Avfukter Test: Best i Test 2021

Illustrasjonsbilde for luftavfukter

Inneholder annonsørlenker

En luftavfukter er et perfekt verktøy for å unngå uønsket fukt og råte i hjemmet. Avfukterne brukes ofte på rom hvor det tørkes klær, eller eventuelt i en rå og fuktig kjeller. Mange nyter også godt av en luftavfukter gjennom de varme og fuktige sommermånedene.

Hvilken luftavfukter har vi kåret til best i test?

Obs: Du kan scrolle rett til testen ved å klikke her!

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken luftavfukter er best i test?

I vår luftavfukter test har vi kåret Eeese Adam til best i test.

Eeese Adam kan potensielt dekke et område på inntil 100 m². Med innebygd WiFi og et praktisk betjeningspanel er avfukteren enkel å administrere, og energiforbruket er tilfredsstillende lavt!

Hvorfor bruke luftavfukter?

En luftavfukter kan på mange måter sees om det stikk motsatte av en vanlig luftfukter.

Luftavfukterens oppgave er å fjerne uønsket fuktighet fra luften, og fungerer typisk best om luftfuktigheten er over 40 – 60%.

I utgangspunktet kan man bruke en luftavfukter i et hvilket som helst rom i huset. Likevel bør man naturligvis kun plassere ut avfukteren der hvor det faktisk er behov for den.

Mange bruker eksempelvis en luftavfukter i rom hvor det tørkes klær for å redusere fuktavtrykket i rommet. Luftavfuktere passer også perfekt til rå og fuktige kjellere, og kan være et godt verktøy mot råte og mugg.

Ellers kan mange ha nytte av en luftavfukter gjennom sommeren, da den norske sommeren har en tendens til å bli både varm og fuktig. Dette merkes også på luftkvaliteten innendørs!

Hva er viktig når jeg skal kjøpe luftavfukter?

Før du skal gå til innkjøp av en luftavfukter er det noen punkter som er spesielt viktige å ta hensyn til. Dette er også punktene vi i all hovedsak har tatt høyde for i denne testen.

 • Størrelse på vanntanken. Fuktigheten som suges ut fra luften vil samles opp i en egen vanntank på avfukteren. Denne vanntanken bør ha en viss kapasitet, slik at man ikke trenger å tømme tanken i tide og utide.
 • Dekningsareal. Dette sier noe om hvor store områder luftavfukteren klarer å dekke. Enkelt og greit et mål på hvor stort rommet som avfukteren skal stå i kan være.
 • Energiforbruk. Dette bør naturligvis være så lavt som mulig. De aller fleste elektriske produkter deles inn i energiklasser. Energiklasse A og oppover er ønskelig.
 • Avfuktingskapasitet. Dette sier noe om hvor mye fuktighet avfukteren klarer å suge ut av luften i løpet av ett døgn.
 • Støynivå. Støynivået bør naturligvis holdes til et minimum. Ofte skal avfukteren brukes i et rom hvor man oppholder seg, og da er det et stort pluss om den er stillegående.
 • Tilkoblingsmuligheter. De mest avanserte modellene leveres med støtte for tilkobling via WiFi. Dette er et stort pluss, da man enkelt kan styre avfukteren direkte fra mobiltelefonen.
 • Innebygd hygrometer. Et hygrometer vil måle luftfuktigheten i rommet. Derfor er det mer eller mindre en nødvendighet at avfukteren er utstyrt med et innebygd hygrometer.

Hva slags type luftavfukter bør jeg bruke?

Hva slags type luftavfukter du skal bruke avhenger i stor grad av temperaturen i rommet den skal stå.

Generelt sett skiller man mellom 3 ulike typer luftavfuktere.

