Robotstøvsuger Test: Se vår testvinner

Robotstøvsugere. Kan det bli enklere? Vi har kåret de beste robotstøvsugerne på markedet. Les videre i vår test!

Robotstøvsugere har blitt mer og mer populære i løpet av de siste årene. Og det er ikke rart.

Med en robotstøvsuger slipper du rett og slett å støvsuge selv. De beste premium-modellene har god rengjøringsevne, samtidig som enkelte modeller leveres med vanntank og mopp. Problemet er at det finnes mange produkter på markedet. Hvilken robotstøvsuger bør du velge?

I vår robotstøvsuger test har vi kåret det vi mener er de beste robotstøvsugerne på markedet. Flere av robotstøvsugerne leveres med vask, som er et stort pluss for deg som vil gjøre minst mulig husarbeid. Og ikke minst – toppmodellene håndterer hundehår og kattehår på en god måte.

Hvilken robostøvsuger er best i test?

Test av robotstøvsugere: Disse kåres til best i test

info

Testen ble sist oppdatert i mars 2024. Vi fjernet da robotstøvsugeren Kyvol Cybovac E20, som ikke lenger er tilgjengelig på markedet.

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av robotstøvsugere. Du kan selvfølgelig lese mer om hver robotstøvsuger lenger ned i artikkelen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Neatsvor X520
 2. BESTE PREMIUMVALG - Neatsvor X600 Pro
 3. Xiaomi Roborock S7 MaxV
 4. BESTE BUDSJETTVALG - Neatsvor X500
 5. iRobot Roomba S9
 6. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI
 7. caret-down Vis alle (+1)

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Neatsvor X520

BEST I TEST - Neatsvor X520

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X520
Sugeevne: 6000 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,6 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Støynivå: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 9,8 cm

På utkikk etter en rå og kraftig robotstøvsuger? Da er Neatsvor X520 et svært godt alternativ!

Vaske- og moppefunksjon

Det første vi bemerker oss er hvor komplett denne robotstøvsugeren fremstår.

Neatsvor X520 leveres med innebygd vanntank og mopp, og tanken har en kapasitet på hele 350 milliliter. I praksis gir dette et svært godt resultat, og du trenger ikke skifte vann underveis i rengjøringen.

Om ønskelig kan du naturligvis skru av og på vaskefunksjonen. Om du skrur den av vil Neatsvor X520 fungere som en helt vanlig robotstøvsuger.

Den innebygde vaskefunksjonen er for øvrig ikke den eneste positive faktoren med Neatsvor X520. Her får man rett og slett en real kraftpakke, fullspekket med hendige funksjoner.

God sugekraft og kapasitet

Den kraftige elektriske motoren gir en sugekraft på hele 6.000 PA, og den klarer derfor å få med seg det aller meste av skitt og smuss opp fra gulvet. Men hva med batteritiden?

Til tross for den kraftige motoren er faktisk batteritiden riktig så god. Med fulladet batteri får man en brukstid på 120 – 180 minutter, og støvsugeren returnerer naturligvis tilbake til ladestasjonen så snart rengjøringen er ferdig.

Den innebygde støvbeholderen har også god kapasitet. Med sine 0.6 liter rommer den godt over gjennomsnittet for robotstøvsugere, og vi setter pris på at den er enkel å tømme via en skuff.

Praktiske smartfunksjoner kommer godt med

Rent fysisk er altså Neatsvor X520 en sikker vinner, og funksjonsnivået er heller ikke noe å kimse av.

Robotstøvsugeren kan styres via en oversiktlig mobilapp, hvor du til enhver tid kan følge med på navigasjonskartet for å se hvor mye jobb som gjenstår.

Neatsvor X520 er også SmartHome-kompatibel. Du kan enkelt koble støvsugeren opp mot enten Google Assistant eller Amazon Alexa for å bruke stemmestyring!

Vi i redaksjonen setter også stor pris på den innebygde trappesensoren. I praksis fører denne til at støvsugeren vil stoppe rett før trappetrinnene begynner, og samle med seg alt støvet nede ved listene. Praktisk!

På den negative siden savner vi muligheten for å sette opp egne No-Go-soner, hvor man typisk kan gi støvsugeren instruksjoner om at den skal holde seg vekk fra enkelte områder i rommene.

