Gassgrill Test: Dette er våre favoritter

Gassgrill

Er du klar for grillsesongen? Vi har kåret det vi mener er de beste gassgrillene på markedet.

Det finnes veldig mange gassgriller på markedet. Ikke alle er like gode. Du bør derfor vie litt tid til å undersøke hvilken gassgrill du skal gå for. Vi har innhentet erfaringer fra både forbrukerne og ekspertene, og kåret de beste gassgrillene. Les videre for å se hvilke gassgriller vi anbefaler til sommeren.

Test av gassgriller: Våre favoritter

Oppsummert er dette gassgrillene vi har kåret til best i test. Merk at rekkefølgen på produktene ikke har noe å si. Her har vi enkelt og greit kåret den beste gassgrillen i hver kategori.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE PREMIUMGRILL - Weber Genesis II E-410 GBS
 2. BESTE KOMPAKTGRILL - Weber Q3200
 3. BESTE REISEGRILL - Weber Go-Anywhere

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Weber Genesis II E-410 GBS

BESTE PREMIUMGRILL - Weber Genesis II E-410 GBS

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Weber Genesis II E 410 GBS
Antall brennere: 4 Grillflate: 86 x 48 cm Sidebord: 2 Sidebrennere: Nei Elektronisk tenning: Ja Størrelse (B x D x H): 166 x 74 x120 cm Vekt: 76 kg

Weber Genesis II E-410 GBS er en real kvalitetsgrill med imponerende gode funksjoner.

En gassgrill med god grillflate og praktisk utforming

Grillflaten er hele 86 x 48 centimeter. Her er det god plass til både biff, pølser og hamburgere samtidig. Sammenlignet med kompaktgrillene har du svært god plass, og du kan enkelt tilberede all maten til familien eller vennegjengen på èn gang.

Grillen er utstyrt med 4 kraftige brennere som sikrer jevn varmefordeling over hele grillflaten.
Om ønskelig kan du naturligvis også justere temperaturen for hver enkelt brenner. På denne måten kan du danne ulike varmesoner på grillen, slik at du kan tilberede maten på best mulig måte.

Enkel oppfyring

Å fyre opp grillen er naturligvis enkelt. Her trenger du bare å trykke på opptenningsknappen, og du er i gang.

Grillen varmes opp raskt, og du kan til enhver tid følge med på temperaturen via termometeret i lokket.

Selve lokket er produsert av porselensemaljert kvalitetsstål. Dette gir deg en værbestandig gassgrill som ikke ruster i løpet av kort tid.

Bra med oppbevaringsplass

I tillegg leveres Weber Genesis med en Tuck-Away varmehylle. Denne plasseres over grillflaten og passer perfekt for å holde maten varm til den skal serveres. Personlig liker vi også å tilberede grønnsakene på varmehyllen!

Om ønskelig kan du naturligvis også plassere maten på èn av de to sidehyllene.

Som nevnt er Weber Genesis utstyrt med 4 brennere. Over brennerne har Weber valgt å plassere ut 4 Flavorizer Bars. Disse fanger opp fettdråper, som igjen ryker og freser opp igjen på maten som ligger på risten. Dette gir en distinkt og deilig smak på kjøttet!
Fettet som eventuelt ikke fanges opp av Flavorizer Bar vil renne videre ned i fetthåndteringssystemet. Dette kan enkelt tømmes ved behov.

Til sist trekker vi også frem at Weber Genesis II E-410 GBS er iGrill-kompatibel. Her kan du feste iGrill 3 til grillen, og deretter koble deg til via Bluetooth. Enklere blir det ikke å lage mat!

På den negative siden savner vi noen sidebrennere. Til gjengjeld er det likevel svært god plass på grillflaten!

Kort oppsummert

Weber Genesis II E-410 GBS passer perfekt til de store grillselskapene. Grillen er fullspekket med nyttige funksjoner, og ytelsesmessig leverer den så det holder!

Fordeler

 • Flavorizer Bars.
 • Stor grillflate.
 • Tuck-Away hylle.
 • 2 sidebord.
 • Elektronisk tenning.
 • Rustbestandig.
 • Rask oppvarming.
 • Enkelt vedlikehold.

Ulemper

 • Ingen sidebrennere.
 • Litt klumpete konstruksjon.

Weber Q3200

BESTE KOMPAKTGRILL - Weber Q3200

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Weber Q3200
Antall brennere: 2 Grillflate: 65 x 46 cm Sidebord: 2 Sidebrennere: Nei Elektronisk tenning: Ja Størrelse (B x D x H): 140 x 76 x 141 cm

Man skal lete lenge før man finner en mer anerkjent leverandør enn Weber. Weber er en av de ledende grillprodusentene på verdensmarkedet. Dette gjenspeiles også i kvaliteten, som generelt sett er mer enn tilfredsstillende.

