Test av matkasser: Dette er våre anbefalinger

Matkasser levert hjem på døren er den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører av denne tjenesten.

For mange er det en enkel og praktisk løsning. Du slipper å finne ut av hva du skal ha til middag og du slipper å gå på butikken for å handle. Matkassene leveres med akkurat den mengden du trenger av hver ingrediens som igjen bidrar til at du kaster mindre mat.

I tillegg kan en matkasse gi deg mulighet til å prøve noe du aldri ville kommet på selv, og er en fin måte å finne nye smaker og favoritter på kjøkkenet. Enklere blir det ikke!

De beste matkassene: Disse kårer vi til best i test

Dette er rangeringen i vår test av matkasser. Du kan lese mer om hver leverandør lenger ned i artikkelen!

 1. HelloFresh
 2. Godt Levert
 3. Adams Matkasse

1. HelloFresh

HelloFresh

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
HelloFresh Logo
Antall personer: 2 / 4 Antall måltider: 3 - 5 Antall menyer: 7 Oppskrifter: 25 nye per uke Familievennlig: Ja Vegetarvennlig: Ja

HelloFresh ble grunnlagt i 2011, og har siden oppstarten fått mer enn 7 millioner kunder internasjonalt. I 2021 lanserte de også det norske programmet, og er en knallsterk utfordrer til de andre etablerte matkassene på det norske markedet.

Med over 11 000 ansatte kan man føle seg trygg på at dette er en stor og seriøs aktør. Leveringsområdet dekker omtrentlig 70% av befolkningen, og hovedfokuset er på lokale råvarer.

Utvalget av matkasser er godt, og vi setter pris på at ukesmenyen til stadighet oppdateres med nye og spennende oppskrifter.

Tilbyr et bredt leveringsområde

HelloFresh har et overraskende bredt leveringsområde, og de utvider stadig med nye områder. Via nettsiden får du en stor oversikt over ulike steder hvor HelloFresh kan levere, og vi sitter igjen med et inntryk av at de så absolutt er konkurransedyktige sett opp mot de andre norske leverandørene.

Vi kan naturligvis ikke liste ut alle steder hvor HelloFresh leverer, og vi anbefaler derfor at du tar en titt på denne oversikten.

Som standard leveres matkassene på mandag, tirsdag, lørdag eller søndag. På hverdagene leveres matkassene mellom 13:00 – 18:00 i enkelte områder, og mellom 16:00 – 22:00 i andre områder.

Lørdagsleveransene gjøres mellom 09:00 – 1800, mens levering på søndager gjøres mellom 09:00 – 18:00 / 14:00 – 20:00.

Du kan til enhver tid se oversikt over forventet levering via appen til HelloFresh.

Om du ikke skulle være hjemme når leveransen kommer vil sjåføren ta direkte kontakt med deg for å finne en god løsning. Matkassen er pakket med isolering og isposer, slik at råvarene holder den gode kvaliteten uansett om varene må stå ute en liten stund.

Vi i redaksjonen setter også pris på at HelloFresh er CO2-nøytrale. Ved å investere i grønne initiativer gjennom Planetly kompenseres det for 100% av de direkte CO2-utslippene tilknyttet virksomheten, og vi liker svært godt at HelloFresh har fokus på bærekraftige løsninger.

Lar deg velge mellom 7 kategorier

Hos HelloFresh kan du velge mellom 7 kategorier. Uavhengig av hvilken matkasse du velger kan du selv håndplukke de oppskriftene du liker best.

Menyen oppdateres hver eneste uke, hvor du finner et bredt utvalg av spennende oppskrifter.

1) Kjøtt og grønt

Dette er kassen for deg som kan spise det aller meste, og som er på utkikk etter en variert meny. Oppskriftene inneholder både kjøtt og fisk, samtidig som man også finner innslag av vegetariske måltider.

Kassen kan bestilles for 2 eller 4 personer, og bestå av 3 – 5 måltider.

2) Familievennlig

Spesielt rettet mot småbarnsfamiliene. Kassen er bestående av klassiske retter med en barnevennlig vri, og passer godt for 2 – 4 personer.

