Elskling Erfaringer: Sammenligning av strømavtaler

Elskling erfaringer

Aldri før har vi nordmenn vært så opptatt av strømpriser. Men har du hørt om Elskling.no, der du kan sammenligne strømavtaler fra ulike strømleverandører? Les videre og se hvilke erfaringer kundene til Elskling sitter igjen med! 

Vi er vel alle ganske lei av høye strømpriser og det å hele tiden tenke over hva vi bruker strøm på og når. Likevel er det vel få som takker nei til å spare tusenvis av kroner i året på å bytte strømleverandør. Det kan nemlig hende at avtalen du har i dag rett og slett er svindyr, sammenlignet med andre.

Vi har jo sett eksempler på at to naboer, med akkurat samme strømforbruk, men med ulike avtaler, har fått vidt forskjellige fakturaer. Og da snakker vi ikke om få kroner, men om tusenlapper i forskjell.

Ja, for det er nok mange som ikke er klar over de enorme prisforskjellene. Og det gjelder ikke kun fra strømleverandør til strømleverandør. Hos én strømleverandør kan prisforskjellene mellom de ulike avtalen være eksepsjonelt store.

Av den grunn kan det være veldig lurt å sammenligne strømavtaler fra de ulike strømselskapene. Elskling.no har gjort denne jobben lettere for deg, ved at de lar deg sammenligne strømavtaler raskt og enkelt.

Elskling.no logo

Elskling.no

Finn beste strømavtale for deg

Fordelene med Elskling: Kort oppsummert

info

Det er helt gratis å gjøre en sammenligning av strømavtaler på Elskling.no. Ved hjelp av et raskt søk vil du få opp strømavtaler som kan passe din bolig, og du velger selv om du ønsker å bytte og eventuelt hvilket strømselskap du ønsker å gå for.

 • Spar penger. Ved å bytte strømavtale kan du spare betydelige summer i året.
 • Raskt og enkelt. I snitt tar det under 5 minutter å sammenligne og bytte strømavtale via Elskling.
 • Brukervennlig. Elskling.no er svært brukervennlig. Her trengs det ikke mye datakunnskaper!
 • Helt gratis. Det koster ingenting å sammenligne strømavtalene via Elskling.
 • Full gjennomsiktighet. Du får full oversikt over hva du betaler for, uten overraskende påslag.
 • Full valgfrihet. Du står fritt til å velge den strømleverandøren du mener passer deg best, eller beholde den du allerede har.
Elskling.no logo

Elskling.no

Finn beste strømavtale for deg

Hva er Elskling.no?

Elskling.no kan kanskje høres ut som en datingnettside, men det er det altså ikke. Det er derimot en uavhengig og nøytral sammenligningstjeneste for strømpriser og strømleverandører, der du som kunde kostnadsfritt kan gå inn og finne den strømavtalen som passer deg best.

Basert på ulike faktorer, som eksempelvis pris og område, vil du få oppgitt ulike forslag på strømavtaler som kan passe deg.

Det var i 2007 at fem sivilingeniører, som alle hadde gått på Kungliga tekniska högskolan, fikk ideen om en sammenligningstjeneste for strøm. De ønsket å tilby en uavhengig og seriøs tjeneste som kunne gi økt gjennomsiktighet på kraftmarkedet.

I 2011 ble Elskling.no etablert, og vi nordmenn fikk også mulighetene til å sammenligne strømavtaler.

En del av Zmarta Group

I 2018 gikk Zmarta Group inn og kjøpte opp Elskling. Det er Zmarta Group som også eier Zmarta.no, som er en sammenligningstjeneste for forbrukslån og refinansiering. De to nettsidene er bygget opp på samme måte, og har som mål å hjelpe oss forbrukere med å spare penger.

Dagens kraftmarked er et sammensurium av  over 100 strømleverandører i Norge. Det er derfor ikke vanskelig å skjønne at du skal ha mye tid til overs om du skal sette deg ned og sammenligne hver og én av dem. Samtidig er en sammenligning i ny og ne noe vi alle burde gjøre. Det kan nemlig spare deg for store summer å bytte strømleverandør.

Når du benytter deg av Elskling.no, vil du få opp en sammenligning av alle strømselskapene som befinner seg i ditt område, og hvilke avtaler som er mest gunstig i forhold til boligareal og bosted. Det hele er helt gratis!

Skjulte kostnader

Få har vel unngått å få med seg debatten rundt de lite transparente avtalene til enkelte strømselskaper. Avtalene er ofte nærmest umulig for menigmann å forstå. Mange gir opp og bare betaler de skyhøye fakturaene, uten å tenke mer på det. Man orker rett og slett ikke å sette seg inn i det, og strøm må man jo ha.

Sånn burde det ikke være. For du bør absolutt se gjennom avtalen din, om du ikke helt vet hva du betaler for. Enkelte strømselskaper tar en hel haug med påslag og skjulte kostnader, i tillegg til selve strømprisen.

Det var blant annet denne delen utviklerne av Elskling.no ville ta tak i. De ønsket mer gjennomsiktighet for denne bransjen, og at du som forbruker skal forstå hva du betaler for.

Elskling.no logo

Elskling.no

Finn beste strømavtale for deg

Er det noen ulemper ved å bruke Elskling.?

Helt ærlig ser vi ingen ulemper med å bruke Elskling.no. Tjenesten er oversiktlig og svært brukervennlig. Og det finnes vel aldri ulemper med å spare penger?

