Storytel Anmeldelse: Test & Erfaringer!

Storytel Feature

Inneholder annonsørlenker

Storytel føyer seg inn i rekken med tilbydere av lydbøker og e-bøker på nett. Hva ble våre erfaringer med Storytel, og hva ble resultatet i vår test?

Storytel Logo

Storytel.no

Lydbøker og e-bøker hos Storytel.

Storytel Erfaringer: Kort Oppsummert

Storytel

4.8
Storytel Logo

Storytel ble lansert på det norske markedet i 2014, og har siden den gang levert både lydbøker og e-bøker til sine abonnenter. Selskapet har sitt utspring fra det svenske selskapet Bokilur, som ble startet opp allerede i 2005. I 2007 endret de navn til Storytel.

Storytel tilbyr over 400.000 lydbøker og e-bøker på enten norsk, svensk eller engelsk. I praksis er dette et av de mest omfattende lydbok-bibliotekene vi har sett på markedet.

Totalt finner man 3 ulike abonnementstyper hos Storytel. Prisen på abonnementene er fra 189 kr til 309 kr per måned. Samtlige av abonnementene støtter både offline modus og Kids Mode, og det er ingen begrensninger på hvor mange timer man kan lytte per måned. Dette liker vi!

Det som skiller de ulike abonnementene fra hverandre er hovedsakelig hvor mange brukerprofiler man kan sette opp, og abonnementene har samtidig visse begrensninger på hvor mange som kan lytte samtidig.

Mobilappen til Storytel har en gjennomsnittlig vurdering på hele 4,4 / 5,0 stjerner, basert på over 372.000 tilbakemeldinger. Dette stemmer også godt overens med våre erfaringer, og vi sitter igjen med et inntrykk av at appen er både funksjonsrik og brukervennlig. Via appen kan du blant annet justere avspillingshastigheten slik du selv ønsker!

Storytel tilbyr et omfattende bibliotek av lydbøker og e-bøker. Samtlige av abonnementene støtter offline modus, og det er ingen begrensninger på hvor mye du kan lytte i løpet av en måned!

Fordeler

  • Svært godt utvalg.
  • Kids Mode.
  • Offline innhold.
  • Personlige mål.
  • Ingen bindingstid.
  • God app.
  • Ubegrenset lytting.
  • Mulighet for flere brukerprofiler.

Ulemper

  • Litt begrenset innhold innen fantasy / sci-fi.

Flere abonnementstyper

Som de fleste andre tilbydere av lydbøker og e-bøker er Storytel tilgjengelig gjennom flere ulike abonnementstyper. Ulikt mange andre leverandører har Storytel valgt å gi alle brukerne fri lyttetid på samtlige abonnementer. Dette liker vi!

1. Storytel Unlimited

Pris: 189 kr / mnd

Storytel Unlimited har en prislapp på 189 kroner per måned. Til tross for at dette er det rimeligste abonnementet, får du altså ubegrenset lytte- og lesetid.

I tillegg gir abonnementet deg mulighet til å laste ned bøker, slik at du kan lytte / lese i ettertid uten tilgang til internett. Begrensningen med dette abonnementet er for øvrig at du kun kan lage 1 brukerkonto. Vi bemerker oss likevel at 2 personer kan streame samtidig, hvor en av brukerne må være i standard-modus, mens den andre brukeren kan streame i Kids Mode.

Storytel Unlimited passer godt for deg som kun skal bruke abonnementet alene, eller som eventuelt ønsker å dele abonnementet med en av de mindre i huset!

Storytel Logo

Storytel.no

Se tilbud på Storytel Unlimited.

2. Storytel Family

Pris: 249 kr / mnd

Storytel Family er spesielt utformet for å passe den gjennomsnittlige norske familien. Med Family-abonnementet kan man sette opp 2 brukerkontoer. Samtidig er det tillatt med inntil 4 samtidig brukere. 2 av brukerne kan strømme i standard-modus, mens de 2 siste brukerne kan strømme i Kids Mode.

Det er altså ikke vanskelig å se at Storytel Family passer perfekt for et foreldrepar med 1 – 2 barn. Mor og far kan sette opp hver sin brukerkonto, mens barna kan kose seg med Kids Mode til enhver tid.

Med en prislapp på 249 kr / mnd kan man heller ikke si at abonnementet er spesielt dyrt. Inkludert i abonnementet får du naturligvis også ubegrenset lyttetid og mulighet for offline-modus.

Storytel Logo

Storytel.no

Se tilbud på Storytel Family.

3. Storytel Family Plus

Pris: 309 kr / mnd

Storytel Family Plus koster 309 kr / mnd, og passer for deg som vil dele abonnementet med flere innad i familien. Med dette abonnementet kan du sette opp 3 brukerprofiler, og totalt kan hele 6 personer strømme samtidig.

