Pastamaskin Test: Dette er vår toppliste

Pastamaskin test

Er du en pastaelsker som drømmer om å lage helt egen pasta hjemmefra? Da er en pastamaskin den perfekte investeringen for deg!

Med så mange ulike pastamaskiner på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken som er den beste. Derfor har vi tatt en gjennomgang av flere av de mest populære pastamaskinene på markedet, og sett nærmere på både funksjonsnivå, pris og kundetilfredshet.

Les videre for å finne ut hvilken pastamaskin som stakk av med seieren i vår test, og få nyttige informasjon om hvilken pastamaskin du bør velge!

Oppsummert er dette rangeringen av pastamaskinene som inngår i vår test. Du kan lese mer om hver pastamaskin lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Gefu Perfetta
 2. BESTE PREMIUMVALG - Marcato AtlasMotor
 3. Marcato Atlas 150
 4. Funktion Pastamaskin
 5. Modern House Basis
 6. Ariete Pasta Maker

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Gefu Perfetta

BEST I TEST - Gefu Perfetta

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Gefu Perfetta
Elektrisk: Nei Materiale: Stål Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 14 x 17,5 x 21 cm Vekt: 3 kg

Å lage fersk pasta kan virke som en vanskelig oppgave, men med pastamaskinen Gefu Perfetta kan du enkelt lage autentisk italiensk pasta rett fra ditt eget kjøkken.

Gefu Perfetta har fått svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder!

Moderne design

Gefu Perfetta leveres med et moderne og elegant design som passer perfekt inn på ethvert kjøkken. Pastamaskinen er produsert av høykvalitets stål, og den slanke utformingen gjør at pastamaskinen er enkel å sette til side når den ikke er i bruk.

Pastamaskinen er tilgjengelig i to forskjellige farger, slik at du kan velge den som passer best til ditt kjøkken. De tilgjengelige fargene er svart og sølv.

Brukervennlig håndtering

Gefu Perfetta er svært enkel i bruk. Du kan helt enkelt justere pastadeigen til ønsket tykkelse, hvor tykkelsen på deigen kan justeres fra 0,2 til 3 millimeter. Her kreves det bare noen få dreininger med håndleddet for å lage perfekte tagliolini, tagliatelle eller lasagne!

Den sklisikre basen gir ekstra god stabilitet, og det medfølger samtidig en egen bordklemme for å sikre at maskinen holder seg på plass under bruk.

Lag en rekke pastaretter hjemme

Med Gefu Perfetta pastamaskin kan du enkelt lage forskjellige typer pasta. Med maskinen kan du lage både tagliolini, tagliatelle og lasagneplater. I praksis gir dette deg muligheten til å lage en rekke pastaretter hjemme – helt fra bunnen av!

Samtidig melder flere av forbrukerne om at pastamaskinen er veldig god å bruke, og at den står svært stødig når pastaen tilberedes.

Oppsummert

Gefu Perfetta er en knallgod pastamaskin for deg som vil lage autentisk italiensk pasta hjemme på kjøkkenet. Maskinen er svært enkel i bruk, og den sklisikre basen gir ekstra god stabilitet.

Med sitt moderne og elegante utseende passer den perfekt inn på ethvert kjøkken, og maskinen er tilgjengelig i 2 ulike farger!

Fordeler

 • Sklisikker bunn.
 • Enkel i bruk.
 • Fornøyde kunder.
 • Høyt bordfeste.
 • 3 typer pasta.
 • Moderne design.

Ulemper

 • Ikke motorisert.

2. Marcato AtlasMotor

BESTE PREMIUMVALG - Marcato AtlasMotor

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Marcata AtlasMotor
Elektrisk: Ja Materiale: Rustfritt stål Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 17,5 x 33,5 x 20,5 cm Vekt: 3,8 kg

Med Marcato AtlasMotor trenger du ikke å være en erfaren kokk for å lage perfekt pasta. Marcato har vært en ledende produsent av pastamaskiner i Italia i over 80 år og denne maskinen er deres klassiske modell med motor.

3 typer pasta

Marcato AtlasMotor er en pastamaskin av høy kvalitet, produsert i Italia med materialer av topp kvalitet.

Maskinen er utstyrt med justerbare ruller som gjør at du kan variere tykkelsen på lasagneplatene dine fra 0,6 til 4,8 mm.