 • Avfuktere med kompressor. Dette er den vanligste typen avfukter. Virkemåten er den samme som for kompressorene som sitter i varmepumper, kjøleskap og lignende. Fungerer ved at den varme og fuktige luften treffer en kald flate inne i avfukteren. Fuktigheten vil da kondensere til vann, og bli ført ned til vanntanken. Best egnet ved temperaturer omkring 5 – 30 °C.
 • Avfuktere med tørkerotor. Disse avfukterne benytter seg ikke av en kompressor. Inne i avfukteren finner man en rotor med mange små hull, og et spesielt materiale kalt Silika Gel. Dette materialet suger til seg fuktigheten fra luften, før den tørre luften blåses ut igjen i rommet. Best egnet ved temperaturer omkring 0 – 30 °C.
 • Avfuktere med sorpsjon. Avfuktere med sorpsjon minner på mange måter om de med tørkerotor. Forskjellen er at den tørre luften blåses ut i friluft, og ikke ut igjen i rommet. Disse krever fastmontering på vegg med avløpsrør ut, og er derfor ikke inkludert i denne testen. Best egnet til temperaturer omkring -20 – 30 °C.

Hvor bør luftavfukteren plasseres?

Luftavfukteren bør plasseres i rom for luftfuktigheten er høy. Det er ingenting i veien for å bruke avfukteren i et rom du oppholder deg i, og avfukterne er spesielt gode å ha gjennom de varme og fuktige sommermånedene.

For å unngå fukt og råte anbefales det ofte å bruke en luftavfukter i rom hvor man tørker klær. Mange plasserer også en avfukter i den fuktige kjelleren, og flere plasserer dem faktisk også i garasjen.

Hvordan vet jeg hva luftfuktigheten er i rommet?

For å vite hvor høy eller lav luftfuktigheten er i rommet må du benytte deg av et hygrometer. Dette er en spesiell enhet som klarer å måle luftfuktigheten i den omkringliggende luften.

De aller fleste luftavfuktere er heldigvis utstyrt med innebygd hygrometer, slik at avfukteren selv kan justere effekten etter ønsket luftfuktighet.

Test av Avfuktere – Best i Test 2021

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - Eeese Adam
 2. Woods SW22FW
 3. BESTE BUDSJETTVALG - Eeese Emil 10L
 4. Woods AD30 Hybrid
 5. Woods MRD-10
 6. Electrolux EXD16DN4W

Så langt det er mulig gjennomfører vi selv tester av produktene.
Om det ikke er mulig tildeler vi en total score basert på vurderinger og tilbakemeldinger i dialog med brukerne, samt spesifikasjoner og funksjoner.

1. Eeese Adam

BEST I TEST - Eeese Adam

4.9
Eeese Adam

Eeese Adam leveres med et klassisk og stilrent design, og kan potensielt dekke store områder. Hvordan kommer avfukteren ut i vår test?

Godt dekningsareal

Eeese Adam er utvilsomt en av de mer kraftige luftavfukterne man finner på markedet. Den gode sirkulasjonen på 145 m³/t gir avfukteren et totalt dekningsområde på hele 100 m². Samtidig er avfuktingskapasiteten på hele 20 liter per døgn.

I praksis fører dette til at Eeese Adam er godt egnet til hele leiligheten, en stor stue, treningsrommet og lignende. All fuktigheten som er fjernet fra luften havner videre i den integrerte vanntanken, som har en kapasitet på 5 liter.

Om ønskelig kan avfukteren også jobbe helt uten vanntanken. Her er det lagt opp for kontinuerlig drenering. For å få til dette kobler du enkelt og greit en liten slange til avfukteren, og legger andre enden av denne rett ned mot avløpet. Vannet vil da føres rett vekk fra avfukteren, og det er ingen behov for tømming av vanntanken.

Innebygd WiFi og enkel betjening

Eeese Adam er en av få luftavfuktere som leveres med innebygd WiFi. Avfukteren kan enkelt styres rett fra mobilen, ved hjelp av Tuya-appen. Appen er brukervennlig, og WiFi-oppsettet gir deg samtidig mulighet til å kontrollere Eeese Adam via Google Assistant.

