HelloFresh Test: Se våre erfaringer

Inneholder annonsørlenker

Siden lanseringen i 2021 har HelloFresh blitt en av de mer populære matkassene på markedet. Hva ble våre erfaringer med HelloFresh?

Matkasser levert hjem på døren er den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører på markedet.

For mange er det en enkel og praktisk løsning. Du slipper å finne ut av hva du skal ha til middag, samtidig som du slipper å gå på butikken for å handle. I tillegg kan en matkasse gi deg mulighet til å prøve noe du aldri ville kommet på selv, og er en fin måte å finne nye smaker og favoritter på kjøkkenet.

Etter å ha sett alle de positive tilbakemeldingene fra kundene var vi i redaksjonen spente før vår test av HelloFresh. Her har vi gått grundig til verks, og tatt hensyn til blant annet kvalitet på råvarer, menyutvalg, leveringstidspunkter og kundetilfredshet. Les videre for å se våre erfaringer med HelloFresh.

HelloFresh Test: Kort Oppsummert

HelloFresh

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
HelloFresh Logo
Antall personer: 2 / 4 Antall måltider: 3 - 5 Antall menyer: 7 Oppskrifter: 25 nye per uke Familievennlig: Ja Vegetarvennlig: Ja

HelloFresh er en relativt ny leverandør på det norske markedet, men har likevel lang erfaring med leveranse av gode og smakfulle matkasser.

Siden oppstarten i Tyskland i 2011, har selskapet fått mer enn 7.3 millioner kunder, og har levert over 600 millioner matkasser.

HelloFresh tilbyr totalt 7 ulike matkasser, og kommer med en ny og spennende meny hver eneste uke. I tillegg får man også gode valgmuligheter med tanke på hvor mange måltider man ønsker per matkasse. Samtidig kan du også velge hvor mange personer matkassen skal tilpasses til.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at HelloFresh er CO2-nøytrale, ved at de kompenserer for 100% av de direkte CO2-utslippene fra virksomheten.

Etter vår test av HelloFresh kan vi konkludere med at råvarene er av topp kvalitet. Samtidig gikk både bestillingen og leveringen helt problemfritt. Topp!

Fordeler

 • Stort leveringsområde.
 • Gode råvarer.
 • Fornuftig pris.
 • Godt utvalg av matkasser.
 • Ukesmeny.
 • CO2-nøytrale.
 • Egen app.
 • Reduserer matsvinn.

Ulemper

 • Ingen tilpasset matkasse for allergikere.

Gode råvarer fra HelloFresh

Grønnsaker fra HelloFresh
Råvarene fra HelloFresh er av høy kvalitet. Dette gjelder både kjøtt, fisk og grønnsaker!

Før vi mottok vår matkasse fra HelloFresh var vi veldig spente på selve kvaliteten. Dessverre ser man ofte at både matkasser og matbutikker på nett får dårlige tilbakemeldinger for kvaliteten på råvarene. Spesielt gjelder dette grønnsakene, som ofte ikke er av den kvaliteten man ønsker.

Når vi pakket opp maten fra HelloFresh kunne vi raskt konkludere med at kvaliteten var tilfredsstillende. Og vel så det!

Grønnsakene var friske og fine. Faktisk var kvaliteten som om vi skulle ha vært i butikken og håndplukket de beste grønnsakene selv. Dette er vi svært fornøyde med, og det er tydelig at HelloFresh mener alvor med sin policy om å levere ferske råvarer rett på døren.

Det samme gjelder for kjøtt, fisk og kylling. I vår matkasse fulgte det med 4 måltider. 2 av måltidene hadde kylling som hovedingrediens, mens de 2 siste hadde kjøtt og fisk. Holdbarheten på maten var så absolutt god nok, og vi likte samtidig de gode tipsene vi fikk fra HelloFresh. Om holdbarheten er litt kortere for enkelte råvarer får man nemlig tips om å lage disse middagene først. Enkelt og brukervennlig!

