Lydplanke Test 2021 – Beste Soundbar!

Lydplanke

Inneholder annonsørlenker

Lydplanker / Soundbars har i løpet av den siste tiden blitt en populær erstatning for de vanlige hjemmekinoanleggene. I vår lydplanke test har vi gått gjennom de mest populære produktene på markedet. Hvilken ble best i test?

Lydplanker. De tar lite plass, og leveres ofte med et minimalistisk og tidløst design. Ofte gir de også fra seg svært god lyd, og flere lydplanker gir også mulighet for tilkobling av både basskasse og trådløse bakhøyttalere.

Markedet er stort, og det er ikke alltid greit å se seg klok på alle spesifikasjonene. I vår lydplanke test går vi gjennom flere av de mest populære produktene på markedet, og kårer den beste lydplanken i 2021.

Obs: Du kan scrolle rett til testen ved å klikke her!

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken lydplanke er best i test?

I vår lydplanke test har vi kåret Sonos Arc til best i test.

Dette er en kraftpakke av en lydplanke, og førstegangsoppsettet er lekende lett!

Bør jeg kjøpe lydplanke med basskasse?

Det finnes mange lydplanker på markedet. Noen leveres med basskasse, mens andre leveres uten.

Generelt sett vil du få dypere og kraftigere lyd med en ekstern basskasse. Her finnes de likevel flere unntak fra regelen. De rimeligste modellene med basskasse gir ikke nødvendigvis mer trykk enn en litt mer kostbar lydplanke uten basskasse.

Her gjelder det altså å se på produktet i sin helhet. En relativt dårlig lydplanke vil ikke reddes inn igjen av at det er med en basskasse!

Kan man kjøpe lydplanke med surround?

Ja, man kan kjøpe lydplanker med surround. Her er det likevel viktig å skille mellom de 2 ulike typene surround-lyd man kan få.

I første omgang har man lydplankene med ekte surround. Disse leveres med bakhøyttalere, som ofte også er trådløse. Dette gir et godt lydbilde, og passer perfekt til filmstua.

I tillegg har man også noe som kalles virtuell surround. Her får man ikke med bakhøyttalere, og lydplanken skal på papiret kunne gjengi surround-lyden kun ved hjelp av fronthøyttalere.

Virtuell surround kan tidvis fungere greit og gi et rikere lydbilde, men ofte ser man at den virtuelle surround-funksjonen mer eller mindre er nytteløs. Det er rett og slett vanskelig å få god surround-lyd uten bakhøyttalere!

Hva er viktig ved kjøp av en lydplanke?

Når du skal gå til innkjøp av en lydplanke er det flere faktorer du bør ta hensyn til.

 • Lydkvalitet. Dette er naturligvis et svært viktig punkt. Lydplanken må rett og slett kunne gi fra seg tilfredsstillende god lyd!
 • Tilkoblingsmuligheter. Det bør være enkelt å finne en passende tilkobling. Eksempler på tilkoblinger som bør være mulig er HDMI, Bluetooth og optisk lydkabel.
 • Funksjoner. Det er et stort pluss om lydplanken er utstyrt med mange tilpasningsmuligheter.
 • Brukervennlighet. Lydplanken bør naturligvis være enkel i bruk. Førstegangsoppsettet bør være enkelt å gjennomføre, og tilkoblingen bør oppleves som sømløs.
 • Design. Lydplanken skal tross alt stå fremme i rommet du oppholder deg i. Du bør derfor bruke litt tid på å finne et design du liker.
 • Surround. Har du lyst på surround-lyd? Da bør du hovedsakelig sikte deg inn på lydplanker med egne bakhøyttalere. Dette gir langt bedre lyd en virtuell surround.
 • Ekstern basskasse. En ekstern basskasse kan bidra til å gi mer trykk. Her er det likevel store variasjoner, og de beste lydplankene sparker faktisk godt i fra seg uten en ekstern subwoofer.

Test av Lydplanker – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BESTE LYDPLANKE - Sonos Arc
 2. BESTE PREMIUMVALG - Samsung HW-Q960A
 3. JBL Bar 5.1 Surround
 4. BESTE BUDSJETTVALG - JBL Bar 2.1 Deep Bass
 5. Sonos Beam Gen. 2
 6. Sennheiser Ambeo Soundbar
 7. Denon Home Sound Bar 550
 8. Sony HT-ZF9

Så langt det er mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi en total score basert på vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne, samt spesifikasjoner og funksjoner.

