Snøfreser Test 2021: Dette er våre anbefalinger

Snøfreser test

Inneholder annonsørlenker

En snøfreser kan gjøre snøryddingen til en langt mer overkommelig oppgave. Hvordan kommer snøfreserne ut i vår snøfreser test?

Det er ikke mye som er sikkert her i livet, men det at det kommer snø i Norge kan man hvertfall føle seg trygg på inntil videre. Snømåkingen er skyld i utallige ryggproblemer, og har du en relativt stor innkjørsel kan det samtidig være veldig tidkrevende å måke snø. En snøfreser vil naturligvis takle begge disse problemene på en god måte, samtidig som resultatet ofte blir bedre med en snøfreser.

I denne artikkelen har vi gjennomgått de mest populære snøfreserne på det norske markedet. Hvilken snøfreser har vi kåret til best i test?

Obs: Du kan scrolle rett til testen ved å klikke her!

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken snøfreser er best i test?

I vår snøfreser test har vi kåret AL-KO SnowLine 620 E II til best i test.

AL-KO SnowLine 620 E II er en kraftig snøfreser som er godt egnet til relativt store brøyteområder. Arbeidsbredden er god, samtidig som man har mange gir å velge mellom!

Hvilken type snøfreser bør jeg kjøpe?

Hovedsakelig kan man dele snøfresere inn i 3 ulike produkttyper. Dette har å gjøre med hvilken kraftkilde snøfreseren har, og man ser både fordeler og ulemper med de ulike kategoriene.

 • Bensin. Dette er vanlige snøfresere som bruker fossilt brennstoff. Disse er godt egnet til deg som vil ha en kraftig snøfreser, og de kan takle store snømengder. En bensindrevet snøfreser er i tillegg godt egnet for deg som skal brøyte et relativt stort areal.
 • Batteri. Batteridrevne snøfresere har ofte en lavere vekt enn de bensindrevne. Batteritiden avgjør hvor stort areal som kan dekkes, men generelt sett er disse modellene noe svakere enn de bensindrevne. Har til gjengjeld ofte lavere støynivå, og er bedre for miljøet.
 • Elektrisk. De elektriske snøfreserne minner på mange måter om de batteridrevne. Forskjellen er at man ikke må forholde seg til hvor lang batteritid snøfreseren har, da den hele tiden er koblet til en stikkontakt. På den negative siden fører det til at man hele tiden må dra ledningen etter seg. Om man skal dekke et stort areal må man nødvendigvis også ha en lang ledning.

Hvor mye koster en snøfreser?

Når man ser på prisnivået er det store variasjoner mellom de ulike snøfreserne.

De rimeligste budsjettvalgene koster 2.000 – 3.000 kroner, mens de kraftigste premium-modellene gjerne koster mer enn 15.000 kroner.

Hva har dere tatt hensyn til i denne testen?

I vår snøfreser test har vi tatt hensyn til flere viktige faktorer.

 • Energikilde. Hva slags energikilde driftes snøfreseren av?
 • Driftssystem. Her skiller man ofte mellom hjuldrift og beltedrift. Hjuldrift er utvilsomt det mest vanlige.
 • Arbeidsbredde. Dette sier noe om hvor bredt snøfreseren klarer å frese. Desto større arbeidsbredden er, desto mer snø klarer freseren å fjerne på en lengde.
 • Effekt. Snøfresere med god effekt takler tung og våt snø mye bedre enn de svake modellene. Spesielt viktig for deg som skal fjerne mye snø av gangen.
 • Kastelengde. Kastelengden sier noe om hvor langt freseren klarer å kaste snøen. Det er svært praktisk med god kastelengde, da det blir enklere å plassere snøen der man ønsker.
 • Brukervennlighet. Snøfreseren bør naturligvis være enkel i bruk. Den bør være lett å manøvrere, og det er et stort pluss om freseren har elektrisk startmekanisme.

Test av Snøfresere – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE SNØFRESER - AL-KO SnowLine 620 E II
 2. BESTE PREMIUMVALG - Husqvarna ST 230P
 3. MTD Optima ME 66
 4. BESTE ELEKTRISKE SNØFRESER - Toro Power Curve 1800
 5. AL-KO Snowline 560 II
 6. AL-KO Snowline 48 Li
 7. Stiga St 4851 AE

Så langt det er mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi en total score basert på vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne, samt spesifikasjoner og funksjoner.

