Gressklipper Test: Dette er våre favoritter

Gressklipper

Sommeren er her. Gresset skal klippes. Men har du egentlig en god gressklipper?

En velholdt plen er et flott syn. Det er de fleste av oss enige om. Men det krever jo så mye vedlikehold.

En god gressklipper vil ikke gjøre plenen vedlikeholdsfri, men arbeidet vil i det minste gå mye raskere. Det å klippe plenen vil også oppfattes som mer overkommelig om gressklipperen faktisk gjør jobben på en god måte.

I denne testen har vi innhentet erfaringer fra både ekspertene og forbrukerne, og kåret det vi mener er den beste gressklipperen.

Hvilket produkt ble best i test, og hvilken gressklipper er den beste på budsjett?

Test av gressklippere – Best i Test 2023

Oppsummert er dette gressklipperne som inngår i vår test. Du kan lese mer om hvert produkt lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Gardena PowerMax 1800/42
 3. BESTE PREMIUMVALG - AL-KO Premium 521 VS-H
 4. Stihl RM 448 TC
 5. BEST FOR SMÅ GRESSPLENER - AL-KO Moweo 3.85 Li
 6. Toro Recycler 55 AD

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus

BEST I TEST - AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
AL-KO Comfort 51.0 SP-B
Energikilde: Bensin Klippebredde: 51 cm Klippehøyde: 30 - 80 mm Nivåer for klippehøyde: 7 nivåer Selvgående: Ja Motoreffekt: 2100 W Oppsamlingsbeholder: 60 liter Vekt: 35 kg

AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus er en bensindrevet gressklipper som passer godt til de fleste hager.

God klippebredde og klippehøyde

Klipperen har en god klippebredde på 51 centimeter. Klippingen vil derfor gå raskere enn for de mindre klipperne som har smalere klippebredde.

Vi i redaksjonen setter også pris på variasjonsmulighetene som tilbys for klippehøyden. Her kan du velge mellom totalt 7 ulike nivåer. Den laveste klippehøyden er 30 millimeter, mens den høyeste er 80 millimeter. AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus yter derfor godt i høyt gress.

Vi skulle likevel gjerne sett at den minimale klippehøyden var litt lavere enn 30 millimeter. Her er det ikke store marginene å gå på, men vi ser likevel at enkelte klippere leveres med en minimal høyde på inntil 20 millimeter.

AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus gjør likevel jobben godt, og etterlater seg et tilfredsstillende resultat.

Samtidig er vi imponerte over at Plus-utgaven faktisk også kan brukes som bioklipper. Du bestemmer helt selv om du bruker oppsamleren, eller om du lar det finkuttede gresset ligge igjen på plenen.

Bensindrevet og letthåndterlig

Som nevnt er AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus drevet av en bensinmotor. Her kommer derfor den anerkjente startsnoren inn i bildet.

Det har ikke kommet noen tilbakemeldinger på at klipperen er spesielt tungstartet. Vi setter også pris på at man kan feste startsnoren i en krok ved håndtaket. Du slipper dermed å bøye deg ned etter snoren når du skal starte klipperen.

Sammenlignet med de batteridrevne klipperne veier AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus en god del mer. Totalvekten er 35 kilo.

Dette gjør AL-KO heldigvis opp for. Klipperen er selvgående, og det er derfor enkelt å flytte den rundt på plenen.

Det rapporteres også om at den er enkel å vende. Samtidig gir dekkene godt grep på litt sleipt underlag.

På den negative siden ser man dessverre at klipperen kan vibrere litt mye. Selve konstruksjonen kunne også vært litt mer stabil, og du må påregne litt vedlikehold underveis (festing av skruer og lignende).

Kort oppsummert

AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus er et godt valg for deg som har en mellomstor plen. Gressklipperen er selvgående og enkel å håndtere!

Fordeler

 • Yter godt i høyt gress.
 • Godt grep.
 • Selvgående.
 • 7 nivåer for klippehøyde.
 • Letthåndterlig.
 • Støtte for bioklipp.

Ulemper

 • Vibrerer litt mye i bruk.
 • Konstruksjon kunne vært mer solid.

