Slik kan du dekorere med puter i sofaen!

Sofaputer med allsidig base

Å dekorere med puter i sofaen trenger ikke være så vanskelig som du tror. I denne artikkelen viser vi deg hvordan!

Det kan virke som en liten og ubetydelig detalj, men puter i sofaen kan faktisk utgjøre en ganske så stor forskjell.  Med gode og gjennomtenkte fargekombinasjoner kan hele rommet se mer gjennomført og stilrent ut.

Faktisk er det heller ikke spesielt mye som skal til for å oppgradere sofakroken til et nytt nivå. Vi tør faktisk å påstå at dette er en av de enkleste interiør-oppgraderingene du kan gjøre i hjemmet. For å gjøre det så enkelt som mulig for deg har vi satt sammen en liten sjekkliste for hvordan du kan dekorere med puter i sofaen!

Lunehjem.no logo

Dekorative sofaputer

Sjekk utvalget hos Lunehjem!

1. Farge på sofaen og antall puter

Det første du bør gjøre er å se litt på hvilken farge sofaen din har. Enten den er hvit, sort eller grå, er det generelt sett de nøytrale fargene som gir deg størst spillerom. Om du i tillegg planlegger å kjøpe en ny sofa kan det være greit å ha det i bakhodet.

Enkelte sofaer leveres allerede med et sett dekorative puter. Det betyr ikke nødvendigvis at du er tvunget til å bruke akkurat disse putene. Du kan enkelt bytte ut et par eller alle putene for å gi sofaen en litt freshere og mer personlig look.

Som en generell regel bør antallet puter du bruker være et oddetall. Det gir rett og slett en mer innbydende og behagelig fremtoning. Om du har en liten sofa kan du bruke 3 dekorative puter, mens med en større sofa kan du gjerne bruke 5 puter.

2. Bruk farger og mønster du liker selv

Når du skal dekorere med puter i sofaen er det spesielt èn ting som er viktig. Du må like fargene og mønstrene selv!

Greit nok, det finnes mange trender og anbefalinger for hvilke farger du bør bruke. Ofte kan det jo være greit å vite litt om dette, men det aller viktigste er at du får gitt uttrykk for din personlige stil.

Rådet er derfor helt enkelt. Velg de fargene du simpelthen elsker. Da er det ekstremt vanskelig å gjøre feil.

Samtidig kan det jo være greit å være klar over hvilket uttrykk de ulike fargene gir. Generelt sett er det slik at sterke og skarpe farger gjør rommet mer livlig. På den andre siden gir dempede og nøytrale farger en roligere atmosfære i rommet.

Her kan du altså tenke litt på hvordan du vil at sofakroken din skal fremstå. Spennende og livlig med skarpe farger, eller rolig og behagelig med dempede farger?

3. Dann en allsidig base

Sofaputer med allsidig base
Her ser man at designeren har valgt å danne en allsidig base med de 2 grå putene som er plassert på hver sin side av sofaen.

Det er ofte anbefalt å bruke 3 eller 5 dekorative puter i sofaen. Selv om kontrastfarger så absolutt er å anbefale, kan det være greit å begrense bruken av disse til 1 – 2 puter.

Som en tommelfingerregel bør du ha et par puter som danner en allsidig base. Her kan du gjerne bruke litt store og myke puter, som står i stil til det generelle designet på sofaen. Fargene trenger ikke nødvendigvis være de samme som på sofaen, men bruk gjerne litt duse og behagelige farger.

4. Ulike størrelser

Sofa med en liten, dekorativ pute
Kilde: OneKingsLane.com

Hvem har sagt at alle putene i sofaen må være like store? Etter vår mening ser det rett og slett litt kjedelig ut.

Etter at du har valgt 2 relativt store puter som fungerer som en base, kan du leke deg litt med ulike størrelser.

Puter i forskjellige størrelser kan faktisk gi stuen en mer livlig og leken fremtoning. Vi synes det tar seg spesielt godt ut når puten med kontrastfargen er litt mindre enn de andre!

5. Forskjellige mønstre

Akkurat som at størrelsen på putene kan variere, er det også anbefalt å inkludere puter med litt ulike mønstre. Her er det bare å la kreativiteten løpe fritt, og velge de putene du liker best.

Putene trenger ikke nødvendigvis stå i stil til hverandre heller. Et litt tilfeldig inntrykk kan faktisk føre til at rommet ser mer livlig og interessant ut!

Lunehjem.no logo

Dekorative sofaputer

Sjekk utvalget hos Lunehjem!

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.