Også her kan kassen bestå av inntil 5 måltider.

3) Vegetarisk

Som navnet tilsier er dette matkassen for vegetarianeren. Oppskriften inneholder mye sunne og næringsrike grønnsaker, og gode proteiner fra planteriket.

Passer for 2 – 4 personer, og kan bestå av inntil 5 måltider.

4) Raskt og Enkelt

Lite tid til overs i hverdagen? Da er Raskt og Enkelt noe for deg. Samtlige av oppskriftene tar mindre enn 25 minutter å lage, og er lite kompliserte.

Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider per kasse.

5) Kalorismart

Vi setter stor pris på at HelloFresh også har inkludert en matkasse for de som ønsker å begrense kaloriinntaket. Her finner man gode middager med under 650 kalorier, og kassen er bestående av 3 måltider.

Passer for 2 – 4 personer.

6) Fisk og grønnsaker

Hvem har vel ikke godt av å spise litt mer fisk og grønnsaker?

I denne kassen finner man sunne og gode oppskrifter bestående av fisk og vegetariske måltider. Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider.

7) Mest grønnsaker

Dette er kategorien for deg som virkelig vil føle deg trygg på at du får i deg nok grønnsaker i løpet av uka.

Menyen er bestående av en kombinasjon av vegetariske retter med mye grønnsaker, og du får med maksimalt 2 kjøttretter per uke.

Fokuset er på lokale råvarer

HelloFresh har et overordnet fokus på lokale råvarer, så langt det lar seg gjøre. Man mottar også ingredienser som er i sesong, som både er mer bærekraftig og mer smakfullt.

Til tross for at HelloFresh fokuserer på lokale råvarer, finner man også innslag av importerte varer. Den greske salatosten kommer blant annet fra Hellas, mens pastaen importeres direkte fra Italia. Det får bli opp til deg å avgjøre om det er en fordel eller ei.

Prisen er fornuftig

Prisnivået hos HelloFresh er overraskende lavt. En matkasse for 4 personer med 5 måltider vil koste 1299 kroner (inkludert frakt).

Om du kun ønsker 3 måltider vil kassen koste 999 kroner, inkludert frakt. Her får man utvilsomt mest for pengene om man går for alle 5 måltidene, og vi skulle gjerne sett at prisen var litt lavere for de små matkassene.

Kort oppsummert

Alt i alt er HelloFresh så absolutt en verdig konkurrent til de andre norske leverandørene. De har lang fartstid i det internasjonale markedet, og har over 7 millioner kunder på verdensbasis.

Vi liker spesielt godt de fleksible løsningene hos HelloFresh. Du velger selv matretter fra ukesmenyen, og det er totalt 7 ulike matkasser å velge mellom. Leveringsområdet er så absolutt tilstrekkelig, og vi setter pris på at HelloFresh fokuserer på bærekraftige løsninger!

Fordeler

 • Stort leveringsområde.
 • Gode råvarer.
 • Fornuftig pris.
 • Godt utvalg av matkasser.
 • Ukesmeny.
 • CO2-nøytrale.
 • Egen app.
 • Reduserer matsvinn.

Ulemper

 • Ingen tilpasset matkasse for allergikere.

2. Godt Levert

Godt Levert

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Godt Levert Test
Antall personer: 2 / 4 / 6 Antall måltider: 3 - 5 Antall menyer: 6 Familievennlig: Ja Vegetarvennlig: Ja

Godt Levert ble grunnlagt i 2010, og har siden den gang blitt en av de mest populære leverandørene av matkasser. Gjentatte ganger har de scoret meget bra i ulike tester, og kundene er strålende fornøyde!

Godt Levert ønsker at du skal kunne spise skikkelig og sunn mat, og legger derfor stor vekt på bruk av norske råvarer og produkter.
De stiller strenge krav til sine leverandører for å sikre at kvaliteten er god nok.

I skrivende stund tilbyr Godt Levert 6 ulike matkasser, kombinert med 3 ulike tilleggskasser. Vi liker spesielt godt tjenesten valgfri, som gir deg mulighet til å fylle kassen din med de rettene du selv ønsker.

