Test av tekstilrensere: Kåring av best i test

Tekstilrenser

Rengjøring av tepper og møbler kan være et herk når man ikke har det rette utstyret. Med en god tekstilrenser vil jobben gå langt lettere. Hvilken tekstilrenser har vi valgt å kåre til best i test?

De fleste av oss er flinke til å gå over både sofa og tepper når vi støvsuger. Det er likevel ikke nok for å få bort all skitten. Til det vil du trenge en tekstilrenser, som vasker tekstilet med vann og såpe, for deretter å suge opp både støv og skitt.

Skulle du for eksempel være uheldig å velte rødvinsglasset ut over det lyse gulvteppet ditt, er det svært nyttig å ha en tekstilrenser for hånden. Den vil raskt og effektivt hjelpe deg med å bli kvitt flekken så fort som mulig.

I denne testen har vi sett nærmere på noen av markedets mest populære tekstilrensere. Det kommer neppe som en overraskelse at Kärcher topper listene. Når det kommer til rengjøringsprodukter for hjemmet er det få som kan konkurrere med Kärcher.

Når vi gjorde våre vurderinger, tok vi hensyn til forbrukernes erfaringer, men også erfaringene vi selv sitter igjen med etter å ha gjennomgått spesifikasjonene. Vi har blant annet vektlagt faktorer som brukervennlighet, effektivitet, pris og hvilket resultat de ulike tekstilrenserne gir.

Tekstilrensere: Hvilken ble best i test?

Her kan du se oppsummeringen i vår test av de beste tekstilrenserne på det norske markedet. Ikke overraskende er det Kärcher som stikker av med tittelen best i test. Her er det høy kvalitet i alle ledd!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Kärcher SE 6.100
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Kärcher SE 4001 Plus
 3. BESTE MELLOMVALG - Kärcher SE 5.100
 4. Bissell SpotClean Pro 1558N

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Kärcher SE 6.100

BEST I TEST - Kärcher SE 6.100

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Kärcher SE 6.100
Vekt: 7,7 kg Mål (L/B/H): 44 x 39 x 48 cm Strømledning: 5 meter Rent-/skittenvannstank: 4/4 l Luftmengde: 70 l/s Sprøytetrykk: 1 bar Arbeidsbredde: 23 cm

Ønsker du deg en tekstilrenser som kan brukes til mange formål, kan vi tipse deg om Kärcher SE 6.100. For selv om dette er en relativt dyr maskin, vil den gi deg mange timer med glede over å få hjemmet ditt rent. Etter vår mening er den så absolutt verdt pengene.

Her får du nemlig både teppe- og møbelrenser, samt grovstøvsuger i én og samme maskin.

Dyptrensende tekstilrenser

Kärcher SE 6.100 er en dyptrensende tekstilrenser, og får teppene og møblene dine fri for møkk, støv og annet. Vi som har en pelsvenn vet hvor mye hår det blir liggende igjen etter disse. Har du hund eller katt vil du sette pris på at denne tekstilrenseren også klarer å få med seg det som måtte ligge igjen etter kjæledyrene dine.

Når du fyller tekstilrenseren med vann, blander du samtidig inn en dose med den medfølgende såpen. Vi anbefaler at du alltid bruker såpen som er beregnet for nettopp din tekstilrenser, så du ikke risikerer at garantien ikke gjelder om maskinen går i stykker. Samtidig blir jo resultatet bedre om du bruker riktig mengde såpe, også.

Maskinen spruter vann og såpe dypt ned i materialet, og deretter suges vannet opp igjen, sammen med skitt, støv og eventuell pels. Vannet og såpen vil løse opp fett, støv og fjerne vond lukt fra møbler og tepper. Kärchers unike dyseteknologi sørger for at tørketiden blir 50 % raskere enn hva mange andre tekstilrensere kan klare.

Tilbehør til ulike formål

Når du kjøper Kärcher SE 6.100 får du med tilbehør til ulike formål. Her snakker vi komplett pakke!

 • Suge/dusjdyse med innsats for harde flater.
 • Munnstykke for rengjøring av møbler og bilseter.
 • Møbelmunnstykke.
 • Tørrmunnstykket med 2 børstestrips.
 • Fugemunnstykke.
 • Papirfilterpose.

Tekstilrenseren har samtidig egen tilbehørsoppbevaring, så du til enhver tid vet hvor alle delene er.