1. AL-KO SnowLine 620 E II

BESTE SNØFRESER - AL-KO SnowLine 620 E II

4.9
AL-KO SnowLine 620 E II

AL-KO SnowLine 620 E II er en oppgradert versjon av forgjengeren, 620 E I. Hvordan kommer denne modellen ut i vår snøfreser test?

Kraftig motor

AL-KO SnowLine 620 E II er en bensindrevet snøfreser, og sammenlignet med forgjengeren har motoren fått en betydelig oppgradering. Til tross for at snøfreseren veier like mye (85 kg), har motoren en effekt på hele 4.2 kW. Dette er riktig nok ikke like kraftig som storebroren (SnowLine 620 E III), men 620 E II er likevel mer enn kraftig nok til å håndtere både tung og våt snø.

SnowLine 620 E II har altså en kraftig motor, og motorstørrelsen er 212 cm³. I praksis fører dette til at snøfreseren takler tung og våt snø på en god måte, og i tillegg får man en kastelengde på hele 10 – 15 meter. Vi nevner også at utkastet kan roteres 190 grader. Her er det enkelt å plassere snøen der man ønsker!

Tilfredsstillende arbeidsbredde

AL-KO SnowLine 620 E II er utstyrt med en arbeidsbredde på 62 centimeter. Her er det med andre ord ingen forskjeller mellom snøfreserne i 620 E-serien.

Med en arbeidsbredde på 62 centimeter bidrar 620 E II til at snøryddingen kan gjøres unna raskt, og til denne prisen er faktisk arbeidsbredden overraskende god.

Tilsvarende er inntakshøyden 51 centimeter, og SnowLine 620 E II er derfor godt egnet til deg som skal rydde snø på relativt store områder.

Mange girvalg

Vi i redaksjonen setter stor pris på at SnowLine 620 E II er selvgående, og det er enkelt å tilpasse hastigheten til underlaget. Snøfreseren er utstyrt med 5 gir fremover, og man får derfor mange valgmuligheter når det kommer til hastighet. Her kan man enkelt sette ned hastigheten i tung og våt snø, eller eventuelt sette opp hastigheten når man kun skal brøyte noen få centimeter med snø.

Et stort problem med mange snøfresere er at de er vanskelige å manøvrere bakover. Heldigvis har AL-KO valgt å utstyre SnowLine 620 E II med 2 gir bakover, slik at man enkelt kan rygge med snøfreseren ved behov. Dette liker vi!

Flere nyttige funksjoner

I tillegg til en kraftig motor, mange girvalg og god arbeidsbredde er SnowLine 620 E II utstyrt med flere nyttige funksjoner. Snøfreseren har naturligvis elektrisk oppstartsmekanisme, slik at det i praksis er svært enkelt å sette i gang freseren.

Over motoren finner du også et hendig arbeidslys, og den innebygde OVH-teknologien byr på høy effektivitet og lavt drivstofforbruk.

Oppsummert

AL-KO SnowLine 620 E II er en kraftig snøfreser som er godt egnet til relativt store brøyteområder. Arbeidsbredden er god, samtidig som man har mange gir å velge mellom.

På den negative siden rapporteres det om at støynivået kan være litt høyt, og enkelte trekker frem at man tidvis må stramme skruene på freseren.

Fordeler

 • Kraftig motor til denne prisen.
 • Kompakt størrelse.
 • Smidig.
 • Arbeidslys.
 • Mange girvalg.
 • God kastelengde.

Ulemper

 • Litt høyt støynivå.
 • Skruer har en tendens til å løsne.

2. Husqvarna ST 230P

BESTE PREMIUMVALG - Husqvarna ST 230P

4.5
Husqvarna ST 230P

Husqvarna ST 230P er et solid premiumvalg for deg som vil ha en effektiv snøfreser. Hvordan kommer den ut i vår snøfreser test?

Overlegen arbeidsbredde

Husqvarna er kjent for å produsere snøfresere av høy kvalitet. ST 230P er intet unntak, og her får man en bunnsolid snøfreser med knallgod arbeidsbredde.

