er tilgjengelig i 3 ulike farger – beige, terrakotta og blå.

En perfekt gave

Chim Chim fra Hay er ikke bare en funksjonell og stilig aroma diffuser, men også en flott gave. Det skandinaviske designet og muligheten for å fylle hjemmet med behagelige dufter gjør det til en utmerket gave til venner, familie eller kolleger.

Plasser diffuseren på nattbordet, badet eller et annet sted i hjemmet hvor du ønsker å spre en behagelig atmosfære!

Bruk og vedlikehold

For å få mest mulig ut av Hay Chim Chim, er det viktig at du følger noen helt enkle vedlikeholdsregler.

Du bør rengjøre diffuseren regelmessig ved å tørke den av med en fuktig klut. Etter rengjøringen tørker du forsiktig av aroma diffuseren. Enklere blir det nesten ikke!

Kort oppsummert

Hay Chim Chim er et flott eksempel på moderne design som møter tradisjonelle ritualer. Med sitt unike utseende, høye kvalitet og brukervennlighet, tar den seg godt ut i ethvert hjem.

Fordeler

 • Stilig design.
 • 3 ulike farger.
 • Tar lite plass.
 • God duft i rommet.
 • Fornuftig pris.

Ulemper

 • Ikke egnet for store rom.

Nyttig å vite om aroma diffusere

Når du vurderer å gå til innkjøp av en aroma diffuser er det flere faktorer du bør tenke på. Les videre for å finne ut det du trenger å vite om aroma diffusere.

Vannbeholder

Kapasitet: Noe av det første du bør vurdere er hvor mye vann aroma diffuseren kan romme.

En stor vanntank betyr at du ikke trenger å fylle på med vann like ofte.

Om du er på utkikk etter en diffuser som eksempelvis skal stå på hele natta bør du velge en diffuser med relativt stor vanntank.

 

Dekningsareal

Dekningsareal: Det neste du bør vurdere er hvor stort område diffuseren klarer å dekke. Ofte kalles dette for dekningsareal.

Aroma diffusere kan typisk dekke alt fra 10 – 40 m². Det er viktig at diffuseren er dimensjonert for å takle størrelsen på rommet den skal stå i.

Størrelse

Størrelse: Selve størrelsen på diffuseren har også litt å si, hvertfall rent praktisk.

Husk at diffuseren bør stå sentralt i rommet for å få best mulig effekt. Duften spres mye enklere om diffuseren er plassert sentralt.

Før du kjøper diffuseren bør du passe på at du har et passende sted hvor den kan stå.

Typisk er ikke aroma diffusere spesielt store, så dette burde gå helt fint.

Tid

Driftstid: Driftstiden til en aroma diffuser sier noe om hvor lenge den kan spre duft før vanntanken må fylles, eller eventuelt batteriet må lades.

Du bør velge en aroma diffuser med god driftstid, spesielt om diffuseren skal brukes gjennom natten.

Noen diffusere har en timerfunksjon, slik at du kan stille inn hvor lenge den skal være i drift. Dette kan være nyttig hvis du ønsker at diffuseren skal slå seg av automatisk etter en viss tid.

Støynivå

Støynivå: Enkelte aroma diffusere kan ha litt høyt støynivå.

Støynivået er spesielt høyt for modellene som er utstyrt med en innebygd vifte for å spre duften.

Også her bør du vurdere hvordan du har tenkt til å bruke diffuseren.

Om diffuseren skal stå i stua eller på kjøkkenet kan gjerne støynivået være litt høyere enn om diffuseren skal brukes på soverommet.

Design

Design: Design er jo viktig for de fleste av oss. Diffuseren skal spre god duft, men den bør jo samtidig se bra ut.

Tenk på hvordan diffuseren vil se ut i hjemmet ditt. Velg en modell som passer til stilen din og interiøret ellers i hjemmet.

I tillegg er det lurt å vurdere hvilket materiale diffuseren er laget av. Noen modeller er laget av plast, mens andre er produsert med porselen, keramikk eller tre.

Sikkerhet

Sikkerhet: Les bruksanvisningen nøye før du tar i bruk diffuseren. Dette vil sikre at du bruker den riktig og unngår problemer.

Du bør kun brukes eteriske oljer som er ment for bruk i en diffuser. Diffuseren bør rengjøres jevnlig, og pass på at både oljene og diffuseren er utilgjengelige for barn og kjæledyr.

Eteriske oljer skal aldri svelges eller påføres direkte på huden!

pris

Pris: Sist, men ikke minst, bør du sammenligne priser og vurdere budsjettet ditt.

