Cosori Dual Blaze Test: En knallgod airfryer!

Inneholder annonsørlenker

Airfryere er i vinden som aldri før. Ulikt fra vanlige frityrkokere bruker airfryers bare luft, og ikke olje. Det gjør at maten blir langt sunnere.

Vi nordmenn har trykket den til våre hjerter, og flere og flere hjem har nå airfryeren stående på kjøkkenet.

Vi nølte derfor ikke ett sekund da vi fikk muligheten til å teste det nye flaggskipet til Cosori, nemlig Dual Blaze. Spørsmålene var mange. Ville den innfri forventningene? Blir maten virkelig så god som produsenten hevder? Er den brukervennlig?

Cosori Dual Blaze: Kort oppsummert

BEST I TEST - Cosori Dual Blaze

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Cosori Dual Blaze
Kapasitet: 2,5 kg Berøringsskjerm: Ja Maksimal temperatur: 205 °C Tilberedningsmoduser: 12 Appstyring: Ja Materiale: Børstet metall / hardplast Effekt: 1 750 W Vekt: 6,2 kg

Cosori Dual Blaze er unik, da det er den første airfryeren som kommer med dobbelt varmeelement og TermoIQ™-teknologi. Andre airfryere, med kun ett varmeelement, krever at du rister og snur på maten underveis i prosessen. Med Dual Blaze er dette momentet en saga blott. Her går hele tilberedingen unna, helt uten at du trenger å røre en finger.

I likhet med Cosori Premium Smart, som vi har testet tidligere, er også Dual Blaze en smart-airfyrer. Det betyr at du kan styre matlagingen via en app eller også via stemmestyring (Alexa og Google Home).

Etter å ha testet Cosori Dual Blaze er vi helfrelst. Maten lages på kort tid og den smaker kjempegodt. Med en kapasitet på 2,5 kilo, kan du lage mat til opptil 5 personer. De doble varmeelementene sørger for et jevnt resultat.

Med 12 forhåndsinnstilte programmer, kan du ved hjelp av et par trykk sette i gang matlagingen. Sammen med airfyreren får du også et oppskriftshefte med mange gode oppskrifter. Disse og mange flere finner du også i appen, der du i tillegg kan starte airfryeren direkte fra oppskriften.

Gjennom testperioden forsøkte vi ulike retter, og det var ingenting vi ble misfornøyde med. Du kan til og med koke egg i den!

Cosori Dual Blaze er av mange ansett som den beste airfyreren på markedet, og det kan vi godt forstå. Den er enkel i bruk og mulighetene er mange. Det er nesten bare fantasien som setter grenser!

Fordeler

  • Dobbelt varmeelement.
  • Stilig design.
  • Svært god kapasitet.
  • Smakfullt resultat.
  • 12 forhåndsinnstilte programmer.
  • Brukervennlig mobilapp.
  • Enkel i bruk.

Ulemper

  • Blir litt lett skjoldete.
  • Får raskt fingermerker.

Utseende og størrelse

Cosori Dual Blaze Airfryer
Cosori Dual Blaze tar seg godt ut på kjøkkenbenken.

Det første som slo oss da vi pakket opp Cosori Dual Blaze, var det stilige designet. Selv om utsiden er av hardplast, ser den likevel eksklusiv ut. Vi testet den mørkegrå versjonen, men modellen kan også fås i lysegrå. Øverst på fremsiden finner vi knapper, som blant annet gir hele 12 forhåndsinnstilte programmer.

Med en kapasitet på hele 2,5 kilo, var vi litt redde for at den skulle ta for mye plass på vårt allerede lille kjøkken. Heldigvis ble vi positivt overrasket, og den får fint plass på kjøkkenbenken vår.

Det som gjør Cosori Dual Blaze unik, er at det er den eneste airfryeren med dobbelt varmeelement og TermoIQ™-teknologi. Har du en airfryer fra før, er du nok vant til at du må riste på maten underveis i prosessen. Dette trenger du ikke med Dual Blaze, da varmen fordeles jevnt gjennom tilberedingen.

Cosori Logo

Cosori Dual Blaze

Bestill Dual Blaze fra Cosori i dag

12 ulike tilberedingsmoduser

Cosori Dual Blaze Display
Displayet er godt belyst, og du kan enkelt velge mellom de ulike tilberedningsmodusene.

Dual Blaze kommer med hele 12 tilberedingsmoduser, som er forhåndsinnstilte matlagingsprogrammer, alt etter hva du skal lage. Det er helt genialt og sparer deg masse tid, da du bare kan trykke på programmet du ønsker og starte airfryeren. Enkelheten gjør at også de litt større barna lett kan sette i gang med middagen.

Blant de forhåndsinnstilte programmene finner du; kylling, biff, sjømat, pommes frites, grønnsaker, frossen mat, airfry, bake, steke, grille, gjenoppvarm og holde varm.

Hvis du laster ned VeSync-appen, får du muligheten til å styre alt dette fra telefonen, og du vil få et varsel når maten er ferdig. I appen kan du i tillegg lage egne forhåndsinnstillinger med ønsket tid og temperatur.

Overraskende godt resultat

Cosori Dual Blaze Pommes Frites
Kan man teste en airfryer uten å lage potetbåter / pommes frites? Neppe!

Det aller første vi prøvde oss på, var hjemmelaget pommes frites. Vi fulgte oppskriften i appen. Først skar vi opp poteter i tynne båter, blandet inn en dæsj med olivenolje og strødde på salt og pepper. Deretter brukte vi innstillingene fra appen og ventet i spenning.