En gassgrill av høy kvalitet

Weber Q3200 er intet unntak. Her har vi å gjøre med et råskinn av en kompaktgrill, som virkelig får jobben gjort.
Til tross for at selve grillen er relativt liten, får man likevel en grillflate på 65 x 46 centimeter. Dette passer perfekt for å lage mat for inntil 4 personer.

Under grillflaten finner man 2 brennere i rustfritt stål. Her har man altså muligheten til å etablere 2 ulike varmesoner, og man kan behandle maten med både direkte og indirekte varme. Hiv pølsene på den ene siden, og biffen på den andre!

Å tenne opp grillen vil også oppfattes som lekende lett. Ulikt forgjengeren er Q3200 utstyrt med elektrisk tenning. Ett trykk på tenningsknappen, og du er i gang!

På høyre side finner du 2 trinnløse varmeregulatorer. Disse justerer du for å få den temperaturen du ønsker. Du kan til enhver tid holde oversikt over temperaturen via det innebygde termometeret i lokket.

Praktiske sidebord

Til tross for at Q3200 er en kompakt grill er den utstyrt med 2 praktiske sidebord. Du har dessverre ingen sidebrennere, men det er i alle fall god plass til alt du trenger av utstyr underveis.
Vi setter også pris på den plassbesparende løsningen. Sidebordene kan enkelt slås sammen når grillen ikke er i bruk.

Forbrukerne rapporterer også om at grillen er enkel å rengjøre. Stort sett er nok dette takket være oppsamlingsbeholderen, hvor du kan legge inn et praktisk dryppbrett.

Leveres med inntil 5-års garanti!

Kort oppsummert

Weber Q3200 er grillen for deg som har begrenset med plass til rådighet. Ytelsesmessig leverer den så det suser, og man skal lete lenge før man finner en mer gjennomført kompaktgrill!

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Brennere i rustfritt stål.
 • 2 varmesoner.
 • Elektronisk tenning.
 • 2 sidebord.
 • Sammenleggbare sidebord.
 • Egen oppsamlingsbeholder.

Ulemper

 • Ingen sidebrennere.
 • Ikke godt egnet for storfamilien.

Weber Go-Anywhere

BESTE REISEGRILL - Weber Go-Anywhere

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Weber Go-Anywhere
Antall brennere: 1 Grillflate: 41 x 25 cm Sidebord: Nei Sidebrennere: Nei Elektronisk tenning: Nei Størrelse (B x D x H): 53,4 x 31 x 36,9 cm Vekt: 7,2 kg

Glem engangsgrillen. Weber Go-Anywhere er her!

Grillen for deg som er mye ute på farten

Weber Go-Anywhere er det perfekte valget for deg som er mye på farten.
Grillen har mottatt toppkarakterer fra både TV2 og DinSide. Dette er rett og slett en av de beste portable gassgrillene som er å få tak i.

Grillen veier kun 7 kilo, og er derfor enkel å ta med ut på tur. Den er gassdrevet, men dette byr likevel ikke på store problemer. Gassbeholderen som benyttes er liten. I praksis er det ikke et problem å få med seg denne ut på tur.

Til tross for at grillen i seg selv ikke er spesielt stor, klarer likevel Weber å skvise ut relativt mye plass på grillflaten. Her har du totalt 41 x 26 centimeter å boltre deg på, og du kan enkelt tilberede mat til 2-3 personer samtidig.

Enkel i bruk

For å sette i gang med grillingen trykker du bare på opptenningsknappen. Dette vil sette i gang brenneren i bunnen av grillen, og den varmes opp raskt.
Selve grillristen er produsert av porselensemaljert stål, og både forbrukerne og ekspertene skryter av jevn varmefordeling.

Både bunnen og lokket er også produsert med porselensemaljert stål. Resultatet blir en værbestandig turgrill, som har god beskyttelse mot rust.
Vi i redaksjonen setter også pris på at Weber har valgt å installere et varmeskjold i bunnen av grillen. Dette beskytter underlaget mot høy varme, og du unngår dermed å sette i gang en aldri så liten skogbrann.

Til sist trekker vi også frem at lokket kan låses fast til grillen under transport. Enklere blir det ikke!

Oppsummert

Weber Go-Anywhere er gassgrillen for deg som er mye på farten. Både forbrukerne og ekspertene har talt – dette er den beste reisegrillen som er å få tak i!

Fordeler

 • Portabel.
 • Lav vekt.
 • Overraskende stor grillflate.
 • Enkel opptenning.
 • Rustbestandig.
 • Varmeskjold i bunnen av grillen.

Ulemper

 • Ikke egnet til mange personer.

Gassgrill Test – Nyttige Fakta

Grillflate

Grillflate: Før du kjøper en gassgrill er det viktig at du vurderer hvor stor grillflate du har behov for.

Skal du stort sett bare grille til 1 – 2 personer? Da trenger du ikke spesielt stor grillflate.