Om du ikke ønsker å bruke mobilappen får du naturligvis full kontroll over avfukteren via det praktiske betjeningspanelet. Her finner man et enkelt LCD-display som til enhver tid viser den nåværende luftfuktigheten. Via hurtigtastene kan man også justere ventilatorhastigheten mellom 2 ulike nivåer, aktivere timerfunksjon eller tørkemodus for klær, eller eventuelt aktivere barnesikringen.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Eeese Adam er utstyrt med praktiske transporthjul. Hjulene kan vendes 360-grader, og det vil derfor være svært enkelt å plassere avfukteren akkurat der du vil ha den.

Fornuftig energiforbruk

Til tross for at Eeese Adam er en kraftig luftavfukter er energiforbruket likevel fornuftig. På det høyeste effektnivået er strømforbruket 255 W. I praksis gjør dette at Eeese Adam blir plassert i energiklasse A 2.61.

Samtidig vil auto-modusen og timerfunksjonen redusere strømforbruket ytterligere. Med auto-modus påskrudd vil Eeese Adam automatisk skru seg av når den ønskede luftfuktigheten er nådd, og timerfunksjonen gjør at man kan skru av eller på avfukteren etter en viss tid. Enkelt og brukervennlig!

Overraskende lavt støynivå

På det høyeste effektnivået har Eeese Adam et støynivå på 44 dB, mens man ved det laveste støynivået får omtrentlig 42 dB. Selv om det finnes mer stillegående modeller på markedet (slik som Eeese Emil), er vi likevel fornøyde med støynivået til denne modellen.

Til sammenligning gir et normalt kjøleskap fra seg omtrentlig 40 dB. I praksis vil altså Eeese Adam gi fra seg litt mer støy enn et kjøleskap som står og jobber. Overkommelig!

Oppsummert

Eeese Adam er en kraftig luftavfukter som kan dekke et område på inntil 100 m². Med innebygd WiFi og et praktisk betjeningspanel er enheten enkel å administrere, og energiforbruket er tilfredsstillende lavt!

Fordeler

 • Godt dekningsareal.
 • Innebygd WiFi.
 • 360-graders transporthjul.
 • Fornuftig energiforbruk.
 • Forholdsvis lavt støynivå.
 • Modus for tørking av klær.
 • Automodus.
 • Timerfunksjon.

Ulemper

 • Vanntank kunne vært enda litt større.

2. Woods SW22FW

Woods SW22FW

4.8
Woods SW22FW

Woods SW22FW er en kraftig avfukter som leveres med svært god kapasitet på vanntanken. Hvilken score får Woods SW22FW i vår luftavfukter test?

Dekningsområde & vanntank

Om du er ute etter en kraftig og pålitelig luftavfukter er Woods SW22FW et godt valg. Denne modellen har et maksimalt dekningsområde på 100 m². Kombinert med en maksimal sirkulasjonseffekt på 342 m³/t gjør SW22FW en god jobb med å fjerne uønsket fukt fra luften.

Sammenlignet med konkurrentene har også Woods SW22FW en betraktelig større vanntank. Vanntanken rommer hele 10,4 liter. Tilsvarende er avfuktingskapasiteten 13,5 liter per døgn. Her er det med andre ord ikke behov for å tømme vanntanken mange ganger i løpet av døgnet.

Samtidig setter vi i redaksjonen pris på at man kan justere effektnivået mellom 2 ulike innstillinger.

Støynivå

Satt opp mot de andre luftavfukterne på markedet har Woods SW22FW rett og slett et litt høyt støynivå. Når avfukteren kjører for fullt kan du forvente et støynivå på omkring 56 dB, som strengt talt er enn god del høyere enn flere av konkurrentene.

På lavere effektnivåer er likevel støynivået fornuftig. På laveste effekt gir avfukteren kun fra seg omkring 37 dB.

Antimugg-filter

Woods SW22FW markedsføres som en luftavfukter som passer godt til våte og fuktige kjellere. I denne sammenheng har Woods valgt å utstyre avfukteren med et innebygd antimugg-filter.