1. Sonos Arc

BESTE LYDPLANKE - Sonos Arc

4.9
Sonos Arc

Sonos Arc er en av de mest populære lydplankene fra Sonos. Hvordan kommer den ut i vår lydplanke test?

Lydkvalitet

Sonos Arc leveres med støtte for Dolby Atmos. Her får man altså en virtuell surround-effekt, og ekspertene er faktisk riktig så fornøyde med denne funksjonen.

Det rapporteres fra flere hold om at lydkvaliteten er svært god, og Sonos Arc gjør det spesielt godt på vokaler. Dette vil for øvrig ikke si at Arc kun er egnet til dramaserier på TV-en. Her sitter man rett og slett igjen med en real kvalitetsfølelse, og lydplanken passer perfekt til både musikk, heftige actionfilmer, samt dialogrike filmer og TV-serier.

Likt som de andre lydplankene fra Sonos leveres heller ikke Arc med en egen dedikert subwoofer. Sonos Arc klarer likevel å sparke godt i fra seg, og den dype bassen gjør seg godt for både musikk og film.
Det er naturligvis ikke å forvente at bassen er like kraftig som med en ekstern subwoofer, men de dype tonene er likevel ikke å kimse av.

Vi i redaksjonen setter også pris på den innebygde nattmodusen. Denne vil regulere volum- og bassforskjellene, og passer perfekt når du vil se film på kveldstid uten å vekke hele nabolaget.

Om ønskelig kan du også kalibrere lydplanken ved hjelp av TruePlay. Denne funksjonen vil automatisk tilpasse lydbildet etter rommet, men er altså kun tilgjengelig til iOS-enheter.

Design

Sammenlignet med de andre lydplankene fra samme produsent er Sonos Arc betraktelig større. Lydplanken er hele 114,2 centimeter bred, og vil derfor ta relativt mye plass under TV-en.

Til gjengjeld er heldigvis Sonos Arc ganske så lav. Høyden er kun 8,7 centimeter, og det er derfor enkelt å få plass til den under TV-en.

Designmessig har vi også lite å utsette på Sonos Arc. Den leveres med samme stilrene design som andre Sonos-enheter, og passer derfor godt inn i et eksisterende Sonos-system.

Tilkoblingsmuligheter & funksjoner

Sonos Arc leveres med støtte for både HDMI, WiFi, Ethernet og NFC. Dette gir gode tilkoblingsmuligheter, men vi savner likevel støtte for Bluetooth-tilkobling.

Om du allerede har flere Sonos-høyttalere i hjemmet, kan naturligvis også Sonos Arc integreres mot et eksisterende multirom-system. Enheten kan enkelt administreres via Sonos S2-appen, og man får samtidig støtte for et hav av ulike strømmetjenester for musikk.

For smarthjem-entusiasten er det nok også gode nyheter at Sonos Arc leveres med støtte for både Google Assistant og Amazon Alexa. Dette liker vi!

Oppsummert

Sonos Arc er en kraftpakke av en lydplanke, og gir fra seg overraskende god lyd. Førstegangsoppsettet er lekende lett, og Sonos S2-appen oppleves som svært brukervennlig.

Fordeler

 • Dolby Atmos.
 • Digital taleassistent.
 • Stilrent design.
 • God lydkvalitet.
 • Mange strømmetjenester for musikk.
 • Brukervennlig app.
 • Sonos multiroom.

Ulemper

 • TruePlay støttes kun for iOS.
 • Ingen Bluetooth.

2. Samsung HW-Q960A

BESTE PREMIUMVALG - Samsung HW-Q960A

4.9
Samsung HW-Q960A

Samsung HW-Q960A har mottatt knallgode tilbakemeldinger fra både testerne og forbrukerne. Hva gjør at Samsung HW-Q960A scorer så bra i vår lydplanke test?

Lydkvalitet

Samsung HW-Q960A leveres med både trådløse bakhøyttalere og en egen ekstern subwoofer. Dette merkes godt, og til denne prisen er kvaliteten rett og slett enestående.