Variert meny og praktiske oppskriftshefter

Oppskrifter fra HelloFresh
De praktiske oppskriftsheftene kommer godt med når maten skal lages.

Hvem er vel ikke lei av det store spørsmålet, og det evige temaet. «Hva skal vi ha til middag i dag?»

Med HelloFresh slipper man heldigvis å tenke på dette. Når du velger mellom ulike matkasser får du gode og tilpassede forslag til en variert ukesmeny. Om ønskelig kan du naturligvis også bytte ut enkelte måltider på menyen med noe som frister mer.

Når vi bestilte valgte vi den klassiske menyen. Disse oppskriftene inneholder både kjøtt og fisk. Samtidig finner man også innslag av ulike vegetariske retter. Etter noen tilpasninger fra vår side, endte vi opp med denne spennende menyen.

 • Cajunpanert kylling med krydrede poteter og frisk tomatsalat. Det tok oss omtrentlig 30 minutter å sette sammen retten, og vi kan mildt sagt si at vi ble fornøyde. For deg som skulle være opptatt av kaloriinntaket nevner vi også at det kun er 630 kcal per porsjon.
 • Vietnamesisk kyllingbowl med villris og rask myntesalat. Dette ble utvilsomt favoritten. Faktisk har vi lagd denne retten ved flere anledninger senere, blant annet i selskap. Man får jo tross alt med oppskriftene i papirform fra HelloFresh, slik at det er enkelt å lage samme rett ved en senere anledning.
 • Ponzuglasert laks med ingefærris og svart sesammajones. Om du sliter med å få i barna nok fisk, er dette en sikker vinner. God smak, mye omega-3 og rikelig med grønnsaker!
 • Asiatiske tacos med kjøttdeig og sterk srirachadressing. Nok en storfavoritt her i huset. Denne ble bestilt gang på gang, og fredagstacoen fra Santa Maria er nå permanent byttet ut.

Menyen falt virkelig i smak, og vi likte spesielt godt den vietnamesiske kyllingbowlen og de asiatiske tacoene. Her får man spennende måltider man normalt ikke tenker på selv. En god del bedre enn pølse i lompe, for å si det mildt!

I matkassen fulgte det også med oppskrifter for hver av rettene. De detaljerte oppskriftene forklarte enkelt hvordan maten skulle tilberedes, og vi slapp samtidig å søke opp rettene på nett for å finne ut hvordan de skulle lages.

Vi vet ikke med deg, men for vår del skal oppskriftene hvertfall ikke kastes. Dette skal lages mer!

Praktiske porsjonspakninger

Praktiske porsjonspakninger fra HelloFresh
Ris, dressing og lignende leveres i praktiske porsjonspakninger. Perfekt for å redusere matsvinn!

Når man bestiller en matkasse fra HelloFresh får man med nøyaktig det man trenger. Unntaket er de typiske basisvarene, slik som smør, salt, pepper og lignende. Dette er noe de aller fleste har fra før av, og det er derfor helt greit at matkassene leveres uten basisvarene.

Samtidig bemerker vi oss at løsningene fra HelloFresh raskt kan bidra til redusert matsvinn. De praktiske porsjonspakningene inneholder akkurat det man trenger for å tilberede måltidet. På denne måten unngår man den klassiske fellen med å lage for mye mat.

Samtidig er porsjonene akkurat passe store. Undertegnede er en ung mann på 30 år med høyt aktivitetsnivå, og porsjonene føltes likevel store nok. Dette liker vi!

Bokstavmerkede pakker

Bokstavmerkede retter fra HelloFresh
Med de bokstavmerkede forpakningene er det enkelt å holde oversikten.

HelloFresh har ikke overlatt noe som helst til tilfeldighetene. Om matkassen inneholder relativt mange måltider kan det jo raskt bli litt uoversiktlig. Hvilke råvarer hører til hvilke retter?