Husk at den billigste modellen ikke nødvendigvis er den beste, og at det kan være lurt å investere litt mer for å få en diffuser som varer lenger og fungerer bedre.

Samtlige av prisene i vår oversikt er oppdaterte!

Dette bør du tenke på før du bruker en aroma diffuser

Bruk av en aroma diffuser med eteriske oljer kan gi en behagelig og avslappende atmosfære i hjemmet ditt. Samtidig er det viktig å være klar over noen potensielle farer, og følge de nødvendige forholdsreglene for å sikre trygg bruk.

1. Sikre god ventilasjon

Første bud ved bruk av en aroma diffuser med eteriske oljer er å sikre god ventilasjon i rommet. God ventilasjon er spesielt viktig om noen i huset allerede har luftveisproblemer.

Om aroma diffuseren skal brukes jevnlig over lengre tid bør du sikre at du kontinuerlig har god tilluft til rommet.

2. Ikke svelg oljene og unngå direkte hudkontakt

Her er det ingen unntak. Eteriske oljer kan være svært giftige om de svelges, og direkte hudkontakt kan gi allergiske reaksjoner.

Pass derfor på at du aldri svelger oljene, og unngå direkte hudkontakt med oljene. Eteriske oljer skal ikke brukes til eksempelvis massasje, med mindre produsenten har opplyst om det.

3. Rengjøring

For å sikre så god luftkvalitet som mulig bør du rengjøre diffuseren jevnlig. Regelmessig rengjøring reduserer bakterieveksten, og du unngår at det blir mugg inne i vanntanken.

Dårlig rengjøring kan faktisk gjøre luften i rommet skadelig, da bakterier og mugg kan fordeles ut i luften sammen med de eteriske oljene.

4. Allergiske reaksjoner

Noen personer kan være sensitive eller allergiske mot visse eteriske oljer. Hvis du eller noen i husholdningen opplever symptomer som hudirritasjon, pusteproblemer, hodepine eller kvalme, bør du slutte å bruke diffuseren med en gang og kontakte lege.

5. Kvalitet på oljene

Det er viktig å bruke eteriske oljer av høy kvalitet som er ment for bruk i diffusere. Billige eller syntetiske oljer kan inneholde skadelige kjemikalier som kan føre til diverse helseproblemer om de inhaleres.

Bruk kun eteriske oljer som er anbefalt å bruke i en aroma diffuser!

6. Bruk riktig mengde

Mengden du bruker av de eteriske oljene har også en god del å si. Lite holder lenge. Om du bruker for mye eterisk olje kan det føre til ubehagelige effekter som hodepine, kvalme eller irritasjon i luftveiene.

Bruk anbefalt mengde olje, og juster eventuelt ned etter behov.

7. Barn og kjæledyr

Noen eteriske oljer kan være skadelige for både barn og kjæledyr. Pass derfor på at oljene og diffuseren er utilgjengelig for både barna og kjæledyrene i huset.

8. Gravide og ammende

Enkelte eteriske oljer kan være usikre for gravide og ammende kvinner. Rådfør deg med en lege før du bruker eteriske oljer i en aroma diffuser i denne perioden.

Aroma diffuser: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken aroma diffuser er best i test?

I vår rangering har vi valgt å plassere aroma diffuseren fra Volant på topp.

Tilbakemeldingene fra forbrukerne er svært gode, og diffuseren er tilgjengelig i flere ulike farger!

down-arrow Hva er en aroma diffuser?

En aromadiffuser sprer eteriske oljer i luften for å skape en behagelig atmosfære og dra nytte av de terapeutiske egenskapene til oljene.

Aroma diffusere bruker ofte ultralydvibrasjon for å bryte ned oljene til mikroskopiske partikler som frigjøres i form av en fin tåke.

down-arrow Hva er eteriske oljer?

Eteriske oljer er konsentrerte væsker som er hentet fra planter, blomster, frukt, frø og lignende.

Eteriske oljer brukes i aroma diffusere for å spre en behagelige duft i rommet.

down-arrow Hvor mye koster en aroma diffuser?

En aromadiffuser koster typisk fra 500 – 2000 kroner.

De rimeligste alternativene har ofte ingen innstilling for effektnivå, og vanntanken er gjerne en god del mindre.

down-arrow Hvordan har dere testet aroma diffuserne?

I vår test av aroma diffusere har vi sett nærmere på tekniske spesifikasjoner for produktene. Vi har samtidig innhentet anmeldelser og erfaringer fra forbrukerne.