Beste hodepute: Disse kåres til best i test

hodepute

Det er mange meninger om hva som er den beste hodeputa. Vi har derfor samlet et utvalg av det vi mener er de beste hodeputene på markedet. Hvilke hodeputer er best i test?

Er du på utkikk etter en hodepute som faktisk er god over lengre tid? God søvn er nemlig ekstremt viktig – både for helse, humør og prestasjonsevne.

Her spiller faktisk hodeputa en veldig viktig rolle. Bruker du en pute som er gammel eller dårlig vil du sove dårligere, og du kan våkne opp med nakkevondt og hodepine. Hva er vel kjipere enn å reise på jobb med hodepine? Eller å bruke 10 minutter for at puta skal få en sånn passelig grei passform igjen?

Kjenner du deg igjen? Da er det kanskje på tide å bytte ut den gamle hodeputa. I vår test har vi gjennomgått flere ulike puter, og kåret det vi mener er de beste hodeputene på markedet. Felles for dem alle er at de har fått toppscore fra folket!

Oppsummert er dette hodeputene vi har inkludert i vår kåring. Du kan lese mer om hver av hodeputene lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. Høie Downfeel Cool
 2. Høie Downfeel Anatomy
 3. Drøm Dunpute: Medium Myk
 4. Høie Frigg
 5. Drøm Dunpute: Høy myk

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Høie Downfeel Cool Pute

Høie Downfeel Cool

Høie Downfeel Cool
Størrelse: 50x70 cm Vekt: 700 gram Trekk: 100% bomull Fyll: 100 % polyester (blåsfiber)

Er du plaget av at puta blir alt for varm gjennom natta? Da anbefaler vi å ta en nærmere titt på Høie Downfeel Cool.

Som navnet tilsier, har denne puta en kjølende effekt ved hjelp av et helt unikt trekk. Du vil derfor få gleden av en langt bedre temperatur når du skal inn i drømmeland!

Optimal innsovningstemperatur

Climarelle Cool-trekket, som brukes på disse putene, har vist seg å holde på riktig temperatur i 25 minutter lenger enn andre tradisjonelle trekk. Resultatet blir altså at du kan nyte en behagelig temperatur på puta mens du sovner.

Hvis du har en tendens til å snu deg i løpet av natten, vil den kjølende effekten igjen slå inn for hver gang du endrer stilling. Om du ikke vil ha den kjølende effekten, trenger du simpelthen kun å snu puta. Kjøleeffekten finnes nemlig kun på den ene siden av puta. Praktisk og allsidig!

Pute med god støtte for nakken

Høie Downfeel Cool er fylt med Downfeel Polyester. Det spesielle med dette stoffet er at det former seg etter hodet ditt. Resultatet blir god støtte for nakken, gjennom hele natta.

Downfeel Cool fra Høie er et spesielt godt valg for deg som har nakke- og ryggproblemer – men alle kan så aboslutt ha godt av denne typen støtte, da det også er forebyggende.

Gode tilbakemeldinger fra kundene

Vi har naturligvis sett nærmere på hva kundene har å si om Høie Downfeel Cool. Her ser vi at 159 personer har gitt sin dom, og totalt ender puten på 4,2/5 stjerner. En bedre attest kan man knapt få.

I anmeldelsene er det den herlige kjølende effekten og den gode støtten for nakken som trekkes frem. Flere går så langt som å si at det er den beste puten de noen gang har prøvd.

Vask og vedlikehold

Høie Downfeel Cool kan og bør vaskes på 60 °C. På den måten blir du kvitt all husstøvmidden, som kan forårsake allergiske reaksjoner. Bruk ullvaskemiddel eller annet vaskemiddel uten enzymer, og ikke mer enn 2/3 av vanlig dosering.

I følge Høie må denne puten tørkes i tørketrommel. Legg i noen vaskeballer, så fyllet fordeles godt. Under tørkeprosessen bør du riste puten med jevne mellomrom, slik at fyllet blir fordelt godt inne i puta.

Oppsummert

Høie Downfeel Cool vil holde seg kjølig mens du faller i søvn. Det deilige downfeel-materialet former seg etter hodet, og gir ekstra god støtte til nakken!

Fordeler

 • Kjølende effekt.
 • God støtte for nakken.
 • Kan vaskes i vaskemaskin.
 • Gode vurderinger.
 • Holder lengre på temperaturen.

Høie Downfeel Anatomy

Høie Downfeel Anatomy

Høie Downfeel Anatomy
Størrelse: 50x70 cm Vekt: 2x450 gram Trekk: 100% bomull Fyll: 100% polyester

I motsetning til de mer tradisjonelle putene i testen vår, er dette det som kalles for en anatomipute. Det betyr at puta er ergonomisk tilpasset hode- og nakkepartiet. Denne tilpasningen er spesielt nyttig for deg som sliter med nakke- og ryggplager.

