5 oppgraderinger for hjemmekontoret

Hjemmekontor

Lei av et monotont og lite inspirerende hjemmekontor? Sjekk ut disse tipsene!

Hjemmekontoret ser ut til å ha kommet for å bli, både på godt og vondt.Det mange likevel glemmer er at det er viktig å skape en god og behagelig atmosfære på kontoret.

Ikke bare vil humøret bli bedre, men studier har også vist at omgivelsene dine har en direkte innvirkning på produktiviteten din i løpet av arbeidsdagen. Vi anbefaler at du sjekker ut disse 5 tipsene for å oppgradere hjemmekontoret til et nytt nivå!

1. Reduser stress med planter

Monstera

Flere studier har vist til at planter faktisk kan bidra til å redusere stressnivået i kroppen. Dette gjelder naturligvis både på jobb og ellers i hverdagen, og her er det kun fantasien som setter grenser. Hva med å sette opp en flott blomstergruppe ved pulten din? Eller hva med en fantastisk monstera som du kan sette på gulvet?

Vi anbefaler at du tar en titt hos Interflora, hvor du kan bestille blomster rett fra sofaen – og få de levert innen noen dager!

2. Flotte bilder på veggene

Bilder på veggen

Å få opp noen bilder på veggene kan gjøre underverker for hjemmekontoret – både på det profesjonelle og det personlige plan. Noen nøye utvalgte bilder kan gi hjemmekontoret et realt løft, og du vil raskt merke at både produktiviteten og motivasjonen stiger.

Hos Lunehjem.no finner du et bredt utvalg av flotte bilder og rammer, og vi har selv falt pladask for flere av disse!

3. Bedre belysning med smartpærer

Philips Hue

Dersom rommet du bruker som hjemmekontor i utgangspunktet ikke var designet for og benyttes som et kontor, kan det godt være at belysningen mildt sagt ikke er helt der den bør være. Optimalt sett bør hjemmekontoret få godt med naturlig lys inn, samtidig som selve arbeidsområdet bør belyses litt ekstra godt.

Her finnes det nok likevel mange ulike preferanser, og vi anbefaler derfor at du skaffer deg noen smartpærer slik at du enkelt kan justere belysningen etter ditt eget behov – og ikke minst, etter humøret du er i.

Studier har vist at varmt lys, som er mer gulaktig, legger best til rette for kreativitet – mens mer kjølig lys (blått) vil øke konsentrasjonen. Her er det bare å prøve seg frem, og finne den belysningen som passer best for akkurat deg. Dersom du vil virkelig vil ha det beste av det beste, anbefaler vi at du tar en titt på Philips Hue hos Lampemesteren – som enkelt kan styres rett fra mobiltelefonen din!

4. Ergonomisk sittestilling

Kontorstol

Hva er vel verre enn å sitte vondt hele dagen? Mange ble mer eller mindre kastet ut i en ny hverdag med hjemmekontor, og flere måtte nok ty til raske nødløsninger.

Kanskje måtte man finne kjøkkenstolen og ta den med inn på kontoret, eller kanskje man til og med måtte sitte i sofaen og jobbe. Over tid er det likevel svært viktig at du sitter godt mens du jobber, og dersom du eksempelvis sitter med veldig fremoverlente skuldre vil det nok ikke ta spesielt lang tid før ryggproblemene kommer krypende.

Løsningen på problemet er heldigvis enkel. En god kontorstol, og du er i mål!

5. Prøv med litt musikk

Musikk på hjemmekontoret

Musikk er undervurdert – så enkelt er det. Det kan ofte bli litt stille og ensomt på hjemmekontoret, og hva er vel da bedre enn å booste humøret med litt god og fengende musikk?

Eller kanskje du arbeider best til noen rolige og klassiske toner? Valget er ditt, men vi anbefaler hvertfall at du prøver deg med litt musikk på hjemmekontoret fremover – kanskje gjør det dagen litt bedre?

6. T-skjorte med logoen din

Greit nok. Det er vel ikke en direkte oppgradering av hjemmekontoret, men det kan i det minste livne opp humøret litt. Det er godt kjent at man blir i bedre humør når man tar på seg klær man liker, og ikke bare daffer rundt i slobrokken hele dagen.

Hva er vel da bedre enn en t-skjorte med trykk av bedriftslogoen din? Ikke bare vil du ha en litt artig t-skjorte som gjør at du virkelig føler du er på jobb – du vil også få mulighet til å markedsføre bedriften din når du er utenfor hjemmet. Kanskje ser noen t-skjorten din, blir nysgjerrig på hva du jobber med, og ender opp med å søke opp bedriften din på nett. Vinn-vinn!

Avatar

Hege V

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.