Beste sengetøy: Disse er best i test

Sengetøy

Inneholder annonsørlenker

Lite slår følelsen av å legge seg ned i en komfortabel seng etter en lang dag. Men har du noen gang tenkt på hvor viktig sengetøyet du velger er for søvnkvaliteten din? I denne artikkelen hjelper vi deg med å finne det beste sengetøyet!

Forskning har vist at sengetøy kan ha en betydelig påvirkning på søvnen og hvordan man føler seg. De ulike materialene har ulike egenskaper som påvirker kroppen i løpet av natten.

Eksempelvis kan sengetøy av bomull være pustende og mykt, mens sengetøy av sateng gir en mer luksuriøs følelse og kjennes kjøligere mot huden din.

Så hva er det beste sengetøyet for en god natts søvn? Det skal vi hjelpe deg med å finne svaret på. I denne artikkelen vil vi utforske de ulike materialene og deres egenskaper, og vise deg våre favoritter!

Beste sengetøy: Dette er våre anbefalinger

info

Sengetøyene ble sist oppdatert 22. september 2023. Vi fjernet sengetøy som ikke lenger er på markedet, og la til nye tilsvarende alternativer.

Oppsummert er dette sengetøyene vi har valgt å inkludere i vår oversikt over beste sengetøy. Du kan naturligvis lese mer om hvert sengetøy lenger ned i artikkelen!

 1. Milano Sengesett
 2. Prima Sengesett
 3. Ara Sengesett
 4. Helle Sengesett
 5. Plain Cotton

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Milano Sengesett

Milano Sengesett
Sengesettet Milano tar seg godt ut på soverommet, og vi simpelthen elsker den nedtonede decorosa-fargen!

Høie har virkelig klart å skape en unik og luksuriøs følelse med sengesettet Milano.

Dette sengetøyet i sateng er laget av 100% bomull, noe som gir en myk og behagelig følelse når du legger deg for kvelden. Sateng har et glatt og luksuriøst utseende, samtidig som det er kjent for å være slitesterkt og holdbart vask etter vask.

Dobbyvevingen, som brukes i produksjonen av dette sengetøyet, gir et særegent lysspill mellom glatte og matte overflater. Her får du en følelse av tekstur og dybde i sengetøyet, som vil være med på å gi rommet et særpreg og en ekstra dimensjon.

Sateng er laget av langfibrede tråder av ekstra fin bomull. Dette gjør at stoffet kjennes ekstra behagelig og mykt mot huden din, og vil gi deg en følelse av hverdagsluksus.

Det er også verdt å nevne at sengetøyet kommer i flere størrelser og farger. Du kan blant annet velge mellom decorosa, oker eller fiolblå. I tillegg finner du størrelser som passer både enkelt-, dobbelt- eller king size senger.

Sengesettet får dessuten en veldig høy score på Høies nettside. Det som går igjen er god kvalitet, og at sengetøyet er deilig og svalt å ligge i. Den praktiske glidelåsåpningen i bunn er også noe kundene er veldig fornøyd med.

Med dette sengetøyet er det ingen sak å finne noe som passer deg og ditt soverom. Sateng vil gi deg ekstra luksus og komfort, og med sin unike veving vil det tilføre rommet litt ekstra dybde!

Høie of Scandinavia logo

Milano Sengesett

Bestill sengesettet Milano hos Høie

2. Prima Sengesett

Prima sengesett
Sengesettet Prima har fått gode tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Sengesettet Prima er laget for å gi deg en kongelig opplevelse når du legger deg. Sengetøyet er produsert av Percale, og er en del av premium-kolleksjonen hos Høie. Dette er valget for deg som virkelig verdsetter en god natts søvn!

Percale er både svalt og mykt, og i likhet med sateng gir det en deilig og luksuriøs følelse mot huden. Stoffet er dessuten veldig slitesterkt, slik at det holder seg fint vask etter vask.

