Cosori Premium Smart Test: Appstyrt airfryer

Airfryers, eller luftfrityrkokere, har i løpet av den siste tiden blitt svært populære. Vi har fått kloa i toppmodellen Cosori Premium Smart. Er den virkelig så god som forbrukerne skal ha det til?

Cosori Premium Smart: Kort Oppsummert

Cosori Premium Smart

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Cosori Premium Smart Airfryer
Kapasitet: 2,2 kg Touch-skjerm: Ja Maks temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 11 Appstyring: Ja Materiale: Børstet metall Effekt: 1700 W Vekt: 5,6 kg

Cosori Premium Smart er en oppgradering av forgjengeren, Cosori Premium.

Funksjonsmessig er disse airfryerne helt identiske. Begge modellene leveres med et stilig design i børstet metall, og har samme gode utvalg av tilberedningsmoduser.

Etter å ha testet Cosori Premium Smart sitter vi igjen med et svært godt inntrykk. Matkapasiteten er hele 2.2 kilo, og Cosori Premium Smart passer derfor perfekt når man skal tilberede mat til flere personer samtidig.

Via betjeningspanelet kan du velge mellom hele 11 ulike tilberedningsmoduser, og det er enkelt å finne gode oppskrifter i det medfølgende oppskriftsheftet. Samtlige av oppskriftene er også tilgjengelige i mobilappen. Dette liker vi!

Selve resultatet ble også overraskende godt. Vi forsøkte oss på en lang rekke ulike matretter, og Cosori Premium Smart tok utfordringene på strak arm. Her kan man enkelt og greit tilberede velsmakende og sunn mat på en enkel måte!

Cosori Premium Smart kommer svært godt ut i vår test. Airfryeren er enkel i bruk, og de ulike tilberedningsmodusene gir flust av muligheter. Her er det kvalitet i alle ledd!

Fordeler

  • Stilig design.
  • Mange tilberedningsmoduser.
  • Enkel betjening.
  • Brukervennlig mobilapp.
  • God beholderkapasitet.
  • Enkel rengjøring.
  • Godt resultat!

Ulemper

  • Det blir fort fingermerker på betjeningspanelet.

Matlaging & tilberedningsmoduser

Cosori Premium Smart Test

Det første vi bemerket oss med Cosori Premium Smart var det stilige designet. Airfryeren leveres i børstet metall, og tar seg godt ut på kjøkkenbenken.
Sett i sammenheng med den gode kapasiteten til matbeholderen er ikke Cosori Premium Smart spesielt stor heller. Perfekt for deg som har begrenset med plass på kjøkkenet!

Rent estetisk er vi altså fornøyde med produktet, men la oss likevel ta det viktigste først. Hvor godt egnet er Cosori Premium Smart til å tilberede sunn og velsmakende mat?

11 ulike tilberedningsmoduser

Tilberedningsmoduser er enkelt og greit forhåndsdefinerte matlagingsprogrammer for ulike matretter. Disse programmene gjør det enkelt for deg å tilberede maten raskt, og innstillingene er spesialtilpasset til ulike råvarer.

I havet av ulike airfryers på markedet skiller Cosori Premium Smart seg spesielt godt ut om man ser på utvalget av disse modusene. Med denne modellen har du muligheten til å velge blant hele 11 ulike moduser.
Til sammenligning leveres toppmodellene fra Philips med 4 – 5 forhåndsinstallerte moduser, og vi er derfor godt fornøyd med utvalget. Her blåser Cosori rett og slett konkurrentene av banen!

Blant modusene finner du støtte for både pommes frites, kylling, sjømat, biff, bacon, reker, frossenmat, grønnsaker, rotgrønnsaker, brød og dessert. Det skal godt gjøres om du ikke finner en passende modus til de aller fleste måltider!

Svært godt resultat

Cosori Premium Smart French Fries
Det er nesten obligatorisk å prøve seg med Pommes Frites i en airfryer. Godt resultat!

Kan man egentlig skaffe seg en airfryer uten å prøve seg på pommes frites?

Pommes frites er mer eller mindre en signatur-rett for både luftfrityrkokere og vanlige frityrkokere, og vi måtte selvfølgelig se hvordan Cosori Premium Smart tok utfordringen. Har Cosori klart å produsere en airfryer som lager god pommes frites?

Her velger vi å svare med et klart og rungende JA!

Resultatet ble enkelt og greit svært godt. Vi forsøkte oss med både frosne pommes frites og ferske potet-strips som vi kuttet opp selv. Smaken ble rett og slett knallgod, og vi ser ærlig talt ikke behovet for å bruke en vanlig frityrkoker når resultatet blir så godt som dette.

Selve matlagingen gikk også som en drøm. Vi fulgte simpelthen oppskriftene i appen, og startet airfryeren med de anbefalte innstillingene.
Halvveis ut i tilberedningen hørte vi en liten pipelyd fra Cosori Premium. Det var tid for å vende litt på maten for å få best mulig resultat. Her er det nesten umulig å feile!

Medfølgende grillspyd

Grillspyd i Cosori Premium Smart Airfryer
Grillspydene passer perfekt om du vil ha sommerstemning året rundt. Hva med noen deilige vegetarspyd?

Når vi først pakket ut airfryeren forstod vi ikke helt hva de medfølgende spydene var for noe. Det tok likevel ikke lang tid før det demret for oss. Grillspyd, selvfølgelig!

Vi måtte naturligvis prøve oss på noen gode vegetarspyd. Grillsesongen kan jo holdes i gang hele året, ikke sant?