2. Gardena PowerMax 1800/42

BESTE BUDSJETTVALG - Gardena PowerMax 1800/42

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Gardena PowerMax 1800/42
Energikilde: Elektrisk Klippebredde: 42 cm Klippehøyde: 20 - 60 mm Nivåer for klippehøyde: 5 nivåer Selvgående: Nei Oppsamlingsbeholder: 45 liter Vekt: 14,3 kg

Gardena PowerMax 1800/42 er en strømdrevet gressklipper, og er en av de bedre i sin klasse. Klipperen er egnet for gressplener inntil 800 m², og passer derfor godt for deg som har en stor hage.

Klipphøyde og klippebredde

Klippehøyden kan justeres mellom 20 og 60 millimeter. Totalt kan du velge mellom 5 ulike nivåer.

Den lave klippehøyden fører til at du enkelt kan opprettholde en velholdt og pen gressmatte. På den andre siden skulle vi gjerne sett at den maksimale klippehøyden var litt høyere.

Gardena PowerMax 1800/42 er altså best egnet på ganske kort gress. Vi anbefaler derfor at du klipper relativ ofte med denne klipperen.

Klippebredden er 42 centimeter. Dette er så absolutt ikke dårlig. Om du har en gressplen på 800 m² vil det nok likevel ta litt lang tid å komme i mål. Vi savner derfor en litt større klippebredde.
For sluttresultatet har dette naturligvis lite å si, men om klipperen var litt bredere ville jobben tatt noe kortere tid.

En elektrisk gressklipper som yter godt

Som nevnt er Gardena PowerMax 1800/42 drevet av strøm.
Her trenger du altså ikke fylle på med bensin, og du trenger heller ikke bekymre deg for at batteriene skal gå tomme underveis. Det eneste du trenger er en relativt lang skjøteledning, og du kan enkelt klippe hele plenen uavbrutt!

Selve klipperesultatet er det også lite å utsette på. De spesialherdede DuraEdge-knivbladene gir rett og slett et godt resultat.

Bruksmessig vil klipperen også oppleves som enkel og behagelig. Det polstrede og ergonomiske håndtaket sikrer god komfort, og klipperen veier heller ikke spesielt mye.

Videre velger du selv om du vil benytte deg av oppsamleren. Denne har en kapasitet på 45 liter.

Kort oppsummert

Gardena PowerMax 1800/42 er en pålitelig strømdrevet gressklipper. Den yter spesielt godt i kort og mellomlangt gress, og prisnivået er så absolutt fornuftig!

Fordeler

 • Egnet for gressplener inntil 800 m².
 • Ergonomisk utforming.
 • Enkelt vedlikehold.
 • God minimal klippehøyde.
 • Lav vekt.
 • Letthåndterlig.

Ulemper

 • Litt lav maksimal klippehøyde.
 • Litt smal klippebredde.

3. AL-KO Premium 521 VS-H

BESTE PREMIUMVALG - AL-KO Premium 521 VS-H

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
AL-KO Premium 521 VS-H
Energikilde: Bensin Klippebredde: 51 cm Klippehøyde: 30 - 80 mm Nivåer for klippehøyde: 7 nivåer Selvgående: Ja Motoreffekt: 3200 W Oppsamlingsbeholder: 70 liter Vekt: 36,2 kg

AL-KO Premium 521 VS-H er en robust gressklipper som virkelig får jobben gjort. Klipperen er egnet for gressplener inntil 1800 m², og fremstår som en funksjonsrik og gjennomtenkt gressklipper.

En kraftig og effektiv gressklipper

Den innebygde Honda-motoren gir god ytelse. Bakhjulsdriften sikrer videre godt grep, og klipperen kan enkelt brukes i litt ulendt terreng.

Selve oppsamleren har en kapasitet på hele 70 liter. Her tar det altså lang tid før du må tømme samleren, og det er blant annet dette som gjør klipperen så godt egnet til store plener.

Klippebredden er også tilstrekkelig. Med en bredde på 51 centimeter gjøres jobben effektivt nok, men vi skulle likevel gjerne sett at AL-KO skviste inn noen centimeter til.

Om man ser på klippehøyden så er det gode variasjonsmuligheter. Du kan stille den inn fra 30 – 80 mm, mellom totalt 7 nivåer.

Mange praktiske funksjoner

AL-KO Premium 521 VS-H er som nevnt en robust gressklipper. Dette reflekteres også i egenvekten, som er 35 kilo.
Heldigvis har AL-KO valgt å gjøre denne klipperen selvgående, slik at den høye vekten i praksis ikke er et stort problem. De grove dekkene sikrer også meget godt grep.