Soverommet er det stedet i huset hvor du skal kunne samle energi til nye utfordringer og roe helt ned. Med Prima kan du skape en atmosfære av ro og avslapning, som gir deg ny giv når du våkner på morgenen. Med i settet får du også et hotellputetrekk, med en fin broderikant på vingen av trekket.

Etter å ha tatt en titt på kundeanmeldelsene, ser vi også at forbrukerne er fornøyde med sengesettet Prima. Dommen fra kundene er per dags dato på hele 4,7 av 5 stjerner!

Sengetøyet kommer samtidig i flere størrelser, hvor du kan velge mellom 140 x 200, 140 x 220 og 200 x 220 cm. Om du ønsker en enda mer luksuriøs følelse kan du godt kombinere percale med andre myke stoffer som velour eller sateng.

For å gjøre det ekstra praktisk for deg å skifte på senga har Høie valgt å utstyre dynetrekket med glidelås. Praktisk og enkelt når tiden er inne for å skifte sengetøy.

Prima er enkelt og greit et godt premium-valg, som sikrer deg en deilig opplevelse fra du legger deg til du står opp!

Høie of Scandinavia logo

Prima Sengesett

Bestill sengesettet Prima hos Høie

3. Ara Sengesett

Ara Sengesett

Sengesettet Ara (i krepp) fra Høie er like lunt og behagelig uansett årstid! Krepp ble først introdusert av Høie for mer enn 70 år siden, og har siden den gang blitt en favoritt blant mange. Om vi skal gjette hvorfor, er nok det på grunn av de gode egenskapene.

De små luftlommene i krepp gir sengesettet en svalende effekt på varme sommernetter som gir høy komfort. I tillegg holder trekket godt på varmen på de kalde vinternettene. Om du velger å gå for Ara, kan du velge mellom 4 forskjellige farger. Fargene som er tilgjengelig er beige, lys lavendel, marine og lys grønn. Personlig liker jeg marine-fargen best, men her er det naturligvis opp til deg å velge.

Uansett hvilken farge du velger, er dette allsidige farger som passer til flere fargekombinasjoner, slik at du enkelt kan finne en stil som passer ditt soverom. Beige er slikt sett en sikker vinner, da det står godt til det aller meste.

Sengesettet Ara er svanemerket, og passer derfor godt til allergikere. Samtidig nevner vi den praktiske glidelåsen i dynetrekket, som gjør det enkelt å skifte sengetøy. Når du bestiller Ara kan du velge mellom 3 ulike størrelser – nemlig 140 x 200, 140 x 220 og 200 x 220 cm. Her er standardmålene dekt, med andre ord.

Sengetøyet får veldig gode tilbakemeldinger fra kundene for den høye kvaliteten. Får trekket i marine er vurderingen på hele 4,9 / 5 stjerner, basert på tilbakemeldinger fra 12 kunder.

I tillegg til dette er sengetøyet Oeko-Tex sertifisert, som innebærer at det er produsert på en måte som er trygg og skånsom for både miljø og helse. Ara fra Høie har en deilig kreppkvalitet som vil være like behagelig vinter som sommer. Om du er ute etter både funksjon og design, er dette en soleklar vinner!

Høie of Scandinavia logo

Ara Sengesett

Bestill sengesettet Ara hos Høie

4. Helle Sengesett

Helle sengesett
Sengesettet Helle inngår i Høie’s Premium-kolleksjon, og er produsert av 100% lin!

Helle sengesett fra Høie er av utrolig god kvalitet og i 100% lin. Lin er et materiale som har blitt brukt i årtusener, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Stoffet puster godt, noe som gjør det perfekt å bruke på sommeren. I tillegg føles det lunt og varmt på vinteren.

Sengesettet har en naturlig farge som gir en følelse av ro og harmoni på soverommet. I tillegg er det steinvasket for å gi en enda mykere følelse og økt komfort.

Helle sengesett er en del av Høies Premium-kolleksjon. Selv om det koster litt mer, så får du igjen i form av kvalitet og holdbarhet. Sengetøyet er virkelig tidløs luksus lagd med omtanke, og det er det perfekte valget for deg som ønsker å investere i kvalitet.