Konklusjon

Neatsvor X520 er en kraftig og funksjonsrik robotstøvsuger med innebygd vaskefunksjon. Batteritiden er god, og den støtter rengjøringen i flere rom og etasjer!

Fordeler

 • God sugeevne.
 • Innebygd vask og mopp.
 • Stor støvbeholder.
 • Lavt støynivå.
 • Trappesensor.
 • Smarthome-kompatibel.
 • Støtter flere rom og etasjer.
 • God batteritid.

Ulemper

 • Mangler No-Go-Zones.

2. Neatsvor X600 Pro

BESTE PREMIUMVALG - Neatsvor X600 Pro

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X600 Pro
Sugeevne: 6000 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,6 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Støynivå: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 9,8 cm

Neatsvor X600 Pro er en oppgradering av de populære forgjengerne, Neatsvor X520 og X600.

No-Go-soner

Den største forskjellen er at X600 Pro kan settes opp med praktiske No-Go-soner, samtidig som den kan klatre høyere over dørstokker enn forgjengerne.

No-Go-sonene passer perfekt når du vil angi at robotstøvsugeren skal holde seg vekk fra enkelte områder i rommene den skal rengjøre.

Med disse sonene er det samtidig mye enklere å legge opp til at robotstøvsugeren skal unngå tepper og lignende om moppefunksjon er i bruk!

Vaske- og moppefunksjon

Likt som forgjengerne leveres også Neatsvor X600 Pro med innebygd vanntank og mopp. Dette gjør at du enkelt kan be robotstøvsugeren om å vaske gulvet samtidig som den støvsuger.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Neatsvor har valgt å utstyre X600 Pro med like stor vanntank som de andre modellene. Vanntanken rommer hele 350 milliliter, og du trenger derfor ikke bekymre deg for at du må fylle på mer vann midt i rengjøringen.

Fordelen med No-Go-sonene kommer spesielt godt frem når man benytter vaskefunksjonen. Om du eksempelvis har et teppe i stua kan du be X600 Pro holde seg unna dette når den bruker vaskefunksjonen. Enkelt og brukervennlig!

Imponerende god sugekraft

Utover dette finner man samme imponerende spesifikasjoner på X600 Pro som med forgjengerne.

Sugekraften er på hele 6.000 PA, og robotstøvsugeren vil derfor gjøre en svært god jobb med å fjerne støv og smuss fra gulvet.

Batteritiden er også mer enn tilstrekkelig. Med fulladet batteri holder Neatsvor X600 Pro det gående i hele 120 – 180 minutter. Dette passer perfekt for deg som skal rengjøre relativt store områder.

God kapasitet på støvbeholderen

Som så godt som alle andre robotstøvsugere leveres også X600 Pro med støvbeholder. Denne beholderen rommer hele 0.6 liter, og har derfor langt bedre kapasitet enn de fleste av konkurrentene på markedet.

Likt som de andre modellene i Neatsvor X-serien kan også X600 Pro styres fra mobiltelefonen. Via appen kan du enkelt følge med på navigasjonskartet, og samtidig få nyttige statusoppdateringer om robotstøvsugeren.

I realiteten må man faktisk styre støvsugeren fra telefonen, da det ikke medfølger en egen fjernkontroll til enheten.

I tillegg kan du også integrere X600 Pro opp mot et eksisterende SmartHome-system. Støvsugeren støtter stemmestyring via både Google Home og Amazon Alexa!

Konklusjon

Neatsvor X600 Pro leveres med et hav av nyttige funksjoner. No-Go-sonene er svært praktiske, og klatrehøyden er enda høyere enn hos forgjengerne!

Fordeler

 • God sugeevne.
 • No-Go-soner.
 • God klatrehøyde.
 • Innebygd vask og mopp.
 • Stor støvbeholder.
 • Trappesensor.
 • Smarthome-kompatibel.
 • Støtter flere rom og etasjer.
 • God batteritid.

Ulemper

 • Ingen fjernkontroll.