Det mest unike med denne klipperen er nok likevel Max-Airflow teknologien. Dette sikrer god luftstrøm ved knivene – som igjen resulterer i at gresset ikke klumper seg under klipperen. Samtidig sikrer det at gresset inne i oppsamleren blir mer kompakt, og at det dermed tar lengre tid før du må tømme.

Om ønskelig trenger du heller ikke benytte deg av oppsamleren i det hele tatt. AL-KO Premium 521 VS-H kan også brukes som en bioklipper, hvor det finkuttede gresset blir liggende igjen på plenen.

Oppsummert

AL-KO Premium 521 VS-H er et solid premium-valg for deg som vil ha det beste av det beste. Klipperen er godt egnet for store gressplener, og gir et godt resultat!

Fordeler

 • Egnet for store gressplener.
 • 7 høydeinnstillinger.
 • Bioklipp.
 • Selvgående.
 • Max-Airflow.
 • Robust.
 • Godt grep.

Ulemper

 • Litt smal klippebredde for de største gressplenene.
 • Minimal klippehøyde kunne vært litt lavere.

4. Stihl RM 448 TC

Stihl RM 448 TC

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Stihl RM 448 TC
Energikilde: Bensin Klippebredde: 46 cm Klippehøyde: 25 - 75 mm Nivåer for klippehøyde: 6 nivåer Selvgående: Ja Motoreffekt: 2700 W Oppsamlingsbeholder: 55 liter Vekt: 27 kg

Stihl RM 448 TC er en relativt liten og letthåndterlig gressklipper.

En letthåndterlig gressklipper

Til tross for at klipperen er bensindrevet, er egenvekten lav.
Med sine 27 kilo er det enkelt å manøvrere klipperen. Stihl har også valgt å levere RM 448 TC med et chassis av hardplast, til fordel for stål. Dette reduserer egenvekten ytterligere.

Selv om det benyttes hardplast rapporteres det ikke om at konstruksjonen er noe mindre solid av den grunn. Snarere tvert i mot.
Det meldes faktisk fra flere hold om at konstruksjonen fremstår som stabil, og man sitter enkelt og greit igjen med en letthåndterlig og robust gressklipper.

En liten gressklipper med noen begrensninger

Som nevnt er klipperen relativt liten.
Dette gjenspeiles også i klippebredden, som er 46 centimeter. Dette er så absolutt overkommelig, men man ser likevel at de mer kostbare premium-modellene har en litt større klippebredde.
Resultatet blir selvfølgelig at klippingen tar litt lengre tid.

Om man videre ser på klippehøyden, kan denne justeres fra 25 – 75 millimeter. Dette er fordelt utover 6 trinn.
I praksis gir det gode variasjonsmuligheter, og du kan klippe plenen nøyaktig slik du selv vil.

På den negative siden bemerker vi oss at fremoverdriften kun har ett trinn. Her kan man altså ikke justere hastigheten på gressklipperen.

Til informasjon kan du bestille et ekstra biosett til klipperen om ønskelig. Da kan du fjerne oppsamleren, og heller bruke RM 448 TC som en bioklipper.

Oppsummert

Stihl RM 448 TC er et godt valg for deg som vil ha en letthåndterlig gressklipper. Egenvekten er lav, og den har fått skryt for å gjøre det godt i ulendt terreng!

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • 6 innstillinger for klippehøyde.
 • Selvgående.
 • Lav vekt.
 • Solid konstruksjon.
 • Godt egnet i ulendt terreng.

Ulemper

 • Litt smal klippebredde.
 • Oppsamler kunne vært enda litt større.
 • Kun ett gir.

5. AL-KO Moweo 3.85 Li

BEST FOR SMÅ GRESSPLENER - AL-KO Moweo 3.85 Li

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
AL-KO Moweo 3.85 Li
Energikilde: Batteri Klippebredde: 37 cm Klippehøyde: 25 - 75 mm Nivåer for klippehøyde: 6 nivåer Selvgående: Nei Brukstid: 20 minutter Oppsamlingsbeholder: 45 liter Vekt: 17 kg

AL-KO Moweo 3.85 Li er en batteridrevet gressklipper. Klipperen har mottatt gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne.