Arbeidsbredden er hele 76 centimeter. Dette er betraktelig større enn de aller fleste andre snøfreserne på privatmarkedet. ST 230P gjør seg derfor svært godt for deg som skal rydde snø på store områder, og den gode arbeidsbredden sørger for at jobben blir gjort så raskt som mulig.

Selve kastelengden er også overraskende god. Den kraftige motoren gjør det mulig å forflytte snøen langt vekk fra der freseren står, og det er dermed enkelt å plassere snøen der man selv ønsker.

Det at snøfreseren er så bred som den er kommer likevel ikke helt uten ulemper. Om du må komme til ved trange passasjer og partier er dette vanskelig med ST 230P, siden freseren er så stor som den er.

Kraftig motor

Husqvarna ST 230P er spesielt designet for deg som skal dekke store flater. Dette gjenspeiles også i motoren, som gir en total effekt på svimlende 7.200 watt. Freseren takler både tørr og våt snø med glans, og den høye vekten gjør at snøfreseren enkelt bryter ned i partier med mye snø.

Dette er med andre ord rake motsetningen til de batteridrevne snøfreserne, som typisk kun er egnet til lett nysnø. Med Husqvarna ST 230P kan man enkelt og greit brøyte under så godt som alle snøforhold.

Mens snøfreseren er i gang kan du velge mellom totalt 6 gir fremover. Dette gir gode valgmuligheter, og skulle du ha behov for å rygge kan freseren også settes i revers. Dette liker vi!

Godt grep

Underlaget kan ofte være glatt når man brøyter, spesielt etter at den tunge snøen er blitt fjernet. Som en god allrounder er Husqvarna ST 230P utstyrt med store og grove friksjonsdekk, og mønsterdybden er god. Dette gir godt grep selv på glatt og ulendt underlag.

I tillegg har Husqvarna valgt å utstyre ST 230P med justerbare sklisko. Perfekt når du må sette fra deg snøfreseren et lite øyeblikk i en bratt bakke!

Praktiske funksjoner

Husqvarna ST 230P er altså en høytpresterende snøfreser, og dette reflekteres også i funksjonsnivået. Her finner man både elektrisk oppstartsmekanisme, effektiv differensialstyring, oppvarmede håndtak, LED arbeidslys og gode friksjonsdekk.

I tillegg til dette kan også styret justeres i høyden slik at man står så komfortabelt som mulig ved snøfreseren. God og ergonomisk løsning!

Oppsummert

Husqvarna ST 230P er snøfreseren for deg som vil gjøre snøryddingen så effektiv som overhodet mulig. Motoren er svært kraftig, og friksjonsdekkene gir godt grep i all slags vær!

Fordeler

 • Svært kraftig motor.
 • Imponerende arbeidsbredde.
 • Oppvarmede håndtak.
 • Justerbart styre.
 • God kastelengde.
 • Justerbare sklisko.

Ulemper

 • Ikke godt egnet til trange passasjer.

3. MTD Optima ME 66

MTD Optima ME 66

4.5
MTD Optima ME 66

MTD Optima ME 66 er en solid 2-trinns snøfreser som leveres med mange nyttige premiumfunksjoner. Hvordan kommer den ut i vår test?

God arbeidsbredde og kastelengde

Det første vi bemerker oss med MTD Optima ME 66 er den gode arbeidsbredden. Med en arbeidsbredde på hele 66 centimeter tar snøfreseren opp mye snø av gangen. Optima ME 66 er derfor godt egnet for deg som skal brøyte en relativt stor innkjørsel.

Sammenlignet med konkurrentene i samme prisklasse er kastelengden også overraskende god. Utkastrøret kan forflytte snøen inntil 15 meter, og det er derfor enkelt å plassere snøen der man ønsker. Nøyaktig hvor langt snøen kan kastes vil naturligvis avhenge av hvor tung snøen er for øyeblikket.

Vi i redaksjonen setter også pris på at utkastrøret et justerbart. Via en 4-veis joystick, som er plassert rett ved håndtakene, kan man justere både retning og vinkel på utkastrøret. Enkelt og brukervennlig!

