Pizzastein og pizzastål test: De beste pizzastålene

Pizzastein

Inneholder annonsørlenker

Norge er i verdenstoppen når det kommer til det å spize pizza. I vår test ser vi nærmere på de beste pizzasteinene og pizzastålene på markedet!

Det er få nasjoner som er mer pizzaglade enn oss nordmenn. Salget av frossenpizza her i Norge er faktisk i verdenstoppen, og trenden ser ikke ut til å avta med det første.

Man kan si mye om frossenpizzaen, men at den er bedre enn ekte italiensk pizza blir vel å dra det litt langt. Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å lage en skikkelig god italiensk pizza hjemmefra.

Uavhengig av hva slags ovn du bruker, vil en pizzastein utvilsomt løfte smaksopplevelsen til nye høyder. I vår pizzastein og pizzastål test har vi samlet det vi mener er de beste produktene på markedet!

De beste pizzasteinene og pizzastålene: Best i Test

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av pizzasteiner. Du kan lese mer om hver pizzastein lenger ned i testen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Gourmetstål Rundt Pizzastål
 2. Nordwik Pizzastål
 3. Gourmetstål Norrland
 4. Modern House Pizza Angels
 5. Broil King Pizzastein

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Gourmetstål Rundt Pizzastål

BEST I TEST - Gourmetstål Rundt Pizzastål

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Gourmetstål Rundt Pizzastål
Materiale: Stål Form: Rund Høyde: 0,6 cm Bredde: 49 cm Dybde: 49 cm Vekt: 9 kg

Dette runde pizzastålet fra Gourmetstål er blant de beste pizzastålene som er å få tak i på markedet. Kundene er fornøyde, og vi er imponerte!

Stor varmeflate

Det første vi bemerker oss med pizzastålet er den store varmeoverflaten. Til tross for at pizzastålet er rundt i formen, kan man enkelt tilberede mat til flere personer samtidig.

Diameteren på pizzastålet er hele 49 centimeter. Sammenlignet med andre pizzastål / pizzasteiner i denne testen er det faktisk dette produktet fra Gourmetstål som har størst overflate. Dette liker vi!

Praktiske håndtak

Både pizzasteiner og pizzastål blir svært varme når de brukes i ovnen. Temperaturen er ofte 300 – 400 ℃. Det skal med andre ord ikke mye til før man brenner seg litt på fingrene.

Da er det jo naturligvis praktisk at pizzastålet fra Gourmetstål leveres med 2 bærehåndtak. Du må selvfølgelig fortsatt bruke grytelapper, men sammenlignet med andre pizzastål er dette stålet mye enklere å håndtere.

Når pizzastålet ikke er varmt kan det naturligvis også brukes som serveringsbrett. Praktisk!

Holder godt på varmen

Det varmrullede stålet gjør at pizzastålet holder svært godt på varmen. Samtidig takles temperaturendringer bedre enn med vanlige pizzasteiner. Resultatet blir redusert risiko for sprekker i overflaten. Samtidig trenger du ikke å bekymre deg for at stålet bøyes ved høye temperaturer.

Rengjøringen er også enkel. Overflaten er glatt, og det er derfor lettvindt å få vekk fastbrente pizzarester. Pizzastålet bør for øvrig ikke brukes i oppvaskmaskin.

Konklusjon

Dette pizzastålet fra Gourmetstål har en stor overflate. Diameteren er hele 49 centimeter, og de praktiske bærehåndtakene kommer godt med!

Fordeler

 • Stor overflate.
 • Praktiske håndtak.
 • Kan brukes som serveringsbrett.
 • God varmefordeling.
 • Fås i 2 forskjellige størrelser.

Ulemper

 • Bør ikke brukes i oppvaskmaskin.

2. Nordwik Pizzastål

Nordwik Pizzastål

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Nordwik Pizzastål
Materiale: Stål Form: Rund Høyde: 0,6 cm Bredde: 39 cm Dybde: 39 cm Vekt: 5,3 kg

Nordwik Pizzastål har fått gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Stålet er godt egnet selv i vanlig stekeovn!

Produsert i stål

Nordwik Pizzastål er produsert av slitesterkt og bestandig stål. Her får man et pizzastål som tåler hard påkjenning over lengre tid. Du trenger ikke å bekymre deg for sprekker eller ujevnheter i overflaten!

Stålkonstruksjonen bidrar samtidig til en god varmefordeling. Selv i vanlige stekeovner rapporteres det om et veldig godt resultat, og stålet gir en god og crispy bunn. Dette liker vi!

Holdbart

Mange pizzasteiner er lite holdbare, og kan raskt bli ødelagte ved plutselige temperaturendringer. Slik er det ikke med Nordwik Pizzastål.

Med dette pizzastålet er du altså ikke begrenset til at du kun kan lage pizza. Nordwik Pizzastål kan fint brukes som stekebord på grillen, og tar ikke skade av litt røffere behandling.