Hva er kundenes erfaringer med Elskling?

info

Kundene er svært fornøyde med tjenesten til Elskling.no. På det anerkjente forbrukernettstedet Trustpilot.no har 70 kunder lagt inn en anmeldelse, som i snitt har gitt 4/5 stjerner.

Det er lett å se at strømkunder i Norge er fornøyde med opplevelsen av Elskling.no. Av 70 anmeldelser på Trustpilot, kommer de ut med en score på 4/5 stjerner. Stort bedre blir det jo ikke.

Her er noen av anmeldelsene vi fant på Trustpilot:

Paul Arne: 

«Veldig fornøyd med tjenesten. De prøver i allefall å sammenligne prisene. For meg er pris viktigst men de kan også ta andre parametre med i din betraktning. Anbefales. Skifte strømleverandør er enkelt.»

Nils: 

«Bruker elskling.no med jevne mellomrom for å orientere meg i kraftmarkedet. Selve skiftet av leverandør med elskliing.no går bestandig smertefritt og det er alltid priser som inkluderer alt»

Gunn Inger: 

«Jeg var veldig spent på om strømmen etter oppsigelsen fra GNP greide overgangen, slik at strømmen var på plass med ny leverandør! Bedre regning også – foreløpig»

Alice: 

«Overgangen fra et strømselskap til et annet var enkel og grei. Kun noen tastetrykk for meg, så ordnet alt seg kjapt og greit.»

Elskling.no logo

Elskling.no

Finn beste strømavtale for deg

Elskling hjelper deg å spare penger

Elskling ønsker at strømkundene skal ta bevisste valg. Du skal nemlig ikke godta at strømregningen er langt høyere enn det du fikk forespeilet. I tillegg vil de legge til rette for at det å bytte strømleverandør er gjort i en håndvending, så du faktisk orker å ta skrittet.

På nettsidene sine oppgir Elskling.no at det er fort gjort å sammenligne og bytte strømavtale. I snitt tar det i underkant av 5 minutter, og de minuttene kan alle klare å avse.

Når du bytter strømavtale gjennom Elskling, kan du gjøre det trygt vitende om at det ikke vil komme noen skjulte kostnader i tillegg og tjenesten er helt gratis for deg.

Slik bruker du Elskling.no

info

Det er svært enkelt å sammenligne strømavtaler på Elskling.no. Du fyller bare inn skjemaet på nettsiden, så vil du få opp ulike alternativer. Skulle du stå fast, står kundeservicen deres klar til å hjelpe deg.

1. Fyll inn postnummeret ditt

Det første steget i prosessen er å fylle inn postnummeret ditt. Ikke spesielt vanskelig!

Elskling.no erfaringer: postnummer

2. Fyll inn årlig strømforbruk, pris og produkttype

Hvis du ikke vet hvor høyt strømforbruk du kommer til å ha, kan du trykke på «Jeg vet ikke hvor mye strøm jeg bruker» og velge boligtype og skrive inn størrelsen på boligen.

Elskling.no erfaringer: areal og produkttype

3. Legg inn dine preferanser

På den neste siden vil du få listet opp de beste strømavtalene for din bolig. Her kan du også velge mellom ulike preferanser.

Elskling.no erfaringer: preferanser

4. Velg din ønskede strømavtale

Du vil få opp en liste med ulike strømavtaler. Hvis du finner en strømavtale du ønsker å bytte til, trykker du på «Gå videre» for den aktuelle strømavtalen.

Elskling.no erfaringer: velg strømavtale

5. Fyll ut personalia og annen informasjon

På den neste siden vil du bli bedt om å fylle ut diverse personalia og annen relevant informasjon.

 • Kundeinformasjon. Navn, fødseldato, e-post og telefonnummer
 • Anleggsinformasjon. Her velger du om du skal flytte eller har flyttet inn i ny bolig.
 • Adresse for anlegget. Her fyller du helt enkelt inn adressen din.
 • Målepunkt-ID. Hvis du ikke vet hva den er, kan du trykke på nei og fylle inn personnummeret ditt, så systemet hente informasjonen.
 • Fakturaadresse. Velg ja om adressen er den samme som for anlegget. Hvis ikke trykker du nei og fyller inn fakturaadressen.
 • Avtalestart. Har du bindingstid i dag, velger du ja og fyller ut dato for når byttet tidligst kan skje. Har du ingen bindingstid, trykker du nei.

6. Godkjenn og tegn strømavtale

Til slutt huker du av for at du godkjenner avtalen, og om du ønsker å motta nyhetsbrev fra Zmarta, før du trykker på «Tegn strømavtale».

Elskling.no erfaringer: godkjenn og tegn strømavtale

Elskling Erfaringer: Kort oppsummert

Vi er utelukkende positive når det kommer til Elskling.no. Nettsiden er oversiktlig og du kan raskt finne den strømavtalen som er gunstigst for deg. Vi kan absolutt anbefale denne siden. Om du sammenligner strømavtaler med jevne mellomrom, kan du faktisk spare enorme summer.

Det er enkelt å se at også kundene er fornøyde med tjenesten, da anmeldelsene fra dem har gitt hele 4/5 stjerner på Trustpilot.no. Ta gjerne en titt om du er nysgjerrig. Føler du ikke at du er klar for å bytte strømleverandør akkurat nå, kan det jo iallfall være lurt å sjekke markedet!

Elskling.no logo

Elskling.no

Finn beste strømavtale for deg

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social