SMF antimugg-filteret vil fange opp både muggsporer, støv og andre uønskede partikler fra luften. I praksis gjør dette at omgivelsene blir mindre utsatt for mugg og råte, og avfukteren passer derfor også godt på baderom og rom som brukes for å tørke klær.

Design og konstruksjon

Om man ser på selve konstruksjonen er Woods SW22FW en relativt stor avfukter. Dette var også strengt talt forventet, da enheten er så kraftig som den er. Egenvekten er samtidig hele 18,5 kg.

På den positive siden setter vi pris på Woods har lagt til rette for at avfukteren skal være enkel å flytte på. På undersiden av enheten finner man 4 hjul som alle kan vendes 360 grader. Her er det med andre ord enkelt å plassere avfukteren nøyaktig der man måtte ønske.

Selve designet er likevel ikke spesielt spenstig. Luftavfuktere er nok ikke av de mest interessante produktene, og dette skinner rett og slett litt gjennom når man ser på designet til Woods SW22FW. Litt kjedelig, med andre ord!

Brukervennlighet

Til tross for at Woods SW22FW er en meget god avfukter kommer den likevel til kort på enkelte punkter. Vi i redaksjonen savner enkelt og greit et par funksjoner på betjeningspanelet.

Greit nok. Dreiehjulene for ønsket luftfuktighet og hastighetsnivå er svært enkle å forstå, og det er lite man må gjøre for å komme i gang med avfukteren. Den store svakheten er likevel at man ikke får oversikt over hvilket fuktighetsnivå det er i luften til enhver tid. På panelet mangler det rett og slett et display, og dreiebryteren for fuktighetsnivå sier heller ikke noe om hvilken luftfuktighet man faktisk har valgt.

Oppsummert

Woods SW22FW er en kraftig luftfukter som passer godt til en rå og fuktig kjeller. Effekten er god, men vi savner likevel et display som viser den nåværende luftfuktigheten.

Fordeler

 • Bra dekningsareal.
 • Stor vanntank.
 • God avfuktingskapasitet.
 • God sirkulasjonseffekt.
 • Transporthjul.
 • Antimugg-filter.

Ulemper

 • Litt høyt støynivå.
 • Savner display på betjeningspanelet.

3. Eeese Emil 10L

BESTE BUDSJETTVALG - Eeese Emil 10L

4.8
Eeese Emil 10L

Eeese Emil 10L er en kompakt og svært stillegående luftavfukter som leveres med mange smarte funksjoner. Hvordan kommer den ut i vår luftavfukter test?

Dekningsareal

Noe av det første vi bemerker oss med avfukteren Emil 10L er selve dekningsarealet. Dette er en av de viktigste faktorene du bør ta hensyn til når du skal gå til innkjøp av en luftavfukter.

Eeese Emil 10L er spesielt tilpasset deg som ønsker å redusere luftfuktigheten i mindre leiligheter eller oppholdsrom. Det maksimale dekningsområdet er 40 m², og til denne prisen er dette så absolutt overkommelig.

I henhold til spesifikasjonene ser man at Eeese Emil 10L har en avfuktingskapasitet på 10 liter per døgn. I praksis vil dette altså si at avfukteren klarer å fjerne hele 10 liter fuktighet fra luften i løpet av 24 timer. Dette gjør at Emil 10L scorer godt på ytelse i vår luftavfukter test, og vi setter samtidig pris på at det er enkelt å velge mellom de ulike fuktighetsinnstillingene.

Videre ser man at den innebygde vanntanken rommer totalt 2,6 liter. På vanlige dager er dette mer enn tilstrekkelig, men på de mest fuktige dagene vil du likevel måtte påregne å tømme vanntanken noen ganger i løpet av døgnet.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Eeese Emil 10L leveres med støtte for kontinuerlig drenering. Her kan man koble en slange fra avfukteren og rett til avløpet, slik at man i praksis ikke trenger å tømme vanntanken mens avfukteren jobber. Perfekt for plassering i en rå kjeller eller garasje!