Rengjøringen er også enkel. Om du har brukt pizzastålet i ovnen er det anbefalt at du lar det avkjøles i en drøy time før rengjøring. Etter bruk på grillen kan du vaske det relativt umiddelbart. Om matrestene sitter godt fast kan du faktisk også bruke stålull!

Konklusjon

Nordwik Pizzastål er et holdbart og pålitelig pizzastål, som tåler mye bruk over lengre tid.

Pizzastålet har en diameter på 39 centimeter, og kan fint brukes som stekebord på grillen!

Fordeler

 • God varmefordeling.
 • Holder godt på varmen.
 • Robust.
 • Kan brukes som stekebord.
 • Enkel rengjøring.

Ulemper

 • Relativt høy vekt.
 • Ikke den største varmeflaten i testen.

3. Gourmetstål Norrland

Gourmetstål Norrland

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Gourmetstål Norrland
Materiale: Varmrullet stål Form: Firkantet Høyde: 1 cm Bredde: 33 cm Dybde: 37 cm Vekt: 9 kg

Dette pizzastålet fra Gourmetstål har fått svært gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Hva ble resultatet i vår test?

Varmrullet stål

Noe av det første vi bemerker oss med denne «pizzasteinen» er at den er produsert av varmrullet stål. Her har man altså i realiteten med et pizzastål å gjøre, og ikke en vanlig pizzastein.

Det at Gourmetstål Norrland er produsert av stål fører med seg noen praktiske fordeler. Pizzastålet tåler blant annet hurtige temperaturendringer på en bedre måte. Med Gourmetstål Norrland trenger du altså ikke bekymre deg for at pizzastålet mister den rette formen på grunn av varmen. Samtidig gir materialet mindre risiko for sprekker i stålet.

Vi i redaksjonen setter også pris på at pizzastålet er litt enklere å rengjøre enn en vanlig pizzastein. Pizzastålet kan for øvrig likevel ikke brukes i oppvaskmaskin, og den veier litt mye sammenlignet med andre pizzasteiner (9 kg).

Firkantet form

Gourmetstål Norrland er et firkantet pizzastål. Bredden er 33 centimeter, mens dybden er 37 centimeter. Pizzastålet får dermed god plass inne i en vanlig stekeovn, og den firkantede formen gjør at man enklere kan lage pizza til flere personer samtidig.

Om du er redd for at pizzastålet tar mye plass kan vi også betrygge deg med at høyden kun er 1 centimeter. Gourmetstål Norrland er enkel å sette til side når den ikke er i bruk!

Optimal luftstrøm

Sammenlignet med vanlige pizzasteiner har Gourmetstål Norrland en litt annerledes overflate. På grillflaten finner man små ujevnheter, som er strategisk plassert ut for å gi et best mulig resultat.

Ujevnheten sikrer en optimal luftstrøm på undersiden av pizza. Resultatet blir en mer crispy bunn!

Konklusjon

Gourmetstål Norrland er et godt valg for deg som vil lage god og crispy hjemmelaget pizza.
Prisnivået er fornuftig, og kundene er svært fornøyde!

Fordeler

 • Optimal luftstrøm.
 • Fornuftig pris.
 • Tåler temperaturendringer godt.
 • Enkel rengjøring.

Ulemper

 • Litt høy vekt.
 • Bør ikke vaskes i oppvaskmaskin.

4. Modern House Pizza Angels

Modern House Pizza Angels

4.3
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Modern House Pizza Angels
Materiale: Stål Form: Firkantet Høyde: 0,3 cm Bredde: 40 cm Dybde: 35,5 cm Vekt: 3 kg

Pizza Angels er produsert av den kjente leverandøren Modern House. Her får man et pizzastål som virkelig får jobben gjort!

Produsert i stål

Likt som enkelte andre «pizzasteiner» i denne testen er også Pizza Angels produsert av stål.

Stålplaten leder varme bedre enn pizzasteiner i leire eller keramikk. I praksis gir dette en kortere tilberedningstid, uten at man går glipp av den gode og sprøe bunnen.

Til tross for at stål leder varme noe bedre, er det fortsatt viktig å huske på at pizzastålet må forvarmes. Modern House anbefaler at pizzastålet forvarmes i omtrentlig 30 minutter før pizzaen settes inn i ovnen.

Stor varmeflate

Som det fremkommer av bildene er Pizza Angels firkantet i formen. Bredden er 40 centimeter, mens dybden er i overkant av 35 centimeter. Pizza Angels fra Modern House er med andre ord en av de største pizzasteinene i denne testen. Dette liker vi!

Selv om pizzastålet er relativt stort, veier det overraskende lite. Vekten er 3 kg, og tykkelsen er kun 0,3 centimeter. Denne får du enkelt plass til i skuffen!

Svært enkel rengjøring

Mange pizzasteiner / pizzastål er ikke egnet for bruk i oppvaskmaskinen. Det er heldigvis Pizza Angels fra Modern House.