Egnet for mindre gressplener

Moweo 3.85 Li passer godt for deg som har en relativt liten gressplen.

I følge produsenten selv er klipperen egnet for et areal opptil 300 m². Her avhenger mye likevel av hvor raskt du klipper.

Etter en oppladning av batteriene vil klipperen holde i omtrentlig 20 minutter. Om du ikke bruker mer enn 20 minutter på å klippe plenen er dette derfor et fornuftig valg.

Letthåndterlig

En av de største fordelene med AL-KO Moweo 3.85 Li er hvor letthåndterlig den er. Med en egenvekt på kun 17 kilo er det enkelt å manøvrere klipperen. Her kreves ikke mye muskelkraft!

Håndtakene på fremsiden av klipperen er også gummibelagte. Dette gir godt grep, og det vil oppfattes som behagelig å håndtere klipperen.
Håndtaket kan også justeres mellom 2 posisjoner, slik at du kan stille den inn i forhold til hvor høy du er.

Grei ytelse og lav vekt

Ytelsesmessig gjør den det også greit. Klipperen håndterer kort og mellomlangt gress uten problemer. Det er også enkelt å justere klippehøyden, og du kan velge mellom 6 ulike nivåer.

I langt gress vil det nok likevel oppstå noen utfordringer. Her lønner det seg altså å klippe plenen ukentlig slik at du unngår det lengste gresset.

På baksiden av klipperen finner du en vevd oppsamlerboks. Denne takler totalt 45 liter, og indikatoren vil gi beskjed når det er tid for tømming.

Som nevnt veier AL-KO Moweo 3.85 Li veldig lite. Dette gjenspeiles også i selve konstruksjonen, som er av plast. Den vil rett og slett fremstå som litt billig, og mangler det tunge premium-preget man finner på de mer kostbare klipperne.
Flere har også rapportert om at oppsamleren er litt vanskelig å rengjøre, og at gresset fort kan feste seg i dekkene.

Oppsummert

AL-KO Moweo 3.85 Li er en smidig og letthåndterlig gressklipper. Klipperen passer perfekt for deg som har en relativt liten hage, og støynivået er ekstremt lavt!

Fordeler

 • Lavt støynivå.
 • Letthåndterlig.
 • Smidig.
 • Enkel justering av klippehøyden.
 • Gummibelagte håndtak.
 • Justering av håndtakshøyde.

Ulemper

 • Ikke egnet for plener over 300 m².
 • Lite robust konstruksjon.
 • Litt vanskelig å rengjøre oppsamlerboksen.

6. Toro Recycler 55 AD

Toro Recycler 55 AD

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Toro Recycler 55 AD
Energikilde: Bensin Klippebredde: 55 cm Klippehøyde: 25 - 102 mm Nivåer for klippehøyde: 4 nivåer Selvgående: Ja Motoreffekt: 4781 W Oppsamlingsbeholder: 74 liter Vekt: 35 kg

Recycler 55 AD er en av de mer populære klipperne fra Toro. Klipperen leveres med en motoreffekt på hele 6.5 hestekrefter, og inngår derfor i rekken av de mer kraftige klipperne på markedet.

En allsidig gressklipper

Toro Recycler 55 AD er også en veldig allsidig klipper. Du kan faktisk velge mellom 3 ulike klippesystemer. Du kan velge å bruke oppsamleren, som har en kapasitet på hele 74 liter. Eventuelt kan du bruke sideutkasteren eller recycleren.

Recycleren vil finkutte gresset slik at det bare kan bli liggende igjen i hagen, mens sideutkasteren vil gi et grovere resultat.

God klippebredde

Sammenlignet med andre klippere har også Recycler 55 AD en tilfredsstillende klippebredde.
Bredden er hele 55 centimeter, og du kan derfor klippe relativt store gressplener raskt.

Det er i tillegg godt spenn fra den laveste til den høyeste klippehøyden. Den laveste er 25 millimeter, mens den høyeste er 102 millimeter. Klipperen gjør det derfor godt i både lavt og høyt gress.
For øvrig kan klippehøyden kun justeres mellom 4 nivåer. Vi skulle gjerne sett at man kunne velge mellom litt flere nivåer.