Dette problemet har HelloFresh løst på en god måte. I esken er råvarene plassert i egne bokstavmerkede forpakninger. Med disse kan du enkelt holde oversikt over hvilken rett de ulike råvarene hører til. Enkelt, brukervennlig og intuitivt.

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Et kreativt valg for deg som vil gå ned i vekt

Den norske befolkningen blir tyngre og tyngre. Likevel er det vel ikke matkasser som er det første man tenker på når ordet «vektnedgang» nevnes. Vår oppfatningen er uansett at matkasser fra HelloFresh faktisk kan være en genial metode for å holde kontroll på vekta.

God porsjonskontroll

Middagene du får fra HelloFresh leveres i fornuftige porsjoner. Her er det rett og slett tilrettelagt for at man skal spise en helt vanlig mengde mat, og samtidig kunne bli mett. Samtidig er mange av rettene rike på grønnsaker, som metter godt.

Et stort problem for de som overspiser er at de rett og slett lager for mye mat. Med en matkasse fra HelloFresh blir dette problemet mer eller mindre eliminert. Du får normale porsjonsstørrelser, og det er jo tross alt vanskelig å overspise når det ikke er mer mat igjen å ta av!

Oversikt over kaloriinnholdet

Mange som forsøker å gå ned i vekt tror at de ikke spiser så veldig mye. Ofte er det de skjulte kaloriene som er det store problemet. Nevnte noen dressing?

Med HelloFresh får du full oversikt over innholdet av kalorier i middagen. For hver av oppskriftene får du informasjon om kaloriinnhold per porsjon, samt per 100 gram. Det viktigste å ta med seg her er at kalorioversikten også tar hensyn til dressingen du bruker og annet kaloririkt tilbehør.

Kyllingfilet og ris blir jo tross alt ikke så veldig kalorifattig om du dundrer på med 200 gram dressing i tillegg.

Fokus på sunne råvarer

En rød tråd for de aller fleste av oppskriftene hos HelloFresh er fokuset på sunne og uprosesserte matvarer. Om du vil ha noe ekstra digg er det selvfølgelig mulig å velge hamburger, pizza og annet kos – men hverdagsmiddagene er som oftest godt balanserte.

Blant oppskriftene vi testet ut var det rikelig med både poteter, gulrøtter, rødløk og andre grønnsaker. Dette liker vi!

Du unngår impulskjøpene

Å handle mens du er sulten er sjeldent en god idé. Du skulle jo bare ha en sunn middag, men ender opp med en heller usunn frysepizza.

Når du bestiller middagene fra HelloFresh kan du sitte hjemme i sofaen og gjøre de gode valgene. Vi tør å påstå at det er mye enklere å unngå fristelsene hjemme i sofaen, kontra i butikken hvor alle de usunne matvarene nærmest skriker om at du skal ta de med hjem.

Hvor mye koster HelloFresh?

Prisnivået hos HelloFresh er overraskende lavt. En matkasse for 4 personer med 5 måltider vil koste 1299 kroner (inkludert frakt). Dette er faktisk rimeligere enn flere av de andre etablerte leverandørene på markedet, og fraktkostnaden er kun 69 kroner.

Om du kun ønsker 3 måltider vil kassen koste 999 kroner, inkludert frakt. Her får man utvilsomt mest for pengene om man går for alle 5 måltidene, og vi skulle gjerne sett at prisen var litt lavere for de små matkassene.

Levering

HelloFresh Matkasse Eske
HelloFresh har et overraskende bredt leveringsområde, og de utvider stadig med nye områder. Via nettsiden får du en stor oversikt over ulike steder hvor HelloFresh kan levere, og vi sitter igjen med et inntryk av at de så absolutt er konkurransedyktige sett opp mot de andre norske leverandørene.

Vi kan naturligvis ikke liste ut alle steder hvor HelloFresh leverer, og vi anbefaler derfor at du tar en titt på denne oversikten.