Kundeanmeldelsene på Høies nettside bekrefter dette. Her skriver kundene blant annet at det er meget god kvalitet og at det er deilig å ligge i. I tillegg liker de den varme og naturlige fargen.

Den naturlige og lune fargen passer dessuten perfekt uansett hvilken stil du har på soverommet. Det er like vakkert til shabby chic som til et industrielt design.

Om du er ute etter hverdagsluksus, trenger du ikke å lete lenger. Helle sengetøy i 100% lin er en opplevelse du må prøve for å virkelig forstå hvor fantastisk det er!

Høie of Scandinavia logo

Helle Sengesett

Bestill sengesettet Helle hos Høie

5. Plain Cotton Bomullsengesett

Plain Cotton Bomullsengesett
Plain Cotton fra Princess passer perfekt for deg som trives best i bomull!

Dette ensfargede sengetøyet fra Princess er perfekt for deg som sover best i deilig bomull. Sengetøyet er både mykt og slitesterkt, og vil garantert gi deg en behagelig og avslappende nattesøvn.

Bomull er et naturmateriale, og sengetøyet er vasket med en enzymbehandling som gjør at fibrene i tekstilet blir mer skånsomme og myke mot huden. Enzymbehandlingen bryter ned overflaten på fibrene i tekstilet, som gjør at unødige fibrer forsvinner. Dette gjør sengetøyet enda mykere og mer behagelig.

Dynetrekket lukkes enkelt med trykknapper, mens putevaret har knytebånd. Dette gir en enkel og praktisk løsning som gjør det enkelt å bytte sengetøy, samtidig som det vil holde putene og dynen på plass gjennom hele natten.

Sengetøyet kommer også i flere størrelser og farger, slik at du kan finne den perfekte kombinasjonen for ditt soverom. Den mørke blåfargen vil gi rommet en rolig og avslappende atmosfære, og passer godt til flere ulike fargekombinasjoner.

Selv om sengetøyet ikke har så mange kundeanmeldelser, er de likevel kun positive. Kundene skryter av det myke og behagelige stoffet!

Alt i alt er dette sengesettet fra Princess et utmerket valg for deg som ønsker et deilig sengetøy i bomull. Det er slitesterkt og av høy kvalitet, og vil garantert gi deg en følelse av velvære hver gang du legger deg.

Princess Logo

Plain Cotton

Bestill sengesettet Plain Cotton hos Princess

Nyttige tips når du skal kjøpe sengetøy

Sengetøy

Når du skal finne det beste sengetøyet er det nyttige å vite hva du bør se etter. Vi går nå gjennom noen av de viktigste faktorene!

Hvilke stoffer kan man velge i?

Det finnes flere ulike stoffer og kvaliteter på sengetøy, og det er lurt å sette seg inn i de ulike egenskapene.

Vi har laget en oversikt over de mest vanlige stoffene, med en kort forklaring på hver.

 • Bomull: Dette er det vanligste stoffet for sengetøy. Det er mykt, slitesterkt og pustende. Bomullssengetøy er både lett å vaske og vedlikeholde.
 • Sateng: Et luksuriøst stoff som gir en glatt og myk overflate. Sateng kan være laget av bomull, silke eller syntetiske materialer.
 • Lin: Et naturlig materiale som er slitesterkt og pustende. Lin er også et miljøvennlig valg, da det krever mindre vann og sprøytemidler sammenlignet med bomull.
 • Flanell: Et mykt og varmt stoff som er ideelt for kalde vintermåneder. Flanell er vanligvis laget av bomull og har en børstet overflate som gir en myk følelse.
 • Silke: Et luksuriøst og glatt materiale som er mykt og skånsomt mot huden. Silke er også naturlig temperaturregulerende og er ideelt for både sommer og vinter.
 • Mikrofiber: Et syntetisk materiale som er mykt og lett. Mikrofiber er ofte billigere enn andre sengetøy, men kan være mindre pustende og absorberende.
 • Bambusviskose: Et naturlig materiale laget av bambusplanter. Bambusviskose er mykt, slitesterkt og miljøvennlig, da bambus krever lite vann og sprøytemidler for å dyrkes.