Videre rapporteres det om at klipperen er lettstartet, samtidig som den er relativt enkel å manøvrere.
Vi setter også pris på at klipperen er selvkjørende. Den veier jo tross alt nesten 40 kg!

Enkel rengjøring

Med Recycler 55 AD har også Toro gjort det enkelt å rengjøre klipperen.
Her trenger du faktisk bare å koble hageslangen til gressklipperen. Den gjør så unna det meste av jobben. Litt rengjøring må du nok regne med at du må gjøre selv, men klipperen får likevel vekk det groveste.
Enkelte har for øvrig rapportert om at oppsamleren ikke er like enkel å rengjøre. Andre trekker også frem at det er tregt å rygge med klipperen, samtidig som at støynivået rett og slett er for høyt.

Kort oppsummert

Toro Recycler 55 AD er en kraftig gressklipper som etterlater seg et godt resultat.
Klippebredden er mer enn tilfredsstillende, men dette er likevel dessverre ikke den mest brukervennlige klipperen på markedet.

Fordeler

 • Kraftig motor.
 • Bioklipper.
 • Enkel rengjøring av klipperen.
 • God klippebredde.
 • Selvgående.

Ulemper

 • Høyt støynivå.
 • Litt tungvindt å rengjøre oppsamleren.
 • Ikke den best brukervennlige klipperen.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken gressklipper er best i test?

Vi har kåret AL-KO Comfort 51.0 SP-B Plus til best i test her hos oss.

Dette er en bensindrevet gressklipper med godt grep, som yter svært godt i høyt gress.

Klipperen kan også brukes som bioklipper om ønskelig!

down-arrow Hvor mye koster en gressklipper?

Normalt sett koster en gressklipper mellom 5.000 – 10.000 kroner.

De mest kostbare premium-valgene har gjerne en høyere prislapp enn dette. Til gjengjeld er de enkle budsjett-valgene ofte langt rimeligere.

De billigste klipperne koster typisk ikke mer enn 1.000 – 2.000 kroner, mens premium-valgene gjerne kan koste en god del mer enn 10.000 kroner.

Med et budsjett på inntil 7.000 – 8.000 kroner kommer du likevel langt, og det finnes knallgode gressklippere i denne prisklassen.

down-arrow Hva slags ulike typer gressklippere finnes det?

Det finnes flere ulike typer gressklippere.

Felles for alle vi lister ut her er at de er egnet til bruk i hagen.

 • Batteridrevne gressklippere. Disse går på batteri. De vil dermed føre til mindre lokalt utslipp av klimagasser.
 • Elektriske gressklippere. I bunn og grunn det samme som de batteridrevne. Forskjellen er at de må kobles til strøm.
 • Bensindrevne gressklippere. Drives av fossilt drivstoff. Dette er den vanligste kategorien.
 • Robotklippere. Automatiske klippere som går av seg selv. Ikke inkludert i denne testen.
 • Sitteklippere. Disse er passende for deg som har en veldig stor hage. Ikke inkludert i denne testen.

I tillegg er det også noen forskjeller med tanke på oppsamlingen av gress.

Noen gressklippere leveres med oppsamler på baksiden av klipperen.

Andre klippere finkutter gresset, og lar det bli liggende igjen på plenen. Dette er det som kalles for en bioklipper.

down-arrow Hva slags gressklipper bør jeg velge?

Har du en relativt liten hage anbefaler vi generelt sett de batteridrevne klipperne. Disse passer perfekt dersom hagen er mindre enn 350 – 400 m².

Prisnivået på de batteridrevne klipperne er ofte litt høyere. Til gjengjeld gir de fra seg svært lite støy, og vedlikeholdet er generelt litt enklere. Du slipper samtidig å fylle på olje og drivstoff regelmessig.

Om du derimot har en større hage anbefaler vi de bensindrevne eller elektriske klipperne. Årsaken er rett og slett at batteriet gjerne går tomt før man har klipt hele plenen.

De elektriske klipperne har for øvrig ofte litt dårligere ytelse enn de bensindrevne. Samtidig må du hele tiden dra skjøteledningen etter deg, som jo kan være et lite irritasjonsmoment i seg selv.

Gressklipper Test – Nyttig å vite

Gressklipper driftssystem

Driftssystem: Bensingressklippere er fortsatt de mest solgte klipperne på markedet.