3. Xiaomi Roborock S7 MaxV

Xiaomi Roborock S7 MaxV

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Xiaomi Roborock S7 MaxV
Sugeevne: 5100 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,4 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Støynivå: 67 dB Størrelse: 48,1 x 39,2 x 14,9 cm

Roborock S7 MaxV er en oppgradering av den populære forgjengeren, S6 MaxV.

En favoritt blant kundene

S7 MaxV har mottatt veldig gode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne, og har i løpet av kort tid blitt en kundefavoritt.

Den største og mest omtalte oppgraderingen er nok det avanserte og nyttige dobbeltkameraet i front av støvsugeren. I praksis fører disse kameraene til at støvsugeren vil oppdage objekter foran seg, og deretter styre unna.

Både kundene og testerne er generelt sett fornøyde med denne funksjonen, og i praksis fungerer den ganske så godt. Langt i fra 100%, men likevel langt bedre enn de andre modellene på markedet. Her har rett og slett konkurrentene noe å lære av Xiaomi!

Innebygde moppefunksjon forenkler rengjøringen

Videre er Roborock S7 MaxV utstyrt med innebygd moppesystem. Vanntanken har en kapasitet på 200 milliliter, og kan derfor dekke relativt store områder. Om man sammenligner med de beste modellene fra Neatsvor er riktig nok vanntanken litt mindre, men den er absolutt ikke liten av den grunn.

Det gis også mye skryt for at sugeeffekten er meget god. På denne nye og oppgraderte modellen er sugekraften hele 5100 PA, som er noe av det kraftigste Xiaomi noensinne har levert på markedet.

Roborock S7 MaxV får rett og slett med seg det aller meste. I praksis ender man altså opp med et godt rengjøringsresultat. Spesielt på hardt underlag!

På mykt underlag har nok likevel støvsugeren litt å gå på, og her finnes det flere konkurrenter som gjør det litt bedre.

Brukervennlig appstyring

Vi i redaksjonen setter videre pris på at man kan dele inn hjemmet i forskjellige rom via appen. Dette gir også mulighet til å støvsuge i flere etasjer, noe som er et savn hos mange andre modeller på markedet.

Appen oppfattes også som brukervennlig, og det er enkelt å få oversikt over nåværende status, batterinivå og lignende. I appen kan du til og med velge hvilken styrke det skal støvsuges med i de ulike rommene, og samtidig angi No-Mop soner.

Om ønskelig kan du også bruke stemmestyring, og Roborock S7 MaxV støtter per nå både Amazon Alexa og Google Assistant.

På den negative siden skulle vi likevel gjerne sett at frontkameraene fungerte enda bedre, og flere rapporterer om litt dårlig ytelse på mykt underlag.

Til sist nevner vi også at S7 MaxV har 30% raskere ladetid enn forgjengerne, og er samtidig utstyrt med en ny og oppgradert hovedbørste i gummi.

Konklusjon

Roborock S7 MaxV er en kraftig og avansert robotstøvsuger. Sugekraften er svært god, og appen er intuitiv og funksjonsrik!

Fordeler

 • Doble frontkameraer.
 • God navigering.
 • Godt rengjøringsresultat.
 • Innebygd mopp.
 • Stemmestyring.
 • God batteritid.
 • Søtte for flere rom og etasjer.

Ulemper

 • Relativt liten støvbeholder.
 • Litt dårlig ytelse på mykt underlag.

4. Neatsvor X500

BESTE BUDSJETTVALG - Neatsvor X500

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X500
Sugeevne: 3000 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,6 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 90 - 120 minutter Støynivå: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 7,5 cm

X500 føyer seg inn i rekken av solide og kraftfulle robotstøvsugere fra Neatsvor.

Batteritid & sugekraft

Sammenlignet med toppmodellen, X520, har X500 noe kortere batteritid og svakere sugekraft.

Dette tilsier for øvrig ikke at Neatsvor X500 ikke holder mål mot de andre konkurrentene.

Sugekraften måler hele 3000 PA, og utkonkurrerer derfor de aller fleste av konkurrentene på markedet. Gitt det lave prisnivået skal man faktisk lete lenge før man finner en kraftigere robotstøvsuger enn Neatsvor X500.

