Neatsvor X520: Ekte test og erfaringer

Neatsvor X520 har stukket av med seieren i vår test av robotstøvsugere. Hva gjør at Neatsvor X520 får svært god score?

Neatsvor X520: Kort Oppsummert

BEST I TEST - Neatsvor X520

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Neatsvor X520
Sugeevne: 6000 Pa Poseløs: Ja Kapasitet støvbeholder: 0,6 L Vaske- og moppefunksjon: Ja Appstyring: Ja WiFi: Ja Smarthome-kompatibel: Google og Amazon Alexa Batteritid: 120 - 180 minutter Støynivå: 55 dB Størrelse: 33 x 33 x 9,8 cm

På utkikk etter en god og kraftig robotstøvsuger? Da er Neatsvor X520 et svært godt alternativ!

Neatsvor X520 leveres med en sugekraft på hele 6.000 PA, og roboten gjør en svært god jobb med å fjerne skitt og smuss fra gulvet.

Støvbeholderen har god kapasitet, og med sine 0.6 liter rommer den godt over gjennomsnittet for robotstøvsugere. Ved behov kan du også benytte deg av vaskefunksjonen, og vanntanken har en kapasitet på hele 350 milliliter.

Neatsvor X520 kan naturligvis også styres direkte fra mobilen. Her kan du til enhver tid følge med på navigasjonskartet for å se hvor mye jobb som gjenstår. Om ønskelig kan X520 også integreres opp mot Google Assistant eller Amazon Alexa. Dette liker vi!

Neatsvor X520 er en kraftig og funksjonsrik robotstøvsuger med innebygd vaskefunksjon.
Batteritiden er god, og den støtter rengjøringen i flere rom og etasjer!

Fordeler

  • God sugeevne.
  • Innebygd vask og mopp.
  • Stor støvbeholder.
  • Lavt støynivå.
  • Trappesensor.
  • Smarthome-kompatibel.
  • Støtter flere rom og etasjer.
  • God batteritid.

Ulemper

  • Mangler No-Go-Zones.

Slankt design

Neatsvor X520 gjør det godt i bruk i vår test
Neatsvor X520 kommer enkelt til under lave møbler.

Hvem har vel ikke opplevd at det raskt kan samle seg flust av hybelkaniner under sofaen og det lave TV-bordet? Dette er ofte steder hvor man ikke kommer til så enkelt med en vanlig støvsuger, og resultatet er naturligvis at det samler seg støv og annen skitt under sofaen.

Heldigvis er Neatsvor X520 produsert med et slankt og praktisk design. Støvsugeren kommer enkelt til under trange passasjer, og X520 vil i mange tilfeller kunne gjøre en bedre jobb enn den vanlige håndholdte støvsugeren.

Etter vår testrunde tok vi blant annet en titt under sofaen og et lavt TV-bord. Vi kunne med fornøyelse bekrefte at Neatsvor X520 hadde kommet til på begge steder, og det var til en forandring like rent under sofaen som resten av gulvet. Dette liker vi!

Foruten den praktiske delen synes vi også selve designet til Neatsvor X520 er stilig. Den slanke utformingen gjør at støvsugeren tar seg godt ut i moderne hjem, og vi liker samtidig den sorte og stilrene finishen.

God sugekraft

Neatsvor X520 med god sugekraft
Med en sugekraft på hele 6.000 PA får Neatsvor X520 jobben gjort.

I vår test av budsjettvalget fra samme produsent, Neatsvor X500, konkluderte vi med at sugekraften var overraskende god. Med X520 har Neatsvor tatt det til et nytt nivå, og sugekraften er faktisk dobbelt så kraftig sammenlignet med Neatsvor X500.

Den elektriske motoren gir en sugekraft på hele 6.000 PA, og Neatsvor X520 skiller seg derfor ut som en av de kraftigste robotstøvsugerne på markedet. Dette kommer også godt til syne i vår test, hvor vi lot støvsugeren få prøve seg på både støv, dyrehår og matjord.

Neatsvor X520 bestod testen med glans, og klarte til og med å få med seg den tunge matjorden opp fra gulvet. Imponerende!

Men hva med batteritiden? Til tross for at motoren er av de kraftigste på markedet, klarer faktisk Neatsvor X520 å holde det gående i 120 – 180 minutter. Nøyaktig hvor lenge batteriet varer vil avhenge av hvilket effektnivå støvsugeren kjører på. Ved behov returnerer naturligvis støvsugeren automatisk tilbake til ladestasjonen, som enkelt kan plasseres på et litt bortgjemt sted.

Utover dette bemerker vi oss også at det er god kapasitet på støvbeholderen. Denne rommer totalt 0,6 liter, og man trenger derfor ikke tømme beholderen i tide og utide.