Leverer til store deler av landet

Godt Levert leverer matkasser til store deler av landet, og man kan enkelt benytte deres søkefunksjon for å se om de leverer til deg. Søkefunksjonen finner man enkelt frem til på nettsiden.

Standardtidspunktene for levering er mandager mellom 16:00 og 22:00 – mens det i andre områder også er mulighet for levering på søndager til samme tidspunkt.
I enkelte områder tilbys også formiddagslevering på mandager, fra klokken 10:00 til 14:00.

Optimalt sett skulle vi gjerne ønsket at standardtidspunktene for levering også inkluderte søndager, da mandag ofte er en travel dag for mange.

Dersom du ikke skulle være hjemme ved levering er dette forøvrig ikke et stort problem – sjåføren vil da kontakte deg, og dere kan komme frem til en god løsning sammen.

Selve emballasjen er en helt enkel pappeske, og du har muligheten til å levere denne tilbake til sjåføren ved neste anledning – og du unngår dermed at det fyller seg opp i søppelkassen i løpet av kort tid.

6 ulike matkasser

Godt Levert tilbyr totalt 6 ulike matkasser som passer for de aller fleste.

I tillegg til disse 6 matkassene finnes det også såkalte tilleggskasser, hvor du kan legge til litt ekstra dersom du skulle ønske det. Da kan du legge til pizza, taco, frukt eller frokostartikler.
Godt Levert har i skrivende stund hele 64 frokostartikler å velge mellom!

I tillegg til disse kassene gir også Godt Levert deg muligheten til å tilpasse din egen meny, med tjenesten valgfri!

Godt Levert har ikke egne menyer tilpasset de som har cøliaki eller laktoseintoleranse, men de sier selv at man kan velge retter selv eller velge Kokkekassen. Denne kassen inneholder rene råvarer som man kan bytte ut med gluten- og melkefrie alternativer.

1) Favorittkassen

Dette er, som navnet tilsier, den mest populære matkassen som tilbys hos Godt Levert, og den gir deg raske og enkle oppskrifter.

Rettene er inspirert fra alle verdenshjørner. Dette er sunne og smakfulle middager som passer for både store og små!

Her kan du velge inntil 4 måltider for inntil 6 personer.

2) Fleksitarianerkassen

Godt Levert har utviklet en kasse for deg som ikke ønsker å spise for mye kjøtt.
Her får man mye grønnsaker i middagene, og den inneholder lite kjøtt, fisk og kylling.

Mange av rettene er også vegetarretter.

Husk at denne kassen kan tilpasses til å være helt vegetarisk, da du med valgfri selv velger hvilke retter du får tilsendt.

Denne kassen leverer 3 måltider for inntil 4 personer per uke.

3) Roedekassen

Denne matkassen er utviklet i samarbeid med Roede, og passer derfor naturligvis perfekt dersom du går på Grete Roede-dietten.

Menyen er velbalansert, og har et høyt innhold av både protein, komplekse karbohydrater og grønnsaker!

Her får du inntil 4 måltider for inntil 4 personer.

4) Ekspresskassen

Ekspresskassen passer perfekt for deg som har en hektisk hverdag og som ønsker at det skal gå kjapt på kjøkkenet!

Samtlige av oppskriftene er både enkle og raske å lage, og råvarene leveres typisk ferdigkuttet.

Perfekt for deg som ønsker å spise sunt og godt selv om du har dårlig tid!

Her får du inntil 3 måltider for inntil 4 personer per uke.

5) Kokkekassen

Kokkekassen er for deg som liker å diske opp kulinariske retter på kjøkkenet. Her får du mer tidkrevende og kompliserte retter, men til gjengjeld sitter du igjen med en eksplosjon av smak.

Her er det bare å glede seg til smakfulle og spennende retter!

Med Kokkekassen får du inntil 3 måltider for inntil 4 personer.

6) Singelkassen

Singelkassen passer perfekt for deg som bor alene.

Det er ikke alltid så motiverende å lage mat alene, og singelkassen kan være den lille dytten du trenger for å få i deg skikkelig middag.

