Strim Erfaringer: Norges beste strømmetjeneste?

Med strømmetjenesten Strim kan du samle flere abonnementer i én og samme tjeneste, og samtidig få tilgang til de største norske TV-kanalene. Hvordan kommer Strim ut i vår test, og hva ble vår erfaring med Strim.no?

I vår test av Strim.no har vi tatt hensyn til flere ulike faktorer. Vi har blant annet sett på hvordan Strim skiller seg ut i mengden av strømmetjenester på markedet.

Samtidig har vi tatt en titt på hva slags innhold man kan forvente med de ulike pakkene, og sett på både brukervennlighet, video- og lydkvalitet, prisnivå og begrensninger med tjenesten.

Coupolife logo

Coupolife.no

Rabatter og kampanjer på Strim hos Coupolife.no!

Strim Erfaringer: Kort Oppsummert

Strim

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Strim Logo

Strim ble lansert i 2018, og har siden den gang utvidet sortimentet betraktelig.

I skrivende stund kan Strim tilby TV, film og serier fra 9 eksterne leverandører. Her er det godt med utvalg, og samlet sett fremstår Strim som en av de mest komplette strømmetjenestene på markedet.

Nøyaktig hva du får tilgang til avgjøres av hvilken pakke du velger, og du kan velge mellom totalt 5 ulike pakker. Vi i redaksjonen setter stor pris på at det er såppass godt utvalg, slik at man enkelt kan finne en pakke som passer behovet.

Prisnivået er fornuftig, og kvaliteten er den samme som du ville fått direkte fra de ulike strømmetjenestene.

Den eneste ulempen er at innhold fra NRK TV, Viaplay Film & Serier og TV2 Play ikke kan avspilles direkte fra Strim. Her må du rett og slett laste ned alle appene separat. Via anmeldelsene på Play Store ser vi også at dette er noe forbrukerne har bemerket seg.

Vi ønsker likevel ikke å gi Strim for mye kritikk på dette punktet. Samlet sett er Strim en knallgod tjeneste, og vi vet ikke om andre norske leverandører som er i nærheten av å tilby en like god og fleksibel løsning som Strim. Det at du må laste ned de andre appene fører naturligvis heller ikke til at det blir noen ekstra kostnad. Etter å ha lastet ned appene knyttes de automatisk opp mot ditt eksisterende Strim-abonnement.

Alt i alt er vi fornøyde med Strim. Sammenlignet med andre strømmetjenester er plattformen unik, og vi krysser fingrene for at Strim legger opp til at alt innhold kan avspilles direkte fra Strim-plattformen!

Obs: Alle nye kunder får nå en 7-dagers gratis prøveperiode på samtlige abonnementer!

Fordeler

  • Godt utvalg.
  • Fornuftig pris.
  • Mange TV-kanaler.
  • Spesialtilpassede pakker.
  • Brukervennlig app.
  • God totalleverandør.

Ulemper

  • Må ha egen app for Viaplay Film & Serier, NRK TV og TV2 Play.
Coupolife logo

Coupolife.no

Rabatter og kampanjer på Strim hos Coupolife.no!

Strim – Mange gode pakker

Strim Pakkeløsninger

Som tidligere nevnt vil tilgangen din variere basert på hvilken pakkeløsning du velger. Her er det gode muligheter for å spesialtilpasse innholdet til eget behov, og du kan totalt velge mellom 5 ulike pakker.

1. Strim Litt

Pris: 199 kr/mnd

Strim Litt er den enkleste pakken som kan bestilles hos Strim.

Pakken er nøye sammensatt av de viktigste TV-kanalene. I skrivende stund får man tilgang til kanalene TV2, TV Norge, TV3, Viasat 4, TV2 Nyhetskanalen, MAX, FEM og BBC World News. Via denne pakken får du også tilgang til alt du måtte ønske av innhold fra NRK TV.

Kort oppsummert er dette pakken for deg som vil ha de viktigste TV-kanalene, og som ikke er spesielt opptatt av å streame film og TV-serier.

2. Strim Mye

Pris: 349 kr/mnd

Den neste pakken er Strim Mye, og den fremstår som langt mer komplett enn pakken Strim Litt.

Med denne pakken får du tilgang til både HBO, Viaplay Film & Serier, TV2 Play, Paramount+ og 12 TV-kanaler. Blant TV-kanalene finner man de samme kanalene som i Strim Litt-pakken, samtidig som man også får tilgang til TV2 Zebra, TV 6, VOX, og TV2 Livsstil.

Et godt alternativ for deg som vil holde kostnadene nede, og som samtidig vil kunne streame rikelig med film og TV-serier!

3. Strim Mye + Sport

Pris: 449 kr/mnd

Strim Mye + Sport er identisk med Strim Mye-pakken, med unntak av at man også får tilgang til 8 ulike sportskanaler.

De tilgjengelige sportskanalene er TV2 Sport 1 & 2, Eurosport Norge, Eurosport 1, V Sport 1, V Sport 2, V Sport 3 og V Sport +. Godt utvalg til sportsentusiasten!

