Test av Cosori Premium II Plus: Vi er fornøyd

Cosori Premium II Plus er en oppgradert versjon av bestselgeren, Cosori Premium. Hva ble resultatet i vår test?

Cosori Premium II Plus: Oppsummert

Cosori Premium II Plus

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Cosori Premium II Plus
Kapasitet: 2,5 kg (6,2 liter) Touch-skjerm: Ja Maks temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 11 Appstyring: Nei Materiale: Plast Effekt: 1700 W Vekt: 8,3 kg

Cosori er ute med nok en airfryer. Denne gangen har vi å gjøre med en oppgradert versjon av bestselgeren, Cosori Premium.

Cosori Premium II Plus tar med seg fordelene fra Cosori Premium, og løfter det samtidig med noen helt nye funksjoner. Det første vi legger merke til er matlagingsprogrammene, som er identiske med forgjengeren. Her kan du altså velge mellom 11 programmer, og vi nevner blant annet sjømat, biff, pommes frites og bacon.

En av forbedringene på den nye utgaven er kapasiteten på matkurven. Mens forgjengeren taklet 5,5 liter, rommer Premium II Plus hele 6,2 liter. I praksis kan du lage mat til 4 – 6 personer samtidig med Premium II Plus.

Den mest etterlengtede oppgraderingen er nok likevel Clear Cook-vinduet. Gjennom vinduet kan du enkelt holde øye med maten underveis, og det innvendige lyset kommer godt med. Ser du behov for å justere på temperaturen er det bare å benytte hurtigtastene rett over kurven.

Vi i redaksjonen setter samtidig pris på den raske forvarmingsfunksjonen til Premium II Plus. Her tar det kun 5 minutter fra du fyrer opp airfryeren til den er klar. Kombinerer man dette med et lavt støynivå, flust av oppskrifter i VeSync-appen og enkel rengjøring har man en sikker vinner.

På den negative siden nevner vi for øvrig at airfryeren ikke kan styres direkte fra mobilen. Vi la også merke til at det nok så raskt ble fingermerker på touch-panelet i front.

Fordeler

 • Rask forvarming.
 • God kapasitet.
 • Grillspyd og -rist.
 • 11 matprogrammer.
 • «Clear Cook»-vindu.
 • Fornuftig støynivå.
 • Enkel i bruk.

Ulemper

 • Mangler appstyring.
 • Tar litt stor plass.
 • Får raskt fingermerker på touchpanelet.

Enda bedre kapasitet

Cosori Premium II Plus matkurv
Cosori Premium II Plus leveres med enda bedre kapasitet enn forgjengeren.

En av de mest synlige oppgraderingene med Cosori Premium II Plus er utvilsomt matkurven. Sammenlignet med forgjengeren, Cosori Premium, rommer Premium II Plus 0,7 liter mer. Totalt rommer altså Premium II Plus 6,2 liter, som grovt regnet tilsvarer omtrentlig 2,5 kilo i følge Cosori selv.

Her har vi med andre ord å gjøre med en relativt stor airfryer som passer spesielt godt når det skal lages mat til flere personer samtidig. Med Premium II Plus kan du lage mat til 4 – 6 personer på én gang, og om man kun ser på kapasiteten er Premium II Plus så absolutt i toppsjiktet. Kapasiteten er faktisk den samme som for Cosori Dual Blaze, som har fått god vurdering både av oss og forbrukerne.

Samtidig kommer man ikke unna at oppgraderingen av matkurven gjør at selve airfryeren er litt større. Premium II Plus tar relativt stor plass på kjøkkenbenken, men til gjengjeld slipper du å lage maten i flere omganger.

Cosori Logo

Cosori Premium II Plus

Oppgradert versjon av bestselgeren

Godt utvalg av programmer

Cosori Premium II Plus
Via touchpanelet kan du velge mellom 11 ulike matlagingsprogrammer.

Det er lite som skiller Cosori Premium II Plus fra de andre Cosori-airfryerne om man kun ser på matlagingsprogrammene. Her har Cosori valgt å fortsette med samme gode praksis hvor du kan velge mellom 11 ulike programmer. Programmene du kan velge blant er som følger.

 • Sjømat.
 • Biff.
 • Pommes frites.
 • Reker.
 • Grønnsaker.
 • Bacon.
 • Baking.
 • Roast.
 • Broil.
 • Frysevarer.
 • Preheat.

