Oppblåsbare Boblebad Test: Dette er vår kåring

Flere og flere drømmer om å ha et eget boblebad i hagen. Hva er vel enklere enn et rimelig og praktisk oppblåsbart boblebad?

I vår oppdaterte artikkel har vi rangert det vi mener er de beste oppblåsbare boblebadene på det norske markedet. Vi har sett nærmere på både pris, egenskaper, oppvarmingstid, brukervennlighet og mye mer.

Les videre for å finne ut av hvilket boblebad som ble best i test!

Test av oppblåsbare boblebad: Vår rangering

Oppsummert er dette rangeringen i vår test av oppblåsbare boblebad. Du kan lese mer om hvert boblebad lenger ned i testen.

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Lay-Z-Spa Helsinki AirJet
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Lay-Z-Spa Miami AirJet
 3. Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet
 4. Lay-Z-Spa Hawaii AirJet

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. Lay-Z-Spa Helsinki AirJet

BEST I TEST - Lay-Z-Spa Helsinki AirJet

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Lay-Z-Spa Helsinki
Kan brukes på vinteren: Ja Antall personer: 5 - 7 personer Maksimal temperatur: 40 °C Oppvarmingshastighet: 1,0 - 1,5 °C per time Volum: 1123 liter Dyser: 180 Ytre diameter: 180 cm Indre diameter: 170 cm Høyde: 66 cm

Helsinki AirJet leveres av den anerkjente leverandøren Lay-Z-Spa, og kommer svært godt ut i vår test.

God plass i boblebadet

Totalt rommer boblebadet 1 123 liter. Den innvendinge diameteren på 1.7 meter gir god plass i boblebadet, og hele 5 – 7 personer kan nyte varmen og de deilige jet-strømmene samtidig.

Den maksimale temperaturen som oppnås i boblebadet er 40 °C. Du velger enkelt ønsket temperatur via den digitale touchskjermen som følger med badet. Vi i redaksjonen setter også stor pris på hurtigvarmesystemet, slik at man ikke trenger å vente veldig lenge før vannet når ønsket temperatur.

Utstyrt med kraftige jetdyser

For å sikre en god og tilfredsstillende massasje er boblebadet utstyrt med svimlende 180 AirJet-dyser. I praksis gir dette en god og behagelig boblemassasje over hele kroppen. Samtidig bemerker vi oss at boblebadet er stillegående i bruk!

Med i pakken finner du også et hendig beskyttelsestrekk, som enkelt kan legges over boblebadet når det ikke er i bruk.
Trekket beskytter selve konstruksjonen, og vil også til en viss grad bidra til å holde temperaturen vedlike.

Boblebadet kan brukes på vinterstid

Den største fordelen med Helsinki AirJet er nok likevel muligheten for å benytte boblebadet også på vinterstid.
Boblebadet er nemlig utstyrt med en kraftig Anti-Freeze funksjon, som i praksis fører til at badet enkelt kan benyttes selv når det er kaldt i lufta.

Selve konstruksjonen har vi også lite å utsette på. Drop Stitch-teknologien sikrer et slitesterkt og holdbart materiale, og med tredoblede lag kan du føle deg trygg på at konstruksjonen holder.

På den negative siden ser vi likevel at det vil bli litt dårlig plass om man prøver å plassere 7 personer i badet samtidig.
Til tross for dette er likevel Helsinki AirJet en av de største oppblåsbare boblebadene som er å få tak i. Her kan hele familien kose seg!

Oppsummert

Lay-Z-Spa Helsinki AirJet er et godt valg for deg som vil ha et bunnsolid og behagelig boblebad. Badet er enkelt å sette opp, og kan benyttes på vinterstid!

Fordeler

 • Kan benyttes på vinteren.
 • 180 AirJet-dyser.
 • Beskyttelsestrekk.
 • Enkel installasjon.
 • Sterk konstruksjon.
 • Digital display.
 • Timer-funksjon på pumpen.
 • Strømsparingsmodus.

