HelloFresh Test: Se våre erfaringer!

Inneholder annonsørlenker

Siden lanseringen i 2021 har HelloFresh blitt en av de mer populære matkassene på markedet. Hva ble våre erfaringer med HelloFresh?

Matkasser levert hjem på døren er den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører på markedet.

For mange er det en enkel og praktisk løsning. Du slipper å finne ut av hva du skal ha til middag, samtidig som du slipper å gå på butikken for å handle. I tillegg kan en matkasse gi deg mulighet til å prøve noe du aldri ville kommet på selv, og er en fin måte å finne nye smaker og favoritter på kjøkkenet.

Etter å ha sett alle de positive tilbakemeldingene fra kundene var vi i redaksjonen spente før vår test av HelloFresh. Her har vi gått grundig til verks, og tatt hensyn til blant annet kvalitet på råvarer, menyutvalg, leveringstidspunkter og kundetilfredshet.

Les videre for å se våre erfaringer med HelloFresh!

Obs: HelloFresh tilbyr nå ekstra rabatt til våre lesere. Du kan spare gode penger på de 4 første matkassene!

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

HelloFresh Test: Kort Oppsummert

HelloFresh

5
HelloFresh Logo

HelloFresh er en ny leverandør på det norske markedet, men har likevel lang erfaring med leveranse av gode og smakfulle matkasser.

Siden oppstarten i Tyskland i 2011, har selskapet fått mer enn 7.3 millioner kunder, og har levert over 600 millioner matkasser.

HelloFresh tilbyr totalt 6 ulike matkasser, og kommer med en ny og spennende meny hver eneste uke. I tillegg får man også gode valgmuligheter med tanke på hvor mange måltider man ønsker per matkasse. Samtidig kan du også velge hvor mange personer matkassen skal tilpasses til.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at HelloFresh er CO2-nøytrale, ved at de kompenserer for 100% av de direkte CO2-utslippene fra virksomheten.

Etter vår test av HelloFresh kan vi konkludere med at råvarene er av topp kvalitet. Samtidig gikk både bestillingen og leveringen helt problemfritt. Topp!

Fordeler

 • Stort leveringsområde.
 • Gode råvarer.
 • Fornuftig pris.
 • Godt utvalg av matkasser.
 • Ukesmeny.
 • CO2-nøytrale.
 • Egen app.
 • Reduserer matsvinn.

Ulemper

 • Ingen tilpasset matkasse for allergikere.

Gode råvarer

Grønnsaker fra HelloFresh
Råvarene fra HelloFresh er av høy kvalitet. Dette gjelder både kjøtt, fisk og grønnsaker!

Før vi mottok vår matkasse fra HelloFresh var vi veldig spente på selve kvaliteten. Dessverre ser man ofte at både matkasser og matbutikker på nett får dårlige tilbakemeldinger for kvaliteten på råvarene. Spesielt gjelder dette grønnsakene, som ofte ikke er av den kvaliteten man ønsker.

Når vi pakket opp maten fra HelloFresh kunne vi raskt konkludere med at kvaliteten var tilfredsstillende. Og vel så det!

Grønnsakene var friske og fine. Faktisk var kvaliteten som om vi skulle ha vært i butikken og håndplukket de beste grønnsakene selv. Dette er vi svært fornøyde med, og det er tydelig at HelloFresh mener alvor med sin policy om å levere ferske råvarer rett på døren.

Det samme gjelder for kjøtt, fisk og kylling. I vår matkasse fulgte det med 4 måltider. 2 av måltidene hadde kylling som hovedingrediens, mens de 2 siste hadde kjøtt og fisk. Holdbarheten på maten var så absolutt god nok, og vi likte samtidig de gode tipsene vi fikk fra HelloFresh. Om holdbarheten er litt kortere for enkelte råvarer får man nemlig tips om å lage disse middagene først. Enkelt og brukervennlig!

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Variert meny og praktiske oppskriftshefter

Oppskrifter fra HelloFresh
De praktiske oppskriftsheftene kommer godt med når maten skal lages.