4. Strim Mest

Pris: 399 kr/mnd

Strim Mest gir deg tilgang til samtlige av strømmetjeneste og TV-kanalene som tilbys av Strim. Unntaket er sportskanalene, som ikke inngår i denne pakken.

Til 399 kr/mnd får du med andre ord tilgang til hele 5 ulike strømmetjenester og svimlende 33 TV-kanaler. Dette er pakken for deg som vil ha alt!

5. Strim Mest + Sport

Pris: 499 kr/mnd

Strim Mest + Sport er helt lik som Strim Mest-pakken. Som du kanskje har gjettet er ulikheten at sportskanalene også inngår i denne pakken.

I tillegg til de 5 strømmetjenestene og 33 vanlige TV-kanalene kan du altså se sport via 8 ulike kanaler i tillegg.

Coupolife logo

Coupolife.no

Rabatter og kampanjer på Strim hos Coupolife.no!

Hva er Strim?

Strim Strømmetjeneste

Utvalget av strømmetjenester har i løpet av de siste årene tatt fullstendig av. Det finnes ekstremt mange leverandører å velge blant, og ofte ender man opp et hav månedlige abonnementer på ulike strømmetjenester. På sikt kan dette bli både dyrt og uoversiktlig, noe også eierne bak Strim har bemerket seg.

Strim ble lansert på det norske markedet i 2018, og driftes formelt av RiksTV. Siden den spede oppstarten i 2018 har Strim vokst jevnt og trutt, og kommersiell direktør Ole Andre Skarbøvik uttaler ovenfor vår redaksjon at de for tiden opplever en stor økning i antall kunder. Dette kommer ikke som en overraskelse, da Strim så absolutt skiller seg ut i mengden av strømmetjenester.

Visjonen til Strim er at de skal være Norges mest komplette strømmetjeneste. Dette skal de få til ved at du skal kunne samle alle strømmetjenestene dine i ett og samme abonnement. I praksis innebærer dette at du skal kunne se både TV, serier og film fra ulike strømmetjenester – samtidig som du kun skal trenge å forholde deg til én leverandør.

Tanken og visjonen bak Strim er er etter vår mening meget god. Er det noe streaming-markedet trenger så er det en sentralisert løsning som gir deg mer oversikt som forbruker. Kan Strim være løsningen?

Hvilke strømmetjenester får man med Strim?

Strim Strømmetjenester

Strim er under kontinuerlig utvikling, og plattformen oppdateres stadig med nye strømmetjenester.  I skrivende stund kan Strim tilby TV, film og serier fra 9 eksterne leverandører. Her er det godt med utvalg, og samlet sett fremstår Strim som en av de mest komplette strømmetjenestene på markedet.

Til informasjon vil tilgangen du får variere basert på hvilken pakke du velger. Du kan lese mer om de ulike pakkeløsningene lenger ned i artikkelen!

HBO Max Logo

HBO Max: HBO Max er det nyeste tilskuddet til Strim.no, og lanseres på platformen den 26. oktober 2021.

HBO Max vil erstatte HBO Nordic, og leveres med et enda større utvalg enn den eksisterende giganten.

Via HBO Max får du tilgang til over 4000 serie-episoder, filmer og barneinnhold fra både HBO, AMX, Hulu og mange flere.

Samtlige av dine favoritter fra HBO Nordic er naturligvis med i pakka!

TV2 Play Logo

TV2 Play: Via TV2 Play får du tilgang til omkring 2.000 filmer og TV-serier.

Via denne pakken kan du også fritt strømme samtlige av TV 2s egne kanaler, og du får samtidig tilgang til både nyheter og gode dokumentarer.

Viaplay Logo

Viaplay Film & Serier: Som en av Nordens største leverandører av digital underholdning setter vi stor pris på at Viaplay Film & Serier inngår i Strim’s pakkeløsning.

Via denne plattformen får du tilgang til et bredt utvalg populære filmer, og leverandøren kan blant annet reklamere med over 300 premierefilmer hvert eneste år.

I tillegg finner du også rikelig med TV-serier og innhold til de minste. Dette liker vi!

NRK TV Logo

NRK TV: Via NRK TV får du tilgang til et bredt utvalg av både film, serier, sport, dokumentarer og nyheter.

Her finner du mye ekstramateriale, og det gis tilgang til alt innhold som NRK har rettigheter til å publisere på nett.

TV2 Sport Logo

TV2 Sport: Kan man kalle en strømmetjeneste komplett om den ikke gir tilgang til sportssendinger?

Via Strim får du tilgang til TV2 Sport 1 & Sport 2, og du finner mye godt innhold innenfor både fotball, håndball, sjakk, ishockey og poker!

Paramount+ Logo

Paramount+: Paramount+ er av gigantene om man ser på strømming av filmer.

Her finner du filmer fra Paramount Pictures, og flere av filmene lanseres kort tid etter første kinovisning. I tillegg kan du også se serier fra både Showtime og CBS!

Eurosport Logo

Eurosport: Strim gir deg tilgang til Eurosport-kanalene Eurosport Norge og Eurosport 1.