I tillegg til grillspydene følger det også med en praktisk grillrist som spydene kan ligge på. Risten plasseres enkelt inne i matkurven, og det eneste som gjenstår er å velge en passende tilberedningsmodus.
Vi valgte grønnsaksmodusen, og etter omtrentlig 10 minutter var grillspydene klare. Godt og velsmakende tilbehør!

Brukervennlig betjening

Som nevnt kan Cosori Premium Smart styres fra en tilhørende mobilapp. Heldigvis har likevel Cosori lagt til rette for at airfryeren også enkelt kan brukes uten mobilappen.

Oversiktlig betjeningspanel

Cosori Premium Smart Betjeningspanel
Det praktiske betjeningspanelet er enkelt å bruke, og du finner hurtigknapper for samtlige av tilberedningsmodusene.

En av de store fordelene med Cosori Premium Smart er det praktiske betjeningspanelet. Her finner du hurtigtaster for samtlige av tilberedningsmodusene, og det er enkelt å justere både tidsbruk og temperatur.

Via det innebygde displayet får du til enhver tid informasjon om gjenværende tid, og det er rett og slett lekende lett å komme i gang med matlagingen. Vi i redaksjonen setter også spesielt stor pris på Keep Warm-funksjonen. Dette sikrer i praksis at airfryeren holder på varmen, slik at du ikke trenger å bruke Pre Heat-funksjonen når det er kort tid til neste runde.

LCD-displayet vil også gi beskjed når det er tid for å vende på maten inne i airfryeren. Premium Smart vil i tillegg gi fra seg en liten lyd, slik at du ikke trenger å stå ved airfryeren under hele matlagingen.

På den negative siden bemerket vi oss at det raskt ble noen fingermerker på betjeningsdisplayet. Ikke spesielt mye å si i det store bildet, men det kan altså være en god idè å dra over panelet med en liten klut etter matlagingen.

Overlegen mobilapp

Cosori Premium Smart Mobilapp
Via den tilhørende mobilappen finner du rikelig med oppskrifter, og matlagingen kan enkelt igangsettes fra appen.

Greit nok. Cosori Premium Smart kan enkelt brukes uten mobilappen, men blir airfryeren enda enklere å bruke med mobilappen?

Generelt sett er vi ofte litt skeptiske når vi ser ulike produkter til hjemmet som kan styres fra en mobilapp. Tilkoblingsprosessen blir gjerne litt knotete, og fører ofte til mer hodebry enn det er verdt. Dette er ikke tilfellet med Cosori Premium Smart!

VeSync-appen fremstår som svært brukervennlig, og har i skrivende stund mer enn 500.000 nedlastninger på Android Play Store. Med over 8.000 anmeldelser har appen en gjennomsnittlig vurdering på hele 4.4 stjerner. Dette sier sitt!

Tilkoblingsprosessen er faktisk riktig så enkel. Etter å ha lastet ned appen trenger man kun å finne riktig produkt i listen og deretter trykke på koble til. VeSync og Cosori tar seg deretter av resten, og vipps – mobilen er koblet til airfryeren.

Via mobilappen får man tilgang til over 100 ulike oppskrifter. Disse er spesialtilpasset til Cosori Premium Smart, og oppskriftene fremstår som komplette. Det gis god informasjon om hvordan maten skal tilberedes, både før og etter maten er plassert i airfryeren. I hver eneste oppskrift finner du også en knapp for å lage nettopp denne oppskriften. Når du trykker på denne vil Cosori Premium Smart automatisk endre til innstillingene som er angitt i oppskriften. Dette liker vi!

Eget oppskriftshefte

Cosori Premium Smart Airfryer Oppskriftshefte
Man må ikke nødvendigvis bruke den tilhørende mobilappen. I det medfølgende oppskriftshefte finner man mye god inspirasjon.

Cosori Premium Smart kan som nevnt også brukes uten mobilappen. Her har Cosori fokusert på å gi i både pose og sekk, og det medfølgende oppskriftsheftet passer perfekt for deg som vil gjøre det på «gamlemåten».

Oppskriftene er de samme som man finner i appen, og instruksjonene er klare og tydelige. Den eneste ulempen med oppskriftsboken er at du naturligvis må velge innstillingene selv via betjeningspanelet.

Beholderkapasitet & rengjøring

Cosori Premium Smart leveres med en stor matkurv. Kurven rommer hele 2.2 kilo, og det er lagt til rette for at du kan tilberede mat til 3 – 5 personer samtidig. Om det skal tilberedes mat til enda flere personer sørger Keep Warm-funksjonen for at airfryeren ikke må varmes opp igjen på nytt mellom hver runde.

Men hva med etter matlagingen? Hvor enkelt er det egentlig å rengjøre Cosori Premium Smart?

Den avtakbare matkurven er ikke-klebende, og er både PFOA- og BPA-fri. Du velger selv om du vasker den for hånd eller i oppvaskmaskinen, og produsenten selv reklamerer med at matkurven er oppvaskmaskinsikker. Praktisk for deg som ikke vil bruke tid på å vaske for hånd!

Oppsummert

Cosori Premium Smart står til forventing, og vel så det. Airfryeren leveres med et bredt utvalg av tilberedningsmoduser, og skiller seg ut som en av de mest brukervennlige luftfrityrkokerne på markedet.

Selve matlagingsresultatet ble svært godt, og vi er alt i alt meget fornøyd med dette produktet. 4,8 av 5 stjerner i vår test!

Cosori Logo

Cosori Premium Smart

Bestill Premium Smart fra Cosori i dag

Avatar

Anders O

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.