HW-Q960A er en oppgradering av forgjengeren, HW-Q950T. Denne mottok flere priser for god lydkvalitet, og den oppgraderte versjonen skuffer så absolutt ikke. Den nye utgaven har enda flere innebygde høyttalerelementer, og har i praksis 11.1.4 kanaler. Her finner man både stereo for venstre og høyre, egne side- og høydekanaler for Dolby Atmos, samt en senterkanal. Bakhøyttalerne bidrar til et enda rikere lydbilde, og man finner faktisk også side- og høydekanaler på bakhøyttalerne.

I praksis gir dette lydkvalitet i toppklasse, og den 8-tommers trådløse basskassen er med på å gjøre det hele til en svært god opplevelse. Dette er enkelt og greit en lydplanke som passer godt til både actionspekkede filmer og dialogrike TV-serier, og lydplanken yter godt på både høyt og lavt volum.

Vi i redaksjonen bemerker oss også den nye SpaceFit Sound+ funksjonen. Denne vil automatisk tilpasse lydbildet til omgivelsene, slik at du får best mulig lyd på en enkel måte. Dette liker vi!

Forbrukerne har også gitt tilbakemeldinger om at Samsung HW-Q960A gjør det godt til musikk, men det trekkes likevel frem at Sonos Arc kan være enda bedre egnet til dette formålet. Til film og TV-serier er likevel Samsung HW-Q960A etter vår mening overlegen, og denne lydplanken er derfor et perfekt tilskudd til filmstua!

Design

Samsung HW-Q960A er en ganske så stor lydplanke. Bredden er hele 123,2 centimeter, og du må derfor regne med at lydplanken tar en god del plass på TV-benken. Rent designmessig passer nok Samsung HW-Q960A best til relativt store TV-er, slik at bredden på lydplanken ikke blir større enn selve TV-en.
Til gjengjeld er lydplanken likevel ikke spesielt høy (7 centimeter), og veggfeste medfølger i prisen.

Som nevnt får man også med ekstern subwoofer og trådløse bakhøyttalere i pakken. Samtlige av elementene har et sort og tidløst design, og burde derfor passe godt inn i de aller fleste boliger.

Vi i redaksjonen setter også pris på at både høyttalerne og basskassen er trådløse. Her slipper man et lass av ekstra kabler bak og rundt TV-en!

Tilkoblingsmuligheter

Samsung HW-Q960A tilbyr godt med tilkoblingsmuligheter. Mellom TV-en og lydplanken kan man bruke HDMI eller optisk lydkabel. Her støttes naturligvis HDMI eARC, slik at både bilde- og lydsignal kan overføres via samme kabel.

For musikkelskeren nevner vi også at trådløs tilkobling er mulig. Her kan man bruke enten WiFi eller Bluetooth, og lydplanken er i tillegg kompatibel med Spotify Connect og AirPlay 2. Om ønskelig kan lydplanken også kobles opp mot multiroom-systemet Samsung SmartThings.

Oppsummert

Samsung HW-Q960A er et fullverdig alternativ til et tradisjonelt hjemmekinoanlegg. Her får man både trådløse bakhøyttalere og basskasse, og lydkvaliteten er overraskende god!

Fordeler

 • Trådløse bakhøyttalere.
 • Trådløs subwoofer.
 • Svært god lydkvalitet.
 • Automatisk romkorreksjon.
 • Dyp bass.
 • Dolby Atmos.
 • Multiroom-støtte.

Ulemper

 • Romkorreksjon kun tilgjengelig for Samsung TV-er.
 • Relativt stor lydplanke.

3. JBL Bar 5.1 Surround

JBL Bar 5.1 Surround

4.8
JBL Bar 5.1 Surround

JBL Bar 5.1 Surround er en kraftigere versjon av 2.1-lydplanken fra samme leverandør. Den store forskjellen er at Bar 5.1 byr på en forbedret virtuell surround-effekt. Hvordan kommer JBL Bar 5.1 Surround ut i vår lydplanke test?

Lydkvalitet

I første omgang må vi oppklare noe som kan være forvirrende for mange av forbrukerne. På markedet har man nå 2 utgaver av Bar 5.1.

Den ene utgaven, JBL Bar 5.1, leveres med trådløse bakhøyttalere. På den andre siden har man JBL Bar 5.1 Surround, som altså leveres uten trådløse bakhøyttalere, hvor surround-effekt er virtuell. Den opprinnelige Bar 5.1 med trådløse bakhøyttalere er på vei ut av sortimentet, og i denne testen er det altså utgaven uten bakhøyttalere som er testet.