Samtidig tenker du kanskje at prisen er skyhøy? Da kan vi glede deg med at dette er en relativt rimelig pute, som du kan ha glede av i mange år.

Kan justeres etter eget behov

Når du kjenner på Høie Downfeel Anatomy, vil du merke at den består av 2 kammer. Det lille, faste kammeret er ment for nakken, mens det store kammeret er mykere og er ment for å støtte hodet.

Den store fordelen med puten er at den kan justeres, slik at du får puten akkurat slik du ønsker. Dette gjøres enkelt ved å ta ut fiber fra det ene kammeret og flytte det over til det andre. På den måten kan du hele tiden ha den støtten du ønsker, på de riktige stedene.

Selve prosessen med å flytte fibrene er enkel. Du trenger kun å åpne glidelåsen i trekket, flytte det over, og så lukke glidelåsene igjen. Enkelt!

Herlig myk

Fiberen som Downfeel Anatomy er fylt med, er like myk som den mykeste dun. Samtidig får hode og nakke den gode støtten du trenger for å oppnå optimal søvnkomfort. Det er nettopp dette forbrukerne trekker frem i anmeldelsene av puta, som har gitt en totalscore på hele 4,6 / 5 stjerner.

Du bør for øvrig være oppmerksom på at anatomiputer kan være litt uvant i starten. Ofte vil man trenge en liten tilvendingsperiode på 2 – 3 uker før puta virkelig føles god.

Vask og vedlikehold

Akkurat som de andre putene i vår gjennomgang kan også Høie Downfeel Anatomy vaskes på 60 °C. For best mulig resultat bør du kun bruke 2 / 3 av vanlig dosering med vaskemiddel, og samtidig unngå skyllemiddel.

Oppsummert

Hvis du ønsker en hodepute som gir god støtte for hode og nakke, er Høie Downfeel Anatomy et åpenbart valg. Puta kan enkelt justeres for optimal komfort!

Fordeler

 • Gode tilpasningsmuligheter.
 • Fornuftig pris.
 • Mykt fyll.
 • Gode tilbakemeldinger fra kundene.
 • Kan vaskes i vaskemaskin.

Drøm Dunpute: Medium myk

Drøm Dunpute: Medium Myk

Drøm Dunpute: Medium Myk
Størrelse: 50x70 cm Vekt: 410 gram Trekk: 100% bomull Fyll: 90% ren moskusdun / 10% små fjær

Trenger du en pute som er medium myk og medium høy, er dette valget for deg. Drøm Medium Myk passer dessuten perfekt for deg som liker å sove på ryggen eller på siden.

Fylt med herlig moskusdun

Putene i Drøm-serien er fylt med deilig, myk moskusdun, noe som resulterer i en herlig luftig og medium myk pute. I tillegg er puten ekstra lett å forme, siden fyllet er så fleksibelt. Er du av typen som liker å variere litt mellom medium og høy pute, kan du enkelt kombinere Drøm med ei lavere dunpute.

Om du liker å sove med hodet høyt, anbefaler vi heller at du ser i retning av Drøm Dunpute: Høy myk. Denne har de samme gode egenskapene som medium myk, men er altså høyere.

Lang levetid på puten

Noe av det Drøm-kolleksjonen til Princess er kjent for, er at den består av produkter av svært høy kvalitet. Det gjelder naturligvis også denne puten. Har du en god dunpute, vet du at du at det er mange år til neste gang du må kjøpe en ny.

I tillegg er dun et materiale med gode egenskaper. Blant annet kan dun transportere bort fuktighet på en god måte, og fyllet holder godt på varmen gjennom natta.

En allergivennlig pute

Når du kjøper et produkt fra Drøm-serien, kan du være trygg på at den er godkjent av miljømerket Svanen. Det betyr i praksis at puta er trygg for både deg og miljøet.

I tillegg er Drøm anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Om du er plaget med enten astma eller allergi, er Drøm et åpenbart valg.

Vask og vedlikehold

Du bør aldri kjøpe ei pute som ikke kan vaskes på minimum 60 °C. Grunnen er helt enkelt at husstøvmidd ikke vil dø på lavere temperaturer. Dunputene i Drøm-serien kan selvfølgelig vaskes på 60 °C.

Når du vasker dun bør du bruke dunvaskemiddel eller annet enzymfritt vaskemiddel. Dette vil bevare spensten i dunet og forlenge levetiden. Her gjelder det enkelt og greit å følge vaskeinstruksjonene fra produsenten!

Oppsummert

Drøm Dunpute: Medium Høy er en perfekt pute for deg som liker å sove med hodet sånn passelig høyt. Med moskusdun av høy kvalitet, god fukttransportering og herlig isoleringsevne er dette en sikker vinner!