Ulemper

 • Litt trangt for 7 voksne.

2. Lay-Z-Spa Miami AirJet

BESTE BUDSJETTVALG - Lay-Z-Spa Miami AirJet

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Lay-Z-Spa Miami AirJet
Kan brukes på vinteren: Ja Antall personer: 2 - 4 personer Maksimal temperatur: 40 °C Oppvarmingshastighet: 1,5 - 2,0 °C per time Volum: 669 liter Dyser: 120 Ytre diameter: 180 cm Indre diameter: 132 cm Høyde: 66 cm

Lay-Z-Spa Miami AirJet er boblebadet for deg som vil holde budsjettet, samtidig som kvaliteten settes i høysetet.

Samme kvalitet som toppmodellene

Miami AirJet inngår i den ekstremt populære Lay-Z-Spa-serien fra BestWay, og leveres med samme premium-funksjoner som de andre modellene.

Den eneste merkbare forskjellen er at Miami AirJet er et noe mindre boblebad. Her har man plass til 2 – 4 personer, og boblebadet passer derfor perfekt til par som ikke har barn. Om du har små barn i hus er heller ikke det et stort problem, da badet lett rommer 2 voksne og 2 barn.

Til tross for at Miami AirJet ikke er det største boblebadet på markedet, er det likevel utstyrt med hele 120 kraftige jetdyser. Disse sikrer god og behagelig boblemassasje for hele kroppen, og passer perfekt når du rett og slett bare vil slappe av litt.

Komplett pakke

Utover dette skrytes det også av at Miami AirJet er enkel å sette opp, og hurtigvarmesystemet sikrer rask oppvarming av vannet.
Med i pakken finner du også et hendig beskyttelsesdeksel, eget trekk for spabadet og en automatisk klor-dispenser.

Vi nevner også at Miami AirJet nå leveres med den nye og oppgraderte Freeze Shield-teknologien. I praksis resulterer det i at du kan bruke spabadet året rundt, selv på vinteren!

Stilrent design

Vi i redaksjonen har rett og slett forelsket oss litt i den sorte og tidløse utformingen til Miami AirJet. Boblebadet passer inn i så godt som hvor som helst, og det stilige lavprofil-designet gjør Miami AirJet til en sikker vinner.

Som de andre spabadene fra Lay-Z-spa-serien leveres også Miami AirJet med et solid 3-lags Duraplus-materiale. Holdbart og slitesterkt!

Kort oppsummert

Lay-Z-Spa Miami AirJet er boblebadet for deg som vil holde budsjettet. Kvaliteten er god, og det passer perfekt for 2 – 4 personer!

Fordeler

 • Tidløst design.
 • Behagelig massasje.
 • Kan benyttes hele året.
 • 120 AirJet-dyser.
 • Rask oppvarming.
 • Enkelt vedlikehold.
 • LCD-display.

Ulemper

 • Ikke egnet for storfamilien.

3. Lay-Z-Spa St. Moritz AirJet

Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Lay-Z-Spa St-Moritz
Kan brukes på vinteren: Ja Antall personer: 5 - 7 personer Maksimal temperatur: 40 °C Oppvarmingshastighet: 1,5 - 2,0 °C per time Volum: 1190 liter Dyser: 180 Ytre diameter: 216 cm Indre diameter: 166 cm Høyde: 71 cm

St.Moritz AirJet leveres av den største leverandøren av oppblåsbare boblebad, nemlig Lay-Z-Spa. Dette boblebadet er en sikker vinner for deg som setter kvaliteten i høysetet, og vil ha det beste av det beste.

God plass i boblebadet

Totalt rommer boblebadet 1 190 liter, og hele 5 – 7 personer kan benytte seg av boblebadet samtidig.

Designmessig har vi lite å utsette på produktet, og designet er basert på håndvevd rotting – som fremstår både klassisk og stilrent.

