Høytrykkspyler Test: Dette er favorittene

Høytrykkspyler

Er du på utkikk etter en ny høytrykkspyler? I vår test får du oversikt over flere av de beste høytrykkspylerne på markedet!

Høytrykkspylere blir stadig mer populære, og interessen ser ikke ut til å avta. Med en høytrykkspyler for hånden kan du enkelt vaske både bilen, huset, terrassen, utemøblene og mye mer. Med mange ulike modeller på markedet er det likevel ikke så enkelt å vite hvilken man bør velge.

I vår høytrykkspyler test har vi tatt en grundig gjennomgang av produktenes egenskaper, samt kundenes og ekspertenes erfaringer med høytrykkspylerne. Samtidig har vi tatt hensyn til prisnivået for hver av høytrykkspylerne, slik at du får mest mulig for pengene.

Egenskapene vi har tatt høyde for er blant annet vanntrykk, vannmengde, vekt, størrelse, brukervennlighet og slangelengde. Les videre i vår test for å få oversikt over flere av de mest populære høytrykkspylerne på markedet!

Test av høytrykkspylere: Best i test

Oppsummert er dette høytrykkspylerne som inngår i vår test. Du kan lese mer om hver høytrykkspyler lenger ned i artikkelen!

Lenkene i denne oppsummeringen fører til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.

 1. BEST I TEST - AVA Master P60 Large Bundle
 2. BESTE BUDSJETTVALG - Bosch Universal Aquatak 130
 3. BESTE PREMIUMVALG - AVA Master P80 Large Bundle
 4. Husqvarna PW 360
 5. Nilfisk Core 140-6 PowerControl
 6. Makita HW1300

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

1. AVA Master P60 Large Bundle

BEST I TEST - AVA Master P60 Large Bundle

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
AVA Master P60 Large Bundle
Maksimalt trykk: 145 bar Inngangseffekt: 2100 W Slangelengde: 8 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 500 l/h Mål (B x D x H): 38 x 40 x 74 cm Vekt: 21,9 kg

AVA Master P60 minner på mange måter om storebroren, Master P80. Kvaliteten er gjennomgående høy, samtidig som prisnivået er fornuftig.

Brukervennlig design

AVA Master P60 har blitt kåret til best i test hos flere forbrukermagasiner – og det er ikke uten grunn. Det innovative og gjennomtenkte designet gjør dette til en knallgod høytrykkspyler som du kan nyte godt av i mange år fremover.

Noe av det vi liker aller best med AVA Master P60 er «follow me»-slangetrommelen. Likt som med toppmodellen P80 vil slangetrommelen automatisk følge deg mens du beveger deg rundt og vasker. Her er det liten risiko for at høytrykkspyleren velter, og du vil slippe unødvendig irritasjon.

Dette, i kombinasjon med den praktiske løftestangen og de store hjulene, gjør at Master P60 er enkel å manøvrere rundt, selv på ujevnt underlag.

Står stødig

Høytrykkspylerne fra AVA er godt kjent for at de står stødig på underlaget. Master P60 er intet unntak.

Med et lavt tyngdepunkt og lavt uttrekk av slangen kan du føle deg trygg på at høytrykkspyleren ikke velter. Selve basen / undersiden på maskinen er bred, samtidig som den uttrekkbare fotstøtten er gull verdt om høytrykkspyleren skal plasseres i ulendt terreng.

God kraft

AVA Master P60 er utstyrt med en stålforsterket slange som er både myk, fleksibel og enkel å jobbe med. Den unike vannpumpen med 4 stempler gir fra seg lite støy når maskinen er i bruk, og du får samtidig bedre kraftfordeling.

Inngangseffekten på høytrykkspyleren er 2100 W. Det maksimale trykket er 145 bar, mens vanngjennomstrømningen er på omtrentlig 500 liter per time. Dette er litt mindre enn storebroren P80, som har et trykk på 160 bar og en gjennomstrømning på 600 liter per time.

Samtidig kan man ikke forvente noe særlig bedre til denne prisen. AVA Master P60 sparker godt i fra seg, uten at det koster skjorta!

Bra med tilbehør

Gjengen hos AVA skal ikke ha på seg at de ikke leverer høytrykkspylerne med nok tilbehør. I pakken finner du både en zoomlanse, roterende turbodyse, en flat dyse, variodyse og en skumkanon.

Samtlige av dysene kan festes direkte på høytrykkspyleren, slik at du alltid har god oversikt over ekstrautstyret.