Vi prøver oss på Pommes Frites

Pommes Frites i Cosori Premium II Plus

Vi måtte selvfølgelig prøve oss på Pommes Frites-programmet. Via hurtigtastene fant vi raskt frem til Pommes Frites-programmet, og etter drøye 5 minutter var Premium II Plus klar til dyst. Deretter fylte vi på med omtrentlig 200 gram pommes frites, før vi lot airfryeren begynne å jobbe.

Etter omtrentlig 5 minutter kom det en liten pipelyd fra airfryeren. Samtidig blinket teksten «shake» på airfryeren. Etter å ha ristet litt på maten satte vi kurven tilbake, og ventet 5 minutter til. Resultatet? Sprø og god pommes frites, som faktisk var enda litt sprøere enn den vi tilbereder i ovnen. Og ikke minst – ingen småbrent pommes frites i kurven.

Alt i alt var vi mer enn fornøyde med resultatet, og vi prøvde oss samtidig frem med baconprogrammet. Også her gjorde Premium II Plus en god jobb, og ikke minst – det var superenkelt!

Enkelt å velge program

Cosori Premium II Plus touchpanel

Touchpanelet på fremsiden av airfryeren er identisk med panelet man ser på andre Cosori-airfryers. Her finner du 11 hurtigtaster for enkelt valg av matlagingsprogram. Tastene har tydelige ikoner, og det er lagt til rette for at det rett og slett skal være vanskelig å velge feil.

Mellom knappene finner du et praktisk LED-display, som viser både temperatur og gjenværende tid på matlagingsprogrammet. Samtidig gis det også informasjon via skjermen når tiden er inne for å riste litt på maten.

Det eneste negative vi har å melde om med touchpanelet er at det veldig lett får fingermerker. Her må du regne med å dra over med en våt klut relativt ofte!

Praktisk med et oppskriftshefte

Cosori Premium II Plus oppskriftshefte

Ulikt fra Cosori Premium Smart kan ikke Premium II Plus styres direkte fra mobiltelefonen. Du kan riktig nok laste ned VeSync-appen og få tilgang til alle oppskriftene, men selve airfryeren kan altså ikke kobles opp mot appen.

Da er det jo ekstra praktisk at det følger med et skikkelig oppskriftshefte. Hurtigtastene er praktiske i seg selv, men de sier jo lite om hvordan maten faktisk skal tilberedes i forkant. I oppskriftsheftet finner du mange gode oppskrifter – vi nevner blant annet tikka kyllingspyd, krydret dijonlaks og jordbærscones. Nam!

Det som trengs av tilbehør

Cosori Premium II Plus tilbehør
I pakken følger det med et eget grillspydstativ med 5 spyd.

I tillegg til selve airfryeren og oppskriftsheftet følger det også med annet ekstrautstyr. Den sorte grillplaten legges nederst i kurven og sørger for at olje og fett skilles vekk fra maten for et bedre og sprøere resultat. Samtidig gir grillplaten enda bedre luftgjennomstrømning, slik at maten varmes opp jevnt.

Vi setter også pris på at Cosori har valgt å levere Premium II Plus med grillspydstativ og 5 tilhørende spyd. Disse kommer knallgodt med når du skal diske opp med noen spennende grillspyd i airfryeren!

Rengjøring i oppvaskmaskin

Både matkurven og grillplaten kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Grillplaten er avtagbar, slik at det blir mye enklere å få bukt med fett- og oljerester på innsiden av kurven. Om du ikke føler for å bruke oppvaskmaskinen nevner vi at matkurven er produsert av non-stick aluminium, slik at du enkelt kan fjerne matrestene med oppvaskkosten.

Cosori Premium II Plus: Vår dom

Cosori Premium II Plus føyer seg inn i rekken av solide airfryers fra Cosori. Matkurven rommer hele 6,2 liter, slik at du enkelt kan lage mat til 4 – 6 personer samtidig. Den hurtige formvaringsfunksjonen er gull verdt, og etter kun 5 minutter er Premium II Plus klar til bruk.

Matlagingsvinduet gir deg god oversikt over maten til enhver tid, og med et enkelt touchpanel blir det vanskelig å gjøre feil. På den negative siden nevner vi at airfryeren tar litt stor plass og at den ikke kan styres direkte fra VeSync-appen.

Cosori Logo

Cosori Premium II Plus

Oppgradert versjon av bestselgeren

Avatar

Anders O

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.