Batteritiden er også tilstrekkelig. Med et 2500 mAh batteri sikres en driftstid på 90 – 120 minutter, som faktisk er bedre enn det man ser hos flere av modellene fra eksempelvis Xiaomi.

Neatsvor X500 returnerer naturligvis tilbake til ladestasjonen når det skulle være behov for det!

Brukervennlig app gir god kontroll

Om ønskelig kan du til enhver tid følge med på posisjonen via den tilhørende Neatsvor-appen. I appen kan du også definere rengjøringsintervallene, endre modus, se batterinivå og lignende.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Neatsvor X500 er SmartHome-kompatibel. Enheten kan stemmestyres via enten Google Assistant eller Amazon Alexa!

Moppefunksjon

Om ønskelig kan du samtidig instruere Neatsvor X500 om at den skal vaske gulvet ditt. Våtmopp-funksjonen sikrer et godt rengjøringsresultat, og vanntanken rommer hele 350 milliliter.

Utover dette har også støvbeholderen god kapasitet. Den rommer totalt 0.6 liter, og beholderen har derfor samme romslige størrelse som storebroren X520.

Støynivået har vi generelt sett lite å utsette på. Med kun 55dB kan du føle deg trygg på at du enkelt kan se TV mens støvsugeren arbeider i hjemmet!

Oppsummert

Neatsvor X500 er et svært fornuftig budsjettvalg. Sugekraften er god, og våtmopp-funksjonen sikrer et godt resultat!

Fordeler

 • Bra sugekraft.
 • Trappesensor.
 • Støtte for flere rom.
 • Vaskefunksjon.
 • Lavt støynivå.
 • Stor støvbeholder.
 • Stemmestyring.

Ulemper

 • Litt kort driftstid.

5. iRobot Roomba S9

iRobot Roomba S9

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
iRobot Roomba S9
Sugeevne: 2500 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,55 L Vaske- og moppefunksjon: Nei Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 120 minutter Støynivå: 65 dB Størrelse: 31 x 31 x 9,0 cm

iRobot Roomba S9 er utvilsomt en av de mest forseggjorte robotstøvsugerne som er å få tak i på markedet.

Smidig robotstøvsuger

Med en sugekraft på 2500 Pa gir den et godt resultat, og både forbrukerne og testerne rapporterer om at støvsugeren får med seg selv tyngre objekter opp fra gulvet.

Det første vi bemerker oss med Roomba S9 er formen på selve støvsugeren.

Ulikt andre modeller er Roomba S9 mer firkantet i formen. Resultatet blir at den kommer mye bedre til ved kanter og lister, og totalt sett vil den etterlate seg et svært god resultat.

Dobbelt børstesystem

Mye av årsaken til det gode resultatet er nok også de doble børstene. Med disse blåser Roomba S9 flere av konkurrentene rett av banen, og støvsugeren har også mottatt skryt for å yte godt selv på mykt underlag.

Sammenlignet med andre modeller fra iRobot skiller videre Roomba S9 seg positivt ut om man ser på støvbeholderen. Denne har en kapasitet på 0.55 liter, og er dermed en av de største støvbeholderne på markedet.

Appen gjør det enda enklere

Vi i redaksjonen tok også en titt på selve appen. Kort og godt sitter vi igjen med et inntrykk av at den er både brukervennlig og funksjonsrik.

Via appen kan du blant annet dele huset inn i flere rom, bestemme rekkefølgen på rengjøringen, sette opp rengjøringsintervaller og mye mer.

Appen støtter faktisk oppsett av inntil 10 etasjer. Strengt talt er det vel ingen som trenger dette, men man kan hvertfall rengjøre over flere etasjer. Det liker vi!

Om ønskelig kan du også aktivere stemmestyring. Her støttes både Google Assistant og Amazon Alexa. iRobot Roomba S9 er altså en god robotstøvsuger. Men den koster!

Relativt høyt prisnivå

Dette er faktisk en av de dyreste robotstøvsugerne som finnes på markedet. Om du i tillegg vil dra nytte av den selvtømmende funksjonen man får med pluss-utgaven må du regne med å bruke godt over 10.000 kroner.

Til en så stiv pris savner vi også en egen våtmopp-funksjon, og vi er nesten overrasket over at iRobot har valgt å utelate dette.
Støynivået kunne også med fordel vært litt lavere.