Vi i redaksjonen setter også pris på justeringsmuligheten for skumkanonen. Her kan du velge mellom et blandingsforhold fra 1 – 20%, slik at du enkelt kan rengjøre mange ulike overflater.

Vannslangen kunne vært enda lengre

Det er ikke spesielt mye negativt å si om AVA Master P60. Dette er en kraftig høytrykkspyler med bra vanntrykk og gjennomstrømning.

Om vi skal trekke frem noe negativt må det bli lengden på vannslangen. Denne har en lengde på 8 meter, som er noe kortere enn enkelte av de andre høytrykkspylerne i denne testen.

Kort oppsummert

AVA Master P60 er en knallgod høytrykkspyler som absolutt lever opp til forventningene.

Både vanntrykket og gjennomstrømningen er mer enn tilstrekkelig, og vaskeresultatet vil bli svært godt!

Fordeler

 • Står stødig.
 • «Follow me»-kabeltrommel.
 • Enkel å manøvrere.
 • Mye for pengene.
 • Bra med tilbehør.
 • Skumkanon.
 • Svært stillegående.

Ulemper

 • Vannslangen kunne vært enda lengre.

2. Bosch Universal Aquatak 130

BESTE BUDSJETTVALG - Bosch Universal Aquatak 130

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Bosch Universal Aquatak 130
Maksimalt trykk: 130 bar Inngangseffekt: 1700 W Slangelengde: 6 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 380 l/h Vekt: 7,8 kg

Bosch Universal Aquatak 130 er en kompakt høytrykkspyler som har mottatt gode tilbakemeldinger. Blant budsjettvalgene er dette en av de beste på markedet!

Kompakt og sammenleggbar design

Universal Aquatak 130 er en kompakt og letthåndterlig høytrykkspyler. Maskinen veier kun 7,8 kilo, og tar lite plass når den lagres i garasjen eller boden.

Det uttrekkbare håndtaket og de store hjulene gjør at Universal Aquatak 130 er svært enkel å flytte på. Her vil du ikke få problemer med å manøvrere høytrykkspyleren mens du rengjører.

Noe av det mest unike med Universal Aquatak 130 er nok likevel at den er sammenleggbar. I praksis betyr det at håndtaket kan foldes ned. Du får riktig nok ikke den helt store plassbesparelsen, men det er tross alt bedre enn ingenting!

God vannmengde til prisen

Bosch Universal Aquatak 130 har en maksimal gjennomstrømning på 380 liter per time, med et maskimalt trykk på 130 bar. Sett i forhold til prisnivået er dette en solid høytrykkspyler som er godt egnet til flere bruksområder.

Høytrykkspyleren passer perfekt til rengjøring av eksempelvis hagemøbler, bilen, takrenner og andre overflater.

Innebygd såpedispenser og 3-i-1 dyse

Til tross for den lave prisen er faktisk Bosch Universal Aquatak 130 utstyrt med både såpedispenser og 3-i-1 dyse. Med dysen kan du selv velge mellom innstillinger for fjær-, rotasjon- eller pennestråle.

Resultatet er en allsidig høytrykkspyler som takler flere forskjellige oppgaver, og med den innebygde såpedispenseren er du godt forberedt til bilvasken!

Slangen kunne vært lengre

Samtidig er det ikke alt som er like positivt med Bosch Universal Aquatak 130. Vannslangen er kun 6 meter lang, som er en god del kortere enn de mer kostbare modellene.

Dette kan begrense rekkevidden og bevegelsesfriheten mens du arbeider. Det kan være nødvendig å flytte høytrykkspyleren oftere for å dekke hele arbeidsområdet.

Konstruksjon

Bosch Universal Aquatak 130 har en motoreffekt på 1.700 W og en maksimal inngangsvanntemperatur på 40 °C. Pumpen er av typen 3-sylindret og laget av metall. Kabellengden er 5 meter, og vekten uten tilbehør er 7,8 kg.

Ellers leveres maskinen med både 3-i-1 dyse, høytrykksdyse med vaskemiddelinjektor og vannfilter!

Kort oppsummert

Bosch Universal Aquatak 130 er en kompakt høytrykkspyler som gir god valuta for pengene.

Vannslangen kunne riktig nok vært litt lengre, men utover det er dette et godt valg!