God ytelse

Om vi tar en titt på ytelsen, leverer St.Moritz AirJet mer enn godt nok. Med hele 180 innebygde AirJet-dyser har boblebadet svært god effekt, og massasjen vil fremstå som både behagelig og terapeutisk.

Den maksimale temperaturen som kan oppnås i vannet er omkring 40 °C, og er altså tilsvarende de fleste andre produktene til Lay-Z-Spa.

Temperaturen stilles enkelt inn fra det digitale displayet på pumpen, hvor du også kan aktivere både hurtigvarme, strømsparing og boblefunksjon – samtidig som du til enhver tid får informasjon om den nåværende temperaturen.

Robust konstruksjon

Selve konstruksjonen er også svært robust, og det solide DuraPlus-materialet sikrer at boblebadet er både holdbart og slitesterkt.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at boblebadet kan benyttes selv på vinterstid, og den kraftige AntiFreeze-funksjonen sikrer at vannet ikke fryser.

Med i pakken finner du også et eget deksel som kan legges over boblebadet, slik at det holder bedre på temperaturen når det ikke er i bruk.

Generelt sett har vi lite negativt å trekke frem om Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet, men vi bemerker oss likevel at det vil bli relativt trangt om man er 7 personer i boblebadet – og optimalt sett bør man helst begrense det til 4 – 5 personer.

Oppsummert

Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet er et knallgodt premiumvalg for deg som er på utkikk etter et oppblåsbart boblebad.

Boblebadet kan benyttes året rundt, og de 180 AirJet-dysene sikrer god og behagelig massasje!

Fordeler

 • Kan benyttes på vinterstid.
 • Opptil 7 personer.
 • 180 AirJet-dyser.
 • Enkel installasjon.
 • DuraPlus-materiale.
 • Digitalt display.
 • Automatisk tilpasning av klornivå.
 • Stillegående.

Ulemper

 • Litt trangt for 7 voksne.

4. Lay-Z-Spa Hawaii AirJet

Lay-Z-Spa Hawaii AirJet

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Lay-Z-Spa Hawaii
Kan brukes på vinteren: Ja Antall personer: 4 - 6 personer Maksimal temperatur: 40 °C Oppvarmingshastighet: 1,5 - 2,0 °C per time Volum: 840 liter Dyser: 140 Ytre størrelse: 180 x 180 cm Indre størrelse: 130 x 130 cm Høyde: 71 cm

Hawaii AirJet føyer seg inn i rekken av premium-produkter fra Lay-Z-Spa. Her finner man en lang rekke praktiske funksjoner, og det skal godt gjøres om du ikke blir fornøyd med Lay-Z-Spa Hawaii.

Kraftig massasjefunksjon

I første omgang bemerker vi oss at boblebadet er utstyrt med 140 kraftige AirJet-dyser.

Dette er riktig nok ikke like mange dyser som enkelte av de andre modellene fra Lay-Z-Spa, men til gjengjeldet er også selve boblebadet litt mindre.

Dysene gjør utvilsomt jobben godt nok, og her får man god og behagelig boblemassasje i spaet!

God plass og kan brukes på vinterstid

Hawaii AirJet passer godt for 4 – 6 personer, og den indre størrelsen er 130 x 130 cm. Her vil det riktig nok bli litt trangt for 6 voksne. Om dere derimot kun er 4 stykker passer Hawaii AirJet svært godt.

Tradisjon tro leveres også Hawaii AirJet med Freeze Shield-teknologi.

I praksis hindrer denne funksjonen at vannet fryser når det er kaldt i lufta. Resultatet blir at boblebadet også kan benyttes på vinterstid. I vår test er dette et stort pluss. Hva er vel bedre enn å kose seg i et varmt boblebad på kalde høstkvelder?

Sparer på strømmen

Vi i redaksjonen setter også stor pris på strømsparingsmodusen. Dette sikrer at vannet holder korrekt temperatur uten at strømregningen trenger å skyte i været!

