Storytel Anmeldelse: Test & Erfaringer!

Storytel Feature

Storytel føyer seg inn i rekken med tilbydere av lydbøker og e-bøker på nett. Hva ble våre erfaringer med Storytel, og hva ble resultatet i vår test?

Storytel Erfaringer: Kort Oppsummert

Storytel

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Storytel Logo
Antall abonnementer: 2 Lyttetid: Ubegrenset Offline innhold: Ja Bindingstid: Nei Flere brukerprofiler: Ja

Storytel ble lansert på det norske markedet i 2014, og har siden den gang levert både lydbøker og e-bøker til sine abonnenter. Selskapet har sitt utspring fra det svenske selskapet Bokilur, som ble startet opp allerede i 2005. I 2007 endret de navn til Storytel.

Storytel tilbyr over 400.000 lydbøker og e-bøker på enten norsk, svensk eller engelsk. I praksis er dette et av de mest omfattende lydbok-bibliotekene vi har sett på markedet.

Du finner 2 ulike abonnementstyper hos Storytel. Prisen på abonnementene er fra 199 kr til 319 kr per måned. Begge abonnementene støtter både offline modus og Kids Mode, og det er ingen begrensninger på hvor mange timer man kan lytte per måned. Dette liker vi!

Det som skiller abonnementene fra hverandre er hovedsakelig hvor mange brukerprofiler man kan sette opp, og abonnementene har samtidig visse begrensninger på hvor mange som kan lytte samtidig.

Mobilappen til Storytel har en gjennomsnittlig vurdering på hele 4,5 / 5,0 stjerner, basert på nesten 400.000 tilbakemeldinger. Dette stemmer også godt overens med våre erfaringer, og vi sitter igjen med et inntrykk av at appen er både funksjonsrik og brukervennlig. Via appen kan du blant annet justere avspillingshastigheten slik du selv ønsker!

Storytel tilbyr et omfattende bibliotek av lydbøker og e-bøker. Begge abonnementene støtter offline modus, og det er ingen begrensninger på hvor mye du kan lytte i løpet av en måned!

Fordeler

  • Svært godt utvalg.
  • Kids Mode.
  • Offline innhold.
  • Personlige mål.
  • Ingen bindingstid.
  • God app.
  • Ubegrenset lytting.
  • Mulighet for flere brukerprofiler.

Ulemper

  • Maksimalt 3 brukerprofiler.
  • Litt begrenset innhold innen fantasy / sci-fi.

Flere abonnementstyper

Som de fleste andre tilbydere av lydbøker og e-bøker er Storytel tilgjengelig gjennom flere ulike abonnementstyper. Ulikt mange andre leverandører har Storytel valgt å gi alle brukerne fri lyttetid på samtlige abonnementer. Dette liker vi!

1. Storytel Unlimited

Pris: 199 kr / mnd

Storytel Unlimited har en prislapp på 199 kroner per måned. Til tross for at dette er det rimeligste abonnementet, får du altså ubegrenset lytte- og lesetid.

I tillegg gir abonnementet deg mulighet til å laste ned bøker, slik at du kan lytte / lese i ettertid uten tilgang til internett. Begrensningen med dette abonnementet er for øvrig at du kun kan lage 1 brukerkonto, og det er kun 1 person som kan streame av gangen.

Storytel Unlimited passer altså godt for deg som kun skal bruke abonnementet alene.

2. Storytel Family

Pris: 259 kr / mnd

Storytel Family er spesielt utformet for å passe til en liten familie. Med Family-abonnementet kan man sette opp 2 brukerkontoer, hvor du altså får 2 samtidig strømminger.

Her kan eksempelvis mor og far sette opp en brukerkonto sammen, mens barna får en egen brukerkonto med Kids Mode. Utfordringen er for øvrig at kun 2 personer kan lytte samtidig.

Med en prislapp på 259 kr / mnd kan man heller ikke si at abonnementet er spesielt dyrt. Inkludert i abonnementet får du naturligvis også ubegrenset lyttetid og mulighet for offline-modus.

3. Storytel Family Plus

Pris: 319 kr / mnd

Storytel Family Plus koster 319 kr / mnd, og passer for deg som vil dele abonnementet med flere innad i familien. Med dette abonnementet kan du sette opp 3 brukerprofiler – hvor det altså tillates 3 samtidige strømminger.

Offline modus og ubegrenset lyttetid er selvfølgelig også med i dette abonnementet.

Vi savner enda flere brukerprofiler

På den negative siden byr abonnementene fra Storytel på en aldri så liten utfordringen for en gjennomsnittlig norsk familie på 4. Maksimalt er det 3 personer som kan lytte samtidig hos Storytel, noe som gjør at dere må sette sammen flere ulike abonnementer om 4 personer skal lytte – eksempelvis 2 barn og 2 voksne. Det kan jo bli kostbart.