Fordeler

 • Kompakt.
 • 3-i-1 dyse.
 • God vannmengde til prisen.
 • Innebygd såpedispenser.
 • Robust konstruksjon.
 • Lav vekt.
 • Godt trykk til prisen.

Ulemper

 • Kort vannslange.
 • Ikke den kraftigste på markedet.

3. AVA Master P80 Large Bundle

BESTE PREMIUMVALG - AVA Master P80 Large Bundle

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
AVA Master P80 Large Bundle
Maksimalt trykk: 160 bar Inngangseffekt: 2800 W Slangelengde: 10 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 600 l/h Mål (B x D x H): 38 x 40 x 74 cm Vekt: 23,4 kg

Norske AVA Master P80 har raskt blitt en populær høytrykkspyler, og det er ikke uten grunn. Med en imponerende effekt og et maks trykk på hele 160 bar, får denne virkelig jobben gjort!

Effektivitet og brukervennlighet

AVA Master P80 er en imponerende høytrykkspyler som raskt og effektivt fjerner både skitt og smuss fra husfasaden, bilen og terrassen.

Den maksimale effekten er hele 2800 W, noe som utkonkurrerer de aller fleste andre høytrykkspylerne på privatmarkedet. Her får du rett og slett en pålitelig høytrykkspyler som kan takle det aller meste av rengjøringsjobber.

Med en maksimal vanngjennomstrømning på hele 600 liter per time er det ikke vanskelig å forstå hvorfor AVA Master P80 omtales som en effektiv høytrykkspyler. Dette overgår faktisk samtlige av de andre høytrykkspylerne i denne testen!

Samtidig har vi lite å utsette på vanntrykket. AVA Master P80 har et maksimalt trykk på hele 160 bar. Dette overgår de fleste andre modellene i denne testen, hvor gjennomsnittet ligger på omtrentlig 130 – 140 bar.

Kvaliteten er satt i høysetet

AVA Master P80 er designet med fokus på kvalitet og holdbarhet. Høytrykkspyleren har en kraftig 4-sylindret metallpumpe som sikrer høy ytelse og lang levetid.

I tillegg er maskinen utstyrt med robuste og store hjul, noe som gjør den enkel å transportere og manøvrere. På tross av sin kraft og størrelse, er P80 faktisk også en støysvak høytrykkspyler – det kan vi like!

Står stabilt mens du arbeider

Et klassisk problem med høytrykkspylere er at de ikke står særlig stødig. Det er mildt sagt frustrerende når man jo tross alt skal bevege seg litt rundt mens man vasker bilen, huset eller lignende.

Heldigvis har AVA tatt tak i dette problemet. Master P80 er spesielt designet for å være stabil i bruk, noe som oppnås med en god frontstøtte og et lavt tyngdepunkt. Samtidig sikrer «Follow me»-slangetrommelen at høytrykkspyleren ikke dras unødvendig mye rundt når du beveger deg.

Samtidig nevner vi at Master P80 leveres med et godt utvalg av tilbehør. Blant tilbehøret finner du 3 ulike dyser, en justerbar zoomlanse med lys, en skumpistol, turbomunnstykke og et vannfilter i aluminium.

Ekspertene og forbrukerne er fornøyde

Både ekspertene og forbrukerne er fornøyde med AVA Master P80. Tek gir høytrykkspyleren hele 10 av 10 poeng. De skryter spesielt mye av de brukervennlige løsningene og den stabile konstruksjonen, og har generelt sett lite negativt å nevne.

Det samme gjelder forbrukerne. Tilbakemeldingene er gode via blant annet Amazon, hvor høytrykkspyleren har fått en vurdering på 4,1 / 5 stjerner.

Kort oppsummert

Ava Master P80 er en kraftig og pålitelig høytrykkspyler som virkelig får jobben gjort. Vannmengden og -trykket er i toppklasse, og høytrykkspyleren står svært stødig under bruk!

Fordeler

 • Gode tilbakemeldinger.
 • Kraftig høytrykkspyler.
 • Høyt vanntrykk.
 • Lavt støynivå.
 • Stødig konstruksjon.
 • Brukervennlige løsninger.
 • Enkel å manøvrere.
 • Store hjul.

Ulemper

 • Litt høyere pris enn konkurrentene.
 • Oppbevaring av strømkabel kunne vært bedre.

4. Husqvarna PW 360

Husqvarna PW 360

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Husqvarna PW 360
Maksimalt trykk: 160 bar Inngangseffekt: 2300 W Slangelengde: 10 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 410-500 l/t Vekt: 22,8 kg

Husqvarna PW 360 er en kraftig høytrykkspyler som er godt egnet til mange rengjøringsoppgaver. Vi har tatt en nærmere titt på funksjonene!

