Laifen Swift High Speed Test: Utfordrer Dyson!

Vi har vært så heldig å få teste Laifen Swift High Speed Hårføner. Klarer den virkelig å tørke håret på rekordtid? Og hvordan skiller den seg fra andre tradisjonelle hårfønere? Les videre og se våre erfaringer!

Det kan være utrolig kjedelig å føne håret. Spesielt om du har en hårtype som tørker veldig tregt, noe som er tilfellet for oss. For å være ærlig, var vi litt skeptiske til at denne hårføneren skulle være så veldig mye bedre enn den vi allerede har.

Mange damer og tenåringsjenter har den mer kjente Dyson Supersonic på ønskelisten sin. Ofte blir den stående på listen, fordi prisen rett og slett er altfor høy.

Ved første titt kan man fort tro at det nettopp er en Dyson Supersonic vi har testet. Og det er ikke så rart, for med Laifen Swift High Speed har kineserne laget en nærmest identisk hårføner, men til en mer overkommelig pris.

Laifen Swift High Speed Hårføner: Kort oppsummert

Laifen Swift High Speed

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Laifen Swift High Speed
Antall hoder: 3 Effektnivåer: 2 Kabellengde: 1,8 meter Støynivå: 59 dB Vekt: 407 gram Effekt: 1600 W Dimensjoner: 27,7 x 7,0 x 8,9 cm

Laifen Swift High Speed er med sin beskjedne størrelse og lave vekt på kun 407 gram en liten og lett hårføner. Det er derfor ikke lenger nødvendig med en egen reisehårføner, da denne fint får plass i bagasjen.

De fleste med langt hår har nok opplevd å få håret sugd inn i luftinntaket på hårføneren. Dette som følge av at de tradisjonelle hårfønerne har luftinntaket bakerst på håndtaket. Hos Laifen Swift derimot, sitter luftinntaket nederst på håndtaket, og dermed slipper du dette problemet.

Som med Dyson Supersonic, sitter motoren også her i håndtaket. Skal vi påpeke én forskjell, er det at Laifen sin modell ikke har et gjennomgående hull i hodet, slik Dyson sin modell har. Laifen Swift har lukket bakhode, der det sitter et sirkel-LED-lys som indikerer hvilken temperatur den står på.

Superkraften til Laifen Swift ligger nettopp i motoren. Laifen hevder at håret tørkes raskere enn noen gang, takket være den børsteløse motoren med en hastighet på 110.000 omdreininger per minutt. Dette betyr at håret i gjennomsnitt vil tørkes 5,5 ganger raskere enn med en tradisjonell hårføner.

Alt etter hårtype, tykkelse og lengde, vil håret ditt bli tørt på 2-8 minutter.  Samtidig sørger den negative ion-teknologien for at håret får bedre glans og ikke blir tørt og statisk, selv på kalde dager da håret normalt blir veldig statisk.

Man kan tro at en såpass kraftig motor vil medføre mye støy. Sannheten er at dette er én av markedets mest stillegående hårfønere, med et lydnivå på kun 59 dB!

Fordeler

 • Kraftig motor.
 • Vekslende temperatur.
 • Stillegående.
 • Svært brukervennlig.
 • Negative ioner motvirker slitasje og statisk hår.
 • Tilbehør av god kvalitet.
 • Blir ikke veldig varm på utsiden.

Ulemper

 • Ledningen er litt kort.
 • Filterlokket sitter litt løst.

3 munnstykker følger med

Laifen Swift hårføner munnstykker

Når du kjøper Laifen Swift får du med 3 ulike munnstykker som alle har egne bruksområder.

 • Et standard munnstykke for generell tørking av håret.
 • En styling nozzle for enklere styling av rett hår. Det flate designet gir en mer konsentrert og raskere luftstrøm. Munnstykket er perfekt å bruke når du skal style rett hår.
 • En diffuser for styling av krøllete hår. Dette brede, runde munnstykket er utstyrt med mange små hull, som lar luften spres over et større område. Har du naturlige krøller, vil du få fine krøller som ikke kruser seg. Kan også brukes til å oppnå ekstra volum.

Alle munnstykkene festes ved hjelp av en magnetisk ring og er svært enkle å feste på hårføneren. Man trenger altså ikke å skru, og magneten er såpass sterk at det ikke er fare for at munnstykket faller av mens du føner. Det er bare å klikke på munnstykket og dra det av når det skal fjernes igjen.

En positiv ting med magnetisk feste, er at du kan vri munnstykket rundt, så du får det i den retningen du ønsker. På den måten slipper du å holde hårføneren i unaturlige posisjoner.

Laifen Swift kan naturligvis også brukes uten munnstykke. Du vil da få en mer moderat luftstrøm. Her er det bare å prøve seg frem!

Premiumtek.no logo

Laifen Swift High Speed

God kvalitet til en fornuftig pris!

Kraftig motor gir kort tørketid

Laifen Swift Hårføner

Laifen Swift er utstyrt med en motor som har en hastighet på 110.000 omdreininger per minutt. Man kan fort tenke at hastigheten vil medføre mye støy, men det faktiske lydnivået er kun på 59 dB!

Under testen forsøkte vi å føre en normal samtale, og det medførte riktignok noen utfordringer for den som hadde hårføneren mot hodet. Likevel skåner det folk rundt for støy, og du kan fint føne håret på badet uten å vekke den som sover i naborommet.

