Beste Kontinentalseng: Disse ble best i vår test!

Kontinentalseng

Har du en seng som ikke føles helt riktig? Får du rett og slett ikke den søvnen du selv føler at du trenger? Da kan det være at du bør kjøpe en kontinentalseng.

Vi bruker store deler av livet vårt i senga. Faktisk er det anslått at man tilbringer omtrentlig 1/3 av livet på å sove. Derfor er det jo ikke spesielt vanskelig å forstå at man bør ha en god seng.

Mange vegrer seg samtidig for å bruke litt penger på en god seng. Om du føler deg truffet, bør du tenke over hvor viktig søvn faktisk er. Som nevnt tilbringer vi jo omtrentlig 1/3 av livet i senga, samtidig som god søvn er alfa-omega for å yte maksimalt i hverdagen.

I denne testen har vi valgt å fokusere på kontinentalsenger. Kontinentalsenger har blitt mer og mer populære de siste årene, og er ofte sammensatt av 2 lag med madrasser.

Sammenlignet med en vanlig seng vil en kontinentalseng ofte være mye mer behagelig, og med en god overmadrass kan du få en riktig så god søvnopplevelse.

I vår test har vi gått gjennom flere populære kontinentalsenger fra Bedre Nætter. Les videre for å se hvilken kontinentalseng vi har kåret til best i test!

Beste Kontinentalseng: Dette er våre favoritter

Oppsummert er dette de rangeringen av de beste kontinentalsengene i vår test. Du kan lese mer om hver seng lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

  1. KUNDEFAVORITT - Venus 4010
  2. Senses 3040
  3. PREMIUMVALGET - Haven 6050
  4. Senses 3050
  5. Nova 5050

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Venus 4010

KUNDEFAVORITT - Venus 4010

badge
Venus Flow
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 25 mm Mint Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Total høyde: 61 cm Garanti: 25 år

Venus er en av de mest populære kontinentalsengene hos Bedre Nætter, og det er ikke uten grunn at den har fått så gode vurderinger fra kundene. Her får du mye for pengene!

Rammemadrass med pocketfjær

Fjærmadrassen er bygd opp med Bedre Nætter sin spesialutviklede 7 better™-soner. I praksis innebærer dette at madrassen er bygd opp med 3 forskjellige typer pocketfjær som gir en ergonomisk avlastning. Pocketfjæringen er individuelle og delt inn i soner som gir støtte til nakke, skuldre, korsrygg og hofter. Venus leveres med en unikt utviklet hoftesone med hele 90% fjærkraft!

Sammen med de andre madrasslagene sørger dette for at kroppen får den mest optimale avlastningen, slik at du våkner frisk og opplagt hver morgen.

Rammemadrassen er dessuten bygd opp av en 12 cm høy treramme i solid furutre. Dette solide fundamentet sørger for at sengen er veldig stabil.

Med Venus kan du også velge fasthet på madrassen ut fra egenvekt. De har en veldig enkel oversikt over dette på sine nettsider. Du kan også velge ben og sengegavl etter din egen stil.

Ventilerende overmadrass

Overmadrassen består av en kjerne av naturlatex, som er hele 60 millimeter tykk. Naturlatex gir god ventilasjon, samtidig som du kan forvente god og jevn støtte til kroppen gjennom hele natten.

Ulikt mange andre overmadrasser vil naturlatex holde på formen over tid. Her slipper du at overmadrassen blir trykt ned i hofteområdet etter et par års bruk!

Et ytterligere pluss er at naturlatexen er naturvennlig, og samtidig fører fuktigheten godt vekk fra kroppen. God pusteevne!

Konklusjon

Venus er en av de aller mest populære kontinentalsengene hos Bedre Nætter. I skrivende stund har den mottatt over 2100 vurderinger, og kundene ser ut til å være svært fornøyde.

Både ramme- og overmadrass er spesielt designet for god komfort og avlasting, og den 60 millimeter tykke overmadrassen vil gi god ventilasjon gjennom natten!

2. Senses 3040

Senses 3040

Senses Innergetic
Komfortsoner: 7 soner Polstring: Komfortskum Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Medfølger Total høyde: 57 cm Garanti: 15 år

Senses er en kontinentalseng av høy komfort og kvalitet. Her bys det på mange gode egenskaper som alle skal bidra til en god natt søvn. Sengen er produsert av skandinaviske materialer og leveres med 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Solide materialer

Senses har en treramme med et solid fundament. Den har en 12 cm høy og 4 cm tykk treramme som er laget av solid, FSC-sertifisert furutre fra Sverige. Dette medfører at sengen er veldig stabil og tåler bruk over lang tid.