En brukervennlig tekstilrenser

Det er enkelt å ta i bruk Kärcher SE 6.100. Før du starter den, må den fylles med vann og såpe. Det gjør du enkelt ved å ta av toppen på maskinen og ta ut vanntanken for rent vann.

Tekstilrenseren har et 2-tankssystem, der den ene tanken er ment for rent vann og den andre er for skittent vann. Begge er avtakbare, så fylle- og tømmeprosessen er svært enkel.

Strømledningen er på 5 meter, som synes å være en standard på tekstilrenserne fra Kärcher. Vi mener ledningen kunne være enda litt lengre, men med denne kvaliteten kan vi godt leve med ledningslengden. Men – det er ikke alltid man har tilgang til stikkontakt akkurat der det skal vaskes/støvsuges, og vi foretrekker å slippe å bruke en skjøteledning.

Bruk den som grovstøvsuger

Kärcher SE 6.100 er ikke bare en tekstilrenser. Den kan nemlig også brukes som grovstøvsuger. En vanlig støvsuger egner seg best til vanlige hybelkaniner og vil gå i stykker om du bruker den på tøffere typer støv, som slipestøv etter gipsplater og sagspon.

Grovstøvsugeren er derimot som skapt for denne jobben, og er derfor en god venn å ha i garasjen eller på verkstedet. Denne kan også suge opp ting som løv, småstein og glass.

Oppsummert

Kärcher SE 6.100 er et råskinn av en tekstilrenser, som virkelig får jobben gjort. Den er dyptrensende og utstyrt med en teknologi som gir 50 % raskere tørketid. Prislappen er riktig nok litt høy, men til gjengjeld får du en tekstilrenser av høy kvalitet.

Et stort pluss for at den også kan brukes som grovstøvsuger!

Fordeler

 • Kan brukes som grovstøvsuger.
 • Gir halv tørketid.
 • Enkel påfylling og tømming.
 • Oppbevaring for tilbehør.
 • Mye tilbehør i pakken.

2. Kärcher SE 4001 Plus

BESTE BUDSJETTVALG - Kärcher SE 4001 Plus

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Kärcher SE 4001 Plus
Vekt: 8 kg Mål (L/B/H): 44 x 39 x 48 cm Strømledning: 5 meter Rent-/skittenvannstank: 4/4 l Luftmengde: 70 l/s Sprøytetrykk: 1 bar Arbeidsbredde: 23 cm

Når vi anmelder ulike rengjøringsmaskiner, er det ikke sjelden at Kärcher tar flere av plassene, og det gjør de også her. Den tyske produsenten er nemlig overlegen når det gjelder rengjøring, og disse gule maskinene finnes i hjem over hele verden.

Kärcher SE 4001 Plus er én av tre Kärcher-tekstilrensere i denne testen, og som de to andre er også dette en kombinert tekstilrenser og grovstøvsuger.

Enkel fylling

Det er veldig enkelt å fylle vann på Kärcher SE 4001 Plus. I motsetning til SE 6.100 trenger du ikke å ta av toppen, da tanken sitter på utsiden. Beholderen, som er gjennomsiktig og støtsikker, dras av og er dermed klar for påfylling.

Toppen må først tas av når det skitne vannet skal tømmes, men dette er også en enkel operasjon. Selve underdelen er tanken for skittent vann. Denne bærer du med deg bort til vasken og tømmer den der.

Det kan kanskje høres ut som en tungvint løsning, men det er det ikke, takket være 3-i-1 bærehåndtaket. Håndtaket er utformet til å kunne brukes til enkel åpning/lukking, bæring og tømming, uten at det skal skape vanskeligheter for deg.

Innovativ teknologi for raskere tørking

Du trenger aldri å tvile på at tekstilene dine blir rene når du renser dem med Kärcher SE 4001 Plus. Før du starter maskinen, fyller du den med vann og riktig dosering av den medfølgende såpen. Under bruk vil såpe og vann bli sprayet dypt ned i fibrene, før det suges opp igjen sammen med skitt og støv.

Kärcher-tekstilrenseren er utstyrt med innovativ teknologi, som gjør at de rengjorte flatene tørker på bare halve tiden av hva de ville gjort med normal rens. Både rentvanns- og skittenvannstanken er på 4 liter, så du får rengjort masse før maskinen må tømmes og fylles igjen.