Til tross for at boblebadene i denne testen er oppblåsbare er det heller ingen stor risiko for at det blir hull og rifter i materialet.
Hawaii AirJet er utstyrt med nyutviklet 3-lags DuraPlus-materiale som er slitesterkt og gir lang holdbarhet!

Oppsummert

Lay-Z-Spa Hawaii AirJet passer perfekt for 4 personer. Boblebadet kan brukes på vinteren, og strømsparingsmodusen sikrer lavt forbruk!

Fordeler

 • Kan brukes hele året.
 • 140 AirJet-dyser.
 • Medfølgende deksel.
 • Strømsparingsmodus.
 • Duraplus-materiale.
 • Enkel betjening.
 • Stillegående.
 • Automatisk tilpasning av klornivå.

Ulemper

 • Litt trangt for 5 – 6 personer.

Verdt å vite før du kjøper oppblåsbart boblebad

Størrelse

Størrelse: Noe av det aller første du bør finne ut av er hvor stort boblebadet bør være.

Det finnes mange ulike størrelser på markedet, og boblebadene kan passe for alt fra 2 – 7 pesoner.

Generelt sett er leverandørene litt for optimistiske når de anslår hvor mange som kan bruke boblebadet samtidig. Ofte beregner man det også som at minst 1 – 2 av personene i boblebadet er barn.

Når du skal kjøpe oppblåsbart boblebad bør du derfor spørre deg selv om hvor mange som skal bruke det samtidig. Om det kun er voksne bør du også ha litt ekstra margin.

Vinter

Bruk på vinteren: Kan boblebadet brukes på vinteren? Eller er det kun egnet til bruk på varme sommerdager?

Flere og flere oppblåsbare boblebad leveres nå med støtte for helårsbruk. Det vil si at boblebadet også kan brukes på kalde vinterdager.

Lay-Z-Spa er ledende når det kommer til helårs-boblebad. Disse boblebadene leveres med Anti-Freeze funksjon, og kan brukes selv når det er minusgrader i lufta.

Tid

Oppvarmingstid: Første gang man skal bruke et oppblåsbart boblebad tar det gjerne litt tid før vannet er varmet opp.

Når vannet først er varmt bør boblebadet ha gode mekanismer for å holde på temperaturen. Dette vil spare strøm, og samtidig redusere belastningen på oppvarmingssystemet.

En enkel og god mekanisme for å minimere varmetapet er å bruke et topplokk som kan legges over boblebadet. Dette holder godt på varmen!

Betjeningspanel

Betjeningspanel: For at du skal få mest mulig ut av boblebadet er det helt nødvendig at det er enkelt å justere innstillingene på pumpen.

De beste modellene har brukervennlige og oversiktlige betjeningspanel. Via panelet bør du kunne justere både temperatur og effekt på dysene.

Aller best er det selvfølgelig om man ikke trenger å gå ut av boblebadet for å endre innstillingene!

AirJet Dyse

Jetdyser: For at det faktisk skal bli bobler i boblebadet er det nødvendig at det er utstyrt med dyser.

Disse dysene dytter luft inn i vannet, slik at man i praksis ender opp med en kraftig boblefunksjon.

Ofte sier hvor mange dyser man har noe om hvor kraftig boblefunksjonen vil bli.

De beste modellene fra Lay-Z-Spa har faktisk hele 180 AirJet-dyser!

Isolasjonsdeksel

Isolasjonsdeksel: Mange som skal kjøpe oppblåsbart boblebad glemmer at det kan være nyttig med et isolasjonsdeksel.

Dette dekselet kan du legge over boblebadet når du er ferdig. Da holder temperaturen i vannet mye lengre!

På sikt vil dette også redusere strømutgiftene betraktelig. Temperaturen i vannet vil opprettholdes bedre, og du unngår dermed å kjøre oppvarming på full effekt neste gang du skal bade.

