Beste Kontinentalseng: Disse ble best i vår test!

Kontinentalseng

Inneholder annonsørlenker

Har du en seng som ikke føles helt riktig? Får du rett og slett ikke den søvnen du selv føler at du trenger? Da kan det være at du bør kjøpe en kontinentalseng.

Vi bruker store deler av livet vårt i senga. Faktisk er det anslått at man tilbringer omtrentlig 1/3 av livet på å sove. Derfor er det jo ikke spesielt vanskelig å forstå at man bør ha en god seng.

Mange vegrer seg samtidig for å bruke litt penger på en god seng. Om du føler deg truffet, bør du tenke over hvor viktig søvn faktisk er. Som nevnt tilbringer vi jo omtrentlig 1/3 av livet i senga, samtidig som god søvn er alfa-omega for å yte maksimalt i hverdagen.

I denne testen har vi valgt å fokusere på kontinentalsenger. Kontinentalsenger har blitt mer og mer populære de siste årene, og er ofte sammensatt av 2 lag med madrasser.

Sammenlignet med en vanlig seng vil en kontinentalseng ofte være mye mer behagelig, og med en god overmadrass kan du få en riktig så god søvnopplevelse.

I vår test av har kåret det vi mener er de beste kontinentalsengene på markedet. Les videre for å se hvilken kontinentalseng vi har kåret til best i test!

Beste Kontinentalseng: Best i Test

Oppsummert er dette de rangeringen av de beste kontinentalsengene i vår test. Du kan lese mer om hver seng lenger ned i testen!

  1. BEST I TEST – Nova Mayan
  2. Haven Natural
  3. BESTE BUDSJETTVALG – Venus Innergetic
  4. Senses Lift
  5. Senses Flow

1. Nova Mayan

Nova Mayan

5
Nova Mayan
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 25 mm latex Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Garanti: 25 år

Kontinetalsengen Nova Mayan er for deg som er ute etter en seng i særklasse.

Sengen har alle fordelene som Bedre Nætter har som grunnlag for sine senger, og med Nova får du enda litt til!

Naturlig og pustende overmadrass

Den svanemerkede overmadrassen i 100% naturlateks er i likhet med Natural Haven produsert etter SonoCore-metoden. Dermed har den en bedre pusteevne som gjør natten mer behagelig. I tillegg er overflaten ekstra elastisk som gjør at du kan bevege deg uanstrengt.

Det er alltid en fordel når trekket enkelt kan tas av og vaskes, og Nova Mayan er intet unntak. Overmadrassen har et allergivennlig og vaskbart Rönd-trekk. Dette er et kjempestort pluss!

Fjærmadrass med 7 better™-teknologi

For å sikre optimal støtte kommer Nova Mayan med en fjærmadrass bestående av 3 forskjellige pocketfjærer. Disse er individuelt plassert for å sikre ytterligere støtte der du trenger det mest.

Samtidig har også fjærmadrassen en unik hoftesone som sikrer at ryggen din holder en ergonomisk rett linje.

Alt dette hviler på en stabil treramme som er 12 cm høy. Trerammen er bygd av solid skandinavisk furu.

Konklusjon

Nova Mayan er det beste premiumvalget som Bedre Nætter har å by på.

Om du vil investere i en bedre søvn i lang tid fremover, er dette sengen for deg!

2. Haven Natural

Haven Natural

4.8
Haven Natural
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 30 mm mayan pulse Ramme: 14 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Garanti: 25 år

Dette er en kontinentalseng med egenskaper som drar paralleller med navnet sitt, nemlig Haven Natural.

Sengen ligger i det øvre sjiktet når det kommer til pris, men samtidig får du igjen ytters høy kvalitet og komfort.

Overmadrass av naturlateks

Kjernen i overmadrassen er laget med 100% naturlig lateks. Den er produsert etter SonoCare-metoden som ytterligere effektiviserer varmeavledningen, slik at du får en enda bedre nattesøvn.

I tillegg øker SonoCare komforten ved at den gir enda bedre elastisitet, slik at dine bevegelser i løpet av natten blir uanstrengt og mindre forstyrrende.

Overmadrassen er dessuten helt naturlig og svanemerket. Haven Natural kommer også med et avtakbart Poakea-trekk av naturlige gressfibre.

Dette overtrekket har en høy absorberingsevne, samtidig som det er enklere å rengjøre ettersom man kan ta det av.