Ekstrautstyr til ulike formål

Kärcher SE 4001 Plus er utstyrt med en rekke tilbehør for ulike formål. Du får blant annet med:

 • Sprøyte-/sugeslange på 2 meter.
 • Sprayekstrasjonsrør: 2 x 0,5 meter.
 • Suge/dusjdyse med innsats for harde flater.
 • Munnstykke for rengjøring av møbler.
 • Våt- og tørrmunnstykke (Clips).
 • Tørrmunnstykke (Clips).
 • Fugemunnstykke: Normal.
 • Møbelmunnstykke.
 • Skumfilter.
 • Tepperensemiddel 100 ml.
 • Filterpose av fleece, 1 stk.

Alt utstyret kan oppbevares på tekstilrenseren, og maskinen har selvfølgelig også hjul for enkel forflytting.

Kan brukes som grovstøvsuger

Muligheten til å bruke den som grovstøvsuger, gjør Kärcher SE 4001 til et virkelig godt valg. Den vanlige støvsugeren din er fin å ha når du skal kvitte deg med de vanlige hybelkaninene.

For grovere skitt, som sagspon, glass, slipe støv og lignende, vil du trenge en grovstøvsuger som tåler den slags. Og det gjør Kärcher SE 4001!

Oppsummert

Du kan stole på en tekstilrenser fra Kärcher. Kjøper du Kärcher SE 4001 Plus får du en svært god tekstilrenser som i tillegg kan brukes som grovstøvsuger, til en mer behagelig pris enn toppmodellen SE 6.100.

Tekstilrenseren er brukervennlig, og leveres med et hav av tilbehør!

Fordeler

 • Kan brukes som grovstøvsuger.
 • Brukervennlig tekstilrenser.
 • Støtsikker beholder.
 • God valuta for pengene.
 • Veldig mye nyttig tilbehør.
 • 3-i-1-håndtak for enkel bæring, lukking, åpning og tømming.

3. Kärcher SE 5.100

BESTE MELLOMVALG - Kärcher SE 5.100

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Kärcher SE 5.100
Vekt: 7,7 kg Mål (L/B/H): 42 x 32 x 46,5 cm Strømledning: 5 meter Rent-/skittenvannstank: 4/4 l Luftmengde: 70 l/s Sprøytetrykk: 1 bar Arbeidsbredde: 23 cm

Du finner neppe en anmeldelse av tekstilrensere, der Kärcher ikke er nevnt både to og flere ganger. Vi velger å gi dem hele 3 av 4  plasser, nettopp fordi Kärcher alltid leverer kvalitet.

Kärcher SE 5.100 har selvfølgelig den karakteristiske gulfargen som vi kjenner så godt fra Kärchers produkter. Med denne kan du få møbler og tepper skinnende rene på et blunk!

Dyptrensende teknologi

Noe av det som gjør Kärchers modeller til en favoritt, er at de er utstyrt med en dyptrensende teknologi. Her er SE 5.100 intet unntak.

Når du kjøper Kärcher SE 5.100 får du også med én flaske med tilhørende rengjøringsmiddel. Denne blander du inn med vannet, før du skal i gang med rensingen. Under rengjøring vil vann og rengjøringsmiddel sprøytes dypt ned i stoffibrene, så du virkelig får dyptrenset materialet.

Deretter vil maskinen suge opp vann og såpe, sammen med støv og annen skitt. Hvis det er lenge siden du renset tekstilene, vil du nok bli overrasket over hvor mye skitt som har samlet seg. Kanskje sofaen ikke er så ren som du egentlig tror? Vi ble hvertfall overrasket!

Du tenker kanskje at det vil ta evigheter før det tørker igjen, siden vannet sprutes dypt ned? Da kan vi glede deg med at Kärcher har utviklet en innovativ teknologi som gir 50% kortere tørketid enn hva vi ser hos flere av konkurrentene.

Praktisk 2-tankssystem

Tekstilrenseren fra Kärcher er utstyrt med et praktisk to-tankssystem, der det er én tank for rent vann og én tank for skittent vann.

Det er enkelt å både fylle og tømme tankene. Når du skal fylle vann må du først ta av toppen på maskinen. Dette gjøres ved å skru på hjulene som sitter på hver side av maskinen, før du løfter av toppen. Deretter tar du tak i hanken på den hvite rentvannstanken og løfter den ut.

