Kontrastvegg til stue: Inspirasjonen du trenger

kontrastvegg stue

En kontrastvegg i stua kan utvilsomt løfte helhetsinntrykket, og gjøre underverker for romfølelsen. Sjekk ut tipsene i denne artikkelen!

Enten du har lyst på en knæsj farge i stua, eller bare trenger å livne opp, kan det være lurt å vurdere en kontrastvegg. En kontrastvegg kan være både mørkere og lysere enn de andre veggene i rommet. Sjekk ut bildegalleriet under – vi håper du finner noe du liker!

Inspirasjon: Kontrastvegg til stue

1 / 8
kontrastvegg stue grønn
1 / 8

Trives du ute i naturen? Eller har du kanskje bare ekstremt grønne fingre?

Da er selvfølgelig en grønn kontrastvegg det du må gå for. En grønnfarge med mørke toner står perfekt til de litt lysere plantene. Her får du rett og slett en stilig 2-tone effekt, uten at du trenger å male 2 ulike farger.

Kombiner det gjerne med noen flere elementer i ulike grønntoner, og du har et hjem som oser av natur og planter.

2 / 8
kontrastvegg stue rød
2 / 8

Det er ikke alltid så enkelt å inkludere rødt i rommet. Fargen kan virke litt voldsom, og mange kan få litt bakoversveis.

En myk blanding av rød og oransje kan gi deg den atmosfæren du er ute etter. Fargen står perfekt til en hvit eller grå sofa, og med noen matchende elementer i rommet er du i mål.

Stilig og unikt. Vi liker det hvertfall!

3 / 8
kontrastvegg stue kork
3 / 8

Korkvegg. Ja, du leste riktig. Ikke bare fremstår veggen som trendy og minimalistisk – du kan la kreativiteten løpe fritt.

Kanskje vil du henge opp noen små postere på veggen? Eller henge opp mange små polaroid-bilder fra ulike turer du har vært på?

Muligheten er mange, og med en korkvegg er det bare å slå seg løs.

4 / 8
kontrastvegg stue blomster
4 / 8

Flere og flere ser ut til å bli mer eller mindre besatt av planter. Og det er en god ting!

Sjekk ut denne stilige tapeten med et behagelig blomster-design over en dus gul bakgrunn. Om du liker det enda mer eksentrisk er det bare å kjøre på med knæsjere farger.

Hva tenker du?

5 / 8
kontrastvegg stue striper
5 / 8

Klarer du ikke helt å lande på hvilken farge du skal gå for? Prøv deg med et geometrisk mønster i steden, da vel.

Se bare på denne kontrastveggen. Den består riktig nok bare av hvit og noen ulike gråtoner, men den tilfører utvilsomt mye til rommet. Og ikke minst – det er helt unikt!

Du kan selvfølgelig male mønsteret selv, om du er stø på hånden og maskerer godt. Eller du kan kjøpe en tapet.

6 / 8
kontrastvegg stue gul
6 / 8

Gul. Fargen som representerer visdom og glede, og som passer perfekt når du vil ha mer energi i rommet.

Gul er tross alt solens farge, og passer godt når du vil ha en følelse av kreativitet og glede i rommet.

Om du velger gult kan det lønne seg å bruke fargen på en relativt liten vegg. For mye gult, og du risikerer at det rett og slett blir litt «glorete».

7 / 8
kontrastvegg stue speil
7 / 8

Du trenger hverken male eller tapetsere for å få en kul kontrastvegg. Bare sjekk ut denne kreative ideen hvor speil faktisk danner en kontrastvegg.

Om du ikke lider av speilmani kan du selvfølgelig velge andre elementer på veggen også. Hva med eldre klokker eller kule postere? Her er det bare kreativiteten som setter grensene.

8 / 8
kontrastvegg stue nøytrale striper
8 / 8

Dette er en av våre favoritter. Så enkelt, men samtidig ganske så unikt. Vi har hvertfall ikke sett dette i mange norske hjem.

Velg deg ut en fargepalett med 3 – 4 farger som går godt sammen, og mal det som horisontale striper på veggen. Det kan bli riktig så bra!

  • Tips: Vi pleier å leke oss med en generator for fargepaletter før vi skal male. Verktøyet er egentlig ment for webdesignere, men er også helt genialt om du skal kombinere farger hjemme!

Kilder

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.