Rammemadrass med pocketfjær

I Haven Natural er rammemadrassen bygd opp med individuelle pocketfjærer. Dette sikrer den mest ergonomiske avlastningen for de tyngste partiene, som skuldre, hodet, korsrygg og hofter.

Samtidig har Haven en unik hoftesone med 90% fjærkraft, slik at ryggraden din holder en ergonomisk rett linje mens du sover.

Rammemadrassen er også bygd opp med en solid treramme som gjør sengen meget stabil mot underlaget. Her er rammamadrassen 14 cm høy, altså noe høyere enn de andre i testen. Trerammen her er også laget av FSC-sertifisert svensk furu.

Konklusjon

Dette er en seng som passer for deg som er opptatt av høy komfort. Haven Natural vil vare i mange år fremover, og sørger for en god nattesøvn!

3. Venus Innergetic

Venus Innergetic

4.7
Venus Innergetic
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 25 mm Mint Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Garanti: 25 år

Venus Innergetic er en av de mest populære kontinentalsengene hos Bedre Nætter, og det er ikke uten grunn at den har fått så gode vurderinger fra kundene.

Her får du mye for pengene!

Rammemadrass med pocketfjær

Rammemadrassen er bygd opp med Bedre Nætter sin spesialutviklede 7 better™-soner. I praksis innebærer dette at madrassen er bygd opp med 3 forskjellige typer pocketfjær som gir en ergonomisk avlastning. Pocketfjæringen er individuelle og delt inn i soner som gir støtte til nakke, skuldre, korsrygg og hofter.

Sammen med de andre madrasslagene sørger dette for at kroppen får den mest optimale avlastningen, slik at du våkner frisk og opplagt hver morgen.

Rammemadrassen er dessuten bygd opp av en 12 cm høy treramme i solid furutre. Dette solide fundamentet sørger for at sengen er veldig stabil.

Med Venus Innergetic kan du også velge fasthet på madrassen ut fra egenvekt. De har en veldig enkel oversikt over dette på sine nettsider. Du kan også velge ben og sengegavl etter din egen stil.

Ventilerende overmadrass

Overmadrassen består av en perforert latekskjerne som er hele 60 mm tykk. Det elastiske lateksmaterialet er veldig slitesterkt samtidig som det gir en fleksibel støtte til hele kroppen.

Som vi nevnte er overmadrassen også perforert, noe som gir den en avkjølende effekt. Dette er perfekt på sommeren, da det ofte kan bli litt varmere på soverommet. I praksis betyr dette at overmadrassen hjelper med å holde en jevn temperatur gjennom hele året.

Et ytterligere pluss er at latekskjernen har et ikke-vattert trekk som hindrer at overmadrassen blir ujevn over tid. Det medfører at madrassen holder den gode kvaliteten i mange år, og gir ekstra komfort.

Konklusjon

Venus Innergetic er en kontinentalseng av veldig god kvalitet for en god pris.

Både ramme- og overmadrass er designet for å gi mest mulig komfort og avlastning, slik at du skal få den beste nattesøvnen. Materialene er også slitesterke slik at du får en seng som varer i flere år.

4. Senses Lift

Senses Lift

4.5
Senses Lift
Komfortsoner: 7 soner Polstring: Komfortskum Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Garanti: 15 år

Senses Lift er veldig populær blant kundene, og den får skryt for god komfort og behagelig overmadrass. Vi i redaksjonen forstår hvorfor mange er fornøyd med akkurat denne.

Komfortabel overmadrass

Mye av hemmeligheten ligger bak den perforerte overmadrassen i lateks. Latekskjernen er 60 mm tykk. Den perforerte kjernen resulterer i en overmadrass som har god pusteevne og som leder bort varme. Dette sørger for god komfort året rundt!

Overflaten er elastisk og fleksibel slik at madrassen enkelt tilpasser seg kroppens trykk og bevegelser.

Selvfølgelig har også Sense Lift 7 better™ teknologien som tilpasser seg og gir mest mulig støtte til utvalgte kroppsdeler. Dermed får du en ergonomisk riktig avlastning hver gang du sover, noe som igjen gir en bedre nattesøvn.

Et ekstra pluss i margen er at overmadrassen kommer med et avtakbart Poakea-trekk laget av naturlige gressfibre som kan vaskes. Dette forenkler rengjøringen kraftig. I tillegg gjør det at kvaliteten holder seg bedre over tid.