Kompakt design

Som nevnt er Eeese Emil 10L spesielt utviklet for mindre leiligheter og rom med en størrelse på inntil 40 m². Dette reflekteres også i det kompakte designet, og sammenlignet med mange andre avfuktere tar Eeese Emil 10L lite plass.

Med en bredde på kun 30 centimeter, kombinert med en høyde på 46,3 centimeter vil Eeese Emil 10L være enkel å plassere der du ønsker. Egenvekten er heller ikke spesielt høy. Med sine 11,3 kg burde den være grei å flytte på for de aller fleste av oss, og de praktiske håndtakene vil gjøre det enkelt å løfte avfukteren.

Fornuftig støynivå & lavt energiforbruk

Eeese Emil 10L har mottatt mye skryt for sitt lave støynivå. På høyeste effektnivå gir avfukteren fra seg totalt 38 dB, som i praksis kan sammenlignes med lydnivået som kommer fra et kjøleskap.

Videre er energiforbruket også svært fornuftig. Effekten er 155 W, og Emil 10L havner derfor i energiklasse A 2.61. Samtidig vil den praktiske timerfunksjonen forhindre at avfukteren står på til enhver tid, og ved hjelp av auto-modusen vil Emil 10L automatisk stoppe når ønsket luftfuktighet er nådd.

Smarte funksjoner og enkel betjening

På oversiden av avfukteren finner man et praktisk betjeningspanel. Via dette panelet kan man sette ønsket luftfuktighet, velge mellom 2 ulike hastighetsinnstillinger, aktivere timer-funksjonen og aktivere egen modus for tørking av klær. Via LCD-displayet får man i tillegg nyttig informasjon om den nåværende fuktigheten i luften.

Vi i redaksjonen setter også pris på at Emil 10L er utstyrt med en praktisk auto-funksjon. Denne vil automatisk stoppe avfukteren når den ønskede luftfuktigheten er nådd, og starte den igjen når luftfuktigheten blir for høy. Enkelt og lettvindt!

Oppsummert

Eeese Emil 10L er en kompakt og letthåndterlig luftavfukter. Avfukteren er egnet for rom inntil 40 m², og har fått skryt for sitt lave støynivå!

Fordeler

 • Kompakt størrelse.
 • Letthåndterlig.
 • Lavt støynivå.
 • Praktisk auto-modus.
 • Timerfunksjon.
 • Enkel betjening.
 • Funksjon for tørking av klær.

Ulemper

 • Ikke egnet for store rom.
 • Vanntank kunne vært litt større.

4. Woods AD30 Hybrid

Woods AD30 Hybrid

4.5
Woods AD30 Hybrid

Woods AD30 Hybrid er en kraftpakke av en luftavfukter, og er spesielt design for deg som har behov for å dekke relativt store områder.

Godt dekningsareal

Woods AD30 Hybrid er en kraftig luftavfukter som leveres med en sirkulasjonseffekt på hele 230 m³/t. I praksis gir dette et dekningsområde på hele 120 m², og AD30 Hybrid passer derfor godt for deg som vil bruke avfukteren i et stort rom.

Den innebygde vanntanken har en kapasitet på 4 liter. Gitt at avfuktingskapasiteten er hele 24 liter per døgn, skulle vi gjerne sett at vanntanken var enda litt større. Her må man rett og slett påregne å tømme vanntanken relativt ofte, med mindre man kobler til en egen slange for kontinuerlig drenering.

Selve avfuktingskapasiteten er likevel imponerende god. Her har man rett og slett en avfukter som kan håndtere både baderom, stue, tørkerom, kjellere, treningsrom og lignende!

Mange hastighetsinnstillinger

Vi i redaksjonen setter pris på at Woods har lagt opp til at man enkelt kan finjustere effektnivået til AD30 Hybrid. Her kan man velge mellom 4 ulike hastighetsinnstillinger, noe som gjør det enkelt å tilpasse effekten til rommet den er plassert i.