Til tross for at JBL Bar 5.1 Surround ikke har bakhøyttalere er faktisk den virtuelle surround-effekten overraskende god. Både testerne og forbrukerne har gitt JBL skryt for surround-effekten, og sammenlignet med andre systemer med virtuell surround er JBL Bar 5.1 et friskt pust. Her får man faktisk en god simulering av ekte surround!

Likt som søstermodellene leveres også JBL Bar 5.1 Surround med en egen basskasse. Tilkoblingen mellom selve lydplanken og basskassen er trådløs, og subwooferen sparker godt fra seg ved actionfylte scener og musikk. Sammenlignet med budsjettvalget JBL Bar 2.1 er bassen betraktelig bedre, og basselementet er hele 3,5 tommer større.

På innsiden av selve lydplanken finner man totalt 8 høyttalerelementer. 5 av disse opererer i mellomtonespekteret, og man har i tillegg 3 diskantelementer. Totalt sett gir dette en kraftig og imponerende lydopplevelse, og det er spesielt den gode og dype bassen som gjør JBL Bar 5.1 Surround til en av de bedre lydplankene på markedet.

På den negative siden rapporterer for øvrig forbrukerne om at Bar 5.1 Surround kunne gjort det enda litt bedre på dialogrike filmer og TV-serier.

Design

Designmessig er det lite som skiller JBL Bar 5.1 Surround fra de andre lydplankene i samme serie. Fronten er bestående av stilig metallisk mesh, og den matte mørkegrå fargen gir lydplanken en stilig finish.

Størrelsesmessig er JBL Bar 5.1 Surround litt større enn budsjettvalget, Bar 2.1. Bredden er 101,8 centimeter, og med en høyde på 5,8 centimeter tar lydplanken litt mer plass under TV-en. Bar 5.1 Surround er likevel ikke for stor, og med 8 høyttalerelementer må man rett og slett regne med at lydplanken tar litt større plass.

Tilkoblingsmuligheter

JBL Bar 5.1 Surround tilbyr rikelig med tilkoblingsmuligheter. Her støttes både USB, HDMI og optisk lydkabel. Vi i redaksjonen setter også stor pris på at lydplanken støtter HDMI ARC, slik at både lyd- og bildesignal kan overføres via den samme kabelen.

Om du ønsker å høre musikk tilbyr JBL Bar 5.1 Surround også godt med trådløse tilkoblingsmuligheter. Du kan selv velge om du vil koble til med Bluetooth eller WiFi, og du kan bruke både Chromecast, Spotify Connect og Airplay 2. Dette liker vi!

I tillegg til dette kan også lydplanken integreres opp mot et eksisterende multiroom-system, hvor du kan benytte deg av enten Google Home eller Apple Airplay 2.

Oppsummert

JBL Bar 5.1 Surround leveres uten bakhøyttalere, men den virtuelle surround-effekten gir likevel overraskende god lyd. Tilkoblingsmulighetene er mange, og med et 10-tommers basselement sparker lydplanken godt fra seg!

Fordeler

 • Svært god bass.
 • Imponerende virtuell surround.
 • Multiroom-støtte.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Stilig design.
 • Bluetooth og WiFi.

Ulemper

 • Litt rotete fjernkontroll.
 • Lyden kunne vært tydeligere på dialogrike scener.

4. JBL Bar 2.1

BESTE BUDSJETTVALG - JBL Bar 2.1 Deep Bass

4.7
JBL Bar 2.1 Deep Bass

JBL Bar 2.1 Deep Bass leveres med en helt egen subwoofer, og har et fornuftig prisnivå. Hvordan kommer den ut i vår lydplanke test?

Lydkvalitet

JBL Bar 2.1 Deep Bass kan på mange måter minne om den svært populære storebroren, Bar 3.1. Designet er mer eller mindre helt likt, og tilkoblingsmulighetene er de samme. Men hva med lydkvaliteten?

Det første vi bemerker oss er at JBL Bar 2.1 Deep Bass leveres med en egen dedikert subwoofer. Denne har en effekt på 200 W, og vi setter pris på den trådløse koblingen mellom selve lydplanken og subwooferen.