Som standard kommer også Senses med 7-better™ teknologien. Her får du optimal støtte for hofte, korsrygg , skuldre og nakke mens du sover. Likt som de andre sengene fra Bedre Nætter leveres også Senses med 90% fjærkraft i hoftepartiet, for å unngå problemer med korsryggen på sikt.

I likhet med andre kontinentalsenger kan du ved kjøp av Senses fritt velge utseende på både ben og sengegavl. Sengen kommer også i 4 ulike farger, nemlig svart, lysegrå, antrasitt og beige.

Ventilerende overmadrass i komfortskum

Over den solide rammemadrassen finner du en komfortabel overmadrass i skum. Denne ventilerende skummadrassen er 60 mm tykk, noe som gir god støtte og komfort mens du sover.

På innsiden av skummadrassen finner du en perforert latekskjerne. Lateksmaterialet gir god og fleksibel støtte, mens selve perforeringen gir en ekstra avkjølende effekt. Det liker vi!

Skummadrassen vil holde sin opprinnelige form i lang tid, selv etter mye bruk. Det typiske med skummadrasser er at de etter hvert vil forme seg etter kroppen din og miste fasongen. Dette slipper du å bekymre deg for med Senses sin overmadrass.

Rundt skumkjernen er det samtidig et ikke-vattert trekk som hjelper med å holde madrassen jevn og behagelig. Dette gir god komfort år etter år, og du kan selvfølgelig selv velge fasthet på overmadrassen!

Konklusjon

Senses er en kontinentalseng av meget god kvalitet, som byr på god komfort. Den perforerte latekskjernen i skummadrassen gir en god og avkjølende effekt, og vi setter pris på garantitiden på 15 år.

3. Haven 6050

PREMIUMVALGET - Haven 6050

badge
Haven Diamant
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 30 mm mayan pulse Ramme: 14 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Total høyde: 62 cm Garanti: 25 år

Dette er en kontinentalseng med egenskaper som drar klare paralleller til navnet sitt, nemlig Haven. Sengen ligger i det øvre sjiktet når det kommer til pris, men samtidig får du ytterst høy kvalitet og komfort.

Overmadrass av Pulse Latex

Kjernen i overmadrassen produsert av ventilerende Pulse Latex. Latexen i kjernen er produsert etter SonoCare-metoden som ytterligere effektiviserer varmeavledningen, slik at du får en enda bedre nattesøvn. I tillegg øker SonoCare komforten ved at den gir enda bedre elastisitet, slik at bevegelsene i løpet av natten ikke påvirker formen på madrassen.

Overmadrassen er dessuten helt naturlig og svanemerket. Haven kommer også med et avtakbart Poakea-trekk av naturlige gressfibre. Dette overtrekket har en høy absorberingsevne, samtidig som det er enklere å rengjøre ettersom man kan ta det av.

Fjærmadrass med pocketfjær

Med Haven er fjærmadrassen bygd opp med individuelle pocketfjærer. Totalt har madrassen 220 fjærer per m². Dette sikrer god ergonomiske avlastningen for de tyngste partiene, som skuldre, hodet, korsrygg og hofter.

Samtidig har Haven en unik hoftesone med 90% fjærkraft, slik at ryggraden holdes i en ergonomisk rett linje mens du sover.

Rammemadrassen er også bygd opp med en solid treramme som gjør sengen meget stabil mot underlaget. Her er trerammen 14 cm høy, som altså er noe høyere enn de andre i testen. Trerammen er produsert av FSC-sertifisert svensk furu.

Kort Oppsummert

Haven er en sengen for deg som er opptatt av kvalitet og komfort. Prislappen er ganske så høy, men til gjengjeld kan du føle deg trygg på at sengen holder i lang tid fremover. Garantitiden er hele 25 år!

4. Senses 3050

Senses 3050

Senses Form
Komfortsoner: 7 soner Polstring: Komfortskum Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Total høyde: 57 cm Garanti: 15 år

Senses 3050 er utvilsomt en av kundefavorittene hos Bedre Nætter, og har per dags dato omtrentlig 1000 anmeldelser i nettbutikken. Den gjennomsnittlige vurderingen er hele 4,5 av 5 stjerner!

Komfortabel overmadrass

Mye av hemmeligheten ligger bak overmadrassen, hvor kjernen er en blanding av lateks og skum. Skumkjernen bidrar til en myk og behagelig opplevelse, mens det solide lateksmaterialet gir god og fleksibel støtte til hele kroppen mens du sover. Samtidig er overflaten elastisk og fleksibel slik at madrassen enkelt tilpasser seg kroppens trykk og bevegelser.