Kraftig motor

MTD Optima ME 66 har generelt sett mottatt gode tilbakemeldinger for ytelsen. Snøfreseren er driftet av en 277 cm³ motor, som har en total effekt på 5.4 kW. Motoren er altså relativt kraftig, og MTD Optima ME 66 håndterer dyp og hard snø på en god måte.

Optima ME 66 er likevel ikke like kraftig som enkelte av toppmodellene fra eksempelvis AL-KO. Gitt den relativt høye prislappen skulle vi gjerne sett at motoren var enda kraftigere. Dette ville i praksis ført til at Optima ME 66 håndterte tung og våt snø på en enda bedre måte.

Enkelte har faktisk rapportert om at utkastrøret tidvis kan tette seg om snøen er svært fuktig og tung.

Enkel manøvrering

Om man ser på manøvreringsmekanismen kommer MTD Optima ME 66 svært godt ut. Her kan man velge mellom 6 gir fremover. Samtidig kan snøfreseren settes i revers, hvor man totalt har 2 gir å velge mellom.

Den maksimale hastigheten fremover er 4 km/t, mens man kan komme opp i en hastighet på 1,9 km/t i revers. Dette er mer enn tilstrekkelig, og det skulle være enkelt å finne en passende hastighet til brøytingen.

Videre har MTD Optima ME 66 en egenvekt på 100 kilo. På papiret kan det altså fremstå som at snøfreseren er litt tung å håndtere. Heldigvis har MTD taklet dette problemet på en god måte, og den innebygde servostyringen gjør det enkelt å manøvrere freseren.

I tillegg har dekkene god mønsterdybde, og man får godt grep selv på relativt glatt underlag. Dette liker vi!

Oppsummert

MTD Optima ME 66 er en robust snøfreser som leveres med god arbeidsbredde. Med innebygd servostyring er det enkelt å manøvrere freseren, men vi skulle samtidig gjerne sett at motoren var enda litt kraftigere.

Fordeler

 • God arbeidsbredde.
 • Godt grep.
 • Enkel manøvrering.
 • 4-veis joystick for utkastrør.
 • Praktisk arbeidslys.
 • Elektrisk oppstart.

Ulemper

 • Motoren kunne vært enda litt kraftigere.
 • Arbeidslyset kan ikke slås av.

4. Toro Power Curve 1800

BESTE ELEKTRISKE SNØFRESER - Toro Power Curve 1800

4.3
Toro Power Curve 1800

Dersom du er på utkikk etter en batteri- eller strømdrevet snøfreser er Toro Power Curve 1800 et svært godt valg. Her får man en pålitelig snøfreser som leverer godt under flere forhold!

Arbeidsbredde

Toro Power Curve 1800 leveres med en arbeidsbredde på 46 centimeter. Dette er ikke det bredeste inntaket som er å finne på markedet, men til gjengjeld yter snøfreseren godt sett i sammenheng med at det er en elektrisk modell.

Med en arbeidsbredde på 46 centimeter er Toro Power Curve 1800 best egnet til mindre og mellomstore brøyteområder. Kastelengden er for øvrig hele 9 meter, noe som i praksis utkonkurrerer så godt som samtlige av de elektriske og batteridrevne konkurrentene.

Via en praktisk og brukervennlig hendel kan utkastrøret enkelt justeres i inntil 160 grader, slik at det blir enklere å plassere snøen nøyaktig der man vil ha den. Imponerende i dette prissjiktet!

Overraskende god ytelse

Den mest åpenbare fordelen med Toro Power Curve 1800 er at den er elektrisk, men samtidig ikke avhengig av et eget batteri. Her er det med andre ord ingen behov for oppladning mellom hver snørydding. Man trenger heller ikke bekymre seg for at snøfreseren går tom for batteri underveis, og i praksis kan derfor Toro Power Curve 1800 også benyttes på relativt store områder.

Om du vurderer å anskaffe Toro Power Curve 1800 for brøyting av et stort areal bør du for øvrig ta høyde for at brøytingen kan ta noe lengre tid. Arbeidsbredden er som nevnt ikke på nivå med de beste bensindrevne snøfreserne, og det vil da naturligvis også ta lengre tid å brøyte vekk all snøen.

Utover dette er både testerne og kundene generelt sett fornøyde med ytelsen. Toro Power Curve 1800 vil riktig nok ha problemer med svært tung og våt snø, men lett nysnø og beskjedne mengder fuktig snø takler freseren med glans.