Om du derimot skal grille til hele storfamilien vil det lønne seg å ha en stor grillflate. Da kan du tilberede all maten samtidig, og servere alt på èn gang.

Tid

Oppvarmingstid: Hvem liker vel å vente på at grillen blir varm?

Dette er en av de største fordelene med gassgrillene. De blir varme mye raskere enn en vanlig kullgrill.

Det er likevel litt forskjell mellom de ulike modellene. Optimalt sett bør grillen bli varm så raskt som overhodet mulig!

Termometer

Termometer: Hvordan vet du egentlig at grillen har blitt varm nok?

Her er det enkelt og greit behov for et termometer. Termometeret kan være integrert eller trådløst.

Dette gir deg langt bedre oversikt når du skal lage maten, og resultatet blir bedre!

Varmefordeling

Varmefordeling: Hatt en gassgrill som synger på siste verset før? Da vet du at varmefordelingen fort kan bli litt dårlig.

Varmen bør naturligvis fordeles så jevnt som overhodet mulig på grillflaten. Avgjørende for et godt resultat!

Brennere

Antall brennere: Flere brenner vil gi deg bedre fleksibilitet.

På den ene siden av grillen kan du tilberede maten med lav varme. På den andre siden kan du guffe opp og bruke høyere temperatur.

Med kun èn brenner får du ikke denne fleksibiliteten. De beste gassgrillene leveres ofte med 3 eller flere brennere.

Sidebord grill

Sidebord: Mer eller mindre helt nødvendig om man har en gassgrill på en viss størrelse.

Om du skal tilberede mat til mange samtidig vil det raskt bli mye rot om du ikke har et sidebord.

Prikken over i-en er selvfølgelig om det er en liten brenner på en av sidebordene. Perfekt til saus og tilbehør!

Størrelse

Størrelse: Vi har snakket om hvor stor grillflaten bør være. Men hva med selve grillen?

Her kommer det i stor grad an på hvor stor plass du har til rådighet.

Har du en veldig liten uteplass? Da bør du nok ikke kjøpe en av de største grillene.

Om du derimot har godt med plass kan du naturligvis kjøpe en av de store premiumgrillene.

Vedlikehold

Vedlikehold: Alle gassgriller krever vedlikehold.

Vedlikeholdsprosessen bør være enkel, og ikke ta spesielt lang tid.

Her er det også mange enkle grep du kan ta selv. Ta inn grillen om vinteren, og dekk den til når den står utendørs!

FAQ – Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken gassgrill ble kåret til best i test?

Det finnes et hav av ulike gassgriller på markedet.

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg har vi kun inkludert de aller beste gassgrillene i denne testen.

Vi har kåret en vinner innenfor hver kategori. Kategoriene er basert på de ulike bruksområdene man typisk finner for gassgriller.

 • Premiumgrillene. Dette er store gassgriller, hvor man kan tilberede mat til hele familien. Har det meste som trengs av funksjoner.
 • Kompaktgrillene. Dette er relativt små gassgriller. Disse passer perfekt for 3-4 personer, og kan benyttes både på balkongen og verandaen. Tar lite plass.
 • Budsjettgrillene. Dekker det nødvendige, og fungerer greit til grillselskapet. Mangler premium-funksjonene man finner på de mer kostbare utgavene.
 • Turgrillene. Dette er portable gassgriller som kan tas med på tur.

down-arrow Hvor mye koster en gassgrill?

For de aller fleste produkter er det store prisvariasjoner. Det gjelder også for gassgriller.

De billigste budsjett-valgene koster gjerne ikke mer enn et par tusen kroner. Til gjengjeld er oftest grillflaten relativt liten på de rimeligste modellene. Om du planlegger å lage mat for hele familien bør du nok derfor regne med å bruke litt mer på grillen.

De aller dyreste premium-valgene koster over 50.000 kroner. Disse modellene er nok for øvrig best egnet til de spesielt interesserte.

Heldigvis finnes det veldig gode modeller som kan fåes til en langt mer fornuftig pris. Generelt sett er det ikke vanskelig å finne en god grill til under 15.000 kroner!

down-arrow Kreves det mye vedlikehold?

Gitt at at du vedlikeholder grillen riktig kan den holde i mange år fremover. Som et minimum bør du rengjøre grillen regelmessig.

For å forenkle vedlikeholdet anbefaler vi også at du kjøper inn en grillbørste. Disse koster ikke mange hundrelappene, og sparer deg for mye tid!

Du bør også undersøke hva slags materiale grillristen er produsert av. Dersom den er laget av støpejern anbefales det ofte å pensle den med litt olje etter rengjøringen. Over tid vil dette beskytte mot rust.

For å beskytte grillen mot vær og vind bør du også ha et trekk over grillen når den ikke er i bruk. Dette følger ofte med i pakken.

Til slutt minner vi også om at du bør kontrollere tilkoblingen til gasstanken jevnlig. Slangen skal ikke ha noen lekkasjer!

Avatar

Anders

Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.