Vi registrerer også at flere av konkurrentene tillater at 4 personer kan lytte samtidig.

Gratis prøveperiode

De fleste tilbyderne av lydbok-apper tilbyr en uforpliktende og gratis prøveperiode. Storytel er intet unntak.

Med Storytel kan du enkelt teste tjenesten i 14 dager før du bestemmer deg. Om du er fornøyd med tjenesten vil abonnementet automatisk løpe videre etter 14 dager. Og frykt ikke, du får naturligvis varsel før prøveperioden går ut!

Vi registrerer også at Storytel ikke har noen form for bindingstid utover de 30 dagene man allerede har betalt for. Dette liker vi!

Over 400.000 lyd- og e-bøker

Storytel Kategorier
Med over 400.000 bøker er det ikke vanskelig å finne noe man liker.

Som nevnt finner man over 400.000 titler via biblioteket til Storytel. Via appen kan man velge mellom et bredt utvalg kategorier. Vi nevner blant annet barnebøker, klassikere, romaner, biografier, krim, noveller og spenning. Noe for enhver smak, med andre ord!

Vi bemerker oss også at flere av bøkene er tilgjengelig både som lydbok og e-bok. Perfekt for deg som ikke bare vil lytte, men også lese litt en gang i ny og ne. Det er riktig nok ikke slik at alle bøkene er tilgjengelig både som lydbok og e-bok. Et fåtall av titlene er kun tilgjengelig for lesing, mens majoriteten er tilgjengelig enten som lydbok eller lydbok / e-bok kombinert.

Men hva med utvalget innenfor de ulike sjangrene og kategoriene?

Storytel skiller seg spesielt godt ut innenfor kategoriene barnebøker, klassikere, romaner, biografier, dokumentarer, krim, noveller og spenning. Dette gjelder både for norsk og engelsk innhold!

Om vi skal trekke frem noen kategorier hvor Storytel ikke har like mye innhold må det bli innenfor sjangrene personlig utvikling og fantasy / sci-fi. Dette er for øvrig ikke unikt for Storytel, og sammenlignet med de andre tilbyderne ser faktisk utvalget ut til å være litt bedre. Etter å ha gått gjennom Storytel’s lydbøker og e-bøker er vi kort og godt imponerte over hvor mye innhold man finner. Her finner man noe for enhver smak.

Til tross for at innholdet innenfor fantasy / sci-fi er litt mer begrenset, finner man likevel mange kjente titler. Vi nevner blant annet Ringenes Herre, Game Of Thrones, Hobbiten og en lang rekke Stephen King-titler. Harry Potter er naturligvis også å oppdrive!

God mobilapp

Lydbok app

Etter å ha tatt en nøye gjennomgang av hva slags innhold Storytel har å by på, var tiden inne for å se på selve mobilappen.

Førsteinntrykket er godt. Med nesten 400.000 anmeldelser, og en gjennomsnittlig vurdering på 4,5 / 5,0 stjerner ser det ut til at kundene er fornøyde. Og det ble vi også!

Etter å ha registrert en bruker blir vi bedt om å velge noen av våre favorittkategorier. Disse valgene brukes slik at man skal kunne få egne, personlige anbefalinger i appen. Med over 400.000 titler er man rett og slett nødt til å få noen gode forslag. Det kan trossalt være litt vanskelig å finne frem i havet av lydbøker og e-bøker.

Heldigvis gjør Storytel en god jobb her. Etter å ha punchet inn våre favorittsjangre får vi gode og tilpassede forslag basert på hva vi liker å lese. I tillegg til den personlig tilpassede topplisten får man også god oversikt over månedens anbefalinger og kommende høydepunkter.

Via appen kan du også sette opp egne personlige lyttemål. Dette passer perfekt for deg som vil lese / lytte mer i hverdagen, og er en fin motivasjon for deg som sliter litt med å komme i gang. Samtidig gir statistikk-siden deg god innsikt i egne lesevaner. Artig!

Som tidligere nevnt kan du også laste ned bøkene ved behov. På denne måten slipper du å bruke av den inkluderte datatrafikken din når du er på farten. Videre kan du også justere avspillingshastigheten slik du selv ønsker, og bokmerkefunksjonalitet er naturligvis inkludert.

Samtidig ønsker vi også å trekke frem Kids Mode. Med denne modusen vil kun barnevennlige bøker vises i appen. Perfekt for de minste!

Storytel Erfaringer: Oppsummert

Storytel tilbyr et omfattende bibliotek av lydbøker og e-bøker. Samtlige av abonnementene støtter offline modus, og det er ingen begrensninger på hvor mye du kan lytte i løpet av en måned!

Tips: Sjekk gjerne ut vår komplette test av lydbøker

Storytel Logo

Storytel.no

Lydbøker og e-bøker hos Storytel.

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.