En kraftig høytrykkspyler

Noe av det første vi bemerker oss med Husqvarna PW 360 er det gode vanntrykket. Det maksimale vanntrykket er hele 160 bar. Dette er faktisk det høyeste trykket i denne testen, på delt førsteplass med Ava Master P80. Inngangseffekten er på 2300 W – det er altså ikke vanskelig å forstå hvorfor Husqvarna PW 360 er så kraftig som den er.

Vannmengden som frigis via høytrykkspyleren er maksimalt 500 liter per time. Effekten kan justeres mellom 2 nivåer, hvor vannmengden vil være 410 liter per time på det laveste nivået. Dette passer godt når du skal rengjøre mer sårbare overflater.

Gjennomtenkte løsninger

Husqvarna PW 360 får skryt av både testerne og forbrukerne. Tek nevner blant annet at høytrykkspyleren er stødig, samtidig som kontruksjonen fremstår som robust.

Vi i redaksjonen setter samtidig pris på at lengden på vannslangen er hele 10 meter. Her får du god bevegelsesfrihet mens du arbeider, og kabellengden på 5 meter gjør det hele til en behagelig opplevelse.

Husqvarna PW 360 er spesielt godt egnet for krevende oppgaver, slik som rengjøring av kjøretøy og steinmurer. Høytrykkspyleren leveres med en stålforsterket høytrykksslange, en induksjonsmotor, samt en metallpumpe som sikrer god ytelse og lang levetid.

Samtidig er det enkelt å flytte på høytrykkspyleren. Det praktiske bærehåndtaket i aluminium kommer godt med, og kombinert med de store og robuste hjulene er det null problem å få med seg maskinen.

Komfort og brukervennlighet

Husqvarna PW 360 har et ergonomisk Low Force-grep som reduserer anstrengelse og øker komforten ved langvarig bruk. Den fleksible, stålforsterkede høytrykksslangen gir samtidig ekstra holdbarhet og enkel håndtering.

PW 360 leveres også med en skumsprøyte for kontrollert bruk av vaskemiddel, teleskophåndtak i aluminium for enkel transport og oppbevaring, samt en praktisk strømledningsoppbevaring med hurtigkobling.

Dobbel dreiefunksjon

Med dobbel dreiefunksjon og hurtigkobling for munnstykket og tilbehør, kan Husqvarna PW 360 enkelt tilpasses ulike rengjøringsoppgaver.

Munnstykket med justerbar flat stråle gir økt allsidighet, mens det roterende presisjonsmunnstykket gir målrettet høytrykksrengjøring. Alt tilbehøret som følger med kan oppbevares direkte på høytrykkspyleren!

Støynivået må nevnes

Til tross for at Husqvarna PW 360 er en knallgod høytrykkspyler, er det likevel noen ulemper.

I første omgang må støynivået nevnes. Dette er på 90 dB, og er derfor en god del høyere enn for mange andre høytrykkspylere. Samtidig er prisnivået relativt høyt.

Kort oppsummert

Husqvarna PW 360 er et råskinn av en høytrykkspyler. Det maksimale vanntrykket er på hele 160 bar, og maskinen kan takle inntil 500 liter per time!

Fordeler

 • Robust.
 • Høyt trykk.
 • Lang vannslange.
 • Stabil.
 • Dobbel dreiefunksjon.
 • Store hjul.
 • 2 effektnivåer.

Ulemper

 • Høy pris.
 • Høyt støynivå.

5. Nilfisk Core 140-6 PowerControl

Nilfisk Core 140-6 PowerControl

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Nilfisk Core 140-6 PowerControl
Maksimalt trykk: 140 bar Inngangseffekt: 1800 W Slangelengde: 6 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 348 - 474 l/h Mål (B x D x H): 88,2 x 37,1 x 30 cm Vekt: 8,7 kg

Vi har tatt en nærmere titt på høytrykkspyleren Nilfisk Core 140-6 PowerControl. Ekspertene har latt seg imponere av høytrykkspyleren, og forbrukerne er heller ikke misfornøyde.