Neatsvor Logo

Neatsvor X520

Kåret til beste robotstøvsuger i vår test!

Innebygd vaskefunksjon

Neatsvor X520 Vaskefunksjon
Den innebygde vaskefunksjonen passer perfekt til parketten.

Flere nye robotstøvsugere leveres nå også med innebygd moppe- og vaskefunksjon. Neatsvor X520 er intet unntak, og med en vanntank på 350 milliliter kan den dekke store områder uten at man trenger å skifte vann. Her trenger du rett og slett kun å fylle på vanntanken, og vipps. Rengjøringen er i gang!

Vaskefunksjonen kan enkelt kontrolleres via mobilappen. Via navigasjonskartet får du oversikt over hvor støvsugeren befinner seg, og kartet kan brukes for å unngå at den vasker på tepper og lignende. Det aller beste hadde likevel vært om vi kunne satt opp No-Go soner. Med disse sonene kan man angi hvor støvsugeren ikke skal rengjøre, men du må altså se mot den litt mer kostbare Neatsvor X600 om du ønsker dette.

Selve resultatet har vi likevel lite å utsette på. Neatsvor X520 etterlater seg et godt resultat, og roboten gjør det langt enklere å holde det rent og pent i hjemmet!

Bra med ekstrautstyr

Komplett pakke med Neatsvor X520
Neatsvor X520 leveres med nyttig ekstrautstyr og reservedeler.

Neatsvor X520 leveres med mye nyttig ekstrautstyr. Her får du rett og slett alt du trenger for å komme i gang med rengjøringen, og vi setter pris på at det også er med flere reservedeler.

Robotstøvsugeren leveres med både ekstra mopp, vannbøtte, fjernkontroll, utskiftbare børster, ekstra filter og naturligvis en ladestasjon. Her trenger du altså ikke å kjøpe inn diverse tilleggsutstyr, og alt som trengs er med i pakken.

Vi i redaksjonen setter også pris på at det følger med 2 våtmopper. På denne måten har du alltid minst èn våtmopp tilgjengelig, og rengjøringen kan gå som normalt selv om den ene moppen er til vask.

Utover dette leveres Neatsvor X520 med 2 ekstra børster, og rengjøringsbørsten gjør det enkelt å fjerne skitt og smuss fra støvbeholderen.

Brukervennlige løsninger

Praktisk fjernkontroll til Neatsvor X520
Den praktiske fjernkontrollen er et godt alternativ til mobilappen.

Enkelte robotstøvsugere krever faktisk at man bruker en mobilapp for å styre støvsugeren. Vi setter derfor pris på at Neatsvor X520 leveres med egen fjernkontroll, slik at man ikke bruke mobilappen.

Med fjernkontrollen kan du enkelt styre robotstøvsugeren. Samtidig kan du endre modus, sette opp tidsplaner, skru på vaskefunksjon og justere sugekraften. Om ønskelig kan du også aktivere Edge Cleaning, som passer perfekt til rengjøring ved trange hjørner og lister.

Når dette er sagt anbefaler vi likevel at du bruker mobilappen. Med appen får du rett og slett mer ut av produktet, og man finner også noen funksjoner som ikke er støttet på fjernkontrollen.

Mobilapp

Likt som de andre robotstøvsugerne fra Neatsvor styres også X520 ved hjelp av Tuya Smart-appen. Appen er tilgjengelig for både Android og iOS, og fungerer like godt med X520 som de andre modellene.

Tilkoblingen mellom appen og robotstøvsugeren går som forventet, og i løpet av noen få tastetrykk er vi i gang. Etter å ha satt i gang støvsugeren kan du til enhver tid følge med på navigasjonskartet, og samtidig få informasjon om hvor mye som står igjen av rengjøringen.

Ellers finner man naturligvis de samme funksjonene i appen som på fjernkontrollen. I appen kan du aktivere våtmopp-funksjonen, endre effektivnivået, aktivere Edge Cleaning, sette opp tidsplaner og mye mer. Brukervennlig!

Oppsummert

Neatsvor X520 er en kraftig og funksjonsrik robotstøvsuger med innebygd vaskefunksjon. Batteritiden er god, og man har mulighet til å rengjøre i flere rom og etasjer.

Sugekraften er overraskende god, og er faktisk dobbelt så kraftig som forgjengeren, Neatsvor X500. Til tross for dette er batteritiden likevel god (120 – 180 minutter), og støynivået er mer enn akseptabelt.

I pakken finner du alt du måtte trenge av ekstrautstyr, og vi setter pris på at mobilappen er lettfattelig og enkel i bruk. Om du trenger en robotstøvsuger med NoGo-soner, anbefaler vi at du sjekker ut toppmodellen X600 Pro fra Neatsvor som støtter dette.

Gode tilbud på Neatsvor X520

Avatar

Anders Olsen

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.