Her får du inntil 3 måltider per uke.

Lite å utsette på råvarene

Godt Levert har fått mye skryt for at de leverer gode og friske råvarer, samtidig som de unngår halvfabrikat i stor grad. Vi setter også stor pris på at Godt Levert har valgt å støtte den norske næringen ved å fokusere på norske råvarer – så langt det lar seg gjøre.

Uansett om det kommer til norske råvarer eller import så har de like store krav til kvaliteten, noe som gir trygghet til deg som forbruker.

Fornuftig prisnivå

Generelt sett er prisnivået hos Godt Levert på nivå med de andre leverandørene på markedet. Det føres ofte ulike introduksjonskampanjer, så her gjelder det å følge med!

Oppsummert

Vi synes at matkassene til Godt Levert er av bra kvalitet, og vi liker fleksibiliteten de tilbyr. De 6 ulike matkassene tilbyr stor variasjon, og man kan enkelt endre middagsretter eller kasse underveis. Man kan også veldig enkelt legge til tilleggsprodukter.

Det vi liker aller best er allikevel tjenesten valgfri, som altså gir deg muligheten til å sette sammen din egen meny – mer fleksibelt blir det ikke!

Personlig kunne vi tenkt oss flere måltider i de ulike kassene, men dette kan selvsagt tilpasses ved å legge til tilleggskasser.

Fordeler

 • Fokus på norske råvarer og god kvalitet.
 • Spennende og varierende meny.
 • Har tilleggsprodukter man kan legge til.
 • Har veldig fleksible matkasser.

Ulemper

 • Litt få måltider i enkelte av menyene.

3. Adams Matkasse

Adams Matkasse

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Adams Matkasse Test
Antall personer: 2 / 4 / 6 Antall måltider: 3 - 5 Antall menyer: 6 Familievennlig: Ja Vegetarvennlig: Ja

Adams Matkasse ble grunnlagt i 2013, og har siden den gang fokusert på å levere ferske råvarer til de norske hjem.

Mannen bak braksuksessen, Adam Bjerck, har tatt med seg sin solide kompetanse fra restaurant- og matbransjen og har på denne måten gjort hverdagen til svært mange nordmenn enklere – og ikke minst, mer smakfull!

Totalt leverer Adams Matkasse 6 ulike matkasser, hvor alle er komponert av Adam Bjerck og hans team.

Gode leveringstider

En av de største fordelene med Adams Matkasse er at de leverer over store deler av landet.

På nettsidene finner vi ingen utfyllende informasjon om nøyaktig hvor det leveres, men det skal mye til for å overgå den enkle søkefunksjonen man finner på nettsiden.
Du trenger simpelthen fylle inn postnummer, og du får helt enkelt tilbakemelding om det kan leveres eller ei.

Standardtidspunktene for levering er søndag og mandag, mellom 16:00 og 22:00 – med formiddagslevering mellom 10:00 og 14:00 i enkelte områder.

Vi setter stor pris på at det leveres på søndager, da mandag gjerne oppleves som en hektisk dag for mange – spesielt barnefamiliene.

Dersom du ikke skulle være hjemme ved levering er dette forøvrig ikke et stort problem – sjåføren vil da sette igjen matkassen hos deg, og kjøle-elementene sikrer at råvarene holder riktig temperatur.

Selve emballasjen er en helt enkel pappeske, og du har muligheten til å levere denne tilbake til sjåføren ved neste anledning – og du unngår dermed at det fyller seg opp i søppelkassen i løpet av kort tid.

Dette er menyen

Adams Matkasse har totalt 6 ulike menyer å velge mellom.

I tillegg til disse 6 menyene leveres det også såkalte tilleggskasser, hvor du kan legge til litt ekstra dersom du skulle ønske det.

1) Ekspress

Denne menyen er bestående av enkle og familievennlige oppskrifter, med blant annet ferdigkuttede råvarer og ferdige sauser. Dette er et perfekt valg for deg som sliter med å få tiden til å gå opp, da matlagingen typisk ikke tar mer enn 15-20 minutter.