Fordeler

 • Medium høyde – passer for de fleste.
 • Godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund.
 • Kan vaskes i vaskemaskin.
 • Fylt med moskusdun.
 • Lang levetid.

Høie Frigg

Høie Frigg

Høie Frigg
Størrelse: 50x70 cm Vekt: 450 gram Trekk: 100% bomull Fyll: 100% dun av sibirsk gås

Høie Frigg er testens desidert dyreste pute. Til gjengjeld er den fylt med eksklusiv sibirsk gåsedun, med et trekk av eksklusiv bomullsbatist. Trekket er 100% tett!

Eksklusivt valg for deg som liker myke puter

Høie Frigg er deilig myk, og passer til deg som elsker at hodet synker ned i puta. Om du trives med harde puter er ikke dette det riktige valget. Om du derimot aldri helt har klart å finne en pute som er myk nok, er Høie Frigg det ultimate valget.

En ulempe med myke puter er at de ofte er vanskelige å forme. Det er heldigvis ikke tilfelle med Høie Frigg. Puta omtales som enkel å forme slik man selv vil ha den – det skulle tross alt bare mangle til denne prisen.

Det er mulig å få kjøpt Høie Frigg i både høy og medium utgave, alt etter hva du foretrekker. Om du pleier å sove på siden eller på ryggen, er det anbefalt med en pute som er høy eller medium høy. På den måten vil du få best mulig støtte for nakken din.

Allergivennlig søvn

Høie Frigg er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Det betyr at den gir en komplett og trygg søvn også for astmatikere og allergikere. Det fordrer for øvrig at du vasker den jevnlig på 60 °C, så du kommer husstøvmidden til livs.

Vask og vedlikehold

Med en pute i denne prisklassen er det ekstra viktig at du tar godt vare på den. Med riktig vedlikehold vil Høie Frigg kunne være med deg i mange år fremover.

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å forholde seg til vaskeinstruksjonene. Puta vaskes på 60 °C, og bør tørkes i tørketrommel slik at gåsedunen blir helt tørr.

Oppsummert

Foretrekker du en myk pute som hodet kan synke ned i, er dette puten for deg. Høie Frigg er en eksklusiv pute med fyll av sibirsk gås og et trekk av 100% bomullbatist!

Fordeler

 • Anbefalt av Asthma Allergy Nordic.
 • 100% dun av sibirsk gås.
 • Helt tett trekk.
 • Gode vurderinger fra kundene.
 • En veldig myk pute.

Drøm Dunpute: Høy myk

Drøm Dunpute: Høy myk

Drøm Dunpute: Høy myk
Størrelse: 50x70 cm Vekt: 540 gram Trekk: 100% bomull Fyll: 90% ren moskusdun / 10% små fjær

Liker du å sove med hodet høyt? Da er denne dunputa fra Drøm et godt valg. Puta er fylt med deilig moskusdun, som gir god støtte for deg som liker å sove på siden, eller som bare liker å ha hodet høyt.

Dun med mange gode egenskaper

Moskusdun er kjent for å være et svært godt og holdbart materiale i både dyner og puter. Med riktig vedlikehold vil du ha glede av puta i mange år fremover.

For å gjøre puta enda mer robust, er Drøm utstyrt med dobbel kant. Dette gir lengre levetid!

Anbefalt av NAAF

Mange er av den oppfatning at dunprodukter ikke er bra for de med astma og allergi. Sannheten er at det ikke er dunen som er problemet, men husstøvmidden. Det er derfor renholdet som er det viktigste. Vasker du puten jevnlig, vil ikke dunen ha noen negative effekter.

Som et bevis på dette, kan vi fortelle at Drøm er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Med riktig vask og vedlikehold er det lite å bekymre seg for her. Puten er dessuten Svanemerket, som tilsier at det er et bærekraftig produkt.

Vask og vedlikehold

Med denne dunputa fra Drøm er det lite nytt når det kommer til vaskingen. Her gjelder det å vaske på 60 °C for å komme husstøvmidden til livs. Om du følger instruksjonene fra produsenten er vi sikre på at du har en god dunpute i lang tid fremover!

Oppsummert

Den høye dunputa fra Drøm er spesielt tilpasset deg som liker å sove med hodet høyt. En pute av høy kvalitet som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund!

Fordeler

 • Passer de som sover med hodet høyt.
 • Godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund.
 • Kan vaskes i vaskemaskin.
 • 90% ren moskusdun.

Nyttig å vite om hodeputer

soveposisjon

Soveposisjon: Aller først bør du tenke på hvordan du liker å sove. Noen liker å sove med hodet høyt, mens andre liker flatere puter.