Obs: Pluss-utgaven gir støtte for automatisk tømming av støvbeholderen.

Oppsummert

iRobot Roomba S9 er en knallgod robotstøvsuger som gjør det godt selv ved kanter og lister. Prislappen er likevel noe drøy, og vi savner våtmopp-funksjon.

Fordeler

 • D-form.
 • Yter godt ved kanter og lister.
 • Kraftig sugeevne.
 • Funksjonsrik app.
 • Støtter 10 etasjer.
 • God og brukervennlig app.
 • Stemmestyring.

Ulemper

 • Drøy pris.
 • Mangler vaskefunksjon.
 • Støynivå kunne vært enda lavere.

6. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI
Sugeevne: 1500 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,43 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google Assistant og Amazan Echo Batteritid: 120 - 180 minutter Støynivå: 67 dB Størrelse: 35,3 x 35,3 x 9,3 cm

Deebot Ozmo T8 AIVI føyer seg inn i rekken av 2-i-1 robotstøvsugere, og fungerer både som støvsuger og automatisk våtmopp.

Ytelse

T8 AIVI gjør generelt sett en god jobb. Forbrukerne har spesielt bemerket seg at den yter godt i trange hjørner og kanter, og sugeevnen er tilstrekkelig.

Via mobilappen kan du enkelt justere sugekraften mellom 3 ulike nivåer, hvor det kraftigste nivået gir en kraft på 1500 Pa.

Dette er ikke helt på nivå med de beste toppmodellene på markedet, men Deebot Ozmo T8 AIVI etterlater seg altså likevel et tilfredsstillende resultat.

Praktisk mobilapp

I appen får du mulighet til å justere intensitetsnivåer for moppefunksjonen, hvor du kan velge mellom 4 nivåer.

Vi setter samtidig stor pris på at man lage egne innstillinger for hvert rom, navngi områder og generere detaljerte kart over flere etasjer.

Om ønskelig kan du også benytte deg av stemmestyring for å administrere Deebot Ozmo T8 AIVI.

Samtidig støttes både Google Assistant og Amazon Echo. Kort og godt en god og funksjonsrik app!

Batteritid

Batteritiden har vi lite å utsette på.

Her får man et kraftig batteri som lar robotstøvsugeren holde det gående i inntil 120 – 180 minutter.

Kapasitet på beholderen

Selve støvbeholderen har en kapasitet på 0.42 liter.

Beholderen er ikke av de største på markedet, men til gjengjeld komprimeres støvet godt inne i beholderen. Dette gjør at det tar lengre tid mellom hver gang du må tømme beholderen. Det liker vi!

Nytt med Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er at den leveres med TrueMapping-teknologi.

Den roterende laseren skal sikre at støvsugeren ikke kjører seg fast, og at den oppdager eventuelle hindringer på lang avstand. Stort sett fungerer dette greit, men flere har rapportert om at støvsugeren tidvis setter seg fast i løse kabler og lignende.

Oppsummert

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI er en 2-i-1 robotstøvsuger med svært god batteritid. God og funksjonsrik app!

Fordeler

 • God batteritid.
 • Stemmestyring.
 • Våtmopp.
 • Trappesensor.
 • Støtter flere rom og etasjer.
 • Funksjonsrik app.

Ulemper

 • Litt høyt støynivå.
 • Støvbeholderen kunne vært større.
 • Setter seg tidvis fast i løse kabler.

7. iRobot Roomba i7

iRobot Roomba i7

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
iRobot Roomba i7
Sugeevne: 1800 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,4 L Vaske- og moppefunksjon: Nei Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google Assistant og Amazon Alexa Batteritid: 75 minutter Støynivå: 60 dB Størrelse: 35,1 x 35,1 x 9,2 cm

iRobot Roomba i7 er en enkel og brukervennlig robotstøvsuger, som passer godt til deg som ikke skal rengjøre veldig store arealer. Batteritiden er totalt 75 minutter, og er derfor mer enn nok for små og mellomstore rom.

Sugekraft

Flere har også gitt iRobot Roomba i7 skryt for sin gode sugeevne. Sugekraften er riktig nok kun 1.800 PA.