Måltidene har også fått mye skryt for å være både smakfulle og sunne, samtidig som menyen har tilstrekkelig med variasjon.

2) Inspirasjon

Dette er kassen for deg som virkelig liker å bruke tid på kjøkkenet! Råvarene er spesielt utvalgt slik at du kan trylle frem deilige og spennende retter, som både er sunne og smakfulle.

3) Sunn og lett

Det er faktisk ikke så vanskelig å spise sunn mat. Hvertfall ikke om du velger en matkasse. Med matkassen Sunn og lett fra Adams får du næringsrike matretter, som faktisk smaker godt. Ikke mer kylling og tørr ris, altså!

4) Vegetar

En helt egen vegetarkasse – dette liker vi!

Vegetarkassen er såkalt lakto-ovo-vegetarisk, som i praksis innebærer at den inneholder meieriprodukter og egg, men altså ikke kjøtt eller fisk. Til tross for fraværet av kjøtt og fisk, inneholder kassen mange gode proteinkilder.

De balanserte og smakfulle rettene passer perfekt for deg som ønsker å unngå kjøtt og fisk – eller eventuelt for deg som bare vil spise mer grønnsaker.

5) Laktosefri

Denne matkassen er spesielt utviklet for deg som er laktoseintolerant. Utover dette er kassen bestående av sunne og gjennomtenkte retter, med et gjennomgående fokus på lite salt, god smak og ferske råvarer.

6) Glutenfri

Adams Matkasse slår også til med en helt egen matkasse for de som ikke tåler gluten. Rettene er bestående av mye grønnsaker, og du kan føle deg helt trygg på at alle matvarene er helt frie for gluten.

Fokus på lokale råvarer

Adams Matkasse har et gjennomgående fokus på sunne, spennende og ferske råvarer – og unngår i stor grad halvfabrikat.

Vi setter spesielt stor pris på at det kun benyttes norsk kjøtt, fugl og fisk.

I frukt- og grøntavdelingen kan du allikevel risikere å komme over importerte råvarer. Dette har vi for øvrig forståelse for, da den norske sesongen er kort – og det ville dermed blitt vanskelig å opprettholde variasjonen i menyen.

Gjennomsnittlig prisnivå

Generelt sett er prisnivået hos Adams Matkasse gjennomsnittlig – prisene varierer fra 879 og oppover, alt ettersom hvilken matkasse du velger.

Adams Matkasse har forøvrig ofte ulike kampanjer, så her gjelder det å følge med!

Oppsummert

Alt i alt synes vi at Adams Matkasse tilbyr spennende matkasser – med fokus på gode, sunne og velsmakende retter som passer for alle.

Du kan enkelt velge en annen matkasse dersom det er behov for det, noe som gir en stor grad av fleksibilitet.

Vi setter pris på at Adams Matkasse fokuserer på norske råvarer og småskalaprodusenter, da dette utvilsomt bidrar til å styrke den norske næringen.

Det jobbes også kontinuerlig med å begrense bruk av plast og emballasje, og vi bemerker oss at Adams Matkasse er medlem i Grønt Punkt Norge – bra!

Vi skulle forøvrig gjerne sett at menyene hadde flere måltider, da det i mange tilfeller ikke er nok for en hel uke.

Fordeler

 • Menyen er godt sammensatt.
 • Kun norsk kjøtt, fugl og fisk.
 • Tilbyr gluten- og laktosefrie menyer.
 • Egne vegetarkasser.
 • Tilleggskasser.

Ulemper

 • Man kan ikke tilpasse egen meny.
 • Enkelte menyer har for få måltider.

Vilkår i vår test av matkasser

Leveringsområde for matkasser

Leveringsområde

En av de viktigste faktorene for en matkasse er leveringsområdet. Det er jo tross alt liten vits med en matkasse om den ikke kan leveres rett på døra.

Du har kanskje kjent på skuffelsen av å finne et produkt eller en tjeneste, bare for å oppdage at det ikke leveres til ditt område. Dette er spesielt utfordrende i litt avsidesliggende strøk.