Hvor mye koster sengetøy?

Prisen på sengetøy kan variere mye avhengig av ulike faktorer som kvalitet, materiale, størrelse, merke og hvor det kjøpes fra. Generelt kan sengetøy kjøpes fra noen få hundrelapper og opp til flere tusen kroner.

Det er ikke nødvendigvis slik at man må betale mye for sengetøy av god kvalitet. Dette kommer helt an på stoffkvalitet, design og produksjonsprosess – og prisen sier ikke alltid noe om kvaliteten.

Sengetøy av høyere kvalitet kan gi økt komfort og være mer slitesterke, og derfor kan det være verdt å investere litt penger. Slike sengetøy vil ofte være mer behagelig mot huden, puste bedre og føles mer luksuriøst enn billigere alternativer.

Igjen vil også sengetøy av høyere kvalitet ofte vare lenger, som betyr at man sparer penger på sikt da man ikke må skifte det ut så ofte.

Det er imidlertid viktig å huske på at pris ikke alltid er en indikator på kvalitet. Ofte har man personlige preferanser når det kommer til sengetøy, og det som fungerer for en person fungerer ikke like godt for en annen.

Hva bør man se etter når man kjøper sengetøy?

Når du kjøper sengetøy er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at du får det som passer dine behov. Her er noen ting du bør se etter:

 • Stofftype: Som nevnt tidligere finnes det ulike stofftyper, og hver av dem har sine fordeler og ulemper. Vurder hvilke type stoff som passer best for dine behov.
 • Kvalitet: Sørg for at sengetøyet er av god kvalitet, og at det vil tåle mange runder i vaskemaskinen. Dyrere sengetøy er ofte laget av bedre materialer og vil derfor vare lenger.
 • Passform: Sjekk at sengetøyet passer til din madrass og dynestørrelse, og at det ikke vil skli av i løpet av natten.
 • Pusteevne: Vurder om sengetøyet har god pusteevne slik at du ikke blir for varm om natten. Bomull og lin er to gode valg for sengetøy med god pusteevne.
 • Komfort: Om mulig kan du gjerne prøve sengetøyet før du kjøper det, for å sikre at det føles komfortabelt mot huden.
 • Stil: Velg sengetøy som passer til din personlige stil og interiør på soverommet. Det er mange forskjellige farger og mønstre å velge mellom, så finn noe som passer din smak. Det kan være lurt å velge noe som er nøytralt, og som kan passe til flere ulike stiler. En personlig stil kan jo endre seg med årene, og da kan man gjenbruke sengetøyet.

Hvordan bør sengetøy vaskes?

Her er noen generelle retningslinjer for å vaske sengetøy.

 • Les alltid vaskeanvisningene på sengetøyet før du vasker det, da forskjellige stoffer og farger kan kreve forskjellig behandling.
 • Vask sengetøyet separat eller med lignende farger for å unngå misfarging.
 • Vask sengetøyet på en temperatur som er anbefalt for stofftypen. Generelt sett kan man vaske bomull på 60 grader, mens silke og sateng bør vaskes på lavere temperatur.
 • Unngå å bruke blekemidler og tøymykner på sengetøyet, da dette kan påvirke kvaliteten og holdbarheten på sengetøyet.
 • Tørk sengetøyet i tørketrommel på lav varme eller heng det opp til lufttørking. Unngå å la sengetøyet tørke i direkte sollys.
 • Stryk sengetøyet på lav varme om nødvendig.

Hvor ofte bør man skifte på senga?

Det anbefales å skifte sengetøy en gang i uken for å opprettholde god hygiene, samt redusere mengden av hudceller, svette og andre kroppsvæsker som kan samle seg over tid. Dette kan føre til økt opphopning av støvmidd, bakterier og andre allergener som kan påvirke søvnkvaliteten og den generelle helsen negativt.

Det er også viktig å skifte sengetøyet etter sykdom, da det kan bidra til å hindre spredning av bakterier og virus.

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.