Til gjengjeld er støvsugeren utstyrt med et 3-trinns rengjøringssystem. Systemet er basert på både børsting, suging og ekstra luftstrøm som sikrer at det aller meste av skitt og smuss blir med opp fra gulvet.

Robotstøvsugeren kan styres fra mobilen

Likt som de aller fleste andre robotstøvsugere kan også Roomba i7 styres via en mobilapp.

I appen kan du sjekke nåværende status, planlegge rengjøringsrutiner og se hvor den befinner seg.

Litt lang læringsprosess

Til tross for Roomba i7 så absolutt er en habil robotstøvsuger, går den dessverre ikke helt til topps.

Roboten bruker relativt lang tid på å lage det digitale navigasjonskartet over hjemmet. Selve innlæringen av navigasjonsruten tar også lang tid sammenlignet med andre modeller på markedet.

Må ofte støvsuge samme område 2 ganger

Flere har også bemerket seg at Roomba i7 faktisk ikke får med seg alt av støv og skitt fra gulvet.

Den yter for øvrig langt bedre dersom du skrur på innstillingen som tilsier at den skal støvsuge samme flate 2 ganger. Til gjengjeld sluker denne batteri, og mange rapporterer faktisk om at roboten må lade underveis i rengjøringen.

Støvsugeren er heller ikke spesielt god til å komprimere det oppsamlede støvet. Kombinert med en relativt liten støvbeholder resulterer det i at beholderen må tømmes ganske så ofte.

Obs: Med iRobot Roomba i7+ får du automatisk tømming med på kjøpet!

Konklusjon

iRobot Roomba i7 er ikke av de mest intelligente robotstøvsugerne på markedet. Til gjengjeld gir den fra seg lite ubehagelig støy, og appen er brukervennlig!

Fordeler

 • Gir fra seg lite ubehagelig støy.
 • Brukervennlig app.
 • Stemmestyring.
 • Støtte for flere rom.

Ulemper

 • Sugeevne kunne vært bedre.
 • Må tømmes ofte.
 • Tar litt lang tid før den blir kjent med rommene.

Nyttig å vite om robotstøvsugere

Wifi

WiFi og appstyring: De aller fleste robotstøvsugere kan styres via en mobilapp.

Det er viktig at støvsugeren kan kobles opp mot WiFi, og at den ikke kun støtter Bluetooth.

På denne måten unngår du at du må være i umiddelbar nærhet til støvsugeren når du skal starte den eller justere innstillingene.

Flere og flere av modellene leveres nå også med innebygd stemmestyring. Et stort pluss om den støtter både Google Assistant og Amazon Alexa!

hus med flere etasjer

Flere etasjer: Tiden hvor robotstøvsugeren bare kunne brukes i ett rom er forbi.

De nyeste og mest avanserte modellene danner seg et detaljert navigasjonskart over huset ditt. Mange av modellene støtter også detaljert rominndeling, hvor du i praksis kan bruke robotstøvsugeren i flere etasjer.

Den eneste ulempen er naturligvis at du selv må flytte den mellom etasjene.

Batteri

Batteritid: Det er stort spenn mellom de ulike robotstøvsugerne når man ser på batteritiden.

Generelt sett er batteritiden alt fra 60 – 180 minutter.

Batteritiden avhenger i stor grad av hvor kraftig selve batteriet er. Samtidig vil batteritiden bli noe kortere om du kjører støvsugeren på full effekt.

Hvor lang batteritid du trenger avhenger i stor grad av hvor stort areal du planlegger å rengjøre med støvsugeren.

Tid

Brukstid: Batteritiden bør naturligvis være lang nok til at robotstøvsugeren rekker å rengjøre hele huset før den går tom.

Du bør derfor vurdere ditt kjøp ut i fra hvor stort hus du har.

Støynivå

Støynivå: Hvor mye bråker robotstøvsugeren?

Generelt sett er robotstøvsugere langt mer stillegående enn vanlige støvsugere.

Det er likevel vanlig at robotene gir fra seg litt støy. Dette gjelder spesielt når de kjører på full effekt.

Husk at du bør kunne se TV og snakke samtidig som robotstøvsugeren jobber!

 

pris

Pris: Får du det du betaler for?