Gitt det relativt lave prisnivået er vi fornøyde med tyngden som JBL Bar 2.1 klarer å gi fra seg. Bass-effekten kan naturligvis ikke måle seg med et fullverdig hjemmekinoanlegg, men sammenlignet med TV-høyttalerne er dette likevel en helt annen verden.

JBL Bar 2.1 Deep Bass er ikke like kraftig som storebroren, Bar 3.1. På veldig høyt volum merker vi en tendens til at lyden blir noe uklar, men på normalt til høyt volum merker vi ikke noe av dette. Snarere tvert i mot. Dialogen fremstår som tydelig, og subwooferen gir god tyngde til actionpakkede filmer og TV-serier.

Med JBL Bar 2.1 Deep Bass har du også muligheten til å aktivere virtuell surround. Denne skal gi følelsen av at lyden kommer fra alle kanter, selv om den egentlig kun kommer fra lydplanken i front.

Etter å ha testet den virtuelle surround-effekten er vi rett og slett litt skuffet. Det føles strengt talt ikke som at man er i nærheten av ekte surround, og lyden ble i realiteten litt tynn og sprakete.

Design

Designmessig er JBL Bar 2.1 Deep Bass mer eller mindre helt lik storebroren, Bar 3.1. Det elegante og slanke designet gjør at lydplanken passer inn i de aller fleste hjem. Samtidig gjør den trådløse koblingen mellom subwooferen og lydplanken at man slipper gigantiske ledningsknuter bak TV-en.

Vi i redaksjonen setter også pris på den stilige fronten til JBL Bar 2.1 Deep Bass. Fronten er bestående av metallisk mesh, og man får faktisk en real premium-følelse av selve designet, til tross for at dette er en av de rimeligste lydplankene på markedet.

Tilkoblingsmuligheter

Som nevnt har man støtte for trådløs tilkobling mellom subwooferen og selve lydplanken. Dette kommer godt med, og selve tilkoblingen går sømløst.

Selv om JBL Bar 2.1 Deep Bass er et rimelig budsjettvalg får man likevel godt med tilkoblingsmuligheter. Her støttes både USB, HDMI, mini-jack, optisk lydkabel og trådløs tilkobling via Bluetooth. Den trådløse Bluetooth-tilkoblingen kan benyttes til å strømme musikk fra en smarttelefon eller et nettbrett.

Vi i redaksjonen setter også pris på at HDMI-utgangen er utstyrt med ARC (Audio Return Channel). Dette eliminerer behovet for flere kabler mellom TV-en og lydplanken, siden både lyd- og bildesignal kan sendes direkte via HDMI-kabelen. Brukervennlig!

Oppsummert

JBL Bar 2.1 Deep Bass er et godt valg for deg som vil ha god lyd til en fornuftig pris. Den medfølgende subwooferen gir god bass, og tilkoblingsmulighetene er gode.

På den negative siden er vi likevel ikke like imponerte over den virtuelle surround-effekten, og basskassen har en tendens til å vrenge seg på veldig høyt volum.

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Tydelig dialog.
 • Stilrent design.
 • Egen subwoofer.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • Bluetooth-tilkobling til musikk.

Ulemper

 • Virtuell surround er lite imponerende.
 • Bassen kan vrenge seg på veldig høyt volum.

5. Sonos Beam Gen. 2

Sonos Beam Gen. 2

4.5
Sonos Beam Gen. 2

Sonos Beam Gen. 2 er en oppgradering av den svært populære forgjengeren, Sonos Beam.

Ved første øyekast kan det være vanskelig å skille mellom disse 2 modellene. Designmessig er de nesten helt like, og begge lydplankene er akkurat like store. Vi ser nå nærmere på Sonos Beam Gen. 2, og tar samtidig en titt på hvordan den skiller seg fra forgjengeren.

Lydkvalitet

Sammenlignet med forgjengeren har Sonos valgt å gjøre noen oppgraderinger for Sonos Beam Gen. 2. Med den nye modellen får man støtte for både Dolby Atmos og eARC.

ARC lar TV-en sende lyden direkte til lydplanken, mens eARC (enhanced ARC) gir støtte for objektbasert surroundlyd. Dolby Atmos er et eksempel på en objektbasert surroundlyd. Med Dolby Atmos vil lyden sendes opp i rommet, og det vil gis inntrykk av at kommer fra flere sider i rommet. Dette gir et bredere lydbilde og en mer interaktiv opplevelse.