Solid treramme

Den nederste rammemadrassen er lagd av en solid treramme av FSC-sertifisert furu. Selve rammen er 12 cm høy og 4 cm tykk, noe som gjør sengen svært holdbar og stabil.

Med den solide rammemadrassen har fjær- og overmadrass det beste utgangspunktet for å sikre at du får en god natts søvn.

Det som trekker noe ned med Sense Lift er at man ikke kan velge design på benene selv. Som standard kommer benene i lyst tre fastmontert på sengen. Du kan dog velge utseende på sengegavlen selv.

Alle materialene kommer for øvrig fra Skandinavia.

Konklusjon

Sense Lift er en populær seng som veldig mange er godt fornøyd med.

Med fokus på god kvalitet og gode materialer, er du sikret en god nattesøvn i mange år fremover.

5. Senses Flow

Senses Flow

4
Senses Flow
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 25 mm latex Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Medfølger Garanti: 15 år

Senses Flow er en kontinentalseng av høy komfort og kvalitet. Den har en rekke gode egenskaper med fokus på å gi deg en bedre nattesøvn.

Den er lagd av skandinaviske materialer og kommer med 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Solide materialer

Senses Flow har en rammemadrass med et solid fundament. Den har en 12 cm høy og 4 cm tykk treramme som er laget av solid, FSC-sertifisert furutre fra Sverige. Dette medfører at sengen er veldig stabil og tåler bruk over lang tid.

Som standard kommer også Senses Flow med 7-better™ teknologien. Dette medfører at du får optimal støtte for hofte, korsrygg , skuldre og nakke mens du sover.

I likhet med andre kontinentalsenger kan du ved kjøp av Senses Flow selv velge utseende på både ben og sengegavl. Den kommer også i 4 ulike farger.

Ventilerende overmadrass i skum

Over den solide rammemadrassen har du en veldig komfortabel overmadrass i skum. Denne ventilerende skummadrassen er 60 mm tykk, noe som gir god støtte og komfort mens du sover.

Ettersom skumkjernen er ventilerende vil den holde sin opprinnelige form selv etter mye bruk. Det typiske med skummadrasser er at den etter hvert vil forme seg etter kroppen din og miste fasongen. Dette slipper du å bekymre deg for med Senses Flow sin overmadrass.

Rundt skumkjernen er det også et ikke-vattert trekk som hjelper med å holde madrassen jevn og behagelig. Dette gir god komfort år etter år.

Med Sense Flow kan du også velge fasthet på madrassen.

Konklusjon

Sense Flow er en kontinentalseng av meget god kvalitet, slik at du får mest mulig komfort mens du sover. Den er noe rimeligere i pris i forhold til de andre, men det er likevel en veldig god allrounder som passer for de fleste.

Kontinentalseng: Ofte Stilte Spørsmål

Hvilken kontinentalseng er best i test?

I vår test av kontinentalsenger har vi kåret Nova Mayan til beste kontinentalseng. Om du vil investere i en bedre søvn i lang tid fremover, er dette sengen for deg!

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er bestående av 3 ulike lag. Disse lagene er rammemadrassen, skum- / fjærmadrass og overmadrass.

Med 3 lag kommer man høyere opp fra gulvet når man sover, som igjen gjør at kroppen kan synke lenger ned i madrassen.

Samtidig er en kontinentalseng utstyrt med 2 fjærsystemer, som gir bedre tilpasning til kroppen når man ligger i sengen.

Hvorfor velge kontinentalseng?

En kontinentalseng vil i de fleste tilfeller gi bedre søvn enn en vanlig seng.

Med 3 ulike lag vil det føles mykere å ligge i sengen, og sengen vil bedre kunne tilpasses kroppen din når du ligger i den.

Med 2 fjærsystemer legges det også til rette for at man kan ligge bedre i senga.

Designmessig ser ofte kontinentalsenger også mye bedre ut, da de er høyere og mer penere utformet.

Hva er forskjellen på kontinentalseng og rammemadrass?

En kontinentalseng har totalt 3 ulike lag. Dette er ulikt fra rammemadrassen, som kun har 2 lag.

Med en kontinentalseng vil sengen ofte bli mykere, og kroppen kan synke dypere ned i sengen. Samtidig ser ofte kontinentalsenger bedre ut enn rammemadrasser, og sengene er høyere.

Prisnivået på kontinentalsenger er ofte litt høyere enn for rammemadrasser.

Kilder