Det har ikke vært de helt store innovasjonene for bensindrevne gressklippere de siste tiårene. Likevel er fortsatt bensinklipperen det beste valget for mange.

Når det kommer til kraft og ytelse er rett og slett de bensindrevne gressklipperne fortsatt en god del bedre enn de batteridrevne.

På den andre siden er de elektriske og de batteridrevne gressklipperne lettere å håndtere, og samtidig mer skånsomme mot miljøet.

Her må du rett og slett ta en vurdering på hva du trenger.

Stor plen med kupert og ulendt terreng? Da anbefaler vi fortsatt bensindrevne klippere.

Liten plen som er enkel å klippe? Da kan du vurdere en elektrisk eller batteridreven gressklipper.

Hjul

Hjul: En faktor mange overser på gressklippere er hjulene.

For å komme frem i ulendt terreng bør hjulene være relativt grove, med tydelige mønstre.

Ulempen med disse grove hjulene er at de samler opp mer gress enn de finmønstrede. Du må altså påregne litt ekstra vedlikehold med rengjøring av hjulene.

Utover dette bør naturligvis ikke hjulene være for tynne. Dette gir dårligere stabilitet og gjør det vanskeligere å manøvrere gressklipperen.

Klippehøyde

Klippehøyde: Med klippehøyde mener man enkelt og greit hvor høyt / lavt gressklipperen klarer å klippe.

Klippehøyden er så godt som alltid mulig å justere, og som et minimum bør man kunne justere mellom minst 4 – 5 trinn.

Desto lavere klippehøyde, desto kortere kan du klippe gresset.

Det samme gjelder for den maksimale klippehøyden. Desto høyere den er, desto høyere kan du la gresset bli.

Størrelse

Klippebredde: Klippebredden er et mål på hvor bredt det klippes.

Her er det store variasjoner mellom de ulike modellene. Klippebredden varierer stort sett mellom 25 – 55 centimeter.

Generelt sett har de dyreste gressklipperne bredere klippebredde. Dette vil øke sjansen for et jevnere resultat, samtidig som selve arbeidet vil gå raskere.

Om du har en stor plen anbefaler vi at du skaffer deg en gressklipper med relativt bred klippebredde. Dette kan spare deg for mye tid!

Robotklipper Kupert Terreng

Manøvrering: Gressklipperen bør være enkel å styre.

Veldig mange av modellene på markedet er nå selvgående. Dette gjør det langt mindre slitsomt å klippe plenen, og ofte kan man også justere hastigheten etter eget ønske.

Hvor tung gressklipperen er har også en god del å si. Om du vet at du ikke er spesielt sterk bør du sikte deg inn på en gressklipper med relativt lav vekt (eller eventuelt en selvgående klipper).

Husk også på at de elektriske klipperne må kobles til et strømuttak. Det kan bli vanskeligere å manøvrere klipperen med en ledning hengende etter!

Byggekvalitet

Konstruksjon: En gressklipper skal tåle relativt hard belastning over lengre tid. Det er derfor viktig at konstruksjonen er solid.

Chassiset bør være konstruert av solide byggematerialer slik at det ikke tar skade av belastningene gressklipperen utsettes for over tid.

Ofte er gressklipperne beskyttet av et chassis av enten hardplast eller stål. Begge deler beskytter godt, og hardplast har den fordelen at det også veier litt mindre.

Om man skal velge det mest solide materialet av de to blir det nok stål.

Støynivå

Lydnivå: Hva er vel verre enn støy fra gressklipperen?

Man kommer enkelt og greit ikke unna at en gressklipper vil bråke en god del når den er i drift.

Det er likevel stor variasjon mellom de ulike modellene. Fall heller ikke for fristelsen ved å kjøpe en elektrisk / batteridreven gressklipper kun fordi du tror støynivået er lavere.

Ofte er faktisk støynivået relativt høyt på de elektriske utgavene også.

Batteri

Batteri: Batteritiden er selvfølgelig kun relevant for de batteridrevne gressklipperne.

Det hjelper lite om klippebredden er god om du ikke får nok tid til å klippe hele plenen.

Om du skal kjøpe en batteridreven klipper bør du derfor ha en formening om hvor lang tid du bruker på å klippe plenen. Batteritiden bør minst være like lang som dette.

Avatar

Anders O

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.