AtlasMotor leveres også med valser for å lage fettuccine (6 mm) og tagliolini (1,5 mm). Maksimal bredde på lasagneplatene er 15 cm, og bordfeste er naturligvis inkludert i prisen.

Motordrevet pastamaskin

En av de største fordelene med Marcato AtlasMotor er at den kommer med en motor. Med motoren kan du enkelt lage 3 ulike pastatyper (lasagne, fettuccine, og tagliolini) med minimal anstrengelse.

Du kan variere tykkelsen på pastaen din ved hjelp av de justerbare rullene og skape perfekte pastaretter hver gang. Maskinen er også veldig enkel å bruke, og du kan raskt og enkelt lære deg hvordan du lager pasta fra bunnen av.

Enkel rengjøring

Marcato AtlasMotor pastamaskin er også enkel å rengjøre.

Du kan enkelt børste av rullene etter bruk og deretter sette pastamaskinen til side. Samtidig har AtlasMotor en svært slitesterk konstruksjon, og med riktig vedlikehold kan du forvente å bruke den i mange år fremover.

Oppsummert

Marcato AtlasMotor er en motorisert pastamaskin som har fått gode tilbakemeldinger fra forbrukerne. Du kan lage totalt 3 ulike pastatyper, og maskinen er lekende lett å rengjøre!

Fordeler

 • Motorisert pastamaskin.
 • Svært enkel i bruk.
 • Fornøyde kunder.
 • 3 typer pasta.
 • Justerbar tykkelse.
 • Bordfeste er inkludert.

Ulemper

 • Tilbehør må kjøpes separat.
 • Litt høyt støynivå.

3. Marcato Atlas 150

Marcato Atlas 150

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Marcato Atlas 150
Elektrisk: Nei Materiale: Aluminium Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 20,3 x 20,3 x 17,8 cm Vekt: 3 kg

Marcato Atlas 150 er en klassisk pastamaskin som lenge har vært en favoritt hos hjemmekokkene. Med denne pastamaskinen kan du lage hjemmelaget pasta som smaker fantastisk.

Her får du alt du trenger for å lage lasagneplater og fettuccine på enkel måte!

Kundene er fornøyde

Marcato Atlas 150 er en favoritt blant forbrukerne – og det er ikke uten grunn.

Med denne pastamaskinen kan du lage deilige pastaretter som imponerer både familie og venner. Kundene er spesielt fornøyde med den robuste utformingen, samt den justerbare tykkelsen.

Tykkelsen på pastaen kan justeres mellom hele 10 forskjellige nivåer. Den tynneste pastaen kan være så tynn som 0,5 mm, mens den tykkeste innstillingen er 4,8 mm.

Kundene er også begeistret for maskinens easy-to-grip sveiv, som gir et godt feste og gjør det enklere å sveive ut pastadeigen. Med det medfølgende bordfestet er det samtidig enkelt å feste pastamaskinen til bordet, og få den stabiliteten du trenger.

Enkel rengjøring

Selv om Marcato Atlas 150 ikke kan rengjøres i oppvaskmaskin, er den heldigvis enkel å rengjøre etter bruk. Faktisk er det så godt som ingen pastamaskiner som kan vaskes i oppvaskmaskin.

Etter bruk går du simpelthen over med en klut, og det er enkelt å fjerne flekker fra aluminiumsmaterialet!

God kvalitet

Marcato Atlas 150 er laget av aluminium for å gi deg et produkt av topp kvalitet som også er trygt når det gjelder hygiene. Valsene er nemlig anodisert for å garantere at det ikke havner metall i pastadeigen, samtidig som maskinen er godt beskyttet mot rust.

Pastamaskinens vekt på 3 kg gir god stabilitet når du arbeider med den, og gummiføttene stabiliserer maskinen ytterligere.

Et godt valg

Marcato Atlas 150 er en pastamaskin av høy kvalitet som lar deg lage deilige pastaretter hjemme på en enkel og rask måte.

Du kan velge mellom hele 10 forskjellige tykkelser, og bordfestet kombinert med gummiføttene gir deg stabiliteten du trenger. Kundene er svært fornøyde!

