Lay-Z-Spa Helsinki Test: Våre erfaringer

Inneholder annonsørlenker

Lay-Z-Spa Helsinki er et av de største oppblåsbare boblebadene som er å få tak i på markedet. I vår test har vi tatt høyde for både brukervennlighet, massasje-effekt, design, vedlikehold og mye mer. Hva ble våre erfaringer med Lay-Z-Spa Helsinki?

Lay-Z-Spa Helsinki: Kort Oppsummert

BEST I TEST - Lay-Z-Spa Helsinki AirJet

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Lay-Z-Spa Helsinki
Kan brukes på vinteren: Ja Antall personer: 5 - 7 personer Maksimal temperatur: 40 °C Oppvarmingshastighet: 1,0 - 1,5 °C per time Volum: 1123 liter Dyser: 180 Ytre diameter: 180 cm Indre diameter: 170 cm Høyde: 66 cm

Helsinki AirJet leveres av den anerkjente leverandøren Lay-Z-Spa, og kommer svært godt ut i vår test.

Selve monteringen var enkel, og den automatiske pumpefunksjonen gjør at man ikke trenger å fylle luft manuelt. Du trykker simpelthen på en knapp på pumpa, og resten går automatisk!

Totalt rommer boblebadet 1 123 liter. Den innvendinge diameteren på 1.7 meter gir god plass i boblebadet, og hele 5 – 7 personer kan nyte varmen og de deilige jet-strømmene samtidig.

For å sikre en god og tilfredsstillende massasje er boblebadet utstyrt med svimlende 180 AirJet-dyser. Dette kjente vi godt når vi satt i boblebadet, og massasjen var både behagelig og lindrende.

Lay-Z-Spa Helsinki får også et stort pluss i vår test for hvor brukervennlig boblebadet er. Touch-displayet er svært praktisk, og beskyttelsesdekselet kommer godt med når man vil holde ekstra godt på varmen.

Lay-Z-Spa Helsinki AirJet er et godt valg for deg som vil ha et solid og behagelig massasjebad.
De 180 innebygde AirJet-dysene gir god og lindrende massasje, og den maksimale temperaturen er hele 40 °C. Vi storkoste oss i boblebadet!

Fordeler

 • Kan benyttes på vinteren.
 • 180 AirJet-dyser.
 • Beskyttelsestrekk.
 • Enkel installasjon.
 • Sterk konstruksjon.
 • Digital display.
 • Timer-funksjon på pumpen.
 • Strømsparingsmodus.

Ulemper

 • Litt trangt for 7 voksne.

Hvordan er Lay-Z-Spa Helsinki i bruk?

Lay-Z-Spa Helsinki Bobler

I vår test av Lay-Z-Spa Helsinki har vi opplevd mange gode erfaringer, og selve monteringen var overraskende lett. Dette kan du lese mer om lenger ned i artikkelen, men la oss ta det viktigste først. Hvordan er boblespaet i bruk?

God og lindrende massasje

Lay-Z-Spa Helsinki er utstyrt med hele 180 kraftige AirJet-dyser. Det innebygde massasjesystemet gir god og lindrende massasje til hele kroppen, og boblene føles rett og slett terapeutiske. Kombinert med en vanntemperatur inntil 40 °C er det lagt godt til rette for at man kan slappe av og glemme hverdagens bekymringer.

Vi i redaksjonen prøvde oss med en temperatur på 38 °C. Det var kaldt i den omkringliggende lufta, og temperaturmåleren viste 10 °C. Her trenger vi vel ikke forklare hvorfor det var behagelig å sitte i boblebadet, og vi ble rett og slett imponerte over hvor godt massasjesystemet faktisk fungerer.

Dysene er jevnt plassert rundt i bunnen av spabadet, og boblene kveiler seg oppover langs kroppen mens man sitter i badet. Behagelig og avslappende!

Fornuftig støynivå

Sammenlignet med andre oppblåsbare boblebad er støynivået til Lay-Z-Spa Helsinki så absolutt fornuftig. Når boblefunksjonen er aktivert kommer man naturligvis ikke unna at spaet gir fra seg litt støy, men alt i alt er vi fornøyde med lydnivået.