 

Kvalitet

Kvalitet: Boblebadene i denne testen er oppblåsbare. Mange frykter at badet raskt kan sprekke opp i skjøtene, og at lufta dermed siver ut.

Generelt sett er ikke dette noe man trenger å frykte. De beste boblebadene leveres med kraftige og slitesterkt materiale, og badene fra Lay-Z-Spa er blant annet utstyrt med solid Drop-Stitch.

Design

Design: Det er ikke bare hvordan boblebadet fungerer som har noe å si. For mange er designet vel så viktig.

Flere av modellene ser faktisk nesten ikke ut som at de er oppblåsbare. Flere av badene leveres med et stilig og tidløst design som passer inn så godt som hvor som helst.

Kjemikalier

Kjemikalier: Ikke glem at du bør bruke kjemikalier i vannet. Dette sikrer at du holder boblebadet rent og fritt for uønskede bakterier.

Som oftest selger leverandørene egne kjemikalier som man kan bruke i vannet.

Glem for all del ikke å kjøpe dette. Det er alfa-omega med god hygiene i vannet!

pris

Pris: Som med de aller fleste produkter, er det også relativt stor prisvariasjon mellom de ulike boblebadene.

De mest rimelige budsjettvalgene har gjerne en prislapp på rundt 3.000 kroner, mens de mer kostbare premium-modellene gjerne koster mer enn 10.000 kroner.

Selve størrelsen på boblebadet påvirker ofte prisen i stor grad, og generelt sett ser man at desto større boblebadet er, desto høyere vil prisen bli.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilket boblebad ble kåret til best i test?

I vår test av oppblåsbare boblebad har vi kåret Lay-Z-Spa Helsinki AirJet til best i test.

Dette boblebadet er utstyrt med 180 jetdyser, og har et stilig og tidløst design.

down-arrow Kreves det mye vedlikehold?

Hvor mye vedlikehold som kreves varierer fra produkt til produkt.

Enkelte produkter krever svært lite vedlikehold, mens andre utgaver gjerne krever noe mer egeninnsats.

Felles for så godt som alle boblebad er at filteret må byttes, men på de beste modellene gis det typisk varsel når det er behov for dette – slik at du ikke aktivt selv må sjekke filteret.

Den største jobben med oppblåsbare boblebad er nok likevel å bytte ut vannet ved behov.

Hvor lang tid det tar før du må skifte ut vannet vil i stor grad variere basert på hvor ofte du bruker boblebadet, og ikke minst – hvor god filtreringsevnen er.

Boblebadene må også fylles med luft før bruk, noe som potensielt sett kan ta litt tid.

Heldigvis ser man at flere og flere av produsentene innser at denne prosessen kan forenkles, og enkelte av boblebadene er nå derfor selvoppblåsbare.

down-arrow Hva bør man tenke på før man kjøper et oppblåsbart boblebad?

Før du kjøper et boblebad, bør du i første omgang forsikre deg om at du har nok plass til rådighet.

Videre bør du vurdere hvor mange personer som kommer til å sitte i boblebadet samtidig, slik at du ikke kjøper et boblebad hvor det rett og slett ikke er plass til alle.

Uliker funksjoner bør naturligvis også tas hensyn til, og optimalt sett bør man enkelt kunne justere temperatur – og aktivere både varme- og boblefunksjon.

Før du går til innkjøp av ditt første oppblåsbare boblebad, bør du også forsikre deg om at du har et passende underlag hvor boblebadet kan stå.
Underlaget bør være stabilt, og optimalt sett bør du ha en beskyttelsesmatte under boblebadet.

Mange boblebad er også uegnet på vinterstid, og du bør derfor på forhånd vurdere om du kun ønsker å bruke boblebadet på sommeren, eller hele året.

Prisnivået er naturligvis også verdt å ta hensyn til, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig.

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.