Fordeler

 • Bordfeste medfølger.
 • 10 tykkelser.
 • Enkel rengjøring.
 • Easy-to-grip sveiv.
 • Stabile gummiføtter.

Ulemper

 • Tilbehør må kjøpes separat.
 • Ikke motorisert.

4. Funktion Pastamaskin

Funktion Pastamaskin

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Funktion Pastamaskin
Elektrisk: Nei Materiale: Stål Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 13,1 x 16,5 x 23,5 cm Vekt: 3 kg

Med Funktion Pastamaskin kan du lage din egen pasta hjemme på en enkel og effektiv måte.

Tidløst design

Funktion Pastamaskin har et klassisk, tidløst design som passer godt inn i ethvert kjøkken. Maskinen er produsert av rustfritt stål, og tar relativt lite plass på kjøkkenbenken.

Med en så liten pastamaskin trenger du hvertfall ikke bekymre deg for at den er vanskelig å sette til side når den ikke er i bruk!

Multifunksjonell pastamaskin

Funktion Pastamaskin er en multifunksjonell maskin som lar deg lage ulike typer pasta. Du kan lage alt fra tagliatelle, fettuccine, til spaghetti og lasagneplater.

Pastamaskinen leveres naturligvis med norsk bruksanvisning og flere oppskrifter, slik at du kan komme i gang med pastalagingen med det samme.

Fornuftig pris

Funktion Pastamaskin er blant de rimeligste pastamaskinene på markedet. Maskinen er altså et utmerket valg for deg som ønsker å lage din egen pasta hjemme, uten å måtte betale for mye for det.

Manuell styring

Funktion Pastamaskin er manuelt styrt, noe som betyr at du selv må svaie pastaen gjennom maskinen. Dette kan være en fordel for deg som ønsker en mer tradisjonell pastaopplevelse, der du selv styrer pastaens tykkelse og form.

Samtidig kan det være en ulempe for deg som ønsker en mer moderne og automatisert opplevelse, der maskinen tar seg av mye av jobben for deg. I så fall må du heller vurdere en av de elektriske pastamaskinene.

Krevende rengjøring

Funktion Pastamaskin kan være litt krevende å rengjøre. Det følger riktig nok med en trepinne som kan brukes til rengjøring, men det kan altså være litt vanskelig å komme til på enkelte steder.

Oppsummert

Funktion Pastamaskin er en rimelig og allsidig pastamaskin som lar deg lage egne ferske pastaretter hjemmefra. Prisen er så absolutt fornuftig, og maskinen tar lite plass på kjøkkenbenken!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Flere typer pasta.
 • Tar liten plass.
 • Rustfritt stål.
 • Trepinne for rengjøring medfølger.

Ulemper

 • Litt kronglete rengjøring.
 • Ikke motorisert.

5. Modern House Basis

Modern House Basis

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Modern House Basis
Elektrisk: Nei Materiale: Rustfritt stål Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 24 x 22 x 16,5 cm Vekt: 2,5 kg

Modern House Basis er en god pastamaskin, som gir deg mulighet til å lage 3 ulike typer pasta, og er en effektiv og prisvennlig pastamaskin.

3 typer pasta

Med 3 ulike pastatyper (lasagneplater, fettuccine og spaghetti) gir Modern House Basis Pastamaskin deg muligheten til å lage flere av dine favorittretter fra bunnen av.

Enten du ønsker å imponere gjestene med en autentisk italiensk rett, eller bare vil prøve deg på å lage egen pasta for første gang, er Modern House Basis et godt tilskudd på kjøkkenet.

Velg din egen pastatykkelse

En av de beste funksjonene til Modern House Basis er den justerbare tykkelsen. Med 10 forskjellige trinn kan du velge en tykkelse fra 0,5 mm til 3 mm, slik at du kan tilberede pastaen slik du selv ønsker.

Enten du ønsker en tynn, delikat pasta for pastaretter med lys saus, eller en tykkere pasta, gir Modern House Basis bra med valgmuligheter.

Solid og stabil konstruksjon

Modern House Basis er produsert av rustfritt stål og aluminium, som gir en robust konstruksjon.

Pastamaskinen er også utstyrt med en bunn med vakuumfeste som holder den stabil mens den er i bruk. Her kan du arbeide med pastaen uten å bekymre deg for at maskinen skal gli av benken eller bevege seg rundt!