Det er store variasjoner i prisnivået mellom de ulike robotstøvsugerne. Ofte har de mest avanserte og funksjonsrike modellene en høyere prislapp.

Her gjelder det likevel å gjøre litt research på egen hånd. Ofte er prisen høyere på grunn av god batteritid og avanserte funksjoner i appen.

Det er langt i fra sikkert at du har behov for ekstremt god batteritid og de mest avanserte funksjonene. Her gjelder det å finne ut av hva man har behov for!

FAQ – Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken robotstøvsuger er best i test?

I vår test har vi kåret robotstøvsugeren Neatsvor X520 til best i test.

Støvsugeren er både kraftig og funksjonsrik, og leveres med innebygd våtmopp!

down-arrow Kan en robotstøvsuger brukes i flere etasjer?

Ja, du kan faktisk bruke en robotstøvsuger i flere etasjer.

Det er for øvrig langt fra alle modellene som støtter dette. Generelt sett er det de beste premium-modellene som støtter bruk i flere etasjer.

Dette fungerer ved at enheten kan lagre detaljerte kart for flere etasjer samtidig. Nyttig for deg som ikke har alt på ett plan!

down-arrow Robotstøvsuger vs vanlig støvsuger. Hva er best?

Den største forskjellen mellom en robotstøvsuger og en vanlig støvsuger er naturligvis hvordan de brukes.

Robotstøvsugerne gjør så godt som all jobben for deg, og som regel kan du enkelt styre enheten fra mobilen din.

En robotstøvsuger er også betraktelig mer stillegående enn en vanlig støvsuger, og det vil gå helt fint å se TV samtidig som roboten jobber.

Robotstøvsugerne er altså utvilsomt best når det kommer til manuelt arbeid og lydnivå. Samtidig er rengjøringsevnen på harde gulv god hos de beste modellene.

Man kommer likevel ikke unna at en vanlig vanlig støvsuger vil ha noe bedre rengjøringsevne. Dette gjelder spesielt på myke underlag, slik som tepper og lignende.

Med en vanlig støvsuger kan man også enkelt støvsuge møblene. Det kan man ikke med en robotstøvsuger.

down-arrow Kan en robotstøvsuger støvsuge tepper?

Om du har tepper på gulvet hjemme hos deg bør du vurdere å kjøpe en relativt kraftig robotstøvsuger.

De kraftigste modellene yter godt selv på myke underlag. Om du heller går for en svært rimelig budsjettutgave må du regne med at du selv må gå over teppene med den vanlige støvsugeren.

Årsaken til dette er sugekraften. De rimeligste budsjettmodellene har generelt sett en god del lavere sugekraft enn premium-modellene.

down-arrow Hvordan lader man en robotstøvsuger?

Til tross for at det er store forskjeller mellom de ulike robotstøvsugerne, har de stort sett èn ting til felles. Nemlig hvordan støvsugeren lades.

Så godt som alle robotstøvsugere leveres med en egen ladestasjon. Når roboten er ferdig med å støvsuge vil den automatisk returnere til ladestasjonen.

down-arrow Hvor mye strøm bruker en robotstøvsuger?

Robotstøvsugere bruker totalt sett en god del mindre strøm enn vanlige støvsugere.

Når batteriet lades i ladestasjonen ligger forbruket typisk på 30 – 50 watt.

Når den er fulladet vil enheten gå inn i standby-modus. Da er forbruket svært lavt, og ligger omkring 1 – 3 watt.

Du bør likevel huske på at standby-produkter kontinuerlig trekker litt strøm. Det kan derfor være greit å trekke ut kontakten til ladestasjonen når roboten ikke skal brukes på en stund.

down-arrow Kan en robotstøvsuger vaske gulvet?

Enkelte robotstøvsugere kan også vaske gulvet.

Dette fungerer i praksis ved at støvsugeren leveres med innebygd vanntank og mopp.

down-arrow Hvor lenge må en robotstøvsuger lade?

Hvor lenge en robotstøvsuger må lade varierer fra modell til modell.

Generelt sett tar det alt fra 1 – 3 timer før robotstøvsugeren er fulladet.

Les også: Test av aircondition!

Avatar

Anders

Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.