Her finner du rikelig med sportsinnhold, og du kan blant annet se fotballkamper fra både Eliteserien og OBOS-ligaen.

V Sport Logo

V Sport: Her får du tilgang til 4 kanaler i ett, nemlig V Sport 1, V Sport 2, V Sport 3 og V Sport+. 

Dette er kanalen for den sportsavhengige!

TV-kanaler

TV-kanaler: Via flere av pakkene vi har nevnt gis det også tilgang til et bredt utvalg vanlige TV-kanaler.

Listen av TV-kanaler blir rett og slett for lang til at vi kan legge ut hele, men vi nevner blant annet TV2, TV2 Zebra, TV Norge, TV3, Viasat 4, BBC Brit, National Geographic, History Channel og Discovery!

Hvordan er Strim å bruke?

Strim Screenshot

Strim har som visjon å gjøre det så oversiktlig og enkelt som mulig for oss forbrukere når vi skal velge strømmetjeneste. Klarer Strim å leve opp til forventningene?

Fordeler

I første omgang bemerket vi oss at det var enkelt å finne informasjon om de ulike pakkene. Via informasjonssidene gis det tydelig informasjon om hvilke strømmetjenester og TV-kanaler som inngår, og vi setter stor pris på at Strim også kommer med tips som gjør det enklere å finne en passende pakke.

Etter å ha valgt en pakke (Strim Mest + Sport) gikk også selve registreringsprosessen smertefritt. Det skulle tross alt bare mangle.

Tilgangen var nå på plass, og vi kunne endelig ta en liten titt i biblioteket. Via både mobil og PC er det enkelt å finne frem til de ulike kategoriene, nemlig TV, Serier, Film og Barn. I tillegg gis det også tilgang til en oversiktlig TV-guide via både mobil og PC. Dette liker vi!

Som så mange andre strømmetjenester gir også Strim rask tilgang til det mest populære innholdet. På startsiden finner du kategorier for både Topp 10, Emmy-vinnere, True Crime, Nyheter og mye mer. Om du har noe konkret du ønsker å se nevner vi også at søkefunksjonen er enkel, og du får kontinuerlige forslag mens du skriver i søkefeltet.

I forkant av testen ble vi for øvrig gjort oppmerksomme på at man ikke kunne sortere TV-serier og filmer basert på sjanger. Her ser det ut til at Strim har hørt på forbrukerne, og du kan nå enkelt velge sjanger for begge kategoriene. Topp!

Men OK. Er alt bare bra med Strim? Hva med ulempene?

Ulemper

Strim Mobilapp

Joda, Strim ser fortsatt ut til å slite litt med noen voksesmerter.

Det første vi bemerker oss er at vi må opprette en egen brukerkonto på både Viaplay Film & Serier og TV2 Play for å få tilgang til innholdet. Dette er forsåvidt greit nok, og brukerkontoen trenger naturligvis kun og settes opp én gang. Et overkommelig førstegangsoppsett, med andre ord.

Den virkelige svakheten til Strim gjør seg til kjenne når vi prøver å spille av innhold fra enten Viaplay Film & Serier, TV2 Play eller NRK TV. Til vår overraskelse kan ikke innholdet fra disse leverandørene spilles av direkte fra Strim.

I en nettleser er dette forsåvidt greit nok. Om du eksempelvis velger en serie fra Viaplay Film & Serier vil du bli sendt videre til Viaplay.no, hvor du da får tilgang til innholdet via brukerkontoen du opprettet tidligere.

Svakheten med dette oppsettet kommer spesielt godt frem når man bruker en mobil. For å se innhold fra Viaplay Film & Serier, TV2 Play eller NRK TV må du rett og slett laste ned alle appene separat. Her har rett og slett Strim et ganske så stort forbedringspotensiale, og vi klør oss litt i hodet over at de samme problemene ikke dukker opp om man streamer innhold fra HBO eller Paramount+.

Hva med video- og lydkvaliteten?

Hvilken video- og lydkvalitet du får styres ikke av Strim. Dette avhenger enkelt og greit av hva slags kvalitet som er tilgjengelig hos de ulike strømmeleverandørene.

Med Strim får du altså tilgang til eksakt samme kvalitet som om du hadde opprettet et vanlig abonnement hos de opprinnelige leverandørene. Enkelt og greit!

Konklusjon

Alt i alt er vi fornøyde med Strim som totalleverandør av strømmetjenester. Utvalget er godt, og vi setter stor pris på de skreddersydde pakkene som passer til mange ulike behov.

Både appen og nettsiden fremstår som oversiktlig, samtidig som prisnivået så absolutt er fornuftig.

Vi savner likevel mulighet for å spille av innhold fra NRK TV, Viaplay Film & Serier og TV2 Play direkte i appen. Om disse problemene blir løst kan etter vår mening Strim endelig kalle seg en komplett totalleverandør av strømmetjenester!

Coupolife logo

Coupolife.no

Rabatter og kampanjer på Strim hos Coupolife.no!