Massasjebadet kan brukes både med og uten boblefunksjonen. Når vi skrudde av boblefunksjonen la vi merke til at pumpen var svært stillegående, og vi kunne enkelt slappe av og nyte stillheten i det gode og varme vannet.

Brukervennlig betjeningspanel

På den tilhørende pumpen finner du et brukervennlig og oversiktlig betjeningspanel. Panelet har knapper for å justere både timerfunksjon, varmefunksjon, boblefunksjon, temperatur og sirkulasjon. Via LCD-displayet gis det også hele tiden informasjon om vanntemperaturen i boblebadet.

Vi i redaksjonen liker også at betjeningspanelet enkelt kunne justeres opp og ned. Vi trengte med andre ord ikke å gå ut av boblebadet for å justere innstillingene. Topp!

Kan Lay-Z-Spa Helsinki brukes på vinteren?

Ja, Lay-Z-Spa Helsinki kan brukes på vinterstid. Dette er mulig via den nye Freeze Shield-teknologien, som automatisk vil sørge for at temperaturen ikke blir så lav at vannet fryser. I praksis vil altså pumpen oppdage om temperaturen faller under 4 °C. Når dette skjer vil vannet varmes opp igjen til 10 °C, slik at man ikke risikerer at vannet fryser.

Hvor mange kan bruke Lay-Z-Spa Helsinki samtidig?

I følge produsenten kan 5 – 7 personer bruke Lay-Z-Spa Helsinki samtidig. Etter vår erfaring stemmer dette relativt godt, men vi må likevel nevne at det vil bli trangt med 7 voksne i badet. Her har nok produsenten antatt at enkelte av de som bader er barn.

5 voksne går for øvrig helt fint, og man kan alltids få plass til barna om de også vil ta seg en liten dukkert.

Montering og installasjon av Lay-Z-Spa Helsinki

Lay-Z-Spa Helsinki leveres som en komplett pakke

Å montere opp nye produkter er ikke alltid like gøy. Heldigvis har Lay-Z-Spa gjort det riktig så enkelt, og i løpet av kun 20 – 30 minutter var boblebadet ferdig montert!

Levering rett på døren

En av de første fordelene vi bemerket oss med Boblespa.no er at de gir mulighet for levering rett på døren. Dette setter vi pris på, og siden pakken er litt stor er det etter vår mening vel verdt den lille ekstra kostnaden ved å få det levert hjem. I skrivende stund koster hjemleveringen 850 kroner.

Noen få dager etter bestillingen mottok vi en SMS fra fraktselskapet. Lay-Z-Spa Helsinki var klart til levering, og de trengte enkelt og greit informasjon om når vi var tilgjengelige. Vi fylte ut skjemaet og ventet i spenning til spaet skulle leveres.

Klokken 12.00 på formiddagen rullet postbilen inn i oppkjørselen, nøyaktig som avtalt. Selve forpakningen var faktisk ikke så stor som vi trodde, og det var relativt enkelt å bære pakken ut på verandaen. Vi var klare for å montere!

Oversiktlig brukermanual

Før vi gikk i gang med monteringen tok vi en aldri så liten gjennomgang av brukermanualen. Her finner man god informasjon om både montering, bruk og vedlikehold.

Brukermanualen fremstår som både detaljert og oversiktlig, og vi liker at all informasjon også er tilgjengelig på norsk. Det tok meg ikke spesielt lang tid å forstå hvordan boblebadet skulle settes opp, og generelt var det hele en helt grei prosess.

Om du velger å bestille med det et praktisk spakit fra Boblespa.no får du også god informasjon om hvordan du opprettholder best mulig hygiene i boblebadet. Anbefales!

Automatisk pumpefunksjon

Noe av det vi gledet oss minst til var å fylle Lay-Z-Spa Helsinki med luft. Vi så med skrekk og gru på håndpumpen, og var i første omgang av den oppfatning av at vi måtte blåse opp hele boblebadet selv.