Enkel å rengjøre

En annen fordel med Modern House Basis er at den er enkel å rengjøre. Du kan simpelthen tørke av delene med en tørr klut. Pass bare på å unngå såpe, da det kan skade innvendige deler.

Med godt vedlikehold og riktig rengjøring vil pastamaskinen fra Modern House holde i mange år fremover!

Oppsummering

Med 3 ulike pastatyper og en justerbar tykkelse på pastadeigen, kan du tilpasse pastaen slik du selv ønsker. Pastamaskinen har en fornuftig pris, og vakuumfestet gir god stabilitet!

Fordeler

 • 3 typer pasta.
 • 10-trinns justerbar tykkelse.
 • Vakuumfeste i bunnen.
 • Enkel rengjøring.
 • Rustfritt stål.

Ulemper

 • Ikke motorisert.
 • Få tilbakemeldinger fra forbrukerne.

6. Ariete Pasta Maker

Ariete Pasta Maker

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ariete Pasta Maker
Elektrisk: Ja Materiale: Stål Tåler oppvaskmaskin: Nei Mål (H x B x D): 13 x 16,5 x 23,5 cm Vekt: 3,9 kg

Å lage hjemmelaget pasta kan virke som en utfordrende oppgave, men med Ariete Pasta Maker blir det enkelt og morsomt å lage deilige pastaretter.

Oppgradert versjon

Ariete Pasta Maker er en klassiker i den italienske tradisjonen, og Ariete har gjort en innsats for å videreføre de klassiske verdiene fra tidligere Pastamatic-modeller, som pålitelighet og robusthet.

Samtidig har produsent gjort noen betydelige oppgraderinger for å sikre en enda bedre brukeropplevelse. Den største oppgraderingen er nok den innebygde motoren.

Motorisert pastamaskin

Ariete Pasta Maker er enkel å bruke og lar deg lage god hjemmelaget pasta på kort tid. Maskinen har et sidepanel med motor i tillegg til det klassiske håndtaket, som gjør at du slipper å sveive manualet.

Denne funksjonen gir deg muligheten til å lage større mengder pasta på kort tid, og resultatet er alltid en jevn og fin pasta som vil imponere gjestene!

Velg mellom 10 forskjellige innstillinger

Med Ariete Pasta Maker får du full kontroll over pastaens tykkelse. Du kan velge mellom hele 10 forskjellige innstillinger, fra tynne strimler til tykke bånd, og alt i mellom.

Dette gir deg friheten til å lage ulike typer pasta, inkludert tagliatelle, tagliolini, pappardelle, fettuccine og perfekte lasagneplater.

Gode tilbakemeldinger fra kundene

Alt i alt ser kundene ut til å være fornøyde med Ariete Pasta Maker, og mange av de positive tilbakemeldingene går på selve brukervennligheten.

På den negative siden har enkelte rapportert om at pastamaskinen står litt ustødig når den er i bruk.

Oppsummert

Ariete Pasta Maker er en populær motorisert pastamaskin, som gjør det enkelt å tilberede pasta hjemmefra på kort tid.

Alt i alt er kundene fornøyde med pastamaskinen, men enkelte har rapportert om at den kunne vært litt mer stødig.

Fordeler

 • Motorisert pastamaskin.
 • 10 nivåer på tykkelsen.
 • Enkel i bruk.
 • Mange pastatyper.
 • Praktisk bordfeste.

Ulemper

 • Står litt ustødig.
 • Høyere pris enn ikke-motoriserte pastamaskiner.

Nyttig å vite om pastamaskiner

pris

Pris: Pastamaskiner er ikke spesielt kostbare. Generelt sett koster det mer for de motoriserte enn for de manuelle pastamaskinene.

En manuell pastamaskin koster typisk omtrentlig 500 – 1000 kroner, mens en motorisert pastamaskin koster rundt 1500 kroner.

Klippehøyde

Tykkelse på pastaen: En pastamaskin bør gi deg mulighet til å justere tykkelsen på pastaen.

De beste modellene lar deg justere tykkelsen fra omtrentlig 0,5 mm til 4 – 5 mm.

Ofte har pastamaskinene 8 – 10 ulike innstillinger for tykkelse.