I vår test av matkasser har vi derfor lagt spesielt vekt på leveringsområdet som tilbys fra leverandørene. Felles for samtlige av leverandørene er at de jevnlige utvider leveringsområdet.

Vi anbefaler at du sjekker leveransekartet hos hver enkelt leverandør for å finne ut av hvem som kan levere til akkurat deg.

Leveringstidspunkt for matkasser

Leveringstidspunkt

Mange har en hektisk hverdag. Dagene går gjerne med på diverse avtaler, jobb, skole og andre fritidsaktiviteter. Om du har barn kjenner du nok spesielt godt til problemet.

Derfor er det faktisk ganske så avgjørende at matkassen leveres til passende tider. Du må jo faktisk kunne stole på at matkassen kommer når det passer for deg.

Alle leverandørene har rutiner for hva som gjøres om du ikke er hjemme når matkassen kommer. Stort sett innebærer det simpelthen å sette matkassen utenfor døra.

Det er vel og bra, men på varme sommerdager bør jo ikke maten stå ute for lenge. I vår test har vi derfor tatt høyde for hvor ofte matkassene leveres, og til hvilke tidspunkter på døgnet.

menyer

Antall menyer

Mat handler jo ikke bare om å få i seg næring. Det bør jo være litt spennende også.

I vår test har vi tatt høyde for antall menyer som er å finne hos de ulike leverandørene av matkasser. Stort sett tilbyr leverandørene fra 5 – 7 ulike menyer.

Per dags dato er det HelloFresh som troner på toppen, med 7 tilgjengelige menyer å velge mellom.

Samtidig er det ikke slik at du er låst til noen få faste måltider etter å ha valgt meny. Om du eksempelvis velger en meny med mye kjøtt og fisk, er det ingenting i veien for å spe på med en vegetarmiddag fra tid til annen.

Likevel er det praktisk med de ferdige menyene, da du enklere kan finne gode oppskrifter som passer for akkurat deg.

variasjon i måltidene

Variasjon i måltidene

Vi har hørt det lenge. Man skal ha et balansert kosthold, og det får man ved å spise variert. Det snakkes jo stadig på kostsirkelen, som enkelt viser hvor viktig det er at vi spiser variert.

Det å spise variert er for øvrig ikke bare viktig for helsa. Med variasjon i måltidene kan du oppleve nye og spennende smaker, samtidig som du ikke går lei av den «kjedelige» hverdagsmaten.

I vår test av matkasser har vi derfor sett gjennom flere av oppskriftene hos leverandørene. Vi har tatt høyde for variasjonen i måltidene, og kan på generell basis si at samtlige av leverandørene scorer godt på dette punktet.

antall personer

Antall personer

En typisk norsk familie består av alt fra 2 til 6 personer. Matkassene bør naturligvis kunne tilpasses til en vanlig norsk familie.

Stort sett finner man matkasser for 2, 4 eller 6 personer hos de ulike leverandørene.

Adams Matkasse og Godt Levert tilbyr matkasser til både 2, 4 og 6 personer – mens HelloFresh kun tilbyr matkasser til 2 eller 4 personer.

Om du bor alene er det for øvrig ingenting i veien for å bestille en matkasse for 2 personer. Sett maten i kjøleskapet, og du har left-overs til neste dag!

antall måltider

Antall måltider per uke

Det er ikke alle som trives med å lage middag hver eneste dag. Noen dager er det jo greit å bare ta noe lettvindt til middag.

I vår test har vi derfor tatt høyde for hvor mange måltider man kan få levert per uke. Desto mer fleksibilitet man får på dette punktet, desto bedre er det.

Noen vil kanskje bare ha noen få matkasser i uka, mens andre kanskje vil lage middag fra matkassen nesten hver dag.

Per nå er det dødt løp mellom leverandørene. Du kan velge mellom 3 – 5 måltider per uke hos alle.

råvarer

Råvarer

Det er lite vits med en matkasse om råvarene ikke er av topp kvalitet. Enten det er snakk om kjøtt, fisk eller grønnsaker må råvarene være gode.