Oppgraderingen gjør at lyden som kommer fra Sonos Beam Gen. 2 minner mer om et tradisjonelt 5.0-system. Dette er ulikt fra forgjengeren, hvor lyden kunne minne mer om et 3.0-system med 3 frontkanaler (senter, høyre og venstre).

Generelt sett er både forbrukerne og ekspertene svært fornøyde med Sonos Beam Gen. 2. Selv om denne lydplanken ikke er av de største på markedet, sparker den likevel godt fra seg. Det skrytes blant annet av at det leveres et solid og bredt lydbilde, og man kan fint benytte lydplanken til både musikk, film og TV.

Sonos Beam Gen. 2 leveres uten ekstern subwoofer, men gir likevel fra seg grei tyngde for TV og film. Gitt at dette er en lydplanke uten egen subwoofer er bassen faktisk overraskende god.

Om du har en iOS-enhet kan du også velge å benytte deg av TruePlay. Denne funksjonen vil automatiske tilpasse lydbildet etter omgivelsene, men er dessverre kun tilgjengelig via iOS-enheter.

Design

Som nevnt er det lite som skiller Sonos Beam Gen. 2 fra forgjengeren når man ser på designet. Størrelsesmessig er de helt like, og begge lydplankene er utformet med den samme slanke formen.

Den eneste ulikheten er at fronten til Sonos Beam Gen. 2 er bestående av aluminium, til fordel for tøymateriale. Dette gjør at Sonos Beam Gen. 2 står i stil til de andre produktene fra Sonos.

Selve lydplanken er kun 65 centimeter bred, og måler ikke mer enn 10 centimeter i høyden. Denne får plass under de aller fleste TV-er!

Tilkoblingsmuligheter & funksjoner

Sonos Beam Gen. 2 er utstyrt med både HDMI, WiFi og Ethernet. Dette gir gode tilkoblingsmuligheter, og man finner også støtte for NFC (Near Field Communication). Ekspertene har dessuten gitt Beam Gen. 2 skryt for å være enkel å sette opp, og selve oppstartsprosessen tar kort tid.

Tradisjon tro kan naturligvis også Beam Gen. 2 kobles opp mot Sonos’ egne multirom-system. Sonos-appen gjør det enkelt å administere de ulike enhetene, og du kan blant annet samle alle strømmetjenestene dine i en og samme app. Dette liker vi.

Vi bemerker oss også at Beam Gen. 2 har støtte for digital taleassistent. Her støttes både Google Assistant og Amazon Alexa!

Oppsummert

Sonos Beam Gen. 2 er en solid oppgradering av forgjengeren. Med støtte for Dolby Atmos får man en god 3D-surroundeffekt, og bassen er overraskende god!

Fordeler

 • Dolby Atmos.
 • Kompakt design.
 • Stemmestyring.
 • Sonos multiroom.
 • God bass.
 • Stilig design.

Ulemper

 • TruePlay kun for iOS.
 • Mangler Bluetooth.

6. Sennheiser Ambeo Soundbar

Sennheiser Ambeo Soundbar

4.5
Sennheiser Ambeo Soundbar

Sennheiser Ambeo Soundbar er en kraftpakke uten sidestykke, og det finnes svært få lydplanker på markedet som kan måle seg med denne. Omtales blant annet som verdens beste lydplanke!

Lydkvalitet

På bakgrunn av den relativt høye prisen, har Sennheiser Ambeo Soundbar vært gjenstand for en lang rekke ekspertvurderinger, både i Norge og utlandet. LydogBilde.no går så langt som å tildele Sennheiser Ambeo Soundbar tittelen verdens beste lydplanke.

Både ekspertene og forbrukerne er gjennomgående fornøyde med lydplanken. Det gis blant annet tilbakemeldinger om en fyldig og god surroundlyd, som faktisk oppnås helt uten eksterne bakhøyttalere.

Sennheiser Ambeo Soundbar er godt egnet til både musikk, film og TV-serier. Den dype bassen gir kraftig effekt for heftige actionfilmer, mens de klare tonene gjør dialogen ren og tydelig. Med innebygd støtte for Dolby Atmos får man også en god virtuell surround-lyd.

