Har du dusjkabinett? Slik vasker du det!

Rent dusjkabinett

Det er nok ikke mange av oss som assosierer det å vaske dusjen med noe gøy, men det må likevel gjøres.

Kanskje har du latt det gå litt vel lang tid siden sist gang du vasket dusjkabinettet – og dusjdørene du så enkelt kunne se gjennom før, er nå så tildekt av skitt at du knapt klarer å skimte konturene av baderommet ditt når du står i dusjen.

Til tross for at selve jobben med å vaske dusjkabinettet mildt sagt er lite glamorøs, gjør du likevel deg selv en ganske så stor bjørnetjeneste om du utsetter vaskingen for lenge. Optimalt sett bør du rengjøre dusjen relativt ofte, og gjerne før du rekker å legge merke til at den virkelig har blitt skitten.

Ikke bare vil det forlenge levetiden på dusjkabinettet – det vil også føre til at hele badet fremstår som bedre vedlikeholdt. Vi tør vel også å påstå at det er langt hyggeligere å dusje i et rent dusjkabinett, motfor et kabinett hvor du tydelig kan se skitt på gulvet og kalk på vinduene.

I denne artikkelen gir vi deg derfor 5 enkle råd for hvordan du kan holde dusjkabinettet rent!

1. Bruk myke kluter og svamper

Myk klut

Som nevnt er det mange som lar det gå litt vel lang tid mellom hver gang man vasker dusjdørene.

Resultatet av dette blir at dørene fremstår som svært skitne, og det dannes gjerne et tykt lag av kalk og flekker på dørene.

For mange er det derfor helt naturlig å finne frem grove kluter og svamper for å få has på all kalken som har samlet seg opp i løpet av den siste tiden.

Slike kluter vil så absolutt være effektive for å fjerne både kalk og flekker fra dusjdørene, men problemet er at de rett og slett ikke er skånsomme nok.

Man må enkelt og greit huske på at det er glass man har med å gjøre, og dersom du bruker grove fiberkluter og svamper er det stor sjanse for at du også får med noen riper på kjøpet.

På sikt vil disse ripene gjøre det enda vanskeligere å rengjøre dørene, da skitt og smuss vil feste seg nede i ripene. Rådet er derfor enkelt. Bruk myke og skånsomme kluter når du vasker dusjdørene!

Tips: Du kan også bruke en vindusvasker til å vaske dusjdørene.

2. Vanish Oxi Action

vanish oxi action

Det er sjeldent man kommer over et produkt som fungerer like bra som det man ser på reklamene.

Personlig har vi lenge slitt med å holde dusjdørene rene, og til tross for uendelig gnukking og skuring har vi ikke klart å få bort alle kalkrestene.

Etter å ha sett en reklame av Vanish Oxi Action, bestemte vi oss for å gi produktet en sjanse – og vi ble ikke skuffet!

Sprayen er i utgangspunktet utviklet for at den skal brukes på skittent tøy, men etter vår erfaring er produktet minst like godt egnet for generell flekkfjerning i hjemmet.

For best mulig resultat anbefaler vi at du sprayer en rikelig mengde Vanish Oxi Action på dusjdørene, før du fordeler sprayen utover med en myk og skånsom svamp.

La deretter sprayen virke i 2 – 3 minutter, før du skyller av med vann – samtidig som du skurer lett med svampen.

Resultatet? Skinnende rene dusjvinduer!

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Vanish Oxi Action har en lav pris, og sprayen fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.

3. Eddik og Zalo

Zalo
Kilde: Meny.no

Dersom du ikke helt har troa på Vanish Oxi Action, er det ingenting i veien for at du forsøker deg med en egen mikstur.

Mange sverger til eddik og Zalo når de skal rengjøre dusjdørene, og kombinert klarer disse 2 midlene å fjerne både kalk, fett og annet skitt.

Du står naturligvis fritt til å eksperimentere litt med blandingsforholdet, men generelt sett anbefales det å blande 50/50 – èn del eddik, og èn del Zalo.

For best mulig resultatet anbefaler vi at du heller miksturen opp i en sprayflaske, slik at du enklere kan fordele blandingen utover dusjdørene.

La blandingen virke i 2 – 3 minutter, før du skyller av med vann. Bruk gjerne en myk svamp for å fjerne de kalk- og fettrestene som virkelig sitter godt.

Tips: Du kan lese mer om bruksområdene til eddik og Zalo her.

4. Bruk en nal

Nal

De aller fleste er klar over at man bør bruke en nal når man vasker vinduene i hjemmet.

Om man ikke gjør det, vil man ofte bli sittende igjen med et vindu hvor man tydelig kan se både skjolder og flekker.

Det samme gjelder naturligvis for dørene til dusjkabinettet.

Etter du er ferdig med rengjøringen anbefaler vi derfor at du skyller av dørene, før du går over med nalen som en siste finish.

5. Ikke glem dusjhodet

Dusjhode

Å rengjøre dusjkabinettet handler ikke bare om å vaske dørene.

Mange glemmer fullstendig av at også dusjhodet bør rengjøres, og resultatet blir ofte at dysene tettes igjen av kalk og smuss.

Mens du rengjør resten av dusjen kan du derfor ta av dusjhodet, og legge det i vann sammen med litt Zalo.

Dette vil løse opp smusset i dysene, og etter en stund kan du pirke ut smusset fra dysene med en liten nål eller lignende.

Les også: Stilige dusjhjørner med bunn!

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.