Uavhengig av hvilken hastighet du har valgt vil AD30 Hybrid automatisk stoppe når den ønskede luftfuktigheten er nådd. Dette liker vi!

Betjeningspanel

På oversiden av luftavfukteren finner man et enkelt og brukervennlig betjeningspanel. Via panelet kan man raskt skifte mellom de ulike hastighetsnivåene, og man kan i tillegg aktivere en egen funksjon for tørking av klær.

Panelet er også naturligvis utstyrt med et lite LCD-display. Dette displayet viser den nåværende luftfuktigheten, slik at du hele tiden har kontroll på hvor fuktig det er i rommet.

Som en av få avfuktere leveres Woods AD30 Hybrid også med støtte for effektiv luftrensing. Den innebygde luftkvalitetsindikatoren vil automatisk analysere partikkel- og fuktighetsnivået i luften, og HEPA-filteret bidrar til å redusere uønskede partikler i luften.

Via betjeningspanelet kan man også aktivere en egen timerfunksjon, slik at avfukteren automatisk stopper eller starter til angitt tid.

Støynivå

Til tross for at Woods AD30 Hybrid er en kraftig luftavfukter er likevel ikke støynivået overraskende høyt. Støynivået er anslått til å være omtrentlig 46 dB. Dette er ikke like lavt som hos enkelte av konkurrentene fra Eeese, men likevel greit nok til å få bestått i denne testen.

Oppsummert

Woods AD30 Hybrid er en svært kraftig luftavfukter som passer godt i store rom. Avfuktingskapasiteten er hele 25 liter per døgn, og med 4 hastighetsinnstillinger er det enkelt å tilpasse avfukteren til omgivelsene.

Fordeler

 • 4 hastighetsinnstillinger.
 • Dekker et stort areal.
 • God sirkulasjonseffekt.
 • Indikator for luftkvalitet.
 • Timerfunksjon.
 • Mulighet for kontinuerlig drenering.

Ulemper

 • Støynivå kunne vært enda litt lavere.
 • Savner litt større vanntank.
 • Relativt høy pris.

5. Woods MRD-10

Woods MRD-10

4
Woods MRD-10

Woods MRD-10 minner på mange måter om budsjettmodellen Emil 10L fra Eeese. Hvordan kommer Woods MRD-10 ut i vår luftavfukter test?

Dekningsareal

Woods MRD-10 er designet for og kunne håndtere rom med en størrelse på inntil 40 m². Luftsirkulasjonen på det høyeste effektnivået er 100 m³/t, og er nesten akkurat den samme som hos en av hovedkonkurrentene, Emil 10L.

Emil 10L har en marginalt bedre sirkulasjonseffekt, men til gjengjeld reklamerer Woods med at MRD-10 har en avfuktingskapasitet på 14 liter per døgn. Dette er altså noe bedre enn Emil 10L, som takler 10 liter per døgn.

Videre har Woods MRD-10 en vanntank på 2,7 liter. Dette er tilstrekkelig, men vi skulle gjerne sett at vanntanken var enda litt større.

På den positive siden er MRD-10 utstyrt med oppsett for kontinuerlig drenering. Her kan man altså enkelt koble til en liten slange som legges rett ned mot avløpet!

Mange ulike hastighetsinnstillinger

Om man ser på ulike hastighetsinnstillinger er Woods MRD-10 en av de bedre luftavfukterne på markedet. Her får man mulighet til å variere mellom hele 4 ulike effektnivåer, og det er derfor enkelt å tilpasse hvor hardt avfukteren skal jobbe.

Sammenlignet med andre avfuktere på markedet kommer faktisk MRD-10 spesielt godt ut på dette punktet. De fleste avfuktere har typisk kun 2 – 3 hastighetsnivåer, så her er MRD-10 så absolutt i toppsjiktet.