Om du holder til på et sted hvor det går relativt lang tid mellom de store snøfallene er derfor Toro Power Curve 1800 et godt valg. Om det eventuelt skulle komme mye snø i lengre perioder må du påregne å brøyte relativt ofte, for å unngå at det legger seg store snømengder som freseren får problemer med å fjerne.

Komptakt og letthåndterlig

Dette er en fordel som går igjen for de aller fleste batteridrevne og elektriske snøfreserne. Heldigvis er Toro Power Curve 1800 intet unntak. Med en vekt på kun 15 kilo er det enkelt å manøvrere freseren, og det kompakte designet gjør at man lett kan komme til ved trange passasjer.

Vi i redaksjonen setter også pris på at snøfreseren er utstyrt med en praktisk kabellås. Denne sikrer at kontakten sitter godt festet, slik at den ikke løsner mens freseren er i bruk. Bra!

Videre kan håndtaket foldes sammen når snøfreseren ikke er i bruk, slik at den tar minimalt med lagringsplass. Dette er med andre ord et godt valg for deg som har begrenset med plass til rådighet.

Konstruksjon

Selve konstruksjon fremstår som OK. Snøfreseren er langt i fra like solid som de bensindrevne toppmodellene, men blant de elektriske snøfreserne er likevel Toro Power Curve 1800 et friskt pust. For å sikre så lang levetid som mulig anbefaler vi likevel at du lagrer snøfreseren innendørs til enhver tid. Dette reduserer risikoen for unødig slitasje fra vær og vind.

De ergonomiske håndtakene vil videre oppleves som behagelige å holde i, og støynivået er så absolutt akseptabelt!

Oppsummert

Toro Power Curve 1800 er et svært fornuftig budsjettvalg. Snøfreseren passer godt for deg som har et lite til mellomstort brøyteareal, og kastelengden er hele 9 meter!

Fordeler

 • Overraskende god kastelengde.
 • Fornuftig pris.
 • Letthåndterlig.
 • Overraskende god effekt.
 • Justerbart utkastrør.
 • Ingen avgasser.
 • Kabellås for kontakten.

Ulemper

 • Kan slite med tung og våt snø.
 • Litt smal arbeidsbredde sammenlignet med de bensindrevne.

5. AL-KO Snowline 560 II

AL-KO Snowline 560 II

4
AL-KO Snowline 560 II

SnowLine 560 II er en av de rimeligere utgavene i AL-KO’s egne SnowLine-serie. Hva blir resultatet i vår test?

Motor & Arbeidsbredde

SnowLine 560 II er utstyrt med en arbeidsbredde på 52 centimeter. Dette er ikke like bredt som de mer kostbare premium-freserne på markedet, men dette er heller ikke tanken bak SnowLine 560 II.

Denne snøfreseren er spesielt designet for mindre og mellomstore områder, og passer derfor perfekt for deg som har en gjennomsnittlig størrelse på innkjørselen. Arbeidsbredden er bred nok til at snøryddingen går effektivt, men samtidig smal nok til at man kommer til i relativt trange partier. Her er det lagt til rette for at man kan frese relativt tett inntil husveggen, og i andre trange passasjer!

Til tross for at SnowLine 560 II har en fornuftig prislapp sammenlignet med mange andre snøfresere, er motoren likevel mer enn kraftig nok. Effekten er totalt 4.000 W, og freseren har fått skryt for å håndtere relativt tung og våt snø med glans. På de mest fuktige dagene er det likevel rapportert om at utkastrøret tidvis kan tette seg. Her gjelder det altså å brøyte relativt ofte, og ikke la snøen samle seg opp over flere uker før man går i gang med snøryddingen.

Den relativt kraftige motoren gir også god kastelengde. Her kan man forflytte snøen inntil 15 meter vekk fra freseren. Dette liker vi!

Godt grep

SnowLine 560 II er utstyrt med praktiske gummihjul. Mønsterdybden er god, og man vil oppleve at grepet er godt selv på relativt glatt underlag. De gode dekkene sikrer god fremdrift selv i våt og tung snø, og du kan variere hastigheten mellom 5 ulike gir.