Design og konstruksjon

Core 140-6 PowerControl fra Nilfisk er godt kjent for sitt kompakte design. Høytrykkspyleren vil ta opp relativt lite plass i garasjen, og den lave vekten gjør at den er enkel å flytte rundt om ute på gårdsplassen. Enkelte kilder, slik som forbrukermagasinet T3, melder imidlertid om at konstruksjonen kunne vært noe mer stødig og robust.

Ellers er Core 140-6 PowerControl utstyrt med en motor med høyt dreiemoment, og en metallpumpe som gir lang levetid og kraftig rengjøringskapasitet. Vi registrerer med glede at høytrykkspyleren har innebygd slangetrommel. Selve vannslangen er 6 meter lang.

Ytelse og brukervennlighet

Nilfisk Core 140-6 PowerControl klarer å gi fra seg et maksimalt trykk på 140 bar, og vannmengden er 348 – 474 liter per time. I praksis gjør dette at høytrykkspyleren klarer å rengjøre omtrentlig 40 m² / time, i følge produsenten.

Ekspertene hos T3 påpeker at høytrykksspyleren ikke er like kraftig som toppmodellene på markedet. Likevel vil Core 140-6 PowerControl få jobben gjort i de aller fleste tilfeller, og prisen er svært fornuftig.

Vi i redaksjonen setter også pris på at effektnivået kan justeres. Her kan du i praksis velge mellom høyt trykk og lavt trykk – altså 2 effektnivåer.

Click & Clean-koblingssystemet gjør det samtidig enkelt å skifte ut tilbehør. Dette er gull verdt, da det følger med dyser for både skånsom og grov rengjøring. Modellen har også en innebygd såpedispenser for ekstra god rengjøringseffekt.

Kan gi fra seg litt støy

Enkelte av forbrukerne og testerne rapporterer om at Nilfisk Core 140-6 PowerControl har et litt høyt støynivå. Dette kan selvfølgelig være litt forstyrrende i det du står og rengjører med høytrykkspyleren.

Vi i redaksjonen skulle også gjerne sett at vannslangen var litt lengre. Slangelengden er 6 meter, noe som er en god del kortere enn flere andre høytrykkspylere – som gjerne har 10 meter lang slange.

Kort oppsummert

Nilfisk Core 140-6 PowerControl er en prisvennlig høytrykkspyler som har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukermagasinene Tek og T3.

Høytrykkspyleren leveres med 2 effektnivåer, og vi setter samtidig pris på den praktiske såpedispenseren!

Fordeler

 • Såpedispenser.
 • Dyser for skånsom og grov rengjøring.
 • 2 effektnivåer.
 • Kompakt design.
 • Fornuftig pris.
 • Enkel å manøvrere.
 • Automatisk start / stopp.

Ulemper

 • Litt kort vannslange.
 • Litt høyt støynivå.

6. Makita HW1300

Makita HW1300

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Makita HW1300
Maksimalt trykk: 130 bar Inngangseffekt: 1800 W Slangelengde: 10 meter Ledningslengde: 5 meter Innebygd slangetrommel: Ja Vannmengde: 450 l/h Støynivå: 76 dB Mål (B x D x H): 35,8 x 29,2 x 83,0 cm Vekt: 12,7 kg

HW1300 er produsert av anerkjente Makita, og høytrykkspyleren har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Utstyrt med 2 effektnivåer

Makita HW1300 er utstyrt med 2 effektinnstillinger (høy og lav). Her får du altså muligheten til å justere vanntrykket utifra hva som skal rengjøres. Dette gjør Makita HW1300 egnet til rengjøring av både bilen, huset, terrassen og mye mer.

På det laveste effektnivået vil motorens turtall reduseres, og resultatet er et lavere støynivå og redusert gjennomstrømning av vann. Med dette effektivnivået reduseres vannforbruket med 20% sammenlignet med det høyeste effektnivået.

Funksjonen er altså ikke bare nyttig for å justere vanntrykket – du kan også redusere vannforbruket!

Kraft og ytelse

Inngangseffekten på høytrykkspyleren er 1800 W, og det maksimale trykket er 130 bar. Makita HW1300 er altså ikke den kraftigste høytrykkspyleren i denne testen, men til gjengjeld holder 130 bar til de aller fleste rengjøringsprosjekter.

Totalt klarer Makita HW1300 å håndtere 450 liter vann per time. Dette er mer enn eksempelvis Bosch Universal Aquatak 130, som kun håndterer 380 liter per time.

Når det gjelder kraft og ytelse når likevel ikke Makita HW1300 helt til topps. Toppmodellene fra AVA gir et trykk på hele 160 bar, og kan takle svimlende 600 liter per time.