Støynivå

Støynivået til Woods MRD-10 er fornuftig nok. På høyeste effekt kan man forvente et støynivå på omtrentlig 48 dB. MRD-10 er altså ikke like stillegående som toppmodellene fra Eeese, men støynivået er likevel lavt nok til at man kan ha enheten plassert i stua.

Energiforbruk

Ved en lufttemperatur på 20 grader og omtrentlig 70% luftfuktigheten har Woods MRD-10 et energiforbruk på omtrentlig 340 W/h. Etter vår mening kunne energiforbruket med fordel vært enda litt lavere. Om lavt energiforbruk er en prioritet for deg anbefaler vi at du ser i retning mot Eeese Emil 10L.

Betjeningspanel

På oversiden av luftavfukteren finner du et enkelt og oversiktlig betjeningspanel. Her velges ønsket effektnivå og luftfuktighet, samtidig som man enkelt kan aktivere timerfunksjonen.

Vi i redaksjonen savner likevel et display på betjeningspanelet. Den nåværende luftfuktigheten vises ved at en diode lyser på panelet, hvor luftfuktigheten er angitt i 10%-intervaller. Man får altså ikke helt nøyaktig informasjon om hvor fuktig luften er til enhver tid.

Oppsummert

Woods MRD-10 er en prisvennlig og effektiv luftavfukter. Modellen er utstyrt med mange hastighetsnivåer, og leveres med støtte for kontinuerlig drenering!

Fordeler

 • Mange hastighetsnivåer.
 • Passer godt til mindre rom og leiligheter.
 • Kompakt størrelse.
 • Støtte for kontinuerlig drenering.
 • God avfuktingskapasitet.
 • Timerfunksjon.

Ulemper

 • Støynivå kunne vært enda litt lavere.
 • Savner et LCD-display på betjeningspanelet.
 • Litt høyere energiforbruk enn enkelte av konkurrentene.

6. Electrolux EXD16DN4W

Electrolux EXD16DN4W

4
Electrolux EXD16DN4W

Electrolux EXD16DN4W passer godt til mindre rom og leiligheter. Hvordan kommer denne modellen ut i vår test?

Dekningsareal

Avfukteren EXD16DN4W fra Electrolux har et maksimalt dekningsareal på 44 m². Tilsvarende har vanntanken en kapasitet på 3 liter, og avfuktingskapasiteten er 16 liter per døgn.

I praksis er altså Electrolux EXD16DN4W egnet for mindre rom og leiligheter. Vi i redaksjonen setter også pris på at avfukteren er utstyrt med opplegg for kontinuerlig drenering, slik at man i praksis ikke trenger å tømme vanntanken i tide og utide.

Støynivå

Electrolux EXD16DN4W har et maksimalt støynivå på 48 dB. Til tross for at dette er en av de mindre kraftige avfukterne i denne testen er faktisk støynivået overraskende høyt. Her kan man blant annet sammenligne med Eeese Emil 10L, som har et langt lavere støynivå.

Betjeningspanel

På toppen av luftavfukteren finner du et betjeningspanel. Via panelet kan hastigheten på viften justeres mellom 2 ulike nivåer, og man også aktivere den innebygde timerfunksjonen.

Midt på displayet finner man et lite LCD-display. Dette displayet viser den nåværende luftfuktigheten i rommet, og vi hurtigtastene kan man enkelt justere ønsket fuktighet.

Alt i alt fremstår panelet som oversiktlig, og knappene er enkle å forstå. Om ønskelig kan man også aktivere egen modus for tørking av klær!

Oppsummert

Electrolux EXD16DN4W er egnet til mindre leiligheter, og avfuktingskapasiteten er god. Vi skulle likevel gjerne sett at støynivået var litt lavere.

Fordeler

 • Egnet til mindre rom og leiligheter.
 • God avfuktingskapasitet.
 • Brukervennlig betjeningspanel.
 • Egen modus for tørking av klær.

Ulemper

 • Litt høyt støynivå.
 • Sirkulasjonseffekt ikke oppgitt.
 • Vanntank kunne vært større.

Les også: Test av luftrensere!