Om du liker å sove på siden er det anbefalt med en relativt høy pute. For deg som stort sett sover på ryggen er en middels høy pute ofte det beste valget.

De laveste putene er best egnet for de som sover på magen.

fyllmateriale i pute

Fyllmateriale: Materialet som er brukt som fyll inne i puta er viktig. Med riktig fyllmateriale vil du kunne få bedre støtte for rygg og nakke, og enkelte materialer har gode varmeegenskaper.

Om du liker å sove kaldt bør du kjøpe en hodepute som vil oppleves kjølig mot huden. For deg som liker å sove med en myk pute anbefaler vi blant annet moskusdun, som føles herlig mykt!

fasthet pute

Fasthet: Fastheten på puten påvirker også komforten og støtten den gir. Noen foretrekker en myk pute, mens andre foretrekker en fastere pute.

Husk at fastheten også kan påvirkes av fyllmaterialet. For eksempel kan puter med minneskum være fastere enn dunputer.

Størrelse

Størrelse: Sjekk alltid størrelsen på puta før du går til innkjøp. Standard størrelse er 50×70 centimeter. Puter med denne størrelsen vil derfor passe til de aller fleste putetrekk.

Det er også mulig å få kjøpt større puter – mange kaller dem ofte for hotellputer. Disse har gjerne en litt høyere prislapp.

allergivennlighet

Allergivennlighet: Om du er allergisk mot støv og midd bør du velge en allergivennlig pute. Sjekk gjerne om puta er anbefalt av ulike astma- og allergiforeninger.

Flere av putene i denne testen er godkjent av både Norges Astma- og Allergiforbund og Asthma Allergy Nordic.

vaskeanvisning

Vask og vedlikehold: For at puta skal holde så lenge som mulig må du vedlikeholde den riktig. Det er jo tross alt litt kjedelig om puta mister formen etter et par måneder.

Stort sett kan alle hodeputer vaskes i vaskemaskin. Du bør vaske på 60 °C, og dunputer bør som regel tørkes i tørketrommel.

pris

Pris: En god hodepute trenger faktisk ikke koste så veldig mye.

I vår test av hodeputer finner du produkter i flere ulike prissjikt. De beste budsjettvalgene koster typisk litt over 500 kroner, mens premium-valgene gjerne kan ha en prislapp på over 2000 kroner.

kundeanmeldelser

Kundeanmeldelser: Ta gjerne en titt på anmeldelser fra andre kunder før du kjøper en ny hodepute. Ved å sjekke kundeanmeldelsene får du god oversikt over kvaliteten på produktet!

Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken hodepute er best i test?

Hvilken hodepute som er best avhenger av deg og ditt behov. I vår gjennomgang har vi inkludert flere ulike hodeputer.

Du finner puter som passer godt til de som sover med hodet høyt eller lavt, og det er varierende grad av mykhet på putene.

I vår test finner du også en anatomisk pute, som passer perfekt om du sliter med nakke- og ryggsmerter.

down-arrow Hva er normal størrelse på en hodepute?

Standard størrelse for en helt vanlig hodepute er 50×70 centimeter. Denne størrelsen passer til de aller fleste putetrekk.

down-arrow Hvordan bør en pute vaskes?

Generelt sett kan hodeputer vaskes i vaskemaskin. For å fjerne all husstøvmidd bør du vaske puten på 60 °C.

Om du har kjøpt en dunpute bør den aller helst tørkes i tørketrommel, slik at dunen blir helt tørr. Bruk gjerne vaskeballer, og rist puta underveis i tørkingen slik at duna fordeles godt.

down-arrow Hvor ofte bør man bytte hodepute?

En generell anbefaling er at man bør bytte hodepute hvert tredje år. Dette avhenger for øvrig av hvor god kvalitet det er på puta, og hvor godt du tar vare på den.

Om du følger vaskeanvisningene fra produsenten, og kjøper en pute av høy kvalitet, kan du ofte forvente en mye lengre levetid enn 3 år.

down-arrow Kan en god pute forebygge nakkesmerter?

Ja. En god hodepute med ergonomisk utforming vil kunne hjelpe til med å forebygge smerter i rygg og nakke.

Faktisk er det veldig viktig at hodet ligger i en behagelig posisjon gjennom natten. Tenk derfor nøye gjennom hva slags pute som vil passe best for akkurat deg.

down-arrow Hvor mye koster en hodepute?

Generelt sett er det ikke veldig dyrt for hodeputer. Det finnes noen unntak med en veldig høy prislapp, men stort sett trenger du ikke betale mer enn et par tusen kroner for en god hodepute.

Tips: Det er ikke bare puta som avgjør hvor godt du sover. Behagelig sengetøy og og en god dyne er også viktig for nattesøvnen.

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social