I vår test har vi også gitt pluss til leverandørene som fokuserer på lokale råvarer. Kortreist mat smaker faktisk ofte litt bedre. Og ikke minst – man er med på å støtte norske bedrifter.

Om uhellet først skulle være ute er det samtidig viktig at leverandøren byr på god kundeservice. Uansett hvor gode råvarene er kommer man jo ikke unna at en avokado eller en banan kan være litt for moden.

Nøkkelen i slike tilfeller er god kundeservice. Man bør få avslag i prisen om noen av råvarene ikke er av tilfredsstillende kvalitet.

allergivennlighet

Allergivennlighet

Det er ikke alle som kan spise all slags mat. Om du har en eller annen form for matallergi vet du vel hvor kjedelig det kan være å få servert noe du ikke kan spise.

I testen av matkasser har vi derfor vurdert hvor allergivennlige de ulike matkassene er. Her kommer Godt Levert og Adams Matkasse godt ut. Begge leverandørene tilbyr matkasser spesielt tilpasset allergikere.

Hos HelloFresh kunne fokuset på allergivennlig mat vært enda litt bedre.

vegetarkasse

Vegetarmat

Flere og flere sverger til vegetarmat. Enten det er av personlige eller helsemessige årsaker, er det mange fordeler knyttet til å redusere inntaket av kjøtt. Spesielt rødt kjøtt.

I vår gjennomgang har vi derfor sett nærmere på om leverandørene har tilstrekkelig utvalg av vegetarmiddager. Optimalt sett bør leverandøren ha en helt egen matkasse for vegetarianere.

Her får samtlige av matkassene full score. Både HelloFresh, Godt Levert og Adams Matkasse tilbyr tilpassede menyer for vegetarianere!

pris

Pris

Man kommer ikke unna at pris er en faktor. Vi skal ikke påstå at det er billigere med en matkasse enn det er å handle i butikken. Hvertfall ikke ved første øyekast.

Men, om du tenker litt på det, trenger det faktisk ikke være så mye dyrere med en matkasse. Matkassene er sammensatt av menyer med passelige porsjonsstørrelser, og resultatet blir derfor mindre matsvinn. Positivt for miljøet, og positivt for lommeboka.

Uansett – prisnivået for matkassene er relativt likt, og det er lite som skiller mellom leverandørene.

Se for øvrig opp for gode tilbud. Blant annet kjører HelloFresh jevnlig gode tilbud for både nye og eksisterende kunder.

Matkasser: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken matkasse ble best i test?

Ì vår test har vi kåret HelloFresh til den beste matkassen i Norge.

De leverer til et stort område, er CO2-nøytrale og menyene har godt utvalg!

down-arrow Får man gode oppskrifter med matkassene?

Så godt som alle leverandørene på markedet leverer matkassene med tilhørende oppskrifter.

Hos de fleste leverandørene følger oppskriften med i matkassen, og du får også tilgang til oppskriftene via nett.

down-arrow Kan jeg tilpasse matkassen selv?

Alle leverandørene leverer ulike matkasser som er sammensatt av et utvalg menyer.

Hos blant annet HelloFresh får du også mulighet til å tilpasse oppskriftene selv, og velge dine favorittretter.

down-arrow Hva om jeg ikke er hjemme når matkassen leveres?

Ingen fare. Sjåføren vil kontakte deg, slik at dere kan avtale nærmere.

I praksis blir det som oftest enighet om at sjåføren setter igjen matkassen utenfor døra.

down-arrow Er matkasser dyrere enn å handle i butikken?

Det kommer helt an på hva du pleier å handle. Matkasser er ikke de billigste alternativene på markedet, men til gjengjeld får man gode gevinster.

Du slipper å finne ut av hva du skal lage til middag hver dag, og du sikrer deg også et sunt og velbalansert kosthold.

Kanskje du også oppdager noen nye og spennende retter?

down-arrow Når leveres matkassene?

Dette varierer fra leverandør til leverandør.

De aller fleste leverer matkassene på faste dager. Leveringene foregår som regel på ettermiddagen, typisk mellom 16:00 – 22:00.

Artikkelen er publisert i samarbeid med GetFitness.

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.