Hvem er vel ikke lei av det store spørsmålet, og det evige temaet. «Hva skal vi ha til middag i dag?»

Med HelloFresh slipper man heldigvis å tenke på dette. Når du velger mellom ulike matkasser får du gode og tilpassede forslag til en variert ukesmeny. Om ønskelig kan du naturligvis også bytte ut enkelte måltider på menyen med noe som frister mer.

Når vi bestilte valgte vi den klassiske menyen. Disse oppskriftene inneholder både kjøtt og fisk. Samtidig finner man også innslag av ulike vegetariske retter. Etter noen tilpasninger fra vår side, endte vi opp med denne spennende menyen.

 • Cajunpanert kylling med krydrede poteter og frisk tomatsalat.
 • Vietnamesisk kyllingbowl med villris og rask myntesalat.
 • Ponzuglasert laks med ingefærris og svart sesammajones.
 • Asiatiske tacos med kjøttdeig og sterk srirachadressing.

Menyen falt virkelig i smak, og vi likte spesielt godt den cajunpanerte kyllingen. Her får man spennende måltider man normalt ikke tenker på selv. En god del bedre enn pølse i lompe, for å si det mildt!

I matkassen fulgte det også med oppskrifter for hver av rettene. De detaljerte oppskriftene forklarte enkelt hvordan maten skulle tilberedes, og vi slapp samtidig å søke opp rettene på nett for å finne ut hvordan de skulle lages.

Vi vet ikke med deg, men for vår del skal oppskriftene hvertfall ikke kastes. Dette skal lages mer!

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Praktiske porsjonspakninger

Praktiske porsjonspakninger fra HelloFresh
Ris, dressing og lignende leveres i praktiske porsjonspakninger. Perfekt for å redusere matsvinn!

Når man bestiller en matkasse fra HelloFresh får man med nøyaktig det man trenger. Unntaket er de typiske basisvarene, slik som smør, salt, pepper og lignende. Dette er noe de aller fleste har fra før av, og det er derfor helt greit at matkassene leveres uten basisvarene.

Samtidig bemerker vi oss at løsningene fra HelloFresh raskt kan bidra til redusert matsvinn. De praktiske porsjonspakningene inneholder akkurat det man trenger for å tilberede måltidet. På denne måten unngår man den klassiske fellen med å lage for mye mat.

Samtidig er porsjonene akkurat passe store. Undertegnede er en ung mann på 30 år med høyt aktivitetsnivå, og porsjonene føltes likevel store nok. Dette liker vi!

Bokstavmerkede pakker

Bokstavmerkede retter fra HelloFresh
Med de bokstavmerkede forpakningene er det enkelt å holde oversikten.

HelloFresh har ikke overlatt noe som helst til tilfeldighetene. Om matkassen inneholder relativt mange måltider kan det jo raskt bli litt uoversiktlig. Hvilke råvarer hører til hvilke retter?

Dette problemet har HelloFresh løst på en god måte. I esken er råvarene plassert i egne bokstavmerkede forpakninger. Med disse kan du enkelt holde oversikt over hvilken rett de ulike råvarene hører til. Enkelt, brukervennlig og intuitivt!

Hvor mye koster HelloFresh?

Prisnivået hos HelloFresh er overraskende lavt. En matkasse for 4 personer med 5 måltider vil koste 1099 kroner (inkludert frakt). Dette er faktisk rimeligere enn flere av de andre etablerte leverandørene på markedet, og fraktkostnaden er kun 49 kroner.

Om du kun ønsker 3 måltider vil kassen koste 879 kroner, inkludert frakt. Her får man utvilsomt mest for pengene om man går for alle 5 måltidene, og vi skulle gjerne sett at prisen var litt lavere for de små matkassene.

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Levering

HelloFresh Matkasse Eske
HelloFresh har et overraskende bredt leveringsområde, og de utvider stadig med nye områder. Via nettsiden får du en stor oversikt over ulike steder hvor HelloFresh kan levere, og vi sitter igjen med et inntryk av at de så absolutt er konkurransedyktige sett opp mot de andre norske leverandørene.