Etter at du er ferdig med matlagingen trenger du kun å la pizzastålet kjøles ned, før det kan plasseres i oppvaskmaskinen. Du bør for øvrig passe på at pizzastålet ikke står tett inntil andre gjenstander inne i oppvaskmaskinen.

Om du vil være helt sikker på at pizzastålet ikke får noen skader, kan det naturligvis også vaskes for hånd. Den glatte overflaten gjør at fastbrente pizzarester enkelt går av!

Konklusjon

Pizza Angels fra Modern House er et stort pizzastål, som passer godt når det skal tilberedes mat til flere personer samtidig.

Pizzastålet er hele 40 centimeter bredt, men veier kun 3 kg!

Fordeler

 • Lav vekt.
 • Stor varmeflate.
 • Leder varme godt.
 • Kan brukes i oppvaskmaskin.
 • Høyde på kun 0,3 centimeter.

Ulemper

 • Må forvarmes relativt lenge.

5. Broil King Pizzastein

Broil King Pizzastein

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Broil King Pizzastein
Materiale: Keramikk Form: Rund Høyde: 1 cm Bredde: 38 cm Dybde: 38 cm Vekt: 2,2 kg

Denne pizzasteinen fra Broil King er spesielt godt egnet for bruk på grillen.

Relativt stor overflate

Broil King-pizzasteinen er rund i formen. Her kan man altså lage klassiske italienske pizzaer, og varmefordelingen på pizzasteinen er god.

Diameteren er hele 38 centimeter. Pizzasteinen er riktig nok ikke like stor som enkelte av pizzastålene fra Gourmetstål. Om du skal lage gode porsjonspizzaer er likevel Broil King et godt valg.

Keramisk kompositt

Pizzasteinen fra Broil King er produsert av keramisk kompositt. Dette materialet takler høye temperaturer svært godt, og steinen kan derfor enkelt brukes på en varm grill.

Den keramiske kompositten beskytter samtidig mot fukt, og man får heller ingen sprekker i materialet – selv ved høye temperatur.

For best mulig resultat er det anbefalt at pizzasteinen forvarmes i 20 – 30 minutter før pizzaen legges på.

Konklusjon

Broil King Pizzastein er godt egnet for bruk på grillen.

Overflaten er relativt stor, og den keramiske kompositten takler høye temperaturer svært godt!

Fordeler

 • Takler svært høye temperaturer.
 • Fornuftig pris.
 • Lav vekt.

Ulemper

 • Best egnet til grillen.

Pizzastein / Pizzastål: Ofte Stilte Spørsmål

down-arrow Hvilken pizzastein / pizzastål er best?

I vår test har vi valgt å kåre det runde pizzastålet fra Gourmetstål til best i test.

Her får man en stor varmeoverflate, og de praktiske bærehåndtakene kommer godt med!

down-arrow Hvordan bruker man pizzastein / pizzastål?

Heldigvis er det ikke spesielt vanskelig å bruke en pizzastein.

Pizzasteinen må varmes opp før pizzaen legges på steinen. For best mulig resultat bør du ha omtrentlig 400 ℃ i ovnen. Om du ikke har egen pizzaovn kan du sette stekeovnen på maksimal temperatur, som er rundt 300 ℃.

For å unngå sprekker i pizzasteinen / stålet skal den legges inn i kald ovn, og varmes opp sammen med ovnen. Først når både ovnen og pizzasteinen er varmet opp legges pizzaen på steinen.

Du bør sette på ovnen i god tid før pizzaen skal stekes, slik at pizzasteinen blir forvarmet i god tid. Det anbefales at pizzasteinen forvarmes i minst 20 minutter.

down-arrow Kan pizzastein og pizzastål brukes i vanlig stekeovn?

Ja, de kan brukes i vanlig stekeovn. Den eneste ulempen er at temperaturen vil være litt lavere enn med en pizzaovn.

Stekingen vil derfor ta noe lengre tid, og du risikerer samtidig at bunnen ikke blir like crispy som med en pizzaovn.

down-arrow Kan man bruke bakepapir på pizzastein?

I utgangspunktet skal man ikke bruke bakepapir på pizzastein. Pizzabunnen skal stekes direkte på steinen for best resultat.

Mange velger likevel å la pizza ligge på bakepapir de første minuttene inne i ovnen. Dette gjør det enklere å plassere pizzaen på steinen.

Når bakepapiret skal fjernes åpner du enkelt og greit ovnsdøra, og drar vekk bakepapiret fra steinen.

down-arrow Hvor mye koster en pizzastein / pizzastål?

En pizzastein / pizzastål koster ikke spesielt mye. De beste pizzasteinen koster typisk 500 – 1000 kroner.

Sammenlignet med med pizzaovner er dette altså et svært rimelig alternativ!

Les også: Test av pizzaovner: Best i Test