Resultatet ble over all forventning. Det smakte kjempegodt og potetene var sprø på utsiden og deilig myke inni. Stekeovnen vil aldri bli brukt til det formålet mer!

Søndagsfrokosten unnagjort på et blunk

Cosori Dual Blaze Bacon

Vi måtte selvfølgelig også forsøke oss med søndagsfrokosten. Først stekte vi rundstykker og «kokte egg» samtidig.

Mens vi ventet på at rundstykkene og eggene skulle bli litt kjøligere, kjørte vi en runde med bacon. Også dette klarer airfryeren bedre enn stekeovnen og baconet ble herlig crispy.

Medfølgende grillspyd

I pakken fant vi også grillspyd og en rist. Dette synes vi var en positiv ting, da vi alle savner litt smak av sommer i de mørke vintermånedene.

Her er det bare å eksperimentere og prøve ut både med kjøtt og grønnsaker!

Enkel og brukervennlig betjening

Som vi nevnte tidligere, er Cosori Dual Blaze svært enkel å betjene, selv for de litt større barna. Du kan fint bruke den uten VeSync-appen, men den mest optimale opplevelsen får du likevel om du laster ned appen. Da får du oppskrifter med steg for steg-veiledning og anbefalte innstillinger.

I tillegg gir appen deg et varsel på telefonen når maten er ferdig. Da kan du sette deg og se på favorittserien din mens maten lages, og ikke tenke mer på den før det piper i telefonen. Siden Dual Blaze har dobbelt varmeelement, slipper du også å reise deg underveis for å snu på maten.

Oversiktlig betjeningspanel

Betjeningspanelet på Cosori Dual Blaze er svært enkelt. Du finner alle de 12 forhåndsinnstilte programmene, samtidig som du kan stille inn temperatur og tid manuelt. LCD-displayet er klart og tydelig, så du enkelt ser hvor lang tid det er igjen til maten er ferdig.

Vi skulle kanskje ønske at knappene hadde norsk tekst og ikke engelsk, da spesielt eldre kanskje ikke forstår engelsk like godt.

En airfryer kan være en perfekt gave til eldre, som kanskje ikke er like flinke til å lage seg middag, eller ikke orker å stå ved grytene.

Dessverre merket vi oss at betjeningspanelet raskt ble fullt av fingermerker. Dette går selvfølgelig kun på det estetiske, men man bør være flink å vaske over med en klut når maten er ferdig tilberedt.

Detaljert og funksjonell app

Cosori Dual Blaze App
Via appen kan du enkelt starte airfryeren, og velge mellom mange ulike oppskrifter.

Selv om Cosori Dual Blaze fint kan brukes uten app, synes vi at mobilappen gjør hele opplevelsen enda mer komplett og ikke minst enklere.

Tilkoblingen gikk helt smertefritt, både opp mot mobilappen og Google Home. Vi har ikke helt skjønt hva vi skal med stemmestyringen, annet enn at det er morsomt å be Google Home sette i gang matlagingen. Derimot er mobilappen svært funksjonell og nyttig.

I VeSync-appen finner du et hav av oppskrifter, som du enkelt kan søke opp. Eller du kan lete litt rundt i de forskjellige kategoriene og finne inspirasjon til dagens middag eller kanskje en dessert. Hver oppskrift gir deg en detaljert beskrivelse av hvilke råvarer du trenger og forteller deg hva du skal gjøre, steg for steg.

Det mest finurlige med VeSync-appen, er at hver oppskrift har sin egen «knapp». Trykker du på den, vil  Cosori Dual Blaze bli satt til de riktige innstillingen, i henhold til oppskriften. Smart, ikke sant?

Medfølgende oppskriftshefte

Cosori Dual Blaze Oppskriftshefte

Hvis du ikke ønsker å laste ned mobilappen, kan du selvfølgelig fortsatt bruke airfryeren. Når du pakker ut Cosori Dual Blaze, følger det nemlig med et eget oppskriftshefte, der du finner et godt utvalg av oppskrifter.

Riktignok ikke like mange som i mobilappen, men du skal fint klare å finne noe som faller i smak. Hver oppskrift har en detaljert veiledning, der du får oppgitt hva du skal gjøre, steg for steg.

Enkel rengjøring

Det er svært enkelt å rengjøre både kurven og stekeplaten. Begge har et ikke-klebende belegg og er fri for både PFOA og BPA.

I følge produsenten kan begge deler vaske i oppvaskmaskin. Vi foretrekker derimot å vaske for hånd, da dette er gjort på et blunk. Dessuten synes vi at kurven tar for stor plass i oppvaskmaskinen. Hva du velger å gjøre, er selvfølgelig helt opp til deg.

En av ulempene med Cosori Dual Blaze er at den lett blir litt skjoldete når man tørker av på utsiden med en fuktig klut. Er man nøye med å tørke godt av med litt tørt husholdningspapir, kan man likevel unngå dette problemet.

Oppsummert

Cosori Dual Blaze har blitt vår nye favoritt på kjøkkenet. Den er brukervennlig og tilbereder svært gode måltider.

En ting vi liker spesielt godt, er de doble varmeelementene. I motsetning til andre airfryere, trenger vi ikke å tenke på å snu maten. Matlagingsprosessen gikk som en lek og med et utelukkende godt resultat.

Det er derfor liten tvil om at vi gir denne 5 av 5 stjerner i testen vår!

Cosori Logo

Cosori Dual Blaze

Bestill Dual Blaze fra Cosori i dag

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social