Den maksimale hastigheten er 3,4 km/t, og det gis også mulighet til å sette snøfreseren i revers. Her kan man velge mellom 2 ulike gir, som gir hastigheter på henholdsvis 1,2 eller 1,6 km/t.

Kompakt design

Den litt beskjedne arbeidsbredden gir også fordeler i form av størrelsen på selve snøfreseren. Snøfreserne med den største arbeidsbredden er naturligvis nokså store konstruksjoner, men dette er ikke et problem for SnowLine 560 II.

Det kompakte designet gjør at snøfreseren er enkel å håndtere, og den har en total vekt på kun 84,5 kg. Freseren er naturligvis også selvkjørende, og man kan som nevnt velge mellom totalt 5 ulike gir!

Komfortfunksjoner

Selv om AL-KO SnowLine 560 II koster en del mindre enn de andre snøfreserne i samme serie, finner man likevel mange praktiske komfortfunksjoner. Det ergonomiske håndtaket er behagelig å holde i, og man vil ikke kjenne spesielt mye av vibrasjonene som kommer fra snøfreseren.

Vi i redaksjonen savner likevel en elektrisk oppstartsmekanisme, og freseren er heller ikke utstyrt med arbeidslys.

Oppsummert

AL-KO SnowLine 560 II er et godt budsjettvalg for deg som har en liten til mellomstor innkjørsel. Det kompakte designet gjør at freseren er enkel å håndtere, og sett opp mot prisnivået er motoren mer enn kraftig nok!

Fordeler

 • Kraftig motor til denne prisen.
 • Enkel å håndtere.
 • Grove dekk.
 • Tilstrekkelig arbeidsbredde.
 • God kastelengde.
 • Kompakt design.

Ulemper

 • Mangler arbeidslys.
 • Kan slite i ekstremt tung og våt snø.
 • Ingen elektrisk oppstartsmekanisme.

6. AL-KO Snowline 48 Li

AL-KO Snowline 48 Li

3.5
AL-KO Snowline 48 Li

AL-KO ST 4048 Li er en svært rimelig batteridrevet snøfreser. Hvor godt egnet er denne freseren til snøryddingen?

Arbeidsbredde & kastelengde

AL-KO ST 4048 Li er en kompakt snøfreser, som tar lite plass i garasjen. Dette reflekteres naturligvis også i arbeidsbredden. Bredden på inntaket er 48 centimeter, og dette er noe smalere enn de mer kostbare premium-modellene på markedet. Til gjengjeld passer AL-KO ST 4048 Li godt når man skal komme til i trange partier, og det er enkelt å frese tett inntil husveggen.

Som nevnt er dette en batteridrevet snøfreser. Her får man naturligvis langt mindre kraft enn hva en bensindrevet snøfreser kan gi. Kastelengden er derfor kun 5 meter, og med relativt tung snø må man påregne at kastelengden blir enda litt kortere. På den positive siden kan utkastrøret justeres manuelt i hele 180 grader.

AL-KO ST 4048 Li er altså ikke ment for deg som skal flytte store mengder snø over lengre avstander. Dette er enkelt og greit et rimelig valg for deg som skal dekke relativt små områder!

Letthåndterlig

Om man ser på ytelsen er det sjeldent at de batteridrevne snøfreserne klarer å konkurrere med de bensindrevne. Den store fordelen er likevel at de batteridrevne freserne er langt mer letthåndterlige, og AL-KO ST 4048 Li er intet unntak.

Med en vekt på kun 13,5 kilo er det lekende lett å flytte på snøfreseren, og den kompakte størrelsen gjør at du kommer godt til i trange passasjer. Et godt valg for deg som skal frese snø i litt kronglete terreng!

God batteritid

AL-KO ST 4048 Li er utstyrt med et 36-volts batteri, og oppladningstiden er kun 90 minutter. Med fulladet batteri dekker snøfreseren et areal på omkring 200 m².

Hvor lenge freseren klarer å holde det gående avhenger for øvrig i stor grad av snømengden. I lett og tørr snø gjør freseren det godt, og batteritiden er som forventet.

Problemet oppstår derimot om det har kommet mye snø, eller om det eventuelt er litt mildere i været. Freseren vil enkelt og greit slite med å få opp all snøen, samtidig som batteritiden vil reduseres betraktelig.