Til denne prisen er likevel Makita HW1300 et godt valg, og forbrukerne melder om at høytrykkspyleren er godt egnet til både bilen og husfasaden.

Brukervennlighet og utstyr

Makita HW1300 leveres med en rekke tilbehør som gjør den enkel og effektiv i bruk.

I første omgang nevner vi den 10 meter lange slangen, som gir god rekkevidde mens du arbeider. Faktisk er det ingen av høytrykkspylerne i testen som har lengre slange enn 10 meter. Samtidig er lengden på selve strømledningen 5 meter, noe som så absolutt er tilstrekkelig.

Med i pakken får du også med turbo-munnstykke, variospray-munnstykke og skum-munnstykke. Her gis det god fleksibilitet til flere rengjøringsoppgaver!

Erfaringer fra forbrukerne

Makita HW1300 har mottatt gode tilbakemeldinger via Amazon, med en score på 4,4 / 5,0 stjerner basert på 80 brukeranmeldelser. Brukerne roser høytrykkspyleren for at den er enkel i bruk, samtidig som konstruksjonen er stabil.

Imidlertid har enkelte rapportert om at høytrykkspyleren ikke vil starte, noe som antyder mulige produksjonsfeil. Det ser likevel ut til at dette gjelder et fåtall av produktene, og er ikke noe vi har tatt mye hensyn til i vår test.

På den negative siden bør det også nevnes at Makita HW1300 ikke er den kraftigste høytrykkspyleren på markedet. HW1300 befinner seg et sted midt i mellom de kraftigste og de svakeste modellene, og er slikt sett en god allrounder!

Oppsummert

Makita HW1300 er en effektiv høytrykkspyler som leveres med flere praktiske munnstykker.

Effekten kan justeres mellom 2 ulike nivåer, og høytrykkspyleren får skryt for å være enkel i bruk!

Fordeler

 • 2 effektnivåer.
 • Gode brukeranmeldelser.
 • Leveres med flere munnstykker.
 • 10 meter slange.
 • 5 meter tilkoblingsledning.
 • Vannbesparende på laveste effektnivå.

Ulemper

 • Ikke den kraftigste høytrykkspyleren.
 • Et fåtall har rapportert om produksjonsfeil.

Ofte stilte spørsmål

down-arrow Hvilken høytrykkspyler er best i test?

Vi har valgt å kåre AVA Master P60 til best i test.

Dette er en knallgod høytrykkspyler som absolutt lever opp til forventningene. Både vanntrykket og gjennomstrømningen er mer enn tilstrekkelig, og vaskeresultatet vil bli svært godt!

down-arrow Hvor høyt trykk trenger jeg?

Hvilket trykk du har behov for avhenger av bruksområdet. Enkle oppgaver, slik som rengjøring av hagemøbler og sykler, krever gjerne ikke mer enn 100 – 120 bar.

For rengjøring av bil, terrasse, husfasade og lignende kreves det gjerne høyere trykk. Typisk er 130 – 160 bar mer passende. Pass på at du ikke brukes for høyt trykk, da dette kan skade overflatene!

down-arrow Kan høytrykkspyler brukes på hus?

En høytrykkspyler kan brukes på husfasader og terrasser. Det er viktig at du er forsiktig med trykket og avstanden til overflaten.

Bruk gjerne så lavt trykk som mulig, med en bred strålevinkel. Hold god avstand til fasaden for å unngå skader på maling og treverk.

down-arrow Hvor mye koster en høytrykkspyler?

En høytrykkspyler koster typisk fra 2.000 til omtrentlig 6.000 kroner.

De mest funksjonsrike produktene kan samtidig ha en enda høyere prislapp.

down-arrow Krever en høytrykkspyler mye vedlikehold?

Generelt sett kreves det ganske lite vedlikehold av en høytrykkspyler.

Med en elektrisk høytrykkspyler bør du rengjøre dysene og filtrene jevnlig, og påse at høytrykkspyleren lagres innendørs i et tørt og frostfritt rom.

down-arrow Hvilket tilbehør trenger man til en høytrykkspyler?

Avhengig av hva du skal bruke høytrykkspyleren er det flere ulike typer tilbehør du kan kjøpe.

Vanlig ekstrautstyr til en høytrykkspyler er ekstra dyser, skumkanon, roterende børster og overflaterensere.

Kilder

Avatar

Anders O

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.