Som standard leveres matkassene på mandag, tirsdag, lørdag eller søndag. På hverdagene leveres matkassene mellom 13:00 – 18:00 i enkelte områder, og mellom 16:00 – 22:00 i andre områder. Lørdagsleveransene gjøres mellom 09:00 – 1800, mens levering på søndager gjøres mellom 09:00 – 18:00 / 14:00 – 20:00.

Du kan til enhver tid se oversikt over forventet levering via appen til HelloFresh.

Om du ikke skulle være hjemme når leveransen kommer vil sjåføren ta direkte kontakt med deg for å finne en god løsning. Matkassen er pakket med isolering og isposer, slik at råvarene holder den gode kvaliteten uansett om varene må stå ute en liten stund.

Vi i redaksjonen setter også pris på at HelloFresh er CO2-nøytrale. Ved å investere i grønne initiativer gjennom Planetly kompenseres det for 100% av de direkte CO2-utslippene tilknyttet virksomheten, og vi liker svært godt at HelloFresh har fokus på bærekraftige løsninger.

Menyen til HelloFresh

Menyen fra HelloFresh

Hos HelloFresh kan du velge mellom 7 ulike kategorier. Uavhengig av hvilken kategori du velger kan du selv håndplukke de oppskriftene du liker best.

Menyen oppdateres hver eneste uke, hvor du finner mange nye og spennende oppskrifter hver eneste uke.

Kjøtt og grønt

Dette er kassen for deg som kan spise det aller meste, og som er på utkikk etter en variert meny. Oppskriftene inneholder både kjøtt og fisk, samtidig som man også finner innslag av vegetariske måltider.

Kassen kan bestilles for 2 eller 4 personer, og bestå av 3 – 5 måltider.

Familievennlig

Spesielt rettet mot småbarnsfamiliene. Kassen er bestående av klassiske retter med en barnevennlig vri, og passer godt for 2 – 4 personer.

Også her kan kassen bestå av inntil 5 måltider.

Vegetarisk

Som navnet tilsier er dette matkassen for vegetarianeren. Oppskriften inneholder mye sunne og næringsrike grønnsaker, og gode proteiner fra planteriket.

Passer for 2 – 4 personer, og kan bestå av inntil 5 måltider.

Raskt og Enkelt

Lite tid til overs i hverdagen? Da er Raskt og Enkelt noe for deg.

Samtlige av oppskriftene tar mindre enn 25 minutter å lage, og er lite kompliserte.

Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider per kasse.

Kalorismart

Vi setter stor pris på at HelloFresh også har inkludert en matkasse for de som ønsker å begrense kaloriinntaket. Her finner man gode middager med under 650 kalorier, og kassen er bestående av 3 måltider.

Passer for 2 – 4 personer.

Fisk og grønnsaker

Hvem har vel ikke godt av å spise litt mer fisk og grønnsaker?

I denne kassen finner man sunne og gode oppskrifter bestående av fisk og vegetariske måltider. Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider.

Mest grønnsaker

Dette er kategorien for deg som virkelig vil føle deg trygg på at du får i deg nok grønnsaker i løpet av uka.

Menyen er bestående av en kombinasjon av vegetariske retter med mye grønnsaker, og du får med maksimalt 2 kjøttretter per uke.

HelloFresh Erfaringer: Oppsummert

Alt i alt er HelloFresh så absolutt en verdig konkurrent til de andre norske leverandørene. De har lang fartstid i det internasjonale markedet, og har over 7 millioner kunder på verdensbasis.

Vi liker spesielt godt de fleksible løsningene hos HelloFresh. Du velger selv matretter fra ukesmenyen, og det er totalt 7 ulike matkasser å velge mellom.

Leveringsområdet er så absolutt tilstrekkelig, og vi setter pris på at HelloFresh fokuserer på bærekraftige løsninger.

Vi anbefaler at du sjekker ut vår test av matkasser for å få en full oversikt over de beste matkassene på markedet.

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.