Konstruksjon

Selve konstruksjonen til AL-KO ST 4048 Li er ikke på nivå med de mest robuste freserne på markedet. Det kan man strengt talt heller ikke forvente til denne prisen.

Konstruksjonen fremstår rett og slett som litt ustødig, og snøfreseren kan tidvis virke noe vinglete når den er i bruk. Dekkene er relativt tynne, og man har heller ikke spesielt god mønsterdybde på dekkene.

På bakgrunn av den litt svake konstruksjonen bør AL-KO ST 4048 Li lagres innendørs til enhver tid. Om snøfreseren står ute vil levetid reduseres betraktelig, og skruene har heller ingen beskyttelse mot rust.

Oppsummert

AL-KO ST 4048 Li er et godt budsjettvalg for deg som skal frese relativt beskjedne mengder snø. Snøfreseren er enkel å håndtere, og prislappen er svært fornuftig!

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Fornuftig støynivå.
 • Lav vekt.
 • Justering av utkastrør.
 • God ytelse i lett snø.

Ulemper

 • Litt spinkel konstruksjon.
 • Tynne dekk.
 • Ikke egnet til store snømengder.
 • Kort kastelengde.

7. Stiga St 4851 AE

Stiga St 4851 AE

2.5
Stiga St 4851 AE

Stiga St 4851 AE er en batteridrevet snøfreser som har mottatt greie tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Hvordan scorer den i vår test?

God arbeidsbredde

Det første vi legger merke til med Stiga St 4851 AE er arbeidsbredden. Denne er på 51 centimeter, og sammenlignet med andre batteridrevne snøfresere på markedet er dette i toppsjiktet.

Her er det lagt til rette for at man effektivt kan brøyte mindre områder i løpet av kort tid, og arbeidsbredden er faktisk bedre enn den batteridrevne SnowLine 48 Li fra AL-KO.

Kastelengden er også marginalt bedre enn hovedkonkurrenten. Med Stiga St 4851 AE får man en kastelengde inntil 6 meter, men dette avhenger naturligvis i stor grad av hvor tung snøen som håndteres er.

Ytelse

For det første. Batteridrevne snøfresere kan ikke konkurrere med de bensindrevne om man ser på ren ytelse. Dette merkes også relativt godt med Stiga St 4851 AE.

Denne snøfreseren er godt egnet til moderate mengder nysnø. Ulempene lar seg for øvrig tilkjenne om snøen har ligget en god stund, eller om det er mildt i været. Tung og våt snø er rett og slett en utfordring for Stiga St 4851 AE, og man kan raskt oppleve at utkastrøret går tett.

Batteritiden vil også reduseres betraktelig om forholdene ikke er optimale, og dette er derfor ikke en snøfreser vi anbefaler dersom du har en stor innkjørsel. Batteriet vil rett og slett gå tomt før du har blitt ferdig med snøryddingen.

Om du derimot kun har et lite areal som skal brøytes, og du samtidig er påpasselig med å brøyte jevnlig, kan Stiga St 4851 AE være et fornuftig valg.

Kompakt design

Størrelsen er nok likevel den største fordelen med Stiga St 4851 AE. Snøfreseren er smidig og lett, og det er enkelt å komme til ved trange passasjer. Bare pass på at snøen ikke har ligget for lenge, da dette kan gjøre det vanskelig for freseren å få med seg all snøen.

Egenvekt til snøfreseren er kun 14,5 kilo, og de aller fleste av oss burde derfor ikke ha noen spesielle problemer med å manøvrere den.

Oppsummert

Stiga St 4851 AE kommer til litt kort om man ser på ytelse og batteritid. Til gjengjeld er snøfreseren svært enkel å håndtere, og støynivået er mer enn akseptabelt. Et godt valg for deg som skal brøyte litt nysnø fra tid til annen!

Fordeler

 • Letthåndterlig.
 • Lav vekt.
 • OK arbeidsbredde.
 • Ingen avgasser.

Ulemper

 • Yter dårlig i tung og våt snø.
 • Tynne dekk.
 • Litt svak motor.
 • Batteri og lader medfølger ikke i prisen.

Les også: Test av gressklippere