Flere rapporterer også om god dynamikk i lydbildet. Her får man gode toner fra alle deler av spekteret, og Sennheiser Ambeo Soundbar er en sikker vinner for deg som vil ha kraftig lyd i stua!

Design

Sennheiser Ambeo Soundbar er en ganske så stor lydplanke. Med en bredde på 126,5 centimeter tar den mye plass, og dybden er hele 17,1 centimeter.

Årsaken er naturligvis enkel. Ambeo Soundbar er en kraftig lydplanke, og med 13 innebygde høyttalerelementer kommer man ikke unna at lydplanken tar litt plass.

Designmessig er vi likevel fornøyde med lydplanken. Ambeo Soundbar leveres med et eksklusivt og stilrent design i børstet aluminium, som går godt overens med ytelsen til lydplanken.

Tilkoblingsmuligheter & funksjoner

Med Sennheiser Ambeo Soundbar gis det rikelig med tilkoblingsmuligheter. Her kan du koble til med både Bluetooth, WiFi, USB, HDMI, optisk kabel og Ethernet.

Som nevnt støtter lydplanken også Dolby Atmos, og det er samtidig enkelt å administrere enheten via Sennheiser Smart Control-appen. Vi i redaksjonen setter også pris på den innebygde Chromecast’en.

På den negative siden savner vi likevel støtte for multiroom, og det er ikke mulig å aktivere stemmestyring.

Oppsummert

Sennheiser Ambeo Soundbar er en bunnsolid lydplanke, som har blitt kåret til best i test fra flere hold. Prisen er høy, men til gjengjeld er det få lydplanker som kan konkurrere med denne!

Fordeler

 • Svært god lydkvalitet.
 • Kraftig bass.
 • Dolby Atmos.
 • Mange tilkoblingsmuligheter.
 • Eksklusivt design.

Ulemper

 • Ingen stemmestyring.
 • Stor konstruksjon.
 • Mangler multiroom-støtte.

7. Denon Home Sound Bar 550

Denon Home Sound Bar 550

4.3
Denon Home Sound Bar 550

Denon Home Sound Bar 550 er en kompakt lydplanke med støtte for Dolby Atmos. Hvordan kommer den ut i vår test?

Lydkvalitet

Denon Home Sound Bar 550 sees ofte som en konkurrent til Sonos Beam, og størrelsesmessig er lydplankene nærmest identiske. Likt som Sonos Beam leveres også Denon Home Sound Bar 550 uten ekstra subwoofer, og man får heller ikke trådløse bakhøyttalere med på kjøpet. De trådløse bakhøyttalerne kan for øvrig kjøpes separat. Akkurat som Sonos Beam, med andre ord!

Denon Home Sound Bar 550 støtter både Dolby Atmos og DTS:X. I teorien skal dette gi et mer fyldig lydbilde, og lytteren skal sitte igjen med et inntrykk av at lyden brer seg rundt om i rommet. Dette har en viss effekt, men man bør riktig nok nevne at lydplanken ikke har noen lydelementer som er vendt opp. Her belager man seg altså kun på virtuell prosessering av lyden, og man er fortsatt forholdsvis langt unna følelsen av ekte surround.

På den positive siden rapporterer likevel både forbrukerne og testerne om et fyldig og dynamisk lydbilde, som yter spesielt godt til musikk. Enkelte har for øvrig rapportert om at dialog-gjengivelsen i filmer og TV-serier kunne vært tydeligere.

Som tidligere nevnt leveres Denon Home Sound Bar 550 uten ekstern subwoofer. Dette merkes spesielt godt ved actionfylte scener og tung musikk. Her merker man rett og slett fraværet av en basskasse ganske så godt.

Enkelte har også rapportert om at Denon Home Sound Bar 550 ikke yter veldig godt på høyt volum. Greit nok for deg som kun skal se TV, men det kan likevel være greit å vite før du skrur opp musikken på fullt volum.

Design

Denon tilfører ikke noe nytt til markedet med designet på Home Sound Bar 550. Her får man en helt standard lydplanke med mesh-front, kombinert med et diode-display på oversiden av lydplanken.

Sammenlignet med mange andre lydplanker er Home Sound Bar 550 relativt kompakt. Lydplanken er kun 65 centimeter bred, og høyden er 7,5 centimeter. Et godt valg for deg som har begrenset med plass under TV-en!