Tanken kan fylles med rent vann rett fra vannkranen og riktig dosering av det medfølgende rengjøringsmiddelet. Beholderen settes så tilbake i tekstilrenseren, toppen settes på plass og maskinen er klar for tilkobling av slanger og strøm.

Når du er ferdig med å rengjøre, kobler du fra strøm og slange og tar av toppen. Den sorte skittenvannstanken fjernes ved å løfte den i håndtaket. Det skitne vannet helles ut i vasken, før du plasserer tanken tilbake og setter på toppen.

Kan også brukes som grovstøvsuger

Kärcher SE 5.100 er ikke bare en tekstilrenser. Den kan også brukes som grovstøvsuger. For å bruke den som støvsuger tar du bare ut vanntankene. Deretter må du passe på at innsiden er helt tørr før du setter inn filterposen.

Forskjellen på en grovstøvsuger og en vanlig støvsuger, er at grovstøvsugeren takler mye mer. En vanlig støvsuger takler ikke alle mulige materialer, som sagspon, glass og slipestøv, og kan gå i stykker om du bruker den til det. En grovstøvsuger vil derimot ikke ha noen problemer med tøffere utfordringer.

Dette er perfekt for deg som har et eget verksted hjemme, eller som driver med ulike prosjekter i garasjen. Eller for deg som bare virkelig trenger en rengjøring i boden!

Gode tilbakemeldinger

Vi tok en titt på tilbakemeldingene som kunder har lagt igjen om Kärcher. Her ser vi jevnt over at kundene er fornøyde med kvaliteten på SE 5.100. Forbrukerne trekker frem det gode resultatet den gir, samt at sugeevnen er eksepsjonelt god.

Den hevdes å være ekstra god til rens av tepper i hjem som har en røytende hund.

Oppsummert

Kärcher SE 5.100 får gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Tekstilrenseren kan også brukes som grovstøvsuger, noe som er praktisk om du for eksempel har et eget hjemmeverksted. Brukervennligheten er svært god og den leverer et svært godt resultat!

Fordeler

 • Brukervennlig tekstilrenser.
 • God sugeevne for 50 % kortere tørketid.
 • To-tankssystem som er enkelt å fylle og tømme.
 • Et fornuftig mellomvalg.
 • Tradisjon tro – bra med utstyr.

4. Bissel SpotClean Pro 1558N

Bissell SpotClean Pro 1558N

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Bissel SpotClean Pro 1558N
Vekt: 5,3 kg Mål (L/B/H): 36 x 35 x 36 cm Strømledning: 6,5 meter Rent-/skittenvannstank: 2,9/3,5 l Arbeidsbredde: 8 cm

Bissell SpotClean Pro 1558N er en brukervennlig tekstilrenser, som effektivt renser tepper, møbler og bilinteriør. Tross den høye kapasiteten har den et lavt energinivå, noe som er kjærkomment i en tid med galopperende strømpriser.

Maskinen er ikke større enn en vanlig husholdningsstøvsuger, og er derfor svært lett å flytte rundt.

Kraftig sugeevne

Tekstilrenseren fra Bissell er utstyrt med en egen teknologi som de har valgt å kalle Oxygen Boost Formula. Kort fortalt er dette en kraftig sugeevne, som vil takle selv de vanskeligste flekker. Du kan enkelt rengjøre møbler, tepper og alle andre overflater som tåler damp.

Praktisk to-tankssystem

Både fylling og tømming av Bissell SpotClean Pro 1558N er gjort i en håndvending. Tekstilrenseren kommer nemlig med to tanker, én for rent vann og én for skittent vann.

Begge tankene sitter lett tilgjengelig, uten at du må ta av toppen, som du for eksempel må på Kärcher SE 5.100. Du løfter de helt enkelt bare opp, og tar de med til vasken for fylling eller tømming.

Rentvannstanken er på 2,9 liter og skittenvannstanken er på 3,5 liter. Dette rekker til en hel del rengjøring før maskinen må tømmes og fylles med nytt vann.

Brukervennlig og effektiv tekstilrenser

Vi tok en titt på forbrukernettstedet Trusted Reviews, som har anmeldt nettopp Bissell SpotClean 1558N. De hevder at dette er én av markedets beste og mest kraftfulle tekstilrensere.