Selvfølgelig har også Sense Flow 7 better™-teknologien som tilpasser seg og gir mest mulig støtte til utvalgte kroppsdeler. Fjærmadrassen er bestående av 3 ulike typer pocketfjærer, som vil avlaste både hodet, skuldrene, hoftene og korsryggen. Dermed får du en ergonomisk riktig avlastning hver gang du sover, noe som igjen gir en bedre nattesøvn.

Solid treramme

Den nederste rammemadrassen er lagd av en solid treramme av FSC-sertifisert furu. Selve rammen er 12 cm høy og 4 cm tykk, noe som gjør sengen svært holdbar og stabil. Med den solide rammemadrassen har fjær- og overmadrass det beste utgangspunktet for å sikre at du får en god natts søvn.

Med Senses 3050 kan du samtidig velge mellom flere ulike ben til sengen. Vi nevner både oak, brushed cone, black cone, copper cone og brass cone.

Alle materialene kommer for øvrig fra Skandinavia.

Konklusjon

Sense Form er en populær seng som veldig mange er godt fornøyd med. Med fokus på god kvalitet og gode materialer, er du sikret en god nattesøvn i mange år fremover!

5. Nova 5050

Nova 5050

Nova Zen
Komfortsoner: 7 soner Polstring: 25 mm latex Ramme: 12 cm treramme Fjærer: Pocket Beslag til ben: Formontert Garanti: 25 år

Kontinetalsengen Nova er sengen for deg som er ute etter en komfortabel nattesøvn med en godt ventilert overmadrass.

Naturlig og pustende overmadrass

Den svanemerkede overmadrassen i 100% naturlateks er i likhet med Haven Diamant, produsert etter SonoCore-metoden. Dermed har den en bedre pusteevne som gjør natten mer behagelig. I tillegg er overflaten ekstra elastisk som gjør at du kan bevege deg uanstrengt.

Lateksen i overmadrassen avleder enkelt og greit varmen veldig godt, Resultatet blir en overmadrass med svært god pusteevne.

Det er alltid en fordel når trekket enkelt kan tas av og vaskes, og Nova er intet unntak. Overmadrassen har et allergivennlig og vaskbart overtrekk. Dette er et kjempestort pluss!

Fjærmadrass med 7 better™-teknologi

For å sikre optimal støtte kommer Nova med en fjærmadrass bestående av 3 ulike typer pocketfjærer. Disse er individuelt plassert for å sikre god støtte der du trenger det mest. Samtidig har også fjærmadrassen en unik hoftesone som sikrer at ryggen din holder en ergonomisk rett linje.

Alt dette hviler på en stabil treramme som er 12 cm høy. Trerammen er bygd av solid skandinavisk furu.

Kort oppsummert

Nova er en av de bedre valgene som Bedre Nætter har å by på. Om du vil investere i en bedre søvn i lang tid fremover, er dette sengen for deg!

Kontintentalsenger: Nyttig å vite

For å velge den kontinentalsengen som passer best for akkurat deg, kan det være nyttig å vite nøyaktig hva man skal se etter.

Vi gir deg nå en enkel gjennomgang av de viktigste faktorene du bør vurdere, slik at du kan finne den kontinentalsengen som passer best for akkurat deg.

Størrelse

Størrelse: Det er viktig at du tar hensyn til størrelsen på kontinentalsengen.

I første omgang må du passe på at sengen faktisk er stor nok til at du og eventuelt partneren din har god plass i senga.

Samtidig bør det være god plass rundt sengen, slik at det er enkelt å bevege seg rundt om på soverommet.

Størrelsen på sengen bør også passe inn på soverommet rent designmessig. Om den tar opp veldig stor plass på soverommet kan det føre til at soverommet føles mindre enn det egentlig er.

Det kan også være greit å ta hensyn til høyden på fotbena. Om du ønsker et mer luftig og åpent inntrykk på soverommet anbefaler vi høye ben.

Mykhet

Fasthet: Det er viktig at du velger riktig fasthet når du kjøper kontinentalseng.

Fastheten på senga vil i all hovedsak bestemme hvor myk den er. Selv om du liker myke senger, bør du ikke blindt velge den mykeste variaten. Det kan i verste fall gi ryggproblemer på sikt.

Personer under 75 kg bør velge medium fasthet, mens de som veier mellom 75 – 95 kg bør velge en fast madrass.

Om du veier over 95 kg bør du gå for en av modellene med multipocket-fjærer, som gir ekstra fasthet til sengen.

overmadrass

Overmadrass: Overmadrassen er det som ligger øverst på kontinentalsengen, og spiller derfor en sentral rolle når det kommer til komfort og støtte.

En god overmadrass vil tilpasse seg kroppens konturer og gi god støtte gjennom hele natten. Dette vil redusere trykkpunkter og legge til rette for at du kan sove i en naturlig og nøytral stilling.