Vi kan naturligvis ikke liste ut alle steder hvor HelloFresh leverer, og vi anbefaler derfor at du tar en titt på denne oversikten.

Som standard leveres matkassene mellom 15:00 – 22:00. I enkelte områder er for øvrig tidspunktene litt mer innskrenket, og det leveres dermed mellom 17:00 – 21:00.

Leveransene kjøres ut på søndag, mandag og tirsdag. Du kan til enhver tid se oversikt over forventet levering via appen til HelloFresh.

Om du ikke skulle være hjemme når leveransen kommer vil sjåføren ta direkte kontakt med deg for å finne en god løsning. Matkassen er pakket med isolering og isposer, slik at råvarene holder den gode kvaliteten uansett om varene må stå ute en liten stund.

Vi i redaksjonen setter også pris på at HelloFresh er CO2-nøytrale. Ved å investere i grønne initiativer gjennom Planetly kompenseres det for 100% av de direkte CO2-utslippene tilknyttet virksomheten, og vi liker svært godt at HelloFresh har fokus på bærekraftige løsninger.

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!

Menyen til HelloFresh

Menyen fra HelloFresh

Hos HelloFresh kan du velge mellom 6 ulike matkasser. Uavhengig av hvilken matkasse du velger kan du selv håndplukke de oppskriftene du liker best.

Menyen oppdateres hver eneste uke, hvor du finner mer enn 17 spennende oppskrifter.

Klassisk

Dette er kassen for deg som kan spise det aller meste, og som er på utkikk etter en variert meny. Oppskriftene inneholder både kjøtt og fisk, samtidig som man også finner innslag av vegetariske måltider.

Kassen kan bestilles for 2 eller 4 personer, og bestå av 3 – 5 måltider.

Familievennlig

Spesielt rettet mot småbarnsfamiliene. Kassen er bestående av klassiske retter med en barnevennlig vri, og passer godt for 2 – 4 personer.

Også her kan kassen bestå av inntil 5 måltider.

Vegetarisk

Som navnet tilsier er dette matkassen for vegetarianeren. Oppskriften inneholder mye sunne og næringsrike grønnsaker, og gode proteiner fra planteriket.

Passer for 2 – 4 personer, og kan bestå av inntil 5 måltider.

Raskt og Enkelt

Lite tid til overs i hverdagen? Da er Raskt og Enkelt noe for deg.

Samtlige av oppskriftene tar mindre enn 25 minutter å lage, og er lite kompliserte.

Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider per kasse.

Kalorismart

Vi setter stor pris på at HelloFresh også har inkludert en matkasse for de som ønsker å begrense kaloriinntaket. Her finner man gode middager med under 650 kalorier, og kassen er bestående av 3 måltider.

Passer for 2 – 4 personer.

Fisk og grønnsaker

Hvem har vel ikke godt av å spise litt mer fisk og grønnsaker?

I denne kassen finner man sunne og gode oppskrifter bestående av fisk og vegetariske måltider. Passer for 2 – 4 personer, med inntil 5 måltider.

HelloFresh Erfaringer: Oppsummert

Alt i alt er HelloFresh så absolutt en verdig konkurrent til de andre norske leverandørene. De har lang fartstid i det internasjonale markedet, og har over 7 millioner kunder på verdensbasis.

Vi liker spesielt godt de fleksible løsningene hos HelloFresh. Du velger selv matretter fra ukesmenyen, og det er totalt 6 ulike matkasser å velge mellom.

Leveringsområdet er så absolutt tilstrekkelig, og vi setter pris på at HelloFresh fokuserer på bærekraftige løsninger.

Vi anbefaler at du sjekker ut vår test av matkasser for å få en full oversikt over de beste matkassene på markedet!

HelloFresh Logo

HelloFresh

Få rabatt på de 4 første matkassene!