Riktig nok mener de at den bråker vel mye, men vi overlever vel litt støy for en stund om resultatet blir bra? Det er også kjedelig at de kun har inkludert én liten og én stor børste. Vi skulle i det minste ønske at det fulgte med et munnstykke for harde gulv.

Selv om det altså følger med kun to børster, har de likevel ikke klart å finne plass til å oppbevare tilbehøret på selve maskinen, noe alle Kärcher-modellene i testen vår har.

Gode anmeldelser

Til tross for lite tilbehør og litt mye støy; Forbrukerne er svært fornøyde med Bissell SpotClean Pro 1558N. Via forbrukerportaler har mange kunder lagt igjen anmeldelser, og totalt sett rangeres tekstilrenseren godt.

Vi ser at for øvrig forbrukerne trekker frem at maskinen er litt vel støyende. Likevel er de aller fleste svært fornøyde med resultatet. Dessuten er dette en liten og kompakt maskin som ikke tar opp altfor mye plass i boden.

Oppsummert

Selv om Bissell SpotClean Pro 1558N er en liten og kompakt tekstilrenser, er den likevel kraftfull og håndterer flekker på en utmerket måte. Støynivået er litt høyt, og det følger med lite tilbehør – men til gjengjeld er prisen god.

Fordeler

 • Liten og lett.
 • Kraftig sugeevne for vanskelige flekker.
 • Energisparende tekstilrenser.
 • Fornuftig pris.

Tekstilrenser: Nyttig informasjon før kjøp

Vannbeholder

Kapasitet

Noe av det aller første du bør vurdere før du kjøper en tekstilrenser er kapasiteten. Her snakker vi i hovedsak om kapasiteten på vanntanken.

Om du kun skal bruke tekstilrenseren til mindre rengjøringsoppgaver, kan du med fordel velge en renser med relativt lav kapasitet.

Er planen derimot å rengjøre større tekstiler, slik som sofaer og lignende, er en tekstilrenser med god kapasitet det åpenbare valget.

Vekt

Størrelse og vekt

Når man først drar frem tekstilrenseren, er det jo gjerne flere tekstiler som skal rengjøres. Da er det praktisk om renseren er enkel å flytte på.

Her er det i all hovedsak størrelse og vekt som spiller inn. Trenger du en enkel og bærbar tekstilrenser til bilen, bør du velge en kompakt tekstilrenser med lav vekt.

Samtidig bør du være oppmerksom på at de minste tekstilrenserne ofte har lavere kapasitet. Dessuten leveres flere av de større toppmodellene med innebygde transporthjul.

ledningslengde

Lengde på strømledningen

Vi har vel alle kjent på frustrasjonen. Man skal støvsuge hjemme, men ledningen er så kort at man knapt rekker å begynne før man må bytte stikkontakt.

Når du skal kjøpe en tekstilrenser bør du derfor se etter hvor lang selve strømledningen er.

Modellene fra Kärcher har en ledningslengde på 5 meter, mens Bissell faktisk har den lengste ledningen i testen – på hele 6,5 meter.

Om du synes ledningen er litt kort, skader det jo heller ikke å være litt kreativ. Det er tross alt bare å finne frem en skjøteledning.

luftmengde tekstilrenser

Luftmengde

Luftmengden for en tekstilrenser måles i liter per sekund, og sier altså noe om hvor kraftig tekstilrenseren faktisk er.

Desto flere liter per sekund, desto kraftigere vil tekstilrenseren være – sånn generelt sett.

Grunnen til at du bør ta hensyn til dette er at en høy luftmengde per sekund i praksis betyr kraftigere sugeevne. Med kraftigere sugeevne vil du enklere kunne fjerne skitt og smuss som sitter dypere i tekstilene.

Samtidig vil en høy luftmengde bidra til at tørketiden reduseres drastisk. Tekstilrenserne fra Kärcher har faktisk en tørketid som er 50% kortere enn mange av konkurrentene.

Størrelse

Arbeidsbredde

Med arbeidsbredde mener vi hvor stort område tekstilrenseren klarer å dekke om gangen.

I utgangspunktet er en tekstilrenser med stor arbeidsbredde å foretrekke. Desto større arbeidsbredden er, desto raskere vil du bli ferdig med rengjøringen.

Det eneste du må passe på er om du planlegger å rengjøre mindre områder, slik som eksempelvis setene i bilen. Om munnstykket er bredere enn området som skal rengjøres blir det jo tross alt vanskelig å få renset tekstilene.