Støynivå

Støynivå: En manuell pastamaskin er naturligvis støysvak. De gir knapt fra seg lyd mens de er i bruk.

Det samme kan man naturligvis ikke si om en motorisert pastamaskin. Disse maskinene gir fra seg en god del støy, men til gjengjeld er de mye enklere å bruke enn manuelle pastamaskiner.

Brukervennlighet

Brukervennlighet: Som et minimum bør det følge med en god bruksanvisning til pastamaskinen.

Pastamaskinen bør også ha et sklisikkert underlag, slik at den står stødig mens du tilbereder pastaen.

Et bordfeste bør også være inkludert i prisen.

Vedlikehold

Vedlikehold: En pastamaskin krever svært lite vedlikehold. Stort sett er det kun rengjøring som trengs.

Pastamaskiner skal som hovedregel ikke vaskes i oppvaskmaskin, og enkelte maskiner tåler heller ikke såpe.

Les derfor bruksanvisningen nøye!

Andre tester for deg som liker å lage mat

Er du som oss, og trives godt på kjøkkenet? Det finnes mange maskiner og verktøy som kan gjøre hverdagslivet enklere, og produkter til kjøkkenet er intet unntak. Sjekk gjerne ut noen av anbefalingene og testene vi har publisert her hos oss.

Ulike prisklasser for pastamaskiner

Sammenlignet med andre produkter og verktøy til kjøkkenet koster det ikke spesielt mye for en pastamaskin. De enkleste maskinene koster faktisk ikke mer enn drøye 500 kroner, og du kan få et godt resultat selv om maskinen er billig.

Generelt sett kan man dele pastamaskiner inn i 3 ulike prisklasser. Den store forskjellen mellom prisklassene er hvor funksjonsrik pastamaskinen er, om den er elektrisk eller ikke, og hvor mange pastatyper man kan lage.

500 – 1000 kroner

I denne prisklassen finner du stort sett manuelle pastamaskiner. Det vil si at du må sveive selv for at deigen skal kjevles ut. Disse pastamaskinene er ofte laget av rustfritt stål, og lar deg typisk lage 2 – 3 ulike typer pasta. Pastamaskinene i denne prisklassen krever ofte litt mer manuelt arbeid, da de stort sett leveres uten automatiske funksjoner for justering av tykkelse, automatisk skjæring og lignende.

1000 – 1500 kroner

For de aller fleste hobbykokker vil en pastamaskin i dette prissjiktet være mer enn god nok. For denne prisen kan du få en elektrisk pastamaskin, og produktene er ofte utstyrt med flere praktisk funksjoner. Pastamaskinene i denne prisklassen lar deg gjerne lage flere typer pasta enn de rimeligere modellene, og kan blant annet ha automatisk justering av tykkelsen.

Over 1500 kroner

Dette er prisklassen for deg som vil ha en virkelig god pastamaskin. I dette prissjiktet er mange av pastamaskinene elektriske, med motorisert drift. Samtidig kan du forvente at det følger med mye nyttig tilbehør om du går for en pastamaskin til denne prisen.

Pastamaskin: Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken pastamaskin ble best i test?

Vi har valgt å kåre Gefu Perfetta til best i test her hos oss.

Denne pastamaskinen har mottatt gode tilbakemeldinger fra både ekspertene og testerne, og prisnivået er fornuftig!

down-arrow Hva er en pastamaskin?

En pastamaskin er en maskin som brukes til å lage pasta fra bunnen av. Den kan være manuell eller elektrisk og består av en rullende valser som presser og former pastadeigen til ønsket form.

Med en pastamaskin kan du lage hjemmelaget pasta med de ingrediensene og smakene du ønsker, og tilpasse konsistensen og tykkelsen slik du selv vil.

down-arrow Hvor mye koster en pastamaskin?

En pastamaskin koster typisk fra 500 til 2000 kroner. De motoriserte pastamaskinene koster som regel alltid mer enn de manuelle.

down-arrow Hvordan vaske en pastamaskin?

Pastamaskiner skal så godt som aldri vaskes i oppvaskmaskinen.

Etter bruk bør du gå over med en våt klut, og selvfølgelig følge instruksjonene fra produsenten.

Enkelte pastamaskiner tåler heller ikke såpe.

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.