Motoren er i tillegg børsteløs, til motsetning fra tradisjonelle hårfønere. Dette gir en mer solid og holdbar motor.

Er hårføneren like effektiv som det hevdes?

Da vi hørte at håret kunne tørkes på 2-8 minutter, tenkte vi at den skulle få møte motstand hos oss. Vi var to stykker som testet hårføneren. Felles for oss er at vi har tykt, langt hår som bruker lang tid på å tørke. Av den grunn gidder vi som regel ikke å bruke hårføner, og selv frisøren har en tendens å påpeke hvor krevende det er å få håret vårt tørt.

Overraskelsen var derfor stor for oss begge, da håret faktisk ble tørt på under 8 minutter!

Hvis du er som oss, og føler at håret aldri blir tørt, har du funnet redningen her.

Hvor lang tid det tar å tørke håret, kommer naturligvis an på ulike faktorer, som tykkelse og lengde. Vi er likevel sikre på at du kommer til å bli imponert over tørketiden med Laifen Swift!

Svært brukervennlig hårføner

Laifen Swift kontrollpanel

Med kun to knapper, er Laifen Swift en brukervennlig og enkel hårføner. Begge knappene finner du på baksiden av håndtaket. Den øverste knappen er en skyveknapp, og det er denne du bruker for å starte og stoppe hårføneren. Skyv den ett trinn opp for laveste hastighet og to trinn opp for høyeste hastighet.

Knappen under på- og av-knappen er for innstilling av temperatur. Trykk på den til du får ønsket temperatur. LED-lys-ringen på baksiden av hodet vil fortelle deg hvilken temperaturinnstilling føneren har.

 • Blått lys betyr at føneren blåser kald, romtemperert luft.
 • Oransje lys indikerer at føneren blåser varm luft (cirka 50 °C).
 • Rødt lys indikerer at føneren blåser på varmeste temperatur (cirka 80 °C).

En ekstra temperaturfunksjon får du om du trykker inn temperaturknappen i ett sekund. Da vil føneren starte en prosess der den veksler mellom varm og kald luft hvert 2. sekund. Tanken er at man skal kunne tørke håret raskt, men begrense slitasjen som følge av konstant høy varme.

Vi mener også det er viktig å trekke frem den innebygde termostaten. Du har kanskje opplevd at tradisjonelle hårfønere har en tendens til å enten blåse for kaldt eller for varmt. Med Laifen Swift vil dette problemet være en saga blott.

Føneren har både innebygd termostat og mikroprosessor, som sjekker temperaturen hele 100 ganger per sekund. Temperaturen justeres til å hele tiden holde temperaturene vi oppga ovenfor.

Rask og effektiv styling

Vi lot oss altså imponere over hvor raskt Laifen Swift klarte å tørke vårt håpløse hår. Da måtte vi naturligvis også teste stylingen. Har du nordisk hår kjenner du deg nok igjen i at det kan være vanskelig å style.

Håret er glatt og føles ofte uregjerlig. Vi testet blant annet med styling-munnstykket og en rundbørste. Resultatet ble overraskende bra. Vi er virkelig imponert over kraften til denne lille maskinen.

Hvis du ikke har stikkontakt i nærheten av speilet, kan ledningen til Laifen Swift føles litt for kort. Den er kun 1,8 meter, og kunne med fordel vært litt lenger, så man kan unngå å bruke skjøteledning om det er langt mellom stikkontakt og speil.

Enkel rengjøring

Laifen Swift Filter

Med jevne mellomrom må du rengjøre filteret, som sitter nederst på håndtaket. Filterlokket er også magnetisk, og fjernes ved å dra det nedover.

Du må aldri bruke vann på filteret eller filterlokket. Tørk bare av med en tørr, myk klut. Eventuelt kan du bruke en myk tannbørste eller lignende, om du ikke får bort alt rusket med kluten.

Vi merket oss at filterlokket kan føles litt løstsittende. Likevel opplevde vi aldri at det utilsiktet falt av, men det kan nok fort skje om man holder litt langt ned på håndtaket.

To års garanti

Laifen gir deg to års garanti på Laifen Swift. Denne garantien gjelder for fabrikkfeil. Du vil altså ikke dekkes hvis føneren går i stykker som følge av feil bruk eller uforsiktighet.

Ved fabrikkfeil vil du enten bli tilbudt et nytt produkt/produktdel eller full refusjon.

Laifen Swift High Speed: Oppsummert

Vi er virkelig imponert over Laifen Swift. Denne gjør jobben og mer til. Helt ærlig var vi skeptiske til at denne hårføneren skulle være så mye bedre enn andre kraftige hårfønere. Den skepsisen døde ut i det vi begynte å teste produktet.

Som nevnt minner Laifen Siwft mye om den mer kjente og populære Dyson Supersonic. Den store forskjellen ligger i prisen, der Laifen Swift kan fås til omtrent halve prisen, kontra Dyson Supersonic.

Hvis det er en ting vi skulle trukket frem som negativt, ville det vært at ledningen fint kunne vært litt lenger enn 1,8 meter. Dette er likevel bare pirk, og de aller fleste har jo en stikkontakt i nærheten av speilet.

Premiumtek.no logo

Laifen Swift High Speed

God kvalitet til en fornuftig pris!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social