Heldigvis leveres de fleste tekstilrensere med flere typer munnstykker, slik at du enkelt kan tilpasse rengjøringen til tekstilet.

Trykk og vannmengde:

Sprøytetrykk

Når du bruker en tekstilrenser, vil det sprøytes vann og rengjøringsmiddel ned i tekstilet som skal rengjøres.

Desto høyere sprøytetrykket er, desto dypere vil tekstilrenseren kunne rengjøre.

For tekstilrensere med høyt sprøytetrykk, er det spesielt viktig at luftmengden også er tilsvarende høy.

Årsaken er ganske åpenbar, når man tenker seg om. Om vannet som sprøytes ned i tekstilet ikke suges opp igjen, vil det kunne dannes mugg nede i tekstilene.

Heldigvis er dette noe produsentene er klar over, og det er sjeldent man finner en tekstilrenser som danner mugg.

tilbehør vindusvasker

Tilbehør

Litt ekstra tilbehør er det jo alltids greit å få med. I vår test har vi bemerket oss at Kärcher står frem som en av produsentene som leverer tekstilrenserne med mest tilbehør.

Blant tilbehøret som kan medfølge nevner vi blant annet ulike typer munnstykker, rengjøringsmiddel, forskjellige dyser og filterposer.

pris

Pris

Om man ser på prisnivået til tekstilrensere, så ligger de i omtrentlig samme prissjikt som robotstøvsugere.

Prisen for en tekstilrenser varierer stort sett fra omtrentlig 2.000 kroner, til i overkant av 4.000 kroner.

Det er riktig nok ikke alltid slik at man får det man betaler for, men i vår test har vi altså tatt høyde for prisnivået når vi har satt vurderingene.

Hvordan bør du bruke en tekstilrenser?

En tekstilrenser sprøyter vann og såpe dypt ned i stoffibrene, slik at du får renset og rengjort møbler og tepper på en grundig måte. Ja, selv bilsetene dine har godt av en runde med tekstilrenseren.

Men hvordan bør man egentlig bruke en tekstilrenser? Er det like enkelt som med en vanlig støvsuger, eller kreves det litt teknikk?

Det er lett å komme i gang

Heldigvis er tekstilrensere designet slik at de skal være enkle å bruke for alle – og det er også inntrykket vi sitter igjen med. Her kreves det rett og slett ingen forkunnskaper for å komme i gang.

Alt du egentlig trenger å gjøre er å fylle vanntanken opp med vann, tilsette rengjøringsmiddel, og så gå i gang med rengjøringen. Et tips fra oss er at du tester tekstilrenseren på et lite synlig område først, for å forsikre deg om at du ikke ødelegger materialet.

Når du først er i gang med rengjøringen, bør du jobbe deg gjennom små områder av gangen. Bruk jevne bevegelser når du påfører vann og rengjøringsmiddel, og ikke trykk renseren for hardt ned i tekstilet. Så snart du er ferdig med rengjøringen skrur du bare på sugefunksjonen, som vil fjerne vann og rengjøringsmiddel som er blitt liggende igjen nede i tekstilet.

Enklere rengjøring? Vi har vurdert mange produkter

Det å rengjøre hjemmet trenger ikke nødvendigvis å være en helt forferdelig oppgave. Med de riktige verktøyene kan faktisk rengjøringen gå mye raskere for seg. Her gjelder det likevel å holde tunga rett i munnen – er utstyret du bruker dårlig, vil resultatet bli deretter.

Noen av våre favorittprodukter til rengjøringen er dampvaskere og robotstøvsugere. Disse gjør rengjøringsjobben mye enklere, og ikke minst. Mer effektiv!

Tekstilrensere: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken tekstilrenser er best i test?

I vår test har vi valgt å kåre Kärcher SE 6.100 til best i test. Dette er en kraftig tekstilrenser, som utvilsomt vil få jobben gjort – med et godt resultat!

down-arrow Hvor mye koster en tekstilrenser?

En tekstilrenser koster typisk fra omtrentlig 2000 kroner, til i overkant av 4000 kroner.

down-arrow Hva kan en tekstilrenser brukes til?

En tekstilrenser kan brukes til å rengjøre så godt som alle mulige tekstiler. Det ligger jo tross alt litt i navnet – tekstilrenser.

Vi nevner blant annet møbler, tepper, madrasser og bilseter.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social