Overmadrassen vil samtidig bidra til å regulere temperaturen og fuktigheten i sengen. Du bør derfor velge en overmadrass som puster godt, og som har gode temperaturregulerende egenskaper.

Om du ofte blir varm om natten er det spesielt viktig å velge en overmadrass som puster godt.

ramme

Ramme og design: Rammen på en kontinentalseng gir støtte og stabilitet til madrassene som ligger over.

En solid og robust ramme er viktig for å sikre at sengen tåler vekten den blir utsatt for over tid.

Materialvalg og konstruksjon på rammen kan ha en direkte innvirkning på levetiden til sengen.

Designet på kontinentalsengen er naturligvis viktig da den vil utgjøre en stor del av soverommet. Et passende design vil gjøre at soverommet føles mer harmonisk, samtidig som en trendy hodegavl faktisk også kan fungerer som hodestøtte.

fjærsystem

Fjærsystem: Fjærsystemet til en kontinentalseng er spesielt viktig fordi det er en av hovedkomponentene som bidrar til støtte, komfort og holdbarhet.

Fjærsystemet er vanligvis plassert i de to nederste madrassene i en kontinentalseng, og fungerer som et fundament som gir støtte til overmadrassen og tilpasser seg kroppens vekt og konturer.

Generelt skiller man mellom 2 typer fjærer – nemlig bonellfjærer og pocketfjærer.

Bonellfjærer gir jevn og fast støtte, men har ofte litt dårlige individuell tilpasning til kroppen.

Pocketfjærene er kjent for å gi bedre individuell tilpasning og god trykkavlastning.

Tid

Prøv sengen: Du bør aldri forplikte deg til en ny seng før du faktisk har fått testet den.

Senga kan se god ut på papiret, men du vet strengt talt ikke hvor godt den passer for deg før du faktisk har prøvd den.

Tidligere var det normalt at man måtte reise til en fysisk butikk for å prøve ut sengene. Ulempen er at du ikke har noen angrerett i butikk, og det er jo tross alt litt vanskelig å finne ut av om senga passer godt etter 5 minutter.

Heldigvis har nettbutikkene fått øynene opp for dette. Hos Bedre Nætter får du 100-dagers åpent kjøp, slik at du får god mulighet til å finne ut av om sengen passer til deg eller ikke!

Garanti

Garantitid: De fleste kontinentalsenger har en relativt høy prislapp. Du bør derfor ta en nærmere titt på hvor lang garantitiden er.

Noen kontinentalsenger selges kun med helt vanlig 2-års garanti, mens andre preimumsenger kan ha hele 25 år garanti.

Garantien gjelder dersom sengen skulle bli ødelagt uten at du selv er skyld i det.

pris

Pris: Pris er som alltid en faktor man bør ta hensyn til.

Kontinentalsenger koster en god del mer enn andre typer senger. De rimeligste og minste utgavene koster i overkant av 20.000 kroner, mens de mer kostbare sengene kan koste godt over 50.000 kroner.

Størrelsen på sengen har nesten alltid en direkte innvirkning på prisen. Desto større sengen er, desto høyere er prislappen!

Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken kontinentalseng er best i test?

I vår test av kontinentalsenger har vi kåret Venus til beste kontinentalseng. Om du vil investere i en bedre søvn i lang tid fremover, er dette sengen for deg!

down-arrow Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er bestående av 3 ulike lag. Disse lagene er rammemadrassen, skum- / fjærmadrass og overmadrass.

Med 3 lag kommer man høyere opp fra gulvet når man sover, som igjen gjør at kroppen kan synke lenger ned i madrassen.

Samtidig er en kontinentalseng utstyrt med 2 fjærsystemer, som gir bedre tilpasning til kroppen når man ligger i sengen.

down-arrow Hvorfor velge kontinentalseng?

En kontinentalseng vil i de fleste tilfeller gi bedre søvn enn en vanlig seng.

Med 3 ulike lag vil det føles mykere å ligge i sengen, og sengen vil bedre kunne tilpasses kroppen din når du ligger i den.

Med 2 fjærsystemer legges det også til rette for at man kan ligge bedre i senga.

Designmessig ser ofte kontinentalsenger også mye bedre ut, da de er høyere og mer penere utformet.

down-arrow Hva er forskjellen på kontinentalseng og rammemadrass?

En kontinentalseng har totalt 3 ulike lag. Dette er ulikt fra rammemadrassen, som kun har 2 lag.

Med en kontinentalseng vil sengen ofte bli mykere, og kroppen kan synke dypere ned i sengen. Samtidig ser ofte kontinentalsenger bedre ut enn rammemadrasser, og sengene er høyere.

Prisnivået på kontinentalsenger er ofte litt høyere enn for rammemadrasser.

Kilder

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.