Tilkoblingsmuligheter

Denon Home Sound Bar 550 tilbyr rikelig med tilkoblingsmuligheter. Mellom TV-en og lydplanken kan du benytte blant annet HDMI, USB og optisk lydkabel. HDMI-utgangen støtter ARC/eARC, og i praksis kan derfor både lyd- og bildesignal overføres via samme kabel. Dette liker vi!

For trådløs tilkobling kan man benytte seg av enten WiFi eller Bluetooth. Her er det enkelt å koble til mobiltelefonen for å strømme musikk, og lydplanken støtter også oppkobling mot et multiroom-system (Apple Airplay 2 og HEOS by Denon).

Oppsummert

Denon Home Sound Bar 550 er et fornuftig valg for deg som vil ha en kompakt lydplanke. Lydkvaliteten er generelt sett grei, men vi savner mer bass og en bedre Dolby Atmos-effekt.

Fordeler

 • Plassbesparende.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.
 • HDMI ARC.
 • Multiroom-støtte.
 • Godt egnet til musikk.

Ulemper

 • Dolby Atmos kunne vært bedre.
 • Litt lite bass.
 • Dialog-gjengivelse kunne vært tydeligere.
 • Ikke veldig god på høyt volum.

8. Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9

4
Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9 har vært gjenstand for en lang rekke produkttester, og kan blant annet utvides med trådløse bakhøyttalere. Er Sony HT-ZF9 verdt pengene?

Lydkvalitet

Det første vi bemerker oss er at Sony HT-ZF9 leveres med støtte for både DTS:X og Dolby Atmos. Disse formatene skal i teorien gi lytteren en virtuell surround-opplevelse, helt uten behov for ekstra bakhøyttalere.

Det rapporteres likevel om at den virtuelle surround-effekten oppleves som noe helt annet enn ekte surround. Lydbildet kan rett og slett fremstå som litt spinkelt, og om du vil ha virkelig god surround bør du nok vurdere å gå til innkjøp av de trådløse bakhøyttalerne fra samme produsent.

Selve lydplanken og subwooferen gjør likevel en svært god jobb. Basskassen har en effekt på 100 W, og sparker godt fra seg ved både musikk og actionfylte filmer og TV-serier.

Sony HT-ZF9 får også skryt fra både ekspertene og forbrukerne for å gjengi svært tydelig dialog. Dette kommer også godt frem når man hører musikk, og sangstemmene vil fremstå som klare og tydelige.

Design

Selve designet til HT-ZF9 har vi lite å utsette på. Man kan enkelt skimte de 3 høyttalerelementene i front, og det er forfriskende å se en lydplanke uten mesh-front.

Den børstede overflaten gir også et moderne og elegant uttrykk, og lydplanken vil etter vår mening ta seg godt ut i de aller fleste hjem!

Tilkoblingsmuligheter & funksjoner

Sony HT-ZF9 har rikelig med tilkoblingsmuligheter. Her kan du benytte deg av både USB, HDMI, optisk lydkabel, Ethernet, WiFi og Bluetooth. HDMI-utgangen støtter ARC, slik at du i praksis kan bruke samme HDMI-kabel til både lyd og bilde.

Den trådløse Bluetooth-tilkoblingen gjør det også enkelt å koble mobiltelefonen til lydplanken. Her kan du streame den musikken du måtte ønske, og om ønskelig kan også HT-ZF9 kobles opp mot et eksistrende multiroom-system (Google Home og Sony Music Center).

Vi i redaksjonen setter også pris på at tilkoblingen mellom subwooferen og lydplanken er trådløs. Perfekt for deg som ikke vil ha enda en ledning bak TV-en!

Oppsummert

Sony HT-ZF9 har generelt sett god lydkvalitet, og den tilhørende subwooferen gir god tyngde. Tilkoblingsmulighetene er mange, og lydplanken kan kobles opp mot et eksisterende multiroom-system!

Fordeler

 • Multiroom.
 • Egen subwoofer.
 • Kompatibel med trådløse bakhøyttalere.
 • Tydelig dialog.
 • God bass.
 • Gode tilkoblingsmuligheter.

Ulemper

 • Virtuell surround-effekt er ikke imponerende.

Les også: Test av robotstøvsugere!