3 av brukerne kan strømme i standard modus, mens de andre er begrenset til Kids Mode. Enten dere er en stor familie med mange barn, eller om du bare vil dele abonnementet med familie og venner, er dette et godt valg.

Offline modus og ubegrenset lyttetid er selvfølgelig også med i dette abonnementet!

Storytel Logo

Storytel.no

Se tilbud på Storytel Family Plus.

Gratis prøveperiode

De fleste tilbyderne av lydbok-apper tilbyr en uforpliktende og gratis prøveperiode. Storytel er intet unntak.

Med Storytel kan du enkelt teste tjenesten i 14 dager før du bestemmer deg. Om du er fornøyd med tjenesten vil abonnementet automatisk løpe videre etter 14 dager. Og frykt ikke, du får naturligvis varsel før prøveperioden går ut!

Vi registrerer også at Storytel ikke har noen form for bindingstid utover de 30 dagene man allerede har betalt for. Dette liker vi!

Over 400.000 lyd- og e-bøker

Storytel Kategorier
Med over 400.000 bøker er det ikke vanskelig å finne noe man liker.

Som nevnt finner man over 400.000 titler via biblioteket til Storytel. Via appen kan man velge mellom et bredt utvalg kategorier. Vi nevner blant annet barnebøker, klassikere, romaner, biografier, krim, noveller og spenning. Noe for enhver smak, med andre ord!

Vi bemerker oss også at flere av bøkene er tilgjengelig både som lydbok og e-bok. Perfekt for deg som ikke bare vil lytte, men også lese litt en gang i ny og ne. Det er riktig nok ikke slik at alle bøkene er tilgjengelig både som lydbok og e-bok. Et fåtall av titlene er kun tilgjengelig for lesing, mens majoriteten er tilgjengelig enten som lydbok eller lydbok / e-bok kombinert.

Men hva med utvalget innenfor de ulike sjangrene og kategoriene?

Storytel skiller seg spesielt godt ut innenfor kategoriene barnebøker, klassikere, romaner, biografier, dokumentarer, krim, noveller og spenning. Dette gjelder både for norsk og engelsk innhold!

Om vi skal trekke frem noen kategorier hvor Storytel ikke har like mye innhold må det bli innenfor sjangrene personlig utvikling og fantasy / sci-fi. Dette er for øvrig ikke unikt for Storytel, og sammenlignet med de andre tilbyderne ser faktisk utvalget ut til å være litt bedre. Etter å ha gått gjennom Storytel’s lydbøker og e-bøker er vi kort og godt imponerte over hvor mye innhold man finner. Her finner man noe for enhver smak.

Til tross for at innholdet innenfor fantasy / sci-fi er litt mer begrenset, finner man likevel mange kjente titler. Vi nevner blant annet Ringenes Herre, Game Of Thrones, Hobbiten og en lang rekke Stephen King-titler. Harry Potter er naturligvis også å oppdrive!

God mobilapp

Lydbok app

Etter å ha tatt en nøye gjennomgang av hva slags innhold Storytel har å by på, var tiden inne for å se på selve mobilappen.

Førsteinntrykket er godt. Med over 372.000 anmeldelser, og en gjennomsnittlig vurdering på 4,4 / 5,0 stjerner ser det ut til at kundene er fornøyde. Og det ble vi også!

Etter å ha registrert en bruker blir vi bedt om å velge noen av våre favorittkategorier. Disse valgene brukes slik at man skal kunne få egne, personlige anbefalinger i appen. Med over 400.000 titler er man rett og slett nødt til å få noen gode forslag. Det kan trossalt være litt vanskelig å finne frem i havet av lydbøker og e-bøker.

Heldigvis gjør Storytel en god jobb her. Etter å ha punchet inn våre favorittsjangre får vi gode og tilpassede forslag basert på hva vi liker å lese. I tillegg til den personlig tilpassede topplisten får man også god oversikt over månedens anbefalinger og kommende høydepunkter.

Via appen kan du også sette opp egne personlige lyttemål. Dette passer perfekt for deg som vil lese / lytte mer i hverdagen, og er en fin motivasjon for deg som sliter litt med å komme i gang. Samtidig gir statistikk-siden deg god innsikt i egne lesevaner. Artig!

Som tidligere nevnt kan du også laste ned bøkene ved behov. På denne måten slipper du å bruke av den inkluderte datatrafikken din når du er på farten. Videre kan du også justere avspillingshastigheten slik du selv ønsker, og bokmerkefunksjonalitet er naturligvis inkludert.

Samtidig ønsker vi også å trekke frem Kids Mode. Med denne modusen vil kun barnevennlige bøker vises i appen. Perfekt for de minste!

Storytel Erfaringer: Oppsummert

Storytel tilbyr et omfattende bibliotek av lydbøker og e-bøker. Samtlige av abonnementene støtter offline modus, og det er ingen begrensninger på hvor mye du kan lytte i løpet av en måned!

Storytel Logo

Storytel.no

Lydbøker og e-bøker hos Storytel.