Slik var det heldigvis ikke. Den medfølgende pumpen, som egentlig brukes til selve boblefunksjonen, kan også brukes til å fylle boblebadet med luft. Vi koblet enkelt og greit luftslangen til inntaket, trykte på pumpefunksjonen, og vipps. Lay-Z-Spa Helsinki ble fylt opp med luft, helt automatisk!

Totalt tok det ikke lengre enn noen minutter før hele massasjebadet var klart. Beskyttelsesdekselet kan også fylles med luft ved hjelp av pumpen. Genialt!

Håndpumpen brukes helt til slutt for å fylle på med litt ekstra luft ved behov.

Påfylling av vann

Lay Z Spa Helsinki fylt med vann

Lay-Z-Spa Helsinki er et stort boblespa som rommer 1.123 liter. Her får man plass til 5 – 7 personer samtidig, og den indre diameteren er hele 170 centimeter.

Det er derfor bare å regne med at det tar litt tid å fylle opp hele boblespaet med vann. For vår del tok det 2 – 3 timer før hele massasjebadet var fylt opp, og vi kunne endelig gå i gang med oppvarmingen av vannet.

Hurtigvarmesystem

Første gang Lay-Z-Spa Helsinki tas i bruk må man påregne litt ekstra tid til oppvarming av vannet. Dette kommer ikke som noen overraskelse, da det tross alt er ganske så mye vann som skal varmes opp.

I følge produsenten vil vannet varmes opp med en hastighet på omtrentlig 1,0 – 1,5 °C per time. Dette stemmer godt overens med våre erfaringer, og oppvarmingen gikk faktisk enda litt raskere når vi la det isolerende beskyttelsesdekselet over boblespaet.

I vår test ble Lay-Z-Spa Helsinki koblet opp på høsten. Vannet fra hageslangen var derfor relativt kaldt, og vi startet med en temperatur på kun 12 °C. I løpet av omtrentlig 20 timer nådde vi den ønskede temperaturen, og boblespaet var klart til bruk!

Praktisk spakit

Medfølgende Spa Kit til Lay-Z-Spa Helsinki

Før du begynner å bruke Lay-Z-Spa Helsinki er det sterkt anbefalt at du bruker ulike kjemikalier i vannet for å sikre god desinfeksjon og riktig pH-verdi. I spakitet fra Boblespa.no får du med alt du måtte trenge av kjemikalier for å holde boblebadet så rent som overhodet mulig.

 • CleanTab. Denne brukes hver gang man skal bade i boblebadet. Det anbefales også å tilsette en tablett etter boblebadet har vært i bruk.
 • PH Pluss / Minus. Dette middelet benyttes for å justere pH-verdien i vannet. Den optimale pH-verdien er omkring 7,2.
 • FilterFix. Filteret bør rengjøres på jevnlig basis. For best mulig resultat anbefales det å rengjøre filteret med FilterFix.
 • Test Strips. Strimlene brukes i boblebadet for å teste pH-verdier og klornivå.

Hvor mye strøm bruker Lay-Z-Spa Helsinki?

Den intelligente strømsparingsmodusen vil sørge for at forbruket holdes til et minimum. Likevel kommer man ikke unna at det vil koste noen kroner å drifte boblebadet.

Boblespa.no estimerer at det vil koste omtrentlig 70 – 80 kroner per uke å drive et Lay-Z-Spa massasjebad. Dette er basert på at man bruker massasjebadet 4 ganger i uka, 25 minutter hver gang.

Som vi alle vet er jo strømprisene variable, og dette er derfor kun et estimat.

Lay-Z-Spa Helsinki Test – Oppsummert

Lay-Z-Spa Helsinki er et godt valg for deg som vil ha et solid og behagelig boblebad. Her får man god kvalitet i alle ledd, og selve monteringen er lekende lett.

De 180 innebygde AirJet-dysene gir god og lindrende massasje, og den maksimale temperaturen er hele 40 °C. Vi storkoste oss i boblebadet!

Gode tilbud på boblebadet

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.